Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
senior tag
Szia!
Nem írtad, hogy milyen rendszer megy az SSD-n. Ez azért fontos, mert a W10 simán túlél egy teljes hardver cserét. Én intelről tértem át amdre és nem volt gondom, nem kellett újrahúznom. Mondjuk asztali verziók között. Apám meg egyik laptopból tette a másikba a vinyót és az is ment neki. A laptopok nem ugyanolyan specifikációjúak voltak. Még a márka sem egyezett.Ami nálad a lényeg, hogy lehet, hogy a VGA a ludas.
Az a proci nem is fog képet adni neked soha, mert nincs benne IGP, ami megcsinálná. Azt csak a G végű amd-k tudják.
Szóval először egy másik VGA-val kellene kipróbálni. Amúgy is azt dobja az alaplap. -
ssgk
aktív tag
válasz JulianSinulf #51302 üzenetére
Ryzen 7 7800x3d be van igp kéne, hogy menjen dedikált vga nélkül is.
-
JulianSinulf
senior tag
-
laskr99
addikt
Üdv!
Mi lehet a gép baja? 3-4 évig hibátlanul ment, most a melegben már 2x kapcsolt le, túlmelegedésre tippeltem, mert eddig csak war thunder közben volt+nem is mindig, mert pl múlt héten több órát játszottam, most kb 1 órája ment a háttérben. Gép full random teljesen lekapcsol, a ramok világítanak, és eddig próbáltam várni 5 percig, de csak úgy kapcsol vissza, ha áramtalanítom és visszakapcsolom.B550 gaming carbon wifi lap
Ryzen 3600 4.4Ghz 1.27V
7900Xt ref kártya
4x8gb ddr4 3600 trident Z
Mx500 1TB+WD black 500GB+1tb WD10EZEX HDD
850W seasonic focus plus táp.Ami mostanság volt cserélve, az előző októberben váltotta a 1080TI-t a 7900XT és talán márciusban került bele az m.2 SSD.
[ Szerkesztve ]
-
laskr99
addikt
válasz Csorbi #51312 üzenetére
Ez a bajom, hogy nem fix. War thunderrel játszottam, talán 2-3 hete jött be az első ilyen, utána ma. Kettő közt végig játszottam etc. És semmi.
Most ryzen masterrel megyek egy kicsit biztonságosabb határhoz, ahol 4.2ghz és 1.18V van, azt tesztelem ki.
Tápra ránézek, lehet beszívott valami port mostanság.
-
cech19960320
tag
válasz cech19960320 #51280 üzenetére
Na visszatért a probléma.
Ugye továbbra is az van, hogy fogja magát, elmegy a kép, beakad a hang.
A hangkártyás javaslatra: A hangot ugye a VGA tolja ki a monitornak.
Ettől még csinálhat ilyet az alaplapi hangkártya?
Illetve: Jelenleg 2 SSD van a gépben, az egyik egy szutyok minőségű ADATA, a másik meg egy Sandisk
SSD haldoklása produkálhat hasonló hibát?
Az Adata 90%-os, a Sandisk 99%-os a HDSentinel szerint.
A SMART adatok nektek mondanak valamit? Nekem nem sokat.
Egy olyan van ami szemet szúr, ez a következő: [kép]
Azokon a napokon ahol a csúcsok vannak emlékeim szerint volt ilyen gépmegállásom. -
sipoczgabor
tag
sziasztok! van egy szokatlan jelenség a számítógépemnél, játék-terhelésnél olyan hang jön ki a pcből mintha csak épp bootolni akarna, bekapcsolni, tippre merevlemez indulgat újra, de hallok mellette venti hangokat is. egyébként normálisan működik a gép alatta, ugyanúgy megy minden, nincs beröccenés, de még log se az eseménynaplóba emiatt
illetve ssd-n van a rendszer, a merevlemez kikapcsolása tiltva van.
i5 10600
rx6600
thermatlake smart se 630w -
Grave_444
nagyúr
válasz sipoczgabor #51317 üzenetére
Ez így kevés infó.
Hőmérséklet, ventilátorok, fordulatszám stb? HDSentinel a HDD-re mit mutat?[ Szerkesztve ]
-
RVR400
veterán
válasz sipoczgabor #51317 üzenetére
Ez most ilyen tájékoztató jellegű hsz volt?
-
Grave_444
nagyúr
válasz sipoczgabor #51319 üzenetére
Ez ilyen, működik, aztán ha meghibásodik, akkor nem.
Még mindig nem írtál le mindent, így nem fogjuk kitalálni.
Nem lehet, hogy valamelyik ventilátor csapágyas lett, az zörög?Ez milyen hang?
"játék-terhelésnél olyan hang jön ki a pcből mintha csak épp bootolni akarna"Elég csak gondolkodni. Kezdésnek húzd le a ventilátorokat, próbáld ki úgy.
Utána HDD, procihűtő, kártya... Mondjuk egy HWINFO vagy Aida sokat segítene, ahol látni mindent, esetleg arról egy screenshot nekünk.RVR400
Igen, ez a feladvány egy találós kérdés..[ Szerkesztve ]
-
sipoczgabor
tag
az egér kattintás hangtól indul a stresszteszt, és egyből a hd rebootja is. a hd sentinel szerint 100%os a merevlemez, külön hdd tesztnél nem produkálja, a videókártya stressz teszt sem produkálja, más dolgot hírtelen nem találtam. kábelek rendesen a helyükön vannak https://drive.google.com/file/d/13lDdElipqYmWFP5TBRKpNnTr-oDjcJJ9/view?usp=sharing
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz sipoczgabor #51322 üzenetére
Úgy kellene megosztani, hogy a link birtokában bárki hozzáférjen.
Privát email címmel nem szívesen kérek engedélyt, sőt így nem nézem meg. -
Quenmorr
tag
Sziasztok,
Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek az alábbi konfignál okozhat-e hibát egy Seasonic GM 650-es táp.
Hibajelenség: Fejlesztettem a gépemet pár hónapja, és mostanában többször előfordult, hogy indításnál 1 hosszú 3 rövid beep-el indult a gép. Utána bebootol és látszólag semmi baj (gyártó weboldalán ezt a jelenség a VGA tápellátás miatt lehet). A másik hiba, hogy kockulás közben (terhelés alatt) néha mind a 2 monitor közepén vagy tetején be be villan 1-1 fekete csík majd eltűnik.
Felhívtam pár szervízt, és nagyrészt mindenki azt mondta, hogy a gépemhez már elég kevéb a 650-es táp, ez okozza a hibát.
Ez a beep-es indulás csak néha néha fordul elő, aztán nem jelentkezik egy darabig.
Gépem:
- Alaplap: Asus Tuf Gaming B550 plus
- Proci: Ryzen 5 5600 (gyári OC-vel)
- VGA: Asus Dual Geforce RTX 4060 Ti
- Ram: Kingston HyperX 3200 mhz 2x16 GB
- 1 db M.2-es SSD 2 TB
- Táp: Seasonic Gm-650 (ez egy elég régen vásárolt táp)Mit gondoltok érdemes új tápot venni, vagy más lehet a baj?
Köszi szépen, Üdv, Győző -
Grave_444
nagyúr
válasz sipoczgabor #51326 üzenetére
HDD indul és leáll.
-
Quenmorr
tag
Köszi szépen a válaszokat Privátban is kaptam segítséget, első körben leveszem az OC-ket és meglesem, aztán majd vidi kari cserét is beiktatok
-
KROK640
nagyúr
válasz cech19960320 #51314 üzenetére
Lehetne, hogy az SSD a hibás, de túl jó állapotban vannak.
nekem mikor döglődött az SSD, a hang beakadása után kékhalál jött, de hasonló volt a tünet.
Ki lehetne próbálni egyikkel és másikkal is éppen ha nincs jobb ötleted.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz cech19960320 #51332 üzenetére
Akkor mindenképp próbáld ki, mert mint írtam nekem is hangbeakadás, csak utána pár másodperccel jött a kékhalál, és akkor az SSD volt a ludas
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
zseko
veterán
Üdv, a jelenség az, hogy a gép terhelés hatására lekapcsol, és csak akkor kapcsolható vissza, ha áramtalanítom a tápot. Elkezdtem próbálkozni az MI-s képgenerálással, ez a hiba azóta van, és akkor jön elő, mikor az megy.
Húzva nincs semmi.A gépem:
Alaplap: AsRock Fatal1ty B450 Gaming K4
CPU: Ryzen 5 3600
RAM: 4x8GB G.SKILL Aegis DDR4 3000MHz CL16 F4-3000C16S-8GISB
VGA: Sapphire Radeon RX VEGA 56 Pulse 8GB HBM2 (11276-02-40G)
Táp: BeQuiet! Straight Power 11 550W CMValamint 2x M.2 SSD (egy sata és egy nvme), 1x 4TB HDD, 1x 14TB HDD, és egy satás ssd lett utólag betéve most a pagefile-nak (a program miatt [~50GB pagefile-t csinál, hdd-vel kissé szenvedés volt ]), de enélkül is csinálta.
Én a tápra gondolok első körben, lehet már határon van és ez okozza, gondolkodom egy Be Quiet! Straight Power 12 850W cserén, szerintetek jól gondolom, és ez megoldhatná? Valamikor a távolabbi jövőben amúgyis tervben van egy 7800XT VGA-ra bővítés, ahhoz már szinte biztos kevés lenne szerintem az 550-es táp.
HR24.hu
-
A 7800 XT-t is elvinné ez a táp. Nem tudom hol lehet a probléma, én csak erre az egy gondolatra reagáltam. Nincs szükség 850-esre, nagyon max egy 650-es vagy 600-as elég neki. De az hasonló minőségű legyen, mint ez a BQ.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
nagyúr
Üdv !
Nem ismerem a progit amit használsz. a VGA-t nyélen használja (300W kb maxon, 7800XT is ennyi körül tud kérni) ? Procit mennyire (95W körül, ha nincs felpiszkálva) ?
A táp amúgy elég lenne, bár tény hogy jól ki van centizve.
Próbatáp esetleg ?
A tápod mennyi idős ? Lehet már nem tudja amit korábban, és egy nagyobb tüskénél a védelem leoldja.Egyetértek #51335Rowon-nal, minőségi 650-es elég ha csereérett. Mindenképpen minőségi, mert a gagyi 800-as-al hátrébb lennél mint egy jó 550-essel.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
zseko
veterán
válasz jokeph #51336 üzenetére
Fooocus a progi amit próbálgatok. Feladatkezelő alapján mindent nyélen használ Megeszi a 8GB vramot, a 32GB ramomat, emellé csinál még ~50GB pagefile-t, a proci 100%/4.2GHz-en megy (sose láttam még ennyin ), a vga is szintén 100%/7.8GB. Persze nem egyszerre azért szerencsére, a modellbetöltésnél a proci pörög és tele a ram, utána azok visszaesnek és a generálásnál a vga megy. Ekkor szokott leállni, valamennyire a progi beállításaitól függően (minél élethűbb a kép, annál több számítás, annál biztosabban kikapcsol).
A táp már lehet meg van 3-4 éves.
Ha cserélek, hasonlóképpen egy ilyen BeQuiet! lesz, gondolom ez elég jó.HR24.hu
-
tag
Sziasztok!
Ilyennel sem találkoztam még, pedig raktam már össze pár száz gépet, de jelenleg tanácstalan vagyok. Új setup, szokásos eljárás, asztalon összedugtam, postolt, BIOS-ba bent voltam, látott mindent, mondom király. Szétszed, beépít, bekábelez, minden, aztán mehet a Windows telepítés. Igen ám, de minden egyes alkalommal, amikor bootolna a gép, teljesen mindegy, hogy miről, legyen az Windows pendriveról, memtest pendriveról, telepített Windowsos SSD, bármi amiről bootolni lehet, mindig újraindul. De csak akkor és abban a pillanatban, mikor bootolni kellene... BIOS-ban áll a gép órákat akár, de amint bootolni kellene bármit bármiről, hardreset. Sosem találkoztam még ilyennel... Bárkinek bármi ötlet?
Előre is köszi mindenkinek!
Üdv.
Dávid[ Szerkesztve ]
12 éves tagság, 1435 pozitív, 0 semleges, 0 negatív értékelés.
-
Sawyer7733
csendes újonc
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy indítás után először lefagy a gépem, majd újraindul. Nem mindig csinálja, de kb 10ből 4-5x. Amikor újraindul, akkor viszont szintén nem mindig (10 újraindulásból 5-6x) nincs hang, akkor manuálisan újraindítom és minden jó.
Érdekesség, hogy csak akkor fagy le és indul újra, ha szinte alig dolgozik (megnyitok egy chrome ablakot, egy facebook-youtube kombo, de megpróbáltam úgy is hogy egyetlen programot sem nyitok meg) , de viszont ha rögtön elindítok egy játékot akkor sosem fagy le. Az is érdekesség hogy miután megtörtént ez a lefagyás-újraindulás, onnantól a nap hátralévő részén soha semmikor nem csinálja ezt.
Eseménynaplóban minden ilyen esetben ezt írja: "A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása."
Természetesen minden driver friss, bios friss, hőfokok rendben, bár a hiba ezektől független úgy vélem, hiszen a régebbi driverekkel/biossal is pontosan ugyanezt csinálta, sőt az sem befolyásolja hogy be van-e kapcsolva az EXPO, vagy a procinál a PBO avagy nincs, amúgy órajel emelgetés, tuning nincs a gépen és minden alkatrész vadiúj volt (tavaly nyáron raktam össze). Csatlakozók a helyükön, már építésnél is mindent 3x ellenőriztem, meg azóta is többször, tápnak röhögve bírnia kéne egyébként, a gép teljesítményével semmi gond amúgy, stressz teszteket is simán fagyás nélkül bírta.
A konfig a következő:
-ASUS ROG STRIX X670E-E GAMING WIFI
-Ryzen 7 7800X3D
-Kingston FURY Beast 32GB DDR5 KF560C36BBEK2-32
-Sapphire Radeon RX 7900 XTX NITRO+ Vapor-X
-Kingston FURY Renegade 2TB M.2 PCIe
-be quiet! Silent Loop 2 360mm, paszta: Thermal Grizzly Kryonaut Extreme
-be quiet! Straight Power 11 1200W (BN310) 80Plus Platinum -
jencsikdani
tag
Sziasztok. most 2 napja cseréltem le a 2x4 gb ramomat egy 2x8 gb ramra. Azóta a windows random lefagy. Direkt néztem, ha játszom és terhelés alatt van a gép, akkor órákat is mehet, nincsen semmi baja, most játszottam 1 órát, kiléptem elkezdtem youtube nézni, rá 10 percre lefagyott a kép, hang továbbra is volt, de nem tudtam vele semmit csinálni, videót se tudtam megállítani. Volt azóta windows újratelepítés és bios reset is, valami tipp? XMP jelenleg bevan kapcsolva.
CPU: I5-8600K (Nincs húzva)
Alaplap: Asus Tuf z390 plus
GPU: Aorus rx570 4 gb
RAM: Gskill Trident Z 2x8 gb 3200 mhz cl16 (3200 mhz xmp van bekapcsolva)Huawei Mate 20 pro --> *Xiaomi 12T*
-
KROK640
nagyúr
válasz jencsikdani #51344 üzenetére
Kezd az XMP kikapcsolásával, és nézd meg úgy
-
JulianSinulf
senior tag
válasz jencsikdani #51344 üzenetére
Szia!
Kitakarítottad a gépet mielőtt beletetted a ramokat vagy csak egyszerűen régi ki, új be és had szóljón?
Lehet, hogy került oda egy kis por.
A VGA kábele jól csatlakozik, nem mozdult ki? -
jencsikdani
tag
válasz JulianSinulf #51346 üzenetére
Szia. igen mielőtt belett helyezve az új ram kilett takarítva a komplett gép, illetve proci is kapott új pasztát. VGA kábelt nem ellenőríztem, így látásra benne van rendesen, de majd ellenörzöm
Huawei Mate 20 pro --> *Xiaomi 12T*
-
KROK640
nagyúr
válasz jencsikdani #51348 üzenetére
majd fog ... ha meg nem, akkor örülés van
-
KROK640
nagyúr
válasz Sawyer7733 #51343 üzenetére
Hát barátom, az a helyzet, hogy nem igazán láttam még ilyet.
Nekem valami szoftveres hibát súg a megérzésem, egy teljesen clean Win renistallal kezdeném a dolgot. És lehetőleg Win 10-el.Talán Csorbi majd tud valami okosat mondani
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest