- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Strezi
őstag
Ha angol nem gond, akkor itt vannak tippek:
Youtube device discovery -
Strezi
őstag
Ha azonos hálózaton vannak, akkor megjelenik egy kis tv ikon bal also sarkaban wifi ikon jellegű sraffozással ott akol éppenn játszol le az ablalban a szokásos ikonok mellett. Cast To, vagy küldés felirattal, abban lesz a tévé neve. Ott klikk aztán el is indul a tévén, aminek előtte bekapcsolva kell lennie.
-
Rocsesz79
tag
Sziasztok!
Igen csak úgy néz ki hogy hétvégén be újítok egy LG55C8-at.
Van valakinek ezzel a tv-vel kapcsolatban valami tapasztalata,mire figyeljek?Igazából Upc direkt ,HD,és 4K -s filmek fognak rajta pörögni.
Semmi extra.Jaaaa és esetleg egy jó beállítási adatokat küldene nekem valaki!
Előre is hálás köszönet érte!
-
Zoza24
senior tag
Sziasztok!
A napokban szétnéznék pár nagy aruházban (MM és Euronics) s vinnék valami filmet pendrive-on,hátha megengedik,hogy azon nézzem meg a különbségeket...
Van amit konkrétan ajánlanátok teszteléshez?vagy szedjek le valami 4k HDR filmrészletet s azt vigyem be?
Mit ajánlanátok?Köszönöm a segítséget előre is!
-
dh66e
veterán
B8-ra hogy tudom átküldeni a laptopon futó you tube videót?
-
alaves
addikt
válasz
ribarszki #26980 üzenetére
Igen, az a panelvezérlő elektronika (2 kisebb NYÁK van alatta) + 2 nagyobb NYÁKlapot kell átrakni, ami ugye az eredeti TV alkatrész is volt (+táp+hangszórók). Tehát az 2 NYÁK nincs összehangolva a panelvezérléssel panelcsere esetén.
Jelenleg: 7-es és 8-as 55" OLED panel: 600 EUR netto (a szervíznek ennyiért adják).
Bruttósítva+munkadíj+kiszállás majdnem egyenlő egy új TV-vel (mint manapság szinte minden cucc).
Ezért mondtam, hogy gari időn kívül nagy bukta. -
Celtis
veterán
válasz
Celtis #26976 üzenetére
Ezt írta nekem az LG ügyfélszolgálat:
A 2019-es oled televíziók esetében valóban megváltozott az OLED panel összetétele, ezáltal homogénebb módon tudják megjeleníteni a színeket készülékeink az előző modellekhez képest.
Illetve valaki tesztelte, hogy olyan hideg fehér színnel hajtva a TV-t, ami csak a W pixeleket hajtja meg, is jelentkezett a tinting.
Érdekes viszont , hogy az rtings videóban a C8 és a C9 is hasonlóan tintingmentesnek néz ki, vagy legalábbis nagyon minimális.
-
renatto
őstag
-
salapp
addikt
válasz
Pro Koryak #26978 üzenetére
Szerintem nincs rálátásunk kellően nagy mintasokaságra, nem tudhatjuk, hány megvásárolt Pana oledből hánynál kellett gariztatni. Ezzel együtt elképzelhetőnek tartom, hogy a Pana/Sony leteszteli a kapott paneleket, ezért talán eleve előszűrve kapják az LG-től, míg az LG "f@ssa" a saját tévéibe és "belefér" neki cserélgetni, csak minél nagyobb darabszámmal tudja kiszolgálni a fogyasztókat.
Persze lehet, ez is csak egy hülye feltételezés és ugyanolyan arányban bugos minden márka oledje. -
ribarszki
őstag
válasz
dgyuri0123 #26977 üzenetére
-
janos666
nagyúr
válasz
FollowTheORI #26967 üzenetére
Dinamikus tone mapping -> Továbbra sem használnám.
Hiába van a C8-on külön kalap alá téve, ez még most is egy hagyományos Dinamikus Kontraszt szabályzás, épp csak talán némileg HDR-re optimalizálva. Még mindig nem azt csinálja, amit az LG állít róla.
Amit állít: tényleges csúcsfény mérés a képkockákon, és ehhez igazított tone curve skálázás, hogy ne legyen feleslegesen letompítva a <1000 nit jelenet >1000 nit statikus content metaadat esetén (avagy olyan "auto" HDR10+), ami tényleg jól hangzana (és szerintem én is szívesen bekapcsolnám).
Ami történik: az egész tone curve teljes dinamikatartományon belüli feleslegesen agresszív maszatolása.
Egy 1000 nit metaadatos filmnél egy teljesen hétköznapi, közepesen világos beltéri jelenetnél, ami saccra-kábé SDR tartományba esik (nincs semmi rikítóan fényes, vagy vakfekete folt a képen), ott is látványosan felhúzza a sötétszürkéket is. Pl. egy nő sötétbarna haja Ki állásban sem teljesen lóg be feketébe ott sem, ahol árnyékot kap, de azért látszik, hogy sötét, ahol nem vetül rá fény. Ha Be állásba rakom ezt, akkor hirtelen kivilágosodik az egész hajtömeg, a fénytől kitakart terület is világosabb lesz, olyan hatásúvá válik a kép, mint ha felpöcögtettem volna a Fényerő csúszkát legalább 2-3 lépésnyit, vagy SDR-ban átraktam volna a gamma értéket 0.2-vel kisebbre (pl. 2.2-ről 2.0-ra, vagy 2.4-ről 2.2-re).
Ez egyébként még tényleg jó is lehet akkor, ha viszonylag világos, nem csak enyhe szórt fényben vagy sötétben akarsz HDR filmet nézni, vagy ha valamivel kompenzálni próbálod azt hogy legyalulja a BFI a fényerőt (ha esetleg bekapcsolnád videójátékhoz), de amúgy ez nem az amit ígér és szerintem nem egy jó dolog ha érdekel a képminőség, illetve ha sötét szobában nézel HDR filmet.
A legrosszabb nem is az, amit csinál, hanem hogy kvázi hazudik. Főleg így, hogy külön menüpont is már, hogy próbáljon meggyőzni arról, ez nem Dinnmikus Kontraszt, hanem más.Viszont ha már itt tartunk...
Épp javasolni akartam egy jelenetet, ahol ezt nézegettem, de most feltűnt egy csúnya képhiba, ami megvan a gyári (teljesen alapbeállításos, frissen Reset-elt) és az AutoCAL-os Game módban is egyformán, HDMI4 és PC címkékkel is egyaránt.
Annihilation 00:50:00 (UHD HDR Blu-Ray) --- Színes foltok szerte a bőrön.
Igen, elég hülye képet készített a mobil, de direkt olyat választottam pár ellőtt kép közül, ami inkább eltúlozza, mint elmaszatolja a magenta foltokat, hogy látszódjon mire gondolok (tökéletesen úgysem adja vissza semmilyen fénykép, főleg SDR kép a HDR módét). A kép csak arra szolgál, hogy megmutassa hova nézz otthon a saját TV-den...Ha madVR-al konvertálom vissza SDR-ba (100 nit és highlight clipping beállításokkal, hogy ne legyen kérdés, a highlight recovery maszatolja-e el a hibát), akkor viszont teljesen rendben van. Pontosabban látszik ott egy picike kis color banding / zajosság, ahol natív HDR-ben megjelennek a csúnya tolakodó magenta foltok, de nem feltűnő (csak azért látom, hogy nem "tökéletes", mert tudom hol keresek bármi apró bakit, és közelről nézem tüzetesen), megmarad bőrszínűnek a bőr.
Natív HDR-ben nem kell keresni, azonnal látszik, hogy valami baj van.
Akkor is megvan a magetna blokkos zaj hiba, ha madVR-al 100 nit-re konvertálom 1000-ről a jelenetet, és úgy küldöm ki feldolgozott HDR-ként (de mivel eleve nem túl világos jelenet, ez nem sokat számít, csak tesztelgettem).Nem tudom mi lehet ez, akár nVidia driver gond is szóbajön. Lehet, hogy előrángatom az AMD-s notim és megnézem azon is, de még jobba lenne ha valaki ránézne asztali lejátszóval összehasonlításképp.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
ribarszki #26973 üzenetére
Nincs semmilyen elektronika a panelen. A régiről leszerelnek minden "nyomtatott áramkört", még a hangszórókat is és átrakják az új panelre. Magam láttam, mikor cserélték a sajátomat. Pont ezért írtam múltkor, hogy a panelcsere lottó is egyben, mert néha egyáltalán nem biztos, hogy a hiba abban keresendő, de a szerviz egyebet sem csinál, mint panelt cserél.
-
ribarszki
őstag
válasz
alaves #26971 üzenetére
De a panel elekotronikáját is cserélik. Vagyis az együtt van a panellal, úgy jön a cserepanel. Azt lövik vele össze a gyárban. Mert én is pont ezt kérdeztem a szerelőktől, hogy az elektronika miatt van ott mindig az elszíneződés? De meg is mutatták, hogy minden panelnak saját elektronikája van..
-
alaves
addikt
55B7V: három panel, azonos TV elektronikával ugyanazt a tintiget adja nálam (alig látható, tűréshatáromon bőven belül). Tehát valószínűleg a TV többi elektronikája is számít, sőt ezek szerint meghatározó.
Ezen tapasztalat alapján OLED TV vásárlást követően gondoljuk át, hogy a látható color tinting számunkra elfogadható vagy nem, vásárlástól való elállási időn belül. A panelcsere a tintingen csak kis valószínűséggel segít.
-
chros
őstag
válasz
ribarszki #26952 üzenetére
En a HDR verziot valasztom mindig, ha van opcio: a sokkal nagyobb dinamika tartomanynak koszonhetoen joval elvezhetobb a vegeredmeny, meg alacsony bitrata mellett is (bar ez tartalom fuggo lehet).
A dinamikus tonemapping bekapcsolva a B8-on.
De az SDR tartalom is jol nez ki nagyon - plane ha nem latszik a tinting- , ha nincs HDR verzio.
(#26967) FollowTheORI: "Nálam mindig be van kapcsolva és eddig nincs panaszom rá"
Es a B8-nal game es PC modban is hasznalhato!
@Janos: lattad ezt a hozzaszolast? Igen erdekes.
-
renatto
őstag
Médiában 55FZ800 - 386k, a 65FZ800 - 595k és a 65C8 - 570k. És hogy ne maradjon ki a Sanyi sem Euronicsban 55AF8 - 500k, bár ez csak személyesen és csak BP/Győr.
A Panák biztos hamar el fognak fogyni, és sanszos hogy már nem is lesz ezekből...
-
-
alaves
addikt
Én pont fordítva látom, sötét jeleneteknél az OLED-en jóval több mindent látok, mint LCD-n, nyilván a nagyobb kontraszt miatt is. A kulcs a pontos fekete beállítás (SDR: AVS HD 709 Brightness Calibration; HDR:Mehanik HDR10 test). Ha valamelyik filmnél nem felel meg, akkor igen, lehet a brighness-en egy-kettőt le v. fel állítani.
-
Partizan182
senior tag
válasz
ervin74 #26963 üzenetére
Marvel filmeknél ez tök normális, így készülnek direkt. Itt egy jó videó a jelenségrôl.
Dinamikus kontrasztot én nem piszkálnám mert sokat barmol a képen, ha nagyon szeretnéd hogy a padló tök fekete legyen (a rendezô akaratával szemben) akkor pöccints 2-3-mat lefelé a brightnessen. Lehet, hogy kis shadow detail elveszik, de a fekete fekete lesz.
-
janos666
nagyúr
válasz
ervin74 #26955 üzenetére
A HDMI Fekete Szint jó helyen áll? Milyen lejátszóról nézed és az hogy van beállítva? Az alsó-felső fekete sávok teljesen feketék?
(#26952) ribarszki - Én a HDR-re szavazok, bár az is tény, hogy láttam egy-két régi film HDR kiadását, ami nem feltétlenül tetszett, vagy "vegyes" (van jelenet, ami jobb lett, van amelyik rosszabb). Nem csak a csúcsfény itt a lényeg, hanem a 10bit és tágabb színtér, illetve esetenként a remaster, vagy egyszerűen csak az új kodek (azonos bitrátával jobb kép, de néha még a bitrátát is jobban elengedik az új kiadásban). De a viszonylag új, digitális kamerás, vagy erősen CGI-os filmeknek jól szokott állni a magasabb csúcsfényezés és a tágabb színtér.
-
ervin74
csendes tag
válasz
Pro Koryak #26960 üzenetére
Hdr filmeknél j néha jól szokott jönni rtings oldalán olvastam hogy néhány hdr filmnél be lehet kapcsolni
-
Duku
újonc
Sziasztok!
Kérdés: 21:9-es képarányú filmeknél ,a fekete sávokat lehet kockáztatni beégés miatt, vagy nagyítani érdemes?
-
ervin74
csendes tag
válasz
Pro Koryak #26956 üzenetére
Már megvolt.
-
-
ribarszki
őstag
Amúgy inkább pontosan (műszeresen) bekalibrált sdr módban ajánlottam filmet nézni, vagy HDR,-ben? Ti melyiket szeretitek jobban? Eddig egy bekalibrált hm projektorom volt, ott csak sdr ment. A HDR nekem kicsit túltolt. Vagy itt mindenki csak hdr tartalmat néz?
-
ervin74
csendes tag
Sziasztok!
LG b8 tvm van és némelyik hdr filmnél szürkés a kép nekem nagyon zavaró mitől lehet? -
alaves
addikt
Értem, köszi. Nálam filmnézés közben is sokszor látom, pl. közeli arcnál a téglalap belső területén világosabb a bőrszín. Nagyobb homogén felületekről (pl.fal) ne is beszéljünk. Engem nagyon zavar, ráadásul az enyémen erősödik a jelenség.
Apropó, ha lejár a gyári garid és úgy hagyod a masinád, utána már több százezer lesz a javítás.
-
AL
addikt
válasz
alaves #26946 üzenetére
Szia ! Még nem jeleztem a Szerviz felé. Ritkán látni, csak néhány színárnyalatnál . Majd nyáron, vagy ha rosszabb lesz ( de korábban azt mondtátok, hogy ez nem változik, mert beállítási hiba ) hívok szerelőt.
Ez az " ikerkép " bosszant, mert észrevettem, de minden más tökéletes. Üdv. -
alaves
addikt
válasz
ribarszki #26945 üzenetére
Köszönöm, én fekete-fehér filmen is szoktam vizsgálni a tintinget. A jelenlegi panelem (még a téglalap anomáliás) bal fele a zöld felé, jobb fele a piros felé hajlik, de olyan kis mértékben, hogy gyakorlatilag nem is látszik csak ha nagyon-nagyon megnézem, bőven a tűréshatáromon belül van.
Remélem azért majd megosztják itt a fórumon a magyarországi szervízelést a nem LG OLED tulajok is. Sajnos AL fórumtárs ezidáig nem jelzett vissza, hogy mi lett a Panasonic-ja 25%-os téglalap anomáliájával.
-
ribarszki
őstag
válasz
janos666 #26869 üzenetére
és (#26880) alaves
Az összes panel közül magasan ez a legjobb. De ez sem tökéletes. Itt is hajlik a sárga a piros felé a kép bal szélén, de közel sem akkor mértékben. Ez már a határeset, de talán még tolerálható. Fehér, szürke, sárga homogén színnél van egy nagyon halvány színváltozás bal oldalon 30cm-es sávaban. Most nézem, kivárom, hogy normál tartalom mellett zavaró-e. Eddig talán 1x-2x tűnt fel, de valójában jelenleg észrevehetetlen.
Járatom, használom, szerintem ez már marad.
Viszont az új panel most sem leheggesztett ezüstfóliában érkezett. Persze fólia elöl-hátul volt rajta, de hogy ez zsír új, vagy refurbished, azt soha nem fogom megtudni.
-
krx21
nagyúr
válasz
index31 #26939 üzenetére
"Kicsit itt ott beég, foltos, a fényerőt lekorlátozza."
Lehet úgy használni, hogy beégjen igen...
Foltos? Még mindig homogénebb mint az LCD...
A fényerő, pedig bőven az igényelt felett van.. Sőt meg merem kockáztatni, hogy az ABL még ergonomiai szempontból még jó is. (Régebbi csúcskategóriás Sony W905-ön lehetett kapcsolani.) Tehár egy világitó lámpa fényereje, nem esik jól teli fehér esetén... -
-
YxVs
senior tag
Sziasztok,
Érdeklődnék, hogy mi volt az eddigi legjobb ára az LG65B8/C8-nak?
Csak, hogy tudjam mi számít jó vételnek.
Köszi.üdv,
YxVs -
index31
tag
LG Oled power 😂😀
Kicsit itt ott beég, foltos, a fényerőt lekorlátozza. De a max kontrasztért ez semmi 🤪. Bocsánat de ezt nem hagyhattam ki. Akkor inkább Qled ? -
válasz
alaves #26936 üzenetére
Továbbra is azt mondom, hogy egy hatalmas b@@@@ság úgy ajánlani tv vételt, hogy az egyik esetében, amelyik márkának mennek tönkre a paneljei (vagy inkább a vezérlés!?), meg problémák vannak vele (Isten ments, nem az LG ellen beszélek) és emiatt kiderült, hogy cserélgetik a paneleket (egy ideig szó nélkül), mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne (mármint több százezres, vagy milliós tv-knél panelt cserélgetni), ezért ajánlani egy bizonyos márkát. Legyen az bármelyik is. Mindegy, hogy Pana, LG vagy akármelyik más. Persze mondom ezt úgy, hogy Panáink vannak és megjártam már LG-vel. Igaz az nem oled, de két hetes volt.
Egy szóval bárki aki olvassa ezt a fórumot és oled tv vételén töri a fejét, semmiképpen se a szervíz tapasztalatok alapján (vagy legalábbis ne kizárólag annak alapján) válasszon és olvasson külföldi fórumokat is, ahol nem csak LG-kkel foglalkoznak. Így válasszon szerintem belátása szerint.
És, még mielőtt itt lekárognának, hogy LG ellen beszélek, bárki aki oled tv-t vesz, legyen az LG vagy más, gratulálok hozzá, jól választott (technológiát mindenképpen)! -
alaves
addikt
válasz
Pro Koryak #26932 üzenetére
Továbbra sincs semmilyen adatom a Sony, Panasonic, Philips, Grundig, Bang&Olufsen esetleges OLED TV problémák szervíz megoldásairól.
Ezért csak és kizárólag LG OLED vásárlását javaslom
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #26932 üzenetére
Van itt 4-5 tulaj akinek B8 van és volt "ügye" a szervízzel.
De van 20 másik akinek nem, de az is lehet, hogy 30 db B8 van a topikban vagy több.És van 2 Pana?
Sőt ha jól emlékszem volt nem LG-oled tulaj is már aminek gondja volt a topikban. (AL?) -
Pro Koryak
addikt
válasz
UberMutant #26927 üzenetére
Nem, de pár ezerrel került többe, mint a b8 és nem kellett a szervizt hívnom pár hét után.
Ha LG-m lenne, akkor is ezt mondanám!
... és ha baszakodna, lehet már hirdetném az apróban. -
tomi5244
őstag
válasz
#72042496 #26929 üzenetére
Igen, kb 1-1,5 év mire költözni tudnék egy nagyobb helyiségbe. De addig nem várnék a TV vásárlással. Azért vennék most "nagyot" hogy az oda is jó legyen. Bár ott se nézném túl messziről
TV idővel nyilván kicsi lenne, mint mindig, de azért 2-3 évente nem cserélnék. 5+ évre tervezek.
Most 27" elött ülök az 80-90cm ről kényelmes. Ha ezt átszámolom 65"-ra az 220-ra jön ki. Tehát arányaiban kb ott lénnék mint most, csak az élmény lenne más.
-
tomi5244
őstag
Üdv! Szerintetek egy 65"-os TV-t. 210cm-es távolságról nézni túlzás? Jelenlegi hely adottságai ezt teszik lehetővé. Később tudok nagyobb helyre költözni, de 2x nem akarok TV-t venni. (most vennék egy kissebbet, később nagyobbat(?)
)
T -
UberMutant
őstag
válasz
Pro Koryak #26926 üzenetére
leglábbis a troll ezt mondja, mert neked nem lgd van.
legszebb öröm a káröröm
ja és szarazelg -
alaves
addikt
válasz
Pro Koryak #26921 üzenetére
Véleményem szerint pl. itt a fórumban vázolt OLED képhibák esetén a panelcserék mind indokoltak voltak: kifakulás, 25%os téglalap elváltozás, erős tinting (focipályán látható sárguló fű), pixelhibák.
Ne csodálkozzon a gyártó, hogy gyári képmódokkal használt TV (80-100-as OLED fény) félév alatt beég.
Amúgy le a kalappal az LG szervíz előtt, hogy cserélik a paneleket.
Tegyük hozzá, hogy még így is csak valószínűleg az eladott OLED TV-k néhány százalékánál kell panelt cserélni. Nem kell félteni a gyártókat, hogy veszteségesek lesznek, mert olyan extra profittal dolgoznak hogy ihaj -
renatto
őstag
válasz
Pro Koryak #26921 üzenetére
És itt jön a képbe, amit már tavaly is beszéltünk, hogy cseréli az LG a penelt, de kérdés hogy meddig, vajon mikor unja meg.... háát lehet lassan eljön a nap.
-
Strezi
őstag
válasz
Celtis #26920 üzenetére
Igen, mert nagyon sokan, amúgy feleslegesen beleesnek ebbe az elkerülhető felhasznlói hibába.
Persze hogy vannak hibái, ki vonja kétségbe? De tény hogy kell neki egy minimum négy órás bejáratás hogy ezt ténylegesen el lehessen dönteni. El kell olvasni a bevezetőt. Ennyi!
-
Scholes9
nagyúr
Üdv. 55-ös B8-at tervezek venni. Mik azok a felhasználási területek amiket “kerülni” kell, hogy ne lehessen gond a későbbiekben? Sorozat, film, Windows használat és konzol lenne amikre használnám. A PC-t kb. heti 3 alkalommal szoktam bekapcsolni. A konzolok többet mennek. Legalább 5 évre tervezek vele, a későbbiekben PS5 lenne mellette leginkább.
-
renatto
őstag
válasz
Pro Koryak #26918 üzenetére
Ez az, nem kell, de kicseréli!
-
renatto
őstag
válasz
alaves #26911 üzenetére
Azért biztos van rá szabvány hogy a technológia mit fogad el “tűréshatárnak”. És ez biztos nem 1 pixel 8.294.400-ból.
Azt hiszem mobilnál 1 millió pixelnél (milliónként) 2 fekete/folyamatosan világító a határ illetve ha 5 pixel sugáron belül 2-nél több hibás.
A Sony-t amikor kérdeztem 4K LCD-nél azt mondták 7-től cserés. 1 éve volt ez. Kérdés hogy ki hogy kezeli ezt. Ahogy látom LG elég elnéző. Azért 3 pixel 2 millióból nem sok vizet zavar amúgy. -
alaves
addikt
válasz
Pro Koryak #26910 üzenetére
Nincs, nagyítóval átnéztem már az első napon.
Én mondom meg mint vásárló, hogy nekem milyen hiba látszik "normál használatnál" és mi nem. Ha slendriánok, akkor az a gyártó hibája (pl. nem hagyták kihűlni az OLED panelt és ezért virít ott a képernyő közepén egy téglalap).
-
daneel_hu
addikt
Ez nem egészen így van, mert FELÉD a szervízes faszi képviseli az LG-t.
Abban a pillanatban amikor ott van akkor maga a fickó = LG.Ettől függetlenül elképzelhető, hogy valós amit mond és ami mégvalószínűbb = semmiféle felhatalmazása nincsen a cégtől, hogy erről beszéljen.
-
dh66e
veterán
válasz
Pro Koryak #26904 üzenetére
Ennyire nem rossz a helyzet a sorozatnak meg már vége.
-
Na kicserélték a panelt. Vadonat újat hoztak. Egy pixelhiba van ezen is de még az is kevesebb mint a három.
Egyébként most mondta a faszi h az LG-nek elege van ezekből a hibákból amik normál használat mellett nem is látszanak és a jövőben nem fogja cserélni pixelhiba miatt a panelt. (csak bizonyos szám felett)
Valamint a cserealkatrészek is csak 2 évig lesznek elérhetőek utána készülékcsere.
A lényeg h most bódogság van
-
dh66e
veterán
válasz
renatto #26901 üzenetére
Eskü próbáltam minden beállîtást.
W829B-n néztem meg a végén.Nekem azon jobb volt.
Természetesen kizárólag csak a sötét jelenetekkel volt bajom oleden.Tudom hogy direkt gyengére csinálták a világosîtást a filmben a nagyobb/sejtelmesebb hatás miatt,meg hát az Hbo tömörítése...... -
renatto
őstag
válasz
daneel_hu #26889 üzenetére
Mi az első 4 részt megnéztük, hátha...de egyáltalán nem. Ez van.
(#26897) dh66e: Akkor nálad nincs valami jól beállítvan, mert én csak emiatt leszedtem és nem volt rossz. Persze sötét volt, de amit kellett azt lehetett látni. Gondolom ez hangulatkeltés miatt volt, hogy ne láss csak az orrodig és így nyomasztóbb/idegesítőbb, ami feszültté teszi az egészet, ami egy csatánál elvárható. Szerintem. (mondjuk lehetett volna világosabb kicsit
). Megnéztem X8509C-n VA LCD-n és persze nem volt jobb, de ott ha fentebb tekerted a fényerőt, akkor "többet láttál", mert "kékesedett" a fekete rész, de szörnyen nézett ki úgy....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- OLED TV topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- One mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged