Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- [K2]: Synology NAS és a felhő
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsiguszMaxim
senior tag
Hali!
Ebbe a configba ti milyen ramot ajánlanátok?
GA-EP45DS3
E8400
HIS4850IQ4
CorsairHX520Gondolkodom vistában is de nem biztos viszont tuning sztem lesz. A keretem 200k és ram nélkül 184k-nál járok. De ha szükséges kiizzadok többet is.
Vélemény?
-
fgordon
senior tag
Sziasztok!
4x1024 Kingmax 1066 os ram, Core 2 Duo proci, semmi tunning.
Kivettem 2x1024 mb ramot, a Windows XP elkezdett kékhalálozni, kiakad a Smart monitor, kiakad 1-2 program véletlenszerűen, kb fél óra után.A gép 3-4 óránként összeomlik kék halál miatt.
Mi lehet az oka?
Bios-ban nem állítottam semmit, csak finoman kivettem a ramokat.
Hogy tudom kideríteni, mi az oka? -
veber
tag
HI
Nekem most derült ki a vista alatt miért dobálja el magát az ie és firefox is a ram miatt 2x1 gig ultra volt benne most csx cec van benne de ez csak 6-6-6-18-on megy, viszont ezzel most jó a gép, de azért remélem ha gari csere lesz akkor a geil jo lesz mert az magy 4-4-4-12-on beállitva,
-
honyike
aktív tag
Hello!
Ha egy alaplap memóriamodulja max 333-as, és én 400Mh-es RA?-ot rakok bele, akkor ugye semmi gond, csak annyi, hogy attól kezdve 333-on fog járni a 400-as ram?!
-
veber
tag
HI
Márkára melyiket érdemesebb geil vagy csx?
-
malwy
senior tag
Pörög a topik

Ez a diablo a szép hűtőjével befér egy xigmatec achilleus vagy cm hyper 212 alá?
-
malwy
senior tag
Két memóriát néztem ki:
CSX DIABLO 1150Mhz 20k-ért és Corsair Dominator 1066 Mhz 14k-ért.
Megéri a Diablo? Húz felé nagyon a szívem csak nehogy rosszabb legyen mint a domi.
Tuningra kell minél nagyobb mhz minél kisebb időzítésen
Esetleg más ajánlat? Super Talent- Crucial- Mushkin -G.Skill-t nem lehet náluk venni, szal csak a többi memó jöhet szóba. Személyes okok miatt csak ez a bolt jöhet szóba.
Előre kössz!
-
NFree
addikt
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Oks köszi 32 bites vistát használok, eddig ki volt kapcsolva most bekapcsoltam külömbség eddig semmi, elvileg látja a vista a 4 gigát de csak 3326mb használ a feladatütemező szerint, mondjuk ebből csak 2575 van gyórsítótárazva a maradék nem toom hol van?
Majd ha lessz egyszer kedvem akkor pakolok egy 64 es vistát azzal már remélem minden okés lessz csak eggyenlőre lusta vagyok, meg ez is teszi a dolgát, lehet majd ha veszek valami combosabb vga-t amin sok a memcsi, majd akkor érdemes lessz.
-
lsc
nagyúr
válasz
ElmoMcelroy
üzenetére
Első tippre kevés a táp, egy új biosz sem ártana .
-
ElmoMcelroy
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem:
Asus K8N alaplapon elkövetett tegnapi vga csere (radeon9600-hd3650) után a két szélső slot nem ismeri fel a memóriát, csak a középső slottal bootol és csak akkor ha csak abban van memória, eddig felismerte mindkét ramot ami benne volt mostmár nem - bios ősrégi.
Nem tudom, hogy számít-e, azért megírom:
AMD Athlon 2,8 Ghz 64 bites
Codegen 300 WVan valamilyen ötletetek?
Köszi előre is a segítséget!
Elmo
-
-
NFree
addikt
Sziasztok . Lehet hülye kérdés de a Bios-ban a Memory reemap features mire való mikor érdemes engedni vagy kikapcsolni asszem a memóriával kapcsoltos azért kérdezem itt
Köszi
-
De csak tudod, hogy mire szeretnéd használni, milyen szempontok alapján mérlegelsz, stb.- Ha 64 bites OS-t használsz, akkor 4GB.
- Ha memóriaigényes alkalmazásokat használsz, akkor 4GB.
- Ha 32 bites OS-t használsz és nem használsz memóriaigényes alkalmazásokat, akkor 2GB.
- Ha nem tuningolsz, akkor 800MHz.
- Ha tuningolsz, de magas a CPU szorzó, akkor 800MHz.
- Ha tuningolsz, és alacsony a CPU szorzód, akkor 1066MHz.
- Ha fontos az olcsó, de kevésbé húzható RAM, akkor cl5 BD.
- Ha nem elsőrendű az olcsó ár, vagy az általad használt alkalmazásoknak fontos a szűk időzítés, akkor cl4 BD.
- Ha fontos, hogy valamelyest húzható legyen a RAM, akkor Corsair.Stb.
-
GrandeP
addikt
Tehát inkább javára szolgál majd mintsem inkább hátrányára...
Amúgy igen amd gépbe lesz 5000+-os proci mellé.... vistára kell váltanom és lesz egy ramot zabáló program is... ezért gondoltam h beteszek egy + ramot is...
Ez meg (667mhz-es) van a polcon és nem szándékoztam venni....
Köszönöm a választ!
-
GrandeP
addikt
SziasztoK!
Az lenne a kérdésem h 2*1gb dual 800-as ram mellé berakok, 1 db 667-est... érezhető lesz a lassulás?!
Köszönöm...
-
Ezek a maximálisan megcímezhető mennyiségek, azonban a 32 bites Windows XP egyszerre maximum 2GB memóriát biztosít a felhasználói alkalmazások számára. Tehát látni ugyan látja a 4GB - egyéb RAM mennyiséget, csak használni nem használja. XP Professional-ban (de lehet, hogy a Home-ban is) a /3G kapcsolóval ezt 3GB-ra lehet növelni. Forrás.
-
lsc
nagyúr
Köszi, nem kötözködés de én így tudom:
* Windows XP Home: 4GB
* Windows XP Professional: 4GB
* Windows XP X64 Edition: 128GB
* Windows Vista Home Basic: 4GB
* Windows Vista Home Basic 64 bit: 8GB
* Windows Vista Home Premium: 4GB
* Windows Vista Home Premium 64 bit: 16GB
* Windows Vista Ultimate: 4GB
* Windows Vista Ultimate 64 bit: 128GB
Csak ezekből lejön a videokárya és a többi eszköz ramja .
Ezt a hibaüzi dolgot nem tudtam . -
lsc
nagyúr
Üdv
4 giga ramot akarok használni 2x2 felállásba 32 bites xp-én . Azt tudom hogy csak 3,5 körül fog látni, de az lenne a kérdésem hogy csak ennyi, semmi hibaüzenet vagy hasonló marhaság nincs ugye ? -
MEKK
aktív tag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Hali.
Megvan hogy miért csak 533on fut a ram dual-ba.
Azért mert a proci csak 533-as FSB-t tud mert egy celeron M 530as van jelenleg benne. -
olisadebe
tag
BIOS frissítés után kingmax memoriának 1,8 V gyári előírás helyett 2,1V ad ,előző bios csak 1,9 adott auto beálítás mellett,lehet valami gáz ,kinek hány V ilyen memoriánál ?és nem tudom hol lehet visszavenni csak a V-ot

-
tomek017
tag
hali
jelentős különbség van a ddr2 667 és a ddr2 800 között? -
MEKK
aktív tag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
igen biztos, egyenként 667et ír az everest a modulokra
-
MEKK
aktív tag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Acer aspire 5315
BIOS 1.43 asszem a legujabb.Cseréljem meg esetleg a slot-ba őket vagy mi lehet a baj?
-
Ricco_hun
senior tag
Nem tudom, hogy neked melyik lenne a jó választás. Mindenesetre én karácsonyra ezt néztem ki magamnak: GEIL Black Dragon 4096Mb DDR2 800Mhz CL4 KIT 12.4k.
Ahogy néztem a gyártó honlapján. Ha 1.8 voltot adsz neki cl5-öt tud, ha meg 2.0 voltot, akkor meg tudja a cl4-et. Ez tetszik, hogy magam választom meg mit akarok: brutál időzítést vagy inkább kisebb feszt. -
MEKK
aktív tag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
ok utánnanézek
de mit keressek?Nálam a BIOS-ba semmit nem lehet éllítani ami memóriával kapcsolatos csak kiírja mennyi a total memory
-
CséZé
őstag
Üdv!
Ezek a modulok közül melyiket érdemes választani:
CORSAIR Dominator 2048Mb DDR2 1066Mhz KIT 11.8k
GEIL Black Dragon 2048Mb DDR2 1066Mhz KIT 9.8k
GEIL Ultra 2048Mb DDR2 800Mhz CL4 KIT 8.1k
GEIL Black Dragon 4096Mb DDR2 800Mhz CL4 KIT 12.4k
GEIL Black Dragon 4096Mb DDR2 800Mhz KIT 11.3k
???
Esetleg valami más alternatíva? -
NFree
addikt
Sziasztok tapasztalatokatra lennék kiváncsi G.skill F2-8500CL5D-4GBPK memcsivel kapcsolatban.
Mennyit sikerült belőlle kicsikarni? mennyi fesszel? milyen időzítésekkel?
Előre is
-
MEKK
aktív tag
Hali.
Kérdésem az lenne hogy volt a laptopomba 1GB 667es ram most raktam mellé még 1 GB 667es ram-t.
Elvileg dual-ba fut de az everest azt irja hogy dual ddr2 533.
Ez miért van, miért nem 667? -
lsc
nagyúr
válasz
frenkilacy
üzenetére
Menni menni fog, de így igen gyenge lesz abban a felbontásban . Intelben nem gondolkodtál ?
-
frenkilacy
csendes tag
Akkora felbontáson nem tok még mert gyonge hozzá a monitor azért jó lesz ez a proci?
egyenlőre 1024*768 lesz aztán majd egy másik monitor lesz.
menni fog vele a kari? -
lsc
nagyúr
válasz
frenkilacy
üzenetére
A kingmaxokat szeretik a giga lapok, az 1066-osak egész jó áron vannak . A procid elég harmatos lesz a videokártyához, hacsak nem 19xx felbontásban fog menni .
-
frenkilacy
csendes tag
Üdv!!!
Segítség kellene mert most veszek majd gépet és nem tom milyen ramot vegyek bele mert olvastam már sok mindent.
CPU: AM2 6000+ FSB 1000Mhz
Alaplap: gigabyte MA78G-DS3H
Videókari: gigabyte R487-512H-BElőször mindenképp 2*1 Gb kellene és majd még veszek később még egyszer 2*1gb-ot.
Geilről már olvastam sok jót és rosszat meg hogy ezzel a lappal már használták és nem volt vmi jó nem ment 4-4-4-12 ön.
Azt olvastam, hogy Kingmax nem éppen a legjobb.
RAM kérdésbe kellene a help elég sürgős lenne.Előre is THX a helpet.
-
EyEsOnU
tag
sziasztok, segítségeteket szeretném kérni, adott két szgép amit bővíteni kéne memóriával. az egyik gépben most ddr1 266mhz-es van, a másikban ddr1 333mhz-es. a kérdésem az volna, hogy ha veszek hozzá 1-1 gb 400mhz-es memóriát, lesznek e kompatibilitási problémák vagy csak simán lejjebb veszem a frekvenciát és megy flottul!?
ui. mindegyikbe csak az 1 gigás modulokat hagyom benne.
-
hanso
tag
Sziasztok,
tudnátok segíteni?
#17821-es hozzászólás.
köszönöm -
Lizard01
tag
No problem. Csak még annyit, hogy életemben most nyílik alkalmam egy brutális gép vásárlására először és nagyvalószínűséggel utoljára is. Ezután már csak a saját fizubúl vehetek gépet. (Szüleimtől kaptam egy kis pénzügyi támogatást a vasra karácsonyra, de mivel Apám vállalkozása januártól megszűnik, az áfá-s számlának is búcsut inthetünk. (A gép árának kb. fele sajátzsebből lesz, de ez nem jelenti azt, hogy nem fizetem majd vissza szüleimnek a "kölcsönt").
-
Lizard01
tag
Idéznék Beteg-től (remélem nem harakszik meg érte):
"mihez képest drága?
egy maximus extreme br. 72k, egy p6t del 76k
q9400 69k, 920 73k
2x2gb 1600mhz-s ocz plati 51k, 3x2gb kingmax 1333 40k
összesen 192k vs 189, vagyis a gyorsabb, erősebb és 2gigával több i7: olcsóbb!
vagy ne ezekhez hasonlítsuk? akkor mihez? jaaaa: igaz, manapság minden drága! még a kenyér is."Amúgy a deszka tényleg húzós, de hosszútávra veszem a gépet. (Sandy Bridge nálam tuti kimarad, de lehet, hogy az azutáni architektúra is. Ha egy P4-gyel kibírtam eddig, akkor egy nehalemmel... (Megj. Ezt főleg renderre értem).
-
Lizard01
tag
Főleg render, grafika és videóvágás, de azért játékra is kéne. (Teszteket is nézegettem, meg is fordult a fejemben, hogy 775-öset veszek, de kiderült, hogy nem sokkal többe kerül egy corei7-es rendszer. (Amúgy P4-ről váltok.) Izmosabb vidikari azért kell, mert 24" monitorom van, és azért jó lenne natívba nyomni a játékokat).
-
lsc
nagyúr
válasz
Lizard01
üzenetére
Mire akarod használni a géped, mert ha játékra akkor az a platform nem a legjobb választás . Marha drága, játékok alatt nem sokkal jobb mint a mostaniak . Ramra nem igazán van tapasztalat még szerintem ddr 3 ügyben, ráadásul csak 1600-as órajel körül jön ki az előnye a ddr2-höz képest . Szerintem keress guglival teszteket /proci teszt is lehet, a konfigban írják a ramot is/. Nekem ez a véleményem, talán más többet tud segíteni .
-
csny75
csendes tag
Akkor úgy néz ki a Q9300-as lesz, Artic Cooling Freezer 7 PRO hűtővel, Gigabyte GA-EP45-DS4, vagy GA-EP45-DS3P lapban.
Ehhez talán a legjobb 2x2 GB 1066MHz-es CL5-ös KIT lenne, de milyen márka?
Előre is köszi a segítséget: Cs. -
skoos
őstag
Mi az a secondary information a memóriaidőzítéseknél? Írjam be ugyan azt amit megadtam a primary nél?
Köszi!
-
hanso
tag
Sziasztok,
Érdeklődni szeretnék,hogy szerintetek:
-van 2x1gb geil value(dualban) egy giga ds4-es lapon,c2 6300 mellett,ami 7x440-en ketyeg(3080mhz).
Kérdésem,hogy bővíteném ezt még +2gb memóriával,érdemesebb-e 4gb-os (2x2),kit-et vennem vagy a meglévő slotba berakhatok egy másik 2x1gb kit-et(talán más márka)
-másik kérdésem,hogy érdemes-e egyáltalán(többnyire játszom vele)?
-milyen ddr2-800-as kitet javasolnátok,ami bírja ezt a kis tuningot, ami a procinál van?
Válaszokat köszönöm
Üdv
hs -
SSJPeter
őstag
válasz
Laraxior
üzenetére
Ja, már vettem is mellé + 2x1gb-ot a 2x2-höz képest bagóért volt csak még nem próbáltam ki. . .remélem műxik majd a lapomban.Ahogy olvasgattam a fórumokat kb. 50% esélyem van rá, hogy fogja kezelni a 4x1 modult.Van akinek kezeli van akinek nem . . .
remélem az enyim pont olyan ami kezeli. . .a tunigot mindenesetre jól bírja, hátha. . . de a kingmax sztem szar márka ha ddr2-ről van szó.
Amikor megvettem még 32K volt egy 1gb-os kingmax modul. . .rá 2 hónapra lement kb. 10K-ra az ára. . .ez volt 2 éve.
Kingston rulez. . .az asus lapok szeretik mindenesetre. -
killmz
csendes tag
válasz
killmz
üzenetére
most úgy néz ki hogy 5-5-5-15 2,15V on műxik a FarCry2 is

hülye kérdés: amúgy a timing utolsó jegyének (15) a növelése lassítás?
mert a Dominator RAMom netes pdfében az van h :
"Tested at latency settings (5-5-5-15-2T) at 2.1V
at 1066MHz"
és
"SPD programmed at:
JEDEC standard 5-5-5-18 values at 800MHz
EPP: 1066 MHz, 5-5-5-15-2T, 2.1V"azaz a 800Mhz-hez rendeli a nagyobb értéket..
Ezt magyarázza el nekem valaki. (vagy ez az SPD v. JEDEC v. mi valami extra ram kezelést takar ezért lazítják 800-on?
)Remélem a winben sem hibázik.
üdv. -
Laraxior
titán
-
SSJPeter
őstag
Azt meg tudná nekem mondani valaki, hogy játékokban mekkora gyorsulás érezhető ha 1 RAM 1200mhz-n megy 5-5-5-15-ös időzítésekkel a 800mhz 4-4-4-12 helyett?
Van érezhető különbség vagy nincs?
Ha van akkor kb. mennyit jelent ez fps-be egy olyan játéknál mondjuk ami 25-30fps-el megy a 800mhz-s RAM-okkal?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen széket vegyek?
- Képernyős trükkök növelik a notebookok üzemidejét
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lexus, Toyota topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Milyen légkondit a lakásba?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- MINDIG VAN ÚJ és Jönnek MÉG! - 1GB (13db) - 2GB (13db) - 512MB (0db) DDR2 RAM-ok (és Kitek)
- Corsair DOMINATOR PLATINUM 32GB (4x8GB) DDR4 3600MHz WHITE - Garancia
- Corsair Vengeance Pro RGB 2x8GB 3200mhz DDR4
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RGB 7800MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB(2x32GB) Kingston Fury Beast 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - Ryzen 5 PRO I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Az ő nevük: Crucial,Team Xtreem, Cellshock, OCZ
Mondjuk a Kingmax is megy ha éppen olyat fogszki...
fudi2002