2019. január 20., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Dvarw 16 - törpe e-cigi tank

  Manapság minden egyre nagyobb az e-cigi világában, de most kaptunk egy egészen aprócska eszközt.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 1 napja 5

 • Logitech MX Master 2S - felsőkategóriás munkapatkány

  Sokaknak a 2000 Ft-os egér is tökéletes, másoknak pedig csak a gamer, de ez egy munkára való rágcsáló.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Elemzés 5 napja 37

 • De itt legalább szó szerint értelmezhető, hogy elpancsoltunk néhány milliárdot!

  Itt a vizes vébé beszámolója
  Az már csak hab a tortán, hogy eleve komoly veszteséggel számoltak.

  Geri Bátyó 1 hónapja 100

 • Példa az idióta szabályokról

  Egy teljesen más téma kapcsán olvastam a szabályok be és nem betartásáról.
  Erről eszembe jutott, hogy a munkám kapcsán, még akkor sem tudom betartani a szabályokat, ha akarom.

  Földmérőként dolgozom és mostanában sok alaprajzot kell csinálnom társasházi alapításhoz. Ezzel alapvetően nincs probléma.
  Az építész megtervezi, a kivitelező felépíti, az ügyvéd megírja az alapító okiratot és végül a földmérő kimegy, megméri a valóságot és elkészíti a rajzot.
  Egyszerű ugye?

  Aha, nem. :(

  A kis magyar valóság ugyanis az, hogy az építész terven, az alapító okiraton és a földmérő munkarészein a területeknek egyezniük kell.
  Ez már csak azért is problémás, mert az építészek nem tudnak területet számolni és már az is rossz, amit a tervre írnak. Az ügyvéd persze ezek alapján írja meg az alapító okiratot, kivitelezéskor pedig simán becsúszhat a tervhez képes néhány centi eltérés.
  Namármost. Ha a helyszíni mérést nem is veszem figyelembe, a területek akkor sem lesznek jók.
  Nyilván itt mindenki azt gondolja, hogy az építész és az ügyvéd majd javítja, de nem. Ugyanis ilyenkor mindent újra kell engedélyeztetni, ami több hónap és nem kevés pénz, miközben a lakásokat már eladták és be kell jegyeztetni a tulajdonosokat. Az már más kérdés, hogy az építész és az ügyvéd nem hibázik, úgyhogy nem is javít. Akkor sem, ha lenne rá idő. Mondjuk ez már egy másik téma.

  Folytatás...

  Geri Bátyó 3 hónapja 24

 • Negrót sem kell már venni

  [Törökországba költözik a győri Negro-gyár]

  Ahogy a Szlovákiában gyártott piros mogyorós is ugyan az a minőség mint az eredeti Szerencsi (pedig konkrétan ehetetlen), úgy nyilván ez sem lesz rosszabb. :(

  Geri Bátyó 3 hónapja 23

 • Mechanikusra váltottam – OZONE Strike Pro

  Beléptem a mechanikus billentyűzetek világába, de nem játék céllal, hanem munkára és általános felhasználásra.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 1 éve 45

 • 26 év után

  Kicsit esetlen lett, de ezt most nézzétek el nekem.

  26 év után

  Huszonhat évet megéri-e várni?
  Vagy akkor már történhet akármi?
  Szerintem megéri. A megfelelőre.
  Egy hihetetlen, nem mindennapi nőre!

  Akármi lesz is, most boldog vagyok,
  Megyek, s mindjárt pillangókat fogok!
  Rózsaszín felleg mégsincsen köröttem,
  Hisz én is gyarló vagyok és Ő sem szeplőtlen.

  De ez így jó, most így tökéletes,
  Mert vele együtt lenni teljesen természetes.
  Minél többet szeretnék ismerni belőle
  És minél többször nézni, e gyönyörű nőre!

  Geri Bátyó 2 éve 7

 • Alszom - Sokat!

  Hát igen, az utóbbi napokban rengeteget alszom. Meg is van az oka. Sokat betegeskedtem, ami miatt nem tudtam elmenni nyaralni. Nyilván ez egy fontos pihenési időszak lenne, de a betegségből lábadozás az meg pláne nem pihentető. Az elmúlt 2-3 hét már nagyon kemény volt. Nagyon durva volt a munka, amire fokozottan figyelni kellett és még rosszul is aludtam, aminek számos oka van.
  Viszont az alvásról akartam beszélni, ami már a múlt hét közepe felé elkezdett előjönni. Mivel a munka nehezét szerdán letudtam és egész jó állapotban voltam, nagyon pozitív hangulatban indultam haza. ...aztán úgy kipukkadtam, mint egy ócska lufi.
  Csütörtökön már csak fél napot tudtam teljesíteni és eléggé „pénteki” hangulatban voltam (erre később visszatérek). Illetve valójában már egész héten péntek volt nálam.
  Szóval…. Csütörtökön csak délig dolgoztam és már délután bealudtam. A reggeli ébresztőt meg nem is érzékeltem, úgyhogy sikerült közel 14 órát aludnom.
  Már csütörtökön említettem a kollégáknak, hogy a hétvégi program az kb. a 0-24 alvás lesz. Persze röhögtek rajta, de pénteken már kezdték komolyan venni.

  Folytatás...

  Geri Bátyó 2 éve 34

 • Ámítás

  Olvastam egy „érdekes” bejegyzést arról, hogy az óvodába nehezen beilleszkedő gyerekek megfelelő szakmai segítséggel teljesen le tudják vetkőzni a félénkséget, vagy az agressziót.
  Legtöbb esetben ez már önmagában ámítás.
  Mire egy gyerek eljut az óvodáig, a személyiségének az alapjai kialakultak. Azon már nem lehet változtatni anélkül, hogy ne rombolnánk le a még ki sem alakult személyiséget. Hogyha megpróbáljuk, azzal csak még több kárt okozunk.
  Hogyha a szülők és nagyszülők nem, vagy nem jól neveltek valakit kisgyermekként, akkor szinte csak a genetikai adottságainak köszönhetően lesz belőle „normális” ember.
  Ugyanakkor az sem jó, ha „túlnevelik”. Már kisgyermekként is lehet olyan frusztrációkat és elfojtásokat nevelni valakibe, ami az egész további életét tönkreteheti.
  Egy „problémás” gyereknek a környezetével is hatványozottan meggyűlik a baja. A gyermektársakkal talán kevésbé, de a felnőttek (bölcsődei gondozónő, óvónő, tanár) sokszor nem is próbálják megérteni és ez még tovább ront a helyzeten.
  Pont a gyerekekkel a legnehezebb egy külsősnek (gondolok itt a gyermekpsichológusokra és hasonlókra), mert ha problémája van, a legritkább esetben lesz őszinte. Miért? Egyrészt, mert sokszor ő maga sem érti, hogy mi a problémája, vagy hogy mi a problémája vele másoknak. Másrészt, mert fél.

  Folytatás...

  Geri Bátyó 2 éve 26

 • Egy sosem volt betegség története.

  Nyomasztó téma, tudom, de sajnos hónapok (vagy inkább évek?) óta ez határozza meg az életemet, ezért gondoltam írok róla.
  Azért sosem volt betegség, mert ez tényleg nem egy bizonyos kór, inkább valamiféle betegségek által okozott tünetegyüttes.

  Az alapfelállás még mindig a térdem, ami az Ostgood-Schlater szindróma egy egészen extrém példája. Nem írom le, akit érdekel, olvasson utána. A lényeg az, hogy nálam még most, 40 évesen is fennáll (illetve nem teljesen, de ez most nem mérvadó). Állandó gyulladás, extrém fájdalom. A fájdalomküszöböm hozzáidomult ehhez az állapothoz. Gyakorlatilag szinte nem is érzek fájdalmat.
  A másik alap dolog az allergia. Eredetileg sima szénanátha volt, de bejött mellé a kutya és macskaszőr is. Évekkel ezelőtt viszont valami rejtélyes okból a gyomromat kezdte izélgetni. Eléggé fura dolog, hogy amikor elkezd minden virágozni én fosok, mint a murányi kutyája.
  Szerintem a két porckorong sérvnek és a rosszul összeforrt törött csigolyámnak (a derekamban), csak annyi köze van a dologhoz, hogy nem vettem észre a fájdalomküszöböm miatt.

  Folytatás...

  Geri Bátyó 2 éve 18

 • Igaz barátság

  Egy jó barátom kitett egy képet:

  Ennek kapcsán kicsit írogattunk is. Nem idézem pontosan, csak összefoglalom:
  - Mázlista vagyok, mert két embert is igazi barátomnak mondhatok. Mindkettővel volt egy komoly hullámvölgy, de túljutottunk rajta. Az egyik esetben inkább én, a másik esetben inkább a másik volt hülye. Eléggé komoly volt mindkettő. Hogyha nem ennyire szoros és jó a kapcsolat, mindkettő véget ért volna. Már ezért is szerencsés vagyok.

  Erre azt válaszolta, hogy érdekes módon, mindig az kezdeményezi a békülést, aki nem volt hülye.

  - Ez így van. Amikor én voltam a hülye, megbántva éreztem magam és nagyon rosszul esett. Persze kiderült, hogy félreértés volt. A másik esetben a barátom a húga mellé állt és nem gondolta, hogy az ármánykodik. Pedig közben a húgával időnként jókat beszélgettem és én sem gondoltam, hogy ármánykodik. Érdekes módon, mióta kiderült, messze elkerül. (Mármint a húga. Mostanság is beszélünk néha, de azóta nem találkoztunk.) Amúgy meg ebben is megmutatkozik az igazi barátság. Akkor is kitartasz mellette, amikor hülye. Én mindkét oldalról megtapasztaltam.

  Ezután beszéltünk kicsit és érezhetően van benne tüske, ami érthető. Nehezen fogtam fel, hogy nem akart megbántani. A másik esetből tudom, hogy ez mennyire rosszul eshetett neki.

  Folytatás...

  Geri Bátyó 2 éve 38

 • Tartsd oda a másik orcád? Egy fenét!

  Nemrég olvastam egy bejegyzést egy közösségi oldalon, ami kicsit a szokásos, segíts magadon, isten is megsegít jellegű volt, de annál azért tovább ment. Azt is taglalta, hogy aki megfelelő módon áll a világhoz és önmagához, az nem csak magán segít, de idővel a pozitív kisugárzása miatt a környezetén is segíthet és először adni kell, hogy kaphassunk.

  Ez nagyon szép és jó, de nekem a hócipőm tele van azzal, hogy mire kialakulna valami pozitív, mindig jön egy ember, aki néhány hét, vagy hónap alatt tönkrevágja az egészet, a saját, kicsinyes érdekei miatt.

  A munkahelyemen adott egy olyan főnökség, akiknek időnként fura gondolataik vannak arról, hogy mi kell egy dolgozónak. Ugyanakkor ahhoz a munkához, amire a mi csapatunk létrejött, nem értenek. Nem volt könnyű rávezetni őket, hogy a más jellegű munkákkal kapcsolatos rutinok és tapasztalatok itt nem alkalmazhatók. Valahogy megoldottuk, de nem volt könnyű.

