- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- tildy: Új élet kezdődik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
akaido
addikt
válasz
Raven18 #16195 üzenetére
Sztem annyit nem számít, hogy dual csatornás vagy sem. Inkább azt kérdezném, hogy Vista alá v. XP alá pakolnád?
Vista alá a 2 gigás szólóharcosként talán még üdvözítőbb lehet, mert később ha megengedheted magadnak tudsz még két giggantyúst belepakolni, a 32 bites XP meg úgysem kezeli a teljes 4 gigát.
Mondom ezt annak ellenére, hogy GeiL 2x1 giga 800 mhz dual channel RAM üzemel a gépemben, nagyon meg vagyok elégedve vele. -
DarPet
tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy mitől lehet, hogy a DDR2-es KingMax (1Gb) 1066Mhz-s RAM-ok nem 800Mhz-n, hanem csak 742mhz-n mennek egy M68SM-S2L alaplapban. A POST DDR2 Dual-Chanel (128 bit) 800Mhz-t ír ki.
Biosban már manual be van állítva a kívánt sebesség, de a cpu-z meg az everest is ezt írja. Athlon 64 x2 5000+ proci van mellé az F6-os biossal(gyári). Nem fagy, nem kékhalálozik nagy terhelés mellett sem (plblivion).
Olyat szokott csinálni, h bekapcsoláskor felpörög a venti, de leáll, majd újra magátál bekapcsol, és akkor elindul. A táp nem hiszem h problémás lehet, mert egy 400-as FSP van benne és egy x1600. SATA csatlakozók le vannak tílltva a lannal együtt. Hdd -master ide, Dvd slave ide.
Semmi sincs túlhajtva, proci hőmérséklete 30fok (magok 20 körül) játék közben sem mehet szerintem 40 fölé, mert felpörög a hűtés(gyári). A gépen jelenleg xp SP3 van, nem tudom, h lehet e köze hozzá.
Elképzelhető, hogy csak a mérések rosszak?Köszi az ötleteket!
DarPet
-
Raven18
csendes tag
Semmilyen tuning nem lesz benne , ami benne van annak elégnek kell lennie hogy játszhatóan menjen rajta egy játék ( radeon 4850 , intel e 8400 500 w fps táp) nem sok olyan játékkal találkoztam ami többet használ 2 gigánál , márpedig csak arra kell semmi másra.. (tehát nem programozásra v munkára). aminek meg nem elég..azt tudom sajnálni.
teljseitménybe a 2 közt van valamilyen különbség? mert ha nincs ,akkor sztem kingmax marad
-
G4ga
őstag
válasz
Raven18 #16195 üzenetére
Tsaó!
Mit lehet tudni a konfig többi egységéröl?
Tunning lesz? Amennyiben lesz mindenféleképpen valami tunning barát memóriát kellene választanod.
Geil, Apacer, CSX ezeket ajánlanám! a garanciával ne nagyon törödj, egy másik boltba bemész és ugyan azért a pénzért megkapod több garanicával! pl a magyarországi forgalmazója a Geil-nek asszem élettartam gari val nyomja, a bolt ebböl 1 évet vállal, a többit asszem náluk lehet érvényesiteni!: )szvsz a dual csenel jobb mint az egyen 2 GB mind a ddig amedig nem szeretnél mondjuk 4Gb böviteni! ott ugyan tunning esetén okozhat némi kellenetlenségeket a 4 GB!
-
Raven18
csendes tag
Hy!
Most készülök összerakni egy gépet. Már megvan hozzá minden , kiv. a memória. Mindenképp 2 giga kell , csak azt nem tudom milyen .
1. 2048mb Kingmax ddr2 800mhz
2. 2x1024 mb geil ddr2 800mhz Kit.technikai különbség csak annyi , hogy a geilé 2szer 1024es , mig a másik csak egy slotos. Egyéb különbség hogy a kingmaxra 3év garancia van mig a másikra csak 1.. ja és a geil 5000rel drágább. Akkor most melyiket lenne eszesebb ? vagy sokat számit most az hogy dual channel?
Köszi
-
hugobossi
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, amire itt biztosan mindenki tud válaszolni, azonban én nem vagyok egy nagy pc guru
Szóval a helyzet a következő: HP 6720S (GR645EA) notimhoz gyárilag 1db 1gb-os, 667-es memót kaptam. Ezt cserélném most 2x2gb-ra. Azt tudom, h ajánlatos 2 ugyanolyan memót betenni dualba, de abban már nem vagyok biztos, h mondjuk 2db 800-as 2gb-os passzolna-e bele (667 volt a gyári, nem gond, ha ezek 800-asak?)
Előre is köszi!
-
kem
addikt
válasz
johnny82 #16185 üzenetére
Szia!
Nos ez úgy működik, hogy a ramjaid szépen mennek Dualban, minden ok velük.
XP-nél (32bit) a felhasználói szintű alkalmazásoknak 2 GB memória áll rendelkezésükre, ám egy kapcsoló segítségével ezt az értéket 3 GB-ra tolhatjuk ki."
A /3GB kapcsolót a boot.ini-ben lehet bekapcsolni, ám ezzel bánjunk óvatosan, hiszen a WIndowsunk indítóképességét kockáztatjuk, ha valamit rosszul csinálunk."A boot.ini tartalma:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /fastdetect /3GB"
Tehát mindössze annyit kell tennünk 32bites XP esetén, hogy a boot.ini [operating systems] sorának végére a /3GB-os kifejezést beírjuk. Ezután a memóriaigényesebb alkalmazások 2 GB helyett maximálisan 3 GB memóriát igényelhetnek"Holnap kiegészítenek a szakik, egyelőre ennyi.
-
Seikai
aktív tag
válasz
johnny82 #16185 üzenetére
nos tudtommal ha nem symmetricet ír ki akkor 2 lehetőség van: vagy flex ha nem azonos a 2 modul de kb egyforma ( érdekes nekem 4x1 GB Kingmaxom volt tök egyforma és flexben mentek
) vagy nincs dualban! Bootolásnál elméletileg kiírja a bios is milyen módban futnak de általában a cpu-z nem téved
-
Sziasztok! Nemrég vettem a gépembe a 2*1 giga memória helyett 2*2 giga 800MHz-es Kingmaxot. Azért vettem, mert nem drága és olvastam, hogy az új Crysis jobban szereti, ha minél több a memória. Minden oké, Crysis Warhead sokkal jobban futott, nem volt laggolás, ami 2*1 giga memória esetén volt. 32 bites XP-t használok, ami 3,5 gigát lát, 512-es VGA-*m van. Engem egyáltalán nem zavar, hogy csak ennyit lát az XP. Most olvasgattam valami 3GB-os kapcsolásról(?), ami nem tudom mi és hogy hol kell beállítani, ha egyáltalán be kell állítani?! CPU-Z memory fülnél, ezt írja ki:
type: DDR2, Size:4096MB, Channelsual, DC Mode: symmetric.
Most az a kérdésem, hogy ez jó-e így, ahogy van, vagy valamit állítanom kéne? Honnan tudhatom meg, hogy a memók dualban mennek-e és, hogy jól működnek-e?
képek:Everest, cpu-z -
szimcsi
senior tag
2x1gb-ost szeretnék venni.
Ez most 2x1gb v.1x2gb?
http://www.aqua.hu/index.php?id=termekek&product=2gb_800mhz_ddr-ii_ram_csx&art_id=49010Ha csak 1modúl,akkor ezt venném
http://www.aqua.hu/index.php?id=termekek&product=1gb_800mhz_ddr-ii_ram_csx&art_id=48150De mi a különbség a kettő között, a méreten kívül?
-
szimcsi
senior tag
válasz
littlelion21 #16174 üzenetére
Igen, ez az az alaplap, csak azért gondoltam 800mhz memóriára, hogyha esetleg közeljövőben vennék új lapot akkor az passzolna bele. De az is lehet hogy inkább nézek 667-est, az legalább még olcsóbb. Nem mintha drágák lennének a nagyobb frekvenciájúak.
-
fizzdani
tag
Rendben, köszi. Esetleg valami ütős DDR2 ramot tudnál ajánlani? Geil vagy corsair? Érdemes KIT-be venni?
