Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-06-06 15:06:01

LOGOUT.hu

Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#50801) Top cat válasza Pistol Pete (#50799) üzenetére


Top cat
őstag

Ebben a prockóban nincs integrált grafikus mag, így az alaplapi kimeneteken nem lesz sehogy kép.

Mivel takarítottad ki?
Előfordulhat, hogy lesodortál valami felület szerelt alkatrészt a deszkáról.

Szerencsésebb esetben csak az van, amit KROK mondott.

(#50802) Pistol Pete válasza KROK640 (#50800) üzenetére


Pistol Pete
friss újonc

Ausztriaban élek azért írtam így sorry 🤣minden bekötés rendben van, másik kártyám sajnos nincs! Az alaplapival se ad képet, minden vemti pörög meg világít de képet sajnos nem ad! Én a túlhuzott procira gyanakszom, de a bios reset se segít. Elem ki jumper át az eredmény ugyan az :W

(#50803) Pistol Pete


Pistol Pete
friss újonc

Esetleg valamit rosszul csináltam a bios reset során!?

(#50804) Pistol Pete válasza Top cat (#50801) üzenetére


Pistol Pete
friss újonc

Sűrített levegő és csak a kártyát takarítottam.en is vagy a lapra vagy a biosra gyanakszom. Viszont addig nem akarok másik lapot venni amíg nem biztos hogy azzal lenne a gond!

(#50805) Csorbi válasza Pistol Pete (#50802) üzenetére


Csorbi
addikt

Egy géptakarítás semmilyen formában nem érinti a BIOS-t, vagy annak a beállításait. Sokkal nagyobb a valószínűsége egy kontakthibának (valami kimozdult a helyéről, vagy nem lett jól visszatéve, visszakötve), illetve a tisztítás, szét-összeszerelés közben valami forrasztott alkatrész, vagy a nyomtatott áramkör megsérült. Ha nincs lehetőség tesztelni, akkor szervizbe adás a javasolt.

(#50806) Pistol Pete válasza Csorbi (#50805) üzenetére


Pistol Pete
friss újonc

Köszönöm, úgy tűnik egy új lap lesz a megoldás! Viszont a túl húzott proci miatt nem lehet valami bios hiba esetleg? Minden világít és pörög, nem sípol csorompol 🤣

(#50807) Csorbi válasza Pistol Pete (#50806) üzenetére


Csorbi
addikt

A procit csak BIOS beállítással lehet oveclockolni. Ha reseteled a BIOS-t (CMOS clear) akkor az overclock mint olyan, megszűnik, minden gyári alapállapotra áll vissza.

[ Szerkesztve ]

(#50808) Pistol Pete válasza Csorbi (#50807) üzenetére


Pistol Pete
friss újonc

Elemet ki vettem 10 percig de az eredmény ugyan az. Esetleg valahogy máshogy kéne resetelni?

(#50809) KROK640 válasza Pistol Pete (#50802) üzenetére


KROK640
veterán

keine panic, az év jelentős részét én is Bregenzben töltöm :)
Azért nem gondolok a CPU túlhúzására, (bár azt sem tudjuk, tényleg túl volt-e húzva), mert akkor korábban sem kellett volna mennie. Plusz akkor egy sima Bios resetnek biztosan segítenie kellett volna.

Az Intel Xeon E3-1231 pedig egy 4C8T LGA1150 Haswell CPU, amiben nincs VGA, vagyis hiába dugod a csatlakozót az alaplapra, azzal nem lesz kép.

Én a helyedben most szétszedném a gépet és újra összeraknám nulladik lépésben.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#50810) Csorbi válasza Pistol Pete (#50808) üzenetére


Csorbi
addikt

Mint írtam korábban, a lap kézikönyvében benne van a CMOS reset pontos menete.
Általában van egy erre a célra szolgáló 2 tűs érintkező, amit össze kell zárni (jumper, vagy csavarhúzó segítségével) jópár másodpercig. A gép közben értelemszerűen áramtalanítva kell hogy legyen, mint ahogy szétszerelés, tisztítás közben is, de remélem ezt nem kell külön megemlíteni. :))
Nézd meg a VGA foglalat környékét is, esetleg nem a VGA kivétel közben sérült meg az alaplap, láttam már pár érdekes megoldást, hogy egyesek a VGA rögzítőt mivel nyomják le az alaplap felé, csúsznak meg rajta és szántják végig a lapot.

(#50811) Pistol Pete válasza KROK640 (#50809) üzenetére


Pistol Pete
friss újonc

Bregezn szép város welshez képest! 😃 A proci 3,8Ghz futott a gyári 3,4Ghz helyett. Most intéztem fillérekért egy másik lapot, így mindenképpen szét kell szedjem a gépet. Remélem így kiderul mi a hibás. Köszönöm az eddigi segítséget, viszont várom a további ötleteket is. Nagyok vagytok srácok :R

(#50812) Pistol Pete válasza Csorbi (#50810) üzenetére


Pistol Pete
friss újonc

Azon már túl vagyok mármint a cmos reseten, de továbbra se adott képet a gép 🤨

(#50813) KROK640 válasza Pistol Pete (#50811) üzenetére


KROK640
veterán

Wels? Nem is hallottam róla, de rákeresve igazad van, ahogy látom.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#50814) Vesa


Vesa
veterán

Sziasztok,

2 hónapja egy Samsung 1TB-s NVMe SSD-t tetünk egy gépbe (Gigabyte GA-Z270X-Ultra Gaming, i7 7700k, 32GB RAM, 550W FPS táp, RTX 270). Ezt követően bekapcsoláskor a gép állandóan újraindul. Felpörögnek a ventik, világítanak a ledek, megy 3-4 másodpercig, majd leáll és újraindul. A végtelenségig. Kiszedtem a VGA-t -amihez egyébként nem nyúltunk az SSD cserekor-, majd ismét betettem és utána rendben működött kb. 1 hónapig. A hétvégén ismét elkezdte a resetelgetést, de már nem segít az sem, ha mindent kiszedek és ismét visszarakok.

Mi lehet a gond? Kontaktihibára gyanakodtam az első eset után, de most tanácstalan vagyok, mert semmilyen mozgatás, ki/beszerelés nem segít. Lehet ez táp hiba?

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#50815) d@minator válasza Vesa (#50814) üzenetére


d@minator
addikt

Ha a RAM nincs rendesen a helyén az okoz ilyet, többek között.

(#50816) Vesa válasza d@minator (#50815) üzenetére


Vesa
veterán

Köszönöm! A RAM-ot nem piszkáltuk. Esetleg az SSD-nél gondolnék még valamire, mert a bővítés előtt soha nem csinált ilyet a gép. Esetleg a csatlakozója lehet kontaktos, bár ha ilyen hiba van, azt nem tudom mivel lehetne orvosolni?

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#50817) Top cat válasza Vesa (#50814) üzenetére


Top cat
őstag

Ez már egy 5+ éves alaplap.

Első körben egy gombelem cserét próbálnék és újra beállítani mindent a BIOS-ban.
Előfordulhat, hogy merül és már nem tudja merre hány méter.

(#50818) d@minator válasza Vesa (#50816) üzenetére


d@minator
addikt

Ismerős semmit nem csinált a géppel és a RAM egyszer csak nem érintkezett, szóval bármi lehet.
Ha kiveszed az SSD-t megszűnik a restart?
BIOS a legfrissebb???

(#50819) oldeuboi


oldeuboi
újonc

Sziasztok!

A kérdésem nagyon röviden az lenne, hogy hibás alaplap meg tud ölni egy GPU-t?

Azért kérdezem, mert ventillátor hiba miatt az XFX nek visszaküldtem a videókártyám, és kaptam egy teljesen új, bontatlan 6800 at.
Előtte is 6800 am volt, a ventillátoron kívül nem volt vele probléma.
Eleinte jól működött az új 6800, futtattam 1-2 tesztet gond nélkül vette. Azonban még aznap amikor megkaptam, elkezdte azt csinálni hogy
fekete lett a képernyő, és a venti felpörgött 100% ra. Gép újraindítása után a videókártya driver le volt titlva. Az adrenalinban meg a CPU nál elég random számok szerepeltek (ilyesmi: https://www.reddit.com/r/AMDHelp/comments/174sg4e/amd_adrenalin_showing_really_weird_cpu_stats/).
Volt hogy mindenhol 0 volt. De pl HWInfo64 nél minden jól szerepelt.
Az eszközezelőben azt írta hogy: "Az eszköz nem működik megfelelően, mert a Windows nem tudja betölteni a szükséges illesztőprogramokat. (Kód: 31)"
Aztán egy ilyen befagyás után totál gatya lett a videókártya, mostmár amikor elindítom a gépet, a ventik egyből felpörögnek 100%-ra, és a GPU ról nincs is kép. Ha átdugom az alaplapra a HDMI-t akkor van kép, tehát a windows bebootol.
Kipróbáltam másik gépben is, ott is egyből 100% on mennek a ventik, és nincs kép, szóval a videókártya valószínűleg tényleg halott.

Azonban ami fura, hogy miután kivettem a videókártyát mert úgy se működik, az adrenalin ezután se indult el, gondoltam driver hiba van, próbálkoztam 1-2 dologgal, de végül újra raktam a windows-t.
A processzorom iGPU hoz próbáltam driver-t telepíteni. Egy Ryzen 7600x processzorom van. Az eszközkezelőben "Általános Microsoft-videókártya" ként jelenik meg alapból, ekkor nincs vele gond, mármint tudom használni rendesen a gépet, nem villog a képernyő, stb...
Ha viszont megpróbálok hozzá a driver-t telepíteni, akkor telepítés közben már felugrik egy hibaüzenet hogy "illesztőprogram időtullépés történt az ön rendszerén stb..", de ettől függetlenül az Adrenalin sikeresen feltelepül.
Ha megpróbálom megnyitni az adrenalin-t akkor meg azt a hibaüzenetet kapom hogy: "The version of AMD software that you have launched is not compatible with your currently installed AMD graphics driver."
Az eszközeleőben már nem "Általános Microsoft-videókártya"-ként jelenik meg, hanem AMD Radeon (TM) Graphics ként, viszont az eszköz le van tiltva. (kód: 22)
Ha engedélyezem, akkor pedig "Az eszköz nem működik megfeelelően, mert a Windows nem tudja betölteni a szükséges illesztőprogramokat Kód:31.

Már pár napja baszakodok ezzel, elég sok mindent kipróbáltam. Újraraktam a Windows-t, 10 et, 11 et is próbáltam. Szétkaptam és újra összeraktam a gépet hátha valami kábel volt szarul bedugva. Reseteltem a BIOS-t, stb...

Nekem gyanús hogy egy új videókártya órák alatt behal, aztán még a proci iGPU hoz se tudok driver-t felrakni. Tehát ezért gondoltam rá hogy lehet az alaplap nyírja ki a cuccokat.
Azt mondjuk fontos megemlíteni hogy bontott alzás procit vettem, tehát amikor megvettem már lehet fennállt ez a probléma, csak nem vettem észre, mert sose próbáltam videókártya nélkül használni.

Van egy nagyon régi Nvidiam, ha azt beraktam a gépbe, akkor az eszközezelőben megjelenik rendesen az nvidia kártya és az "AMD Radeon (TM) Graphics" is, és hibát se ír ilyenkor nála, de gondolom azért mert nem ezt az eszközt használja ha van berakva pcie be videókártya.

Valakinek valami tipp még mit próbáljak meg, vagy mi lehet a problem? :)

Bocs a regényért, és köszi ha elolvastad. :)

A gépem:
Alaplap: MSI B650 Tomahawk WIFI
CPU: Ryzen 7600x
RAM: G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 NEO AMD EXPO (F5-6000J3038F16GX2-TZ5NR)
PSU: Corsair RM850X

(#50820) Vesa válasza Top cat (#50817) üzenetére


Vesa
veterán

Köszönöm mindenkinek a segítséget! Meglett a probléma, a CPU tápcsatlakozója volt kontaktos. Nem mondom, hogy nem hullott ki a hajam mire ez kiderült. :)

A tudomány a valóság költészete!

(#50821) Angie™ válasza oldeuboi (#50819) üzenetére


Angie™
addikt

"hogy hibás alaplap meg tud ölni egy GPU-t?"

Igen, meg tud.

⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Részletekért keress priviben! ⏺︎

(#50822) KROK640 válasza oldeuboi (#50819) üzenetére


KROK640
veterán

Igen, a hibás alaplap megölheti a GPU-t. (Régebben HDD-ket is öltek a hibás lapok).
A másik gyanúsítottam még a táp lenne, de látom, hogy nagyon minőségi darab, és ha új, azt én is kizárnám.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#50823) honlapos5


honlapos5
csendes tag

Számomra egy rejtélyes jelenséggel állok szemben.
Windows 10 alvó üzemmódból nem ébred fel. Vagyis felébred, mert a táp lámpája bekapcsol, felpörögnek a hűtők, de nem jelenik meg kép a monitoron, teljesen inaktív a rendszer. Csak akkor tudok továbblépni, ha lenyomva tartom a power gombot 5 másodpercig és újraindul a rendszer.

Asztali PC:
i7 + Gigabyte alaplap + GTX 1060 videókártya + Thermaltake táp

Bios alaphelyzetbe állítást már megpróbáltam.
Viszonylag friss Windows 10 telepítés, nincsenek kalóz szoftverek.

Mikkel tudnék még próbálkozni?

(#50824) Angie™ válasza honlapos5 (#50823) üzenetére


Angie™
addikt

Mivel van összekötve a monitor és a vga? HDMI? DP? A billentyűzeten ha ki-be kapcsolod a numlock billentyűt akkor világit,villog a led?

⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Részletekért keress priviben! ⏺︎

(#50825) oldeuboi válasza KROK640 (#50822) üzenetére


oldeuboi
újonc

Köszi a válaszokat!

Szerencsére még mindenem garis. Viszont ilyenkor hogy tudnék megbizonyosodni róla, hogy hibás az alaplap? Visszaküldöm gariztatni azzal az indokkal hogy LEHET hogy hibás az alaplap? :D Mert ezen kívül semmi fura nem történt. így viszont félek új kártyát belerakni :)

(#50826) KROK640 válasza oldeuboi (#50825) üzenetére


KROK640
veterán

Amit nekünk leírtál, írd le a lap mellé mikor visszaküldöd

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#50827) dynax


dynax
tag

sziasztok! megprobálom itt hátha van ötlete valakinek :)
A gépem nem indul :D a nagyobb gond hogy nem hogy a biosig nem jut el még a hiba kodokat megado sipolás sem megy. jelenleg csak cpu és ram van benne . A cpu-t cseréltem a hiba maradt. A ramot kivettem más gépben megy. ha a gépből kiveszem a ramot rögtön csipog és adja a kodot hogy hiba ,nincs benne ram. de ha ramot visszarakom és bekapcsolom a ventillátor felpörög a led az elején kigyullad majd minden hiba jeljzés nélkül le is áll. Ha táp gond lenne akkor gondolom a ram kivételére sem jutna el a csipogásig. Szoval ha cpu és ram benne van nem jelez hibát csak lekapcsol szép csendben. Valaki belefutott már ilyenbe ?

(#50828) honlapos5 válasza Angie™ (#50824) üzenetére


honlapos5
csendes tag

Hali! Displayporttal van összekötve.
A billentyűzetem akksis Bluetooth, szóval nincs lámpája, viszont ha alvó állapotban lenyomom bármelyik billentyűt, akkor felpörög a táp és a ventillátorok, aztán nagy sötét képernyő :)
Energetikai beállításokban állítgattam már mindent. Hibernálás engedélyezés és viszont. Biosban is energetikai beállításokat.
Videó kábeles ötletedről jut eszembe, hogy még az alaplapra integrált videó kártyát is engedélyeztem/letiltottam, de semmi változás.
Egy alkalommal történt olyan, hogy bejött a Windows bejelentkező képe, de se egér sem billenyűzet nem működött. Ugyanezen beállításokkal később nem jutott el idáig. Amugy a gép meg hasít, semmi nem fagy rajta, gyakran meg van hajtva és minden rendben van vele.
Te mikkel próbálkoznál még?

(#50829) blp85 válasza dynax (#50827) üzenetére


blp85
aktív tag

Próbáld meg az alaplapi gombelemet kicserélni, ha ez nem oldja meg a problémát, próbálj másik tápot.

Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)

(#50830) chalee


chalee
csendes tag

Sziasztok,

CPU upgrade után az XMP profile használatakor crash-el a gép pár perc használat után. Létezik az, hogy a CPU csere bármiben befolyásolja a defalut XMP 1 profile működését?

You can try and try you can't beat me

(#50831) Csorbi válasza chalee (#50830) üzenetére


Csorbi
addikt

Igen, a CPU-n múlik, mivel overclocknak minősül az XMP (az csak azt hitelesíti, hogy a maga a RAM modul tud annyin menni), de a CPU memóriavezérlőjén múlik minden további.

(#50832) dynax válasza blp85 (#50829) üzenetére


dynax
tag

köszi ! a gombelemre nem gondoltam , megprobálom !

(#50833) chalee válasza Csorbi (#50831) üzenetére


chalee
csendes tag

Koszi, és ilyenkor mit lehet tenni? Manuálisan beallitom és jatszadozok a feszültséggel?

You can try and try you can't beat me

(#50834) Csorbi válasza chalee (#50833) üzenetére


Csorbi
addikt

Igen. A lap/cpu topicjában ez jobban kivesézhető.

(#50835) 7Sony7


7Sony7
addikt

Srácok, néha (havonta egyszer) Bekapcsoláskor a venti felpörög fullra, (nem tudom melyik), és se kép, se hang. Hogyan határolhatnám be a hibát?
Új gép, I3 10105f, Gigabyte alaplap, használt Gtx 1050Ti, új Gskill 2x8Gb ram, M2 ssd, Bequiet táp. Van még egy használt ssd, és egy hdd is.

[ Szerkesztve ]

-

(#50836) codec válasza 7Sony7 (#50835) üzenetére


codec
senior tag

Debug led mit mutat, esetleg speaker van a laphoz kötve? Mi a lapod pontos típusa?
"Bekapcsoláskor a venti felpörög fullra" Szinte biztos, hogy a VGA venti az.

Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!

(#50837) 7Sony7 válasza codec (#50836) üzenetére


7Sony7
addikt

Gigabyte Intel LGA1200 H410M-S2H V2 alaplap. Ledet még nem figyeltem meg, de ha legközelebb csinálja, megnézem. A csipogót lehúztam, mert minden induláskor csippant, zavaróan hangos. Vga- nál ez hiba lehet?

-

(#50838) codec válasza 7Sony7 (#50837) üzenetére


codec
senior tag

Ez lehet érintkezési hiba, esetleg tápellátás probléma, (biost kizárnám, mert ha ott hiba lenne, akkor végtelen újraindítgatásba kezdene.) De lehet, hogy csupán kezd elöregedni a vga-d és annak a jeleit tapasztalod.
Ha van lehetőséged azért a ramokat is próbáld letesztelni, memtest, vagy hasonló programmal.

Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!

(#50839) 7Sony7 válasza codec (#50838) üzenetére


7Sony7
addikt

Ok, futtatok majd egy memtestet. Aztán, ha sűrűsödik a hiba, jobban belemerülök. Használtan vettem a vga-t, nem tudom mennyi idős, lehet tényleg az.

-

(#50840) SPeti1984


SPeti1984
senior tag

Sziasztok!

Adott egy HP Pavilion Power 580-125ns asztali gép, amit szerettem volna megvásárolni, de mikor mentem megnézni akármilyen gombot nyomtunk (Esc többször, F1...12 gombok) egyikkel sem jött be a bios induláskor. Mindig továbbment a Win11 bejelentkezési képernyőre. Mi lehet itt a gubanc vagy mit kellene máshogy csinálni, hogy betudjak lépni a biosba (boot sorrend miatt)? Illetve mikor indítjuk akkor kép csak a bejelentkezési képernyőnél van, előtte sosincs. Igaz kb. 3mp alatt már be is jön az indulástól, így nem zavaró, de hátha ennek is köze lehet hozzá. Amúgy az integrált helyett egy 1050-es VGA van benne, lehet emiatt? Továbbá az eladó végig egy pinkódot mondogatott, hogy csak azzal lehet belépni a windowsba a hotmailos regisztráció miatt. Ennek szerintem nincs köze hozzá, mert úgyis saját telepítés lesz, de azért leírtam.

Köszönöm előre is ha van valakinek bármi tippje.

(#50841) jokeph válasza SPeti1984 (#50840) üzenetére


jokeph
nagyúr

Üdv !
Húzd le az összes háttértárat, ez esetben magától be kell lépjen a BIOS-ba (általában), vagy eldobja hibára és ad rá lehetőséget.
Vagy, kell legyen olyan opció W11 alatt (is), hogy restart to UEFI.
Adott alaplapoknál létezik hozzá külön kis segéprogi.
Valszeg azért csinálja, mert így van beállítva a BIOS (fastboot, stb).
Ha menni fog, elvben F10 lenne a belépési gombja.

[ Szerkesztve ]

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#50842) dynax


dynax
tag

sziasztok! megprobálom , lett uj infom :)
A gépem nem indul :D a nagyobb gond hogy nem hogy a biosig nem jut el még a hiba kodokat megado sipolás sem megy. jelenleg csak cpu és ram van benne . Bekapcsolom 2 másodpercig világit , addig pörög a venti majd leáll minden sipolás nélkül.

A cpu-t , ramot , tápot cseréltem a hiba maradt. Mindegyik alkatrész másik gépben megy.

Ha a gépből kiveszem a ramot rögtön csipog és adja a kodot hogy hiba ,nincs benne ram. de ha ramot visszarakom és bekapcsolom , a ventillátor felpörög a led az elején kigyullad majd minden hiba jeljzés nélkül le is áll.

Valaki belefutott már ilyenbe ? Semmi ötletem nem maradt igy hogy nincs csipogás. Egy HP z2 miniről van szó , nem tudom ez mennyire szempont.

(#50843) ityam válasza dynax (#50842) üzenetére


ityam
senior tag

kizárásos alapon alaplap hibának tűnik nekem. Anno azt hallottam ha nincs sípolás az alaplap vagy proci problem. Ha procit cseréltél akkor az alaplap marad. bios resetet nem írtál javítási kísérletnek. Ha tényleg nem próbáltad akkor nosza neki(esetleg alaplapi elem kivétel és úgy próba és másik elemmel bekapcsolási teszt).

(#50844) dav<3


dav<3
tag

Sziasztok!

Életem során már elég sok gép átment a kezeim között, építettem is több százat, diagnosztizáltam/javítottam is nem kettőt, de ilyennel még nem találkoztam, ezért remélem hátha valaki ügyesebb tudja, hogy mi lehet a baj, vagy egyáltalán hogy indulhatok el...

Adott egy R5 5600G procival, 16GB RAM-mal, B450-es lappal, GTX 1660 Super kártyával és 512GB M.2-es SSD-vel szerelt gép. A tápegység egy 450W-os Corsair, a ház pedig egy Aerocool Streak. A gép teljesen random, terheléstől függetlenül újra indul, sőt, terhelés alatt még egyszer sem indult újra, viszont asztalon mászkálva, mappákat nyitogatva, stb. többször is. Nincsen semmilyen jelenség, csak hard reset, kép fekete, pár másodperc és jön a post screen. A világ összes benchmarkját lefuttattam, minden hőmérséklet rendben (de amúgy sem terhelés alatt csinálja), memtest is ment órákig, 4 pass, 0 error, minden-minden hibátlannak tűnik. Játékok is szépen futnak, minden patika, csak ezeket a random újraindulásokat nem értem és nem tudom hova tenni. Mivel nem tudom reprodukálni, ezért el sem tudom kezdeni diagnosztizálni a gépet...

Bárkinek bármi ötlet?

A házon nincs reset gomb, erre is gondoltam, hogy nem-e ott van valami bibi, így be sincs követve semmi a két pinre a lapon. Egyébként ha össze zárom, akkor ugyan úgy hard resetel, mint mikor magától csinálja random.

Előre is köszi mindenkinek! :R

Üdv.
Dávid

10+ éves Prémium! tagság, 1400+ pozitív és 0 negatív értékelés. Megbízható, rugalmas, precíz, gyors, aktív és csalódásmentes üzletfél! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

(#50845) Csorbi válasza dav<3 (#50844) üzenetére


Csorbi
addikt

1. OS csere (reinstall, stb.)
2. teljes szétszedés és összerakás (akár ház nélkül, csak asztalon), kontakthibák kiszűrése
3. alkatrészek cseréje (táp, stb.)

Erre nem lesz más megoldás, nincs egy csodagömb ami megmondja pontosan hol a hiba....

(#50846) Angie™ válasza dav<3 (#50844) üzenetére


Angie™
addikt

1.Ki kellene kapcsolni az automatikus újraindítást és akkor fogsz kapni egy hibakódot, az már segíthet sok mindent.

2. A memtest-et felejsd el, TM5 Anta/extreme tesztet futtass rajta egymás után legalább 3x. Mehet egy másfél óra Aida 4 pipás teszt is.

3. Mennyi idős a táp?

4. OC/tuning van bármi? Milyen ramok ezek pontosan? Mi lett legutóbb cseréve a gépben? BIOS frissítés volt?

[ Szerkesztve ]

⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Részletekért keress priviben! ⏺︎

(#50847) dynax válasza ityam (#50843) üzenetére


dynax
tag

az elemet probáltam nem segített , az alaplap hibával meg az a gondom ha kiveszem a ramot sipol , ha kisebb tápot rakok bele sipol szoval minden hibát jelez de amikor meg minden rendben akkor nem megy :(

(#50848) dynax válasza dav<3 (#50844) üzenetére


dynax
tag

nekem egyszer egy olyan helyen volt alaplap távtartó ahol nem volt csavar hely az alaplapon mert korábbi alaplapbol benne maradt , igy a fém felület néha zárlatolt :D nem tudom segít-e de ilyen is lehet :)

(#50849) dav<3 válasza Csorbi (#50845) üzenetére


dav<3
tag

Az a baj, hogy mivel nem tudom reprodukálni a hibát, így nem tudok elindulni sehol... Van hogy órákig semmi...

10+ éves Prémium! tagság, 1400+ pozitív és 0 negatív értékelés. Megbízható, rugalmas, precíz, gyors, aktív és csalódásmentes üzletfél! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

(#50850) dav<3 válasza Angie™ (#50846) üzenetére


dav<3
tag

1. Ezt hol tudom megtenni?

2. AIDA ment órákig, de semmi.

3. Zsír új.

4. Semmi OC, a RAM-ok pedig 2.666MHz-es HyperX-ek. Semmi, mert nulláról lett frissen összerakva. BIOS-t holnap frissítek.

10+ éves Prémium! tagság, 1400+ pozitív és 0 negatív értékelés. Megbízható, rugalmas, precíz, gyors, aktív és csalódásmentes üzletfél! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.