Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
föccer
nagyúr
Üdv.
Megkérem a tisztelt nagybetűs társaságot, hogy az aprókban elkövetett ámokfutásomat ne vagyék rossz néven, csak megint beindult a hangkártya bisznisz, és felturtam a nem 1000éves sb live aprókat.
Thx.
üdv.: föccer -
troland26
őstag
Érdekes , hogy ez a Simonyi milyen jól beszél még mindig magyarul mintha nem is az USA-ban élne évtizedek óta , nem úgy mint azok a balf@szok akik kint vannak pár évet aztán hazajönnek és olyan akcentussal beszélnek mintha nem is az anyanyelvükön szólalnának meg
-
ngabor2
nagyúr
na szuper... bringám beadva a szervízbe, mert nincs időm tökölni az újrazsírozással (wd40-nel ne takarítsatok váltót, nem tesz jót neki...). a robogó első kereke továbbra is ereszt, és senki nem tud egy normális szervízt mondani. a tavaly 17k-ért vett cipőm kiszakadt, és bár 2 év a jótállás, a 6. hónap után az én költségemre van a bevizsgálás a kerminél... 6.5k+posta. olcsóbb, ha egy jó cipésszel megcsináltatom.
de legalább úgy néz ki, jövő hét végén lesz egy jó kis pénzes szaktanácsadó melóm. holnap reggel irány pest, ott dőlnek el a részletek. a jövő hét kb. 2 munkanapból fog állni nekem (szerda, péntek), mert akkor megintcsak pesti ''oktatás''.
csak úgy leírtam, annak örömére, hogy nincs jánoska
-
Drizzt
nagyúr
Tanulok adatbázisokra, de az egyik szememen be, a másikon ki.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
VladimirR
üzenetére
Nos, biológiai szinten a következőképp működik a dolog. Ugyebár 3 féle csap van a szemben, amik alacsony, közepes, magas hullámhosszon a legérzékenyebbek (ez ''megfelel'' a kék, zöld, piros színeknek). A jelek összehasonlítás pedig a következőképp történik:
- a piros jelből kivonódik a zöld, ha ez a szám pozitív, akkor pirosnak látjuk, ha negatív, akkor zöldnek.
- piros + zöld jel összeadódik és ebből vonódik le a kék jel. Ha a szám pozitív sárgát látunk, ha negatív, akkor kéket.
Ugyebár színtévesztőknél is ezért piros - zöld, vagy kék - sárgában tévesztenek színt (utóbbi nagyon ritka). -
Integra
titán
![[kép] [kép]](http://index.hu/homar/media/debrecen1.jpg)
-
VladimirR
nagyúr
válasz
Cathfaern
üzenetére
''Az egyik a zöld - piros, a másik a kék - sárga...''
nekem egesz jol sikerult sargas keket elkepzelni: igaz zold, lett, de sikerult
marad a harom alapszin (kek, sarga, piros), s amire te gondolsz, azok inkabb a komplementer szinparok (kek-narancs, sarga-lila, piros-zold), nem? -
-
válasz
Vérboci
üzenetére
Én épp nemrég találtam 1 képet kb 2 éves lehet asszem. Egy emlékezetes bográcsolásról, amit azóta a résztvevők csak Jancsika Partynak hívnak. No ezt az igen józan kinézetű pofát fel is dobtam gyorsba az iwiwre, hadd viruljon a nép, no meg aki tudja, hogy hol találjon meg
.
UFO: Nem merek neked direktbe írni, mert a végén bejön a zsákosember oszt belinkeli a chat.hu-t, no meg bővebben, de ezt nem folytathatom mert kopirájtos
[Szerkesztve] -
-
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
Nos, az a helyzet, hogy ezeket azért hívjuk alapszíneknek, mert kellett valami ''szabvány''
Valójában viszont additív színkeverésnél (szubtraktívat nem ismerem még annyira) bármilyen szín előállítható 3 másik egymástól független szín keverékeként. Ilyen módon végtelen sok alapszínt lehetne mondani.
Ha az emberi látásból indulunk ki, akkor pedig 4 színt lehet megkülönböztetni, pontosabban két szín párt. Az egyik a zöld - piros, a másik a kék - sárga (hogy miért színpárok: próbálj elképzelni, keresni egy zöldes pirost, vagy sárgás kéket, előre is sok sikert
) -
BlacKSouL
addikt
Jártam már ma erre?

-
Vérboci
addikt
na basszus, ezt se hittem volna, hogy megtörténik...
Felkerültem egy partyfotóra
-
tbs
addikt
Kám, Vasvár környékén keresünk 2 napra szállást (a hétvégére). 3 fő, 1 szoba kell, kaja nem létszükséglet. Nincs valakinek tuti tippje..?
-
ngabor2
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
csacsi? hisz nyuszi!
de úgy látom, hogy itt van jánoska, tehát délelőtt hanyagolni fogom az offot. pedig megjavult idebenn a net, erre egy ilyen csapás. ráadásul egész hétre
-
válasz
csapos2
üzenetére
Hijjlyányoztam mi?
Csak az a baj, hogy most olyan fordult elő velem ami eddig még nem, semmi vicceset nem tudok írni
Úgyhogy ez egy jóreggelt mindenkinek hsz oszt jóvan
Azér lassan jobban tudjátok a műszakbeosztásomat mint én, legalább lesz kitől megkérdezni, hogy mikor kell bejönnöm ha elfelejteném 
[Szerkesztve] -
csapos2
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Végre valaki, aki látja.
Amúgy meg, vigyázok magamra és szabad hetet tartok.
De megyek is, mert reggel jön Jancsi. Muszáj pihenni előtte.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Hát csak mert mikor kérdeztem, még az eredeti hsz-ed láttam, hogy tanakodtál, hogy na, vajon a gugli mit ad majd
Meg a veres halál is utána még azt írta, hogy régi dilemmája ez a redgrínblú kérdés, és ezért azt hittem, hogy elsiklottatok felette.
Én meg nagyon a lelkemre vettem volna, ha tudatlanságban hajtjátok álomra fejeiteket.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
tiv83us
veterán
Valami telleg nincs rendbe velem. Mar kb a 16. frissitesnel olvasom a baloldali temak egyiket ''villany-torturanak''.
![[kép] [kép]](http://img238.imageshack.us/img238/5828/picture4sn9.png)
Nah megiszok inkabb meg egy sort.
Ti meg keverjetek szineket. /En is fogok nemsoka...
/ -
venember83
nagyúr
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Csak nem tudom, h miert gondoltad, h nem olvassuk el...
Ha mar kitudjahanyszavas hsz-t gepeltem be s irtam at 2x, h ertheto legyen, akkor az a minimum, h elolvasom, szerintem
Autos temaval kapcsolatban meg tenyleg idegesito, mikor kis hajszarito nagysagu es teljesitmenyu gepekbol tapossak ki a maximumot az emberek, ezzel oruletbe kergetve autos tarsaikat... Ha vki menni akar, akkor vegyen mar autot (ne mondja senki, h hasznaltan nem lehet olcson venni min. 100-120 lovas szemelygepjarmuveket, tudom, h ezek tobbet is esznek, de akarunk haladni vagy nem???), ne hajszaritot vagy funyirot 4 kerekkel...
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
Na azé'
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
BlacKSouL
addikt
Most komolyan, színek és fények témájában: megnézte bárki amit linkeltem??

-
REDeath
őstag
válasz
venember83
üzenetére
jó kérdés, én amióta hallottam az rgb-ről azóta próbálok rájönni, de eddig nem sokra jutottam én se
(egy tippem van, hogy más a festékeknél, és más a fénynél)
autós téma: 150 km/h-val nincs értelme villogni, azt bármelyik suzukis szőke nő is kipörgeti, mert a vezetni tudás nem egyenes útszakaszon látszik meg
ja és akármilyen jól vezet valaki, önhibáján kívűl bármikor beszophatja...
[Szerkesztve] -
venember83
nagyúr
Gyonyoru!!!!!!! Remek, akkor csak nem vagyok hulye, koszonom, koszonom, koszonom!
Jar 1 (lenyegeben mind1 mennyi, nevezzuk n-szamunak
) virtualis sor BlacKSouL -nak!
1 titokkal kevesebb
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Guglizd ki az additív és a szubtraktív színkeverés alapjait, és magad is megkapod az egzakt választ a kérdésre.
Pl első találat: [link]
[Szerkesztve] -
norbiphu
őstag
válasz
venember83
üzenetére
fényre gondoltam nem festékre elnézést

[Szerkesztve] -
venember83
nagyúr
Itt aztan feltehetem a kerdesem, nem off

Szoval, mint tudjuk a 3 alapszin az a sarga, piros es kek, legalabbis pl festeszetben.
Tehat ezeket nem lehet mas szinekbol kikeverni, ezert is alapszinek.
Ugyanakkor, mint ezt meg jobban tudjuk, a szamitogep 3 szinbol keveri ki a szineket, rgb, azaz piros, zold es kekbol. Hogy a francba keveri ki a sargat, ha az alapszin es ezaltal kikeverhetetlen!!!!
Igazi kerdes, h akkor valojaban melyik a 3 alapszin???
Mert ezt nem ertem, s mar nem 1 emberrel osszevesztem ezen, meggyozni nem tudott senki. Wikipediat vegignyaltam, semmi eredmeny, kerdesre nem kaptam valaszt.
Az se zavar ha eluldoztok innen, seggbe rugtok, anyaztok, stb stb, csak pls mutassatok meg a topikot ahol megvalaszoljak ezt a kerdesem, koszonom
(nem szoktam ezt a smileyt hasznalni, eroltetettnek erzem esetek tobbsegeben, de tenyleg leborulok azelott aki felvilagosit
)
Elnezest h felbeszakitottam hsz-emmel a vitat
[Szerkesztve] -
EQMontoya
veterán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
nem is eza baj, hanem hogyha Pirinénnye az 1.2es vw polóval elkezdi előzni 110el Lakatos Józsit, aki a külsőben 102vel megy az 1.3as Ladával, akkor valamelyiket az Isten se menti már meg... meg Titeket se...
[Szerkesztve] -
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Akkor pont neki vlók a pályanapok, ott megmutathatja, hogy tud vezetni... Me ahhoz tényleg nagy tudás kell, hogy egy 280 lóerső géppel (nemtom mennyi pontosan, csak tippelek), egyenes autópályán menjen 240-t

-
VladimirR
nagyúr
-
EQMontoya
veterán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
persze, értelme 0, de attól még nem kell senkit az annyába küldeni... ha Neki tetszik, hát tegye

-
EQMontoya
veterán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
mer a 350z után má opelbe nem rakod be a segged, ugye?

-
PazsitZ
addikt
válasz
tiv83us
üzenetére
Azt bírtam mikor, a Die Hard 3-ban elkötik a Yugo-t, ''keveset eszik, de nem megy''

Hát igen, kis 1.1es motor...
''a 110-es lélektani határnál valószínűleg valamiféle aerodinamikai küszöb leledzik, ekkor ugyanis a kormány hihetetlenül könnyűvé válik, a pilóta minden kapcsolatát elveszíti az úttal.'' [link]
És tényleg így van..., de szeretem, aranyos kis kocsi
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Synology NAS
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- LG LCD és LED TV-k
- Arch Linux
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- További aktív témák...
- LG 65B3 -65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- ÁRCSÖKKENTÉS Xiaomi Redmi 13C 8/256 mint az új, garanciával eladó
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRA GIGA AKCIÓ! CTO 0perces SKY MacBook Air 15" M4 10C/10G 16GB 1000GB 1 év gar
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

inkább hosszan és szóismétlés nélkül. vagy csak ráutalva (azbeszt...)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Csak az a baj, hogy most olyan fordult elő velem ami eddig még nem, semmi vicceset nem tudok írni

)