-
TazLeacher
nagyúr
-
fizzdani
tag
válasz
TazLeacher #16176 üzenetére
Igen jól tudod, de azért kérdezem, hogy megéri e már venni DDR3at, mert akkor esetleg egy másik lapot néznék...
-
fizzdani
tag
Hi!
Mostanában fogom felújitani a gépemet, de ramokban nemvagyok otthon. szóval a következő confighoz kellene 20k körül ram.
Gigabyte GA-EP45-DS4
Intel Core 2 Duo E8500
Sapphire Radeon HD4850 ToxicNemtudom, hogy érdemes e DDR3-as ramokat venni vagy inkább DDR2ből több GB-ot.
-
szimcsi
senior tag
válasz
littlelion21 #16172 üzenetére
OK, kösz az eligazítást. 1066-ost azért nem gondoltam, mert az alalplapom igy is csak 667mhz-ig hajtaná ki. De ha tényleg nem sokkal drágább, akkor lehet, hogy olyat nézek.Adataim kitöltve.
-
littlelion21
addikt
válasz
szimcsi #16170 üzenetére
Töltsd ki a adatlapod 'cuccok' kategóriát, így mindenhol könnyebben tudnak majd segíteni ha szükséges.
Itt már nincs olyan, hogy lassú, csak gyors meg gyorsabb.
Bár ha van már rá durván egy tizesed, akkor 1066-ot vegyél, mondjuk ilyet, de itt a ph-n is lelhetsz A-Datát egy 10-esért. -
szimcsi
senior tag
válasz
littlelion21 #16168 üzenetére
Hát igen mostanában már nem játszok annyit mint régen, de azért a cod4-hez (amivel elég sokat jáccok) már szerintem kevés ami most van, mert sokszor szerintem a memória hiánya okoz lassulást. Igazából nem nagyon értek a tuninghoz, emiatt nem szeretnék vele foglalkozni, de azért nem valami alapból lassú típust szeretnék. A kingmax olyan időzítésű, amit írtál? Tehát akkor kingston vagy kingmax szerinted, árat nem nézve?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
leonaprofi #16166 üzenetére
Miért ne menne? Ez nem egy rossz lap.
-
littlelion21
addikt
válasz
szimcsi #16167 üzenetére
Nos, mivel nem áll szándékodban tuningolni, valsz. nem lehetsz egy nagy gamer, gyak. mindegy milyen márkát veszel. Ha kicsit gyorsabbat szeretnél, akkor 4-4-4-12-es időzítésűt, de ha a feltételezésem áll akkor ez is majd' mindegy.
Már egy pár Kingmax is megteszi, már arra is több év gar. (5?) van. -
szimcsi
senior tag
Szeretnék venni 2x1gb ddrII 800mhz-es memóriát, csak mivel lemaradtam egy kicsit a számítógép fejlődésének világában, ezért nem tudom manapság milyen márkájút érdemes venni.Jelenleg 1gb kingston van 400mhz-es, csak játékokhoz ez már kevés. Olyan kéne, ami megbízható, hosszútávra alkalmas, nem fogom tuningolni. Tehát maradjak a kingstonnál vagy milyen alternatíva lehet még, amelyik hasonlóan megbízható és mellette esetleg gyorsabb is?
-
leonaprofi
tag
válasz
TazLeacher #16165 üzenetére
Az árkülönbözet pár száz forint,viszont azt nem tudom,hogy ezen az alaplapon menne-e 1066Mhz-en dualban a RAM.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
leonaprofi #16164 üzenetére
Hétvégén (főleg vasárnap) délelőtt kicsit ritkább itt a forgalom...
Lényegében mind1. A DC KIT-nél garantálják, hogy a memók mennek dualba. Elég nagy a valószínüsége, hogy egybként is megy 2 ugyan olyan ram, de nem 100%, hanem mondjuk 99%. Jártunk úgy, hogy megvettük együtt a 2 ramot, és nem ment. Bú. Mennyi az árkülönbözet?
-
leonaprofi
tag
válasz
leonaprofi #16158 üzenetére
Sziasztok!Nagyon megköszönném,ha tudna valaki válaszolni az elöbb feltett kérdésemre,fontos lenne.
-
Seikai
aktív tag
válasz
Hawk1979 #16160 üzenetére
Intel Stress Test (linpack) kefuttattam ezt azt hittem agyvérzést kapok mennyire felpörgette a procit.... elég vicces ha egy húzott quadod van mer könnyen leolvadhat róla a hűtő is.....
Amúgy nem volt hiba a futása közben 10x futott 100% ennyi.. viszont a prime 3óra után hibázik..
-
Sziasztok!Van 2 gb CSX memóriám és lefuttattam a memtestet és 7% után már 11 hibát írt ki.Ezt már kicserélik garanciában(5 napos még csak)?Nem volt húzva.
Bolti garis még,helyette kapok valami memóriát,hogy tudjam azért használni a gépet? -
Hawk1979
őstag
válasz
Seikai #16159 üzenetére
Ezzel tesztelj inkább Intel Stress Test (linpack) 100szor hatékonyabb.
-
leonaprofi
tag
Sziasztok!Érdeklődnék,hogy szerintetek egy GIGABYTE GA-EP45-DS3 alaplapba egy CSX 2048Mb DDR2 1066Mhz normál ramot vagy dual KIT-est érdemes rakni?A segítséget előre is köszönöm.
-
twine
veterán
válasz
DaDy0219 #16156 üzenetére
Ja..hát persze....hagyd azt csak ugy.. Prime95/blend test! futtatod egy-két órát..ha nem hibázik....nincs semmi baj! Az majd megmondja elég stabil e, elég e neki a fesz vagy sem! nem fog hibázni,hiszen nem tuningoltad, gyári értékeken megy,de mivel ha jól értem most raktad össze a gépet,illik le is tesztelni...
-
DaDy0219
tag
A RAM-okra 2,1 V van ráírva (alapfeszültség), sőt a termékjellemzőknél is.Összeraktam a gépet, felraktam az op.rendszert.Megnéztem a BIOS-ban, hogy a RAM feszültség milyen értékekre van állítva.2,1V-ot mutatott, amennyi elvileg kell a RAM-jaimnak.Ehhez én nem nyúltam, mert, ha automatikusan beállította azt az értéket, akkor szerintem fölösleges belepiszkálnom, nem?
-
DaDy0219
tag
Nekem a RAM-om alapból 2,1V-ot igényel.Az alaplapom automatikusan beállította a V értékeket 2,1V-ra.Ehhez én nem is akarok nyúlni, így megy jelenleg 1066MHz, dual chanelben.Magyarul, ha a V értéket állítanám nagyobbra( jelentősen nagyobbra), akkor táncoltatnám pengeélen a RAM-jaimat?Másrészt, ahogy az alaplap beállította magának automatikusan az adott értékre, ami a RAM-okra van ráírva, azt ne is piszkáljam?Nem akarok tuningolni, csak a stabilitás miatt vettem meg őket.
-
twine
veterán
válasz
Seikai #16151 üzenetére
Nem-nem ez nem igy működik,,Ezt a jelenséget hivják a RAM-oknál degradálódásnak! Tehát ha nem hirtelen halállal füstöl el egy nagy feszültségtől, hanem birja azt szerencsétlen egy ideig, (magyarul nagyon a határon járatod feszültség szinten) akkor egy idő után a nagy fesztől átégnek a rétegek, és több feszre lesz szüksége mint annak előtte!
-
Seikai
aktív tag
válasz
DaDy0219 #16147 üzenetére
DaDy0219 igazad van
maradjunk ramjaink mellett egyenlőre aztán majd meglássuk!
Twine amúgy tényleg ha a ramnak túl nagy feszt adsz akkor utánna is csak annyin lesz hajlandó elindulni
ez nem hangzik vmi jól
valójában engem nem a húzása érdekelne elsősorban csak rosszul jön ki mindig a szorzóm és ezért picit magasabban kétne futnia
-
twine
veterán
válasz
DaDy0219 #16147 üzenetére
...hogy "érdemesebb" e, ez annyira relativ hogy őrület! mihez képest, és kinek?HA toplistás benchmark őrületben szenved az illető személy,(nem személyeskedés
) akkor minnél magasabb órajel, minél kisseb időzitésben = Minnél vastagabb pénztárca!
Ha meg játszik, dolgozik a géppel...akkor "standard" 1066-os ram minnél nagyobb kiszerelésben a gépbe, és örül, mert stabil, működik, nem fog izzani, és nem kell hetente csekkolni egy stabilitástesztel, hogy még biztosan tudja e azt az értéket, amit beállitott !mert ugye memóriákról beszélünk,,,ha az elkezd kukásodni az egyenlő lehet azzal hogy félrecimez, és b@szhatod az adataidat, a HDD-n, mert lehet elő sem tudod őket legközelebb szedni róla,,,pld:mentett játékállás, elmentett project(melónál)stb..! van értelme? Én nem néztem az árakat azokhoz a memokhoz amit linkeltetek...csak az erőviszonyokat figyeltem...
De ha rám halgatsz,és most jól müködik a gépetek...(mindkettőtöknél normális jó minőségű RAM van a gépben) akkor azt a plusz pénzt amit erre dobnál ki, költsd az asszonyra, vagy a barátnődre....több örömed lesz benne,jobban meghálája
mint az a teljesitmény plusz mint amit most vársz 1000-és 1200 között....
én csak saját tapasztalatról beszélek....lehet mások másként gondolják...érdemes másokat is meghalgatni.... -
twine
veterán
-
DaDy0219
tag
Vagyis az 1200-as OCZ-t érdemesebb lenne megvennie?
Én is gondolkoztam azon, hogy leváltom a RAM-jaimat (OCZ PC2-8000 ReaperX HPC 4GB Edition 1000MHz) olyan RAM-okra, amik az alaplapon 1-2, 3-4 kiosztásban férnek el egymás mellett a hütése miatt, de sikerült egy olyan lapot vennem, aminek 1-3, 2-4 az elrendezése, így végre dualba tudtam rakni őket.Seikai:
Szerintem mindketten maradjunk a saját RAM-jainknál. -
twine
veterán
válasz
Seikai #16145 üzenetére
nállam a "fasza kis micron" chippek is megkukásodtak hamar 2,35-2,4V körül....ami azt jelentette hogy utánna már az 1066-on is csak ilyen fesz mellet akartak elindulni! Mit szépitsek..adtam a pofájuknak..mert mindenhol azt olvastam tuti mennek "ezerkettőn"! ..hát nekem ennyin mentek 1200-őn egy-két hónapig! Aztán meg elkezdtek éhesnek lenni! Szóval azért csak óvatosan!
biztos sokan meg fognak kövezni ebbena topicban érte de én ugy tapasztalom, ha csak nem benchmark huszár vagy, akkor nincs nagyon nagy különbség a mindennapokban az 1100-1200között....nekem olyan "mitha talán de mégsem,vagy mégis gyorsabb" érzésem volt,,
-
Seikai
aktív tag
Nahh köszi a választ úgy néz ki dominatornál maradok akkor
Az egyedüli gond az, hogy a hűtőm miatt (dagadt thermalright) nem igen igen fért el eddig a dominátor 3 ventise az meg gondolom kell ha feszt is emelekMost beraktam egy régi cpu hűtőt és megróbáltam húzni a ramokat eddig kevés sikerrel mivel az fsb 425 és felljebb nem megy szal lőttek a x2.5-nek
a x3 már túl magas és nemtom mennyi + V-t adhatok ezeknek a fésűknek
-
twine
veterán
válasz
janos80 #16122 üzenetére
Hogy hogy hogy?
Mi hogy hogy?
hogy hogy érdemes? vagy hogy hogy nem fog ugy menni?
Segits nekem mert figyelmetlen voltam már rögtön az elején!
Azt irtad érdemes e Corsair XMS2 Dominator 1066 Ramot venni!
NA MOST: ilyen ram nincs! Corsair XMS2 van, meg Dominator!
A ketőt ne keverjük, két különböző tipus!
Ha, a hogy hogy kérdés, pedig arra vonatkozik, hogy, hogy hogy nem fogod tudni őket jobban húzni, mint amit most látok a cuccaidnál, arra pedig az a válasz:
...hogy a Corsair, bár minőségi memóriákat gyárt, (tehát érdemes megvenni őket) de a legendás Dominator széria amit a jófajta micron chippekel szereltek már nincs a piacon!maximum használtan itt-ott! Leváltaották valamilyen tököm tudja milyen chippekre őket jó pár hónapja, és ezért az esetek többségében 1140-1160Mhz környékén megálnak!
És itt most a Dominatorokról beszélünk, ami a kiráyl kategória a Corsairnél! Az XMS2-pedig egy szintel alatta van a gyártó palettáján, tehát gondolom nem kell magyaráznom ennek a következményeit!
IGY!
A #16123-as hozászólásodban azt hiszem ott a rövidre zárt válaszod is! OCZ két rongyal drágábban, 1200-on! Szerintem felesleges is tovább agyalnod a dolgon!
Üdv
twine -
szimcsi
senior tag
AsRock 4Core dual VSTA S775 via Pt880 alaplaphoz milyen memóriát a legérdemesebb használni (mhz, márka)? Főleg játék miatt kéne több és jobb memória, bár nem túl sokat játszok, de nem árt (jelenleg 1gb ddr 400mhz van). Olyan kéne, ami ebbe is jó, meg ha esetleg cserélnék korszerűbb lapra, akkor ahhoz is passzoljon. Intel(R) Core(TM) 2CPU 4300 1.8ghz a procim.
-
Seikai
aktív tag
Hali lenne 2 gyors kérdésem
Tuningmemót vennék és már kiszemeltem 2 áldozatot melyik lenne a jobb ? mind 2 2 x 2GB
OCZ Reaper-x 1000Mhz vagy Corsair Dominator 1066Mhz
melyiket lehet jobban húzni mer a szorzóm hülyén jön ki és 1200-at bírnia kéne
válaszokat elősre is köszi !
-
dajd
csendes tag
Köszön segítséged!
-
dajd
csendes tag
Sziasztok! 1 gigás kingstone 667 Mhz es ddr2 ramom van, és cpu-Z programba azt írja h 266.7 mhz! Ez hogylehet? milehet a probléma? előre is köszi a segítséget
-
gyuszito
senior tag
UP
Szerk NAGYON FONTOS LENNE SRÁCOK -
syC
addikt
Asszem megtaláltam a legrágább ocz ramkitet
-
gyuszito
senior tag
Szép napot kedves fórumozók!
A közeljövőben gépvásárláson töröma fejemet.
Nem tudok dönteni h milyen memóriákat vegyek bele!
A jövendőbeli gép: Asus P5K-E Wifi stb.
Intel Core 2 Duo E8600
Ati Radeon HD4870(nem a GX2)
Itt merül fel a kérdés: Mien ramok illenek ehhez a konfighoz KIZÁRÓLAG JÁTÉKRA ÉS HOSSZÚTÁVON gondolkodom. Ja 4 gb ot szeretnék körülbelül 25 000 FT ig.
Namost a kiszemelteimorsair dominator(2X2gb) VS Geil ultra(2X2gb) VS OCZ reaper
Please help me!!! -
Sziszifeca
őstag
válasz
TazLeacher #16128 üzenetére
Köszi szépen, ezer hála!
Viszon nem GA-EP35-DS3-ba fog kerülni a ram és a proci, hanem ASUS p5QL-PRO-ba, úgy hallottam jó ez a lap nagyon.
-
TazLeacher
nagyúr
Hááát nálam elég sokadik volt. 12 óra után...
Megpróbálom úgy, hogy kikapcsolom a memgyorsítást. Arra elvleg nincs garancia, hogy azzal bírnia kellene.
Most fut, majd este 11-kor megyek haza és ránézek. Akkor mi van, ha 11-kor még hibamentes lesz. Vagyis 14 óra futás után? Meddig hagyjam még futnti?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Sziszifeca #16111 üzenetére
Nekem pont ilyen kombóm volt. 6750+A-Data 800+.
450-es FSB-vel 3,6 és 900. Egyszer véletlenül úgy felejtettem és 11xx-en ment a ram napot...azzal sem volt gondja.
Én annó így használtam:
Proci: 1.476v
Memó: +0.2v
MCH: +0.1vP35DS3-ba
-
sNORh
addikt
válasz
TazLeacher #16126 üzenetére
hát ezt így nemlehet megmondani, van ameiknél már az első %-nál kiad egy egész sornyit, van ameiknekmeg 99%-nál. és van amikor sokadik tesztnél jön ki.
-
sNORh
addikt
válasz
TazLeacher #16124 üzenetére
hát ez gáz.. xar a memzi, ez egyre rosszabblessz.. kifagynak az alkalmazások/OS
Garozd vissza ha tudod. -
TazLeacher
nagyúr
Mennyire gond, ha a Memtest86+ 15 óra után hibázik?
12 óra elteltével néztem rá, akkor még hibamentes volt. 15,5 óránál ránéztem, és láttam, hogy 2 errors, alul ki is írta, de ment tovább. Ez mekkora gond?
-
janos80
senior tag
egyebkent szerintetek melyik a jobb megoldas? 4x1 vagy 2x2 gb??
szemezgetek még az ocz reaper-el is,arban 2k-val dragabb mint a dominator,viszont az ocz 1200-as. azt jobban megeri megvenni?UDV
Janos -
janos80
senior tag
sziasztok
mi a velemenyetek a corsais xms2 dominator 1066-os ramrol? erdemes ilyet venni?
valaszotokat elore is kosziudv
Janos -
twine
veterán
válasz
Geri Bátyó #16108 üzenetére
-
G4ga
őstag
válasz
Sziszifeca #16117 üzenetére
nem egy picit megkelet emelni, asszem 1.4V volt!
-
G4ga
őstag
válasz
Sziszifeca #16114 üzenetére
mi 8*450 FSB melett használtuk, két ugyan ojan konfigban!
egy harmadikban pedig geil ultrák voltak, ott asszem 3.5 ketyeget a proci! mert a 3.6 már nem birta! - simán mentek gond nélkül!
Giga P35 DS3 a tied elödjében! -
lsc
nagyúr
válasz
Sziszifeca #16111 üzenetére
Azok a ramok Extrem Edition-ok, biztosan mennek 800 fölött, igaz függ a laptól is, de egy gyengébb lapban is menniük kellene 900 körül .
-
RoBos
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, h van nekem egy asus p4r800-vm alaplapom, amibe jelenleg van egy 512-es DDR pc2700 (333MHz) ram, és e mellé szeretnék venni még egy 512-es ramot.
A kérdésem az, h ebbe a lapba bele megy-e a DDR 400-as ram, ill. elfutna-e a 333-as mellett a 400-as RAM? A dual-ról tudom, h le lehet mondani, de ha már ramot veszek akkor a 333-as helyett inkább 400-asat vennék. Menni fog így a cucc? -
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
Segítsetek nekem!
Milyen memória illik a 6750-es procihoz?
A-data Vitesta EE 800+ ra gondoltam, de úgy hallottam nem lehet 400-as FSB felett húzni a 800-as ramokat. Igaz ez?Köszönöm a segítségeteket!
-
BK87
senior tag
Hali!
Vettem 2x2GB A-DATA Extreme ramkitet, és azt szeretném kérdezni, hogy ezeknek a memóknak mennyi tuningot kellene bírnia?Nekem most 925MHz-en mennek 5-5-5-12-es időzítésekkel 2,2 volton. -
válasz
Geri Bátyó #16107 üzenetére
Ti nyertetek! 3 modul, 3GB -> flex memory mode.
Everest-el megnéztem, csak a memória másolás sebessége esett vissza (igaz, az jelentősen), gondolom az eltérő csatornánkénti memória méret miatt.
Megint tanultam valamit. Már csak az a kérdésem, hogy nem Inteles chipset-nél is van-e hasonló szolgáltatás?És persze köszönöm a kiigazítást!
-
Most újat mondtatok (zájec, neked is szól). Eddig azt hittem, hogy a flex memory a különböző méretű memók dual chanel módba műkösését biztosítja (többé-kevésbé), illetve, hogy azért dual chanel, mert 2 csatornán keresztül éri el a (álltalában 4 db) memória slotokat, 1-3 és 2-4 elosztásban, valamint páros számú modul szükséges hozzá.
Kiveszek egyet(4 modulom van) megnézem mit csinál, aztán visszajövök.
-
Zájec
veterán
válasz
Geri Bátyó #16104 üzenetére
"A 3GB-al az a gond, hogy ugrik a dual chanel mód. Az meg gáz."
ez tévhit.. nem attól lesz DC hogy párosan müködnek a ramok.. 3 modulal is van DC. -
twine
veterán
válasz
Geri Bátyó #16104 üzenetére
Akkor szedd ki az egyik modult a gépedből próba képpen, és inditsd el úgy! meg fogsz lepődni! Ha minden igaz pont a 965-ös chipkészlettől támogatja az Intel a Flex memory módot....ami annyit tesz, hogy ugyanugy-ugyanolyan sebességgel kezeli a 3 db modult mintha kettő volna benne! A "mai" P35,P45, stb chiplészletek pedig már mind egytől egyig!
Zoly4: Sajnos ez a te lapod esetében már közel sem biztos hogy igaz, mert ugye az AMD a prociba integrálja a memoria vezérlőit....és lövésem nincs sajnos hogy AMD-nél mindez működik e, és ha igen hogyan...érdemes a lapod topicjában, vagy valami komolyabb AMD-s arcoktól utánna kérdezni! Nekem a "kettőötös" Barton volt az utolsó AMD-m! Azóta Intel párti lettem..."mindörökké Ámen"
Ennek a dolognak egyetlen gyönyörű előnye van! veszel egy két gigás kittet, és ha kevésnek tartod még mindig vehetsz+1+1 darabot! -
-
Zoly4
csendes tag
Thx a választ "twine".
Egyébként 32bit-es op-ot használok.
Akkor sztem a 2GB-s hűtőbordás versiont veszem meg jah meg majd 1db 1GB-set.
Ha azt mondod h nem fogja látni a 32bit-es rendszer a 4GB-t.Max game-lnék rajta a videovágás nem az én asztalom.
Akkor szted elég lesz 3GB ram?
-
twine
veterán
"Alapon húzás nélkül" nem mindegy hogy hűtőbordás vagy sem? Szerintem teljesen mindegy! RAM-ból pedig minnél több annál jobb...csak 4 giga és fölötte 64-bites oprendszer javallot...mert egyébként ha bele rokkansz sem fogja látni a 4 gigát!
Azt pedig már te tudod hogy mit csinálsz a géppel! Ha csak játszol, én a Crysis-on kivül még nem láttam olyat hogy 2 de jobb esetben 3 giga ram kevés lenne bármihez, és azt kezeli a 32 bit! Ha viszont használsz mondjuk valamilyen Videovágó progit, vagy Affter effect-et, akkor pedig a világ összes RAMja is kevés lesz egy idő után -
Zoly4
csendes tag
Hy!!
Most szeretnék ram-ot venni a gépembe és kiváncsi vok h mit tanácsoltok. Melyiket lenne célszerűbb megvenni?
Jah és kihasználtság szempontjából is.(Ezt úgy értem h a windows h látja a memokat)Ezek lennének:
DDR2 RAM 2 GB/800 GEIL ULTRA hűtőbordás CL4
DDR2 RAM 4 GB/800 DDR2 GEIL KIT ValueJah és alapjáraton húzás nélkül használnám.
Ebbe a configba megy:
AM2 Athlon X2 4600+
Abit KN9 Ultra
Chieftec 450W GPS-450AA 12cm fan, PFC
Sapphire Radeon HD 3850 512 DDR3Válaszotokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- G.Skill Trident Z5 48GB Kit DDR5-8000 CL40 F5-8000J4048F24GX2-TZ5RK
- Samsung 32GB ddr4 2133 Mhz ram kit
- 2/4/8 GB-os SODIMM (notebook) vegyes DDR3 RAM bazár - találsz benne ami kell!
- SkHynix 16GB (2x8GB) DDR5 5600MHz SODIMM, Laptop RAM
- Corsair VENGEANCE RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, bontatlan - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest