Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- [K2]: Synology NAS és a felhő
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- weiss: Lakodalom van a mi utcánkban...
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
renatto
őstag
A frissített RTING teszt-en a Live NBC (TV-Film) képén középen némi elszíneződés jelentkezett 1-1 színnél. Így még a végén PC/Konzol lesz a javasolt OLED TV felhasználási terület.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Neoteric
addikt
Meg tudná mondani nekem vmi szakavatott légyszi, hogy mi az effektív különbség eközött a két modell között, ill a személyes véleményt h megéri-e utóbbi a felárát?
LG OLED65B8PLA
vs
LG OLED65E8PLA -
janos666
nagyúr
Megvan már az ára az új home csomagoknak: $145
Igen, a PC és TV módok HDR színkezelése egyforma, csak a processzor nevétől (A7, A9) függ, hogy pontosan milyen.
A HDR 3x3 mátrix dolgot szerintem félreértetted, hogy nem használnám.
Az A7-en sötétebbek az SDR fénytartományba eső HDR színek, mint kéne. Valahogy kezelnie kell a WRGB dolgot, és az A7 már a sötét HDR színeket is elkezdi eltolni, hogy simább legyen az átmenet a max fehérbe. Az A9 békén hagyja ebből a szempontból a HDR mód SDR tartományátt, additív RGB panelnek tűnik a WRGB (mint ahogy SDR módban mindkettő proci esetén). Ha megnézed pl. az emberek arcát egy HDR filmben (egy közepesen világos jelenetben), kicsit fakóbbak lesznek a B8-on (C8 mellett vagy másik B8-on SDR-ban).
Miért használhatatlan a BFI?
-
polonic
félisten
válasz
ktomek
üzenetére
Ez UPC-s probléma lehet. Nálam is ugyanez van. Amíg nem volt benne a mediacard, addig ment az előnézet.
Amúgy ha úgy nyitod meg a guide-ot, hogy nem tv műsorból, hanem valami app van megnyitva, akkor is megy az előnézet.
UPC-nek szólj. Érdemes, hátha egyszer csinálnak vmit.
-
chros
őstag
Es itt meg egy review a makroblokkrol C9-en. Akkor asszem varhatunk a 2018-as sorozat firmware fix-ere

-
ktomek
aktív tag
Hello!
Tapasztalta már valaki (LG 55C8, WEB OS 4.0) esetleg, hogy a EPG (műsorújság?) -ben nem működik az előnézet funkció? Azt hiszem ezt mini TV-nek hívja, ilyen néven lehet ki-bekapcsolni. Ha a guide-ban (EPG) rámegyek a kívánt programra, egy pár másodpercre megjelenik kicsiben a bal felső sarokban, majd eltűnik, és feljön egy figyelmeztetés, hogy ehhez a csatornához nem érhető el előnézet. (közben meg pár másodpercre igenis elérhető) Nagy ritkán van olyan, hogy működik valamiért, de csak egy csatornán, váltáskor ugyanez a probléma. Marhára idegesítő, emiatt nem használom a guide-ot, csak a csatornalistát, ami szűkösebb infóval szolgál.
Lehet, hogy a szolgáltatónak (UPC) kéne jeleznem? Minden segítséget előre is köszönök!
-
Robi BALBOA
őstag
De kicsinyesek vagytok, 65 meg 77, csípőből 88-ast kell ajánlani!

-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123
üzenetére
77-re.

-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
50"-ról váltottam 55-re és eléggé látványos volt 5" különbség is, bár itt mindenki a 65-re akar majd rábeszélni...

-
renatto
őstag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
A hétvégét mindenképp várd meg, ott lesz egy jobb löket. Utána szépen lassan fog csorogni lefelé - az újak miatt is - de érdemi változás csak összel lesz újra, amikor kipörgetik az utolsó darabokat (ha addig nem fogy ki és lesz még).
-
GeneraL_XTX
veterán
Sziasztok!
OLED tv vásárlásán töröm a fejem, egy Samu 50ku6100-as 4k lcd-t váltana, filmezésre, ps4-ezésre használnám. Egyenlőre az LG 55B8 a kisemelt 350k-ért, bár most ez a 65C8 is birizgálja a fantáziám 580ért, de az lehet már túl nagy lenne.
Kicsit aggódok, hogy az 50 és az 55 col között nem lesz valami látványos a különbség, de remélem a képminőség majd kárpótol. Jó tv ez a B8 széria amúgy?
Illetve érdemes most venni, vagy érdemes kicsit kivárni az új széria miatt hátha lejebb mennek a 2018as modellek árai?
-
renatto
őstag
65C8 - 570k EMAG, bár hétvégén JOY napok. Szóval lehet készülni a pénztárcákkal!

-
janos666
nagyúr
válasz
Nandish
üzenetére
Úgy néz ki, hogy hozza, amit ígért, de ez lényegében szinte csak a HDMI 2.1 (illetve az ebből következő funkciók és formátumok), amit viszont ma még úgysem tudunk rajta használni (még jósolni is nehéz, hogy lesz-e idén VGA hozzá).
Az új kalibrálási funkciókat még nem láttuk, hogy pontosan mit is tudnak, de az legtöbbeket úgysem érdekli és semmi nagyot nem ígértek, csak apró hiányosságokat pótolnak, amik kiütköztek tavaly (ha egyáltalán tényleg jók valamire az új funkciók, mert látatlanan passz).
Kicsit hiányolom, hogy látszólag mégsem 240Hz-en jár a panel, vagy legalább is "nem látszik meg", mert továbbra is fix 60+60 arányú a BFI (nincs több fokozata, hogy 1/4, 2/4, 3/4 arányú is lehessen a fekete/aktív idő, illetve azt írják, hogy van ilyenkor 2:3 judder 24Hz-ből, szóval ugyan az, mint tavaly). Mondjuk volt erről pletyka, hogy feláldozzák a 240Hz-et a "macro block" oltárán (lehet, hogy mégis 240Hz-es már a vezérlése, csak nem eteti a processzor 120-tól többel soha, hogy ne jöjjön elő ez a jelenség).
Még arra vagyok kíváncsi, hogy esetleg javult-e a PC mód precizitása, de tippre nem (ez teljesen egyforma már évek óta, és idén még papíron sem nevezték el új generációsnak az Alpha procit).
-
Strezi
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
A hónap hozzászólása! -
Gáboromm
tag
Van egy kérdésem, OLED tv vásárlás előtt állok!
Hogy lehet megygőződni minél hamarabb, hogy amit veszek, az beégett vagy sem? Amilyen vaksi vagyok nem fogom látni. Van olan tesztfilm, ami végigvesz pár alap színsémát, vagy mit?
Lehet használtat fogok venni, ezért kérdem. De újnál is biztosra mennék, lehet kiállítási db...stb. -
Chaser
legenda
válasz
daneel_hu
üzenetére
ez így van, úgy voltam vele amíg megy a project az a munkám, legalább tanultam sokat, aztán be kellett szállni a megvalósítás projectbe is ( : de a végeredmény megérte, időközben eladtam, kicsit moddoltak is az elképzeléseimen - azasszonyok' úgy tapasztaltam született lakberendezők, a racionalitás mellőzésével :d -, de még így is nyugodtan mondhatom, h átlagon felüli eredmény lett, napokban voltam megnézni h áll a volt lakásom
én úgy vagyok vele, nálam jobban senki nem tudja, milyen lakásra van szükségem, az ember pedig sok fele jár, sok helyen lehet ötleteket találni, amik alapján akár teljesen egyedi megoldásokat is ki lehet találni
világítástechnikának pl nagyon sokat kellett utánamenni, de meg is érte, ott is nagyon sokat tanultam, következő lakásnál sok minden már klasszisokkal könnyebb lesz -
bandi0000
nagyúr
Sziasztok
Tapasztalt már valaki hang megszűnést 1-2s-re a tv-n ha hdmi eszközt használ? Vagy csak a HDMI kábel minőségére lenne érzékeny a TV?
