- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Pajac: Nincs rá kapacitásom
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Eszelős szívatás : kijelzőtükrözés 2026
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
Nos, az a helyzet, hogy ezeket azért hívjuk alapszíneknek, mert kellett valami ''szabvány''
Valójában viszont additív színkeverésnél (szubtraktívat nem ismerem még annyira) bármilyen szín előállítható 3 másik egymástól független szín keverékeként. Ilyen módon végtelen sok alapszínt lehetne mondani.
Ha az emberi látásból indulunk ki, akkor pedig 4 színt lehet megkülönböztetni, pontosabban két szín párt. Az egyik a zöld - piros, a másik a kék - sárga (hogy miért színpárok: próbálj elképzelni, keresni egy zöldes pirost, vagy sárgás kéket, előre is sok sikert
) -
REDeath
őstag
válasz
venember83
üzenetére
jó kérdés, én amióta hallottam az rgb-ről azóta próbálok rájönni, de eddig nem sokra jutottam én se
(egy tippem van, hogy más a festékeknél, és más a fénynél)
autós téma: 150 km/h-val nincs értelme villogni, azt bármelyik suzukis szőke nő is kipörgeti, mert a vezetni tudás nem egyenes útszakaszon látszik meg
ja és akármilyen jól vezet valaki, önhibáján kívűl bármikor beszophatja...
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Guglizd ki az additív és a szubtraktív színkeverés alapjait, és magad is megkapod az egzakt választ a kérdésre.
Pl első találat: [link]
[Szerkesztve] -
norbiphu
őstag
válasz
venember83
üzenetére
fényre gondoltam nem festékre elnézést

[Szerkesztve]
Aktív témák
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- LG 45GS95QX - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Lenovo Thinkpad X1 Nano 5G Gen2 3K IPS i7-1260P 12mag 16GB DDR5 512GB SSD Intel Iris XE W11 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Valójában viszont additív színkeverésnél (szubtraktívat nem ismerem még annyira) bármilyen szín előállítható 3 másik egymástól független szín keverékeként. Ilyen módon végtelen sok alapszínt lehetne mondani.
)