Hirdetés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- potyautas: Az utolsó közös út
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- potyautas: Vágyak
- tordaitibi: Windows rendszerek indítása EFI partíció nélkül
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gilfoyle: Esetem a xiaomishop.hu-val
-
LOGOUT
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DeathAdder #594 üzenetére
HDR-ben persze . Eszembe sem jutna lebutítani SDR be ,ha már tudja a HDR-t miért ne használnám ?
Főleg ,hogy már a bőngészőben YT /Twitch stb videókat is lehet HDR re kényszeríteni . -
4264adam
veterán
válasz
DeathAdder #603 üzenetére
OLED védelmét annyival tudod segíteni hogy nem max fényerőn dolgoztatod. Nekem tavaly volt IPS majd MiniLED VA és most a Samsung G6 OLED.
Monitoron beállítottam hogy az SDR fényerő 30%-megy
Samsung fényerő skálája 50 szóval 15-re raktam. Ez egyéni preferencia de nekem tökéletes nappal és este is így használniA HDR-t pedig 80%-ra raktam 40-es érték
a peak brightness-t pedig médiumra így a 20% fehér ablakon Windows HDR calibration szerint is nem 400nit hanem 500nit de ezzel nem terhelem a kijelzőt mert csak 20% esetén magasabb mondjuk ott ha a megjelenített HDR képen mondjuk erőteljes napsütés van de nem a teljes képen. -
4264adam
veterán
válasz
DeathAdder #603 üzenetére
Bocsi en írtam rosszul a tab valóban a b betű
a betűket a szemed 2 hét alatt megszokja en már nem is használom a Mactype programot . Esetleg próbáld ki azt -
Hauptmann
veterán
válasz
Kizárólag sdr.
-
4264adam
veterán
válasz
DeathAdder #600 üzenetére
HDR peak azt jelenti ha a kijelző 2% kocka Fehér van kint akkor az fel fog tudni menni 1000nitre is. 20% fehér ablaknál olyan 400 nit tud lenni a max . És ha a teljes képernyő max fény erejű fehéret rak ki akkor az olyan 240-280 nitet tud a panel.
Windows HDR Calibration programon menj végig és a végén nyugodtan húzd 100% saturation-ra az SDR színeket .
Es a windowsnak is HDR Modeba kell lennie
Win Alt Tab ha megnyomod akkor vált a Windows SDR és HDR között.Illetve legyen kikapcsolva a Windows beleszólása a színekben. Itt :
-
4264adam
veterán
válasz
Azért mert az az LG IPS panel volt. Még a 8500 kontrasztos VA is kicsit fakult.
Oled az végtelen és a DCI-P3 színtér lefedettség egy másik dimenzió IPS-hez mérten. Persze a Windows maga SDR de ügyesen tolja be a Win11 a HDR tartományba
A legjobb IPS is 1300-at tud. Csak hogy érzékeltessem a VA 8500-at
-
válasz
Mindig....én csak játszok a gépen, nem netezek meg ilyesmik...
-
Csandi
addikt
válasz
Én SDR-ben vagyok állandóan
-
4264adam
veterán
válasz
DeathAdder #570 üzenetére
Optikai boltba séta be és egy pár ezer forintos szemüveg törlő a legpuhabb dolog erre, vagy a DM-es
-
válasz
DeathAdder #570 üzenetére
Mindenhol van.
Én a Pepco-ba vettem, 5 db-os microfiber csomag.
Asszem 300 ft volt. 🙂 -
4264adam
veterán
válasz
DeathAdder #506 üzenetére
Igen jó vétel, Alienware-t venném én is.
-
4264adam
veterán
válasz
DeathAdder #503 üzenetére
Minden kompatibilis vele.
azért nincs mert nem lett kifizetve a licencsz az Nvidia felé.
Samsung G6 OLED pedig a VESA szabványt se fizette ki. Még HDR400 tanúsítvány sincs neki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dobozos , garanciális 27"-os Acer Nitro ívelt monitor leárazás
- Samsung S32R750UE monitor - 4K/UHD - pár fekete pötty a panelben - HDMI - asztalra csavarozható!
- Dell Alienware AW2725DF QD-OLED Monitor! 27" 2560x1440 / 360Hz / 0.03ms / FreeSync!
- Asus ROG PG248Q 24" 180Hz
- Samsung Odyssey G5 S27CG554EU 27 QHD 165Hz Ívelt Gaming Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER P termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3605
- 155 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- Lenovo ThinkPad L14 G2 i5-1135G7 32GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest