Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rap, Hip-hop 90'
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lex Icon
senior tag
válasz
gergo5991
üzenetére
az a 4mm nem tesz sokat szerintem ha tegyük fel egy 24megapixeles d7x00ád van vagy már az alsóbb kategóriások is 24mpx-esek, abból van hova croppolni
Írtam, hogy kisgép, tehát nem D7xxx,
hanem D40-es 6Mpixellel, ami nekem teljesen jó. Nem szeretem az ilyen nagy felbontást, mert vagy a zajszűrés eszi meg, vagy az olcsóbb obi nem tudja "kihajtani".kérdésedre válaszolva az uj tamron, a 10-24es amit linkeltél elég penge obi
Bál@ meg a Sigmát írja, de gondolom a kettőt nem volt lehetőségetek összehasonlítani, így nem tudom ebből eldönteni, melyik a jobb.

amondó vagyok a minőség legyen a legfontosabb egy hordótorzitást ha nem olyan durva lightroomban 1 kattintás kijavitani, ha már ennyit költesz a fotózásra gondolom utómunkára is szánsz időt
Nincs Lightroom, nem szeretek nagyon maszatolni utólag, legfeljebb vörösszem kiszedés és vágás, ha kell.
Ezeket ingyenes progival oldom meg, az Adobe cuccai drágák és a LR magában nem is kapható és havidíjas, ami a ritka fotózásaim és hobbi jellege miatt nem gazdaságos. Inkább obira költök.
Láttam a LR képességeit, valóban kellemes, hogy egy kattintással kiszedi a konkrét obi hibáinak megfelelő torzítást, de talán van erre is egy ingyenes progi. (Még nem kerestem).
Most van egy kis plusz pénzem, amiből szeretnék nagylátót venni.
-
Lex Icon
senior tag
válasz
gergo5991
üzenetére
Szia!
Köszönöm mindkettőtöknek az eddigi válaszokat.
Írtam, hogy DX-es gépre kell. (Bál@ beelőzött)
A 11-16 lehet, hogy rövid lenne.
Ha a Tokinát kivesszük az ára miatt, melyiket tartjátok a többi közül a legjobb képminőségűnek? Főleg torzítás (hordó, párna) és élesség szempontjából? -
-
LamaCube
addikt
válasz
gergo5991
üzenetére
Azt le sem fogod venni.
3 hete voltam a Magas-Tátrában és mondjuk nem 11-16, hanem 10-18-assal képeltem a legtöbbet meg 24 fixel. Nálam volt a 70-200, meg 1.8 50-es. Telét nem sokszor tettem fel, persze attól a hátizsákban elfért az 50-est is csak akkor, amikor pár portrét lőttem a családról. Viszont családdal, ha nem tolerálják a fotózást, akkor nyűg menni. Annyi fotózni való van, hogy nem lehet győzni 
-
Throme
veterán
válasz
gergo5991
üzenetére
Majd a szakik megválaszolják, de szerintem jobb fényviszonyok mellett más "kompozíciót" kéne választanod teszteléshez.
Pl elemeket egymáshoz képes eltolt síkban, vagy 45°-ban szöveget, stb..
Sötétben a monitor sarkát kattintgatni ....Amúgy csak a LV verzió a rossz (vagy az én szemem
). De lehet bemozdulás, akár a tükörcsapkodásból eredően.
Jó állvány és késleltetett expo tud ezen segíteni. És rövid záridőszvsz
-
yuhui
csendes tag
válasz
gergo5991
üzenetére
A kérdést nem teljesen értem. Nem véleményt írtam, hanem tapasztalatot.
Az enyém ~110e körül volt. Arra már nem emlékszem, hogy egy kasszából vették ki vagy a vevőszolgálatnál volt külön "kassza" ilyen esetekre (is). De én készpénzt kaptam, kérdés nélkül.
Nem tudom van e értékhatár, ami felett elküldenek, hogy majd utalják. De tőlem meg se kérdezték, hogy készpénzt kérek e vagy jó ha utalják. -
törölt tag
válasz
gergo5991
üzenetére
Így néz ki a vázból kieső jpg. Szerintem kifejezetten jó a képe.
-
-
gergo5991
őstag
válasz
gergo5991
üzenetére
még azt vettem észre, az obi af-s re állítva is live módban megállás nélkül fókuszál, ha videó módba állítom akkor is, de ha elindítom a felvételt akkor nem fókuszál megállás nélkül már.
bekapcoslt gépnél nincs kotyogós hangja az obinak ha le fel forgatom, lehet az elektronika kikapcsol és nem tart a motor a fókuszgyürüt a helyén vagy a stabi adja ki nem tudom.
2 random kép így gyorsba: kép1
f2,8on 50mm, és egy28 v 35mm f2.8on. tudom ezekbol a képekbol semmit nem lehet levonni majd jönnek rendes képek is, ezt csak így akit ha hirtelen érdekelne mégis "milyen"
-
Throme
veterán
válasz
gergo5991
üzenetére
Végül csak beszerezted!

Grat!
Fókuszhiba remélem nincs, képek, élmények jöhetnek

Az a kotyogás - ahogy én néztem a teszteket - inkább a napellenzőtől származik. Ha a lencsék kotyognának, az durva lenne és nem lenne túl sok értékelhető képed.
Esetleg tudbus kitekert állapotban, de inkább a napellenzőre szavazok....Azt mondták róla, hogy a tubus zár (az a lock) ellenére sem jellemző, hogy magától (ok, gravitáció) megindulna a lencse, illetve tubus kifelé...
#26828) zool1: már nincs tükrösöd, vagy miért adtad el?
-
Throme
veterán
válasz
gergo5991
üzenetére
Nekem a "sötét" 10-20 van és elég korrekt. A gyűrűi szépen simán járnak. Szerintem a zoomja kifejezetten kellemes, jobban tetszik, mint a nikkor "sötét" zoom-ok, leszámítva az AF-P obikat, mert azokat még sosem vettem kézbe.
Ebből kiindulva a 17-50 is hasonló lehet, az újabb "C" obik meg már biztosan nem rosszabbak.
Persze, ki kell próbálni, mert ez szubjektív. "art"-hoz szokott embereknek lehet más véleményük...
-
JohnyBlue
addikt
válasz
gergo5991
üzenetére
Az ART széria nagyon össze van rakva és igen példás az anyaghasználatuk. Amikor közelről szemügyre veszed, csak azt tudod mondani, hogy ehh ez igen, ez megvan tervezve, ez gyönyörű. Amikor kézbe fogod,, basszus ebben nagyon benne van az anyag... az elkészült képek élesek, kontrasztosak. Szóval pöpec kis üvegek

A régi szétmálló sigma már a múlté.
-
Throme
veterán
válasz
gergo5991
üzenetére
AF tuning ellenére jónak tartom a dokkolót. AF tuning 1 fókusztávra tudsz állítani, aztán vagy jó vagy nem (fixeknél csak egy van, de zoomnál több), míg a dokkoló asszem 3 helyen állít. AF tuninggal neked kell vacakolni, dokkolóval - úgy tudom - pcn beállítasz mindent.
d7100
A 18-105 obit kár eladni, amíg nincs más. Sötétnek sötét, de rengeteg mindenre jó. A minősége meg szubjektív. Én elégedett vagyok vele.
Szerintem számítógép mögül és a netet túrva nem fogsz 100%-os döntést hozni, ezért elég egy nyerőnek tűnő obi aztán majd rájössz mi kell. Vagy obi kölcsönzés...
szvsz
-
Throme
veterán
válasz
gergo5991
üzenetére
Az első bekezdést Studi megválaszolta. Szóval ne csapkodd az asztalt használt tamival, mert nem jössz ki jól a dologból. A "kutya kötelességből" gyors elhajtás lesz

A használt tami eladókat is tájékoztatni kéne, hogy az 5 év gari nem jelent semmit továbbadásnál... félrevezető.Nekem is inkább a sigma 17-50 került képbe, csak ennek még nincs dokkolható verziója (mint a 17-70 C obi), ami azért nagyobb megnyugvást jelenten, még az AF tuning ellenére is.
Egy ilyen népszerű lencsének kéne már egy frissített kiadás.szvsz
-
Studi
veterán
válasz
gergo5991
üzenetére
A számlából, vagy a kiterjesztett gari papírjaiból/netes regisztrációjából. És a kiterjesztett garancia feltételei között ott van, hogy nem átruházható.
-
Throme
veterán
válasz
gergo5991
üzenetére
Gondolkodtam már én is fényerős zoom vásárlásán, és a neten is keresgéltem infókat. A tamron 17-50 obit jónak tartják a júzerek, de ki kell fogni az adott vázhoz passzoló darabot.
Tami 70-300 VC verzióról van szó az nem rossz darab, bár keveset próbálta, más van helyette.Viszont aminek nézz utána, hogy használt obi esetén csak az első tulaj kapja az 5 év garit. Ezt majd tamron tulajok biztos kommentálják. Lehet nincs igazam....
-
törölt tag
válasz
gergo5991
üzenetére
Én éppen tegnapelőtt vettem 17-70-et (Sony A6000-re), fotózni még nemigen volt időm, de a tesztképei egészen meggyőzőek: http://lensbuyersguide.com/hu/lens/show/Sigma/17-70mm_f2.8-4_DC_OS_HSM_MACRO_C
Makroban 1:2,8 leképzést tud, ami már egész jó...
-
barrasz
aktív tag
válasz
gergo5991
üzenetére
Mondjuk nem éppen a makróra gondoltam hanem mostanában elkezdett érdekelni a street fotó és a szoció fotózás is. Természetesen a makró is érdekel de oda majd makró obit szeretnék. Most akkor inkább veszek egy állványt meg egy olyan táskát keresek amin nem látszik messziről,hogy mi lehet benne.
De köszönöm a válaszod és megnézem a videót is az ötlet jó mert így olcsón tudom kipróbálni. -
gabor576
csendes tag
válasz
gergo5991
üzenetére
Köszi! Akkor ehhez képest az ajánlott Nikkor AF-S 50/ 1.8 tűnik a legolcsóbb választásnak. Ez 70 000 körül megúszható, és ahogy utánaolvastam, nem lesz rossz választás.
Sajnos a gyári kitben lévő objektívvel ezek szerint nem sokra megyek. Elgondolkodtam azon, hogy első körben csak a vázat veszem meg, az itt ajánlott objektívvel.
-
r.levente75
addikt
válasz
gergo5991
üzenetére
Az utángyártott az milyen, még soha nem volt utángyártott kiégészítőm?
Csak vázat vettem, az optikák régebbről vannak. Egy 50mm 1,8d, egy 18-70 dx, egy 70-300vr, egy régi 28-80 ezt nem használom, és most vettem egy 18-55 af-p vr-t kizárólag videóra, ami nagyon ajánlott kategória, szerintem még fotózásra is megállja a helyét. -
bigsee
addikt
válasz
gergo5991
üzenetére
Érdekes fólia van a termékfotón, mintha nem elsőre lenne rajta...
-
80hun
addikt
válasz
gergo5991
üzenetére
A fényképező és objektívvásárlás cégre kényes téma én nem tenném csak ha a céghez használom is , ráadásúl ezeket ellenörzésnél bizonyítani is kell a megvett gép felvételeivel évekre visszamenőleg, legalábbis M.o.-n.

Meg a tevékenységi kör is meg kell hogy legyen hozzá.
Érdemes a könyvelőt megkérdezni előtte nehogy probléma legyen.

-
fireman123
őstag
válasz
gergo5991
üzenetére
"Több hivatalos Nikon forgalmazótól is kaptam választ, ...persze érdeklődni kell, hogy Szlovákiában is ez-e a szabály.

"Tisztelt Ügyfélszolgálat!
A közeljövőben szeretnék vásárolni Önöknél Nikon DSLR vázat egy kit objektívvel.
A kérdésem arra vonatkozik, hogy ha nem magánszemélyként veszem hanem cégre, akkor is 3 év a garancia a vázra és 1 év az objektívre?Üdvözlet!
Igen.
.................
DigiFénykép-MEDIKERKöszönjük megkeresését.
Természetesen a Nikon dslr vázakra minden esetben 3év garancia van. Vagyis abban az esetben ha hivatalos partnertől vásárol.üdvözlettel,
................
DigitCam Kft.Köszönjük érdeklődését! Természetesen a garancia független attól hogy milyen névre kerül a számla kiállításra. Honlapunkon a termékeknél jelöljük, hogy melyik termékre hány év hivatalos gyári garanciát tudunk biztosítani.
További kérdéseivel kapcsolatban állunk szíves rendelkezésére.
Üdvözlettel
...............FOTOPLUS Kft.
06 72 516 906 / 12
www.fotoplus.huAmennyiben a készülékre 3+1 év garancia van akkor az a céges vásárlóra is természetesen érvényesíthető. A különbség a 72 órás meghibásodás és az elállás kezelésében van.
--
Üdvözlettel:
220volt.hu csapata.220volt Magyarország Kft
1062 Budapest Váci út 1-3" -
-
80hun
addikt
-
fireman123
őstag
válasz
gergo5991
üzenetére
Szerintem a sorrendet egy picit összekeverted
, én először eldöntöttem volna mit is akarok és ahhoz melyik a legalkalmasabb obi (és van-e rá keretem
), ...amikor ez megvan, akkor adtam volna el amire nincs szükségem, ....ha 1,5 éves volt a 18-105 akkor arra már bizony nincs gari, hacsak nem vettél plussz bolti garit ....de az már nem Nikon gari (szerintem) (félrevezetted a vevőt?
).MÁS:
[link] Edigitál BF-en vásárolt Tamron 70-300 VC megjött pénteken, rá is vonatkozik a Tamron 5 évesgyári gari kiterjesztés (ma meg is tettem, visszaigazolták az 5 évet). Eddig nagyon bejön, a 18-105 és a 35mm F1,8G mellé.
-
weres78
senior tag
válasz
gergo5991
üzenetére
Igen, könnyebb lett volna, de végülis kicsilabizáltam mire gondolhat. :-)
Az árban már sok egyébként, annyit nem szánok rá. A másik két ajánlat szimpatikus, a fix 85-ös az ára, a zomm pedig a rugalmassága miatt.
Ha sikerül kipróbálnom a Sigma-t és tetszik, valószínűleg az lesz a befutó...
Köszönöm szépen az ötleteket! -
tvamos
nagyúr
-
RexMaximus
senior tag
válasz
gergo5991
üzenetére
Ilyesmit tudok Raynox DCR-250-el, ehelyett szeretnek olyat, hogy minden eles legyen. Meg azert ennel kozelebit is tudjon. - [link]
Nem akarok utomunkazni, nagyobb felbontasbol kivagdosni stb. Akkor inkabb megveszem a celeszkozt, mert utolag a raszant ido miatt tobbe kerul a sporolas
.A fotozando tema nem mozog, allvanyrol lenne fotozva, megfelelo villagitas mellett. Normal zoom objektivel f8 korul jo a hasonlo tema. De sokszor keves amit tud, jobb lenne kozelebbi felvetel.
Ez alapjan azt gondoltam egy zoom objektiv ezt megoldana. Csak itt akadtam el. Kineztem par tipust majd neten, gugliban meg kepmegosztokon keresgelve nem talaltam olyan kepet egyiknel sem amirol meggyozodhettem volna tudja e azt amire szeretnem hasznalni.
Utana jottem ide hatha valakinek van tapasztalata ebben.

-
RexMaximus
senior tag
válasz
gergo5991
üzenetére
Akkor ha jol ertem, a makrozas ezzel jar? Nem lehet mint mondjuk targyfotozasnal f8 allitani es akkor megfelelo villagitas mellett minden tisztan lathato?
Jo ez a video. De csak egy arra erdemes temanal eri meg ennyi munkat befektetni. Esetemben nem eletszeru kepenkent ezt csinalni.
-
faki_
senior tag
válasz
gergo5991
üzenetére
Ha az 5 év garanciából van még 2, akkor nem árt tudni, hogy azt csak az első vevő tudja igénybe venni!
-
Throme
veterán
válasz
gergo5991
üzenetére
Én nem látok olyan különbséget a két obi közt képminőségre, mint fireman123 link-jében látszik.
Szerintem megér +18k-t, de többet nem.
Fém bajonett, nagyobb átfogás (ez nagyon jól jön) és elméletileg újabb, nagyobb felbontású szenzorok kiszolgálására tervezték. Na ezt utóbbit se alátámasztani, se cáfolni nem tudom....
Ami vicc, hogy a 18-140-hez nincs napellenző és szütyő...
Külön horror áron van.Esetleg még nézz szét sigma 17-70 C, vagy mondjuk tami 18-200 VC irányban, mint kezdő obi.
szvsz
-
JohnyBlue
addikt
válasz
gergo5991
üzenetére
Úgy hogy a Live View kontraszt alapú fókuszálást használja.
-
aleister
veterán
válasz
gergo5991
üzenetére
Igen.
"vagy inkább valami fix fényerős lenne jobb"
Ez végig f2.8."panorámába összevágni"
Az ingatlanpiacon 100-ból 99 kép igénytelen. Bőven minőségen felül leszel, ha simán fotózol UWA-val. Ettől eltekintve az igényes belsőépítészeti képeket valóban panorámában rakják össze ekv 50 mm körüli képekből.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ford topik
- Gaming notebook topik
- OTP Bank topic
- M.2 csatlakozók terén (is) jónak ígérkezik az MSI közelgő AMD-s alaplapja
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Házimozi belépő szinten
- Socket AM4
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Jelentősen átalakulhat a Xiaomi 17 Ultra kamerarendszere
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! 8TB Western Digital Red Plus SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
hanem D40-es 6Mpixellel, ami nekem teljesen jó. Nem szeretem az ilyen nagy felbontást, mert vagy a zajszűrés eszi meg, vagy az olcsóbb obi nem tudja "kihajtani".

3 hete voltam a Magas-Tátrában és mondjuk nem 11-16, hanem 10-18-assal képeltem a legtöbbet meg 24 fixel. Nálam volt a 70-200, meg 1.8 50-es. Telét nem sokszor tettem fel, persze attól a hátizsákban elfért az 50-est is csak akkor, amikor pár portrét lőttem a családról. Viszont családdal, ha nem tolerálják a fotózást, akkor nyűg menni. Annyi fotózni való van, hogy nem lehet győzni

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nem egy Nikon 17-55 f 2.8, de teszi a dolgát rendesen. Én d7000en használtam.