Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#46201) gaborbol válasza fokukac (#46194) üzenetére


gaborbol
őstag

Levelezo szerverre, tavoli eleresre, egyszeru SSL tanusitvanyt vettunk jopar ugyfelnek, azokra is azt mondja kizarolag a chrome, hogy nem megbizhato es nem tolti be az oldalt alapesetben. Evek ota ment rendesen barmely bongeszoben,chrome is, most a legujabb frissitessel beintettek. :W

(#46202) emvy válasza tildy (#46200) üzenetére


emvy
nagyúr

Drivereket? Mihez? Windows 8.1-en soha semmihez nem kellett kezzel drivert telepiteni, talan a Macbook Pro-hoz raktam fel a Bootcamp Assistant-et.

while (!sleep) sheep++;

(#46203) NoLF válasza Viszlát (#46198) üzenetére


NoLF
addikt

"Nem szívesen rúgjuk a földön fekvőt, de ez az egyterű-kérdéskör inkább kivéreztetett, bezsákolt hulla, mintsem egy padlón jajgató reményvesztett. Legalábbis innen, Európából nehéz volna kitapogatni a pulzusát: nálunk már 6-7 éve beleállt a földbe ez a piac. Volt 3-4 nagyon szép éve 2008-ig, de a válsággal nem csak az emberek pénze, a vásárlókedve is megcsappant, a nagycsaládozás pedig legalább annyira pénz kérdése, mint az autóvásárlás, bármint mondjon a KDNP. Na meg jöttek a városi terepjárók, SUV-k, crossoverek, velük lett egyre meredekebb a lejtő."

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#46204) Viszlát válasza NoLF (#46203) üzenetére


Viszlát
addikt

Hja, az tiszta sor, hogy nincs pénz ezekre jelenleg Mo-n, de ugye ez egész más, mint letűnt divatnak titulálni. Biztos látod arra délen is, hogy itt rengeteg van (érthető módon).

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#46205) tildy válasza emvy (#46202) üzenetére


tildy
nagyúr

HP pavilion lapos, keresztfiame, konkretan az amd-s catalystot le kellett toltenem es feltennem , illetve meg most is jelez 4 ismeretlen eszkozt, aminek sehogysem tudta leszedni magatola driveret.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#46206) emvy válasza tildy (#46205) üzenetére


emvy
nagyúr

Erdekes, altalaban ugy mukodik a dolog, hogy ha fel tud menni netre, akkor magara hagyod kb. 1-2 orara, es a hatterben szepen letolt mindent, majd a vegen szol. (Legujabb Catalystet meg NVidia drivert is igy szokta felrakni, csak varni kell, mert kb. 200 MB a driverpakk, es kozben persze nem mutatja, hogy epp installalni keszul..)

while (!sleep) sheep++;

(#46207) szőröscica válasza Viszlát (#46204) üzenetére


szőröscica
addikt

Én nem látom előnyét, mint írtam, kivéve, ha tologatható székek van benne hátul.

Az, hogy 10-15 centi mennyit ér, ne menjünk bele, személyes preferenciák kérdése, szerintem felesleges, nem látsz ki belőle lényegesen jobban, mint egy normál személyautóból. Hátfájósaknak biztos jobb. :)

Magamnak két gyerekkel kombit vennék, hárommal meg rendes kisbuszt. Egy rövid tengelytávú Tourneo Custom-öt például, vagy V-osztályt. Divatnak azért neveztem, mert régebben egy csomó egyterűt vettek, most sokkal kevesebb van belőlük, átálltak SUV vonalra a népek.

[ Szerkesztve ]

(#46208) Viszlát válasza szőröscica (#46207) üzenetére


Viszlát
addikt

OK, megzavart a fogalmazás, nyilván azt gondolsz amit akarsz. :)

A magasság kérdése viszont maximum abban személyes preferencia kérdése, hogy téged nem foglalkoztat, de egyébként nem az, szimplán tény, hogy előnyösebb vezetéstechnikai szempontból.

Divatnak azért neveztem, mert régebben egy csomó egyterűt vettek, most sokkal kevesebb van belőlük, átálltak SUV vonalra a népek.

Háát, ez max akkor lenne igaz, ha most legalább annyi suv rohangálna, mint egyterű, de ezt elég nehezen lehetne csak bizonyítani, így inkább hagyjuk. Szerintem szimplán a gazdasági helyzet okolható a csökkenő kereslet miatt, de ezt is csak saját megfigyelés alapján gondolom így, úgyhogy izé.

[ Szerkesztve ]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#46209) NoLF válasza Viszlát (#46208) üzenetére


NoLF
addikt

Sztem nezzuk at fejben mi az egyteru szamunkra es utana fogalmazzunk allitasokat, a statisztikak nem hazudnak miszerint ezropaban kb 2009ota az egyteruek piaca halott. Ettol meg van millio 2004-2010 kozti egyteru az utakon (xsara picasso stb), csak manapsag nem vesz senki ilEsmit mert kb ugyanazt a teret es varialhaosagot megkapja egy suv vagy crossover altal, sokkal mokanyabb pofaban. Sztem ennyi :)

Pl nezzuk meg regen mennyi ford galaxy vw sharan es seat alhambra maszkalt,a hetente ha latok egyet de az is ford s-max.

Tesomnak is az van ,)

[ Szerkesztve ]

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#46210) Viszlát válasza NoLF (#46209) üzenetére


Viszlát
addikt

Oké, nézzük, szívesen veszem a statisztikákat (linkelve). :) Én nagyon nem ezt látom, rengeteg új C-Max-ot látok például, persze ez nyilván környéktől is függ. A mokányság amúgy ízlés kérdésre, a gazdaságosság már nem annyira, szóval SUV kérdésben is van kontra bőven.

Szerkre: és az S-Max az nem egyterű? :)

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#46211) parandroid válasza NoLF (#46209) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Jelentem, én vettem egyterűt (igaz, csak kompakt). Lehet, hogy itt is leírtam már, hogy miért, az autós topikban biztos - a legnagyobb érv az volt mellette (a helykínálat mellett), hogy a kombikban a meredeken emelkedő övvonal és a mélyen elhelyezett hátsó ülések miatt a hátsó helyek borzasztóan sötétek és klausztrofóbikusak. Emellet mellette szól még a borzasztó egyszerű ki-beszállás, egyrészt éppen a tolóajtó miatt, másrészt a pont megfelelő magassága miatt: sem lefelé nem kell ülni bele, mint a kombikban, sem felfelé, mint a suvokba. Borzasztó praktikus még, hogy a hátsó ülések remekül variálhatók, és egy hatalmas könyöklő / tárolórekesz mellett két teljes értékű, jó kilátást biztosító, magasan elhelyezkedő fotel jár a hátsó sorhoz is (a leghátsó sorok székei nekem némiképp mellékesek, de 160-170 cm-es magasságig használhatóak a mazdában is, igaz, a csomagtartó ilyenkor minimálisra csökken). Ugyancsak fontos volt, hogy mindkét oldalon kényelmes legyen a ki-beszállás (ilyenkor is jól jön a magas belmagasság és a teljes átjárhatóság a középső sorban). Szóval nekem a jelenlegi használatra nagyon bejön az egyterű, a suvot a nagy kerekeivel, a magas hasmagasságával, illetve a szintén emelkedő övvonallal, és a személyautós hátsó üléssorával én nem venném, négykerékhajtásra nincs szükségem, ahogy a hasmagasság sem érdekel.

Ezzel együtt a Mazda pl kivonja a következő évtől az ötöst az EU piacról, mert annyira átálltak a vevők a suvokra, szóval a jelenség létezik.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#46212) fokukac


fokukac
nagyúr

na, sikerült leejtem az ájfónt. kb 30 centi magasról esett a járólapra, símán csorbult a sarka. Azért ekkora eséstől az eddigi telefonjaim nem nagyon károsodtak...

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#46213) lorcsi


lorcsi
veterán

a google maps totál használhatatlan lett útvonal tervezésre :W

miylen más oldalon lehet még iylet tenni ?

(#46214) emvy válasza lorcsi (#46213) üzenetére


emvy
nagyúr

Here Maps.

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#46215) szőröscica


szőröscica
addikt

Nézem az Eurosportot, most lett vége Belgiumban egy hosszútávú autóversenynek. Még bőven világos van ott. Nagyon irigylem ezért az időzóna nyugati végén élőket, az én életemhez jobban illene az, hogy később világosodik reggel és később sötétedik este. Spanyolországban is azt imádtam, hogy este nyolckor még simán napoztam a tengerparton, és fél 10-10-ig világos volt. :)

Ma esti bor egy Pannonhalmi Apátsági Fehér Tricollis, egy kellemes, könnyed cuvée.

[ Szerkesztve ]

(#46216) EQMontoya válasza szőröscica (#46215) üzenetére


EQMontoya
veterán

Igazabol mi csak azert vagyunk ebben az időzónában, hogy jobban a Nyugathoz tartozzunk, a helyünk inkabb a másikban lenne.

Same rules apply!

(#46217) lorcsi válasza emvy (#46214) üzenetére


lorcsi
veterán

köszi

nem rossz,d e ez is nagyon gáz a korábbi gmaps-hez képest :(

(#46218) szőröscica válasza EQMontoya (#46216) üzenetére


szőröscica
addikt

Ezzel egyet tudok érteni, messze nem érzem úgy, hogy a román határnál indokolt az időváltás. Nem sötétedik ott annyira későn GMT+2 szerint, hogy nálunk már GMT+1 kelljen.

(#46219) bobsys válasza fokukac (#46212) üzenetére


bobsys
addikt

rosszul tartod

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#46220) fokukac válasza szőröscica (#46215) üzenetére


fokukac
nagyúr

az idő relatív. attól még nem lesz több időd, hogy módosítják az időzónát...
24 óra, 360 fok, zónánként 15 hosszúsági fok.
a greenwich-i délkörtől +-7,5 fok keletre is és nyugatra is, és ez 15 fokonként. Tehát a zóna keleti határa a keleti hosszúság 22,5 foka.
Budapest a 19. foknál van, szóval a vita tárgytalan... :P
Meg én eleve szívesebben tartozom a nyugathoz, mint a kelethez.

ui. Amúgy pedig Spanyolország tényleg rossz zónában van - eggyel odébb kéne lennie, a GMT szerintiben. Kevesen tudják,.de Franco Hitler oránti szimpátiájaként vezette be, és úgy maradt.

Rossz zónában van még Franciaország, Belgium is.

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#46221) concret_hp válasza fokukac (#46220) üzenetére


concret_hp
addikt

csak nem mindegy, hogy az a +1 óra világos az reggel 4-5 közt van, vagy mondjuk este 8-9 közt :)

vagy fullba vagy sehogy :D

(#46222) szőröscica válasza fokukac (#46220) üzenetére


szőröscica
addikt

Ahogy concret_hp is írja, engem azért nem zavarna, ha este munka után tovább lenne világos, mert az nem nagyon izgat, hogy reggel félhomályban ébredek, vagy már fél hatkor rám tűz a nap.

(#46223) emvy válasza lorcsi (#46217) üzenetére


emvy
nagyúr

Mi benne a gaz?

while (!sleep) sheep++;

(#46224) lorcsi válasza emvy (#46223) üzenetére


lorcsi
veterán

limitálva van a beírható megállók száma
ha jól számoltam 10-et már nem tudtam beírni

(#46225) fokukac válasza concret_hp (#46221) üzenetére


fokukac
nagyúr

De értsd már meg, hogy ez is relatív... A nap járása mindig a Nap delelésére szimmetrikus. Attól, hogy Te nem szeretsz korán kelni, de még fent lennél sokáig, attól a Nap járása ugyanaz marad. Ha elviszed a déli órát a Nap delelésétől, azzal csak magadat csapod be... Ha eddig nem keltél fel napkeltekor, ezután sem fogsz, tök mindegy, hogy hány órának mondják.
Pesten ma - nyári idő szerint 12:42-kor delelt a Nap,( azaz a nyári időszámítás nélkül 11:42-kor). Ez teljesen rendben van, tekintve, hogy a zóna keleti felén vagyunk.
Brüsszelben 13:40-kor delelt a Nap, azaz Brüsszel legalább egy zónával arrébb kéne, hogy legyen...
Madridban 14:12-kor delelt ma a Nap... Londonban 13:22-kor, de már a londoni gmt+1 szerint.
lehet nézegetni:[link]

A trópusi országokban (közel az Egyenlítőhöz) sokkal kisebb mértékben változik a Nap járása a Föld tengelyferdesége miatt, és általában reggel 6-tól este 6-ig van világos. Ez a normális. Tekintsd úgy, hogy nyáron nálunk az egy extra, hogy még később is süt a Nap. Minél északabbra mész, annál tovább...
Londonban pl. júniusban ottani idő szerint 10-kor megy le a Nap. Oslo-ban pedig fél 11-kor. Tromso-ben pedig le sem megy.
De attól az még nem természetes, hanem egy szezonális extremitás.

[ Szerkesztve ]

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#46226) szőröscica válasza fokukac (#46225) üzenetére


szőröscica
addikt

Gondolom azért nem kel fel napkeltekor, mert 8-ra vagy 9-re jár dolgozni. De azt biztosan nem bánná, ha este nem nyolcig, hanem kilencig lenne világos.

[ Szerkesztve ]

(#46227) emvy válasza lorcsi (#46224) üzenetére


emvy
nagyúr

Valoban -- sose kellett meg ennel tobbet beirnom, de igaz. A Bing Maps tud tobbet.

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#46228) fokukac válasza szőröscica (#46226) üzenetére


fokukac
nagyúr

Akkor szóljon a munkahelyén, hogy ő 7-re szeretne menni dolgozni.
:P

Mert most kb. ezt kéri.

Bocsi srácok, de már annyiszor lejátszottam ezt a vitát, hogy most sem bírtam ki.

Ez egy ilyen össznépi vágy MAgyarországon, hogy legyen tovább világos. Nem is értem, a rezsicsökkentés mellett ezt még miért nem vette fel valamelyik párt a programba... :D

A probléma, hogy a modern társadalom, és a modern ember életének napirendje nem áll összhangban a napjárással.

Nekem pl. kb. a New York-i időzóna lenne jó, mert éjjel 2 előtt szinte sosem fekszem le, és ha hagynak, akkor délig alszom, minimum

[ Szerkesztve ]

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#46229) concret_hp válasza fokukac (#46228) üzenetére


concret_hp
addikt

"A probléma, hogy a modern társadalom, és a modern ember életének napirendje nem áll összhangban a napjárással."

pont ezért leszarhatnánk a dél meg a többi definícióját és nézhetnénk mondjuk a nagyon sok indokból egy párat hogy miért lenne jobb, ha 1 órával el lenne csúsztatva az egész móka :U

vagy fullba vagy sehogy :D

(#46230) fokukac válasza concret_hp (#46229) üzenetére


fokukac
nagyúr

Szeretném felhívni a figyelmed arra, hogy már most is el van csúsztatva az egész egy órát (nyári időszámítás)

Ahogy említettem korábban is, ha zavar, szólj a munkahelyeden, hogy hamarabb mennél be dolgozni :P

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#46231) szőröscica válasza concret_hp (#46229) üzenetére


szőröscica
addikt

Tanuljunk meg spanyolul, aztán húzzunk el Malaga környékére. Ott az idő és az időjárás is jobb.

Basszus, már két éve nem voltam arra, kezd egyre jobban hiányozni. Idén még Olaszországba se sikerül eljutni. :(

[ Szerkesztve ]

(#46232) fokukac válasza szőröscica (#46231) üzenetére


fokukac
nagyúr

Szerintem ott egy évben 4 hónapot meg lehet rohadni a melegtől. :P

amúgy pedig a spanyolok időzónát váltalának... :P
[link]
[link]

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#46233) szőröscica válasza fokukac (#46232) üzenetére


szőröscica
addikt

Volt néhányszor meleg. Pl. mikor 2012-ben voltam, akkor 38 fokban látogattuk meg Granadában az Alhambrát, fújt a szél, de nem hűsített, mert melegebb levegő jött. Illetve mikor 2013-ban mentünk, akkor egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy a kocsi szerint 42 fok volt kint. Odabent fel sem tűnt, csak mikor hozzáértem a sötétített oldalsó ablaküveghez, megsütötte a kezem. :DDD Én élveztem, a meleg nem zavar, bár rettentően izzad a fejem, de a napsütés kárpótol ezért.

Hallottam erről, még 2013-as cikkek, azóta nem lépték meg, kíváncsi vagyok, hogy végül hogyan döntenek.

(#46234) fokukac válasza szőröscica (#46231) üzenetére


fokukac
nagyúr

Tényleg, üdvözlök mindenkit az Adriáról. Én már feldobtam a talpam..! :)
Tudom, nem egy Malaga, de már majdnem :)

Ja, és még egy adalék, mai nap:
Budapest: Day length 14h 30m 3s
Malaga: Day length 13h 43m 21s

Ott van nektek az az egy óra plusz világos Pesten, majdnem :P

[ Szerkesztve ]

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#46235) szőröscica válasza fokukac (#46234) üzenetére


szőröscica
addikt

Livin' the high life? :)

Tessék enni sok finom bureket és csevapot, inni a karlovackot. :)

[ Szerkesztve ]

(#46236) lorcsi válasza emvy (#46227) üzenetére


lorcsi
veterán

Mindegy , megoldottam ezzel. Jobban mint az elszurt új gmapsel :((
A bosszantó inkabb az, hogy volt egy profi gmaps és el kellett rontani :(((

Mod:
Ha valakinek van kedvezményes wizzair kuponja....gondoljon ram..:)

(#46237) parandroid


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Amúgy ha már itt tartunk, a nap járása engem személy szerint nem zavar, felőlem akkor delel, amikor akar (itt Frankfurtban gondolom kb egy órával amúgy is később, mint MO-n, legalábbis tovább világos van, az tuti), az viszont az agyamra ment már Mo-n is, azóta visszajárni meg még szörnyűbb, hogy pontban déli 12 órakor, harangszóra kötelezően háromfogásos, kiadós étkezést kell tartani. És az még csak hagyján, hogy a nagymama akkor is ebéddel készül (magyarosan zsírban sütött rántotthús meg sültkrumpli, ohjaj), de már attól is készen voltam, hogy a nagynevű multinál (és partnercégeinél) sem lehetett 11:45 és 13:00 között senkit elérni, mert ebédidő van, ami szent és sérthetetlen, sőt kötelező program minden irodista számára. Kicsit olyan ez, mint a kőművesreggeli (érkezés a munkaterületre reggel 6:00-kor, majd reggeli 7:00-ig).

Én most, hogy határozottan kurta korán kelek, most is inkább betolok 10-11 között egy banánt, és utána 1-2 óra között kezdek el megéhezni (étkezés még mindig kitolható akár 3-ig is), pedig minden ennek ellenkezőjére irányuló szándékom ellenére nem vagyok kicsi ember pocakügyileg.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#46238) Viszlát válasza concret_hp (#46229) üzenetére


Viszlát
addikt

Gyertek északabbra, télen szívás, nyáron meg kb 4-5 órát van csak sötét. :)

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#46239) EQMontoya válasza parandroid (#46237) üzenetére


EQMontoya
veterán

Nálunk azért fél óra körüli ebédidő szokott lenni kb...
Lehet, vidéken ez jobban megvan, főleg nagymamáknál, Pesten kb. akkor eszünk, amikor megjön az ebéd a futártól. :)

Same rules apply!

(#46240) tildy válasza lorcsi (#46236) üzenetére


tildy
nagyúr

Az csak akkor van, ha velem utazol.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#46241) parandroid válasza EQMontoya (#46239) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Én olyan helyeken voltam mindig, ahol saját étterem volt, vagy vidéken mi jellemzően kijártunk egy közeli vendéglátóipari egységbe ebédelni. Nyilván a hivatalos ebédszünet fél óra, az előtte 15-20 percviszont többnyire organizációs és logisztikai feladatokkal zajlik (ne már, még elment wc-re, tedd már le azt a kiba telefont, majd utána elintézed, éhen halok, én aztán nem megyek vele egy autóval, várj, ki kell vennem a gyerekülést, ottfelejtettem a belépőkártyámat, jaja, ezt az emailt még villámgyorsan el kell küldenem, stb, stb), utána pedig szintén eltart, mire fel tudja venni a társaság a munka ritmusát (kávé, cigi, mellékhelyiség még egyszer, ilyesmik).

Manapság már csak a nagyikkal kell megküzdeni ha hazamegyünk, de ott aztán nincs pardon, hiába kelt a család 9-kor, majd tartottunk egy jó kiadós reggelit 10-kor, délben ebéd van, és pont, és persze egyél még édes fiam, olyan sovány vagy, meg ezeknek a gyerekeknek se adtok rendesen enni, látom én.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#46242) Viszlát válasza parandroid (#46241) üzenetére


Viszlát
addikt

Érdekes dolog ez, szüleimnél is eléggé szabályozottan vannak az étkezések mióta apu cukros (8-13-19), de én kifejezetten élvezem az összevissza rohanós életvitel után, hogy van egyfajta kerete a napnak. Aztán amikor visszajövök, akkor napokig szenvedés van, mert itt képtelenség ilyen rendszert fenntartani és állandóan éhes vagyok. :)

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#46243) fokukac


fokukac
nagyúr

hogy nektek mennyi bajotok van... :)
biztis nem esztek rendesen... :P

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#46244) KMan


KMan
őstag

Meg lehet mar nezni valahol felvetelrol a tegnapi bunyot? :U

Csak a balekok alszanak [SAS]

(#46245) parandroid válasza Viszlát (#46242) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

A hétköznapokban ez persze tartható (nyilván ebéd arra időzítve, amikor a kölykök hazaérnek a suliból, ami eleve fél kettő és kettő között lesz úgyis, de inkább ez, és előtte egy tízórai (gyerekekeknek szenyó, én általában betolok egy banánt, vagy pár butterkekszet), hiába reggelizek korán. Aztán meg egy korai vacsora (18 körül ideálisan). Viszont amikor a lustálkodásról lenne szó, későn is kelsz, az energiahéztartásod meg amúgy is már veszélyesen pozitív, akkor kész kínszenvedés, mindig felszedek vagy 2 kilót otthon, pedig így is sértődés van, hogy nem eszünk rendesen. Mondjuk a kaja minősége egy más kérdés, szegény nagyi nehezen fogadja el, hogy a mi gyomrunk már nem bírja a szocialista magyar konyhát (disznó disznóval, csirke max combként, sütni mindent olajban kell, az egyetlen ismert köret a krumpli).

A diabetes meg megint külön téma, azzal nincs játék, de szerencsére nálunk nincs ilyen tényező (csak némi laktóz- illetve tejérzékenység a gyerekeknél).

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#46246) EQMontoya válasza parandroid (#46245) üzenetére


EQMontoya
veterán

Olajban? Ugyan már... Zsírban vagy vajban, úgy finomabb! :)

Egyébként pedig ezt úgy mondod, mint ha a német bockwurst kenyérrel olyan egészséges étrend lenne. A krigli sört mellé el ne felejtsük! Maximum annyi, hogy a németek - főleg anyagi lehetőségeik és esetleg tájékozottságuk okán - jobban ráálltak a mai, irodista életmódhoz jobban passzoló étkezési trendekre.

Amikor a magyar paraszt kiment napkeltekor a földre, és napnyugtáig szántott-vetett-aratott, akkor az asszonyt is megette volna, ha nem tesznek elé 4000 kalóriát. Azt meg nem lehet spárgából meg csirkemellből bevinni (tévedés ne essék, én is szeretem mindkettőt), mert egyszerűen nincs akkora gyomra az embernek, amibe ebből 4000 kalóriányi befér.

Illetve azt se felejtsük el, hogy amikor ezek az étrendek kialakultak, még nem volt finomított cukor, tehát se édes löttyök, se sütemények, csokik, amik manapság még pluszban jó nagy kalóriabombát jelentenek.

[ Szerkesztve ]

Same rules apply!

(#46247) fokukac válasza parandroid (#46245) üzenetére


fokukac
nagyúr

meg amúgy is, ne anyák napján szidjátok már a nagyikosztot... örüljetek inkább, hogy van...

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#46248) EQMontoya válasza fokukac (#46247) üzenetére


EQMontoya
veterán

A

napja? :)

Same rules apply!

(#46249) parandroid válasza EQMontoya (#46246) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Németből alapvetően kétféle van táplálkozásügyileg: az egyik a klasszikus kolbászzabáló, söröskorsót lóbáló, viszont alapvetően az egészséges életmódnak és étkezésnek is megvan a kultúrája (most éppen pl spárgaszezon van, yay).

A hozzászólásod második felével tökéletesen egyetértek, egyértelműen ott a probléma, csak éppen erre nagy népnemzeti szinten kéne kampányt építeni és felhívni rá a figyelmet, valamint propagálni a megoldást (egtészséges életmód és rengeteg mozgás), legalább azon a szinten, mint a dohányzás- és alkoholellenes kampányokat (tudom, gyakorlatilag ezek sem léteznek már), mert hosszabb távon milliárdokat lehet vele spórolni, illetve nem veszni hagyni, ha a betegségek és a korai halálozás miatt kieső adóbevételeket nézem.

Az más kérdés, hogy a német társadalom korösszetétele éppen az egészséges életmód elterjedése miatt borult fel, és néz szembe komoly gondokkal már jelenelg is, nemhogy a jövőben, szóval ha ezt a szempontot nézem, akkor a magyar módi akár megoldás is lehet a problémára, miszerint nyírjuk ki a társaság nagy részét az egészségtelen táplálkozással, dohányzással, kimagasló alkoholfogyasztással, sok stresszel, és a mozgásszegény életmóddal, mielőtt nyugdíjat kéne neki fizetni.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#46250) NoLF válasza Viszlát (#46210) üzenetére


NoLF
addikt

De, pont ellenpeldakent emlitettem :)

Az uj espace-cikkben talalsz tobb statisztikat a totalcaron.

Kukac: en 1 emeletet ejtettem le a 4s-t, kb 3,5 meter. Szerencsemre a sarkara esett, a femkeret felfogta az utest. Mikimalisan deformalodott a sarkan es ennyi lett, akinek nem emlitem eszre se veszi. Mikor zuhant en mar keresztet vetettem ra :)

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.