Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
Az lepett meg nagyon, hogy neki mennyire vinyetal 11mm-en. Teljesen vallalhatatlan. Masnak meg siman jo. Ha jol lattam, Ken Rockwell meg azt irja, 13mm-ig meg full-framen is elfogadhato. (Barmit is jelentsen ez neki...)
Mondjuk a videot megegyszer megneztem, es nehol el lehet kapni, hogy nem az arcan van a fokusz, hanem sokkal kozelebb.
Kene a fenyero, mert aranylag sotet szobaban is szeretnem hasznalni, es inkabb videoznek vele, ilyenkor az M50 kroppol. -
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Tenyleg ilyen gyalazatosan teljesit ez az objektiv? [link] -
tvamos
nagyúr
válasz
vihartigris
üzenetére
Mostmar azt irja, "make an offer", szoval lehet, hogy raigerek valami szemtelen alacsonyat...
-
tvamos
nagyúr
válasz
vihartigris
üzenetére
Most 1700 SEK-re tartja, az 56 308,39 Hungarian Forint.
-
tvamos
nagyúr
válasz
vihartigris
üzenetére
Ezt a koszosat szerinted meg merjem venni, vagy varjak egy jobban kinezore?
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Meg mindig UWA objektivet keresek a Canon M50-emre. Elsosorban inkabb szobaban videozasra kene. (Gondolkodom rajta, hogy majd valtok mas vazra, mert jobb AF-re vagyom, elsosorban video alatt. Valoszinu RF bajonet lesz, talan R10, talan R7.) Ketto uveget neztem ki:
SamYang Fish Eye CS 8mm 1:3.5
Tokina 11-16mm AT-X PRO DX
Ez kb. ki is meriti a keretem. Szerintetek mi a jobb valasztas? Vagy ezek nem jo valasztas? -
tvamos
nagyúr
válasz
BoneDragon
üzenetére
Ugy olvastam, hogy az M50-re egy jo mindenes az EF-M 18-150mm, es nem is tul nagy.
-
tvamos
nagyúr
válasz
vihartigris
üzenetére
Erdekes otlet EF-M bajonettel meg objektivet kihozni...
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Melyik a jobb valasztas?
- CANON EF 100-400mm f/4,5-5,6 L IS
- Sigma 150-600mm f/5-6,3 DG OS HSMMind a ket obi hasznalt. Persze, jo lenne a vegen az a +200mm, de az jobban erdekel, hogy az AF jo legyen. Es mondjuk a Canon olcsobb is....
(Canon M50 az aldozat, amire csavarva lesz.) -
tvamos
nagyúr
válasz
Insidesouls
üzenetére
Es kesobb meg egy 24-est is!
-
tvamos
nagyúr
válasz
vihartigris
üzenetére
Koszi! Remelem, ott lesz meg, amikor erte tudok menni! (Mondjuk, ha nem lesz ott, megmarad a penz...)
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Ket objektivet talaltam most, ami tetszik. Mind a ketto hasznalt, es f/2.8. A Tokina kicsit jobban tetszik, a latoszog miatt.
Tokina 11-16/2.8 AT-X PRO DX Canon EF-S..........100 ezer
Sigma EX 15/2.8 Fisheye Canon AF.........................70 ezerCanon M50-en hasznalnam.
Ti melyiket vennetek? Teljesen szubjektiv velemeny is johet!
-
tvamos
nagyúr
Talaltam egy elado L bajonetes TTArtisan 7.5mm F2 objektivet. Ra tudom ezt valahogy faragni Canon M50-re? Ezt tudja valaki?
-
tvamos
nagyúr
válasz
kiss_tomi
üzenetére
Kerj bearazast, akkor kiderul, er-e valamit.
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Veletlen vasaroltam egy EF bajonettes Cosina 100mm f3.5 Macro obit. Nagyon rossz valasztas volt ez, amennyiben M50-en hasznalnam? -
tvamos
nagyúr
A GH5-ben meg van beepitett 2x konverter...
szoval a Panasonic Leica DG Vario-Elmar 100-400mm f/4-6.3 ASPH obival olyan "nagyitasod" lesz, mint a Sony-n a 600-as vegu valamivel volt.Canon EOS R5? Akkor lenne 4K120. Egy darabig az meg eleg.Canon EOS R6 is tudja. Es arra vannak remek 600-as vegu zoomok, vagy van ra fix is 600, meg 800mm.Mondjuk ez is masfel millio...Es az megall 1 milliobol. -
tvamos
nagyúr
válasz
kovsol
üzenetére
Bocs, nem voltam egyertelmu. Canon M50 a MILC, es Canon EOS 300 az analog gep.
Es igen, tetszene a kepstabilizator. Nem csak macro-ra hasznalnam, ezert lenne nagyon jo az AF is. (Nem nagyon futja sok obira, ezert olyat szeretnek, ami kvazi univerzalis, de azert a Macro a fokuszban van, tehat nem egy 70-300 macro.)
-
tvamos
nagyúr
Canon EF bajonetes, AF-es, 100mm körüli macro objektívet keresek. Menjen filmes gépen is, meg MILC-en is. Olyan 100 ezer lenne a keret. Természetesen használtan.
Amiket nézegettem, az a Canon EF 100/2.8 Macro USM, (nem L-es, ) Sigma 105mm f/2,8 EX DG OS HSM Macro, Tamron SP 90mm f/2.8 Di VC USD Macro. Nekem a Canon jön be leginkább, de lehet, hogy rosszul gondolom? Esetleg vegyem, ami először szembe jön?
-
tvamos
nagyúr
Nézegettem még a Tokina AT-X Pro SD 11-16mm f/2.8 (IF) DX-et is, tetszene a + fényerő, de Ken Rockwell szerint is "If you shoot Canon, get the Canon 10-22mm." (Mondjuk Nikonra meg ajánlja a Tokinát.) Na, majd várok még az én 10-22-mre akkor.
Inkább csak a 10-es végén lesz használva, a 22mm f/2.0 nekem nagyon bejön.
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Latok egy MFT-re valo 8mm-es Samyang objektivet joaron. Fel lehet ezt valahogy csavarni Canon M-re? Gondolom nem gyartanak ezek 8 felet, ugyan az lehet a belseje mint a tobbi 8mm-esnek. Vagy nem? Tudja ezt valaki? -
tvamos
nagyúr
válasz
vihartigris
üzenetére
Attol tartok, egy halszemet nagyon ritkan vennek elo. Persze, vicces, de csaladi kepekre nem gondolnam tul jonak... Elgondolkodtato.
(#30511) PuMbA
"10-22, hacsak nem kell stabi"
Jo lenne, de nem letkerdes. Egy csaladi esemenyen semmit nem erek vele, kell vaku. Tajkepnel ugyis kell valami allvany fele dolog... Jo lenne, de nem kell. -
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Canon M50-re keresek UWA (8-12mm) objektivet. A keret kb. 50 ezer. Hasznalt termeszetesen. EF, vagy EF-S bajonetes. Hurcolos objektiv lenne, belteret fenykepezni, tajkepre, illetve csaladi esemenyen talan elokerulhet. Leginkabb egy fixnek orulnek, mondjuk f/2.8-cal, de nem talalok ilyet. Amit most licitalos oldalon latok, az EF-S 10-22, illetve latok most egy EF-S 10-18-at. De ezek kozul nem tudok valasztani. -
tvamos
nagyúr
"az Olympus gépekből már a jpg is olyan minőségben esik ki, hogy átlag felhasználónak nem kell jobb."
Ez azert viszonyitas kerdese... En "atlag" felhasznalonak erzem magam, es a Canon, meg Nikon jpg-kkel is elegedett vagyok. Sot, az ujabb generacios Sony-kkal (A6100, A6400) is. Manapsag mar nem kritikus ez. IMHO.
-
-
tvamos
nagyúr
válasz
BEndre34
üzenetére
Kesobb, ha ilyen panning-es kepet akarsz loni, akkor jol johet a fejlett stabilizator, ha jol tudom. Es ezek azert meglehetosen jol mutatnak.
-
tvamos
nagyúr
válasz
vihartigris
üzenetére
Szuper!
-
tvamos
nagyúr
válasz
Winnie The P
üzenetére
Akkor a Nikkort vennem.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Winnie The P
üzenetére
Esetleg hozzacsaphatod a listadhoz a Tokina AT‑X 116 PRO DX-et is.
-
tvamos
nagyúr
válasz
_seth_
üzenetére
"fényerőt pedig felezi"
Biztos ez? Nem csak /0.71 lesz az elmeleti novekedes? Meg az a gond, hogy tobb lencsetag van a cuccban, amiken van bevonat is. Szoval a fenyero nem lesz olyan sokkal jobb, persze a melysegelesseg kisebb lesz.A Canon topicban van valakinek ilyen Voltrox, nem emlekszem a nevere.
-
tvamos
nagyúr
válasz
DonRazzino
üzenetére
En ugy vettem le, hogy az asztalra leraktam egy gumi lapot, arra raszoritottam az objektivet ugy, hogy a szuro felfekudjon a gumi lapon. Igy ket kezzel tudtam az objektivet forgatni.
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Nikon D80-ra szeretnék egy hosszabb végű AF zoomot. Nagyon budget.
Ezt néztem ki: Sigma 100-300mm F4.5-6.7 Dl.
Mi a véleményetek? -
tvamos
nagyúr
válasz
vihartigris
üzenetére
Popec. De meger ez az amugy jopofa dolog netto 60 ezret?
-
tvamos
nagyúr
válasz
HUNgabus
üzenetére
Szerintem, egy jo minosegu UV szuro annyit nem vesz el a kepminosegbol, mint amennyire meg tud nyugtatni, hogy ott van, es annak lesz baja, nem a frontlencsenek, vagy a szuromenetnek. Plane akkor, ha mas is hasznalja a gepet. Meg aztan eladaskor is pozitiv, ha volt rajta szuro.
-
tvamos
nagyúr
válasz
üzenetére
"Nyilván gyorsabb a bevásárló kosarat kütyükkel telepakolni, mint az agyat tudással megtölteni"
Es miert faj ez? Had tegye, ha van ra penze! Lehet, hogy GAD-s. Inkabb kene nekiajanlani olyat, ami esetleg segit neki, vagy tartja az erteket, es normalisan el lehet adni kesobb! En segitenek, ha tudnek! -
tvamos
nagyúr
válasz
JustinBarnes
üzenetére
C-mountja csak a Nikon 1-nek van, de nem gyartja mar a Nikon. Erdemes elfelejteni inkabb.
Remelem jo sok penzed van!
-
tvamos
nagyúr
válasz
r.levente75
üzenetére
Nagyobb tömeg, jobb tapadás.
) -
tvamos
nagyúr
válasz
randras_83
üzenetére
Nem annyira rossz, persze, de ha úgy kezdi, hogy eleség... meg szerintem pixel méret függő is a dolog. A lényeg, hogy van külön topicjuk.
-
tvamos
nagyúr
válasz
excalibur36
üzenetére
Szerintem jobb azt messziről szeretni, ha élességet akarsz: [link]
-
tvamos
nagyúr
Legyszives, ne vedd kotozkodesnek, de ez volt a kerdes:
(#27687) Dragon27
Csillag fotózáshoz mi a legjobb 550euróból? a6000 erre a célra? De néha jól jönne a magas optikai zoom ..Erre nem biztos, hogy az A6000 a leg kompromissszum mentesebb valasztas.
Ezert probaltam inkabb az Astro topic-ba iranyitani a forumozo kollegat.De persze, ha van megoldas, akkor minden franko!
-
tvamos
nagyúr
Igy van! Olvasson mindenki Kenrockwellt!
Es vegyen Nikont! 
(#27704) Dragon27
Csak arra vigyazz, ha A6000-rol feljebb valtanal full frame-re, akkor Sony vonalon csak a csillag falo A7-ek vannak... amik amugy nagyon szuper gepek, de kell kompromisszumokat kotnimitt is. Vagy ezt mar megoldotta a Sony? Mostanaban nem figyeltem annyira.Kiveve persze, akinek futja D810A-ra, mert az ugye a legjobb.

-
tvamos
nagyúr
válasz
Gáboromm
üzenetére
Bocs, hogy belepofázok, meg nincs is jó ötletem, de próbáltam kis, iskolai előadást videozni ekv. 27mm-en, és nem tudtam olyan messze menni, hogy minden jól beleférjen. (Rendben volt azért minden így is.) Szoval a 25-ös MFT-n lehet szük lenne. Én lehet, hogy a 12mm-es kezdőt nézegetném, ha minőségben jó.
De én abszolút nem értek hozzá. Pláne az MFT-hez... -
tvamos
nagyúr
válasz
üzenetére
Nekem nincsenek ilyen draga dolgaim, viszont most vettem egy Proline 2x-et, meg van otthon egy Expert, amik elvileg osszemennek egymassal. (Van meg egy APS, meg egy teljesen nevtelen is, de ezek T2, meg M42 menetesek.)
Mostmar engem is erdekel, hogy lesz-e vegtelen a kettovel, ha egyszerre felteszem oket.
Mondjuk a 400x2x2x2.7-et kezzel kitartani, VR nelkul, eleg kemeny lesz. 
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Konteó topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- ASUS routerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Apple iPhone 12 Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3921
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Én nagyon szeretem.
"
szoval a Panasonic Leica DG Vario-Elmar 100-400mm f/4-6.3 ASPH obival olyan "nagyitasod" lesz, mint a Sony-n a 600-as vegu valamivel volt.

)

Es vegyen Nikont!