- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
EgySrac
tag
Élénk módban egészen elképesztő a HDR a B7es tv-n
Ha jól tudom így tudja az 1000nit-et
-
Gtaati
őstag
-
Gtaati
őstag
Hello Sracok!
Letezik az h kb 1700 ora utan gyongult a panel fenyereje HDR filmek eseten? Lehet en kepzelem be a dolgot vagy szokta meg a szemem, de most kicsit ugy tunik HDR-ben 100 oledfeny 100 kontraszt mellett, h most nem ut olyat a HDR mint korabban..... De az is lehet h megszoktam es szimplan hulye vagyok
ja 04.70.65-s firmware van fent....
-
EgySrac
tag
Nekem eddig csalódás a B7...valaki írjon már egy mozi beállítást, mert nálam zavaróan sötét a kép hdr-nél.Hiába rakom 100ra az oled fényt.
-
krx21
nagyúr
Miért másra van téve az oled fény hdr esetén mint sdr esetében, mikor hasonlóan viselkednek? Ha sdr ben sok, akkor hdr-ben is az és fordítva.
Vagy ha hdr-t nézek, akkor pont eszembe jut, hogy lenne kedvem egy fényesebb képhez?
Viccet félre téve, mindenki szemének van egy ideális fényerő, függetlenül hogy az hdr vagy sdr...
Mégha máshogy működne hdr sémában az Oldfény... De pont most nézem (B7) és azonos értéken hasonló fényerőt jelent hdr-ben és sdr-ben is.. -
Gaben360
senior tag
Jófogáson árul valaki egy C7-et 320k-ért,2 hónaposan 5 év garival,ez igencsak jó vétel,már ha nincs beégve a kijelző.
Létezhet az,hogy van 37"-os oled? Vagy elírás?
Szintén ott árulják mindenféle modell van EC,E,C stb.....mindössze 108k.... -
dgyuri0123
nagyúr
Ez tök jó ár. Még listaáron is 330 és nem kell aláírni semmit, bár úgy már kp-s.
(#12876) tothl: Annyi még nekem is kevés lenne, pedig hírhedten "magasoledfényellenes" vagyok.
20-nál is éjfekete marad ha kell, de nem bukik be minden félhomályos részlet is teljesen feketébe. Maradnak sötét árnyalatok bőven. -
tothl
addikt
En 10-es OLED fenyt hasznalok mert imadom ha minden tok sotet egy fel millas TV -n es sokaig szeretnem ha ilyen maradna....
-
TBMC
addikt
nagyon köszönöm mindenkinek a megerősítést, én is így vélekedek
Balika911: nem, nem hdrről
ott én is 100on hagynám az oledet + konrasztot is. de még nem nyüstölöm vele.
MÁS: viszont azt tökre nem értem, hogy mi a fenéért adnak ilyen gyári beállításokat basszus. miért nem állítják "normál" használathoz be a gyárban?
-
-
Gtaati
őstag
Helló!
Szerintem ez baromság... Miért jó a panelnak elektronikának, tápnak ha kb mindig a csúcson van járatva? Hülye példa de pl egy autónak sem jó, hogy ha jár a motorja akkor mondjuk szabályzáson 7000-es fordulaton járnánk vele mindig...
Én ipari informatikai mérnökként, ezzel egyáltalán nem értek egyet. Fényes nappali körülmények között max 40-es oledfényt használok, este filmezéskor meg még kevesebbet, szóval ha a te igényeidnek megfelel a 25-s oledfény akkor én biztos úgy használnám...
-
TBMC
addikt
Beszélgettem egy LG-s sráccal az Euronicsben, ő pl azt állítja, hogy azon oledek amit nem járatnak 100os oled fényen az rohamosan veszít a színtelítettségéből, és a fényerejéből... és, hogy tökéletesen a gyári beállítások, használjuk nyugodtan őket, de érdemes távol tartani a kezdeti órákban a készüléket a statikus tartalomtól (hozzávetőlegesen 8-10óra)
ez mennyire fedi a valóságot? csak kíváncsiságból
(én jelenleg 25oled fényerőn vagyok, mint azt korábban ajánlotta valaki itt, illetve nagyrészt csak film megy rajta a nasról, hdr tartalmat még csak kipróbálás erejéig néztem)
-
Pro Koryak
addikt
Ez mitől hasra ütött érték?
Az edigi kókánywebshop lenne?
Hamar kiderül, berendeled és már meg is van a pontos ára.Amúgy "sokkal" drágábban nem adhatják, mint a tavalyi szériát, mivel a külsőn kívül mindenben megegyeznek.
Ha a 65af8 már most "csak" ennyi, lehet ez is lemegy év vége felé 700e ft környékére.
Akkor lehet én is beújítok oledre. -
válasz
dgyuri0123 #12862 üzenetére
Az tény, hogy OLED-ből használtat venni az baromi nagy lutri mert nem tudod, hogy hogy volt használva. És így már a 400 is sok pénz.
-
bebuci
tag
55" oled tv-t szeretnék venni. Melyik márkát javasoljátotok 1500-2000 eurós áron? Esetleg van jobb választás a LED-LCD kategóriában ebben az árban? Számomra a tv-zés, videó tartalmak a fontosak. A web csak másodlagos, de nem elhanyagolandó. Köszi előre is.
-
válasz
dgyuri0123 #12858 üzenetére
Ok. Én sem a magam nevében beszéltem. Egyelőre mint Makó Jeruzsálemtől de az irány jó.
-
EgySrac
tag
Köszönöm a válaszokat
Gtaati Írnék neked privit -
Gtaati
őstag
-
EgySrac
tag
válasz
dgyuri0123 #12849 üzenetére
Egy Himedia Q5 vagy Q10 pro is kevés hozzá?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
EgySrac #12848 üzenetére
Elhiszem, csak éppen ez a leginkább szoftver/hardverigényes forrás. 10 bit HDR 60 fps, akár 100 Mbit feletti adatsebesség nem kis falat egy lejátszónak sem. Ezért nem működnek "normálisan" az androidos eszközök, mert kevés a vas ehhez a feladathoz. Külön fejezet egy "normális" 4k-s lejátszó kiválasztása.
-
EgySrac
tag
válasz
dgyuri0123 #12847 üzenetére
Csak 4k film streamelés érdekelne tv-re, semmi más
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
EgySrac #12846 üzenetére
Az androidos lejátszókkal alapesetben van némi "babramunka", mielőtt használható eszköz válna belőlük.
Hol ez nem megy normálisan, hol az, szóval kell némi tapasztalat, hogy "gatyába rázd", mielőtt kivágnád az ablakon.Ha van kedved és tudásod is hozzá, akkor viszont hajrá.
Itt vagy itt sok kérdésedre kaphatsz választ.
-
caca84
újonc
Sziasztok.
A kérdésem az lenne hogy van egy eladó lg OLED tv a hardverapón és úgy hirdetik hogy van egy úgy nevezett sárgásodás a tv n nem vészes.
A kérdés az lenne szerintetek ezt a tv t meg szabad venni vagy felejtős. köszönöm a választ előre is.
[link] -
BrandonXXV
aktív tag
válasz
Pro Koryak #12839 üzenetére
Igen igen,azt tudom, csak felcsillant a szemem, hogy van még olcsóbban valahol.
Voltam ma 2 juronicsban is, mindkettőben 1-1 db van csak, ami persze a kiállított modellek. Azt inkább nem venném meg. Rendelni kell ott is. -
Pro Koryak
addikt
válasz
BrandonXXV #12837 üzenetére
Juronicsban 450e a b7.
-
Joshi
titán
válasz
BrandonXXV #12837 üzenetére
Majd év végén vagy jövőév elején veszel egy C8-at 400-ért.
-
belan
addikt
válasz
BrandonXXV #12835 üzenetére
A médiamarkt-ba 450 volt és a ajándék kártyát el adtam 40 ért . 1,5 hónapja vettem kb
-
krx21
nagyúr
718e. Megkaptam a rendelt C7 akciós árába. Vártam rá 1,5 hónapot, aztán megint jött egy email, hogy már nem tudják teljesíteni. Majd felajánlották a B7-et. Megbarátkoztam vele, már jobban tetszik mint a C7...
Joshi: A B6 csak 55"-volt. Különben nem lett volna értelme váltani...
Csinlátam a fő színekből 5-6 árnyalatot, avval járatom be...
-
Joshi
titán
Egy kérdés mindenkihez, vagyis aki használ képnézegető appot vagy csak tud olyan háttérképeket ahol a képeknek van kerete. Különböző tesztekben látok ilyen képeket mint pl C8 bemutató stb.
-
krx21
nagyúr
Na végre a helyén a TV-m. Végül mint említettem B7 lett... Megy a tesztelés...
-
Joshi
titán
válasz
Pro Koryak #12816 üzenetére
A Sony A1-el is elkéstek picikét, habár még mindig előbb tesztelték mint a B7-et.
-
junior11
veterán
válasz
Pro Koryak #12816 üzenetére
Az majd akkor jövőre lesz
-
junior11
veterán
-
allein
addikt
válasz
blakey #12812 üzenetére
2,4 GHZ ki van kapcsolva
nem látom értelmét, minden eszközöm tudja az 5 GHZ-et és az AC-t is
Szerk: helyesbítem, minden eszközöm lanon csatlakozik
de ami wifin csatlakozik az tudja az AC-t, ezért ki is kapcsoltam a 2,4 GHZ-es frekvenciát.
(#12814) blakey - rendben van, teszek egy próbát.
-
blakey
titán
-
allein
addikt
válasz
dgyuri0123 #12810 üzenetére
Csak a sajátomat nem látja, minden más wifit lát.
-
allein
addikt
válasz
janos666 #12806 üzenetére
TV készülék nincs áramtalanítva
egy másik elosztóra csatlakozik. Minden más éjjelre áramtalanítva van.
Visszatérve a wifi-re, nem az a gond, hogy automatikusan nem vált lanról-wifire. Manuálisan próbálom csatlakoztatni itthoni wifire de nem látja, viszont lát más hálózatokat.
Lehet jó lenne fix IP címet adni a TV-nek.
(#12807) dgyuri0123 - Igen. Tehát TV áramtalanít, jelez, hogy lan kábel nem csatlakozik. Ezután próbálom manuálisan csatlakoztatni wifin de nem látja az itthoni hálózatot.
-
janos666
nagyúr
válasz
allein #12805 üzenetére
Vak tippre talán nem próbál váltani: ha egyszer már látott hálózatot (főleg ha még netet is) az ethernet interfészen, akkor nem próbálkozik a wireless-en (vagy fordítva), esetleg a router-ed DHCP szervere is közrejátszhat ebben (nem egzakt hiba, csak véletlen inkompatibilitás szinten), ha pl. a TV ugyan azt az IP-t próbálja megújítani másik MAC-ről (és sok hasonló apróság, ami felmerülhet, ha több fizikai interfész is van egy eszközön, ami ugyan arra a hálózatra csatlakozik).
Nem vagyok ezotéria guru, de vak tippre a WiFi sokkal többet árthat, mint a kábeles switch, de ez ügyben konzultálj valaki mással.
Ezek a TV-k általában nem teljesen kapcsolnak ki, csak "alszanak", szóval ha berakod és kiveszed ebből a standy módból, az még nem egy "reboot". Ahogy néztem a C7 akkor sem mindig reboot-ol ilyenkor, ha kikapcsolom a menüben a QuickStart+ opciót, bár itt ugye trükkös a dolog a ~1 órás kompenzációs móka miatt is (addig teljesen jogosan van "aktív készenlétben"). -> Ez csak arra írom, hogy a hálózati problémákat sem feltétlenül orvosolja egy gyors standby módba rakás és visszahozás.
-
allein
addikt
Sziasztok. MI lehet az oka annak, hogy a 930V(hálóban van) készülékem nem látja azt az itthoni wifit, amit korábban látott és fel is csatlakozott? Amúgy lanon van csatlakoztatva minden a hálózathoz.
Éjjelre viszont a hálóban lévő elosztót amire a switch csatlakozik, áramtalanítani szoktam. Ilyenkor néha előfordul, hogy mégis szeretnék csatlakozni hálózatra mert valamit megnéznék péládul youtube-on de egyszerűen nem látja az itthoni wifit (csak 5.0 GHZ-en megy). Minden más készülék látja a wifit.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
BrandonXXV #12795 üzenetére
Vagy ilyet vegyél. Ennek a dobozkának egy előnye van, hogy nem kell telepíteni LE-et, mert eleve az van rajta és mellékesen 5 év garancia jár hozzá. Bekapcsolod, frissíted, beállítod és használod. A képminősége kb. 100 óra használat után egészen kiváló lett, de nem teljesen tökéletes. Bár 25e pénzért nincs jobb szerintem, csak ha magad telepíted a LE-et egy androidos boxra, amit 8-10e forint körül be tudsz szerezni külföldi rendelésből, de ez már másik topikba tartozik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- Le Mans Ultimate
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Apple MacBook
- Xbox Series X|S
- Házi hangfal építés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Jamo HCS 606 5.1 házimozi hangfalszett
- Logitech Blue Yeti mikrofon állvánnyal
- Pioneer VSX-521-K + Jamo Sub 210 + Videoton B32
- AKCIÓ! LOGITECH G PRO X 2 Lightspeed Headset 2026.04.18-ig garancia - BEÁRAZVA
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged