Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marci177
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy LG 27UP600 monitorom, ami elkezdett egy furcsa dolgot csinálni. Mégpedig pc használat közben azt vettem észre, hogy mintha elakarna halványulni a kép, aztán vissza ugrik, és ezt kb 20-60 másodpercenként csinálja. Ezt leginkább világos hátterű dolgoknál csinálja, sötétnél is észrevettem, hogy ezt történik, de sötétnél vagy nem, vagy szinte nem észrevehető, vagy nem csinálja. Pc egy ideje nem volt bekapcsolva, az elmúlt pár napban konzollal használtam a monitort és ott nem tapasztaltam ilyen "hibát". Ma konzol játék után bekapcsoltam a gépet és win frissítések lefutottak elsőnek, utána akartam netezgetni és akkor vettem észre. A gépben egy 3070 van, maga a gép és a monitor nincs egy éves, a gpu viszont idősebb.
Szerintetek mi lehet gond? GPU vagy monitor lehet a ludas?
-
Paligyerek
csendes tag
Config:
3900x CPU
2x16 Corsair Vengeance RAM
Corsair RM850 Táp
5700xt GPU
1TB Samsung 970 evo SSD
és egy MSI B550-A alaplap
Mai nap délután zökkenőmentesen ment a gép, mire hazaértem bekapcsolnám, se képet nem ad, illetve a perifériák sem villannak fel, tudni kell az alaplapról, hogy az egyik PCI csati már nem működik (így vettem sajnos) lehetséges, hogy teljesen megadta magát az alaplap?
RAM-okat kivettem, áttörölgettem, elemet is kivettem, nem segítettek, felpörög minden mintha normális indulás lenne, csak az alábbi hibák jelentkeznek. A semmiből -
Top cat
addikt
válasz Paligyerek #51457 üzenetére
EZ Debugg LED jelez valamit?
-
Top cat
addikt
válasz Paligyerek #51459 üzenetére
Akkor ez elvileg a Boot folyamat megakadását jelzi.
Ha kiveszed az SSD-t, úgy mit csinál?
-
RVR400
veterán
válasz Paligyerek #51457 üzenetére
Csak kivetted az elemet, vagy csináltál CMOS cleart is? Vagy legalább rövidre zártad az elem csatlakozóit, hogy kinullázódjon?
Esetleg 1 memóriamodullal is letesztelhetnéd, ha ez nem segít. -
Paligyerek
csendes tag
Ah bocsi rosszat neztem…GPU villan fel, de ha kiszedem akkor sem villan meg semmilyen periferia. CMOS reset volt, ramokat atdugtam masik slotba, egyesevel is probaltam..
-
Paligyerek
csendes tag
Gepben minden ami RGB-s felvillan ( huto, videokartya, ramok) perfieriak azota sem reagalnak semmit, van egy usb stickes wifi adapter, folyamatosan vilagitott, jelenleg az sem.
-
I02S3F
addikt
válasz Paligyerek #51463 üzenetére
Próbáld meg másik táp kábellel, másik konnektorba. (Hátha van otthon! Ha mást nem a monitor tápkábelével meg tudod cserélni.)
Ha van módod rá, akkor másik táppal is megnézhetnéd!
[ Szerkesztve ]
-
-
I02S3F
addikt
válasz Paligyerek #51465 üzenetére
Ha nem tudsz tápot kölcsön kérni, szerintem add be szervízbe, ott másik cpu-val is meg tudják nézni!
-
RVR400
veterán
válasz Paligyerek #51465 üzenetére
Speakered nincs esetleg?
-
KROK640
nagyúr
válasz Paligyerek #51468 üzenetére
Arra, hogy valamit csipogna a lap, és akkor tudnánk, hogy mi nem tetszik neki
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Top cat
addikt
válasz Paligyerek #51470 üzenetére
A POST beep letiltható, így nem meglepő ha nem csippant induláskor.
-
KROK640
nagyúr
válasz Paligyerek #51470 üzenetére
Ez nekem arra utal, hogy lehet, hogy nincs is speakered
-
Paligyerek
csendes tag
Mit javasoltok mit csinaljak? Nem teljesen ertek hozza sajnos
-
Csorbi
addikt
válasz Paligyerek #51474 üzenetére
Szerviz!! Nem teljesen evidens, ha nem értesz hozzá...?
[ Szerkesztve ]
-
Paligyerek
csendes tag
Az a helyzet nem otthon élek (svájcban) és itt egy alap hibakeresés egy komponens ára (100-150 frank) ezért próbáltam itt segítséget kérni, de koszonom mindenkinek a valaszt!
-
honlapos5
csendes tag
Nem tudom létezik-e olyan IT-s szakember, aki tud válaszolni a következő hiba okára:
Win10 rendszeren használtam egy egeret, egy noname rádiós egeret. Tökéletesen működik most is. (Asztali gép, 5 éve tökéletesen működő, napi frissítésű, 6 havonta újrahúzott win10 rendszer, intel procival)
Vettem egy új Hama egeret (MW-500v2) és időnként akadozott az egér kurzor.
