- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- Gurulunk, WAZE?!
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- KISDUCK: Diétás kaja tipp
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Flashback: Olcsó emulátoros kézi konzol R36S
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Slowman
aktív tag
Sziasztok,
Van valakinek tapasztalata Canon EF 24-105mm f/3.5-5.6 IS STM obival? Keresgéltem tesz képeket reviewkat youtuben meg Flickr-en is képeket azért még nem bővelkedünk ezekből
. Gondolkoztam alapobjektívnak egy ilyenbe. Elég jó az átfogás és az ára sem vészes. Bár tudom, hogy olcsó húsnak ugye... de nekem sem kell full pro obi 3-400k-ért mivel én sem vagyok az, de az meg ugye még drágább ha 140k-ért rosszat veszek
. -
A Zéé
addikt
válasz
energomatt
üzenetére
????12k az obi, hogy lenne már 15-20k veszteség?
(#24897) tvamos
Ha minden oké az obival, akkor az nagyon jó ár. 25k körül szokott amúgy lenni emlékeim szerint. -
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Nikon AF Nikkor 50mm 1:1.8D mennyit érhet manapság? Illetve megér 12 ezer jMF-ot? Ha nem jön be, tovább tudom passzolni jelentősebb veszteség nélkül? -
törölt tag
sigma 28-70 f2.8
Tamron 28-75 f2.8
Tamron 17-50 f2.8Melyik a jobb optikájú?
-
Kisvyrag
csendes tag
Sziasztok, van egy regi olympus e410-em kit obikkal. Szeretnek egy nagy fenyeros fix 50mm koruli obit hozza.
Mi lenne jo hozza? Van egyaltalan ertelme egy ilyen regi gephez vennem uj obit?Koszi szepen!
-
Dolphine
addikt
Ahogy olvasom elég vegyesek a tapasztalatok.
Én is rendeltem már sokszor eBayről, azonban ekkora tételben még sohasem, ezért kérdeztem.
Akkor úgy tűnik, nem szabad kockáztatni! -
válasz
üzenetére
Két problémás LP táskás esetem volt.
A Flipside 400AW-m harmadikra jött meg
Mindkét esetben nem tűnt rossznak az eladó.
Az első teljesen gyanútlan volt, nem jött a táska, refund OK.
A második gyanúsan olcsó volt ,de volt táskákra bőven + értékelése, ezért rizikóztam.
A paypal szerint eljött a refund, de a számlámra nem érkezett meg. Jó pár levélváltás után hagytam őket.
Nem kellett volna.
-
Igen... másfél éve kapom vissza a 8e Ft-ot egy táskáért...
De ezen kívül jók az íbéjes tapasztalataim.
A 99% alatti eladókat kerülni kell, max. kis értékű cucc esetén megyek én is alá.(#24882) Dolphine
Én is vettem már íbéjről objektívet, de azért az rizikós, lehet, hogy egy jó gyenge példányt kapsz. -
Clemi
veterán
válasz
Dolphine
üzenetére
Én már vettem többször. Korrekten azt a minőséget kaptam amit megvettem. Azért ott van a vevő mögött az ebay és a paypal védelme! Ha át akarna valaki vágni elég ha írsz az ebay-nek és az eladó nem kapja meg a vételárat amit kifizettél. Nem vagyok benne biztos, de ha jól sejtem csak a vevő által leadott értékelés után utalják ki a vételárat. Nekem már volt pár elveszett, soha ide nem érő és sajna rossz minőségű vagy éppen hibás termékem, de eddig minden esetben vagy kaptam egy másikat, vagy visszautalták a pénzt.
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Még mindig él a kérdésem, hogy Tamron 16-300, 18-200 vagy SONY 18-250.
Apropó!
Vásárolt már valaki használt objektívet eBayen? Találtam egy eladót / céget, ami elég szimpatikus, csak azt nem tudom, hogy megbízható-e?
Egyébként honnan vásároltok használt objektívet? Mely források a megbízhatóak? -
.DLL
veterán
válasz
üzenetére
A F szám ugyebár a gyújtótávolság osztva a lencserendszer hasznos átmérőjével. Visszafelé számolva pl. 50/1,4=35,71 Tehát a hasznos nyílás nem lehet kisebb, mint 35,71mm.
De ez csak egy számított érték, az elmélet. A gyakorlatban viszont a szenzor és a külvilág között rengeteg réteg üveg és bevonat található, melyek csökkentik a szenzorra jutó fény mennyiségét. A valós fényerőt T-vel jelölik általában profi filmes objektíveken, ami a valós transzmissziós értéket adja meg (persze ezeket is kerekítik) de pl. egyik F/1.8-as objektív lehet hogy valójában T1.9, egy másik meg T2.1 -
törölt tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem,hogy az objektív fényerejét azon kívűl, hogy f1.4 vagy f2.8 stb. jelölés van rajt, még mi határozza meg.
Kérdezem ezt azért, mert ugyan olyan fényerejű objektívek között is elég jelentős eltérés van, ezt ugye akkor venni észre amikor ugyan olyan értékre állítom a blendét, viszont a záridőt feljebb tudom vinni.
-
bypet
tag
Sziasztok!
A Sony NEX 3-asomhoz szeretnek ket objektivet, jelenleg csak az alapobjektivem van. Az alap 16-50mm, megfelel a legtobb helyzetben es ezt is hordoznam magammal tovabbra is (suly/meret/tudas/ar-ban eleg jo kompromisszum).
A ket lencse:
1) nagy fenyereju fix lencset 35 v 50mm-es
2) zoom lencse 60/70/80-tol -200/300-igAz E-mount-hoz valo lencseket enyhen tularazottnak latom az ebayen. Ha konverter gyurut hasznalok, milyen hatranya lehet? Miben erdemes gondolkodni?
A mounthoz talaltam elfogadhato aru objektiveket, kb 25 + 25ezer Ft :
Sony 50mm SAL50F18
Sony SAL55200-2 DT 55-200mm f/4-5.6Mit tudnatok ajanlani?
-
*Ropi*
félisten
-
Dolphine
addikt
válasz
Gertev
üzenetére
Szia!
Köszönöm a kimerítő választ!

Előhívni eszem ágában sincs a képeket! Örülök, hogy megszabadultam a papír alakú képektől!
Pénzért sem fotózom, nem olyan profi a felszerelésem, a tudom sincs meg hozzá. Pixelszinten sem nézegetem a képeket. Nekem annyi bőven elég, hogy FHD monitoron megnézem, illetve 1000 képtől 1-2 kinyomtatok 10x15 méretben.
Most már csak az a nagy kérdés, hogy a Tamron 16-300, 18-200 vagy SONY 18-250.

-
zolikaDB
veterán
Udv mindenki!
Lenne egy kerdesem.
APS-C fronton tudom, h van a Canonnak az also arszegmensben nehany fix fenyeros lencseje. Pl: 24 f/2.8, 40 f/2.8, de akar meg az 50 f/1.4 usm is mondhato jo arunak.
Nikonnal van a 35 f/1.8, ami olcso. Mas alternativa a Canonos lencsekre letezik? Nikon D3300-hoz nezelodok, es erdekelne, h belteren milyen fenyeros obik jatszanak. Ugye a tanacs az mindig, h rendszert nezzunk, ne csak vazat vagy uveget.
Persze zoom is szoba johet, nyilvan a Sigma 18-35 f/1.8 allat lenne, csak a ~200e ft-os ara kicsit durva
Szoval olyan 150k-ig max mik az alternativak fix vagy zoom-ra, hasznalt is jatszik, csak legyen AF, fenyeros kivitelben, amik az ISO egbetolasa nelkul ertekelheto kepet keszitenek kevesbe jo fenyek/lampafeny mellett, szobaban/zart terben turheto zaridon (amin nem mozdul be egy gyerek atlagos mocorgas kozben).
Megertem, ha vaku kell persze, de ez a masodik opcio.
Milyen lehetosegek vannak Nikon es Canon vonalon?
Koszonom
-
Gertev
csendes tag
válasz
Dolphine
üzenetére
Hello!
Ha fotózásra kell, és úgy vagy vele, mint sokan régen - előhívták a képeiket legtöbbször 9x13 / 10x15 vagy kb.max. A/4 méretben - és nem akarsz kicsi részleteket kivágni / utófeldolgozni, akkor jó lehet egy utazó-zoom is.
Ha viszont részleteket akarsz kivágni, felhasználni kiváló minőségben, pénzért fotózni, A/4 vagy A/3-as méretnél nagyobbakat nyomtatni, esetleg utcai plakátokat fotózni vagypedig hobbiból nézegetni 2 vagy 3 pixel-e a CA vagy a kép sarka sötétedik-e 2%-ot, persze 1,5% hordótorzítással (már ugye nem a képről beszélünk...) és ehhez hasonló baromságok, akkor nem lesz jó egy ilyen obi. Akkor marad pl. Canonnál az "L" széria és más márkáknál is a min. 4-500 ezres és afölötti árú obik. Ahogy van hobbi fúrógép 5-15ezerért, és van félmilláért munkagép is.... Mindkettő kifúrja a lyukat a falban a képkerethez. Ugyanolyan kerek lesz a tiplihez, de a szakik valamiért a drágábbikat használják...
Persze a legjobb, ha ki tudsz próbálni egy ilyet, igényeidnek megfelel-e.
-
Loner
tag
Sziasztok! Sony a 200 -hoz valami macro obit tudnátok ajánlani? Gyakorolgatni kellene. Köszönöm.
-
Dolphine
addikt
válasz
energomatt
üzenetére
Értelek!
Bocsánat, hogyha megbántottalak, teljesen érthető az érvelésed.
Azért kérdeztem vissza, mivel én is találkoztam már olyan képekkel a neten, amit ilyen objektívvel készültek és nekem nem tűnt nagyon szörnyűnek.
forceberg Nem vagyok pixelvadász ez tény. -
energomatt
őstag
válasz
Dolphine
üzenetére
Én a kérdésedről alkottam véleményt és egyúttal útba is igazítottalak, nem pedig az objektívekről. Az a kérdésed ugyanis, hogy mennyire szörnyű valami, azt mindenki maga dönti el. Bizonyára sokaknak megfelelő, az ami másnak már szörnyű. Tehát minden attól függ, kit kérdezel. Ha olyan valakit, aki ilyeneket használ, nem fog szörnyúlködni. Akinek jobb van, az biztosan nem fog ilyet ajánlani.
-
Dolphine
addikt
Na most akkor egy kicsit összezavarodtam!

contaxg energomatt most akkor hogy is van ez?
Két teljesen ellentétes vélemény... -
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Lehet, hogy blaszfémia amit kérdezek, mégis kíváncsi vagyok a véleményetekre!

Régóta gondolkodom egy ún. "utazózoomon".
Már korábban is feltettem egy hasonló kérdést, de akkor nem nagyon javasoltátok. Viszont azóta is "piszkálja a fantáziámat" egy ilyen obi. Tényleg ennyire szörnyű ezeknek az obiknak a rajzolata?
-
torzo
őstag
válasz
üzenetére
Igaz. Figyelmetlen voltam.
"but the rotating focus ring in AF mode and, consequently, the lack of FTM (full-time manual focusing) are a bit disappointing especially because Sigma avoided theses issues in some of their other zoom lenses...."Csak átfutottam rajta és nem voltam figyelmes olvasó.
Viszont a mintaképek nekem gyenguszok. A tami élesebb, állítom.
-
QbHead
aktív tag
válasz
contaxg
üzenetére
Ez szerintem valami antik obi lehet itt kérdezz utána: [link] bár én soha nem értettem őket hogy miért fotóznak ezzel... 1-2 helyzetet ki lehet velük jól és érdekessen hozni (pl.: trioplan) de a valóság hogy egy nagy kalap sz*r az antik obi... kivéve ha fanatikus vagy. Ha akarod kifejtem bővebben a véleményemet privátban mert lehet az már nem tetszene a ph adminjainak

-
QbHead
aktív tag
-
energomatt
őstag
-
-
contaxg
veterán
-
QbHead
aktív tag
válasz
energomatt
üzenetére
Milyenek a tapasztalataid vele? Milyen vázon használod? Ha megkérhetlek tudnál küldeni pár képet amit az obival csináltál?

-
Jeffjn
tag
válasz
energomatt
üzenetére
Az következik, hogy a magyar emberek nagy része (nem tudom honnan van a 80% de tegyük fel, hogy elhiszem) vagy hülye a netes vásárláshoz vagy fél az ebay-től és úgy általában a netes vásárlásról.
-
Jeffjn
tag
válasz
*Ropi*
üzenetére
Tamron-nak, ahogy nézem egy objektívje van ebben a kategóriában:
Tamron 18-200mm Di III VC
"Unfortunately, it doesn’t work as well with the phase-based autofocus system that Sony uses as a secondary focusing mechanism on a number of its cameras. We’d say stick with the Sony."
Ezt leszámítva kb. ugyanolyan mint a sony 18-200-asa.
Mi a véleményetek a Sony’s 18-105mm f4 G OSS objektívről?
Hol szoktatok vásárolni? Magyar kereskedők baromi drágának tűnnek az ebay-hez képest. -
QbHead
aktív tag
Sziasztok!
Sigma 17-50mm F2.8 (nikon) objektívvel van valakinek tapasztalata? Ilyet tervezek valamikor vásárolni ha jól láttam olyan élességet tud mint a tamron vc nélküli verziója annyi hogy ebben van. (csak ennél más a rövidítés)
-
*Ropi*
félisten
-
Jeffjn
tag
Sony nex 5-höz milyen objektívet tudnátok ajánlani?
Általános felhasználásra kellene (tájfotózás,portré) egy kicsit mindenből.
-
Loner
tag
Szép estét!
Egyszerű a kérdésem, most van egy Minolta af 35-105 obim, és szeretnék egy SONY 75-300 makro objektívet,illetve még egy Minolta AF 75-300 4,5-5,6 - Big Beercan obit, miben fog változni a képek minösége illetve jobb képeket tudok késziteni? Köszönöm!

-
_seth_
veterán
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Létezik egy program, ami számba veszi a fotóimat, és listázza, hogy mekkora gyu.távon készültek. Meg tudjátok mondani ennek a proginak a nevét?
A második kérdésem az, hogy véleményetek szerint egy 16-50 2,8-as Tamronról lényeges képminőségbeli visszalépés egy 16-85-ös Nikonra? Elsősorban a videózáskor hiányzik a Tamiból a VR, másrészt egy picit lehetne hosszabb, mint 50mm. Egyébként számomra gyönyörűen rajzol a Tami (D5100-ason), csak a fenti két ok miatt gondoltam a 16-85-re.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
*Ropi*
félisten
-
contaxg
veterán
Köszönöm a válaszokat .
Érdekes, hogy nem említettétek a Fuji 27mm-es optikáját, pedig titkon bíztam benne.
-
-
faki_
senior tag
A 60/2.4 kicsit problémás csíptetéssel, mert a 39mm-es szűrőmenetre kell egy step-up gyűrű és ha (a célszerű legkisebb emelkedéssel) 39-52-est akarnál rátenni, az fennakadna kikapcsolásnál, amikor teljesen behúzza a lencsét. Ezt ki lehet küszöbölni egy 39mm-es UV szűrővel, amiből kiszeded az üveget, gyakorlatilag távtartóként használod. Másik megoldás a két lépcsős step-up vagy egy 39-43 és tekerés. Utóbbinál csak feltételezés, hogy nem akad, nem próbáltam.
-
contaxg
veterán
Szerintetek melyik a jelenlegi legjobb pancake objektív?
-
Clemi
veterán
Kérdés azokhoz, akik Raynox adaptert használnak! Erősen elgondolkodtam egy Raynox 250-es beszerzésén. A kérdésem, hogy ha azt írják a tulajdonságainál hogy 49mm-es szűrő menet 43mm-es csatlakozó, azt hogy tudom rátenni a különféle szűrőmenetű objektívekre? Amire használnám, az például az 55-200-as Fujinon telém, ami 62 mm-es vagy a 35mm-es fix objektív, ami 43mm-es szűrőmenetes, de van egy dedikált makróm is, ami meg már csak 39mm-es. Ezek közül melyikre fogom tudni használni?
A másik kérdés, hogy az objektív rajza mennyire változik, ha felteszem ezt az adaptert? -
GB1
csendes tag
Sziasztok,
Kezdőként csatlakoznék padi68 kérdéséhez.
Most tervezem, D3300 vásárlását, kérdésem melyik objektívvel ajánlanátok?- Nikon 18-140
- Nikon 18-105
- Tamron 18-200 -
faki_
senior tag
Találtam egy 35mm + Raynox DCR-250-vel készült képet, ami le is van rekeszelve eléggé, nem tűnik túlzottan vingettálósnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Elemlámpa, zseblámpa
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Óra topik
- Amatőr csillagászat
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- HP ProDesk 600 G4 i3-8100 16GB 512GB 1 év garancia
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB fehér használt, karcmentes 6 hónap garancia
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 512GB 15.6" 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4401
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Gondolkoztam alapobjektívnak egy ilyenbe. Elég jó az átfogás és az ára sem vészes. Bár tudom, hogy olcsó húsnak ugye... de nekem sem kell full pro obi 3-400k-ért mivel én sem vagyok az, de az meg ugye még drágább ha 140k-ért rosszat veszek
.

na már csak pénz kell hozzá