- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
7Sony7
addikt
Üdv. Ma megint eljátszotta. Belenéztem, mindenv entillátor pörög, mint az őrült. + házventi, egy cpu, egy vga. Változtat ez valamit?
Memtestet még nem futtattam, csak valami pendrive-os indítósat találtam. Nincs valami olyan progi, ami win alatt fut, és alkalmas lehet tesztelni a gépet? -
jkrisztian
aktív tag
Köszi @Csorbi, este megnézem OCCT-vel, bármi is legyen az.
A gép pontos paraméterei az alábbiak:
CPU: Intel® Core™ i7-4770 BOX
Alaplap: MSI Z97-G43
VGA: GIGABYTE GV-N970G1 GAMING-4GD GTX970 4GB GDDR5 OC PCIE
HDD: 500GB WD Green + 500 Samsung SSD
Memória: 2x 16 GB Kingston HyperX Blue
Tápegység: FSP HEXA 500W 80+elég öreg már de ismerősnek hasonló gépen szépen eldöcög, hiába, hogy alulról karcolja a minimum követelményeket.
-
ferkovics
csendes tag
Hali.Volt néhány (chif.) tápom,és voltak vele gondok.Ki mérettem (szakikkal) és legtöbb a fele teljesítményt sem atta ,+ nagy áram ingadozásokat.tapasztalatom.)Azóta Corsair.ill.
SEASONIC.amiket referálok.Nem FSP!-k re gondoltam,és nem F.i..k... a többi tápot, csak saját tapasztalatom írtam.a másik segíteni akartam mivel már jártam úgy hogy a tápok miatt volt instabil a gép.Nem kell elfogadni ez csak az én saját véleményem.
Hali -
Akkor már inkább egy szürke importból származó FSP, utóbbival mi a baj amúgy?
Chifinek tudom mi a belseje? Az iArena eléggé karcsú, azért mert 20 éve a Chieftec neve beégett az agyunkba már túl lehet rajta lépni tápügyileg.
Szóval a teljesen jók, esetleg egy irodai konfigba... Ahol integrált cuccokat, netán egy 1050 szintű VGA-t kell hajtani, tény oda jók..
Amúgy low-cost, tény jobb mint egy Akyga.. De nah.. Semmivel nem jobb, mint egy FSP.
Én egy 300-as FSP TFX-szel hajtottam 1,5 évig egy Ryzen 3600+ GTX1660 kombót... hangtalanul... Ma is üzemel a táp. De ehhez egy minőségi Bronze belső társult ( de lehet Gold, valami 5 ezer forintért ... )
Abban igaza van, hogy egy ilyen gépet nem egy ilyen alsópolcos Chieftecre bíznék én sem.
-
Gabengocia
tag
-
Erikk22
lelkes újonc
-
-
Miután bekapcsoltam, a CPU pirosan és a RAM narancssárgán felváltva villog, majd 5-10 másodperc után a CPU pirosa kialszik és már csak a RAMnál világít narancssárgán.
Eközben mindkét RAM RGB-je tolja a színeket, ezért azt nem lehet mondani, hogy ne lenne csatlakoztatva.
A többi led nem villant fel egyáltalán, emellett az összes alkatrészt látom működni, minden venti forog, minden alkatrész világít.
-
Dave567
addikt
Köszönöm.
Én se tudom, ez van akkor…
D@mitator: Minden beállítást ki próbáltam, az ajánlotta is amit az IW rakott fel.
Ultrán, jobb kicsivel, de a jelenség nem szűnik meg, néha kint az asztalon is akadnak a dolgok, pl a prohardver is amikor pörög lefelé.Nem sokára kap a gép M2 SSD-t fel rakok rendesen egy Win 11et, ha így se lesz jó akkor felgyújtom.
Nincsenek ilyen programok a gépen, nem is tudnám tuningolni. -
nzozz
aktív tag
Köszönöm a választ!
Van HDD is, de a rendszer SSD -n van (bár az meg már úgy néz ki, kezd vége felé közelíteni, elméletileg még 24% "élettartama" maradt). Nem látok olyan folyamatokat, amik problémát okoznának, CPU terhelés 5...50% közt, VGA 1...5%, RAM -ból mindig van 1-2 GB szabad, de többször volt újraindítva is a gép, az se segített sajnos.
Töltöttem egy DCP latecy checker -t, még annyira nem jártam utána, hogy van-e a valami trükkje, hogy hogyan kell vele ilyen hibákat felderíteni, most ahogy csak simán fut a háttérben, miközben meg van nyitva chrome meg 1-2 egyéb alkalmazás, így 500...1000 us közt van a latency, nagy ritkán előfordul egy 1000...2000 us közti csúcs. Amikor megakad a kurzus, akkor kicsit talán feljebb megy a latency 500...1000 us közt, de normál esetben is ingadozik valamennyit ebben a tartományban, akkor is ha "érzésre" minden rendben. -
törölt tag
A hirtelenül nagy áramfelvételre, amely egyidejű feszültség esést is okoz a 230V-os hálózatban. Jellemzően nagyobb teljesítményű elektromos motorok indulásakor lép fel, amikor még a durva induktív ellenállás is belép, hogy bonyolítsa a helyzetet.
Nagy teljesítményű lifteknél (teherlift pl.) még a neon is hunyorog.Nem biztos hogy a monitor tápellátása vagy egyéb része készül meghalni, de az sem kizárható.
-
-
Úgy tűnik ebből, hogy memória hiba [link] De ilyet is csak 1x sípolt, hogy 1,3,2-t. Előidézni legfeljebb akkor tudnám, ha megint a szemetelő grafikás képet nézném egy órán át.
De csak full screenben rajzolja a hibás pixeleket, windowed mode-ban/ablakban nem.
Nem is beszélve, hogy előtte napon 1x órákig üzemelt a game, minden hiba nélkül, csak aztán másnap elkezdtem a felbontással játszani és elkezdett hibás pixeleket dobni.
(A gép lehalás meg akkor következett, amikor figyelmen kívül hagytam a hibát úgy egy órán át.)Belefújtam párat a slotba, meg a mem-re
-
SunMount3r
nagyúr
Akkor lehet, hogy nálam is tényleg a táp a gond? Amikor a VGA szállt el anno, már nem emlékszem pontosan, hogy a ventik felpörögtek e legalább bekapcsoláskor. Mert most nem pörögnek fel. Nem tudom hogyan oldjam meg ezt tesztalkatrész nélkül. Csak annyit tehetek, hogy megpróbálom legjobban megtippelni melyik alkatrész lehet a ludas és veszek egyet a HA-ról bele. Aztán vagy bejön, vagy nem...
-
TPimi
csendes tag
Köszi az ötletet!
Most elkezdtem szétszedni és összerakni, hátha történik valami varázslat.
Valahogy meg is oldódott a probléma. Minden hibaüzenet nélkül betöltött szépen. Ennek megörülve felállítottam a gepházat és megint elment a kép...
Remélem nem a VGA lesz mert azt most nem szívesen vennék -
Aranygyerek
aktív tag
Én is erre gondoltam,mivel minden más komponens töredékébe kerülne. Egyébbként pár napja frissitett az amd és utánna jöttek a tünetek,de nem segített a meghajtó vissza tétele. Utánna szedtem szét pasztázásra,de a memorián ,meg itt-ott levő lapok is esnek szét nem sok hőt adnak át a hűtőnek, ezekre holnap jön meg amit rendeltem. Gondoltam meg egy win cserére .
Gondolom a vége meg az lesz,hogy nyelek egy nagyot és veszek egy 6700xt-t. Már kaptam tanácsot a vga-s topikban.
Na megfutom még ezt a két kört és reménykedem.
Köszönöm. -
weres78
senior tag
Megpróbáltam újratelepíteni win11-el.
Most már a telepítés sem megy, mert nem látszik az nvme, egyik sem. Helyesebben az egyik néha felbukkan, amikor kezdem a telepítést még látszik, másolja a fájlokat... Aztán amikor kész és újra indul a gép (tehát amikor már valóban telepítene és nem szükséges a pendrive), akkor már nem tud indulni, mert nincs ott a lemez. Ha hagyom, hogy bootoljon akkor csak a pendrive. Ha nincs pendrive, akkor bootmenü ahol nem lát semmilyen háttértárat.
Biost frissítettem. -
nem_tom
őstag
Proci es kornyeken sem lattam elvaltozast. Az elem viszont nem rossz gondolat, nekem is megfordult a fejemben. Eloszor ne probaljak bele egy ujat? Regi alaplapomon is kellett cserelni egyszer.
Meg egy tapot probalnek majd ha valamelyik ismerosomnek van elfekvoben egy 500-as, aztan meglatjuk. -
Destroyer91
tag
Közben egy véletlen folytán kiderült, hogy a procihűtőm meghalt.
(bár nem értem, a hőmérsékletek alapján meg nem mondtam volna, teszt közben meg akartam nézni, hogy pörög-e a VGA mindkét ventillátora és akkor vettem észre
) Feszültségeket állítgattam már, nem volt változás, CPU Usage max 1% üresjáratban, RAM ki-berakást + cserét próbáltam már előtte.
Héten jön az új procihűtő, remélem tényleg ez volt a probléma forrása.
Ha nem, akkor a Bios update + dpc latency következik -
tipuka
addikt
Mindjárt csinálom bocsánat. Jót nézek a Hiren's boot -hoz?
-
törölt tag
Hát... ha kábel, akkor BIOSban sem kéne látszania. De az hogy BIOSban látszik, lemezkezelőben meg nem, na az előttem feloldhatatlan ellentmondás.
Ha látszik BIOSban akkor a neve/típusa is látszik. Ha pedig az adminisztratív terület sérült akkor annak egyéb szagának is kéne lenni, pl a kapacitása 0 lenne, vagy valami fals érték.Ha még garis, akkor sutty vissza a forgalmazónak.
-
pumilecs
kezdő
Igen, azóta le lett adva itt szegeden egy pc-s boltban tesztre, hogy megúszta-e a számítógép többi része. reméljük a legjobbakat. Sajnos a kolléga türelmetlen így hogyha kiderül hogy minden más megúszta, inkább venni akar egy másik tápot és beüzemelni azzal, ennek az árát meg hagyná úszni. De még kiderülhet bármi is, mindenképp leírom ide ha megoldódott a probléma.
-
Beerdrinker
tag
Na úgy néz ki a kapcsolós elosztó, és a kapcsolgatás kavarta össze az agyát szegénynek... Cmos reset megvolt, elemcsere megvolt, de ugyanazt művelte... Lecseréltem az elosztót egy alap kapcsoló nélkülire és megoldódott a probléma. A biztonság kedvéért volt még egy reset. Jelenleg normálisan működik a gép.
-
Phoenixy
senior tag
Persze futtattam és minden jó volt, de közben úgy tünik talán rájöttem a hibára. Megnéztem a BIOS-ban a RAM idözítéseit és a 9-9-9-24 stimmelt, de utána teljes káosz volt. Pedig két egyforma kit, gondoltam mindegy, hogy rakom. Kiszedtem és láttam kettönek a száma 9905402 volt, másik kettönek pedig 9905403, úgyhogy ez alapján raktam vissza és most stimmelnek az idözítések.
Azért megy 1,5V-on, mert azt támogatja az alaplap, bár módosíthatnék rajta 1.64-re vagy 1.66-ra.Viszont, hogy miért nem indult el az ocz toolbox (ami tulajdonképp egy kis linux) azt nem értem, ahogy azt se, hogy miért nem telepíthettem sem az SSD-re, sem a HDD-re. Volt itthon egy nem használt 2,5-es HDD, úgyhogy most elkezdtem arra telepíteni, ezt engedte.
-
koni016
tag
Nagy nehezen újratelepítettük a gépet, mert kb 5 percenként hibaüzeneteket dobott fel, és elég gyakran jött elő a kékhalál is, szinte mindig mást írt ki.
Win 7 telepítésénél is kiírt egy csomó hibát és inkább egy másik winyóra tettük fel. Azon eddig még nem tapasztaltunk semmit. Holnap majd kiderül hogy mi a helyzet a játékokkal.Azt mondta hogy 80 fokos szokott lenni a proci játék közbe, az nem sok egy kicsit? Artic cooling freezer xtreme x2 proci hűtője van a gyereknek.
-
Pazolini
senior tag
Jó esetben visszaállítja az indexelést, rosszabb esetben nem (nekem párszo rel is k...rta), ezért rá sem eresztem már semmire a win chkdsk-t.
De egy próbát talán megér...
Vagy előtte egy rendszervisszaállítás arra az időre, amikor még nem volt ilyen jelenség.
Ha fontos adatok nem hiányoznak, akkor formázás és friss telepítés
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged