Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Srácok: Ismerős is váltana, de neki szüksége van időjárás állóságra.
Az enyémhez hasonló átfogást milyen lencsékkel tudna elérni időjárás állósággal együtt?
Itt is játszik a canon-on kívül a sigma, tamron tokina, akármi.Kössz!
-
Szia!
Köszönöm.
A nagy és olcsó tele zoom optikák nem elég fényerősek, és elég nehezek is.
A nagy telével történő fotózáshoz kell egy stabil állvány és egy jó állványfej.
Sok mindenre jó a két általad említett optika, de tiszta képekhez nem javasoltak.
Ha nappal van és semmi felhő, akkor nem hátrány a kisebb fényerő. Ilyenkor csak az optika felbontóképessége, fókuszproblémái jelenthetnek gondot.
A 70-300 IS nagyon jó volt 40D-hez, aztán a 7D-re feltéve már kijött minden hibája.
Tamron és sigma nagy telékkel nem fotóztam, azok túl nehezek.
A canon 100-400 jó lencse, jobb mint a bigma (sigma 50-500), vagy a tamron. -
válasz
Gyarmati_
üzenetére
Gyarmati_ + torzo: Köszi!
Hmm, a 100-400 200k környékén van ebay-en, az határeset, de ha jó lencse, akkor végülis nem olyan gáz.

Esetleg tamron, sigma, stb. vonalon nincs olyan lencse, ami 200mm és 400mm között jó?
Pl. tamron 150-600, vagy sigma 50-500? Ebay-en egész tűrhető áron vannak EU-ból is. Persze kérdés, hogy miért fizetek ki ekkora összeget.
Azért ezeket nézem, mert a sony-ra elérhető választékból ezeket ajánlják sokan, így ezekről láttam eddig tesztfotókat, de nem tudom, hogy Canon véggel van-e különbség, illetve itt van-e jobb választás.Gyarmati_: Tetszenek a képeid.

-
torzo
őstag
Írod, hogy a keret limitált. Amióta az új 100-400 kijött, a régebbi verzió olcsóbban elérhető és van is a használt piacon. A régivel nem dolgoztam, az új 400-on és tágon is tökéletes. Úgy tudom, ezt állítják a régiről is. Igaz, hogy nem olcsó, de univerzális, és ha már a 70-200 felé nézegetsz, akkor inkább ezt ajánlom. 200-as állásban nem sok madarat tudsz rendesen meglőni. A leshelyek is mind 300-ra vannak optimalizálva.
-
A 17-55 tuti, az tetszeni fog.
300 és felette nincs olyan ami olcsó és jó.
A 70-300 is kb 70-200 mm között jó, a vége kicsit már kompromisszumos.
Nekem a 17-55 mellett a 70-200 F4 IS tetszett nagyon (sajna az is drága).
Csináltam pár madárfotót azok részben a 70-200 F4 IS és 300 F4 Is üvegekkel készültek. -
válasz
Gyarmati_
üzenetére
Köszi!
Még nincs konkrét keret, attól függ, hogy a sony szett mennyi veszteséggel megy el.
Köszi, a 2.8 miatt lehet, hogy inkább a 17-55 lesz, bár a 85mm vége jobban tetszik a másiknak. Az élet kompromisszum...
Esetleg a tele mivel helyettesíthető, ha netán nagyobb átfogást szeretnék? Gondolkodtam madár fotózásban, de a Sony-ra alig van bármilyen lencse a használt piacon, így elvetettem. Viszont ha váltok, akkor újra előkerül a gondolat, hogy legalább 400mm-ig (ekv 640) elmegyek, de csak ha nem kerül egy vagyonba, és nem kell jelentős kompromisszumokat kötni miatta 300mm alatt. -
A vázakról (volt mindkettő):
A 7D masszív, gyors, de a vázban lévő rögzítőcsavarok kilazulhatnak és zárlat lehet.
A 60D jobban kézre áll és előny a kihajtható kijelző. Kisebb és nem olyan masszív a váz.
Képminőség ugyan az.
Ha van sd kártyád és nem akarod azokat is cserélni, akkor a 60D jobb választás lehet. -
Sziasztok!
Kacérkodom az ötlettel, hogy Sony A szettről Canon-ra váltok.
Egy használt 7D, vagy 60D, vagy hasonló a kiszemelt, de még nincs konkrétum.A kérdésem, hogy 17-től 300-ig (ekv. 28-480) mit javasoltok aps-c érzékelőhöz?
Két, vagy három zoom-mal szeretném lefedni a tartományt viszonylag alacsony összegből, de az alábbiak megtartásával:- A kép nagy része éles legyen nyitva is
- kevés CA
- gyors, csöndes (és pontos) fókusz, amibe bele tudok nyúlni kézzel is lehetőleg bármikor
- ne forodgjon el a szűrőmenet zoom és fókuszálás során (CPL szűrő miatt)Ami nem fontos (nem nem szokott zavarni a képeken):
- perem sötétedés
- geometriai torzítás (ésszerű határákonbelül)Első körben egy Sigma 17-70 és egy Canon 70-300-ra gondoltam, de lehet, hogy jobbakat kellene választanom. Elsősorban használtan venném.
Mit javasoltok?
-
törölt tag
válasz
anaqer
üzenetére
(#26688) anaqer
Értem, nem szeretném Rád erőltetni, félre ne érts. Én nagyon örülök a saját példányomnak, bár ennek az extrém látószögnek a használatát még tanulnom kell.
(#26689) bendefeco
A 16-50 kimondottan ajánlott, mert 30 ezer forint alatti áron megvehető, pici, könnyű és 16mm-ről indul.
-
törölt tag
válasz
anaqer
üzenetére
Őszintén szólva én egyszerűen nem hiszek a photozone tesztjeinek. Többször is előfordult már, hogy a valóságban jól szereplő objektív náluk nagyon rosszul teljesített. A Sigma 8-16 sok dicséretet kap a fórumokon, 8mm-es gyújtótávolságnál pedig a mélységélesség fogalma szinte értelmetlen is.

(#26687) daa-raa
Tudom, de szóba került a fókuszprobléma is, arra írtam.
-
amulet
senior tag
Sigma objektív javításában tud valaki segíteni? A camera kft- kívül aki szabadúszó, ismertek valakit?
-
anaqer
veterán
válasz
üzenetére
Napközben én is találtam osztrák Saturn-nál akár €390 körül - de mire hazaértem, hirtelen €680 lett, ugyanonnan. Klassz,hogy te olcsón behúztál egy jó példányt, de én egy ismerten vagy-jó-vagy-nem obinál nem akarok ennyit kockáztatni (főleg ilyen érthetetlen áringadozás mellett).
AF korrekciót még tud a vázam (mert photozone* tesztnél backes probléma is előjött) , és persze ott van még a manuál is - na de decenter az tuti szervíz/csere, és én meg nem akarok heteken át postázgatni meg levelezgetni.
*"We went through no less than 4 copies of the Sigma lens to find one without significant decentering (not counting the also decentered Canon version we reviewed earlier). The decentered units were obviously of no use to shoot sample images with, the 4th and final unit, which is reviewed here, was well centered but unfortunately suffered from a quite strong backfocus issue."
-
80hun
addikt
válasz
próbakocka
üzenetére
Vegyél sigmát arra 3év van. Vagy gyári obit de sok esetben ott is csak 1év gari van az obira pl Canon, Nikon