Emlékeim szerint valamelyik hdmi kábellel sokszor elment a hang pár s-re de most is csinálja, pedig különböző eszközökről beszélünk, illetőleg egyik esetbe a TV-re megy a hang, másikban meg a házi mozira megy ki
55B7V
-
daneel_hu
addikt
válasz
Chaser
üzenetére
Nem tudtam volna kiváltani a lakberendező munkáját, egyszerűen az időhiány fojtogatott.
Lehetetlen megtervezni egy komplett lakás belső terét 2 hét alatt, legfeljebb csak akkor ha nem foglalkozol más dologgal...
De mivel van saját meló is (cég), így ez eleve nem volt opció.Nekünk ez cca 5-6 hónap alatt sikerült volna azon a színvonalon amin elkészült, és baromi sok tanulás, utánajárás lett volna, olyan dolgok amelyeket egy tűrhető belsőépítész a kisujjából kiráz. (pedig grafikus vagyok, és dekorációval is foglalkozunk)
Így is vagy 5 alkalommal voltam náluk és változtattunk a terveken.
Egy jó belsőépítész úgy indul, megkérdezi hányan vagytok, ki hány éves, mi lenne a stílus, mely dolgokat viszitek az új helyre stb...
Nekünk helykihasználásban nagyon sokat segítettek, vagy említhetném a világítást is.
Alapvetően így utólag azon a véleményen vagyok, hogy nem kell, hogy ő csináljon meg minden tervet, de nagyon jó ha megfelelő vágányra terel.
Nekünk mindenesetre megérte, mert voltak olyan ötletei amelyek végül megvalósultak és nekem akkor sem jutott volna eszembe ha 1 évig csak ezen agyalok.Csak 1 szobára vagy tévéfalra biztosan nem bíznék meg belsőépítészt. Kizárólag komplett munkára.
-
Chaser
legenda
válasz
daneel_hu
üzenetére
én megoldottam a belsőépítészetet magam, hang és hőszigetelést is ahol lehet, láttam elég "belsőépítész által megálmodott" új lakást, egy nagyon rövid szó jut legtöbbről eszembe...lol ( : belsőépítészekkel a legnagyobb baj, h a deignra mennek, műszaki ismeretek hiányában, és amikor a szorgalom hülyeséggel párosul, az úgy nem túl jó - tisztelet a kivételnek, gondolom legtöbbje valami alap okj-s képzésben tanulta amit tudni vél -
lazán meg lehet tervezni 65-75" tv helyét úgy, h használaton kívül ne legyen zavaró, ahogy egy komolyabb hangrendszert is hangszigetelt falakkal, h mást ne zavarjon -
daneel_hu
addikt
válasz
üzenetére
Ne vegyél fullos csomagot, mert egy kecó/ház nullára szétverve nem lesz pontosan olyan amire ők megtervezik a belsőt. Sok minden más lesz, jobb ha csak nagyvonalakban segítenek. Persze gépészet, villany legyen pontosra megtervezve.
Mi nagyon sok gonddal, akadállyal szembesültünk amire a belsőépítész nem gondolt... vagy a legoptimálisabb verziót feltételezte.
Kitartást!
-
törölt tag
-
Pro Koryak
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
A mostani vetített képtől nem sírom el magam, az oled mellett sem. Sőt...

Na jó, kiegyeznék proji helyett egy pl. Pana 85GZ1500-al, elcsúfkodhatna a nappaliban, de nincs olyan, meg pénzem sem rá.

-
törölt tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Meg hát ezekre (túl nagy a tévé, nincs hely) megoldás a belsőépítészet. Csak az sokkal zsebbenyúlósabb lehet, mint egy OLED tévé.
-
yodamastah
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Projektornak egy világosra berendezett nappaliban az életben nem lesz jó képe. Ha 8 számjegyet költesz rá akkor sem. Oled drágasága meg szépen alakul lefele. Szerintem 77 coll még bőven mehet kisebb (20nm körüli) szobákba is. Falra szerelve nem foglal sok helyet.
-
bigmasterg
addikt
Gondolom ezért találta ki a samsung az ambient mode-ot.
Az LG pedig a feltekeredő TV-t.
Amivel kapcsolatosan azért lennének kétségeim, lásd galaxy fold. -
PuMbA
titán
válasz
daneel_hu
üzenetére
Az az igazság, hogy a legtöbb nagyszobába az 50-55" a maximum, ami még jól néz ki. A nagyobb már teljesen elveszi a figyelmed és ilyen TV-s, szórakoztató szoba érzeted lesz tőle, mint egy kellemes kikapcsolódási hely Nekem most 43 col van, de oda-oda szoktam nézni a TV-re a szobába, mert egy nagy fekete panel el tudja vinni a tekinteted. 50 colnál nagyobb TV biztosan nem illik a szobámba, de most tökéletes ez a 43 col.
-
kene84
aktív tag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Nekem most egy 51"-s samu plazmám van egy 18nm-es szobában.
55"-os OLED-re vágyok, amit még el tudok képzelni a falon úgy, hogy ne érezzem azt ő uralja a szobát.
Pedig jó lenne a 65" igazából, azt már megérezném mint méretet az 51" után, de tartok tőle még akkor is, ha most úgy alakult az élet, hogy a TV köré tervezhetem a nappali bútorokat.
-
daneel_hu
addikt
Ebben lehet, hogy nem volt.
Sőt visszafelé léptek.Viszont a 2016-2017-es panelek után növelték meg a subpixelek méreteit, elképzelhető, hogy ennek a hozománya lett a nagyobb tint és banding.
Kevésbé ég be a panel.
A 2016-osokra borzasztóan sok volt a panasz, valamit lépniük kellett. -
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Tök mindegy, úgyis a nagyobb, jobb, szebb és elérhetetlenebb fog kelleni.

Ilyenek vagyunk.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha megvan az 55B7, a 65C8 fog kelleni. Ha megvan a 65-ös, a 77-esre fogunk ácsingózni.
A 77-es után pedig a 88-as vagy a 98-as SONY kell majd.
Mindeközben... azzal hitegetjük magunkat, hogy a prémium prémiumja (az 5 és 20 millió közötti ársáv) majd 7 kiló lesz valami BF alkalmával.
Az egészbe majd szépen bekavar mondjuk a microLED 5 év múlva és akkor majd az fog kelleni.
Természetesen 77-es méretben.
Irigylem akinek mondjuk nincs több helye ahhoz, hogy nagyot vegyen.
-
Joshi
titán
Ez a gyártás velejárója, ha nem így lenne már rég megoldották volna. Nem ismerjük a gyártási folyamat részleteit, biztosan nem egyszerű kiváló minőséget összehozni. Már csak azért sem, mert emlékezzünk a WRGB OLED gyártás kezdeteire, amikor a kihozatali arány a béka segge alatt volt. Szerintem ahhoz képest egész jó a helyzet. Meglátjuk milyen minőséget fog képviselni a nyomtatott panel, ha az jobb és stabilabb minőségű lesz, akkor már előrébb vagyunk.
-
Joshi
titán
Egyértelműen van tinting A1-nél is, de bőven át lehet nézni rajta. Engem a vertical banding néha jobban zavar, habár az se olyan vészes. Pont azért nem váltanék mert ezek a dolgok még nem oldódtak meg, de amúgy sincs sok értelme a váltásnak hacsak nem a nagyobb méret miatt.
-
Gtaati
őstag
-
Joshi
titán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
"Jöhetne már a Pana 77GZ2000 700e ft-ért."
A Pana GZ2000-es széria prémium minőség lesz, az ára meg csillagászati amit már a megjelenése előtt is emlegettek.
-
Gtaati
őstag
válasz
Peter.Kalasz
üzenetére
Helló!
Mint ahogy írták is, vagy szervíz távval vagy fizetős android app.-al lehet megnézni.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ahhoz érzésem szerint kellene valami oled-killer technológiának jönnie, hogy ennyire lenyomja az árakat.
A 77-esek közül pedig egyelőre az LG-nek volt emészthető(bb) ára. -
Pro Koryak
addikt
-
Strezi
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Úgy néz ki, hogy ebből a szempontból ez a széria visszalépés lett. C6, C7-en egyértelműen csökkent a tinting (sárgásodás, lilásodás) az előző sorozatokhoz képest.
Vagy az LG tényleg elkezdte válogatni a panelokat szériák szerint? Mondjuk az is aggasztó lenne, hiszen csak a B-C sorozatokból adnak el a legtöbbet, és ha ott konzisztensen rosz, akkor gond lehet a gyártással.
Nem azért, hogy a használt modellek árát húzzam fel, de ezen a ponton egy bejáratott, de beégés és tint mentes kipróbálható használt készülék sokaknak jobb választás lehet mint a gyári új. Gari is lehet rá még bőven, szóval úgy sem lutri.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Kivéve a beégések, mert azok közül egyik 2018-ast sem.
Avforums-on is a legjobb/legellenálóbbak a 2018-asok ezen a téren. (legalábbis a szavazás alapján)Persze akinek egy nagy vörös paca virít a cucc jobb szélén és normál tartalom mellett is látszik, azt nem fogja ez vígasztalni.
-
renatto
őstag
válasz
robroy7919
üzenetére
Nálam is Himedia van, bár Q30 (35k). Az előttem írt Q10-hez képest ez csak külső vinyót kezel (nincs belső hely), nincs BD menü lejátszás, valamint venti sincs benne, így teljesen néma. Hibátlanul visz mindent 2 éve. Nincs kalibrálva a tévém, nem is fordult meg a fejemben.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Peter.Kalasz
üzenetére
Szerviztávirányítót szerzel, vagy IR-alkalmas mobilra telepítesz mondjuk egy általános távirányító appot.
-
ribarszki
őstag
válasz
Gtaati
üzenetére
Ennek igazán örülünk!
Viszont nekünk nem az Oled tartósságával van bajunk,hanem azzal, hogy fél millióért azt kell néznem, hogyan sárgul a fű a focimeccsen a kép bal szélén. (B8)
Ha csak tesztképen látnám pont nem érdekelne, de sajnos valós használat közben is előjön..Már egyszer cseréltek panelt, pont ugyan olyan rossz lett az új is.. Most fogalmam sincs, hogy belenyugodjak vagy fárasszam őket tovább a problémámmal...
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Ha már megy megint az Oled "szar" és mennyi baj van vele téma... Akkor jelezném, hogy nálunk az 55B7 él és virul mindenféle hiba mentesen már több mint 5000 órával a háta mögött!!!! Tv, játék, monitor, filmek stb. a felhasználás jellege

-
lala666
őstag
válasz
robroy7919
üzenetére
Energiatakarékos üzemmód, ott lehet kikapcsolni.
Nekem HimediaQ10pro-m van. -
daneel_hu
addikt
-
daneel_hu
addikt
válasz
robroy7919
üzenetére
Milyen tévéről van szó?
-
robroy7919
tag
Sziasztok , szeretnék pár kérdéssel fordulni hozzátok. 1: ki lehet e kapcsolni a tv képernyőjét , hogy csak hang legyen. Egyszerüen nem talalom
2: milyen médialejátszot ajánlatok hozzá kb. 100-ig 3: kell e , érdemes e kalibráltatni és itt a forumon erre találok e esetleg valakit 
Előre is köszönöm.

-
Joshi
titán
válasz
torma1981
üzenetére
Amikor én vettem a Sony 65A1-et 1milláért, akkor az LG 65B7 normális üzletben 950k volt. Az Emagnál volt azt hiszem ~850k körül, de onnan én semmit nem veszek. Az LG 2018 óta áraz keményebben, de meg teheti hiszen minden panelt ő értékesít, még az enyémet is pedig Sonym van.

ui.: néha ki lehet fogni jó Sony/Pana akciókat is, csak figyelni kell a netet.

-
torma1981
veterán
válasz
bigmasterg
üzenetére
Az ár a legfontosabb nem? Nem csak itt Magyarhonban. Külföldön sem veszik meg a túlárazott dolgokat.
Régen a Sony képcsöves tényleg komoly cucc volt. Nem volt ellenfele. Most már van. És ahogy írtad messze nem érnek annyit mit amit kérnek érte. Ár/érték mutatóban rosszabbak jóval mit az LG. Mivel az LG gyártja a panelt, és nagyon úgy tűnik, hogy most érik be lassan a sok fejlesztés, ezért náluk lesz mindig az előny. Hiába a csilli vili képernyős hangzás az, hogy mennyibe kerül az mindig fontosabb lesz. Azért kíváncsi vagyok milyen arányban részesednek az OLED gyártók. Az tuti messze a legtöbbet az LG ad el. A többi csak kullog utána. Persze, hogy nagyobb a meghibásodás is netán. -
Joshi
titán
válasz
Celtis
üzenetére
"Offolni nem én kezdtem."
Nem azért írtam, csak nem akartam LCD topikba OLED témáról beszélni.Ha rám hallgatsz, akkor ~1év múlva megpályázol egy Pana GZ1000 vagy 1500-at. Persze tesztet mindenképpen nézni kell mielőtt dönt az ember. A GZ2000 túl lesz árazva, de hogy azon nem lesz tinting és banding az is biztos.
Nem mellesleg ezek a Panák már támogatják a Dolby Visiont a HDR10+ szabvány mellett. 
-
AkosKJ
tag
Én támogatnám hogy egyre több Sony meg Pana oled TVt vegyenek azok akik megtehetik. Érdekelne a ügyintézés illetve szervíz szolgáltatása ha gond van, szerintem sok ember elgondolkodna ha azonos áron vagy kicsit drágábban tényleg jobbak, illetve megfelelő a szervíz garancia háttér is. 😉
Az lenne a legjobb ha egyiknél se kéne szervíz vagy garancia mert 99% ig jók 15 éven keresztül, de most nem azok az idők járnak. -
Celtis
veterán
válasz
OPiiPO
üzenetére
Megszólítva érzem magam, mivel sokat panaszkodtam itt a tintingre.
Könnyű kigúnyolni azt aki egy tesztábárn demonstrálja a TV hibáját, nehezebb megérteni, hogy az a hiba amit egyesek észre sem vesznek, mást végletekig zavar, és nem azért mert teszt ábrákat néz, hanem azért mert normál képtartalomnál is látja. Persze nem az áruházi demo dzsungel felvételeknél, hanem pl egy focimeccsen folyamatosan, és kibaszottul zavarja.
Ma vettem egy XF9000-es Sony-t. Hiába csúcs kategória, az OLED után hiányérzetem van. Viszont nincs zavaró képhibája. Alig várom, hogy újra OLED TV-m legyen, de már normális színtisztasággal.
-
AkosKJ
tag
Azért néha néha visszanézek mi itt a szitu, de olyan kis vicces a forum mindig jön valaki aki elkezdi ezeket hogy melyik jobb meg miért stb ezek a tesztek is halottnak a csók 🤣😂
Ki gyártja az alap oled panelt, az LG 😂
Tesztek meg megmutatják hogy kinek a szarja jobb az adott alap panelon, a sonyé a panáé vagy az LG é 🤣AZÉRT néha hasznos infók is vannak fent 😉
-
Joshi
titán
A mérlegnek azért általában két oldala van. Ha én és rothfb úgy gondoljuk hogy szerintünk a Sony/Pana jobb mint az LG, akkor lehurrog a többség hogy minek annyival drágább tévét venni annyival nem jobb. Azt viszont a másik oldalnak is el kell fogadni hogy sokan máshogy gondolják. Szerintem most a Pana idei modelljei a legjobb megoldások, mert támogatnak minden HDR formátumot, legszívesebben egy GZ2000-et vennék.
ui.: a jelenlegi Sony A1 tévémet csak akkor fogom cserélni ha az OLED, mentes lesz minden negatív dologtól. Addig meg élvezem a képminőséget mert tinting ide banding oda, azért nagyon komoly képminőséget képviselnek ezek a tévék.

-
so_ha
senior tag
válasz
rothfb
üzenetére
Láttam, hogy kiszerkesztetted a vigyorgó fejeket, és komolyra vetted a figurát.
Megvetted a tv-t, használd örömmel, és nem kell bizonygatni senkinek sem, hogy jó (legjobb) vételt csináltál, csak szimplán örülj neki. Nem kell senkit sem megtéríteni, hogy mi a legjobb, mert aki ekkora összeget kiad tv-re, az többnyire utána jár úgyis (tudatos vásárló, mint itt a többség), ha meg nem ilyen típus, akkor úgyis sz@rik mindenki véleményére, és megveszi az első "elé ugró" készüléket. Én eddig sem vitatkoztam, csak véleményem volt, remélem nem baj?! peace

-
Már változtattam az előző hozzászólásomon, mert azt veszem észre, bármennyire is próbálok simulni a fórum hozzászólóihoz, mindig akad egy okosabb, aki megmondja a tutit és baromi okosan beszól, kiforgatva a szavaimat. Ráadásul olyan kapcsán, ami egy hivatalos teszt belinkelése. De a lényeg Daneel-nek szólt.
"de ha ilyen minimális az eltérés, mint ebben az esetben, akkor a szubjektív tényezők, vagy egyéni prioritások fontosabbak számomra.
"Egyébként nálad mit jelent a minimális eltérés, hagy kérdezzem már meg? mi alapján ítéled meg, hogy itt minimális az eltérés? Ott voltál?
Vagy ha az LG nyer, akkor szignifikáns az eltérés, ha másik márka, akkor meg nem?A magam részéről lezártam.
-
-
torma1981
veterán
Pontosan. Ezért mondom hogy az ár, szerviz a legfontosabb. Ebben meg az LG messze a legjobb. Sony is csak a nevéből él. Régen jó tv-t gyártott most semmivel sem jobbak mint a többi gyártó, csak feláras. Képernyő rezgéses hangkeltés? Minek? Ilyen értékű tv-t aki vesz gondolom van komoly hangrendszer pluszban.
-
Nem tudom, hogy jön össze nálad egy hivatalos teszt belinkelése, a p@cs és a tesztábrák (amikről elmondtam, hogy nem nézegetem). De te biztosan látod az összefüggést.
Én csak daneel számára linkeltem, mert azt írta, nem tudja mit nyert a Pana, nem tudtam, hogy ez neked ennyire fáj.
Ahogy elmondtam, nem kellenek ábrák ahhoz, hogy lássam, ha valami nem stimmel a tv-kkel. -
-
renatto
őstag
-
válasz
daneel_hu
üzenetére
"Pana nem tudom mit nyert".
Olvasd el a tesztet. 2018 legjobb tv-je lett. Nem akárkik és akármilyen körülmények között tesztelték őket.
A kedvedért ismét belinkelem:
[link]"R9, W9 pedig kuriózum, sem Pana sem SONY tv még csak hasonló sincsen, tehát nem tudom mivel lehet hasonlítgatni.
"
Még egyszer mondom, még szép, hogy elsőnek az LG jön ki feltekerhető panellal. Oledben. Hiszen ő gyártja őket. De azért:
[link]
[link] -
Joshi
titán
Az OLED tévék árazásaival kapcsolatban azért lenne egy megjegyzésem. Amikor egy LG 65B8 akcióban volt ~450k körül(nem emlékszem pontosan), akkor azért elgondolkozik az ember hogy ezt vegye vagy egy 150-200k-val többe kerülő más gyártó megoldását. Szóval LG nagyon is alul árazza az OLED tévéit a konkurenciának. Ki az a hülye akinek ekkora különbség nem tétel?
-
Joshi
titán
válasz
renatto
üzenetére
Az OLED márkás cicaharcba most inkább nem folynék bele, de a 4K@120Hz-hez hozzáfűznék egy-két dolgot.
"Abszolút nem. Azt jelenti, hogy nekik nincs HDMI 2.1 forrásuk, így nem tudják tesztelni. Majd ha lesz, letesztelik."
De miért kellene egy külső HDMI 2.1-es HDMI eszköz? Ha tudja a technika, akkor azt nem tudja a tévé belső lejátszója mondjuk egy Demo anyaggal?
Szerintem még készíteni is lehet ilyen videókat amit aztán MP4 vagy MKV-ba csomagolva ki lehetne próbálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Futás, futópályák
- Milyen NAS-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Filmvilág
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3438
- LENOVO Legion Pro 5 16IRX8 - 16" WQXGA 240Hz - i5-13500HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 9 Hó garancia
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

A hónap hozzászólása!

2: milyen médialejátszot ajánlatok hozzá kb. 100-ig 3: kell e , érdemes e kalibráltatni és itt a forumon erre találok e esetleg valakit
Mondjuk ez egy érdekes helyzet lenne.
Szerintem még készíteni is lehet ilyen videókat amit aztán MP4 vagy MKV-ba csomagolva ki lehetne próbálni.
Vhiktor