- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
shadow1901
aktív tag
válasz
jencsikdani #51899 üzenetére
Nekem laptop produkál hasonlót (sokkal régebb óta). Én a használt linuxra gyanakodtam eddig, (berohad valami a leállítási folyamatba) de gondolom neked nem az van. Felvillan a bill világítás (amúgy driver miatt nem is működik ilyenkor látom csak), majd elalszik, a bekapcsoló gomb alatt mindig világít így az marad is úgy, meg a villanykörtés led az elején. Nekem is úgy kell néha leállítani. Sem a kora, sem a gyártó, semmi más hasonló nincs a kettő eszközben, csak a hiba. Én reprodukálni nem tudom, teljesen random. Neked minden leállítás ilyen? Ha van valami LED vezérlő próbaképpen lehúznám akkor is előjön-e?
#51900 zozek
Honnan tudod, hogy lassú? Van amikor gyors? Mennyi a különbség? Ha mindegy melyik drivera teszed, hogy segítene egy másik eszköz? Egy rendszerindítás után hányszor indul el a játék? -
Csorbi
addikt
válasz
jencsikdani #51429 üzenetére
Tedd ki asztalra a lapot és nézd meg úgy. Gondolom a CPU-t nem vetted ki, csak újrapasztáztad. Milyen pasztát használtál? (Áram vezetés miatt lehet érdekes) Mivel takarítottad le? Foglalat körül esetleg hiányzó alkatrész (SMD) nem látszik?
-
Csorbi
addikt
válasz
jencsikdani #51427 üzenetére
Akkor nézd meg alaposan a RAM slotot, nem ment-e bele valami. Gondolom A2-ben megy, B2-ben már nem.
És csak a B2-ben önmagában? Esetleg a többi slotban? -
Csorbi
addikt
válasz
jencsikdani #51425 üzenetére
-
KROK640
nagyúr
válasz
jencsikdani #51348 üzenetére
majd fog ...
ha meg nem, akkor örülés van
-
JulianSinulf
őstag
válasz
jencsikdani #51344 üzenetére
Szia!
Kitakarítottad a gépet mielőtt beletetted a ramokat vagy csak egyszerűen régi ki, új be és had szóljón?
Lehet, hogy került oda egy kis por.
A VGA kábele jól csatlakozik, nem mozdult ki? -
KROK640
nagyúr
válasz
jencsikdani #51344 üzenetére
Kezd az XMP kikapcsolásával, és nézd meg úgy
-
Csorbi
addikt
válasz
jencsikdani #50524 üzenetére
Nézd meg XMP nélkül.
A VGA-t, monitort kizártad, nem lehet ott a gond?? -
jencsikdani
tag
válasz
jencsikdani #50524 üzenetére
UI: lehet az is segíthet a megfejtésben. Ha overclockolom a gépet, az alap asus beállításaival akkor is ugyan úgy működik viszont random néha kifagy a gép, de sokan szidták az asus alap konfigurációit szóval betudtam annak.
-
Csorbi
addikt
válasz
jencsikdani #50522 üzenetére
A lap manual-jában megadott slotokban vannak a ramok? Milyen órajelen mennek?
Hűtő nem hajlítja a lapot enyhén esetleg?
Overclock, bármilyen finomhangolás van BIOS-ban? -
dannyl
addikt
válasz
jencsikdani #50163 üzenetére
Ez megint csak VGA hibára utal. Mondom: próbáld ki IGP-vel.
-
jencsikdani
tag
válasz
jencsikdani #50161 üzenetére
Illetve azt kifelejtettem hogy teljesen random mikor történik. Van amikor több hétig használom a gépet és semmi ilyen problémája nincs. Az előző ilyen amikor a monitor ilyet lett, az 1 hónapja volt és addig semmi, szóval tesztelgetni se nagyon tudom.
-
dannyl
addikt
válasz
jencsikdani #50161 üzenetére
"VGA nem rég került be a gépbe, előtte nem volt ilyen problémám". Szerintem meg is válaszoltad... Használt VGA gondolom... Ráadásul ezekkel előszeretettel bányásztak is.
RAM-ra memtest.
-
dannyl
addikt
válasz
jencsikdani #50159 üzenetére
Ránézésre artifact-ol a VGA, de simán okoz ilyet driver hiba is. RAM-okat teszteld le, VGA-t vedd ki, IGP-vel próbálkozz. Ha ezek után is rossz, akkor friss WIN. Ha utána is, akkor gyere vissza
-
jencsikdani
tag
válasz
jencsikdani #50112 üzenetére
Plusz infó. Most néztem utána elvileg a led. Az a mem ok led-je ami ha világít tesztelés alatt van a ram. De annak elvileg el is kéne aludnia 30 másodperc után kb. Már 10 perce kb itt megy a gép és azóta is még világít.
-
codec
senior tag
válasz
jencsikdani #49947 üzenetére
Olyan frissítést küldött a VGA, valszeg a driver miatt a monitornak, amit már az nem kezelt. Erre jöhetett a "no signal".
-
Csorbi
addikt
válasz
jencsikdani #49948 üzenetére
De most már belenézhetsz, és megnézheted milyen esemény volt a vga driver telepítés előtt, ami esetleg erre utalhatott.
-
Csorbi
addikt
válasz
jencsikdani #49942 üzenetére
Windows eseménynaplóba nézz már bele légyszi....
-
blp85
senior tag
válasz
jencsikdani #49944 üzenetére
Kezd állatorvosi ló lenni a gép.
A PCIE csatlakozás rendben van, esetleg megpróbálhatod másikba, hátha annak van nyűgje (ahogy látom van rajta még egy csatlakozó).
A VGA alá volt támasztva?Esetleg másik táppal próbáld meg (bár nem hiszem, hogy csak az a vezeték hibás, de bármi lehet, illetve az ellenkezője is).
-
blp85
senior tag
válasz
jencsikdani #49942 üzenetére
A monitor kábelt is próbáltad cserélni?
Esetleg, ha csökkentett módban hajlandó indulni, akkor a VGA drivert legyalulod DDU-val, majd újra telepíted.
-
válasz
jencsikdani #49939 üzenetére
Tápegység?
-
válasz
jencsikdani #49937 üzenetére
Akkor driver probléma.
-
d@minator
addikt
válasz
jencsikdani #49930 üzenetére
Az én gépemben ránéztem egy másik GPU-val, A Windows Safe módba bootolt be és úgy adott képet.
Másik GPU sem adott képet csak safe módban? -
válasz
Ha nem konfig, akkor mi más?
Problémát csak ennek fényében lehet megoldani.
-
blp85
senior tag
válasz
jencsikdani #49932 üzenetére
A csipogót én személy szerint jobban szeretem, mint a debug ledet. Az elemet próbáld meg szerintem, könnyen lehet, hogy az van lemerülve vagy lemerülő félbe, illetve a hibák közül talán az a legolcsóbb probléma. Illetve a csatlakozások rendben vannak, egyik sincs kilazulva?
-
blp85
senior tag
válasz
Próbáld meg kicserélni az alaplapi gombelemet (CR2032-es), illetve van a lapon speaker (csipogó)?
-
válasz
jencsikdani #49928 üzenetére
Na akkor görgess felülre, hogy mi is kéne egy hiba feltárásához.
Annyit tudtam meg van egy géped, meg Windows van rajta.
Semmit magyarán.
-
válasz
jencsikdani #49926 üzenetére
Minden infó nélkül? Nagyon nehéz
Semmit nem írtál le végül is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged