Hirdetés
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: Nvidia Geforce PCX5300 bemutató
Új hozzászólás Aktív témák
-
NoLF
veterán
válasz
EQMontoya
üzenetére
Egeszseg! Bocsi de kicsit faradt voltam es kb 36 oraja nem ettem semmit, jovo heten kicsit kozlekenyebb leszek!
persze hazaertem 1re, beszeltem anyamekkal 1 orat es azota eddig ment a palinka-sor kombo haverral... Akivel elvileg delben megyunk strandra. Na o nem biztos, de en tuti 
-
EQMontoya
veterán
Jó kis hideg rozéfröccs...

-
Viszlát
addikt
válasz
bobsys
üzenetére
Ugy ertettem, hogy egy masodik gyerkoc megoldana a kevesebb alvas kerdeset.

Sajat tapasztalatbol amugy csak annyit tudok mondani, hogy a fizikalisan aktiv eletmod egeszen megvaltoztatja az alvast is, eleg a kevesebb is. Mondjuk nalam a 6 ora a normal, de egy kis rendszeres mozgas mellett 4-4.5 oranyi alvassal bo fel evig teljesen jol elvoltam, nem befolyasolta a szellemi teljesitokepessegemet. Az persze mas kerdes, hogy okos emberek szerint hosszutavon ez rendkivul rombolo hatassal van a szervezetre nezve, szoval sokaig nem erdemes mokazni vele.
-
bobsys
veterán
Teljesen jol alszom azt a 8orat, nincs azzal baj
es a tobb alvas is megzavar masnap, tehat hetvegen is reggel 6kor keles van meg este 10 - 10:30 kozotti elalvas. Csak gondoltam hatha van valami modszer megvaltoztatni az idotartamot. -
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Ismerős érzés, amikor teljesen nyugodtan gurulgat az ember, mert megvan a megbízhatóság és a kényelmes erotartalek.

Jó utat, igyatok jó spanyol borokat! -
szőröscica
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Ma este inkább BMW-re spórolok!

Holnap indulok nyaralni, válogatom a zenéket, és beugrott, hogy milyen jó is volt azzal megjárni Dél-Spanyolországot többször is, a 3 literes hathengeres biztosította kellemes nyugalommal, a csenddel, remek útfekvéssel, mélyen, rendes sportüléssel, nem kakasülő+hokedli feelinggel mint a ma divatos kocsikban... A világ legtermészetesebb dolga volt vele 150-re rögzíteni a tempomatot és letekerni 3500km-t, még azt is imádtam benne, hogy nagyobb országhatárokat átszelve navigációs cd-t kellett benne cserélni, mert még nem dvd-s volt.

-
BlacKSouL
addikt
válasz
bobsys
üzenetére
Én nem tudom, én hónapok óta 6 vagy kevesebb órát alszom, mi a módszer, hogy megnöveljem 8 órára?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy típusfüggő. Én szeretek éjszakázni, de kelni meg muszáj. Viszont ha korán fekszem, 1-2 órát forgok csak.
Reggel 9-ig mosott kaka vagyok, aztán délután fél 2-ig pörgés, utána 1 óra kóma, aztán fél 4-től megint pörgés este 11-ig. -
bobsys
veterán
At lehet szokni a kevesebb alvasra? Jelenleg 8 orat alszom ejszaka, van valami modszer, hogy ezt lecsokkentsem 6 orara es kozben ne legyek bamba a kialvatlansagtol masnap?
-
BlacKSouL
addikt
Ahogy a cikk is írja, helyzete válogatja, hogy mi a jó megoldás. Adott távon lassulva gurulni, vagy kigurulva lassulni. Sebesség, emelkedő/lejtő és távolságfüggő. Intelligens sofőr kell hozzá, és nem lesz fogyasztásbaszósság. Adott pillanatban a legjobb, optimális megoldás megtalálása. Aki kicsit is ésszerűen gondolkodik, az úgy is így csinálja. Aki meg leszarom minden ilyen téren, az meg úgyis gáz-fék üzemmódban megy padló.
Mindazonáltal asszem én is ésszel vezethetek, ha a fogyasztás igen kellemes, és a gyári fékbetéteim bőven jó állapotúak 117 000 km után is. A tárcsát meghullámoztattam már sajnos, de vállasodás, kopás nincs. Már 2 szerviznél akarták cserélni, de mikor meglátták (a betéteket), mondták, hogy látják, hogy már cserélve volt, és elég vastagok. Ja, de nem voltak cserélve. Tényleg.Albínóvarnyú! Heejj!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
visszafújja a madarat a szél?

-
FehérHolló
veterán
Az OFF az új ON topic, mint régen?
Vagy mi történt?Mindegy.
A Szabadság tér 1000 méter sugarú környezetében tudtok olyan hangulatos éttermet ajánlani randira, ahol egy főétel megáll 4k alatt?
-
mmdms
addikt
Na mindenkinek ÁLLJ!!!
Hovalett a söröm? -
No offense, de igenis van, amikor van jogosultsága az üresben gurulásnak, pont amiatt, mert a motorfék fékez. Ha pl. látom, hogy piros a lámpa, de el szeretnék gurulni addig, akkor miért használnák motorféket?
Szóval jó dolog a motorfék, használom is elég sokat (ezért vannak rohadt jó fogyasztási értékeim hegyekben), de azért nem mindig lehet használni.
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Ezt persze csak az okosabb, injektorosok tudják, a régebbiek (karbisok) nem.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
-
NoLF
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
hogy ertelmetlen. alapjaraton fogyaszt a motor uzemanyagot, motorfekkel nem. a motorfek fekerot produkal, kevesbe hasznalod a tarcsat-betetet. ha veletlen ismet gyorsitani kell, csak ralepsz a gazra, nem kell valtogatni, etc...
-
NoLF
veterán
vicces, mennyire fogalmatlan emberunk a vezeteshez. uresben gurulas, allo kereknel kormanytekeres, altalanos valtasi problemak, van itt minden. barcsak elfernek egy s2kban es megmutatnam egyeseknek...

ja, ott log a soshinoya wakaba a belso tukorrol, nem szoltam semmit, tanulovezeto..
-
lenox
veterán
Nyilvan az lenne a logikus, ha lehetne perelni, mert ha az elado kozben masnak eladna es a vevo megis utalna, akkor nyilvan ketszeres penzt akarna, olyan meg nem kene legyen, hogy csak az egyik felet koti az egyezseg a masikat meg nem. De amugy ez mutatja is, hogy ilyet nem kell csinalni, hanem szepen hagyomanyosan alairassal egyidoben le kell szepen rakni a penzt az asztalra.
-
EQMontoya
veterán
Felhívtam fateromat, így valóban nem olyan rózsás a helyzet. Ha a szerződésben ki van kötve a foglaló, és aláírtad, hogy átutalod, akkor azt már a másik fél polgári peres úton érvényesítheti. Feltéve, ha a szerződés tényleg frankó. Szóval látatlanban nem lehet rá fekete-fehéret mondani, ügyvédnek meg köll mutatni a szerződést.
@: olvastam, teljesen agyamentek. Néha komolyan elgondolkodom, hogy a MOL szponzorálja ezeket. Utolsó g..k. Mint tavasszal, amikor vasárnap este fél pályás útlezárás és 10km dugó volt az M5-ön, mert aszfaltozzák a külső sávot. És nem, nem átterelték a belső sávot a szembe oldalra vagy a külsőt a leállóba, hanem fél pálya off.
-
augusztus pont a legideálisabb erre a tevékenységre.
Pláne, hogy vasárnap indítjákkomolyan, itt csak idióták vannak döntéshozó pozícióban?
[egy sávosra szűkül az M7-es] -
EQMontoya
veterán
Akkor szegény eladó rábaszott.
A foglaló tárgyát a szerződés megkötésekor át kell adni. Nem elég tehát az olyan szerződési kikötés, hogy a foglaló átadása később, a szerződésben meghatározott napon vagy a szerződésben meghatározott feltételhez kötötten fog megtörténni. Amennyiben a foglaló átadása a szerződés kötésekor nem történt meg, a foglaló kikötése érvényesen nem történt meg. A foglaló kikényszerítésére ezért eredményesen per sem indítható.
-
Ide is beirom, hatha tudja valaki:
Ha lakasvasarlas soran a szerzodesben rogzitenek egy X osszegu foglalot, amit banki atutalassal kell teljesiteni, ill. a szerzodes a foglalorol ugy nyilatkozik, hogy az adott (!) foglalo a szerzodes meghiusulasa eseten az eladonal marad vagy a vevonek ketszeresen visszajar, akkor mi tortenik, ha a vevo a foglalot el sem utalja, es igy akar elallni a szerzodestol?
-
-
BlacKSouL
addikt
Fú melóba holnap de jó leszek mint mosott szar..
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Ja, így is van, konfigoltam má' egyet mer csak.
[link] Ha má' álom legyen nagy.EQM: én nem bánom ha lefúj

-
válasz
EQMontoya
üzenetére
Persze, rövidebb, könnyebb, szélesebb, elvileg minden adat arról szól hogy pályaorientáltabb gépet hoztak létre, de ha ránézel, egyszerűen tucatmodel kinézete van. Illetve a mondandómban szerepelt hogy számomra, tehát személyes vélemény lenne a szösszenet.
#48249 joamilestoné: Z3 anno még be is jött, Z4 sohasem. De Black-nak van igaza, 911-ből mindegyik egytől-egyig tetszett (főleg a levegősök). Csak ugye ott az árak nem túl kedvezőek, egy rozsdás hulladék is annyiba kerül mint egy pár éves középkat. autó.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Ez kicsit mellément. A 70Z rövidebb és könnyebb, vezetési élményben a legtöbbek (pl. Karotta(!) ) szerint többet adó gép lett, mint az elődje. Csajos tucatmodellnek pedig végképp nem neveznék valamit, ami 300+ ló, és hátul hajt.

Ha pedig puritánságot keresel, akkor nem tudom, miért dobnád ki a játékból pont az S2000-et, ami röpke 250(!) kilóval könnyebb (bár ha a nyitható tetőshöz hasonlítjuk, akkor 300-zal), nincs benne még menetstabilizáló sem, stb.
A 350Z-ben a motor egy nagyon jó pont, de a másfél tonna szerintem kicsit sok. Kiváló hétköznapi sportautó, ami pályán is megállja a helyét, de pont az általad említett kategóriában kap ki az S2000-től pl.

-
szőröscica
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Pedig azért egy elsőgenerációs z4 is erősen vonzó jármű. Z3 és S2000 irányban én sem gondolkodnék, és a Porschét sem érzem hozzám illőnek, ellenben 3X0z barátainkkal.
-
-
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
A 350Z ligájában már játszik az S2000, a Z3M, Z4M és a Boxster is, ebből már nem biztos, hogy a Z-t venném.
Nekem a 350Z formája valahogy nem tűnik annyira eltaláltnak (nem csúnya, félreértés ne essék), a 370Z valahogy jobban mutat. -
EQMontoya
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Nem nyert, ilyet csak a fejegységbe integrált navik tudnak. Nem véletlenül kerülnek annyiba, amennyibe.

Tothgera30: az se rossz, bár nekem a 370Z jobban tetszik.
-
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
No ma be lett üzemelve. Működik.
Alpine CDE 173BT lett.
Kell majd hozzá egy mikrofon hogy menjen bluetooth-szal a telefonálás menet közben. BT-n keresztül megy a navigáció is, de ha az megy akkor a rádiónak lőttek. A kettőt vajon össze lehet hangolni hogyha a navigáció magyaráz akkor elhalkuljon a rádió? Igo szülinapp. -
-
NoLF
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
szerintem kavicsfelverodessel is ugyanugy megy, vagy ez az auto valami kiemelt torodest igenyel? no offense
-
-
válasz
szőröscica
üzenetére
Még nem láttam. Azt mondja, hogy pár helyen lejött a festék...
Komolyan mondom, ezzel a kocsival csak a baj van.

Már az első héten leszarta egy tengerparti sirály, úgy, hogy felmarta a festéket. Aztán betört a szélvédő, mert ráesett valami, most meg ez.
Ráadásul a b. nejem kétszer annyit használja, mint én.Kénytelen leszek venni magamnak egy másikat.

-
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
Ne aggódj, este biztosan elér hozzátok is.
-
NoLF
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Na ja, nemtom hogy s mint, de gyerekkorom ota imadom a viharokat

-
-
ToBeY
nagyúr
Elég komoly kis esőzés alakult ki itt nálunk.Amitől ilyen frankó trópusi klíma lett egyből.
-
BlacKSouL
addikt
Érdekes analógia, mi? Kiderül, hogy olyan sokban nem is különböznek az emberi társadalmi viszonyok az állati közösségektől.
Amúgy valóban a galambokról akartam értekezni. Tehát akkor ezek szerint normális dolog az, hogy az eddigi néhány száz egyedből álló csoportot felváltja egy mesterségesen túletetett, szemmel láthatóan betegeskedő, agresszívebb, kevésbé távolságtartó gyors szaporodású több ezres csoport? Mert akkor nem agyalok rajta, hagyom a francba, és elkönyvelem, hogy valami megint rosszabb lett, mint volt. Legfeljebb rugdosom őket, ha b.sznak odébbsétálni mikor reggel sietnék munkába. -
BlacKSouL
addikt
Más életmód, más hatások. Van aki magának gyűjtögeti az ennivalót, és szinte észrevétlenül beleolvad a környezetébe, van aki meg csak szaporodik és feleszi az egyesek által csak úgy elészórt segélyt aztán meg tőle hangos és vele van tele az utca..
Budapestet példának hoztam, ott fordultam meg gyakrabban ahol a jelenséggel találkoztam akkoriban, amikor itt még nem volt jellemző. Annyira nem volt más mint a balkáni, hogy amikor néha 1-1 tenyésztett galamb leszállt az erkélyen megpihenni, gyűrűtől függetlenül is messziről látni lehetett, hogy nem helyi. Most meg szó szerint egyetlen darab balkánit nem látok, csak ezeket a tömeges sötéteket. Amazoknak amúgy kiszórhattak bármit az utcára, mind a verebek ették fel. Ezek meg... -
BlacKSouL
addikt
Nehéz megfogalmazni a problémámat, és lehet, hogy egyedül is vagyok vele. De még az is lehet, hogy akad itt szakértő akiről nem is tudtuk.
Szóval van a galamb. Mint rendszertani család. A többség ebből a sötétes színes tollú fajtákat ismeri, mint a házigalamb, vagy parlagi galamb. Kevesebb helyen még jellemző a balkáni gerle, ami világosszürke, nyakán feketés éles határvonalú félgyűrűvel. Előbbi nagyobb testű, bumfordi, utóbbi kisebb, kecsesebb, esztétikusabb.
Namost a 80-as 90-es években azt tapasztaltam, hogy míg kishazámban Starjánban jellemzően a balkáni gerle volt jelen, nem kiemelkedő létszámban, de észrevehetően, és jelenlétük pont annyira volt észrevehető/észrevehetetlen, hogy az egyedszám és az életmód miatt tökéletesen megéltek a városban, de nem feltűnően. Mindeközben Bpesten járva folyamatosan elhízott, nagytestű, sokszor beteg, csúnya parlagi galambbal találkoztam, csoportokba verődve, nagy létszámban, egyes helyeket ellepve.
Örültem is, hogy nálunk nem ez a városi csúnya fajta van, hanem a szebbik.Erre kb. 1-2 éve vettem észre, hogy Starjánban is eltűntek a balkánik, miközben egyre több parlagi jelent meg, és a korábbi szép, kecses, kis létszámú állományt felváltották a repülő patkányok. És már itt is a beteg, elhízott, nagytestű, csoportokba verődött parlagik lepik el a tereket.
Nemrég pedig megfigyeltem, hogy tonnaszámra szórják ki nekik emberek a magot, ételt, miegymást, ezek meg százával falják be az erőfeszítés nélkül megszerezhető ételt. Hát persze, hogy úgy szaporodnak, ahogy még sosem. Jelenlétükkel kiszorították a balkáni gerlét, és most már utóbbit nem is látni sajnos a környéken. Pedig azok nem szorultak az etetésre, nem is nagyon szoktak rá az ingyenkajára, nem verődtek tömegbe egy helyen. Persze nem is repdestek százával a szaladgáló gyerekek feje fölött 2 centivel felkavarva a saját szarukat, mert félénkebbek voltak, de hát hagy örüljön a gyerek, etessük ezeket a sötét színűeket amik idejönnek.Közismert tény, hogy a parlagi galamb épületeken fészkel, és arrafelé szarik össze mindent, érdekes mód a fákon fészkelő balkánik esetében nem is lehetett látni galambszart. Abba nem megyek bele, hogy mi is a probléma a galambszar tömeges megjelenésével a házak közt, közterületeken. [link]
Mindenesetre az egyszerű emberek ész nélküli tevékenysége egy kellemes jelenséget undorító állapottá változtatott itt is, ahol eddig még nem volt jellemző. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Energiaital topic
- Majdnem megfelezi a GeForce GPU-k gyártókapacitását az NVIDIA?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- iPhone topik
- CPU alulfeszelés
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Dell Latitude 7470 14" QHD IPS touch, i5 6300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 85%
- Panasonic HC-V770 FUL HD kamera
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB White Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
persze hazaertem 1re, beszeltem anyamekkal 1 orat es azota eddig ment a palinka-sor kombo haverral... Akivel elvileg delben megyunk strandra. Na o nem biztos, de en tuti

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.
ha mindezt a balcsin elnem at, az maga lenne a gyonyor.