Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
erről korábban már beszéltünk

-
Cathfaern
nagyúr
Szombathelyen is van 4-5
Bash:
szerintem gyorsabb lesz tőle a forgalom, főleg Mo.n...ugyebár itt az egységsugarú autós lámpánál 0-ba a kocsit, motort leállít, ülést hátra és délutáni szieszta. Aztán ha zöldre vált a lámpa, akkor meg nagy csodálkozás, fél órás elindulás...így viszont látja az ember, hogy nemsokára menni kéne, és elkezd készülődni. -
ngabor2
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
debrecenben is igen sok ilyen van. a zebrák egy jó részénél is van visszaszámláló.
Race: miért, mi baj a linkkel?
mindenki: jövő hét hétfőn (április 30) sörözés debrecenben! -
Bash
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Csak tudnám mire jó ez a rajtlámpa, az utak nem versenyzésre valóak, dícsérem az ötletgazdát.
A gyalogoslámpán a visszaszámlálót sokkal hasznosabbnak tartom, jelzi az áthaladóknak, hogy mennyire siessenek, hogy az őrült autósok el ne gázolják őket. -
Winner_hun
félisten
BP-n is elterjedhetne...
-
Kephamos
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Nyíregyháza is televan rajtlámpákkal.

-
EQMontoya
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
miskolc szarásig van velük.
-
t1
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Veszprémben van legalább 3. Mér te merre lax?
-
PazsitZ
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Merre közlekedsz te? Azért előfordul pár helyen.
-
VladimirR
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
nyomsz a vegen egy <enter>-t es mutatja az eredmenyt
es azert tart neki addig, mert leanimalja a gombok nyomkodasat is -
tbs
addikt
RGB befutott..!
-> [link] -
t1
veterán
Hali!
Na itt a videó amit Dokar kollegával és Vedini kollegával csináltunk.
[link]
Jobb minőségben is elérhető lesz majd nem sokára.
Nézzétek![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Winner_hun
félisten
válasz
VladimirR
üzenetére
hmmm tényleg, de csak akkor ha a képlet végén ott van az egyenlőségjel. Mivel nem egy dolgot kell majd kiszámolni, az összes végére meg az odaírás tovább tart mint guglival ezért marad a netes megoldás.
meg amit nem értek, ennek a számológépnek miért tart 3mp-ig amíg kiírja az eredményt?
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
ooo...ezt a sima, a windoze-ban levo calc.exe is tudja (174)
[Szerkesztve] -
(Bundás)
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Mielőtt hülyeségeket kérdezek... Google!

[link] -
Winner_hun
félisten
Van olyan online számológép ahova bemásolom az összeadni kívánt dolgokat és megmondja az eredményt?
pl:
5+5+3+4+3+4+3+3+5+4+4+3+4+3+4+2+4+3+3+3+4+5+2+4+5+5+3+3+3+3+4+3+3+5+2+3+5+5+3+3+5+4+4+2+5+5+4 -
Integra
titán
[link]
KÉSZ -
REDeath
őstag
hát igen, ez is kurva gáz, hogy kapásból 2 nyelvet nyomatnak...
én angol melé megkaptam a franciát, egy hihetelen GYÖKÉR tanárnővel megspékelve.
ez nem a szokásos ''nem megy a tárgy ezé utálom a tanárnőt'' szöveg, hanem ez tényleg gyökér. (régebben volt itt szó az 1 miliméteres eltérésről francia vaktérképen, ami igazából egy nagy folt volt nem is vaktérkép...)
és ha nem tanulok semmit franciából (ez sűrűbben van
) akkor 2-est kapok, ha tanulok akkor is. meg hihtetlen emnnyire kivételez, elmondok mindent kapok 3-ast. osztálytársam elmondja a felét, 4es.. hát a jó [Censore]***************[/Censore].
Ja és ennél már csak az irodalom volt a durvább, most a héten. 8 feladatból 6 kitünő lett, kettőhöz meg semmit ne mírtam mivel nem olvastam el (mármint a művet amiről szólt a kérdés).
Jó, beadtam, örültem hogy lesz egy 4-es. ahhha... kettes... és et úgy hogy tanultam rá, pedig egyébként hihetelenül utálom az irodalmat. ha nem tanulok akkor is simán megírom kettesre, ha tanulok akor meg 8ból 6 100%-os feladatra 2-es? ennyit erről
ja és ha már az irodalomnál járunk, kérdezem tanárnőt, mi hasznom van belőle. ilyet szól: ''gyakorlatilag nincs értelme, de csiszolja a lelkemet és kell az érettségihez''
kicsit érdekes reakcióm volt..
és kérdem én, hogy érettségin kívűl mi hasznom lesz belőle? érettségin majd megszakadok hogy jó jegyel menjek át belőle, hogy aztán soha a büdös életbe nem is lesz rá szükségem... de legalább csiszolt lesz a lelkem. (vagy lenne ha elolvasnám a szuper verseket stb...)
ennyi erővel taníthatnának ásást, annak is több hasznát vennénk az életben..
és pl. mér nem tanítanak a sok fölös tantárgy helyett, pl. KRESZ-t? vagy elsősegélyt?
mert megnézném én, hogy pl. hány középiskolás gyerek tudna ellátni komolyabb sérüléseket szakszerűen. (nem nyílt törésre gondolok meg agyműtétre)
ne vegyétek lázadozásnak, de akkor is gáz, hogy ezt nem veszik észre ''fent''.
''Mindent a népért, semmit a nép által'' - II. József. szerintem találó -
(Bundás)
addikt
Akinek van 5 perce töltse már ki az alábbi kérdőívet: [link]
Köszönöm.
-
válasz
EQMontoya
üzenetére
A mi csoportunk is úgy volt, még másfél éve, hogy megy cambridge felsőre. Csak ugye mivel az egész coport kiváltotta a középfokú nyelvvizsgájával az érettségit, így már nem voltak kötelezők az angolórák, éshát gondolhatod, hogy mennyit foglalkoztunk az angollal, mennyit jártunk be
Ezen úszott el ez a nyelvvizsga, de talán majd egyetemen be tudom hozni.. -
EQMontoya
veterán
még mindig gimibe járok, bár már nem sokáig
(Visszaolvasva erre rájöhettél volna, a 17-18as korosztály emlitéséből) Amúgy nálam ez úgy müködött, hogy az angolt azt szerettem általánosban, elkezdték nyomni gimiben elég keményen, annak meg is volt az eredménye, német meg nem tetszett, nem is ment, aztán kaptunk 1 tanárnőt, akinek a tanitás nem erőssége, igy abból sikhülye is maradtam
Life is beautiful 
-
tildy
nagyúr
válasz
EQMontoya
üzenetére
Jó helyre jártál. Ottrontják el az egészet, hogy kb középiskolában kezdika nyelvet komolyan venni, de akkor meg rögtön 2t is egyszerre. Ez így nem működik

Én nagyon érzem a hátrányát annak, hogy gyerekkoromban nem volt lehetőségem angolul, németül tanulni, és emiatt keményen le is vagyok maradva másoktól
Az oroszt meg inkább hagyjuk: 7 évorosz után olyan szinten vagyok, hogy el tudom mondani ki vagyok és hol lakok. -
-
REDeath
őstag
Jóéjt mindenkinek, egyszerűen nem bírom már

éjjelre egy kéréds
: samsung c170-t lehet már kapni? ha igen mennyiért? és a motorola L6 mennyi?
samsung a727? bár ezt csak most jelnteték be.
x820 drága nekem, pedig ez lenne az igazi, főleg az utódja
6 mm-nél vékonyabb 
-
chop
őstag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Pontosan, a szituacios gyakorlatokat eroltetik, holott az ember addig nem fog tudni beszelni normalisan, amig nincs tisztaban az alapokkal. Es az alapok alatt nyilvan nem azt ertem, hogy mindig helyesen hasznalja a Present Perfect vs. Present Perfect Continoust....
MOD:
ha mar Cartoon Network:
[link]
Hatha tudja valaki, kurvajo mese volt, imadtam.
[Szerkesztve] -
REDeath
őstag
válasz
EQMontoya
üzenetére
pontosan, erről beszélek én is, de ez nyelvtantanulás nélkül egyszerűbb lenne, a gyakorlás, egy pár hetes utazással. szvsz
chop: ugye-ugye

egyébként én x-atákat is néztem kiskoromban angolul, és apám monodta mi történik. a látottakat összekötötem a hallottakkal, (esetleg felirat) és voilá
azt még tegyük hozzá, hogy eléggé vizuális típus vagyok, amit látok azt sokkal könnyebben megjegyzem
[Szerkesztve] -
REDeath
őstag
válasz
Cathfaern
üzenetére
én nem is azt mondom hogy hanyagoljuk. mert az úgy jó ha mindent tanítanak.
(bár angolok se tudják a saját nyelvtanjukat, és mi se tanultuk a nyelvtant, mégis majdnem tökéletesen beszéltünk 8 éves korunkban már)
de az a gáz, hogy a tanárok sokszor végletekbe esnek, vagy a tanmenet ilyen, nemtom, a lényeg, hogy ha csakis a nyelvtani tanításra szorítkoznak, az nagy szívás.
pl. beszéd közben sem arra gondolsz, hogy msot milyen nyelvtani szerkezet jön stb.
szerk: talán ezért is szimpatizálok a google adatbázis alapú fordítójával, a nyelvtani tolmácsgépek helyet
[Szerkesztve] -
Cathfaern
nagyúr
válasz
REDeath
üzenetére
Nem tudom, de én inkább pont, hogy azt látom mostanában, a nyelvtani alapokat nagyon hanyagolják, legalábbis angolból