-
próbakocka
senior tag
Hogy ez mennyiben életszerű, abba ne menjünk bele. Aki főállásban ezzel foglalkozna, csak azért vesz majd nem elszámolhatóan egy eszközt, hogy megkapjon egy normális (nem 1 éves) garanciát. Vagy a Tamron ennyire az amatőr/fél-amatőr szintet lővi be célként?
A küldföldi vásárlások után is érvényesíthető az 5év ha jól olvastam, viszont kérdés, hogy a Német MM-ben vásárolt objektív garanciális javíttatható itthon (Camera Kft), vagy ki kell vinni a vásárlás helyére?
-
80hun
addikt
válasz
próbakocka
üzenetére
Számlát mindenhol kérnek a gariztatáshoz és azon a cégnév lesz.
A tamron leírásában meg benne van hogy csak magánszemélyeknek 5 év. a gari.
Tehát nem fogod tudni kikerülni.
-
törölt tag
-
próbakocka
senior tag
Tamron 5 éves garanciánál számít az, ha cégnévre veszem, de magánnéven regisztrálom az objektívet?
(Canon cashback-nél ez nem volt probléma.)Illetve oké, cégnéven regisztrálom be a cuccot, de a következő 5 évben (nehogy ilyen legyen, dehát előfordulhat) a cég megszűnik. Bár gondolom cégkivonatot nem fognak kérni gariztatáshoz... ?
(Igen, kérdeztem mailben a Tamron M.o.-t de nem válaszolnak 5 napja...)
-
bendefeco
tag
Sziasztok,
Használ valaki Sony E PZ 16-50 mm F3,5-5,6 OSS objektívet? Mik a tapasztalatok? Videóra és fotóra egyaránt kíváncsi lennék a véleményekre.
Köszi
-
anaqer
veterán
Az pech. Reménykedtem benne, hogy legalább a végén egy "szódával elmegy" szintet hoz FF-en is, de akkor most el kell gondolkoznom. Előbb-utóbb váltani fogok, ha a D800 esik még egy keveset, szóval már nem akarok "DX only" obiba sokat fektetni. Vszeg arra az egy-két évre marad valami olcsó megoldás - Sigma 10-20, vagy ilyesmi.
-
torzo
őstag
válasz
anaqer
üzenetére
11-20-at birtoklom. Crop vázon teljesen rendben van, minden állásban brutál éles képközépen és a szélek is jók. Számomra csalódás amúgy, mert hittem a pletyiknek, hogy FF-en is jó. Valóban kirajzolja a nagy szenzort 17 mm felett, de a széleken, különösen a sarkokban kialakuló helyzet az köpedelem.
De kisgépre frankó (végül is arra csinálták), és nagyon hasznos az a +4 mm a 11-16-hoz képest. -
anaqer
veterán
Nagylátót szeretnék Nikon DX vázra (D7100, tehát motoros). Egyelőre a Tokinák (11-16,11-20), és a Nikon 12-24 között gondolkozom.
- a 11-16 első verziója elég olcsó használtan, de a 16 végén életlen (ez baj)
- a 11-20 tetszik legjobban, de mgg max. újként van, és nem olcsón
- a 12-24 használtan még elfogadható árú, de minusz egy FE (számít)Nem kicsi a felhasználási terület - landscape is (tehát ne maszatoljon a sarkokban se, és becsillanást is inkább hanyagoljuk), meg esti handheld architektúrázás is (tehát VC se lenne rossz, és ne hullámosan torzítson), meg alkalmi beltéri is.
(Ráadásul NikonRumors szerint jön egy Tami 10-24 stabival. Ez papíron a nyerő lenne... de se ár, se megjelenési dátum, se teszt.)
-
bandhajon@
aktív tag
Sziasztok szeretnék venni a közeljövöben egy sigma 50-500mm telét egyenlöre stabi nélkülit mert csak arra van lóvé.
csak álványról lehet vele fotózni minden helyzetben? ha valakinek van tapasztalata kérem irjon köszönöm!!!! -
_seth_
veterán
Canon 24-70 2.8 beszerezve, a feleslegesnek itelt darabok pedig uj gazdiknal kezdik az idei szezont

-
derrik
őstag
Pentacon 1.8/50 vagy a Helios 44-2 a jobb?
-
m3ss
veterán
válasz
_seth_
üzenetére
en is agyalok mindig a soron, most a 85 arton meg 20 1.4-en. mas kerdes, hogy uzletileg van-e ertelme. melyik vevo szurna ki ha 85 artra valtanek a canonrol...

raadasul a meret is fontos szempont...nem mind1 mi log egesz nap rajtam. lehet a 25-55 paros idealisabb lenne mirrorlessre, mint egy batar 35 1.4 meg egy esetleges oriasi 85 1.4.sajna ez csak jpeget tud, en meg nem hagyok exifben ilyeneket. lehet van lr-hoz is vmi plugin?
-
_seth_
veterán
A 70-200 2.8 már hozzám nőtt, stabis is és néha sportot fotózok, oda jól jön

Igen, ezen a lagzin volt fény bőven mindenhol, 1600-as ISO fölé nem is kellett menni, de volt amikor 6400 is volt bőven, változó.
A programot még Ropi mutatta,Exposure plot
Fényerős fix lehet lesz egyszer, de, hogy melyik... igazából néztem az 50 1.2L-eket is, az még felkeltené az 50-es tartomány iránti érdeklődésemet és az áruk is sokat esett, bár olcsónak még mindig nem mondhatóak.
-
m3ss
veterán
válasz
_seth_
üzenetére
85 1.8 meg a 70-200 2.8 kozul egyiket en valszeg elhagynam, ha nem az obigyujtes a cel
hogy melyiket, azt te tudod..ca-t amugy le lehet szedni 85-rol, es akkor egyaltalan nincs rossz kepe, rekeszelve nem tul szep a bokeh. f2 a sweetspot ha bokeh-t es ca-t nezzuk.
ha ennyire kell a zoom es az 50-est sem hasznalod, tenyleg vmi 24-70 2.8 lenne az idealis valasztas.
vagy 24-35 f2 is jo lehet ezek helyett ha ott a 70-200 a masik vazon.
azert csodalkozok, hogy iso 400-on elvagy foleg f4-es rekeszen. vilagos eskuvo volt ez, sok helyen azert nincs annyi feny, vagy kulso vaku hogy kiexponald a hatteret is ilyen beallitasokkal. azert vmi fenyeros fixet csak hagynek. sztem eskuvozni nem idealisak ezek az f4-es uvegek lehet mogotte barmilyen vaz, en szivesebben mennek vmi fenyeros fixes tucsokpoccsel fotozni, de hat a helyszinen, vakuzasi meg egyeb szokasokon is sok mulik.mivel tudod megnezni a statisztikakat?
(#26654) torzo eskuvon nem annyira szempont a zarido, 24-105 tartomanyon szigoruan eskuvo fotozast nezve nem sok ertelmet latom a stabinak. fenyero sokkal fontosabb. turistaskodni meg pont forditva.
-
_seth_
veterán
F4 igaz, de ugye ez abból is adódik, hogy F4-nél tágabbra sem a 24-105 sem a 17-40-et nem lehet állítani, néha pedig még jó lenne. A stabi jó dolog, de záridőt úgyis 1/125 vagy még inkább 1/160-ra állítom, így nagy pluszt nem nyújt a stabi, persze a telénél már lényeges, ha másért nem is legalább a keresőbe nem szédülök bele

Súlyban valóban jobb a 24-105 mint a 24-70, árban jelenleg nincs olyan nagy difi, olyan 170-180 0 24-105 és 220-240 a 24-70 2.8, elsőnek csak az első szériásat venném meg használtan, bukni nem nagyon lehet rajta, de kipróbálni tökéletes lenne, ha pedig beválna akkor ott a 24-70 2.8 II ami 2.8-on is tűéles és az már csak 130 grammal nehezebb mint a 24-105.
A 105-ös vég valóban jó, de jellemzően inkább nagylátóként használom.Studi: Igen, jellemzően nyitva, bár jobb lenne ha obikról egyesével is lehetne statisztikát készíteni, mert így ami F4 az nem feltétlenül kezdő érték, lehet a 2.8-as vagy 1.8-as obi is F4-re rekeszelve és ezt nem szedi szét, mint ahogy a 80 mm is pl lehet 85 1.8, 24-105 vagy 70-200. De valóban, inkább a zoomokat használom, azokat pedig jellemzően nyitva, tehát ennyiből pedig pont azt hozza a grafikon ami a valóság, ebbe kicsit belekavarodtam, de sebaj

+ Ami még számomra a 24-70 2.8 mellett szól az a két vázas használat, 24-200mm 2.8-on végig és mindkét obi használható képet is ad nyitva, persze megvannak azok a helyzetek amikor marad az F8 mert kell a nagy nagy mélységélesség, de 2.8-at lehet F8-ra rekeszelni, de F4-et 2.8-ra nyitni nehezen.
Lehet fel is dobom a 3 kérdőjeles obit és meglátom mekkora piacuk van jelenleg
24-70 2.8-ból úgy látom akad bőven, persze egy hibátlan, nem túl régi darabot kifogni lehet így sem egyszerű. -
Studi
veterán
válasz
_seth_
üzenetére
Ezek a grafikonok nekem nagyon azt mutatják, hogy szélső értékeken használod leginkább az obikat. Szinte mindig nyitva, ezt mutatja, hogy a blendeértékeknél az F4 viszi az egészet, ezen kívül még a nagytele F2.8-a érdemes, valamint a két fix F1.4-e és F1.8-a.
Gyújtótáv is alátámasztja ezt, a két rövidebb zoom nagylátó végpontja szintén markáns értékkel rendelkezik, aztán jön a 30-50mm tartomány. A nagytelét is inkább az alján használod.
Megvenném a 2.8-as alapzoomot, és akkor valóban mehet a két fix.

-
torzo
őstag
válasz
_seth_
üzenetére
Mivel én nem vagyok esküvői fotós csak egy pancser amatőr, a javaslatomat fogadd kritikával!
A 24-70/2.8 valamivel élesebb lesz 4-es rekeszen, de írod, eddig is 4-es rekeszen dolgoztál, vsz kell is ennyi dof a képek zöméhez. A 24-105 tágon elég jó. Ha netán kifutnál a záridőből 24-es állásban (nehéz elképzelni), akkor a stabi jobban jön, mint az egy fényérték előny.
Nekem a 24-105 nagyobb átfogása és kisebb súlya többet számítana, ezért maradnék emellett.
Nem is beszélve az árdifferenciáról! -
_seth_
veterán
A 17-40 ritkábban kerül elő, de annak is tervben van egy későbbi cseréje, pl az általad is említettre.
24-105 helyett 24-70 2.8? A 24-70 azért tetszene mert pl 24 mm-en is 2.8, olyanom jelenleg pl nincs is + érdekelne is, hogy milyen a "tank", a képminősége nem marad el a 24-105-től, viszont ha kell fényerőben tud pluszt adni.Studi: 50 1.4 jó lenne, de 1.4-en ritkán használtam korábban is, a 85 1.8 nagyon tetszik, de 1.8-on olyan sok a CA, hogy muszáj rekeszelni, akkor pedig már a 2.8-as tele is le tudja fedni a 85 mm-t amin pl rekeszelni sem kell olyan sokat, sőt többnyire nyitva használom.
torzo: 35/2 jó darab, kipróbáltam már olyat is, de ami azt illeti inkább a zoomok állnak kézre.
JohnyBlue: az sem egy hétköznapi obi
Azon a nagy táskán gondolkoztam, de már a mostani is olyan nehéz... ha azt a nagyot pakolom tele akkor már kora délután lefáradok 
Statisztika több esküvő alapján, ebben sajnos van még aps-c-s gép is, onnan van pl a 10 mm.
És így néz ki ugyanez 1 esküvőre lebontva már csak a felsorolt szettel fotózva, inkább ez utóbbi a mérvadó.
Ezen is látszik, hogy az F4 tartomány ami nagyon fut, ott egy 24-105->24-70 2.8-cal tudnék egy kicsit "nyerni".
-
torzo
őstag
Az univerzalitást, egyszerűsítést tekintettem fő szempontnak. Mindhárom ajánlott zoom remek darab, de természetesen a fixek felbontásával, mosásával nem versenyezhetnek. Viszont 16-200 mm-ig bármilyen munkára jók, esküvőre is.
Ha mosógép a lényeg, akkor nyilván három jól megválasztott fix a nyerő. Esküvőzésre ez a minőségibb út. Ha én esküvőznék (sosem tettem), akkor 35/2 IS, 100 v 135/2 és más nem is kell.
Ezt a kérdezőnek kell eldöntenie. A megjelölt választékból javaslatom szerint választanék ill. váltanék. -
_seth_
veterán
Ki, hogyan egyszerűsítené az alábbi szettet:
Canon 50 1.4
Canon 85 1.8
Canon 17-40 F4L
Canon 24-105 F4L
Canon 70-200 2.8L ISEnnyi objektívet hordozni már nem szerencsés, megfelelő táska sincs nagyon hozzá, amibe belefér két markolattal ellátott vázzal és egy pár vakuval abban ahogy egy helyi kolléga írta már akár el is temethetnek

A telét nem bolygatnám, az 50 1.4 viszont elég ritkán kerül elő, a 85 1.8 portréra vagy akár egész alakra nekem megfelel, a kérdés csak az, hogy van-e létjogosultsága a 70-200 2.8 mellett, (azon túl, hogy a súlya töredéke és mérete is), már csak azért is, mivel a 70-200 már 2.8-on is jó képet ad ami a 85 1.8 nagyon lilás CA-s képéről 1.8-on nem mondható el.
A 24-105 egy bevált darab, de ahelyett pl a 24-70 2.8-at el tudnám képzelni és akkor a nagylátó tartományban is lenne fényerős obim.
A 17-40 ultranagylátónak jó, de együtt kell élni a hibáival, képszélre fontos elemet nem szabad tenni, főleg nem fejeket, de ettől eltekintve elégedett vagyok vele.
A cél mindenképp az objektívek darabszámának csökkentése lenne valamilyen módon.A felhasználási terület esküvő, kirándulásokra nem ezt a szettet hanem egy eos m + 18-55 + 22 F2-t viszek magammal, tehát az nem szempont, hogy univerzális legyen a teljes szett. A váz 5D3 + hamarosan egy 5D2 amolyan másodgép/tartalék szerepben, de leginkább egyszerre használnám a két vázat, egyiken tele másikon nagylátó vagy ultranagylátó.
Ötlet valakinek?
-
Sziasztok!
Tervezek venni egy teleobjektívet madár és egyéb állatfotóhoz. Sony A bajonettre.
Sajna SSM-re nincs pénzem még, így egy Sony DT 55-300mm F4.5-5.6 SAM lencsére gondoltam, mert azt írják a tesztek, hogy éles képeket készít.Kérdésem, hogy van-e valakinek tapasztalata vele, menniyre gyors, vagy lassú a fókuszálása 300mm körül?
A másik kissé off-topik kérdés, hogy tapasztalatok szerint mennyire gáz egy lencsénél, ha forog a szűrő zoomolásnál és fókuszálásnál?
Szeretnék polár szűrőzni, mert néha be akarok lesni a víz alá, vagy üveg mögé, illetve a vízről visszatükröződő fényekből is le akarok venni.
Mennyivel lassít le a gyakorlatban, ha minden fókusz után állítanom kell a CPL-t?
Azért gondolkodom rajta, mert talán akkor is utána kell állítani, ha nem forog el a fókuszálástól, de újra komponálok. Nem?
Van erről esetleg valami netes tananyag, tipekkel, trükkökkel?Kössz!
-
törölt tag
Az a baj, hogy a CPM önmagában nem mond semmit. Hogy valójában ez mennyi sugárzást jelent, az függ az érzékelőtől is. Tehát a video alapján nem derül ki, hogy valójában mennyire is sugároz ez az obi. Ez a video jobb ebből a szempontból, mert konvertált mértékenységként is szerepel. Látszik egyébként, hogy eltérő az érzékelő a két eszközben, mert nagyságrendi különbség van már a CPM-ben is. Nagy számokkal jobban lehet riogatni.
Egy NASA űrhajós számára a teljes pályafutása alatt 1 Sv-ben van maximálva a dózis. A videoban szereplő obival ezt 125000 óra alatt érnéd el. Egy év 8760 órából áll. Szóval 14 év és bő három hónap alatt gyűjtenél be ekkora dózist egy ilyen objektívből. De csak akkor ha közvetlenül a frontlencsére tapadsz folyamatosan. Azért maga a váz is leárnyékol belőle nem keveset, a frontlencse felé pedig gyakorlatilag egyetlen ilyen obi sem sugároz.
-
amulet
senior tag
használt Sigma 24-70 mm 2.8 ex dg nikon objektív vásárlásánál mire figyeljek? van valami gyerekbetegsége amit nézni kell ?
-
tvamos
nagyúr
válasz
derrik
üzenetére
Az ebay-en ez van a legjobb aron: Angenieux 50mm f/1.5 Type S21

Milyen gyujtotavot szeretnel amugy? -
derrik
őstag
M42-ben mi az ár /érték bajnok a ami be is szerezhető?
-
szecsgeri
tag
Sziasztok! Tokina 11-16 (az 1-es verzió) mire érdemes figyelni vásárlásnál? Vagy ez is tank üveg?

-
zümzümm
senior tag
Sziasztok,
Ez egy kicsit specifikus kérdés lesz.
Én kifejezetten olyan objektívet keresek a leendő A6000-ra, aminek a lamellái inkább szögletesen záródnak mint lekerekítetten. Szóval pont nem a bokeh hatás elérése a cél. Éjszakai fotózáshoz kell, hogy a pont szerű fényforrások letisztult csillagszerűen jelenjenek meg. A fotózás nyilván állványról történne, szóval stabi nem kell. De minél nagyobb látószögű és minél olcsóbb legyen ha lehet
Köszönöm előre is. -
amulet
senior tag
a kettő közül melyik a jobb választás?
SIGMA 24-70 2.8 EX DG (nincs benne hsm)
Tokina 28-70 2.8 AT-X AF PRO SV -
uveges13
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi objektívet néztem ki a kit obim mellé: Tamron SP 70-300mm F/4-5.6 Di VC USD
Írták, hogy kicsúszik a tubus minimálisan ha lefele tartjuk a gépet, mert nincs benne "zoom lock".
Olyanok válaszára vagyok kiváncsi aki már használta, vagy használja jelenleg is ezt az objektívet, hogy valóban elő jön ez a jelenség másnál is? Ill. ha igen mennyire zavaró ez ?
Az elöző objektívemnél Sigma 70-300-nál ezt a jelenséget nem tapasztaltam. -
amulet
senior tag
sziasztok,
szeretnék egy közép zoom,utazót Nikon D7100-ra, van egy pár gyártó, mondjuk a Tamront kilőném ha lehetne, de nektek erről mi a véleményetek?
SIGMA 24-70 2.8 EX DG
Tokina 28-70 2.8 AT-X AF PRO SV
TAMRON 28-75 F/ 2.8 AF SP XR DI -
torzo
őstag
válasz
JohnyBlue
üzenetére
Tudod, aki 400 k-t ki tud adni egy Sigmára, az mellé tud még tenni 200 k-t.
Sosem próbáltam a C24-70/2.8 II-őt, de sejtem, hogy durván jó darab lehet, annak ellenére, hogy nincs stabija. Amúgy meg számomra bőven elég a 24-105/4 IS, megvolt használtan 160 k-ból és nekem eddig a legjobb mindenesem.
-
80hun
addikt
válasz
shirogin21
üzenetére
Kérdezd itt

-
Throme
veterán
válasz
gergo5991
üzenetére
Nekem a "sötét" 10-20 van és elég korrekt. A gyűrűi szépen simán járnak. Szerintem a zoomja kifejezetten kellemes, jobban tetszik, mint a nikkor "sötét" zoom-ok, leszámítva az AF-P obikat, mert azokat még sosem vettem kézbe.
Ebből kiindulva a 17-50 is hasonló lehet, az újabb "C" obik meg már biztosan nem rosszabbak.
Persze, ki kell próbálni, mert ez szubjektív. "art"-hoz szokott embereknek lehet más véleményük...
-
shirogin21
csendes tag
Heló mindenkinek, a segítségeteket szeretném kérni m4/3-os objektívvásárlással kapcsolatban.
Megvettem jelenlegi életem első fényképezőgépét (lumix dmc g6) és nem tudom milyen objektívet vegyek hozzá.
Parkour/Freerunning edzésekről szeretnék mozgóképeket készíteni .ugrások, mászások, akrobatikus mozdulatsorokról.
Szeretnék továbbá készíteni tájképeket (folyókról, égboltról, erdőről), szeretnék portrait képeket is készíteni (egész alakosat, arcképet), és szeretnék állatokat is fotózni (jelenleg madarakat, kutyát, ízeltlábúakat közelről)
Kezdő fotósként nem akarok most százezreket költeni objektívre így jelenleg max 40-50 000 Ft-ot szánnék rá az objektívre bár amiket leírtam, hogy mit szeretnék fotózni és videózni lehet egy objektív nem lesz elég számomra de ezt most nem tudom.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
gergo5991
üzenetére
Az ART széria nagyon össze van rakva és igen példás az anyaghasználatuk. Amikor közelről szemügyre veszed, csak azt tudod mondani, hogy ehh ez igen, ez megvan tervezve, ez gyönyörű. Amikor kézbe fogod,, basszus ebben nagyon benne van az anyag... az elkészült képek élesek, kontrasztosak. Szóval pöpec kis üvegek

A régi szétmálló sigma már a múlté.
-
gergo5991
őstag
-
JohnyBlue
addikt
-
-
m3ss
veterán
válasz
Throme
üzenetére
"AF tuninggal neked kell vacakolni, dokkolóval - úgy tudom - pcn beállítasz mindent."
azert azt nem mondanam hogy dokkoloval nem kell vacakolni, ott is csinalnod kell csillio kepet fix celpontokra. raadasul ne azt kepzeld el, hogy 0.6m-re beallitod a kozepso erteket es akkor ok azt orokre otthagyod. kicsit elotte 0.4 meternel, meg utana 1meternel is befolyasolja majd az "eltolast" a 0.6meterre allitott ertek. kicsit pongyolabban fogalmazva tobb oras sz**as bedokkolni egy obit a leheto legjobbra.
amugy jo cucc a dokkolo, de a cdaf meg jobb dolog
-
Terapeuta
őstag
válasz
ballington
üzenetére
A leírtak alapján tényleg nem tudod kikerülni a zoomot...és úgy látom, akkor pont az 30/1.4 helyére jönne.
Azt gondold majd végig, hogy 2.8-on elég magas érzékenységen kell majd fényképezned (beltérben). -
Throme
veterán
válasz
gergo5991
üzenetére
AF tuning ellenére jónak tartom a dokkolót. AF tuning 1 fókusztávra tudsz állítani, aztán vagy jó vagy nem (fixeknél csak egy van, de zoomnál több), míg a dokkoló asszem 3 helyen állít. AF tuninggal neked kell vacakolni, dokkolóval - úgy tudom - pcn beállítasz mindent.
d7100
A 18-105 obit kár eladni, amíg nincs más. Sötétnek sötét, de rengeteg mindenre jó. A minősége meg szubjektív. Én elégedett vagyok vele.
Szerintem számítógép mögül és a netet túrva nem fogsz 100%-os döntést hozni, ezért elég egy nyerőnek tűnő obi aztán majd rájössz mi kell. Vagy obi kölcsönzés...
szvsz
-
válasz
üzenetére
Szia!
Ha jó Helios obit szeretnél, akkor ajánlok egy Helios 77M-4 MC 50mm F1.8 lencsét.
Használtam 450D-n, 60D-n, 70D-n és 7D-n is.
Nagyon szerettem, szép színek és egyedi elmosás jellemzi. A neten sok képet találni ami ilyennel készült.
10 000 ft körül be lehet szerezni, néha olcsóbban is. Ha a vétel nem sürgős, akkor keress egy ilyen darabot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52s 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4149
- ÚJ HP Omen 16 - 16,1" FHD 144Hz - i5 13420H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 - 3 év garancia
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Canon 28-300 és haladjunk

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)