  A projekt-vezető alapvetően egy normális figura, de nem volt még vezető szerepben és eléggé fura stílusa van. Mivel kapásból a nyakába szakadt minden, időnként még engem is kiakasztott, de mostanra ő is beleszokott a feladatába és azt is észrevette, hogy finomítani kell a stílusán. Ez a része is jól alakul a dolognak.

  A terepesek sem igazán voltak a helyzet magaslatán eleinte, mert ők is más munkákhoz szoktak, de fokozatosan az is kialakult.

  Folytatás...

  Geri Bátyó 2 éve 29

 • Itt a tavasz lehellete!

  „Itt a tavasz lehellete,
  Hihi, haha, hoho, hehe!”

  Na jó, ezt én magam sem gondoltam komolyan, de viccet félre téve, egyre inkább úgy tűnik, hogy végre vége az őszies időnek.
  Egyre többet süt a nap és már egyértelműen melegít is, egyre kellemesebb a hőmérséklet, megtörtént az óraátállítás és rajtam is kitört a tavaszi fáradtság.
  Szóval minden jel szerint tavasz van. Remélem marad is egy darabig, mert az utóbbi években nem nagyon volt hozzá szerencsénk. Hosszabb-rövidebb hűvös, esős időszakok után szinte azonnal nyár lett. Nem, mintha nem szeretném a nyarat.
  Igazából a tél elvesztése is fáj egy kicsit. Szerettem a telet is gyerekkoromban. Az igazi telet. Csillogó fehér hó, valószínűtlenül kék ég, ragyogó napsütés és mínusz 10-20 fok. Az az igazi tél.
  Az őszt viszont ki nem állhatom. Hideg, nyirkos, esős és az utóbbi jó néhány évben ebből volt 3 évszaknyi.

  Közhely, hogy a tavasz az újrakezdés a természetben. Nálam most úgy tűnik, hogy valamilyen szinten az életemben is.
  Végre letudtam az adósságaimat, így elkezdhetek értelmesebb dolgokra is pénzt költeni. Van egy ócska csaptelepem, egy csöpögő wc-m, lerongyolódott ruhatáram, ócska székem. Be kell szereznem néhány e-cigis dolgot, kell vennem egy külső vinyót. Kipótolhatom a hiányos bútorzatot, lecserélhetem a 25 éves tévémet, beütemezhetem a fogorvost és idén talán elmehetek nyaralni is.

  Folytatás...

  Geri Bátyó 2 éve 26

 • Ihlet

  Sokat hallani az ihletről. Írók, költők szájából (illetve tollából inkább) sokszor halljuk (olvassuk), hogy megszállta őket az ihlet. Ugyanakkor másokról pontosan lehet tudni, hogy gyakorlatilag pénzért és/vagy megrendelésre írtak. Ezek sem feltétlenül rosszak és az előbbiek sem feltétlenül jók. Nyilván, a megítélése egy versnek, novellának, vagy regénynek, mindig az olvasótól függ.
  Ugyanakkor az „ihletett írás” kifejezés, úgy gondolom, hogy még mindig eléggé jól példázza, hogy mi az, amit tényleg ihletből írtak.
  Amikor egy - akár jelentéktelen témáról írt – mű igazán megfog.
  Amikor elszorul a torkod, ha az írás szomorú, vagy nevetned kell, ha az vidám.
  Amikor tényleg beleéled magad és a részévé tudsz válni.
  Amikor nem tudod megmagyarázni, hogy miért tetszik.
  Amikor még napok, hetek, vagy akár hónapok múlva is eszedbe jut. :K

  Amint látjuk, olvasói szemmel viszonylag egyszerű meghatározni, hogy az írónál volt-e ihlet, vagy sem, függetlenül attól, hogy tényleg volt-e.
  A másik oldal viszont az, hogy nem látunk bele az író fejébe. Nem tudjuk, hogy mikor érezte azt, hogy írnia kell.

  Nekem – kvázi – szerencsém van, mert nem csak sokat olvasok, hanem írok is. Ráadásul amikor írok, nem akaratból, hanem késztetésből teszem. Talán ezt nevezhetjük ihletnek. Legalábbis az én esetemben.

  Folytatás...

  Geri Bátyó 2 éve 8

 • Önmagadért

  Önmagadért

  Minden pofon után újra fel kell állni,
  Hiszen minden rossz után jöhet még akármi!
  Nem feltétlenül kell boldognak lenni,
  Elégedettség kell! Semmi több, csak ennyi!
  Ha elégedett vagy, már nem vagy magányos.
  Kelsz amikor éber vagy és alszol, mikor álmos.
  Tesznek a kollégák lassan a fejedre?
  Csak bemész reggel és leülsz a helyedre.
  Csinálod amit kell, de mikor hazaérsz,
  Annyit kell tenned, amit tennél önmagadért!
  Elröppen hamar az a néhány óra,
  Amit „elkölthetsz” minden nap saját magadra.
  Mit számít a múlt, ha számíthatsz magadra?
  Mit számít a jelen, ha nem befolyásolja
  Azt, aki vagy és azt, aki még lehetsz
  És mosolyogsz azon, aki keresztbetesz?

  Geri Bátyó 2 éve 8

 • Álmodtam a repülésről

  Álmodtam a repülésről, többször is. Éreztem a szél suhogását magam körül és ahogy a ruhámat rángatja. Éreztem a félelmet, hogy nem tudom irányítani … eleinte.
  Később elkezdtem egyre jobban élvezni, ahogy a fák koronája fölött néhány centivel suhanok el és egyre magabiztosabban kerülgetem az akadályokat.
  Azután körülnéztem és gyönyörködtem az alattam elsuhanó tájban. Újra és újra.
  Először csak a közvetlen környéket jártam be és érdekes volt más perspektívából látni az ismert és megszokott környezetet, de később egyre messzebb merészkedtem, ahogy egyre magabiztosabbnak éreztem magam.
  Kitágult a világ, de mégis a részleteket láttam élesebbnek ezáltal.
  Érdekes, hogy megfelelő helyről szemlélve, bár átfogóbb képet kapunk, mégis jobban feltűnnek azok a fontos, érdekes részletek amik megszínesítik a képet és amiket újra meg akarsz nézni.
  Ebben az állapotban megtehettem.
  Felszabadultnak, elégedettnek és igen, boldognak éreztem magam. Pedig egyedül voltam.
  Ugyanakkor ott volt a táj. A város, a házak, a fák és az ég madarai társamul.
  Egyre nagyobb lendülettel vetettem bele magam a mélységbe, mert pontosan tudtam, hogy nem zuhanhatok le.
  … pontosan tudtam.
  Láttam a határokat, de ezeket – Ikarossal ellentétben – tudatosan tágítottam apránként és nem léptem át. Végül mégis a csillagos ég lett a határ, ami valójában a határtalanság.

  Végül visszatértem a földre és nem álmodtam többé a repülésről.

  Folytatás...

  Geri Bátyó 3 éve 12

 • Piaci elemzők szerint…..

  Ez az a mondat, amitől a falra mászok. Az utóbbi 5-10 évben erősen bebizonyosodott, hogy a „nagyrabecsült” piaci elemzőknek halvány fogalmuk sincs arról, hogy mit várnak el a felhasználók.
  Ez még nem is lenne feltétlenül probléma, de sajnos a gyártók a piaci elemzők előrejelzései alapján alakítják ki a termékportfóliót. Ez viszont már probléma, mert sokszor a termékkínálat nem fedi le a tényleges igényeket.
  Hogy miért működik mégis ez a rendszer? Roppant egyszerű. Viszonylag kevés a tudatos felhasználó. Ezzel nem a felhasználókat szeretném minősíteni, mert nem lehet elvárni, hogy mindenki szakértő legyen. A probléma az, hogy az átlagember elhiszi, amit a piaci elemző által befolyásolt gyártó a képébe tol. Vagy a gyártó által befolyásolt piaci elemző?

  Notebook. Tényleg jó hogy van. Sok esetben a munkát nehéz lenne másképp megoldani. Az átlag felhasználónak viszont semmi szüksége a mobilitásra. Megveszi a notit, lerakja az asztalra, rádugja az egeret, billentyűzetet és az FHD monitort és utána szentségel, hogy nem fut rajta rendesen a „krájsziz”. Nem is értem, hogy miért?
  Nyilván, egy háztartásban is lehet létjogosultsága egy notinak. Második gépként. Amíg valaki játszik a PC-n, addig a többiek egy notin le tudják rendezni a facebookot.

  Folytatás...

  Geri Bátyó 3 éve 42

 • Mese egy szakállról.

  Jó ideje ígérgetem már néhány embernek, hogy megírom ezt a történetet. Évek óta befejezetlen volt. Nem, mintha olyan különösebben izgalmas lenne, de hamár megígértem...

  Már egészen korán, úgy 15-16 éves korom környékén elkezdtem próbálkozni azzal, hogy szakállat növesztek. Hogy miért? Mert tetszik. Valójában semmi más oka nem volt... Eleinte. ;]
  Valljuk be, akkoriban eléggé satnya volt az arcszőrzetem (most sem egy dzsungel), így időnként meguntam és leborotváltam. Ráadásul a rokonok is rendszeresen leszólták (leginkább anyukám, de a nagynéném is) és a tanáraim sem rajongtak érte.
  Igazából ez kevéssé befolyásolt, de azért egy kicsit mégis. Kevés ember van, akit nem érdekel a legkevésbé sem mások véleménye, pláne teenager (mármint tinédzser) korban.
  Ami leginkább visszatartott, az az volt, hogy nem volt sem kellő mennyiségű, sem kellő minőségű szőrzetem. :(

  A fordulópont 1993 novembere volt (17 éves voltam ekkor), amikor is kirúgtak a középiskolából. Ez egész pontosan 1993 november 8-a, hétfő volt és én előző nap borotválkoztam.
  Akkor utoljára.
  Olyan körszakáll-féleséget növesztettem. Azért féleséget, mert a bajuszom és a szakállam nem nő össze a mai napig sem. Szóval van egy bajusz, ami az ajkam középvonala alá ér és van egy kecskeszakáll, aminek a hossza eleinte 1-3 cm volt, attól függően, hogy mikor nyírtam.

  Folytatás...

  Geri Bátyó 3 éve 22

 • Mit tennél?

  Má' megen egy vers!
  Igazából nem várok tanácsokat, mert a döntés már a vers megírása előtt megszületett.

  Mit tennél?

  Mit tennél, ha olyat
  Szeretnél, akit nem szabad?
  Mit tennél, ha tudnád,
  Hogy a szíved megszakad?
  Mit tennél, ha nem lenne
  Okos szeretni őt
  És mit tennél, ha
  Éjjelente gyötör?

  Mit tennél, ha tudnád,
  Hogy nem szabad szeretni?
  Mit tennél akkor, ha
  Nem tudnád feledni?
  Mit tennél, ha nem olyan lenne,
  Aki neked tényleg megfelelne?
  Mit tennél, ha őt is érdekelnéd
  És mit tennél, ha mégis elsöpörnéd?

  Mit tennél, ha az élet
  Mégis odasodorna téged?
  Mit tennél?

  Geri Bátyó 3 éve 52

 • Bukott isten

  Hosszú idő után ismét egy vers. Hajnalban felébredtem és leírtam az első két versszakot. Most hazaértem és leírtam a többit. íme.

  Bukott isten

  Bukott isten pihen e helyt,
  Zuhanta csúfos volt nagyon,
  Magas, ingatag talapzatról
  Dőlt le egy hűvös hajnalon.

  Felkapaszkodott, ki tudja mikor,
  E magaslatra, ahol állt,
  Türelmesen lesve fentről,
  Ostobák hadára várt.

  Bukott isten pihen e helyt,
  Zuhanta csúfos volt nagyon,
  Kiábrándult elvakultjai
  Odahagyták eme hajnalon.

  Hatalmas bár nem volt sosem,
  De annak tétette magát,
  Ám hazugságok áradatától,
  Ím összeroppant már e gát.

  Bukott isten pihen e helyt,
  Zuhanta csúfos volt nagyon,
  Most orcával fekszik alant a sárban,
  S hívei szikkadni hagyják a napon.

  Megváltónak látszott egykor,
  Most mégis földön hempereg,
  Szakadozott palástjával törli
  A dühös, haragvó könnyeket.

  Bukott isten pihen e helyt,
  Zuhanta csúfos volt nagyon,
  Elfeledett testét rejti,
  Eme gazos földhalom.

  Geri Bátyó 3 éve 10

 • Már megint hülyét csináltam magamból!

  Már megint hülyét csináltam magamból, de legalább jól esett!

  Fura ez így ugye? Na, de hát öregszem. Próbálom a pozitív oldalát látni annak is, amit el-khmm-tam.
  Hétvégén volt egy jó kis buli, amit az öcsém tiszteletére rendeztek. Jó társaság gyűlt össze, de az átlag életkor is legalább 15 évvel kevesebb volt, mint az enyém.
  Nem ez volt a probléma. Még csak az sem, hogy túl sokat ittam (na jó, azért ez probléma volt).
  A probléma az volt, hogy megakadt a szemem egy lányon. Illetve még ez sem lett volna probléma, de elkezdtünk beszélgetni. A túlzott alkoholfogyasztás miatt, csak benyomásaim vannak a beszélgetésről, de azt tudom mondani, hogy koránál érettebb és kicsit fura. Nekem viszont ez vonzó tulajdonság. Egyszerűen csak jó volt vele beszélgetni.
  Még ez sem az igazi probléma. A probléma végül is az, hogy a beszélgetés után meg akartam csókolni.
  Számtalan oka van, hogy ez miért nem volt helyes.
  Egyrészt nem is ismertük egymást.
  Másrészt ittas voltam.
  Harmadrészt jóval idősebb vagyok nála.
  Negyedrészt pedig nem szoktam ilyet csinálni.
  Ötödrészt pedig az öcséimnek barátja/ismerőse.
  Hatodrészt pedig ezeken kívül is van számtalan oka, hogy ez miért nem volt helyes (nem akarom tovább sorolni).

  Folytatás...

  Geri Bátyó 3 éve 35

 • Elfeledett fűszereink

  Valójában nincsenek teljesen elfeledve, de ritkán használjuk és sokukról azt sem tudjuk, hogy „ősi” magyar fűszer.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 3 éve 166

 • Élesedik a helyzet e-cigi ügyben

  Én csak nemrég óta szívom az e-cigit (2014 május), de látom az előnyeit. Előtte 22 évig dohányoztam és szerettem is, nem akartam leszokni. Most viszont az átszokás sokat segített, függetlenül attól, hogy egészségügyi gondjaim nem voltak.
  Könnyebbnek érzem magam. Jobb a közérzetem és nem utolsósorban olcsóbb is. Mindezek mellett az élvezeti értéke sokkal nagyobb. A cigit (e-cigis nyelvezetben: az analógot) azért szívtam, mert kellett. Nem éreztem rossznak, hiszen függő voltam és a heroinista sem érzi rossznak a cuccot.
  Most viszont főleg azért szívom az e-cigit, mert élvezem az ízeket! Számtalan dohányos, gyümölcsös és desszert íz közül lehet választani, de még kolbász, vagy pizza ízű liquid is elérhető!
  Az alább linkelt videókból kiderül, hogy ez sem csodaszer és ez sem egészséges, de sokkal kevésbé káros, mint az analóg. Pont ez a lényeg! Az e-cigi egy alternatíva a dohányzók számára!
  Apám 65 éves és kb. 50 éve dohányzik. Az alábbi videóban említett 3. generációs készülékkel és patronnal (tank, integrált kazán, stb.), még a 12 mg-os liquid sem volt neki megfelelő (talán a 18-as jó lett volna), viszont nekem komolyabb készletem van (mod és felújítható tank) és a 10mg-os liquiddel töltött készüléket le sem akarta tenni. Három nap alatt 4 szál analógot szívott, de csak azért, mert éppen töltőn volt az e-cigi. Amúgy viszont 20-30 szál piros Symphonia-t szív.

  Folytatás...

  Geri Bátyó 3 éve 39

 • Hihetünk a nőknek?

  "Nem fikázódni akarok, ezt előre leszögezem, de a két nem eltérő gondolkodásmódja miatt azt gondolom, hogy nem."

  Ennyit tartottam meg az eredeti bejegyzés szövegéből. A többi részét viszont töröltem. Még most is azt gondolom, hogy sok esetben a két nem teljesen másképp látja a dolgokat. Különösen akkor, ha van köztük egy kis súrlódás.
  Ez tulajdonképen normális.
  Mivel az eredeti bejegyzés megírásakor eléggé ki voltam akadva, írtam olyat, ami sértő és/vagy eltúlzott.
  Még most is azt gondolom, hogy nem volt alaptalan. Átgondoltabban kellett vona fogalmaznom és jobban kihangsúlyozni, hogy miért éltem meg úgy a dolgot, ahogy. Elmélkedősebbre kellett volna venni az írást, érzelemmentesebbre.

  A bejegyzés megírása előtt alig aludtam valamit. Nagyon bántott, ami történt és nem értettem, hogy miért csinálta amit csinált. Amióta elolvasta, ő nem tud aludni, mert nem érti, miért írtam és miért így.

  Valami, valamikor megtört köztünk és nem a szakításkor. Én már nem értem őt és már ő sem ért engem. Elbeszélünk egymás mellett. Nem akartam megbántani, de talán ő sem engem. Mégis sikerült, mindkét irányból.

  Geri Bátyó 3 éve 51

 • Egy vacak év vacak lezárása

  Tulajdonképpen nem indult rosszul az év. Legalábbis úgy tűnt.
  Némi munkanélküliség után lett meló egy olyan ember mellett, akit régóta ismerek és kedvelek. Jól tudunk együtt dolgozni és a munka is olyan volt, amit élvezek és amiben tényleg jó vagyok.
  A cég viszont finoman szólva is érdekes. A tulajdonosok hűbéruraknak képzelik magukat, a dolgozók rettegésben élnek, mert nem tudják, hogy miért kapnak orbitális letolást. A munkaszervezés katasztrófa, de persze nem a szervező kapja a letolást, hanem a melós.
  Gyakran csak 1.5-2 hónap után kaptam fizetést és idővel már nem is próbáltam kideríteni, hogy miért vontak le a kialkudott – amúgy eléggé nevetséges – pénzemből.
  Augusztusban viszont elfogyott a munka. Állami projekt volt és elméletileg október-november körül indult volna a folytatás. Megnyert pályázat, állami és EU-s pénz, ehhez képest az sem biztos, hogy valaha is lesz folytatás.

  Karácsony előtt 2 nappal a párom közölte velem, hogy jobb, ha befejezzük.
  Nem mondom, hogy váratlanul ért, mert jó ideje voltak problémák, de én még reménykedtem, hogy meg tudjuk oldani. Illetve valójában csak egy probléma volt, de ebben valamiért nem tudtunk közeledni egymáshoz. Nem vesztünk össze, de már időnként morogtunk egymásra a felgyülemlett feszültség miatt. Tulajdonképpen igaza volt, hogy jobb most befejezni, de ettől még nem könnyebb.

  Folytatás...

  Geri Bátyó 4 éve 12

 • Ismét elment egy számomra fontos ember

  Amikor a nagymamám haláláról írtam, az nyilvánvalóan kicsit más volt (vagy mégsem?), hiszen közvetlen hozzátartozóm (ez nagyon rosszul hangzik ebben a formában leírva) és nagyon közvetlen kapcsolatom volt vele.
  Akiről viszont most próbálok megemlékezni, az nem családtag. Talán kollégának mondhatnám, bár valójában alvállalkozóként dolgoztam neki. Viszont az évek során egy nagyon közvetlen, baráti viszony alakult ki közöttünk, de talán még annál is több. Valamilyen szinten, apám helyett apám volt.

  Nem is tudom pontosan, hogy mikor ismertem meg, de kb. 15 éve. Akkoriban egy földmérő cégnél dolgoztam és "porbafingó" "huszeonegynéhány" éves ifjonc voltam. Már volt némi szakmai rutinom, de még nem vettek komolyan.
  Dolgoztunk egy mélyépítő-tervező cégnek (konkrétan szennyvízcsatornát terveztek) és egy helyen egyértelműen el volt rontva a geogéziai felmérés amit csináltunk. Szóltam a főnökömnek, de nem foglalkozott vele. Természetesen hatalmas botrány lett belőle. A javított felmérést viszont nekem kellett elvinnem a megbízókhoz (Gerinces mi? Az ex-főnököm nem vállalta a felelősséget).
  Akkor találkoztam először "Az Öregekkel"! :)
  Érdekes találkozó volt, hiszen "rajtam csattant az ostor", de én úgy voltam vele, hogy magasról teszek a lojalitásra (Elvégre is, szóltam a főnökömnek, hogy elszúrtuk, de nem érdekelte.) és őszintén elmondtam, hogy mi, hogy volt.

  Folytatás...

  Geri Bátyó 4 éve 2

 • Pendrive kontra külső merevlemez

  Biztos, hogy a pendrive a megfelelő eszköz számunkra? Vagy van még esélyük a külső, 2.5"-os HDD-knek is?

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 4 éve 69

 • MÁV, késés és a személyes tapasztalatok

  Ezen írásomat az Indexen megjelent cikk inspirálta, ugyanis szerintem az abban lévő adatoknak a „fele sem igaz”, ami jelen esetben azt jelenti, hogy „kissé” kozmetikázottak az adatok és valójában sokkal rosszabb a helyzet.

  Közlekedési szokásaim felemásak, hiszen igaz, hogy minden nap használom a vasutat, de ez kizárólag egy bizonyos elővárosi vonalra érvényes, mégpedig a Budapest Nyugati-Pályaudvar és Lajosmizse között közlekedő dízelüzemű (ez később fontos lesz) járatra.
  Időnként egyéb, szintén elővárosi járatra is felszállok, ha rövidebb útvonalon közlekedek (Budapesten belül), illetve van, hogy átszállok Kőbánya-Kispesten, a székesfehérvári gyorsított személyre, amikor Édesanyámhoz megyek Érdre.

  A késések valóban nem túl gyakoriak, hogyha az összképet nézzük, de egyből másképp fest a dolog, amikor megnézzük, hogy milyen időpontokban a legjellemzőbb.
  A Nyugati felé a legtöbbször az a vonat késik, amivel a legtöbben dolgozni mennek és hivatalosan 07:42-re kellene beérnie. Igaz, hogy a késés ritkán haladja megy a 10-15 percet, ami nekem még pont belefér (közvetlenül a vasút mellet dolgozom), de másoknak ez már valószínűleg késést jelent a munkahelyükről.

  Folytatás...

  Geri Bátyó 4 éve 18

 • Beköltözés: Corsair Carbide 300R

  Mindent egybevéve egy igen jó minőségű, könnyen szerelhető, tágas házat kapunk a kb. 20.000 forintért.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 4 éve 31

 • PC evolúció, gondolatokkal

  Gépfejlesztés 13 éve szubjektíven: gondolatokkal, tapasztalatokkal és sok-sok képpel.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 5 éve 113

 • Mosógép mizéria

  Adott 1db. Whirlpool márkájú, 11 éves, felültöltős mosógép. Most sokan felhördülnek, hogy 11 év után még működik és Whirlpool!? Na, igen! Akkoriban még megbízható márka volt. Manapság már nem igazán.

  Sajnos manapság már az enyém sem, ugyanis tegnap délután megadta magát. Az a legdühítőbb a dologban, hogy menet közben állt le, tele vízzel és félig mosott ruhákkal. Ráadásul nem is sikerült felnyitnom, hogy kivegyem a ruhákat és kimerjem a víz nagy részét.
  Próbálkoztam mindennel, hogy valahogy újraindítsam, de semmire sem reagált. Végül kénytelen voltam a leeresztőszelepen át megszabadítani a víztől, ami nem túl lélekemelő, hiszen (értelemszerűen) a gép oldalának alján található. Körberaktam mindenféle nedvszívó dologgal (leginkább törölközőkkel) és egy lapos tálba eresztettem a vizet és így 3-4 decinként (meg ami melléfolyt :((( ) megszabadultam a "fölöslegtől".
  Egy-másfél órás kínlódás (és a fürdőszoba többszöri felmosása víztelenítése) után meghallottam a biztonsági retesz kattanását.
  Nem tudom, hogy ez a víz leengedésével volt-e összefüggésben, mert elméletileg a dob forgásának megszűntével old ki, de nem is érdekelt, mert végre kinyithattam a tetejét és kiszedhettem belőle a mosószeres vízben ázó ruhákat.
  Ezután hagyományos módszerrel fejeztem be a mosást, de persze nem dézsában :DDD , hanem a kádban.

  Folytatás...

  Geri Bátyó 5 éve 9

 • Házhűtés 2.0

  A jó öreg házam felett kezd eljárni az idő, amit az is bizonyít, hogy felső-tápos elrendezésű, de az az igazság, hogy ez engem a legkevésbé sem zavar ( :P ), ugyanis szinte mindent tud, amit a mai (jobb) házak. Egész pontosan egy Gigabyte Sumo 5115-ről van szó. gyártó oldala

  Az alatt az 5 év alatt, amióta megvan, gyakorlatilag most először van vele probléma, konkrétan a gyárilag benne lévő 3db 12cm-es házhűtő ventilátorral. Új korukban sem voltak valami izmosak, de a feladatukat ellátták és ráadásul - a mai napig is – csöndesen. Valójában az elöl lévővel voltak mindig is problémáim, mivel a házba szerelt 3db vinyó között egész egyszerűen nem tudta megfelelően átküldeni a levegőt. Folyamatosan 40°C körüli hőmérsékleten üzemeltek, ami nyáron az 50-et is megközelítette a legmelegebb napokon.
  Idén viszont azt vettem észre, hogy a szokottnál is melegebb a ház oldala és rövid vizsgálódás után kiderült, hogy a vinyók 56(!!!) fokosak. Rövid távon a szobai ventilátor megoldotta a problémát. :DDD
  Most, hogy hűvösebb idő van, a nem túl barátságos 46 fokot mutatta a hőmérő.
  Jóval több időt bírtak mint gondoltam (max. 2 évet adtam nekik), de mostanra már elhasználódtak.

  Folytatás...

  Geri Bátyó 5 éve 28

 • Véletlenek: vannak, vagy nincsenek?

  Erre a kérdésre alapvetően 2-féle válasz létezik (pontosan! :K igen és nem :DDD ), attól függően, hogy milyen beállítottságú az, akit kérdezünk.
  Aki fél a bizonytalanságtól és nem tudja elfogadni, hogy „csak úgy lézengünk a világban cél nélkül”, valószínűleg nemmel szavaz, mint ahogy azok is, akik ezt a választ alá tudják támasztani valamiféle ideológiával.
  A másik fajta válaszolónak viszont feláll a szőr a hátán attól a gondolattól, hogy minden eleve elrendeltetett és valójában nincs szabad akaratunk, vagy csak korlátozottan. Az ilyenek természetesen igennel válaszolnak.

  Jogosan merül fel a kérdés, hogy melyik verzió az igaz? Na, ez pontosan az a válasz, amit valószínűleg sosem fogunk megkapni! ;]
  Természetesen lehet jönni egyrészről a különböző vallásokkal és egyéb olyan nézetekkel, amik az eleve elrendelést fogadják el, de az nem bizonyít semmit.
  Másrészről pedig jöhet a tudományos válasz, a kvantumfizikával és Heisenberg-el, de ez nem ad választ a hétköznapi tapasztalatokra.

  Vannak azért olyan emberek is, akik számára nem minden fekete, vagy fehér és próbálnak valami középutat találni. Ez persze legtöbb esetben egyik oldalnak sem felel meg ( :P ), de én most mégis megpróbálkozom valami ilyesmivel.

  Folytatás...

  Geri Bátyó 5 éve 146

 • GOM Audio - Használja valaki?

  Gyakorlatilag azóta használtam a Winamp-ot zenehallgatásra, mióta PC-t használok. Mellette kipróbáltam sok más alternatívát is, de egyik sem győzött meg igazán.
  A GOM Playert évek óta használom a filmek nézésére és nagyon szeretem, de a fejlesztők audio lejátszója valamiért elkerülte a figyelmemet. Egészen mostanáig. Levadásztam, feltelepítettem és megszerettem. Ugyanazt tudja, mint a Winamp (igaz, magyar nyelv nincs), de letisztultabb a felület (én nem találtam megfelelő skint a winamp-hoz) és úgy vettem észre, hogy jobban is szó. Nem valami csúcs hangrendszert használok, csak egy egyszerű, de jó minőségű 2.1-es cuccot (Creative Inspire T-3130), úgyhogy a hangminőség javulását csak ennek tükrében tudom megítélni.
  Kíváncsi vagyok, hogy használja/kipróbálta-e még valaki és mi a vélemény róla?

  Geri Bátyó 5 éve 16

 • Kedvenc kütyüim! (fölöslegesek?)

  Ahogy a címben is említettem, nem komoly hardverekről, csak egyszerű kis szerkentyűkről van szó, amiknek a szükségessége ráadásul megkérdőjelezhető!
  Valójában ezért is jutott eszembe, hogy írok róluk. Tulajdonomban van (és nagy megelégedéssel használom) egy Samsung Galaxy S II okostelefon, ami gond nélkül kiválthatná őket.

  Hogy mikről is van szó? Egy MP3 lejátszóról és egy könyvolvasóról!

  Creative Zen X-Fi 2

  Ő lenne az a bizonyos MP3 lejátszó.

  Már hosszú évek óta megvan (nagyjából 3 éve) és az elődje is sokban hasonlított. (Egész pontosan arra gondolok, hogy egy kisebb telefon méretű, érintőképernyős eszközről beszélünk.) 3”-os 400x240 felbontású resistive érintőkijelzőről van szó. 8 GB, micro SD kártyával bővíthető (jelenleg az is 8GB, de 16-os kártyát is kezel) memória és nem utolsósorban, a névadó X-Fi chip!
  Nem akarok belemenni semmiféle technikai leírásba és hosszas elemzésbe, de az a lényeg, hogy az X-Fi kifejezetten jól szuperál egy MP3 lejátszóba ültetve is!

  Folytatás...

  Geri Bátyó 5 éve 30

 • Önkormányzati pénzek: jól, rosszul, vagy mindkétféleképpen.

  Mai nap került a kezembe a kerületi önkormányzat hírlevele, amiben a közelmúlt és a közeli jövő beruházásait mutatják be.
  Vegyes képet mutat, mivel van benne jó és van benne erősen kérdőjeles kiadás is. Minden önkormányzat más, mivel településtől (kerülettől, Budapest esetében) függően mások a preferenciák. Valahol csatornát kell építeni, máshol az útburkolatot kell felújítani, máshol az iskolákra költik el a pénzt.
  Jelen esetben egy Budapesti kerületről van szó. Lássuk, hogy mire és mennyi pénzt költöttek.

  1: Uszoda korszerűsítés.
  Ostobaságnak tűnhet, de ez egy viszonylag modern uszoda, ami a kerület tulajdonában van, ezért az összes iskola diákjai, tornaóra keretén belül ingyen használhatják. Mivel az úszásoktatás nem két fillér, ez mindenképpen jó dolog.
  A felújítás a tetőt és a tetőszerkezetet is érintette, mivel napkollektorokat helyeztek el rajta (80 db), amivel a medencék vizét fogják fűteni. Az energia (és ezáltal fenntartási költség) megtakarítás jelentős, mintegy 30% . A beruházás 80 millió Ft, ami reálisnak tűnik.

  2: Gyermekfogászat.
  Van a kerületben egy gyermekfogászati rendelő, ahová minden évben (kötelezően de ingyen) elviszik a diákokat. Már elavult volt, így vettek 2 db. modern fogászati széket. 7.2 mllió Ft, ami teljesen reális összeg (utánanéztem), maga a beruházás pedig jogos és érthető.

  Folytatás...

  Geri Bátyó 5 éve

 • Félreértés

  A félreértés egy fura dolog. Senki sem akar megbántani senkit, csak nem értjük a másik gondolkodásmódját és ebből adódik a probléma.
  Hogy miért írok erről a marhaságról? Azért, mert ez egy gyakori probléma és itt a fórumon is sokszor előfordul. Velem pont most esett meg.
  Ez egy olyan szituáció, amire többféle megoldás létezik. Az egyik, hogy a felek megbeszélik egymással a dolgot és onnantól nincs harag. A másik, hogy nem tudják megbeszélni a dolgot, mert annyira más a felfogásuk, de ettől még lehet udvariasan és kulturáltan viselkedni. Velem most ez a változat esett meg. Nincs ezzel semmi gond. A gond akkor van, ha egymás ócsárolásába megy át a vita. Ez az, amit minden jóérzésű ember el akar kerülni.
  Én azt szeretem ,ha megbeszéljük a dolgokat, még akkor is, ha ehhez egy kis idő kell. Utána nem kell feltétlenül szeretni egymást, de legalább a tüske nagy részét kihúzzuk.
  Jelen esetben a fórumtárs elutasította (udvariasan) a megbeszélést, amit én nem értek, de elfogadom. Különbözőek vagyunk és ő máshogyan áll ehhez a dologhoz.
  Ami nagyon fontos, az a tolerancia. Tudom, hogy baromi okos vagyok, de az az igazság, hogy nekem sem mindig sikerül. Emberből vagyok. És mások is emberből vannak. Én is hibázok és ők is hibázhatnak.
  Hogyha ezt szem előtt tartjuk, akkor könnyebb lesz mindenkinek! :K

  Geri Bátyó 5 éve 8

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.