Vegyünk ilyen témát, vegyünk olyan témát, közben ja hát igen ez itt egyszerű jelen, az meg ott birtokos szerkezet...aztán a témáról még csak - csak el tudnak vmit beszélni, de ha egy mondatot önállóan össze kéne rakni...de már akkor is siralmas dolgok tudnak előjönni, ha valami nyelvtani kérdés kerül szóba (mikor is van ''s'' az ige után kérdéskor pl.). Tény, hogy nem egy nyelvtanzseni csoportra van rálátásom, de olyan kérdések merülnek fel helyenként, hogy keresgetnem kell az állam (külsősként látok rá a dologra). -
EQMontoya
veterán
válasz
REDeath
üzenetére
azért gagyi, mert a kontrasztja és a fényereje nagyon gyengus, szal összességében a képminőség is. Viszont keveset fogyaszt.
Hatosztályos gimi, 7. elején idekerültünk, 9.-ben félévkor megcsináltam a rigós közepet angolból... igen, ennyit jelent 1 jó tanár. (Általánosban is tanultam, de az nem ért túl sokat) Azért az élet fintora, h angolból most készülök felsőre, németet meg tanulok lassan 5 éve, és olyan sik vagyok belőle, mint a nagyalföld... -
EQMontoya
veterán
válasz
REDeath
üzenetére
igen, olyan gagyi...
Én nem voltam angliában, és volt már, aki megkérdezte, h kinnvoltam-e, amikor az amerikai sráccal társalogtam... szal lehet fikázni a nyelvoktatást, de az, h 17-18 évesen cambridge felsőre jelentkezett egy osztályból 12 ember, és nem nyelvtagozatos osztály, szerintem nem nevezhető rossznak. -
REDeath
őstag
mobiloknál mér hurrogják le a cstn kijelzőt? olyan gagyi?
tildy: ebben 100%-ban egyetértek, hogy 3 évnyi angol tananyagot megspórolhatna az ember egy egyhónapos utazással (anglia vagy amerika).
a másik meg, hogy brutális nyelvtani alapokon akarják az összes nyelvet tanítani, amvel viszont esély sincs
én amúgy pc-s játékokból, meg filmekből, rajzfilmekből tanultam meg angolul, és nem panaszkodok, kitünően beszélek, folyékonyan... (ennyit a nyelvtanról ismételten)
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Pedig egyszerű. Megutáltatták az emberekkel az idegen nyelv tanulást sokszor (pl. velem az oroszt amit rüheltem , aztán kiderült, hogy már minden normálisabb helyen angolt vagy németet lehet tanulni, jól le is maradtam gimiben)
Igazándiból az kéne, hogy fiatalon, gimiből fél évet az ember más nyelvterületen töltsön. Nekem kínszenvedés a nyelvtanulás, ha nem használom , el is felejtem.
Ennek örömére van két rigó alapfokom ( angol, német) azt pazony. Szvsz középfokra el se fogok menni, úgyse a papírt nézik, hanem hogy mennyire beszélek (vagy nem beszélek) az adott nyelven... -
REDeath
őstag
ja és ezen picit kiakadtam
a sulinkban az ISA szerver vinyója nem volt 2 GB-os se
most cserélték.. de tök jól működött
-
REDeath
őstag
válasz
VladimirR
üzenetére
oks thx

Montoya: igazából ketten csinálták haverjával, és mikor lebuktak, akkor választhatak hogy mennek, vagy ''becsicskulnak'' és rendszergazdaként járnak tovább suliba. (diákrendszergazda, vagy valami hasonló)
haverja meg nem akart ''csicskulni'', ezért ''eltanácsolták''
mennyi idézőjel...
-
BlacKSouL
addikt
Áá, basszaki, mekkorákat röhögtem ezen a cseh marhaságon. Vadvízi kalandok vagy milyen néven fut, amúgy Raft'áci eredetileg. Olyan kicsit pités volt, de nagyon éreztem rajta a régi jó cseh filmek hangulatát(Sörgyári capriccio például.). És nem kicsit szépek a cseh csajok. Mondjuk ezt eddig is tudtam. Kár hogy nemigen adják a közeljövőben, amúgy meg kizárt hogy meg lehessen szerezni, de azért megjegyeztem magamnak, hátha.
-
Algieba
őstag
Magam is tartok attól, hogy ráállok, majd aztán jönnek a keményebb cuccok.

Bedarál a modern élelmiszeripar...
Még szerencse, hogy itt van a kertem, és júniustól eredeti gyümölcsöket ehetek. Megkönnyebbülés lesz a porok után igazi cseresznyét és epret falatozni. Úgy eszem a cseresznyekompótot, mint a kacsa a nokedlit.
Hm, látott valaki is kacsát nokedlit enni???
-
Algieba
őstag
Régebben a 100% gyümölcslevekre esküdtem, de most megízlelve az italporokat, elgondolkodtam. Tényleg, ebben a papírzsepis dologban is lehet valami igazság.

Két napja a málnásat próbáltam ki. Hugim bontotta fel és öntötte a kancsóba. Száraz állapotban szaglásztuk meg, és majdnem egyszerre mondtuk ki, ''Ennek friss málna illata van.''
Aztán vízzel felöntve, bámultam a lötyit.
A fene a vegyészekbe. Ezek aztán nem kispályás alakok.
-
REDeath
őstag
bakker ilyen nincs
a jó öreg keriot használom, és most van itt egy laptop, és megosztottam a netet, de kerionak csak a kereskedelmi változata tudja az átjáró módot 
Tudtok valami olyat, ami minimum a kerio szintjén van, esetleg jobb, megbízhatóbb, és ami a fő, hogy támogatja az átjáró módot?

kikapcsolt tűzfallal nem merem a család többi tagját a nethez engedni...
bár úgyis csak hétvégenként van ittohn a laptop (hp pavilon zd8000), talán az sp2-es tűzfal is megteszi ilyenkor?
ma volt egy hálózatbiztonsági féle előadás a sulinkban, ''mit tudnak a hackerek'' címen, de kissé csalódott voltam, mert a szöveg inkább csalogató volt, és valójában csak elmondta amit eddig is tudtam nagyrészt. Horváth Zoltán tartotta.
ami meglepő volt, hogy tuti pénzeli az ms, mert végig a ''megoldás'' a problémákra valamilyen microsoft termék volt
[Szerkesztve] -
tbs
addikt
válasz
Algieba
üzenetére
Komolyan érdekel..? Asszony oldaláról könyékig benne a család az európai aromabizniszben...
(Sajnos csak kézfejtől könyékig...
)
Egy hihetetlen információ: egy izgalmasabb aromarecept ára több százezer € is lehet. Ezek általában olyanok, hogy 2 atom mittommit kavarj össze 12 molekula akármivel. Ebből higítással gyárts 22 tonna aromát(!)...
Durva ipar. Ne akard tudni a részleteket.
-
Algieba
őstag
Valaki járatos az élelmiszeriparban?
Az aromák érdekelnének. Hogy a csudába képes ennyire élethű aromákat előállítani?
Vettem egy italport, persze kételkedve, hogy majd valami durva ''műanyag-íze'' lesz, de felöntve vízzel és megkóstolva, döbbenten bámultam a lötyit. ''Ennek gyümölcs íze van.'' -
EQMontoya
veterán
[21:55:04] Montoya: tegnap este megvolt a nagy bebaszás?
[21:56:58] Montoya: reakcióidőből itélve igen...
[21:59:09] Dani(L): anyám itt ül
[21:59:19] Montoya: jah, én kérek elnézést
anyuka bittos jó véleménnyel lehet
-
EQMontoya
veterán
tüzvédelem: [link]

nyelvvizsgákkal kapcsolatban: most készülök cambridge felsőre... elég húzós. júniusban vizsga.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
mintha lenne egy olyan szabály, hogy vásárlásnál a legnagyobb címletű bankjegy kivételével max. 50db egyformát kötelesek elfogadni. hogy hol mennyire veszik komolyan, illetve mi a fontosabb nekik: a vevő (és a pénz), vagy a papír-szabályok, azt boltja, sőt, eladója válogatja.
a melóhelyen ma nem lehetett elérni a ph-t
más oldalak mentek, de ezt pingelni se lehetett.
Aktív témák
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Sweet.tv - internetes TV
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Sorozatok
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3919
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4067,94% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

/.
. Az kihívás.

A gyalogoslámpán a visszaszámlálót sokkal hasznosabbnak tartom, jelzi az áthaladóknak, hogy mennyire siessenek, hogy az őrült autósok el ne gázolják őket.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

a jó öreg keriot használom, és most van itt egy laptop, és megosztottam a netet, de kerionak csak a kereskedelmi változata tudja az átjáró módot 
(Sajnos csak kézfejtől könyékig...