Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
Azt hiszem a British Gas kap tolunk egy "kedves" levelet. A lepcsohazi meroora (landlord felirat) valamilyen modon a mi lakasunkhoz lett rendelve, mar elozo tulaj is panaszt tett emiatt, mi is. Erre ma kapoma behajtotol a levelet ( nem nevre, cimre szol).
Ha sokaig cseszegetnek bennunket, minden egyes "zaklatasukert" felszamitunk es kiszamlazunk nekik 500 fontot, azt akkor majd nagyon hamar megoldjak. -
válasz
szőröscica
üzenetére
Az igazán kemény csávók biciklivel mennek oda - Szíriából.
-
EQMontoya
veterán
-
concret_hp
addikt
miért sértődik meg a teszkópénztáros néni ha nem köszönök neki 1 perccel azután, hoyg közölte, hogy "ráérnek sorba állni"?

-
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Nem, de az ötlet tetszik.

-
Azt kell, hogy mondjam, hogy Magyarországon k..va hideg van...
Bleki, élsz még..?
Amikor kiszálltam a kocsiból a kis rövidnadrágomban, nem volt kellemes. Azok után, hogy pár órával korábban 23 fokban napoztam félmeztelenül, és melegem volt.
De ez a 4 fok a guminak se tett jót: hazafelé gyanúsan sokat evett a Jazz, megnéztem, és 2 Bar-ra csökkent a nyomás a hideg miatt... -
bobsys
veterán
Gyerek delutan ota folyamatosan eszi a rantotthust, mar tobbett beburkolt mint en

-
szőröscica
addikt
Járt már valamelyikőtök Nordkappnál?
-
-
válasz
szőröscica
üzenetére
Nem, még szabin vagyok...
Majd holnap.
Bár igazából úgy lenne az igazi, ha szólnék a főnöknek hétfő este, hogy bocsi, nem tudtam hazamenni, a kocsi is maradni szeretne...
-
Hú, de megöltem a topicot...

-
válasz
EQMontoya
üzenetére
nem volt semmi kattanás. Forgatni próbált, majd nem sikerült. Aztán már nem erőltettem, mert ismerem az érzést.
a motorháztetőt felnyitottam, nem tűnt lelazultnak.Hozzá kell tenni, hogy lehet, hogy a hőmérséklet is közrejátszott - tegnap, amikor megjöttünk, kb. 12 fok volt, ma pedig napközben árnyékban volt 23 - napon meg 30 - és így indult pöccre, már a melegben.
-
-
válasz
EQMontoya
üzenetére
Sajnos nem minden esetben működik úgy ahogy kellene. Ragaszkodni lehet, csak olyan szopórollerre teszik az embert hogy nehéz kiszállni. Tegyük fel, felmondok, azonnal más helyen dolgoznék, (elvileg) bár volt hogy 3 hónapig visszatartották a dolgozót, mert nem volt helyette más.
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Egész nap az esélytelenek nyugalmával süttettem a hasam. Blekinek: Néha a napon már olyan meleg volt, hogy be kellett mennen az árnyékba...
Aztán az előbb lementem, és pöccre indult...
Nem értem. De azért mentem vele 10 km-t a környéken - bár végül.is töldődni tegnap is bőven volt ideje.Mitévő legyek?
-
EQMontoya
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Pedig a szerződés és a törvények dinamikus értelmezése csak addig működik, ameddig ezzel mindkét fél jól jár. Ha ezzel valaki visszaél, akkor utána nincs más, mint ragaszkodni a betűhöz kő keményen.
-
válasz
bandus
üzenetére
...Aksit mindenképp... lásd feljebb hogy járhatsz...
Amúgy elég sokáig bírják, Suzukiban is több mint 10 éves akksit cseréltem, és még bírta volna, csak nem mertem kockáztatni
.#49558 fokukac: Jól elvitt a kis Jazz. Remélem hamar és olcsón megoldódik a dolog. Akksit meg szerintem ottani webshopból is tudsz rendelni, kiszállítással. 10 perc alatt pedig gondosan beteszed.
#49550 EQMontoya: Hasonlót csináltam, csak egész nap tartó oktatást (7:00 - 17:00) akartam elszámoltatni. Következő hónapban olyan beosztást kaptam hogy a szemem is kiesett.
-
szőröscica
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Évi 10k-ba kerül, és nem kell aggódni, hogy mi lesz, ha valahol külföldön megáll alattad az autó.

Egyébként nekem is hat éves az akkum, most a hidegebb reggeleken már lustábban forgatja, szerintem fogok venni egy újat, mert nem vagyok benne biztos, hogy egy -10 fokos reggelen indulni fog.
-
e=mc²
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
Tavaly, haverral mentunk Krk szigetre, neki egy Toyota Starletje volt akkor. utolso nap (egy het allas utan) kocsi beindit, pukkanas, ekszij szakad. Remek, semmi gond, mivel az alternatort hajtja, igy ha nem all meg, akkor siman hazaer. Csak aztan kiderult, hogy nem csak azt hajtja, hanem a motor hutesert is felel. igy bukta volt az ut, mert hiaba lenne cserelve, az alternator beallt, igy az is kell. Vegul maradtak meg egy napot Krk varosban, mert olaszoktol kellett hozni alkatreszt. (megcsinalta a szerviz - ahova trailer vitte) Igy az utolso utani nap kerult nekik annyiba, mint maga az egesz nyaralas.
Azota Yarisa van

-
EQMontoya
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Murphy adója. Ha van ilyened, nem fog kelleni, de nyugodtan alszol.

Egyébként tuti, hogy valami gebasz van, nem tud autópályás utazásnál lemerülni egy akku. Valószínűleg kilehelte a lelkét. A másik eset az lenne, hogy döglött a generátor, de az erősen meglepne, nem hullanak azok olyan könnyen.
-
válasz
szőröscica
üzenetére
Elsőre forgatott rajta egyet, aztán már azt sem.
Akkor még a műszerfal-világítás is elment, aztán azóta van.Az egészben az a vicces, hogy most jöttem egy huzamban, két benzinkúti megállással 860 km-t.
És persze a benzinkútnál is mondhatta volna, hogy eddig, és ne tovább, de nem; megérkeztünk, és itt dobta be a kulcsot, érkezés után 15 perccel már nem indult. És nem maradt évbe egy lámpa sem.
És egy idegen országban, egy tök vidéki, távoli, elszigetelt lokáción, ráadásul hétvégén ez nem tudom, hogy fog megoldódni - nyilván segítséget kérek majd a szállásadótól, persze, eirbnb-s foglalás volt, és ő igazából Zágrábban van, csak van egy helyi haverja, aki ide adta a kulcsot.@Gaborbol: egy 10%-os lejtésű parkolóban állok a ház előtt, orral a ház fele... még a bikázás se lenne egyszerű, nemhogy a betolás...
Winner: gyere
két napon belül másodszor mentenél meg... 
ide kell jönni. -
gaborbol
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
Ha egyenesben vagy esetleg megpobalhatod betolni?
Nem tudom , hogy szabad-e. Nalam minding van bikakabel a csomagtartoban, ha nem is magam miatt esetleg mast ki lehet segiteni vele.Nem lehet, hogy belso ter vilagitast vagy valamit rajta hagytal veletlenul?
Ha beroffen akkor benzinkut. Ha nem keresel magyarokat es megprobalsz valakit megjerni kis penz fejeben, hogy segitsen. Ha nincs akkor a szallasadonal probalkoznek. Ha az sem megy akkor taxi a kutig. -
Winner_hun
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Simán lehet. Nekem is halt meg hirtelen akkum.
Vigyek egy akkut?
-
Hmmm. Nem is tudom, hol kezdjem. Lejöttünk a tengerhez, van szép, nagy teraszos apartmanunk egy isten háta mögötti kis faluban. De van egy kis bibi. Lehet, hogy itt ragadtunk...
Az előbb át akartam állni a kocsival, es nem indul, meghalt az akksi.
7,5 éves a jazz, gondolom, az akksi is még a gyári...
Csak mi a valószínűsége annak, hogy pont azután csinálja ezt, hogy mentem vele 800 km-t..?
És hogy fogok itt akksit szerezni? -
Srácok, van egy érdekes nyereményjáték, melynek magyar fordítása kb. ez: "Légy te a következő asztali számítógépcsaládunk keresztszülője!".
Konkrétan azt kell csinálni, hogy kreatív nevet kell adni a következő típusú asztali gépeknek: multimédiás, tanulós/sulis, munkára szánt, gamer.
Valamilyen szinten gondolom kapcsolódnia kell az elnevezésnek a kategóriához, hogy felismerhető maradjon a gép.Akit érdekel, ITT tud játszani, de nem tudom, hogy kell-e hozzá szerb lakcím. De válaszba is jöhetnek az ötletek, kíváncsi vagyok kinek mi jut eszébe

-
EQMontoya
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Legközelebb:
-Felvenni, megkérdezni, hogy miben segíthetsz.
-Kettő perc után kiderül, hogy semmiben.
-Hétfőn elszámoltatsz egy hétvégi, éjszakai túlórát, mert hogy céges hívás volt.Kapsz egy kis lóvét, aki pedig aláírja kényszerűen a 10 ropiba kerülő telefonfelvételt, az szólni fog a túloldalra, hogy ezt ne...

-
éjjel fél 5-kor csörgött a céges telefonom.Nem vettem fel.
Megnéztem a számot, a Raiffeisen bankból hívtak.
Amúgy semmi közöm a Rafihoz, jól esett az ébresztő. -
Viszlát
addikt
válasz
PindurAnna
üzenetére
En azt szoktam csinalni, hogy bekapcsolom az extra centrifuga opciot es ugy mar epp csak nyirkosak az ingek, rogton ki is vasalom oket, ugy sokkal konnyebb mint szarazon.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Annyi van

-
-
PindurAnna
Közösségépítő
válasz
adalbert1
üzenetére
Az ing márkafüggő, hogy mennyire nyúlik el, vagy mennyire tartós.
Mosózsákról annyit, hogy képzeld el, hogy egy nagy mosógépdobban, vagy egy kisebb zsákban gyűrődik jobban az ing?
Mosózsákot inkább a zokniknak - hogy ne veszítsd el a párját - vagy melltartóknak - aminek van merevítője - ajánlom.Vasalóba én vasaláskönnyítő folyadékot szoktam tenni coccolino-t, azzal tényleg hamarabb van a vasalás.

De amikor kiteregetsz, inkább a sokszori jól kirázást ajánlom és a szélesebb vállfát száradáshoz. Ezzel a szárítással megkönnyíted a vasalást. -
EQMontoya
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Abszolút nem sok ilyen tempónál ilyen pici motornak. Még az IS-ben is csak ~145km/h a 4k-s fordulat.
-
Elég kaka így éjszakázni hogy holnap is le kell nyomnom még egy 12h-t.
#49463 fokukac: Tartós 4k körüli fordulaton pályázol vele? Csodálkozom hogy 6-7 liter körül beáll. Sajnos összehasonlítani nem tudom, mert hosszabban nem szoktam pályázni, és akkor is maximum 3500-ig forgatom, rövid ideig.
-
lenox
veterán
Normalis hangjuk van, mint egy hp z-nek kb. Raktunk ossze mostanaban 2011 v3-as gepeket, azok sokkal halkabbak. Amugy mennyi penzbol kene osszerakni a legjobbat? Vagy ha mashogy kerdezem ennek amit irsz mennyi az ara, meg mennyi lenne egy i7-es konfig? Skylake-et egyebkent biztos nem vennek, haswell olcsobb, es ugyanazt tudja.
-
EQMontoya
veterán
De mondjuk 2db x5670-es cpu-val szerelt workstation valószínűleg harmadából-negyedéből kijön, ott már single-thread kraft is van, stb.
Én valami ilyesmit vennék... -
Hangjuk?
Egyelore egy olyan kombon gondolkozom, amiben C1 steppinges, de meg eng. sample Sandy Bridge Xeonok vannak (tehat mersekelten rizikos, elvileg kozel vegleges, es friss BIOSszal is hibatlanul mennek). A hatrany annyi, hogy NVMe SSD-rol nem bootol, ill. nyilvan az, hogy ES CPU-krol van szo. Mondhatnad azt, hogy ha szegeny vagyok, akkor nem engedhetem meg magamnak, hogy olcso cuccot vegyek
, de ez van.
Tehat 2690 ES + 64G DDR3 + a Supermicro barebone lenne a jelolt. Az alternativa egy sima Skylake i7.Ugye mint mondtam, Linuxos dev workstation lenne belole.
-
mark!
őstag
válasz
EQMontoya
üzenetére
Na jólvan
De halálkomolyan, legendák. Én annyit foglalkozok legendákkal, hogy na. Tetszik a családnak, amikor hajnali 3órakor még nagyban ilyen ,,bládi méri'' féle sztorikat olvasgatok, utánna meg nem merek kikelni az ágyból, mert a Figyelő alatta van és elkapja a lábamat. 
-
EQMontoya
veterán
-
mark!
őstag
Van erre olyan, aki érdeklődik a legendák után?

-
EQMontoya
veterán
válasz
adalbert1
üzenetére
A tartósság szerintem inkább márka, mint mosás függvénye. Olympok, Hilfigerek eddig elég tartósnak bizonyultak, az ennél olcsóbbak viszont kevéssé.
A vasaláskönnyített sokat nem ér szerintem, viszont ami abszolút vasalásmentes Hilfigerem volt, az tényleg olyan volt, hogy mosás után kiraktad válfára, és utána fel lehetett venni reggel. Egészen addig megőrizte ezt a tulajdonságát, ameddig kedves párom ki nem mosta véletlenül 90 fokon.

-
adalbert1
veterán
Nektek mi a tapasztalatotok ingek mosásával és vasalásával kapcsolatban? Van értelme mosózsákot venni nekik, és abban mosni, megnyújtja vajon érdemben az élettartamukat? A vasaláskönnyített ingeket tényleg könnyebb vasalni, vagy csak marketingszöveg?
-
mark!
őstag
Mostmár bicózni se lehet, mert belepofáznak egyes szemetek. Elegem van már.
-
EQMontoya
veterán
Minden politizálási szándék nélkül: A jó büdös k.. anyátokat, azt!

-
NoLF
veterán
válasz
mefistofeles
üzenetére
Dede, van.
-
ÁÁÁÁ ennél már nincs lejjebb!
A LIDL-ben láttuk az asszonnyal a polcon és még most is
Adventi naptár kutyáknak és macskáknak, jutalomfalatokkal!

-
mark!
őstag
És ezt is megértem:fanatikus tag

-
válasz
concret_hp
üzenetére
-
Ma az alábbi dolog történt velem. Nem tudom, hogy jól cselekedtem-e, de dióhéjban:
Foglaltam egy szállást a hétvégére délután 4-kor.
Este 10-kor jött egy levél a tulajtól, hogy bocsi, de ők csak nyáron fogadnak vendéget, és mondjam le. Ja, és amúgy is esik az eső.
Lemondanám, de a booking szerint ez 54 euróba kerülne nekem.
Nem tudom, mit szokás ilyenkor csinálni. A tulajnak megírtam, hogy ez elég ciki, és hogy ugyan módosítsa már a lemondási feltételeket, vagy mondja le ő direktben.
A booking.com-nak pedig megírtam, hogy ez ciki az oldalra nézve is, továbbá, hogy nem csak, hogy nem vagyok hajlandó cancellation fee-t fizetni, hanem igazából engem kéne kompenzálni, ha már lemondatják velem a lefoglalt szállásom, ami valamiért fent volt a rendszerben, (sőt, pontszám szerint rangsorolva ez volt a lista tetején).
Meg azt is megírtam, hogy jó lenne, ha az ilyen kóklereket kiszűrnék.Kissé zabos lettem így estére. Éjfél van, és kezdhetem előről az egészet. Vagy maradunk itthon a szomszéd nyanyával, a pénzt pedig k*rvákra költjük.

Mondjuk, így belegondolva, lehet, hogy mégis ez lenne a legjobb megoldás
-
Qru
MODERÁTOR
Nem, talán a Hondás topkban tudnak róla vmit... Az enyém nem látott márkaszervizt a gari lejárta óta.
Egyszer kellett gyári viiszahívásra vinni akkor fényszórókábelt cseréltek, mert ha a gyárinál erősebb izzó tettél be akkor volt akinél megolvadt a kábelköteg szigetelése. Volt még egy váltóbovden miatti visszahívás de az nem érintette az enyémet.
-
EQMontoya
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Fel kell szabályozni a tárcsát, az megoldja. Ha megint előjön, akkor viszont rá kell nézni a fékre rendesen.
Az tud okozni félrekopást, ha a nyereg és a tárcsa nem teljesen párhuzamosan áll, ekkor a tárcsának ugye egyik felén az egyik oldalt, másikon a másik oldalt lesz erősebb kopás, aztán persze rázni fog. -
Na jó, de az Anglia. Itt kb. 1 millió Ft-tól indulnak a hasonló korú, használható példányok.
Az enyémben 128 ezer km volt, amikor vettem, most 162 ezer km-nél járunk.
Ez idő alatt nem voltak rendkívüli költségeim. Betört a szélvédő, azt kellett cserélni. Ezen kívül cseréltettem szilenteket, gyertyákat, meg volt két olajcsere is. Szerencsére van ismerős szerelő, aki nekem olcsón dolgozik.
A hátsó zárat kéne cserélni, mert be van akadva a gyerekzár, de az ilyen, mióta megvan. A csomagtartó ajtajának zárja is hajlamos beragadni, állítólag az konstrukciós hiba, de már tudom, hogy kell kiakasztani.
A fék kicsit rezonál, valószínűleg azon csak tárcsacsere segítene - a nepper elvileg cseréltette anno, tehát új volt, amikor vettem, ahhoz képest ez nem olyan jó hír.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Samsung Galaxy S20 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4237,100% Akksi
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRA GIGA AKCIÓ! CTO 0perces SKY MacBook Air 15" M4 10C/10G 16GB 1000GB 1 év gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)