Visszavittem a boltba, vettem helyette egy Logitech M235-öt, amit egy alap szabvány egérnek godnoltam, de azzal is ugyanaz a hibajelenség.
Tehát a régi egerem tökéletesen működik, de az új egerekkel szakaszos a mozgás, loggol, darabosan mozog, nem indul meg aztán hirtelen ugrik egy nagyot, stb.
Nem vagyok bolond, de határozottan akkor kezdődik ez a hibajelenség, ha legördülő menük vagy beviteli mező fölé kerül az egérkurzor.
Nekiálltam hibát keresni,
1. próbáltam másik USB portba tenni a rádiós vevőket, hasztalanul usb 2.0 usb 3.1 portokban is marad a hibajelenség. (nem hubba tettem a vevőt, hanem közvelten alaplapi portra)
2. az Eszközkezelőben eltávolítottam az egeret és újra felvettem azt
3. ellenőriztem az egerek akksijának töltöttségét
4. ellenőriztem a legújabb frissítéseket az oprendszeren
5. Eszközkezelő USB beállításainál kikapcsoltam az energiagazdálkodást
6. Biosban végignéztem, van e olyan USB opció, ami esetleg nem alapállapotban van
7. folyamatban: A szomszédaimhoz becsengetek, ki használ még esetleg rádiós egeret, amivel interferálhat.
Egyszerűen nem értem, a második teljesen új egeret vásárlom, és a hibajelenség megmaradt, nem tudom normálisan használni a gépem és az idegest a legjobban, hogy nem tudom a hiba okát.
Sok dologgal szívtam már 1993 óta, de ennek az okára nem jövök rá.
Van valaki, akinek van lövése? -
KROK640
nagyúr
válasz honlapos5 #51477 üzenetére
Mi baja van annak a szerencsétlen gépnek, hogy 6 havonta újrarakod a Windowst 10-et? Azt már csak nagyon ritkán kell, ez már nem a Win 9X, már az XP-t se raktuk félévente újra, mert fölösleges időpocsékolás. A Win7-em a 12 év alatt kb 3× volt újrarakva, egyszer HDD hiba miatt, egyszer meg azért mert kapott a rendszer egy SSD-t.
A Win 10-em pl 2021 márciusi install, és azóta is az van, pedig közben volt RAM csere, SSD csere és VGA csere is. (illetve monitor és billentyűzet csere is)."de az új egerekkel szakaszos a mozgás, loggol, darabosan mozog" - itt érdemes lenne akkor a LOGba beletekinteni, hogy mit látsz?
Egyébként a 7-8-as pontot javasoltam volna én is. A régi egérrel jól megy most is? Mert ha igen, akkor a 7-es pont körül lehet a ludas. Illetve ha gondolod rakd újra a Windowst az új egérrel.
-
honlapos5
csendes tag
válasz I02S3F #51479 üzenetére
Köszi, maradt a 7-es pont, de azt meg kiüti az, hogy a windowsos laptopomon meg tökéletesen működik az egér.
Szóval még a rendszer újratelepítése van hátra. Esetleg ha valakinek még vannak ötletei...
(A win újratelepítéseknek külön története van, pl, meghalt az SSD-m, előtte kisérleteim voltak dual bootra mindenféle linuxxal amik összevesztek egymással, és hasonló esetek, amugy a nyugis böngészgetős laptopomon évek óta fut ugyanaz a win10 )
-
nagyúr
válasz honlapos5 #51482 üzenetére
Üdv !
Esetleg, nézz rá Latency Moon progival, hátha kidob valamit.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
honlapos5
csendes tag
válasz honlapos5 #51482 üzenetére
Köszönöm, nem ismertem a LAtencí Moont, de a teszt után azt írja ki zölddel, hogy nincs probléma. Miközben a program használata közben alig tudom eltalálni a "play" gombot az új egérrel.
Most épp két egeret dugok a PC-ra, a régi egérrel tökéletesen, folyamatosan működik,
az új egér szaggat, késik, ugrál. De csak ezen az asztali gépen, mert a másik számítógépen (laptopon) meg tökéletesen múködik!
Imént az asztali gépen az alaplap bios-t rezeteltem, hátha ez megoldás lesz, felcseréltem minden usb portot, a hibajelentség marad.
Az új/problémás egér USB receivert közvetlenül kivezettem egy kábellel az egérhez, hátha... Ugyanúgy akadozik.
Tehát a hibát leszűkítem:
Egy adott asztali számítógépen egy új egér(ami egyébként más számítógépeken tökéletesen működik) akadozik. De csak ezen az egy Win10 számítógépen, amin egyébként egy régi egér tökéletesen működik.
Hátha létezik olyan szakember, akinek még van ötlete, mi okozhatja ezt. -
-
honlapos5
csendes tag
válasz Csorbi #51486 üzenetére
Köszi Mindenkinek a tippeket.
Feladtam! Győzött az ismeretlen hiba!:
Visszavittem a hibátlan, de a PC-mel nem működő Hama MW-500v2 a Logitech egereget és helyettük egy vezetékes Logitech G203-as gamer 1000Hz-st üzemeltem be ami tökéletesen működik! Akárcsak a noname wirelesses régi, ami már kicsit nyikorog.
Legyőzött az ismeretlen hiba!
-
roseA580
junior tag
válasz honlapos5 #51487 üzenetére
Én is hasonlóan jártam régebben az előző PC-mel.
Megvettem a legolcsóbb vezeték nélküli egeremet a helyi boltban, és a Windows 11 nem ismerte fel.
Visszavittem, a bolt tulajdonosa is kipróbálta a saját PC-jén, és gond nélkül tudta használni. (Windows 11, drivert sem kellett telepítenie hozzá)
Szerencsére egy márkás, jóval drágább vezeték nélküli egér már nálam is jól működött.
Egyébként később én is vezetékesre váltottam, mert a legtöbb vezeték nélküli egér hamar energia takarékos módra vált, és nem azonnal reagál ha ilyenkor megmozdítjuk.Ui:
A vezeték nélküli egereket egyébként sok minden megzavarhatja:
WiFi, Bluetooth, Tápegység, az alaplap DC-DC konvertere, a Videokártya DC-DC konvertere
mind zavaró jelet sugározhat ki. (még az USB 3 is képes zavaró jelet sugározni, igaz én szerencsére még nem tapasztaltam) -
pruzsi
őstag
Sziasztok!
Mai napon Path of Exile játék közben egyszercsak lekapcsolt a gép minden előjel nélkül.
Visszakapcsolni sem akart csak miután a szünetmentest kikapcsoltam és vissza.Ezután lefuttattam egy memória tesztet,furmarkot,3d markot,IntelBurnTest,Prime95, végül egy AIDA64 stressz tesztet nem volt gond.
Mind egy jó 10 percig ment folyamatosan.Létezik még valami amivel érdemes tesztelni?
Táp hiba Seasonic FOCUS GX-650? Szünetmentes hiba(FSP 1500)?
Vagy más?
-
juve600
nagyúr
Sziasztok !
Gépbe új ssd került a biosban a boot menüben beállítottam hogy arról induljon a win.
Majd a biosban a save changes and power off -ra nyomtam. Gép kikapcsolt,de azóta kb 10-20 bekapcsgomb nyomás kell hogy elinduljon a gép .........
Mi lehet a gond ?
-
efemm
tag
-
codec
senior tag
válasz pruzsi #51489 üzenetére
Tápegység probléma, gondolom hirtelen fesz urgrás volt vga irányába, és bekapcsolt a tápegység védelme. Finoman szólva rosszul kezeli a "mondjuk azt népszerű" Seasonic ezt, az ismert hibát, de lehet közben már javították.(mondjuk ez neked nem nagy segítség.)
Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!
-
loczki65
csendes tag
Sziasztok volt itthon egy régebbi számítógépen most újra telepítettem és nagyon lassú megnéztem a processzor hőmérsékletet és azonnal 90 fokote mutat bekapcsolás kor . víz hűtés vén benne . délután veszek hozzá hő elvezető pasztat és újra pasztazom már nagyon régen g volt pasztazva .vagy rakjak rá egy ventillatoros hutest? Vagy más baja lehet?
[ Szerkesztve ]
-
Pferi
senior tag
Sziasztok!
Hibás USB port vagy USB eszköz okozhatja azt hogy időnként váratlanul leáll a gép?
memóriacsere megvolt, BIOS reset, új BIOS felrakás megvolt, BIOS állítgatás megvolt.
MEMTEST86 hiba nélkül lefut, AIDA64 stresszteszt órákig hiba nélkül megy, de néha jákékok alatt, sima böngészés alatt, vagy csak rendszerindításkor váratlanul leáll a gép.
Most arra gyanakszok hogy valamelyik USB port vagy USB eszközöm hibás, de mivel a leállás teljesen szabálytalanul, váratlanul jön elég nehézkes produkálni a hibát. Néha órákig semmi gond, néha meg a gép bekapcsolása után 10 mp-e, már le is kapcsol.
A gép összetevői az aláírásomban vannak.Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
-
Pferi
senior tag
válasz I02S3F #51499 üzenetére
Egy 32"-os monitor van még ott.
Az a krv nagy baj hogy okozhatja a táp is, vagy az alaplap, vagy a cpu, vagy a VGA, de honnan akasszak le mindenből?
A memóriát meg tudtam oldani, de a többi...
Most mindenből rendeljek online 1-1 db-ot, teszteljem külön-külön, utána meg küldjem vissza? Ahhoz nem fűlik a fogam.
Esetleg tegyek a géphez egy szünetmentes tápot?[ Szerkesztve ]
Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Hálózati / IP kamera
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- Topton N100 (4mag,4szál) 1xDDR4, 1xNVME, 2x2.5Gbit LAN, SATA PORT HIBÁS GÉP
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- Új generációs Gamer Intel i5 13400/ RTX 3070 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD / Beszámítás / Garancia
- ELADÓ: i5 6500/ 8GB DDR4 /240GB SSD /USB-C /takarítva, pasztázva/ HP 800 G3
- GAMER PC: Új RYZEN 7 3700X/5800X - Új RTX 3050 GDDR6 - Új 16/32GB DDR4 - NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest