- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Hóban vigad a ló
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A siker két szabálya
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
válasz K Norbi #5671 üzenetére
A többit nem ismerem, de ez a blokk ilyen, nincs tömítés amit írsz.
Sajna saját képem nincsen (érdekes, hogy ezt még nem dokumentáltam ), de találtam a neten képeket, mondjuk a minősége nem olyan jó.
Mikor a szűrőházból kitekered az a fekete műanyag szűrőtartót, ezt fogod látni:
A szűrőtartón van három tömítés:
Ezt leszámítva nincsen semmi tömítés/szelep stb.a szűrőtartón és a házban. Az előző képen látható gumicsövön szépen lefolyik a karterbe az olaj, nincs a szűrőházban ott semmi egy likon kívül.
Itt a H Astrán cseréli a gyerek, nálam ugyanez, még a szűrő is ugyanaz megy bele: [link]
Mondjuk én a szűrőtartót is lemosom brigóval és megszárítom ilyenkor, illetve a szűrőházat is kitörlöm patyolatra. Illetve egyszer megindítom, akkor még a szűrőházba nyom egy kis olajat. De tényleg csak annyi, hogy megteker, mikor röffenne le is lövöm. Meg kicsepegtetem csutkára, így szinte csak az az olaj marad benne a régiből, ami itt-ott a felületeken megtapad.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz K Norbi #5668 üzenetére
Örülök, hogy tetszik a videó! Majd még készítek a fényképezőgéppel is, hátha azon jobban látszanak kilassítva a bütykök és az olajfilm. Pöppet fanatikus vagyok .
Szűrőtéma: Ez is változik időről-időre, gondolom épp akikkel szerződésben van a GM. Annó ez a mahle szűrő volt a gm-es dobozban. Akkor átálltam arra, csak mahle dobozban veszem jóval olcsóbban a bárdinál. Most tavasszal mikor beugrottam márkaszervízbe megnézni, a gyári dobozban alko szűrő volt. Ezen mondjuk csodálkozom. Nekünk annó volt olyan tapasztalatunk az egyik céges ugyanilyen motornál, hogy az olajszűrő cseréjekor vettük észre, a szűrő műanyag része el volt deformálódva és a szűrt és szűretlen tér így nem volt egymástól elválasztva megfelelően. Ezt persze lehet, hogy gyári hiba okozta, nem feltétlen ilyen alacson minőségű az összes alko szűrő. Most hogy már nincs a bárdinál a mahle olajszűrőm, átálltam a mann filterre, de ez valami brutál. A szűrőrész és a kidolgozása, a mikronra pontos illeszkedés. A levegőszűrőm is mann filter, a gyári dobozban is az szokott lenni, én megveszem mann filteres dobozban jóval olcsóbban. Gázolajszűrőt mahle-t használok, a pollenszűrő most gm-es dobozból való, nem is emlékszem maga a szűrő mann filter vagy mahle.
Frankók ezek a hengst filterek is!
Nincs amúgy gond a gm-es olajjal. A márkaszerviz is ezt önti az autókba, ha bemész olajat cseréltetni Annó nekem is mondták a srácok (régi ismerősök a márkaszervizben a raktárosok), hogy nyugodtan beletehetem, mert jó olaj. Az egyik nagy gyártótól megveszik és dobozolják a saját flakonjukba, vagy épp az dobozolja nekik, ez már részletkérdés.
Szerintem ez az olaj és a szűrőkérdés amúgy javarészt megszokás dolga. Nekem beváltak a mahle és mann filter szűrők, maradok is ezeknél. Olajból a castrol vált be, látható milyen szép tiszta is a bele (legalábbis ami látszik) és a motor is olyan mint az óramű, így maradok a castrolnál. Most váltottam márkán belül felfelé a magnatec változása miatt. Remélem az edge-be nem túrnak bele, mert ez most igen fasza így. Hidegen sincs akkora katyatulás, mint korábban. Ennél az Y17DT motornál elég hülyén van megoldva a szűrés, mert jó magasan van a szűrőház és nincs bent szelep, így teljesen visszafolyik az olaj a karterbe. Tehát nem csak a blokkból folyik le az olaj, hanem a szűrő és a szűrőház is kiürül. Így 1-2 óra után már ugyanolyan állapotról indul a dolog, mint ha állna egy napot a motor. Ilyenkor kb 4 másodpercig katyatul rendesen, míg az olajkör fel nem töltődik és ki nem alakulnak az olajfilmek. De ez gyárilag ilyen, nem kell miatta aggódni. Majd töltök fel olyan videót, amin ez hallatszik rendesen.
Ez kb a szívótorok magassága.
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
válasz K Norbi #5587 üzenetére
A benzines részre; van vmi konkrét tapasztalat? Szoktam figyelni teljesítményben (chippelt járművek), fogyasztásban, lerakódásokat nézve, meg pár tankolásom is van amit vezetek; de nekem nem volt negatív tapasztalat. A helyi lukoillal meg saját autókban és másokéval is akadtak bajok (becsörgés, magasabb fogyasztás, hamarabb kokszolódik vele)-más kérdés hogy nem tudom ebből mennyi az adalékolás, mennyi a tartályok állapota/személyzet sara- de bőven xarabb.
Szerk: Vagy szarkazmus ON volt?[ Szerkesztve ]
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
tboldi
nagyúr
válasz K Norbi #5465 üzenetére
Nem kell, hogy hangos legyen, sőt, én kifejezetten élvezem, hogy ilyen finom és csendes az autó. Azért vettem ilyen szűrőt, mert ilyen kevés teljesítménynél minden pici plusz számít.
Amúgy a gyári szűrő is egy olajfilmes valami.
(#5466) Qru: Amúgy Jazz-nél kétféle ajánlat is van, a második linken vannak az alternatívák, köztük középtájon az ECT C2/C3 0W30.
[link1] és [link2]
Tényleg hülye ez az oldal. De szerencsére az L13A1 nem olyan finnyás, ha megfelelő a viszkozitás, és legalább API SL, akkor minden oké, más előírás nincs.[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
-
tibbike01
őstag
válasz K Norbi #5456 üzenetére
Ugyanilyen volt nekem 10e km után. Így most 20e után fogom cserélni, szeptemberben jön el az ideje. Gyárilag amúgy 60e van megadva levegőszűrő cserére.
Én nem emlékszem, hogy poros lett volna a kék tömítésem, bár én Hengs szűrőt szoktam belerakni és abban fehér ez a tömítés.
Ha jól emlékszem legutóbb megfogadtad, hogy 15e km után fogod cserélni a szűrőt
-
Qru
MODERÁTOR
válasz K Norbi #5401 üzenetére
Nekem is úton a rendelésem (kép nincs mert még nem ért ide):
Motul Eco-Lite 5W30 5l: 13,7k
Mann-Filter olajszűrő: 2,1k (a gyári 6k lenne)
Mann-Filter levegőszűrő: 5,2k
Bosch pollenszűrő: 4,5k (a sima Mann 6,6k lenne)#nincsbennetarcsi
-
MC Pite
veterán
1.6 16V benzinbe töltötted?
megkérdezném a szokásost amit pár kollégától, hogy 5W40, de Edge?! Ahogy a mávos Roomster, sokat elmennek, jó nyállal (mindkettő, de főleg az 1.4 szereti a normális nyálat 504/507es 0/5W30akat, vagy 502/505de a Castrol feldobja hozzá mondjuk a 10W60 racsingolajat ispl).Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
tboldi
nagyúr
válasz K Norbi #5404 üzenetére
Rád licitáljak? Hamarosan rendelem.
Aztán ha megjött, viszem ózonos tisztításra is, az további 6000.
-
tboldi
nagyúr
Gyári szűrőt! Többet nem kap. Vagyon volt
Konkrétabban?
Én ~6000-ért vettem most a gyári szűrőt, pontosabban 4400 + szállítási költség volt, aztán utólag rájöttem, hogy van a Bárdiban is, aminek Móváron is van kirendeltsége, így megspórolhattam volna a futárt és még hamarabb is megkaptam volna.
[ Szerkesztve ]
-
8
senior tag
válasz K Norbi #5102 üzenetére
Viccen kívül, múltkor a rádióban volt betelefonáló, aki úgy cserél olajat, hogy miután kifolyt, beindítja a motort és 4-5 másodpercig úgy üresen járatja. Azt mondta hogy akkor jön ki a legtöbb trutymó, hogy gépészmérnök, és 40 éve minden autójában így cserélte az olajat és mindegyik kiváló egészségben volt
aszem klub rádió valami autószerelős tanácsadós betelfonálós műsora volt pár hónapja, megpróbálom megkeresni az archívumban[ Szerkesztve ]
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. MC Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. K&H vagy Erste számlanyitáshoz 50.000Ft. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. Revolut regisztrációhoz 8.500Ft, Curve 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
grizlisandor
veterán
válasz K Norbi #5021 üzenetére
Nekem is az került bele, 100km se mentem még, hála a vírusmizériás szabadságnak és az otthonmunkának...
Mikor hoztam el a kocsit, mondta a szerelő, hogy ő egyszer töltött a saját autójába Total motorolajat, le is engedte 4000 km után, mert nem tetszett a kocsi hangja neki. Végül megállapodott a Motul-nál.
Évenkénti vagy 10k km csereintervallumra meg tök mind1, a nyomatékszegény Pirosba(Altea).[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz K Norbi #4886 üzenetére
Vagy keverve a Mobil meg a Castrol, csak a költséghatékonyság jegyébe
A cső végén úgyse látni hogy melyik hordóból jön[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
válasz K Norbi #4762 üzenetére
Hát reméljük
(#4763) Qru
Én se
Nem voltam ott csak utólag mutatta édesapám hogy mi ment beleÉs még jó drága is volt
Amúgy már nézegetem hogy legközelebb mi menjen bele
GM (Opel) 5W-30 dexos2 motorolaj, 1litAmúgy szerintetek ez a 1l és az 5l kék címkés egy és ugyan az az olaj?
Vagy esetleg még
Mannol 7701-4 O.E.M. for Chevrolet, Opel 5W-30
De Mannol olajat még nem használtunk semmibe( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Motion_Blur
félisten
válasz K Norbi #4657 üzenetére
Akkor ez mi vót?
Valóban hibátlan a Castrol EDGE, csak kíváncsiságból váltok Motulra.
Illetve VAG topikban is volt rá ajánlás: [link]
adatokat nézve kb. ugyanazt tudják: [link]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
bela-x
újonc
válasz K Norbi #4614 üzenetére
Az új regem miatt mindenképpen fenntartásokkal kezeljétek amit írtam, sőt, ez az egészséges: ezért házi feladat, hogy érdeklődjetek ti is az importőnél a filterabc lubexpertes matricáiról.
Én úgy gondolom, hogy ha a magyar importőr állít olyat, hogy ráhamaisítják a matricáját az olajakra, akkor onnan én nem rendelek többet, hiába ötvenszeres ország boltja, hiába 9ezer ötcsillagos értékelés - és én ennél sem többet, sem kevesebbet nem állítottam.
Most csak azért írtam le ami történt, mert kvázi tényként lett közölve, hogy a filterabc korrekt cég, és ez kicsapta nálam a biztosítékot.(#4613) tibbike01
Én pedig teljes nyugodsággal megrendelem az árukereső szerinti legolcsóbb helyről az olajat, beletöltöm és boldog vagyok.Te csinálod jól ignorance is bliss
-
-
i-sti
senior tag
válasz K Norbi #3921 üzenetére
Caddy olajcsere:
[GPhotos album]Castrol IS, EDGE IS, Professiona IS, Titanium IS, VW Recomended IS
Ez az olaj mindent IS tud[ Szerkesztve ]
Novum Forum Siculorum
-
bul07
nagyúr
válasz K Norbi #3907 üzenetére
Már aki olyan gyenge hogy nem bírja a polleneket
Bocs ezt nem hagyhattam ki
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
atika88
senior tag
válasz K Norbi #3705 üzenetére
Köszönöm a tippeket.
Gyakorlatilag akkor nagyon mellé nem nyúlhatok a Shell, Total, Motul márkákkal...
Gondolok itt a nem éppen jó hírére (boltok és szervizek elmondása szerint is) a hamisítványokra. Illetve, hogy honnan tudja az ember előre: melyik is megbízható forrás? Kb sehonnan azt hiszem.
Ezeket néztem ki...
TOTAL
MOTUL
CASTROLAm, attól mert a VW gyári beszállítója: már nem is lehet hamisítani? Mert eléggé köztudott, hogy volt rá példa. Mindössze csak emiatt kerülném, de nyilván jó is tud lenni az olaj: a kocsiba mielőtt hozzám került azt tették amit fentebb linkeltem
[ Szerkesztve ]
-
-
bul07
nagyúr
válasz K Norbi #3569 üzenetére
Azért a videó alapján jól szét kell bombázni a kocsit egy szűrő miatt
Szerencsére Touranba sokkal könnyebb videó
Véleményt kérnék
2005, 1.9PDTdi
Szeptemberbe lenne esedékes az éves olajcsere, de olvastam K Norbi hozzászólását hogy 3500Km és tolja az olajcserétNa most nálam 221175Km volt olajcsere, levegő, pollen, 2018 szep 14-én, ebben a pillanatban 224705 áll az óra, nincs tervbe hosszabb túra így szerintem max 700Km megy még bele
Tehát olyan 4300Km lesz az olajba szeptemberbe
Annyi még hogy én nagyon sokat megyek rövid távon télen is, 3-4Km majd leállítSzerintetek én mit hagyhatok ki?
Olajat az gondoltam lecserélni a rövid távok miatt, gázolajosodás
De a levegőt meg a pollent nem gondolom indokoltnak, föld úton nem járok( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Qru
MODERÁTOR
válasz K Norbi #3546 üzenetére
Igen, amibe B3 kell abba a B4 is jó, mert a B4 szigorúbb felételű mint a B3 (visszafelé kompatibilis).
mod:
Ez a B5-re nem él!!! Az nagyon más specifikációjú olaj (alacsony viszkozitású), amitől egy ilyen kevésbé korszerű motor rövidúton meghalna.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
tboldi
nagyúr
válasz K Norbi #3484 üzenetére
Nem szoktam, lásd 30k Ft-os, gyári váltógomb.
i-sti: 83 lóval visszagurulnék ott a hegyekben.
-
8
senior tag
válasz K Norbi #3409 üzenetére
Előző rendeléseknél nekem is mindig rajta volt a hologram, csak a legutóbbinál nem.
Viszont lubexpert matrica soha nem volt rajta. hmm.52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. MC Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. K&H vagy Erste számlanyitáshoz 50.000Ft. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. Revolut regisztrációhoz 8.500Ft, Curve 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
8
senior tag
válasz K Norbi #3397 üzenetére
Én is innen vettem sokáig, majd mikor odamentem az átvehető rendelésért, és kiderült, hogy nem sokkal előttem valaki elvitte az egész bolti készletet, megpróbálnak még beszerezni, de idézem "a hivatalos importőrnél már nincs ebből az olajból, máshonnan meg nem szívesen veszünk". (mobil 1)
... mindenki döntse el mit jelent.Küldték ingyen futárral pár nappal később, de nem volt rajta hologram matrica!
A hivatalos importőrrel (lubexpert) felvettem a kapcsolatot nem volt hajlandó megmondani a flakonon levő sorozatszám alapján, hogy tőlük származik-e. Közben nagybetűvel hirdetik, hogy 2015 óta csak hologram matricával hoznak forgalomba.
Azóta nem veszek semmit a motorolajboltból.
[ Szerkesztve ]
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. MC Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. K&H vagy Erste számlanyitáshoz 50.000Ft. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. Revolut regisztrációhoz 8.500Ft, Curve 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
FoLey-v
addikt
-
K Norbi
addikt
válasz K Norbi #3092 üzenetére
Egy ilyenre fogok még rávetemedni Digitális nyomatékmérő adapter
Kalibrálni a nyomatékkulcsomat. Ha kell -
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.