Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Aktív témák
-
VladimirR
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
nem ertesz te ehhez ;p
-
Vérboci
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
hát éppen ez benne a pláne...
ha képként beszúrom a linket, akkor az olyan, mintha mindenki rákattintana... én meg csak hízok
-
rdi
veterán
''Magyarországon is útjára indul a Stolpersteine - Emlékező macskakövek elnevezésű projekt, amelynek keretében Günter Demnig német művész macskakőhöz hasonlító réztáblácskák elhelyezésével emlékezik a holokauszt áldozataira; több alkotását pénteken budapesti házak előtt illesztik a járdába.''
Ajaj. Nem tudja szegény, hogy mire vállakozott
! -
PazsitZ
addikt
-Már itt van! -Hol -Ott -A nyúlon túl? -Neem, a nyúl az.
Jó reggelt! -
sanyixXx
senior tag
klikk ide egyharapásra
[link] -
Épp tegnap hallottam, hogy a franc tudja hol külföldön, valami kutatók aszonták, hogy az emberek teljesítőképességének a maximuma más más napszakokra esik, van akik reggel jók, vannak akik napközben, és vannak akik éjszaka.És eszerint választhatnak majd az emberek maguknak melót, én megmondom őszintén szívesebben járok be, délután, vagy járnék éjszaka, ez a hajnali ébresztő nem nekem való
.Még a vicceim sem olyan jók mint délután, bár nem hinném, hogy észrevette valaki

Majd mingyá jön Pázsit oszt belinkeli az ezzel kapcsolatos cikket, legalábbis remélem mert én lusta vagyok keresgélni
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
tegnap megvettem a reggelit... ma meg otthon hagytam. neeem vagyok szétszórt mostanában

jancsika: én a kávét nem a szemembe szoktam önteni, azt mondják, ha megissza az ember, jobb a hatása. -
-
BlacKSouL
addikt
Hű de qrva álmos vagyok

-
VladimirR
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
''tudom, van kereső...''
igazan hasznalhatnad is -
Drizzt
nagyúr
[link]
A kutya vigye el!
-
EQMontoya
veterán
nah, akkor én is bekapcsolódok a tudományos életbe! Mai matekversenyen kaptuk a következő példát:
Bizonyitsuk, hogy van olyan 17 hatvány, amely (sorrendben) 2006db 0-ra, és egy db 1-esre végződik.
Akit érdekel a matek, javaslom, meg lehet csinálni gyakorlatilag mindenféle komoly matematika nélkül (sztem még 10.es anyag sem kell hozzá) -
VladimirR
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
voltmar (Bovebben: [link])
-
ngabor2
nagyúr
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
ha a kiinduló sósav sűrűsége se megadva nincs, se táblázatból nem lehet kikeresni, akkor kevés az adat.
-
Winner_hun
félisten
-
(Kolombusz)
veterán
-
ngabor2
nagyúr
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
az anyagmennyiségekből (mólok) indulj ki. először kiszámolod, hogy mennyi HCl van a lében, ehez hány mol CaO kell. ugyan ennyi CaCl2 keletkezik, aminek 111 g/mol a moltömege. ebből megvan az oldott anyag tömege.
kiindulási koncentrációból max táblázatból tudod kikeresni a sűrűséget, amiből ki tudod számolni a benne levő víz tömegét, majd hozzáadod a keletkezettét is, és ebből számolsz tömegszázalékot.
(labor-számítás: a HCl sűrűsége 10%-onként 0.05 g/cm3-vel nő, tehát pl. a 20%-os sűrűsége 1.1g/cm3.)
tömegkoncentráció... az milyen? ha adatokat is dobsz be, úgy egyszerűbb.
neduddki: igen, a szerves labor agresszív környezet
-
(Kolombusz)
veterán
Tömegkoncentrációból és koncentrációból hogy számolok sűrűséget?
Meg volt adva a térfogat, illetve a koncentráció.
Az oldott anyagot (hcl) semlegesítettem cao-val, kiszámoltam a keletkező cacl2 tömegét és meg kéne határozni az oldat tömegszázalékos összetételét.
2hcl + cao = cacl2 + h2o
0.5 0.25 0.25 0.25 (mol)
Fáradt vagyok már.
[Szerkesztve] -
neduddki
nagyúr
válasz
ngabor2
üzenetére
HI!
SzarvasDemon Te gyutte eszmeb mikor meglattam a stoty tragyat:- )
Szoval egy nem mai gyerek /~1.8+TB/ megdoglott, Asus alaplap Ali csipszet, kondik kicsit puposak, de nem annyra etc,
Hat jo ha megdoglott akkor megdolgott, cseejjuk, ma meggyuttek az alktreszek, nekialltam kicserelni a cuccost, esz az osszes csavarfej a hazon belul legalbb fel-1mm veezitett a rozsdaval szemben, na igy maer erthetobb a dolog:- )))
Es hogy me Te? mert a szerves labor kellos kozepen toltott el eletebol par evet:- )))
udv
neduddki -
t1
veterán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
te hallod milyen volt ukrajnában?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ngabor2
nagyúr
gitáros topik... mindig gitáros varrónőnek ''olvasom''

-
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Nekem a francia lányka arca tettszik nagyon, valamiért olyan különleges.
-
Ramius
őstag
Muszáj ezt mindenhova beírni?
-
csapos2
addikt
válasz
neduddki
üzenetére
Utána kellett keresnem, miért is kerestem ezt a cuccot.

Közben változott a helyzet, a nappaliból lesz moziszoba - nem kell kiköltöznöm a melléképületbe. Így másik gépet sem kell építenem.
Egyébként tud ez a kártya olyat, hogy a TFT monitor képét összehúzza?
És köszönöm, hogy gondoltál rám.
Aktív témák
- AKCIÓ! 16" Lenovo IdeaPad 5 Pro 16" Ryzen 7 5800H 16GB 1TB QHD+ 1év gar.
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 512GB Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3840
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
- MacBook Pro 14 2024 M4 Pro, 24 GB RAM, 1 TB SSD Space Black 27% Áfás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

. Világ életemben arról álmodoztam, hogy egyszer ha virtuálisan is, de megfejelhetek egy sorompót 
.Még a vicceim sem olyan jók mint délután, bár nem hinném, hogy észrevette valaki