Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
claire78
üzenetére
Úgy látszik nem értitek miről beszélek. A tévé beállításainál van a HDR, ahol direktben be lehet adni az aktuális HDR verziót mint pl HLG, HDR10 és talán Dolby Vision. Na most a Sony-nál nincs Dolby Vision lehetőség. Arra lennék kíváncsi hogy LG-nél van-e?
ui.: ha van, akkor állítsd arra hátha történik valami az Apple 4K TV-vel való lejátszásnál.
-
Joshi
titán
válasz
claire78
üzenetére
Akkor az LG tulajokat kérdezd, ez nem a video hibája hiszen én is azt játszom le. A Sony is csak a DV frissítés óta játssza ezeket a videókat HDR-ben, de ahogy írtam egyelőre csak HDR10-ben. Én csak a Netflixen tudnék DV videót nézni, de előfizum nincs és nem is valószínű hogy lesz.
-
Joshi
titán
válasz
claire78
üzenetére
Az Oppo lejátssza de csak sima HDR10-el ugyanis minden HDR-nek ez az alapja. Időközben megtudtam hogy az Oppo 203 se tudja azt a DV elődekódolást amit a Sony megkövetel. Elvileg az Oppo következő firmware frissítése már megkapja. Én kérdeztem itt a fórumon és volt aki azt írta hogy a B7 Dolby Visionnel játssza le, még ki is rakja az LG a DV logot.
-
törölt tag
válasz
claire78
üzenetére
Látom az adatlapodon, hogy vidéki vagy, oda nem éri meg kiszállíttatni? Ahol hivatalos garanciával árulják (szerintem olyannal érdemes venni), ott általában van megoldás a házhozszállításra is.
Aztán nem tudom, hol veszed, újat-e egyáltalán, csak kíváncsiságból kérdezem.
Amúgy meg föl a tetőcsomagtartóra, aztán hadd szóljon.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#13525) claire78: Cool. Én kíváncsi vagyok rá, és talán nem vagyok vele egyedül a topikban.

-
Pro Koryak
addikt
válasz
claire78
üzenetére
Örülj neki, dvd-t nézve lassabban öregedtél.

Fényerőcsökkentésre:
nekem utolsó szériás lg plazma van(nemröhög
), ennél is van ez a funkció(nem lehet kikapcsolni/szabályozni), de abszolút nem veszem észre. Eleinte igen, teljesen fehér, majdnem teljesen fehér tartalomnál, de azóta...
Pedig még a szivárványt is látom, nem is ritkán.
-
daneel_hu
addikt
válasz
claire78
üzenetére
DVD-ről beszélünk...

A DVD (PAL rendszerben) mindenképpen 25p alapú.
25db progresszív kockát tol ki a kijelzőre.Csak ott a probléma, hogy a filmek 24p-sek a moziban.
Ezt oldották meg úgy, hogy konvertálásnál nincs semmi okosítás, csak felgyorsítják cc. 4%-kal az egészet.
Gyorsabb is a lejátszás, mert a játékidők nem stimmelnek a Blu-rayekhez képest.
De legalább progresszív marad és nincs képhiba.
Ha nem hiszed járj utána.
Egy szó mint száz, ha DVD filmet néztél PAL rendszerben akkor az gyorsabb volt mint a moziban.
4%-kal.Tessék itt van pl róla szó, bár régi a cikk:
https://logout.hu/cikk/kepzavar_hdtv_es_videotechnika_1/teljes.html
-
Ren Hoek
veterán
válasz
claire78
üzenetére
Ha a dobozon, hungarocellen keresztük elhajlik, akkor kb egy elefántnak kell rálépnie

Egyébként az unboxing videókon látszik, hogy néha hogyan hajlítgatják. Kibír még egy kis vetemedést is a kijelző.
Persze ne hajlítgassa senki, de dobozban nem lesz baja
durva dolgokat kell kiállnia szállításkor. -
lucky750
tag
válasz
claire78
üzenetére
Mér? Fényesen az igazi. Nem sötétítve. Nem hiába érdekel, hogy lehet kikapcsolni. Mindenhol zavaró. Játéknak főleg zavaró lehet. Igazi fehéret akarok nézni, nem valami fehér féleséget. Hosszabb távon alacsonyabb jobb lehet, mer kímélőbb, viszont, aki egy időszakra akarja, és élvezni akarja az igazi színeket, annak ne már a lehúzott színeket kelljen nézni. Hogy neked sok, az a te szubjektív véleményed. Nem azért vagyok itt, hogy véleményt hallgassak, ki mit gondol erről, hanem hogy aki tud, az írjon, mer tényleg zavaró tud lenni. Hiába rakom át alacsonyabba, akkor max a váltás nem lesz olyan nagy és alapból sötétebb lesz. Cél, hogy folyamatosan világos legyen, nem pedig az, hogy a már butított fényerőből kevesebbet butítson, hogy kisebb legyen a kül.
Nézd, én tudom mér akarom. Hiába mondod, hogy jó.
Erre akarok valami megoldást. Teljesen lényegtelen te mit hogyan használsz, ha egyszer nem neked van bajod, hanem nekem. Ettől még nem javul meg az én problémám. -
Strezi
őstag
válasz
claire78
üzenetére
Azért ebből a pár mondatomból ne vonj le végleges tapasztalatokat

Nem tudom kollégánál mi mivel nem megy pontosan...(Madwe -nek is) Nekem tökéletes a XPlay kliens/Plex szerver a TVn! Szerintem nézz meg azért egy ilyen konfigot működés közben mielőtt 100eFt költséggel vesze egy nem feltétlenül jobbat! A WebOS alatt a használhatóság, felhasználói felület nekem pl. sokkal fontosabb mint hogy eddig egy file (Hobbit 48p) nem megy, minden más viszont igen.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
claire78
üzenetére
A Himedia Q5/Q10 Pro 40-60e ft-ból megvan. Nem tudom miért nem jó az android, ha valóban filmek lejátszására kell, elindítod aztán kész, formátumtámogatása az egyik legjobb + képminőségre is jó.
Szerintem felejtsd el a b6-ot, a b7 is volt már 500e alatt, év elején meg lehet ennyiért fogják kiszórni.
-
Joshi
titán
válasz
claire78
üzenetére
Miről beszélsz már bocs? Ugye te B6-ról beszélsz ami már lehet hogy nem is kapható, de mire rászánod magad már biztosan nem lesz az. A B7 belső lejátszója simán viszi a HDR-t mkv, ts, mp4 fájlokkal. Első körben nem kell oda külső lejátszó ha már most is van egy. HDR10 lejátszó most is van sok, hogy most neked probléma a Himedia Q5/Q10 Pro Androidos oprendszere arról én nem tehetek. Hozzáteszem közel olyan tudással bír mint az Oppo 203.
-
-
Joshi
titán
válasz
claire78
üzenetére
Képminőségben az Oppo 203, Panasonic DMP-UB900 nagyon jó. Volt Pana 900-am is, de az médialejátszónak nem jó ugyanis nem kadenciahelyes az mkv lejátszása. Az Oppo 203 tökéletes, a feliratot is jól kezeli ASCII módban és természetesen hálózatról is visz mindent. Jukebox nincs, de nekem nem is kell. Egyébként ezek a lejátszók usában jóval olcsóbbak, Oppo 203 550$ Pana 900 ~450$.
Esetleg nézz Popcorn vagy Dune lejátszókat, azokban szokott lenni jukebox funkció igaz hogy lemezt azok se kezelnek. -
törölt tag
válasz
claire78
üzenetére
Azért, mert ha csomagot küldenek, akkor az EU-ban a célország szerinti adózás elve érvényesül. Van olyan webshop amelyik nem foglalkozik ezzel, de egy Saturn ha szállt is ide, biztosra veszem, hogy 27%-kal fog számolni.
Itt egy rendelésem a német Amazonról, látszik, hogy itt is 27% áfával számoltak (ami ráadásul a termék árára és szállítási költségre is rájön):

szerk: Közben már látom, válaszoltak.
-
Joshi
titán
válasz
claire78
üzenetére
+krx21
Ez nem olyan mint a hagyományos OLED tévék ahol a kijelzőnek csak a felső része OLED vékonyságú. A Sony elektronikája a kinyitható talpban van így az egész kijelző vékony. Nagyon jól néz ki de iszonyatosan vigyázni kell hogy le ne törje az ember a kijelzőt. A talpat be kell hajtani a kijelzőhöz és két fémpánttal rögzíteni azt. A Vesa felfogatások is azon vannak.Egyébként így nézne ki ha egy asztalra tenném, csak így nem tudnám hova tenni a center sugárzót.

-
Nemir Ombe
addikt
válasz
claire78
üzenetére
Igazad van, elírtam korábban a vizszintes vs függőlegest....
.... de a lényeg az lett volna, amit te is írtál a "szememként" 540-es felbontással "trükközik" a passzív 3D, ami soha nem lesz valós 1080, de (miután a szemed/agyad összerakta) nem is 540 .... 
Sz.Miki:
Az attól (is) függ(het), hogy mit, milyen további beállítások és milyen tartalom mellett kapcsolgatsz ki/be ....

-
Dave567
veterán
válasz
claire78
üzenetére
Sajnos már a Popi se a régi, Vten kapott 4k-t, 1.4-es hdmii-vel, akkor inkább bele se rakták volna.
Az A500 meg túlárazott, és rengetek hibáról olvastam, a Pro-t nem is néztem, mert annyit nem fizetek érte.
(#6442) dgyuri0123: A Med600-ast nagyon sokáig meg akartam venni, aztán kiderült, hogy nem kezeli a 3dBD ISO-t, vagy nem kadenciahelyes, valamelyik biztos, nem tudom pontosan.

-
-
csillagkomp
tag
válasz
claire78
üzenetére
B@szki, eddig azért felérek agyilag. A probléma ott van, hogy a 650a távon nincsenek média kezelésére dedikált gombok (pill.á,play..). Csak kvázi menüben/almenüben lehet kezelni a time shift és média lejátszás funkciókat. Viszont tanítható a táv. Samsung távja után ez zavaró, kényelmetlen így.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
claire78
üzenetére
Péntek esti "3+1 kvíz" ....

1. Milyen TV van a képen?
A; sík B; hajlított C; nemtom'2. Kb. milyen szögben (?°) készült a kép?
A; kb. 45° B; kb. 25° C; miaza " (?°) " .... ?3; Milyen magasságban készült a kép?
A; a TV közepénél B, felette kb.50cm-vel C; kb.1200m+1; Melyik filmből van a részlet?
A; Felhőatlasz B; Emlékmás C; Bosszúállók 3A helyes megfejtők között összesen 3db
-t sorsolok ki ....

(claire78 -> bocs, nem kimondottan neked címeztem, csak a válszra sikerült nyomnom az "új" helyett ....
) -
Piftuka
veterán
válasz
claire78
üzenetére
"Úgy látom Te sem a MM-ból vetted.

Ez a normális hozzáállás, ezért sem vagyok megijedve, mikor boltigaranciás dologról van szó. Csak az a bolt legalább ilyen hozzáállással legyen""Szép" is volna, ha a bármilyen webáruház nem cserélte volna ki zokszó nélkül a hibás terméket...
Ettől függetlenül én messziről kerülöm a "bolti garanciás" termékeket. Több okból is, és ezekből egy a bizalom hiánya.
Ha még emlékszel, az 55EG910V-ből én kettőt is visszavittem a Media Markt-ba, és az első cseréjét követően a második példányért vissza is kaptam a pénzemet, pedig nem webáruházas vásárlás volt. Hibás termék esetében, 3 napon belül mi mást tettek volna? Törvény írja elő a fogyasztói jogokat (és kötelezettségeket), ők pedig figyelnek erre.
Nagyon is korrekt cég; bennük bízom, a többiben nem.
-
allein
addikt
válasz
claire78
üzenetére
Szia. Nem tudom volt-e alkalmad filmet nézni mondjuk ambilight-ot használva
Nálam a nappaliban egy 55"-ös 930V van, hálóban pedig egy 49"-es 4K Philips, három oldalas ambilight-al. Előtte egy 9. szériájú Philips-em volt, két oldalas ambilight-al. Személyes véleményem szerint, az ambilight nagyon nagyon sokat dob a filmnézés élményen
Tudom, hogy van már olyan Philips ami OLED és ambilight-ot is tud, de nem cserélem le az LG-t
csomó pénz bukta 
Bármennyire szeretem az ambilight feelinget, mostani 6... szériájú Philips gyengye nagyon, PS4 rá van csatlakoztatva, játszani is teljesen más. Filmet pedig az OLED-en szoktunk nézni

-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
claire78
üzenetére
Persze, ertem, a cirkuszi világítás le lesz kapcsolva.
Igazából a szemem miatt jó a led, a teljes sotetsegben engem zavar ha nincs fényforrás.
Eddig egy álló lámpa volt, de az meg zavaróan ort volt a képben.
De ki fogom próbálni es gondolom a teljesen sötét szobában a 3d film látvány is sokkal utosebb lesz majd mint az eddigi lb650 tévén is... -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
claire78
üzenetére
még nincs beállítva semmi rajta, beüzemelés utáni kép, és a venti jó helyen van, nem magazinnak fotóztam csak nektek hogy lássátok hogy megjött az új világ

az atmos hangfalak tökéletesek, hidd el nekem
elcuccokolok, rendet rakok és beállítom normálisan, utána írni fogok cikket az egész történetről, és bele foglalom az atmos véleményem is
krx21: köszönöm

nem a srác van a tévében, nem építettem bele mint anno kőműves kelemen az asszonyt![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
claire78
üzenetére
Jaja, nem ott vettem, pedig általában ilyen vásárlástól mindig ockodok.
De most eddig szóban legalább, kellemesen csalódtam
Kivancsi vagyok a vegkifejletre.
Petsze nem ordibaltam, hanem ahogy szoktam, a megoldás érdekelt es nem balhé meg penz vissza, stb...A csalódás egy dolog, persze kellemetlen érzés, de azért tul tudom élni, csak én az egyenisegembol fakadóan, nehezen viselem

Nemir Ombe : nem mondtam, de lehet igazad van, mindjárt rájuk is csörgök
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az ötlet jó ötlet, bar mondtam neki hogy a csere készüléket jarassa mar mielőtt elindul
-
törölt tag
válasz
claire78
üzenetére
Jogos, igazad van, ezt benéztem, mert csak az Invitelre koncentráltam, nem az IPTV-re. Annál tényleg a sávszél, bitráta a fontos, és a gigabites net sem árt. Én ilyennel használtam pár napig az app-ok közt megtalálható SSIPTV-t, és nem rossz, de nagy ritkán előfordultak problémás adások ott is. A kábeles Invitel viszont elég jó, és nemsoká talán normális áron adhatják a szolgáltatást, hogy megvette a DIGI. -
-
Piftuka
veterán
válasz
claire78
üzenetére
"Nem, nem lesz. Sőt! Aktív szemüveggel, Full 3D esetén is nagyon szellemképes volt, baromira zavart."
Tehát azt mondod, hogy az aktív 3D soha nem tud éles képet adni?
Egyébként a kérdésem főleg arra vonatkozott, hogy elegendő-e a valódi "frame to frame" (Blu-ray 3D) teszt helyett egy "side by side" 3D teszttel megvizsgálni a készülékeket? Mert a végeredmény a felbontástól és a forrástól függetlenül teljesen egyforma?
"Az LG tévémen soha nem láttam ettől tisztább, szellemkép nélküli 3D-t."
Nem vitás. Ahogyan írtam is, a mostani tesztek során az EG910V adta az egyetlen éles képet. Bár az elmúlt években azért pár LG (passzív) és SONY (aktív) csúcsmodelltől láttam hasonlóan jót.
-
Piftuka
veterán
válasz
claire78
üzenetére
Milyen készülékekkel hasonlítottad össze?
Ma kipróbáltam LG 3D demo filmekkel az LG 65UH950V-t, és sajnos pocsék volt a 3D képe! Olyan, mintha nem tudta volna egymásra "pakolni" a képeket. Szellemképes, "dupla" volt minden, bármilyen távolságból néztem...
Sajnos a LG 55EG910-t nem volt módomban kipróbálni!
-
daneel_hu
addikt
válasz
claire78
üzenetére
Dehogynem lesz.
Függőlegesen nem 70 cm magasságú optikát használ a szemed, jó ha 3-4 centis átmérőjű a golyó, bár nem tudom pontosan.
De ha 70 cm lenne, akkor is torzulna az alsó és felső él az ívelt képernyőnél. 
Azt tudom elképzelni, hogy amennyiben az alsó élhez képest pont középen ülsz, akkor az alsó él egyenes lesz, de a felső már nem, sőt nagyon nem.
Viszont nem gondolom, hogy egy 600 000 Ft+ os tévénél nekem ilyen kompromisszumokat kellene kötnöm.Természetesen egy optika is torzíthat, és torzít is, tehát az ilyen rendszerekkel felvett videoanyag már eleve torz. Viszont a mozifilmeket és a sportközvetítéseket olyan optikákkal veszik fel, amelyeknél az egyenes vonalak nem torzulnak, maximum a térérzetedet befolyásolják ilyen vagy olyan irányban de ez tudatos szinte mindig. De a vonalak egyenesek maradnak.
Na... pont ez utóbbit változtatja meg az ívelt képernyő.De erre az LG is rájött, mert az idei modellek közül pont 0 lesz olyan amely ívelt képernyővel lesz szerelve.
Szerintem az ívelt képernyőnek pontosan nulla haszna van, azon kívül, hogy egy szép bútordarabnak is betudható, tehát maga a cucc esztétikus/futurisztikus megjelenést kölcsönöz egy lakásban. Viszont műsornézés közben pontosan zéró haszna van a görbeségnek, de ha valaki valamit tud akkor ne tartsa magában.
-
Piftuka
veterán
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
claire78
üzenetére
Nem is a "felezett" felbontást, hanem vizszintes sötét csikozódást látni világos felületeken a technológia miatt, ezt 4K esetén nem látni) .... azt még senki nem bizonyította, hogy a "szemenként" 540 sorból az agyad 1080-at csinál vagy sem .... csak elméletek vannak mindkét oldalon ....

-
ottofon
csendes tag
válasz
claire78
üzenetére
Valóban jofogáson van. Itt:
http://www.jofogas.hu/budapest/LG_55EG910V_OLED_TV_55__uj_60914676.htm?first=1
Aztán meg ne vedd előlem.
Én majd nyáron akarok venni, akkor már biztos lesz 300 körül is remélem. Nagyobbat nem lehet találni kicsit dágábban? 60-65"-os kellene. Akkor tényleg felesleges lenne a projektor mozizáshoz....

-
nokia123
aktív tag
válasz
claire78
üzenetére
Szia! Az az igazság hogy nekem az volna a lényeg hogy letöltöm a filmet ráteszem pl: Pendrive kicsi könnyen mozgatható és már használhatom is a tv vagy a lejátszóba. És a VTEN lejátszó és a HiMedia Q10 Pro azt ugye rádugom a tv re és mindig ki kéne húzogatni és átvinnem a másik szobába bedugni a gépbe. Ezért gondoltam vagy egy gyors pendrive vagy a ADATA SE730 250GB External USB 3.1. Vagy valami hasonlóra amit pikpak lehet ide oda mozgatni és nem mellesleg gyors is (Írás-Olvasás).
Új hozzászólás Aktív témák
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
- BESZÁMÍTÁS! Asus VG27AQL3A 27 180Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus Seasonic 750W
- Apple MacBook Air 13 M1 8GB 256GB magyar bill 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

), ennél is van ez a funkció(nem lehet kikapcsolni/szabályozni), de abszolút nem veszem észre. Eleinte igen, teljesen fehér, majdnem teljesen fehér tartalomnál, de azóta...

Vajon náluk a B@szki= Köszönöm?

csomó pénz bukta 
Vhiktor