Hirdetés
- Klaus Duran: RCS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yutani: 20 év a Prohardveren
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Manka76
senior tag
válasz
LeonAran
üzenetére
A leírásban ez szerepel :
• Ez a panel egy továbbfejlesztett termék, amely több millió pixelt
tartalmaz. Előfordulhat, hogy a panelen 1 ppm méretű, pici fekete
pontokat és/vagy fényes és színes pontokat (fehér, piros, kék vagy
zöld) lát. Ez nem jelenti a készülék meghibásodását, valamint nem
befolyásolja annak teljesítményét és megbízhatóságát.
Ez a jelenség más cégek termékeinél is előfordul, így nem érvényes rá
a csere vagy a visszatérítés. -
Ren Hoek
veterán
válasz
emzeperix
üzenetére
Kis netezés nem árt neki, ennyire nem kell kímélni azért. Eleve ha változó képpel használod nem lesz gond.
Fekete fehérben meg milyen netezni már
Elméletben számíthat, mert a W subpixel hatékonyabb, gyakorlatban a fene tudja. Meg kéne nézni pl a fehér logónál világítanak e az RGB subpixelek.
Azért mondjuk egy PH!-t nem biztos hogy kinthagynék rajta napi pár órára... de itt páran használják monitornak, eddig gond nélkül.
-
emzeperix
tag
Sziasztok
A beégéssel kapcsolatban volna egy kérdésem.
A beégés megakadályozása érdekében megoldás-e az, ha pl. böngészés közben fekete-fehér üzemmódban használom a windows-t? Mintha azt írtátok volna, csak a színes ledeket érinti a beégés.
Ha már felmerült ez a kérdés,akkor ezer bocs. Nem mindig tudom követni a topikot.
-
piRate_nEx
aktív tag
Nos, ezt valaki magyarázza el nekem.
TV-n megy a képernyőkímélő. Telefonon bújom a netet hogy hogy tudnék HBO Now-t lejátszani, kiderül hogy Amazon appról. Rákeresek hogy "amazon webos".
Ezután kilököm a TV-t a kímélőből, és ott figyel az LG Content Store megnyitva, Amazon Prime Video appal.Mi???
-
TBMC
addikt
sziasztok!
az miért lehet, hogy a guid megnyomását követően nem tölti be az adott csatorná adatait-éppen mi megy rajtuk.
vagy épp pl 10ből betölt 3at.lg b7v
digi -
Ren Hoek
veterán
Egy korábbi infógrafika szerint pont a 2017-es paneloknál vezették be a 2 stackelt OLED réteg helyett a 3 stackeltet. (2016-ban mutatták be, és a 7-esekben elvileg ez van) - de lehet ez a 8-asokra vonatkozik...
-
krx21
nagyúr
válasz
Zsmester89
üzenetére
Elektronikus és szoftveres javítást igen. De tudomásom szerint, a panel ugyan az.
-
LeonAran
tag
Hali!
Pixelhibas az új B hetem. Egy pixel állandóan fehéren világít. Ezzel lehet valamit kezdeni? Lehet garanciáztatni? -
-
Joshi
titán
Abban biztosan jobb hogy a tévé hátulja tud a falra vetíteni (Ambilájt)
, hogy aztán ez kinek jön be vagy nem jön be az megint egy más kérdés. Szerintem közel LG árban jó vétel lehet, egyébként nem.ui.: tesztek alapján Sony szintű, de a Sony jóval drágább mint az LG. Ahogy említettem, ha LG közeli árban van akkor mindenképpen Philips 9002.

-
krx21
nagyúr
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Bizony, azért szereztem..
(kölcsön)HIJ: LG szerviz távirányító.
-
belan
addikt
Jobb tv Philips 55POS9002 mint a lg b7 ?
-
Joshi
titán
Marha kíváncsi leszek hogy év végére mennyiért fogják vesztegetni a Sony 65AF8-at.
Sony Központi Szalon természetesen továbbra sem lehet OLED-hez plusz garit vásárolni.

-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
piRate_nEx
üzenetére
Kösz a tippet, erre is ránézek ha hazaértem. Ja, erre hiába is néznék, csak FHD-s az oledem.

-
piRate_nEx
aktív tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Én is ezt olvastam, de letöltve semmi rá utaló jelet nem találtam, és működik.
Lehet hogy a nyelvi beállításoknál át kell majd állítanod UK-ra az egész cuccot, mert ott más az LG Content Store tartalma. Ha már itt vagy, akkor ajánlom a Dolby Access-t is.

-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
piRate_nEx
üzenetére
Kösz. Majd ránézek megint... de az Xplay viszont fizetős, ha jól tudom, vagy nem?
-
mutyi
senior tag
válasz
üzenetére
Köszi a választ!
Azon agyalok, hogy érdemes most venni 450-ért az Lg 55b7v-t vagy két hónap múlva lesz a foci vb és olyankor mindig nagyon akciózik minden áruház, továbbá addig már lehet kapni az új modelleket is, szóval véleményetek szerint kb. mi várható árban egy 55b7v esetében? -
-
piRate_nEx
aktív tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Nem tudok róla, hogy a Plex fizetős lenne vagy bármi.
Ettől függetlenül én használok a gépen Plex Media Servert, de a B7-en a Plex kliens egyáltalán nem bufferel valamiért, ezért helyette Xplay-t használom. Ezután olvastam, hogy amúgy az Xplay jobb is 4k-hoz.
-
krx21
nagyúr
válasz
Partizan182
üzenetére
Amúgy jelentősen több a sötét részletek mennyisége a B6-hoz képest a B7-nek...
Itt is menet közben lett egészen jó egy firmware frissítés után, ha jól olvastam... -
dgyuri0123
nagyúr
Srácok!
Nézem a Plex honlapját és ott azt látom hogy ingyenes verzió is van LG-re. Használ valaki Plexet ingyen? A sajátom 1 hónap után lejárt
, el sem indult, pedig jó kis lejátszóprogram lenne amúgy. -
krx21
nagyúr
válasz
Partizan182
üzenetére
Valamint nekem is túl meleg a gyári színhőmérséklet. Ott közepesre tettem...
-
Partizan182
senior tag
Igen, különösen a 910-hez képest nagyon sötét a BT1886 az én B7-emen is. Lehet hogy köze van ahhoz ahogy az LG kezelte a near black blokkosodást/posterizationt a 7-es szériában (+ volt rá asszem FW update), egészen sötét szürkét hamarabb csapja be a feketébe.
Én is 2.2-n használom nappali/esti módban is (Technicolor ugyanaz mint az ISF megegyező beállítások mellett).
-
krx21
nagyúr
LB B7 esetén nektek is kicsit sötét a technicolor séma gamma-ja. (bt 1886)
Én 2.2-re tettem, szerintem ott a jó... -
sakal83
addikt
A philips pos9002 412 a mediaban. Korrekt ar.
-
törölt tag
válasz
BrandonXXV
üzenetére
Itt beárazzák neked. Egy LG 47LB671V-re írtak januárban 100 ezer forintot, viszonyítási alapnak talán jó lehet. De ez itt teljesen off.
-
BrandonXXV
aktív tag
Szerintetek egy jó állapotú, kb. 4 éves LG 47LB730V lcd tv mennyit érhet manapság?!
-
piRate_nEx
aktív tag
-
Partizan182
senior tag
válasz
junior19
üzenetére
Most hozta haza, tök felesleges még kalibráltatni, csinálhatná újra 3 hónap múlva. SDR-ben a fényerő a szobától függ leginkább, nincs "helyes" beállítás (najó 120 nit, de az túl sötét sok helyen).
@Namiren: Warm 2-höz majd hozzászoksz, ne félj én is W1-el indítottam anno. Arra figyelj hogy a White balance Red/green/blue értékeket ne másold a linkelt beállításból, mert az panelfüggő. És igen, pár hónap után érdemes lesz egy gépi kalibrációt tolni rá, előző készülékemen sokat dobott.
-
junior19
senior tag
válasz
piRate_nEx
üzenetére
Hali!
Ne haragudj, de amit csinálsz, az nagyon messze van a kalibrációtól. Több lényeges, rossz döntést hoztál. És ha csak úgy állítgatjuk a tévét, akkor ne nevezzük már azt kalibrációnak.
Azzal az apró kivétellel, hogy a Warm2 neked túl meleg, ezért Warm1-et használsz. És a kontrasztot is max-ra veszed. Ezzel csak azt érted el, hogy sokkal több a maximális fényerőd, ettől önmagában már máshogy fut a három szín, de még színhőmérsékletet is megváltoztatod. És ezek után bemásolod a kalibrált kijelző értékeit lényegi eltérésekkel.
Ezt még megfejeled a fekete színt átállításával, amivel még azt is gallyra vágod. Én úgy tudom(emlékszem), hogy a korlátozott RGB jelhez pont az alacsony fekete szint beállítás a jó, a full RGB-nél kell a magas. De ezt a neten található HDMI feketeszintre keresve le lehet ellenőrizni.
Nekem az a véleményem, ha valaki 4-500 ezert elkölt egy megjelenítőre, akkor 10-15-őt rá kell szánni kalibrálásra. Nem tudom a környékeden mennyiért csinálják. Egyébként inkább a gyári értékek alkalmazása a megfelelő fekete színt beállításával a megfelelő opció. Szerintem. -
Ren Hoek
veterán
válasz
darthdenes
üzenetére
Na hálaégnek

Akkor a kompenzáló elektronika szépen beállította az eredeti értékeket. -
belan
addikt
válasz
Partizan182
üzenetére
Valaki esetleg nem tud segíteni fali konzol felszerelésébe ,persze nem ingyen, vagy hol tudok intézni egy ilyen emberkét mert én kuka vagyok ezekhez .😂 Nem neked akartam írni 😂
-
Partizan182
senior tag
válasz
EgySrac
üzenetére
SDR-ben ISF megy, RTINGs beállításokkal kb (Oled fény este/általában 25, ha nagyon világos van 55).
HDR-ben használom a Technicolort mert van pár virágboltos anyag (Planet Earth 2 pl) ahol a feketeszint valamiért nagyon el van mászva, arra belőttem a Színház módot kicsit csökkentett brightness-el (46-48 anyagtól függően).
Kicsit off, de: csak engem b*sz fel hogy egy csomó UHD HDR filmet ilyen 0.05 nit feketére masterelnek? Titszta röhej, sima Blu-ray-en fasza fekete a fekete, 4k verzió meg LCD-sen dereng. Jó, nemazért, 2-vel lejjebb veszed a brightness-t és kész, de akkor is.
-
krx21
nagyúr
válasz
Partizan182
üzenetére
Csak szerződés módosítást...
-
EgySrac
tag
válasz
Partizan182
üzenetére
Technicolort milyen beállításokon használod?
-
Partizan182
senior tag
válasz
piRate_nEx
üzenetére
Csak ISF/Technicolor, többit meg se látom.
Azt tudjuk mit hozott a (nekem) tegnapi frissítés?
-
piRate_nEx
aktív tag
LG 55B7V a helyén.

Tegnap jó sokat szórakoztam a kalibrációval, és a konklúzió az, hogy HDR tartalmaknál OLED-et 100-ra kell nyomni, nincs mese. Ugyanakkor ez a 100 ebben az esetben SDR OLED 50-nek felel meg kb.
Ezeket a beállításokat használom.
Egy apró kivétellel, nekem a Warm2 túl meleg, így Warm1-et használok mindenhol, és a kontrasztokat is kimaxoltam. Lényegi dolog, hogyha PS4 Pro van rákötve, átdobom a 4k-t YUV420-ban, így a Black Level-t is High-ra állítottam, mert különben durván veszt a részletekből a kép.Gondolkoztam amúgy hogy használok inkább Vivid vagy Standard képet, és kicsit eljátszok a beállításokkal, de aztán letettem róla, a színhűség érdekében. Ti használjátok őket, vagy szintén ISF Experteket inkább?
-
Gtaati
őstag
válasz
darthdenes
üzenetére
Szuper, hála az égnek!!!
-
Joshi
titán
válasz
darthdenes
üzenetére
Örömbódottááá!

-
darthdenes
tag
válasz
darthdenes
üzenetére
-
belan
addikt
Ma le frissítettem a b7 el mentem itthonról ki kapcsoltam ,és arra jövök hazza megy a tv ilyet meg jó hogy kivan zoomolva a tv mi ez hiba vagy mi ?
-
Warck
tag
válasz
BrandonXXV
üzenetére
Én is oled fény 45 ön használom és bőven elég a fényerő 50 en van és akkor nem sötét. Hdr nél magától 100 ra megy az oled fény,de olyankor másképp működik. Én nézek mindent, nem zoomolgatok, választási műsort is birta. Elvileg a panel 100.000 órát bír nem aggódok, bőven van benne tartalék, inkább az elektronika a gyenge pontja az hamarabb fel adja, mint a panel.
-
BrandonXXV
aktív tag
Igen, a kizoomolást így értik. Én egyelőre nem alkalmazod, mert sztem bírnia kell, ha meg nem, akkor fossa össze magát gari időn belül.
50 alatti OLED fénynél a 45 is jó, vagy ez a 20-25 az ajánlott?
Mert nekem azon az értéken olyan sötétnek tűnik a kép. A hattérfényt mennyire érdemes állítani, azt is 50 alatt vagy hogy? -
Ren Hoek
veterán
Kumulatív számít a "valódi" degradációs beégésnél. Látszik is, egyszerűen lecsökken a fényereje ott a panelnak, nem tud már kompenzálni sem, nincs fényerőtartalék (eredeti B6 burn in teszt: [link]) Feltehetőleg mindegy, hogy egybe rakod bele, vagy napi 1-1 órát, reklámokkal megszakítva
Az meg, hogy a kompenzáló elektronika mit csinál, arra nincsen egzakt magyarázat. Szerintem az itteni "beégések", túlkompenzációból adódnak. A fehér logó világos lenyomatot hagy stb... ez inkább egy image retention, ahogy a real life tesztben is ez van. Viszont az lehetséges, hogy a kompenzáló elektronika sokkal jobban működik, ha nem egyhuzamban megy bele a cucc, ez látszik az image retention esetében is... az teljesen kizárt, hogy 5-10 perc használat végleges OLED bomlást okozna.
Nehéz kérdés mi a jó a TV-nek... legjobb ha be se kapcsolod
...Nem amúgy viccen kívül, filmnézésre nem kell kímélni... Személy szerint logókat én kizoomolnám, és PC-ről csak játékkal hajtom. Böngészés, Excel, PS kizárva.
(#13215) Gsx-rr: Felőlem mindenki azt csinál vele amit akar, szétverheti kalapáccsal is. Próbálunk rájönni a kollektív tapasztalatokból és RTINGS tesztekből, hogyan lehet vigyázni a legjobban a készülékre.
... Szét is lehet b...szni, nem is olyan nehezen, mint látjuk... és ennek az lesz a következménye, hogy egy idő után nem fogja cserélgetni jószívből az LG 400K-s panelokat, csak mondom. Ott van a manualban a kitétel, és még a gari se vonatkozik rá. Ez csak az LG jófejsége, hogy most még cseréli a panelokat... de mi van ha 2-3-4-5 év múlva régesrég kifogynak a cserepanelok? Akkor jön a bocs, vegyél B10-et.Szerintem nem szégyen, ha legjobb tudásunk szerint vigyázunk rá. Ez kb minden egyedi pixelfényű kijelzőre igaz lesz...
-
HIJ
őstag
válasz
BrandonXXV
üzenetére
A kizoomolást úgy értitek, hogy addig nagyítsam a képet, amíg a logó ki nem kerül?
Én a 20 havi nullás hitelt céloztam meg. Mi a francnak fizessem ki egybe, ha kitolhatom ingyen 20 hónapra!?
Ezeket a rátukmálós hitelkáryaakciókat nem csípom, szóval azt szerintem inkább skippelem...Partizan182: köszi, valami ilyesmire gondoltam én is

-
BrandonXXV
aktív tag
Bejáratást már írták fentebb, hogy hogyan is lehet érdemes. Én tv adást mióta meg van talán 2-szer néztem rajta, azt se sokáig. Ha nagyon vissza tartanak a csatornák logói, akkor zoomold ki és kész,de szerintem nem lesz gond ezzel. Ha meg mégis, 2éven belül úgyis kiütközik, akkor meg gari.
Szóval, használd nyugodtan, bár oled szerintem megérdemli, hogy minőségi filmeket nézz rajta, nem azt a sok okádék műsort ami tv adás címszó alatt fut. Elnézést, ha ezzel valakit bántanél.
Jah, Euronics, nekem felajánlottak egy lehetőséget, hogy valami Budapest bankos hitelkártyát igényelnek és úgy vegyem, mert akkor kapnék kb. 40e Ft kedvezményt még! Sajna nem jött össze egyéb okokból, de érdeklődj utána, hogy van e még ilyen.... -
HIJ
őstag
válasz
BrandonXXV
üzenetére
Azon gondolkodom, h kb hogyan használom most a tv -t és arra jutottam, h konstans tartalom nem nagyon van. Napi jó ha 3-4 órát megy, de ennek nagyrésze TV adás az is max reklámtól-reklámig és elkapcs. Persze szoktam filmezni, de pl képek vagy PC egyáltalán nincs. Ez esetben talán nem kell variálnom a szokásokon. Viszont ez a bejáratás téma nekem (meg gondolom másnak is az lehet) új. Mit is jelent ez pontosan? Illetve talált már valaki ajánlott (akár kalibrált) beállításokat ehhez a típushoz?
-
Ren Hoek
veterán
válasz
EgySrac
üzenetére
Na átnéztem az eredményeket... kb 500 óra után kezdett valami derengeni a Football és Fifa képernyőn... de még a full CNN-nél is inkább 800-1000 óra... Egyedül az érzékenynél CNN (bal alsó, szélén) durrant be már 2 hét alatt (280 óra).A COD meg se nyikkan 1500 órától... (Pedig ott van HUD is!)
Tehát többségében kijelenthetjük, hogy több száz órát kell ugyan azt a tevékenységet csinálni a TV-n. Korrelálva a RTINGS 6-os burninnél, ott is kb 2 hét 300 óra után kezdett derengeni valami beégés a logóknál.
Szerintem ha 300 óra konstans tartalom alatt használjuk, akkor nem lesz gond. Ha pedig tényleg olyan érzékeny a kijelző, mint a 6-ból 1, akkor az garis, mert rossz a kompenzálója és túllövi az értékeket.
(#13206) HIJ:
Az elején járasd be mozival pár napig, de lehetőleg az első 100 órában ne terheld durva konstans tartalommal órákon keresztül 100-as OLED fényen (érdemes 20-30 körül használni)
Monitornak csak óvatosan, szedd le a startmenüt és háttérképet.
Piros/sárga logókra különösen figyelj...
...és amit fentebb írtam, lehetőleg 300 óra kumulatív használat felett kerüld el ugyan azt a játékot, csatornalogót akármit (KábelTV-t köttesd ki, vagy zoomolj bele a logókba)Ezen felül nyugi, nem cukorból van, használd nyugodtan... ha probléma lenne, akkor cserélik a panelt.
Ezek eddig is ismert tények voltak kb és most a tesztek bizonyítják is.Lényegében, ha bejárattad és napi pár óra filmre,+ játékra használod (300 óra alatt ugyan az a game) lehetetlen beégetni.
-
HIJ
őstag
Szasztok!
Tegnap megrendeltem az Euronics -ben az 55b7 -et, erre most ilyen horror dolgokat olvasok az Oledről. Esetleg nincs valami cikk, ami összeszedi az Oled használatához szükségs okossagokat/tanácsokat? Eddig LED -em volt, ahol nem voltak ilyen aranymondások és most egy kicsit beszartam

-
EgySrac
tag
Ezt láttátok már? Mit szóltok hozzá?
Factory Defect & Fix - OLED Burn in Test Update Week 10 - Rtings.com
janos666, küldtem PÜ-t. -
Ren Hoek
veterán
válasz
daneel_hu
üzenetére
Ez biztosan nem klasszikus beégés, mert az RTINGS teszten is, valami 10- 20 hét után látszott meg a fehér logó,.méghozzá sötét degradáció formájában. Ez 2000 óra folyamatos tartalom!
Itt egyszerűen vagy a kompenzáló tolta neki túl, vagy elektronikai image retention eleve.
Ettől függetlenül ott van, és kísértetiesen hasonlít az eset a Windows háttérre, a kalibrációs ábrás beégésre RTINGS tesztnél
-
daneel_hu
addikt
válasz
darthdenes
üzenetére
Ennyitől nem éghet be.
Bár gondolom ez a tartalom reklám nélkül ment eddig. -
janos666
nagyúr
válasz
Partizan182
üzenetére
3 gyárilag kalibrált színhő van: C50 = Cool, a W50 = Warm2 (ezt pedig nem ellenőriztem külön, de tippre a "0" csúszka C és W közt a Normal). A Warm3 az egy fix eltolás sárgába (nem lehet állítani a szervizmenüben, mint a többit), ahogy a Wamr1 is csak egy tetszőlegesen lebökött pont a Normal és Warm2 közt.
Nem sokat tesztelgettem, de nekem ránézésre hasonlónak tűnik a Dinamikus Kontraszt minden HDR képmódban (mindkettőben csinál "valamit", de nehéz megmondani, hogy épp mit azon túl, hogy picit világosabb lesz a kép). De az alapján, amit kis ablakokkal kimérve láttam, ez az egész Dinamikus Kontraszt: Low = "Active HDR" egy hatalmas vödör marketinglós@@r, mert a Low is megbirizgéli a tone görbét ha kell, ha nem (itt van pár oldallal lentebb a grafikon), szóval nem használom (de én filmekhez kézileg annyit írok be metaadatnak, amit akarok, játékoknál pedig az nVidia driver és Win10 is felülírják most nálam 1k-ra).
-
mozis
csendes tag
Az MM-ben láttam egy 55POS9002 PHILIPS oled tv-t 480 000 pénzért.Van valakinek ilyen és mi a véleménye
róla? Köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- Túl nagy alkatrészt vettél? Így kerülheted el a PC-építés legnagyobb hibáját
- Dacia topic
- Autós topik
- OLED TV topic
- Renault, Dacia topik
- Path of Exile (ARPG)
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- További aktív témák...
- Gamer PC AMD Ryzen 3500X/16GB DDR4 /Nvidia 1650 4 GB/256 GB SSD + 1 TB HDD 6 hó garancia, számlával!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 256GB-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4529
- Dell Latitude 7320 i5-1145G7 16GB 256GB 1 év garancia
- ÓRIÁSI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, el sem indult, pedig jó kis lejátszóprogram lenne amúgy.

Vhiktor