- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Gurulunk, WAZE?!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Joshi
titán
válasz
renatto #25195 üzenetére
Milliós árcédula inkább a 65" fölötti tévékre volt jellemző, azért egy 55"-os méret ne legyen ennyire drága. Meg azért sokan nem vesznek OLED tévét egyéb okok miatt, még nagyon messze van eladási mennyiségben az OLED az LCD-től. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem hülyék az emberek hogy egy valag pénzt kiadjanak aztán ki tudja meddig lesz használható a panel. Tulajdonképpen mindannyian akik OLED tévét vásároltunk, rizikózunk valamilyen szinten.
-
BITBOYS
addikt
Ma ránéztem a 55b7v fogyasztására és a jelenlegi beállításokkal 50-70w között zabál
Szerintem nem rossz -
renatto
őstag
Azért döbbenet mert a csúcstechnológiának mindig magasan tartották az árát, így a 600-800k volt inkább jellemző, de 300k?? Azért 2-3 éve egy közepes tévét lehetett venni kifutó áron. Ehhez képest ez nincs 1 éves és 315k...
Egy erősítőt ami 700k-n nyit sosem adnak oda 500k alatt, pláne nem 1 évesen. Ha 500-on nyit 400-450k és kifutott. És a következő évi még drágább lesz
-
törölt tag
-
Banano
tag
Szokas szerint hülyenek nezik a magyart. Nalunk az akcio= kicsivel magasabb mint a normal nyugati ar. A blekk frajdej ar = A normal nyugati ar.
Nemetorszagban pedig: [link] 65B8 1695€ + 400 euros barmire felhasznalhato kupon = mostani arfolyamon 414ezer Ft. -
válasz
daneel_hu #25187 üzenetére
Lényegében igen... bár azért statisztikailag ezis segíthet teríteni a még egyenletesebb, elosztottabb terhelést az egyes pixelekre... mégha nyilván nem is olyan nagyságrendben, mint a vegyes tartalom.
Szóval szerintem nem kell kikapcsolni, +1 valami ami picit segít. Sok kicsi meg ügye sokmindenre...
-
BReal
addikt
válasz
renatto #25178 üzenetére
Miért döbbeneted? Elektronikai cuccoknál mindig így van. Új technológia, ami évente fejlődik, egyre olcsóbb lesz. Az új széria még olcsóbb lesz majd.
Az meg a másik, amit Joshi ír: az első szériákban szépen beépítették az árakba a következő sorozatokra való K+F és egyéb költségeket (és nyilván szép kis profitot is
). És van egy olyan sanda gyanúm, hogy még a 315000 Ft-os LG OLED-en is szép hasznuk van. Biztos meglepődnénk az előállítási költségeken.
-
daneel_hu
addikt
válasz
FollowTheORI #25185 üzenetére
"Szétkeni" a beégést, kb semmire sem jó.
Ami használ az az alacsony oled-fény és a statikus tartalom nélküli tévézés/mozizás. (szerintem) -
törölt tag
válasz
daneel_hu #25183 üzenetére
Következőnek az is van tervben, hogy utána majd még nagyobbat akarjak.
Lehet, nem is a falat kéne újraburkolni, hanem venni egy akkora tévét, amelyik eltakarja az egészet.
-
-
demmer123
őstag
Én azt olvastam hogy a Screen Shift/Logo Luminance Adjustment beállítást ajánlott kikapcsolni ha rendes bluray filmeket akarunk nézni,mert bezavar sokszor csakis tv műsoroknál kell bekapcsolni,csak a pixel refreshert kell bekapcsolni.
Vagy akkor tévedek és ez hülyeség?
Másnál ez a kettő beállítás be van egyáltalán kapcsolva aki filmnézésre használja csak a tv-ét?
-
PuMbA
titán
Ha be akarod égetni, akkor igen.
Itt vannak az ajánlott beállítások. Az OLED Light a szoba fényereje szerint tetszőleges és a Luminance Settings részt és alatta már ne csináld meg. HDR alatt újra be kell állítani ezeket a beállításokat.
-
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #25177 üzenetére
Bizony. Ráadásul akcióban már annyiba kerül a 65C8 is, amennyiért két éve a bontott csomagolású 55B6-ot kaptam meg.
-
renatto
őstag
Az 55FZ800 is becsúszott 400k alá.
Amúgy döbbenet, hogy kb 1.5 éve az 55" került annyiba, mint most a 65B8.
-
dgyuri0123
nagyúr
-
törölt tag
-
demmer123
őstag
Médiába kapható 315k-ért B8 55 ennyiért max karácsony előtt lesz.
C8 meg +100k felárat nem ér meg nekem.
-
TXT
őstag
Sracok!
LG 55B8-nal az USB kimenetek 2.0 vagy 3.0, esetleg 3.1? Kulso eszkozt keresek hozza 4K anyagokhoz, ezert erdeklodom.Illetve egy tapasztalat felol is erdeklodnek. C8 eseten is van olysn, hogy lassitott jeleneteknel, vagy igazan gyors mozgasnal olyan a kep, mintha “szellemkepes” lenne, vagy ugy is mondhatnam, mintha utanhuzasa lenne a latott kepnek? Gondolkodom rajta, volna e ertelme cserelni a B8-at C8-ra, ha arban van ertelmes ajanlat...
Koszi elore is a segito valaszt!
-
kutyu92
csendes tag
Nah megjottek a tavaszi akciok, jartam ma MMbe lgs srac elmondta milyen arak lesznek holnaptol: 55b8 315e, 55c8 415 e, 65b8 535e, 65c8 szerdatol 600e
-
Joshi
titán
válasz
Sanya200 #25157 üzenetére
Több okból is rossz helyen kérdezel, ugyanis nem OLED tévéd van hanem Qled. Aztán van külön Milyen asztali médialejátszót? topik. Ha PC-ről szeretnél filmet lejátszani, akkor érdeklődj az UHD filmek lejátszása topikban.
-
Sanya200
csendes tag
Sziasztok
Remélem tud valaki segíteni?Kellene nekem egy média lejátszó a Samsung Q6FN tévémhez.Mert röhejes hogy a gyári lejátszó szinte semmit nem ismer,dts hangot..stb nem játszik le feliratot nem lehet hozzáadni se.Egyszerűen vicc hogy vegyek még egy boxot 20-25.000-ért hogy tudjam használni is.Pc-n egyszerűen akad a 4k nem tudom miért szedtem le madvr-t beállítottam nem jó.Nem szenvedek vele.
A Xiaomi Mi Box 3-at ajánlották csak az kb 25 rongy.Nincs esetleg vmi olcsóbb ami használható is.
Nem is értem egyébként ott a 1060-as 6gb-os vga , a 8 magos fx proci és akad a film... -
-
-
Skipper
tag
Bő 1 hónap nyúzás után írok egy kis szösszenetet az új OLED-emről.
2 éve, mikor tönkrement a 64"-os Samsung plazmám, eléggé kétségbe voltam esve, hogy most mi lesz. Hosszas kálvária után egy igen jónak mondott LED-re esett a választásom: Sony KDL-65W859C
LCD-hez képest meglepően jó volt a homogenitása és a feketéje is - bár a plazma után kellett pár hét, míg könnyek nélkül végig tudtam nézni sötét jelenekkel tarkított filmeket. TV-zésre viszont talán jobb is volt, illetve a fehér, itt tényleg fehér volt. Bár már akkor tudtam, ez csak átmeneti állapot lesz, hiszen kopogtat az OLED...És jött is február végén egy LG 65C8 személyében; versenyben volt még: LG B8, Sony AF8 (végül drágállodtam), Philips 803 (a menüje borzasztó volt) és Pana FZ800 (nincs Dolby Vision).
Az általánosságokon tól: Magic Remote rulez, nekem a webOS is nagyon tetszik. A hangja is sjobb egyértelműen, mint a SONY-nak volt (filmekhez van külön hangrendszerem).
A TV adások érdekesek; én leginkább sportot nézek - egy kis dokumentumfilmezés mellett. Az első 1-2 napot leszámítva (kell az OLED-nek "összeérés"?) a full HD TV adások nagyon jók - kivéve a logókat és eredménykiírásokat (ezek picinykét homályosak és nem tudtam az okát kideríteni - nem a logo luminance beállítás).
Összességében nagyon elégedett vagyok, a HDR fantasztikus, sokkal többet ér, mint a 4k (2,5 méterről nézzük, innen nehéz kivenni a full HD-4k közti különbséget - pláne a sok felkonvertált film miatt).
Ami miatt küzdök még, az a falban lévő 10+ méteres HDMI kábel, melyen HDR esetén max 30 Hz jön ki (a mozgásmegjelenítéssel film alatt kamera svenkeléskor nem mindig vagyok elégedett, talán ez erre vezethető vissza). -
junior19
senior tag
válasz
demmer123 #25147 üzenetére
A fekete szint beállításának csak a forrás videószint kimenetéhez van köze, teljesen mindegy, hogy sdr, hdr az anyag, sötétben nézed, világosban.
Ha rgb jelet küld akkor a tévén a magas módot kell választani, ez általában pc forráskor, vagy játékoknál használatos.
Ha YCbCr jelet küld a forrás, amilyet általában a videólejátszók (bd, médiaplayer), akkor az alacsony módot kell választani.
Sdr módban a dinamikus kontraszt nem kell. -
Skipper
tag
LG OLED C8: Elvileg ugye 4 óra kumulált használat után lefut az automata pixelfrissítés - ilyenkor kéne látnom valamit a TV-n (stand by után)?
-
demmer123
őstag
Ti SDR,Illetve HDR módban a Fekete Szint beállítást min használjátok?
Illetve a dinamikus kontrasztot érdemes kikapcsolni sdr,hdr módban?
Teljesen sötét szoba.
(LG B8)
-
PuMbA
titán
válasz
UberMutant #25139 üzenetére
"nem zavarja, mert kikapcsol, viszont segíti az elalvást. "
Értem, de kicsivel kevésbé nyugodt lesz az alvás, mint nélküle
Ma már sajnos annyira zavartabb az alvásunk, mint régen, nem csoda, hogy sokan fáradtak, ingerlékenyebbek, mint régen. A baj sajnos a megszokás, hiszen senki sem úgy születik, hogy a TV nélkül nem tud elaludni.
(#25140) BenFe: Hát igen, ez nehéz ügy. A rászokást megelőzni könnyebb, mint utána visszaszokni a normálisra, de 2-3 nap nem alvás után szerintem úgy elfáradna, hogy elaludna tuti nélküle és utána már sínen lenne a dolog. Csak javaslat, de ha neki oké így és jól érzi magát, akkor ok.
-
-
törölt tag
-
Joshi
titán
válasz
Gigi01 #25129 üzenetére
Amiből van 4K akkor azt. Sőt az Aquament Dolby Visionban néztük, de ami elérhető ISO vagy Mappa struktúrából azok a releasek ma már általában Dolby Vision-ek. És nem azért nézem 4K-ban a filmeket mert mennyire kiveszem a részleteket, hanem a HDR és BT.2020 miatt.
ui.: anyukám már 69 éves és kérdeztem tőle hogy milyen volt az Aquamen, de nagyon tetszett neki pedig 2h 20min a film hossza. Mama kiülte ezt az időt is. Szeret mozizni ezért rendszeresen elhívom.
-
Gigi01
őstag
Te vagy (ti) 4k-ban nézitek a filmeket,vagy fhd?Én szerintem fhd-videónál maradok egy ideig.
Bár a 270cm-es távolságomhoz a 65col azon a felbontáson ajánlott.Ha pc-re is innen használnám,lentebb kéne venni a felbontást,hogy elolvassam a szöveget vajon netezéskor?
Aquament ma néztem,szép képi világ,nálam a sötétnél még azért hiányérzetem volt. -
Joshi
titán
"Más: írnak olyanokat a véleményeknél, hogy a többszöri pixelfrissítés esetén fakulnak a színek....ez nem igaz, nem? A tv-be épített védelem is ezt csinálja ha jól tudom......"
Valamilyen szinten igaz, ugyanis a szerves(organikus) anyag bizony elhasználódik (lebomlik, átalakul stb). De nem kell aggódni, mert normális körülmények között min 10 évig biztosan kiváló tévé lesz az OLED. Ami a lényeg, hogy lehetőleg kerülni kell az extrém fényerőt, de azt is csak SDR anyagnál, HDR-nél nem gond. Illetve lehetőleg ne nézzetek hosszú órákig egy azon csatornát. KB ennyi. Cserébe viszont brutális képet kapsz. Pont ma hívtam el anyukámat és megnézettem vele az Aquament és a Legendás állatok: Grindelwald bűntetteit. -
BenFe
tag
válasz
daneel_hu #25121 üzenetére
Igen a MM és euronics 5 év es gari kiterjesztésére gondoltam!
Közben átszaladtam gyors a MM-ba és azt mondta az eladó, hogy beégésre is él a plusz gari....na most akkor?
Más: írnak olyanokat a véleményeknél, hogy a többszöri pixelfrissítés esetén fakulnak a színek....ez nem igaz, nem? A tv-be épített védelem is ezt csinálja ha jól tudom......
-
BenFe
tag
válasz
demmer123 #25113 üzenetére
Köszi mindenkinek!
Mennyit bírhatnak ezek kb? Mostani tv-ben 7600 óra van, ezek is bírnak szerintetek annyit?
Régen a plazmáknál is mondták, hogy ahogy öregszik úgy csökken a fénye stb. de még a mai napig bírják sokaknál....nyilván nem mindegy az igénybevétel, de nem mai gyerekek már azok...
-
BenFe
tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata Philips oled803-al? És ha igen, írna egy rövid véleményt?
Másik egy lg c8 lenne, nemtudom védelmi mechanizmusban melyik lehet jobb......philipsnél nem olvastam beégésről,de gondolom jóval kevesebb embernek van mint lg és azért.
Napi max. 4-6 órát menne de azt sem feltétlen egyben.Árban nagyjából azonos a c8 és 803
Köszönöm..
-
berbatov2
senior tag
Nekem B7-em van november ota, elotte egy 2013-as kozepkategorias lg la691-es volt. Eg es fold a ket tv. Nekem foleg sportkozvetitesnel jott ki mennyival jobb a mozgas megjelenites az olednel.
Viszont nasra van kotve es valamiert a friss letoltesek nem akarnak megjelenni a megosztott mappaban csak par ora mulva, mig a regi tv-n azonnal lathato a tartalom. -
Ano
senior tag
válasz
Athos8 #25027 üzenetére
Nálam 5GHz-es AC wifiről megy a NAS által szolgáltatott anyag ... a NAS kábelen csatlakozik a routerre ...
Nagy ritkán, amikor valami jelzavarás bejön, akkor van, hogy "tölt a TV" (sajna nem tesz jót az 5GHz-nek a födém + az a 2-3 fal ami útban van, így a stabil sávszélesség valahol csak 80+ Mbit/sec ... maxon is csak 150-et mértem ...)
Néztem már youtube-on is 4K HDR tartalmat és nem igazán láttam akadozást, de pl 60-70GB-os 4K HDR videók is jól mennek, nagyon ritkán akadozással ...
Ui.: Falu végén vagyunk és 5GHz-es wifit a közelünkben senki más nem használ ...
-
chros
őstag
válasz
daneel_hu #25102 üzenetére
"TruMotion OFF és RealCinema ON állásban elméletben nincs különbség."
Koszi, ez jo hir, a tobbi nem erdekel, ha lehetne kikapcsolnek mindent a francba
"Csakis hivatalos forrásból, 2 év gyári garival."
2 ev hivatalos nemzetkozi garival hirdettek, szamlaval. De zavaros a dolog, meg nekem is"És mit írnak, miért van "jóárasítva" a B7?"
Nem irnak semmit, de egy 450 penzzel (150e Ft) olcsobb a 65" c7 naluk, mint a 65" b7 mashol.De meg nem "jottek vissza" valasszal. Delelott megprobalok felhivni 1-2 boltot jobb arert, s meglatjuk (de megy a bullshit az officeban, ugyhogy nem 1xu
)
-
daneel_hu
addikt
Nem.
TruMotion OFF és RealCinema ON állásban elméletben nincs különbség.
Az interpoláció jobb a 8-asokban, de ha kikapcsolva tartod akkor nem oszt, nem szoroz.Nem tudom mit jelent ez a "jóárasított" tévé, vagy "sufni", de oledből biztos nem vennék ilyet.
Csakis hivatalos forrásból, 2 év gyári garival.
Ha bármilyen probléma van a tévével, akkor megszívod enélkül.És mit írnak, miért van "jóárasítva" a B7?
-
chros
őstag
válasz
daneel_hu #25083 üzenetére
Koszi, a pixel kulonbsegrol epp tegnap lattam videot.
Az esetleges mozgasproblemarol: 24Hz-ben Real Cinema On-al es TrueMotion Off-al is jelen van?Hivatalos boltokban kozeli aron van a B8xxx es a B7V. Azt lattam, hogy a B8-ban mas chip van mint a tobbi 8-as ban (mig 7-s szerianal ugyanaz). Gyakorlatban ez mit jelent?
Egyebkent UK-ban lenne veve, es a jo aras B7 sufnibol lenne, ha emellett dontok. De most mar nezem a tobbit is
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Nyaralás topik
- Házimozi belépő szinten
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Eredeti játékok OFF topik
- Padavan firmware
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest