2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • A mágusmester 1. rész

    Két általam kedvelt műfajt, a Sci-Fit és a Fantasyt próbálom összegyúrni.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Vélemény 2 hónapja 21

  • Döbbenet, már 8 éves az egyéni avatarom

    Még én magam is meglepődtem, hogy 8 éves (és egy hónapos) az avatar, amit "viselek". Ezúton is köszönöm vond-nak, hogy megalkotta, mert 8 év után is rá tudok csodálkozni. Soha, egy pillanatig sem merült fel bennem, hogy valaha lecseréljem, vagy kérjek rá valami módosítást. Még mindig emlékszem az érzésre, amikor először láttam meg egy hsz-em mellett. Érdekes módon nem öröm volt, hanem egyféle megelégedettség, hogy "aha, így már minden rendben". :)

    Geri Bátyó 10 hónapja 79

  • Albérlet kerestetik

    Nem mondom, hogy kedves ismerősöm, mert Szúnyoglányról van szó, de azért megsajnáltam. Nyilvánvalóan a többség nem tudja, hogy ki az a Szúnyoglány, de nem is számít.

    Ha tudtok valamit Budapesten jelezzétek.

    Geri Bátyó 2 éve 7

  • ELMŰ helyett nemzeti szolgáltató

    Nyilván úgy voltam vele, hogy nem számít, ki számláz évente 14 alkalommal és húz le. Na, de az hogy hirtelen nincs delej és senki sem tudja, hogy kit kell hívni, mert éppen nincs felelőse a dolognak, az eléggé durva.
    Szóval jelenleg a nemzeti szolgáltató első lépése, hogy nincs szolgáltatás. Már lassan meg sem lepődök.

    Geri Bátyó 3 éve 79

  • Pityu naplója 5. rész

    Őszi-téli tevékenység és tavaszvárás (amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!).

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Helyszíni riport 4 éve 5

  • Pityu naplója 4. rész

    Pityuék beleszoknak a turizmusba és eltelik a nyár. Kezd őrölni a malom és lassan készülnek az őszre és a télre is.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Helyszíni riport 4 éve 23

  • Lakótelepi idill!

    Egy ismerősömnél láttam ezt a képet, a vidéki élet szépségeiről:

    Gondoltam írok egy hasonló szösszenetet a városi, azon belül is a lakótelepi élet "szépségeiről"! (A szemfüleseknek feltűnhet, hogy a kép készítője szerint a kecske béget.)

    Na, akkor egy kis lakótelepi idill!

    Reggel 5:45-kor arra ébredsz, hogy a szomszéd öregasszony indul bevásárolni (feltétlenül ott kell lenni már nyitás előtt) és jól becsapja az ajtót maga után.
    Mire visszaaludnál, már lent vannak a kutyatulajdonosok és a kutyák hangosan üdvözlik egymást és a napfelkeltét (Kisebb kutyák esetében ez a hang megfelelhet a macskanyávogásnak.)
    Időközben beindul a forgalom a közeli főúton, tehát zörög a villamos, pöfög a dugóban álló busz és teherautó és elindulnak a gyerekek – kellő ordibálás közepette – az óvodába, iskolába.
    A fölötted lakó nő már tűsarkúban rohangálva készülődik (lódobogás?).
    7:30 körül már elkezdik a füvet nyírni a parkban fűnyíróval és fűkaszával is, de persze nem egyszerre, hogy lehetőleg egész nap zajonghassanak. Persze 1 nap alatt nem végeznek, úgyhogy 2-3 napig élvezheted a műsort (minden héten).

    Folytatás...

    Geri Bátyó 4 éve 185

  • Mezítláb. Vagy mégsem? upgrade!

    Már nagyjából 10 éve hallottam arról a „mozgalomról”, hogy jobb lenne mezítláb közlekedni, mert az emberi láb arra lett kitalálva. Nyilván ez a modern világban nehezen elképzelhető, de több cipőgyártó is rákapott a témára és elkezdtek olyan cipőket csinálni, aminek a talpa csak egy vékony kopóréteg, ami megvédi a lábat a közvetlen behatásoktól, de kellő szabadságot biztosít és nem emeli meg a sarkat. Ami még feltétel, hogy legyen hely a lábujjaknak szabadon mozogni, tehát ezek a cipők jellemzően kellően bő első résszel rendelkeznek és a teljes felső rész is valami könnyű, vékony anyag.

    Én néhány éve találkoztam a neten – teljesen véletlenül – ennek az irányzatnak a legextrémebb képviselőivel, a Vibram Fivefingers cipőkkel. (A Vibram céggel már sokan találkozhattatok, mert alapvetően talpakat csinálnak, jellemzően túracipőkre és bakancsokra.)

    Nyilván első körben röhögtem egy jót, de azért kíváncsi is voltam. A kíváncsiságomnak viszont erősen gátat szabott az a tény, hogy ezek a cipők rendkívül drágák. A legegyszerűbb változat 80 euró (nálunk kb. 30000 Ft), a legdrágábbak 140 euró körül (nálunk kb. 50000 Ft) vannak és ezért csak egy vékony gumit és egy vékony szövet felsőt kapunk.

    Folytatás...

    Geri Bátyó 4 éve 89

  • Lassan új gépház kell, de melyik?

    A jelenlegi házam (Gigabyte Sumo 5115) statikailag és külalakra még mindig hibátlan, de az előlapi USB kivezetések elkoptak és nem érintkeznek rendesen. Emiatt nem szándékozom megtartani az új gép vásárlásakor. Illetve dehogynem, csak benne hagyom a régi gépet is. Azt sem érdemes eladni, meghagyom őket egymásnak.

    A vásárlás még nem most lesz, viszont a házzal kapcsolatban eléggé bizonytalan vagyok.

    Mivel eleve szeretem a nagy méretű házakat, nyilván ilyeneket kerestem. Ami még fontos ebből a szempontból, hogy sok ATX méretű ház annyira szűk, hogy a max. szélességű lap (244 mm) csak cipőkanállal fér bele (Volt „szerencsém” ilyet szerelni.). Ennek okán EATX házban gondolkodom.

    Pénztárca szempontjából nem szívesen mennék 40000 fölé, de nem csak az számít. Ráadásul a Corsairt leszámítva nincs tapasztalatom ezekkel a gyártókkal (Illetve a CM esetében korlátozott), ezért lenne jó a véleményeteket meghallgatni. Ha esetleg az adott típussal is van valakinek tapasztalata, az még jobb. Egyéb ötleteket is szívesen látok.

    Folytatás...

    Geri Bátyó 4 éve 22

  • Pityu naplója 3. rész

    Zajlik az élet, felvitte az isten Pityuék dolgát és indul a turistaszezon!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Helyszíni riport 4 éve 10

  • A tegeződésről/magázódásról - elemzés szubjektíven

    A tegeződésről/magázódásról most olvastam egy bejegyzést és a hozzászólásokat. Azt gondolom, vitát indítani egy nyúlfarknyi bejegyzésben – alig alátámasztva és gyakorlatilag személyes véleményként – felelőtlen és átgondolatlan, mivel ez sokkal szélesebb körű vizsgálódást igényelne. Azt is leírom, hogy miért.

    Azok az illemszabályok, amikre sokan hivatkoznak, vagy utalnak, egy olyan korban jöttek létre, amikor a társadalmi berendezkedés teljesen más volt. Ráadásul már akkoriban sem tartották be őket betű szerint.
    Elvileg ugyanis a tegeződést kezdeményezheti:
    - azonos „rang/társadalmi helyzet” esetén az idősebb.
    - életkortól függetlenül a magasabb „rangú/társadalmi helyzetű”
    - mindentől függetlenül a nő
    Ez utóbbi az, amit már akkor sem tartottak be, amikor létrejöttek az illemszabályok. (Szerintem abban egyetértünk, hogy a – mégoly felvilágosult – Gróf Széchenyi István is gondolkodás nélkül kirúgta volna a szobalányt, ha az le meri tegezni.)
    Ugyanakkor a felajánlott (tehát kezdeményezett) tegeződést visszautasítani udvariatlanság.

    Szigorúan véve tehát, ha a mekiben egy fiatal nő áll a pult mögött és letegez egy idősebb férfit és a férfi visszamagáz, akkor ebben az esetben a férfi az udvariatlan.

    Folytatás...

    Geri Bátyó 4 éve 65

  • Pityu naplója 2. rész

    Amiből az is kiderül, hogy hogyan lett Pityuból az alkeszok réme és hogyan lett egy kecske a kutyája!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Helyszíni riport 4 éve 23

  • Pityu naplója

    Játéknak indult, ez lett belőle! Fiktív napló! Gondoltam egy merészet és elkezdtem naplót írni, hogy szórakozzatok egy jót!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Helyszíni riport 4 éve 28

  • Ólomcső?

    Adott egy panellakás, ami a '70-es évek második felében épült (tehát az újabbak közé tartozik) és én 2002 őszén költöztem be. Gyakorlatilag házgyári állapotban volt, úgyhogy a szokásos dolgok jelentik a problémát. Ócska nyílászárók - cserélve. Mivel zárószint, beázás - részben megoldva. Ócska burkolatok - cserélve. Ócska konyhaszekrény - cserélve. Ócska gáztűzhely - cserélve. Fürdőben a kád kivételével minden cserélve (csövek maradtak, mert nem volt rá pénz).
    Az elektromos vezetékek cseréje egy kisebb vagyon lenne, mert panelt vésni nem olcsó. A vízbeállások cseréje sem olcsó, mert 2 strang van (külön fürdő, külön konyha).
    Most viszont cserélik a strangot, tehát a fővezetéket a csőszekrényben. Szükség esetén a leágazás elzáróját is. Pontosan tudtam, hogy a konyhai hidegvíz elzárója teljesen szabálytalan (volt egy melegvíz-geinc törés, akkor láttam), gondoltam, ez most pont jó lesz, mert biztosan cseréleik. Aztán megnéztem alaposabban a csövet is.

    Reméltem, hogy alumínium, de megvakargattam.

    Folytatás...

    Geri Bátyó 4 éve 79

  • Terminátor: Sötét végzet – kritika

    Na, már megint egy film, de az az érzésem, hogy ez a véleményem kevésbé lesz megosztó.
    Erősen spoileres lesz, de másképp nehéz lenne.
    Elöljáróban annyit mondanék, hogy ekkora sz@rt kár volt csinálni. Semmi eredetiség, csak összeollózták az eddigieket és még azt is rosszul.

    Az alapfelállás az, hogy a T2 utáni részeket ezzel gyakorlatilag semmissé teszik. Ehhez képest a „főgonosz” terminátor olyan, mint a T3-ban a csaj. Persze variáltak kicsit rajta, de a lényeg ugyan az. Fém váz + folyékony fém bőr. A jó, akit visszaküldenek, olyan, mint a megváltásban (T4 ?) Marcus, tehát egy felturbózott ember és itt van a múltból itt ragadt, megöregedett T-800 101-es modell is, akit a genezisben (T5 ?) láthattunk.
    A történet kicsit T1, nagyobbrészt T2, de van benne a T3-ból és a T5-ből is egy kicsi.
    Semmi egyedi, semmi új ötlet. Tök jó, hogy nincs már Skynet. Van helyette valami, ami ugyan az, csak másképp hívják. Szánalmas.
    Ráadásul teljesen baromság az öreg T-800-as jelenléte. '97-ben nem lett világvége, tehát az a jövő nem létezik, de azért visszaküldött a Skynet egy terminátort '98-ba. Egy olyan múltba, ami számára nem is létezik és a terminátor ott öli meg John Connort. Hihetetlen. :(
    Még a poénokat is elqurták. Sarah Connor: „-Még visszatérek” Na ne már! :W

    Folytatás...

    Geri Bátyó 4 éve 29

  • Joker(?) - vélemény

    Ami kétségtelen, az az, hogy Joaquin Phoenix baromi nagyot alakít. Nem is vele van bajom.
    A probléma szerintem az, hogy ez a karakter nem Joker. Ez a karakter egy elmebeteg pojáca, aki bekattan és elkezd ámokfutni.
    Már az is érthetetlen számomra, hogy eleve egy bohóc, mielőtt Joker lesz belőle. Szerintem ez nagyon gagyi. Olyan az egész, mintha valaki írt volna egy szimpla történetet egy többé-kevésbé átlagember bekattanásáról (Összeomlás megvan mindenkinek?) aki történetesen egy lepukkant szánalmas bohóc és valaki - jobb ötlete nem lévén - felkiáltott, hogy "Ez lehetne Joker!" és mivel másnak sem volt ötlete, rábólintottak: "Hát...végülis...akár...".
    Igazából nem rossz film ez (Mondjuk az első fele szerintem rohadtul unalmas), de ha nem az lenne a címe ami, a kutya nem nézné meg.
    Ebből a karakterből teljesen hiányzik az, amitől Batman mumusa lehetne. Tökéletesen hiányzik belőle az a rafinált, rideg profizmus, ami a pszihopaták sajátja.
    Na, ezt tudta a Heath Ledger féle karakter úgy, hogy megvolt benne ez a fajta kiszámíthatatlanság és őrület is.
    Igazából azt kaptam a filmtől, amit előzetesen vártam: Phoenix elképesztő alakítását, egy részleteiben jó, de összességében közepes filmet és egy elqrt karaktert.
    Igazából a DC nem tud mit kezdeni a karaktereivel. Hiába próbálnak a Marvelhez hasonlóan csinálni valamit, folyamatosan azt érzem, hogy nincs ötletük, hogy hogyan.

    Folytatás...

    Geri Bátyó 5 éve 24

  • Kezd elege lenni a magyaroknak a vasúti pénztárakból - Írja az Index

    [link]

    A szokásos újságírói túlzás. Az automata, az online és a vonaton megvett jegy az összes eladás 25%-a. 5 évvel ezelőtt ez valóban csak 8% volt.
    Szerintem, ha működnének az automaták, ez már sokkal több lenne.
    Sokszor járok úgy, hogy a 2. automatánál is sikertelenül próbálok jegyet venni és húzok sorszámot a pénztárhoz. Múlt héten 3 alkalommal sikerült ezt megvalósítani 3 próbálkozásból. Papírpénzt el sem fogad, az érmét visszadobja (de most legalább nem nyelte el), a kártyát meg nem ismeri fel. Telepatikus úton meg nem tudok fizetni.
    Egyik alkalommal, mikor közöltem a pénztárossal, hogy nem működnek az automaták, az volt a válasz, hogy:
    - Nem a miénk!
    WTF? Akkor mégis kié bakker?
    Másik alkalommal a pénztáros tök normális volt és elismerte, hogy sok velük a probléma és valóban mindenkinek jobb lenne, ha működnének (Többek között a MÁV dolgozóinak is). Például nem kapnának naponta több száz dühös utazni vágyót, hogy: ...sszátok meg a ...va automatáitokat ...meg!!
    Sokan már úgy mennek oda (saját fülemmel hallottam), hogy az automatával már nem is próbálkoznak, mert legtöbbször nem működik.

    Folytatás...

    Geri Bátyó 5 éve 29

  • Ez csak Tündérmese!

    Teljesen véletlenül találtam rá erre a versemre. Már jó régen írtam (úgy kb. 5 éve), de egészen aktuális. Ráadásul elég rég nem jelentkeztem verssel. Mondjuk ennek a legfőbb oka, hogy mostanában nem írok verseket!

    Ez csak tündérmese!

    Tán sokat kértünk, egy jobb életet,
    De nem kaptunk mást, csak reményeket.
    A remény már elszállt és semmi sem maradt,
    Csak bámuljuk csendesen a romba dőlt álmokat.
    Röhög már rajtunk nem a fél, az egész világ,
    Mert ez csak tündérmese, hazugság!

    Csak munkát akartunk és nyugodt biztonságot,
    Ezek helyett látjuk a bizonytalanságot.
    Eltiport ambíciók fekszenek a porban,
    Egyre többen élnek kietlen nyomorban.
    Mi zártuk magunkra ezt a rút kalitkát,
    Nem más ez csak tündérmese, hazugság!

    Látjuk a múltat, a jelent, a jövőt,
    És ez is csak olyan, mint mindig ezelőtt!
    Csöndesen tűrünk a néhányak miatt,
    S „lelkesen” hallgatjuk hazugságaikat.
    Meddig tűrünk még és mikor látjuk át,
    Hogy ez csak tündérmese, hazugság?

    Geri Bátyó 5 éve 8

  • Dvarw 16 - törpe e-cigi tank

    Manapság minden egyre nagyobb az e-cigi világában, de most kaptunk egy egészen aprócska eszközt.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 5 éve 41

  • Logitech MX Master 2S - felsőkategóriás munkapatkány

    Sokaknak a 2000 Ft-os egér is tökéletes, másoknak pedig csak a gamer, de ez egy munkára való rágcsáló.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 5 éve 46

  • De itt legalább szó szerint értelmezhető, hogy elpancsoltunk néhány milliárdot!

    Itt a vizes vébé beszámolója
    Az már csak hab a tortán, hogy eleve komoly veszteséggel számoltak.

    Geri Bátyó 5 éve 99

  • Példa az idióta szabályokról

    Egy teljesen más téma kapcsán olvastam a szabályok be és nem betartásáról.
    Erről eszembe jutott, hogy a munkám kapcsán, még akkor sem tudom betartani a szabályokat, ha akarom.

    Földmérőként dolgozom és mostanában sok alaprajzot kell csinálnom társasházi alapításhoz. Ezzel alapvetően nincs probléma.
    Az építész megtervezi, a kivitelező felépíti, az ügyvéd megírja az alapító okiratot és végül a földmérő kimegy, megméri a valóságot és elkészíti a rajzot.
    Egyszerű ugye?

    Aha, nem. :(

    A kis magyar valóság ugyanis az, hogy az építész terven, az alapító okiraton és a földmérő munkarészein a területeknek egyezniük kell.
    Ez már csak azért is problémás, mert az építészek nem tudnak területet számolni és már az is rossz, amit a tervre írnak. Az ügyvéd persze ezek alapján írja meg az alapító okiratot, kivitelezéskor pedig simán becsúszhat a tervhez képes néhány centi eltérés.
    Namármost. Ha a helyszíni mérést nem is veszem figyelembe, a területek akkor sem lesznek jók.
    Nyilván itt mindenki azt gondolja, hogy az építész és az ügyvéd majd javítja, de nem. Ugyanis ilyenkor mindent újra kell engedélyeztetni, ami több hónap és nem kevés pénz, miközben a lakásokat már eladták és be kell jegyeztetni a tulajdonosokat. Az már más kérdés, hogy az építész és az ügyvéd nem hibázik, úgyhogy nem is javít. Akkor sem, ha lenne rá idő. Mondjuk ez már egy másik téma.

    Folytatás...

    Geri Bátyó 6 éve 24

  • Negrót sem kell már venni

    [Törökországba költözik a győri Negro-gyár]

    Ahogy a Szlovákiában gyártott piros mogyorós is ugyan az a minőség mint az eredeti Szerencsi (pedig konkrétan ehetetlen), úgy nyilván ez sem lesz rosszabb. :(

    Geri Bátyó 6 éve 23

  • Mechanikusra váltottam – OZONE Strike Pro

    Beléptem a mechanikus billentyűzetek világába, de nem játék céllal, hanem munkára és általános felhasználásra.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 7 éve 45

  • 26 év után

    Kicsit esetlen lett, de ezt most nézzétek el nekem.

    26 év után

    Huszonhat évet megéri-e várni?
    Vagy akkor már történhet akármi?
    Szerintem megéri. A megfelelőre.
    Egy hihetetlen, nem mindennapi nőre!

    Akármi lesz is, most boldog vagyok,
    Megyek, s mindjárt pillangókat fogok!
    Rózsaszín felleg mégsincsen köröttem,
    Hisz én is gyarló vagyok és Ő sem szeplőtlen.

    De ez így jó, most így tökéletes,
    Mert vele együtt lenni teljesen természetes.
    Minél többet szeretnék ismerni belőle
    És minél többször nézni, e gyönyörű nőre!

    Geri Bátyó 7 éve 7

  • Alszom - Sokat!

    Hát igen, az utóbbi napokban rengeteget alszom. Meg is van az oka. Sokat betegeskedtem, ami miatt nem tudtam elmenni nyaralni. Nyilván ez egy fontos pihenési időszak lenne, de a betegségből lábadozás az meg pláne nem pihentető. Az elmúlt 2-3 hét már nagyon kemény volt. Nagyon durva volt a munka, amire fokozottan figyelni kellett és még rosszul is aludtam, aminek számos oka van.
    Viszont az alvásról akartam beszélni, ami már a múlt hét közepe felé elkezdett előjönni. Mivel a munka nehezét szerdán letudtam és egész jó állapotban voltam, nagyon pozitív hangulatban indultam haza. ...aztán úgy kipukkadtam, mint egy ócska lufi.
    Csütörtökön már csak fél napot tudtam teljesíteni és eléggé „pénteki” hangulatban voltam (erre később visszatérek). Illetve valójában már egész héten péntek volt nálam.
    Szóval…. Csütörtökön csak délig dolgoztam és már délután bealudtam. A reggeli ébresztőt meg nem is érzékeltem, úgyhogy sikerült közel 14 órát aludnom.
    Már csütörtökön említettem a kollégáknak, hogy a hétvégi program az kb. a 0-24 alvás lesz. Persze röhögtek rajta, de pénteken már kezdték komolyan venni.

    Folytatás...

    Geri Bátyó 7 éve 34

  • Ámítás

    Olvastam egy „érdekes” bejegyzést arról, hogy az óvodába nehezen beilleszkedő gyerekek megfelelő szakmai segítséggel teljesen le tudják vetkőzni a félénkséget, vagy az agressziót.
    Legtöbb esetben ez már önmagában ámítás.
    Mire egy gyerek eljut az óvodáig, a személyiségének az alapjai kialakultak. Azon már nem lehet változtatni anélkül, hogy ne rombolnánk le a még ki sem alakult személyiséget. Hogyha megpróbáljuk, azzal csak még több kárt okozunk.
    Hogyha a szülők és nagyszülők nem, vagy nem jól neveltek valakit kisgyermekként, akkor szinte csak a genetikai adottságainak köszönhetően lesz belőle „normális” ember.
    Ugyanakkor az sem jó, ha „túlnevelik”. Már kisgyermekként is lehet olyan frusztrációkat és elfojtásokat nevelni valakibe, ami az egész további életét tönkreteheti.
    Egy „problémás” gyereknek a környezetével is hatványozottan meggyűlik a baja. A gyermektársakkal talán kevésbé, de a felnőttek (bölcsődei gondozónő, óvónő, tanár) sokszor nem is próbálják megérteni és ez még tovább ront a helyzeten.
    Pont a gyerekekkel a legnehezebb egy külsősnek (gondolok itt a gyermekpsichológusokra és hasonlókra), mert ha problémája van, a legritkább esetben lesz őszinte. Miért? Egyrészt, mert sokszor ő maga sem érti, hogy mi a problémája, vagy hogy mi a problémája vele másoknak. Másrészt, mert fél.

    Folytatás...

    Geri Bátyó 8 éve 26

  • Egy sosem volt betegség története.

    Nyomasztó téma, tudom, de sajnos hónapok (vagy inkább évek?) óta ez határozza meg az életemet, ezért gondoltam írok róla.
    Azért sosem volt betegség, mert ez tényleg nem egy bizonyos kór, inkább valamiféle betegségek által okozott tünetegyüttes.

    Az alapfelállás még mindig a térdem, ami az Ostgood-Schlater szindróma egy egészen extrém példája. Nem írom le, akit érdekel, olvasson utána. A lényeg az, hogy nálam még most, 40 évesen is fennáll (illetve nem teljesen, de ez most nem mérvadó). Állandó gyulladás, extrém fájdalom. A fájdalomküszöböm hozzáidomult ehhez az állapothoz. Gyakorlatilag szinte nem is érzek fájdalmat.
    A másik alap dolog az allergia. Eredetileg sima szénanátha volt, de bejött mellé a kutya és macskaszőr is. Évekkel ezelőtt viszont valami rejtélyes okból a gyomromat kezdte izélgetni. Eléggé fura dolog, hogy amikor elkezd minden virágozni én fosok, mint a murányi kutyája.
    Szerintem a két porckorong sérvnek és a rosszul összeforrt törött csigolyámnak (a derekamban), csak annyi köze van a dologhoz, hogy nem vettem észre a fájdalomküszöböm miatt.

    Folytatás...

    Geri Bátyó 8 éve 18

  • Igaz barátság

    Egy jó barátom kitett egy képet:

    Ennek kapcsán kicsit írogattunk is. Nem idézem pontosan, csak összefoglalom:
    - Mázlista vagyok, mert két embert is igazi barátomnak mondhatok. Mindkettővel volt egy komoly hullámvölgy, de túljutottunk rajta. Az egyik esetben inkább én, a másik esetben inkább a másik volt hülye. Eléggé komoly volt mindkettő. Hogyha nem ennyire szoros és jó a kapcsolat, mindkettő véget ért volna. Már ezért is szerencsés vagyok.

    Erre azt válaszolta, hogy érdekes módon, mindig az kezdeményezi a békülést, aki nem volt hülye.

    - Ez így van. Amikor én voltam a hülye, megbántva éreztem magam és nagyon rosszul esett. Persze kiderült, hogy félreértés volt. A másik esetben a barátom a húga mellé állt és nem gondolta, hogy az ármánykodik. Pedig közben a húgával időnként jókat beszélgettem és én sem gondoltam, hogy ármánykodik. Érdekes módon, mióta kiderült, messze elkerül. (Mármint a húga. Mostanság is beszélünk néha, de azóta nem találkoztunk.) Amúgy meg ebben is megmutatkozik az igazi barátság. Akkor is kitartasz mellette, amikor hülye. Én mindkét oldalról megtapasztaltam.

    Ezután beszéltünk kicsit és érezhetően van benne tüske, ami érthető. Nehezen fogtam fel, hogy nem akart megbántani. A másik esetből tudom, hogy ez mennyire rosszul eshetett neki.

    Folytatás...

    Geri Bátyó 8 éve 38

  • Tartsd oda a másik orcád? Egy fenét!

    Nemrég olvastam egy bejegyzést egy közösségi oldalon, ami kicsit a szokásos, segíts magadon, isten is megsegít jellegű volt, de annál azért tovább ment. Azt is taglalta, hogy aki megfelelő módon áll a világhoz és önmagához, az nem csak magán segít, de idővel a pozitív kisugárzása miatt a környezetén is segíthet és először adni kell, hogy kaphassunk.

    Ez nagyon szép és jó, de nekem a hócipőm tele van azzal, hogy mire kialakulna valami pozitív, mindig jön egy ember, aki néhány hét, vagy hónap alatt tönkrevágja az egészet, a saját, kicsinyes érdekei miatt.

    A munkahelyemen adott egy olyan főnökség, akiknek időnként fura gondolataik vannak arról, hogy mi kell egy dolgozónak. Ugyanakkor ahhoz a munkához, amire a mi csapatunk létrejött, nem értenek. Nem volt könnyű rávezetni őket, hogy a más jellegű munkákkal kapcsolatos rutinok és tapasztalatok itt nem alkalmazhatók. Valahogy megoldottuk, de nem volt könnyű.

    A projekt-vezető alapvetően egy normális figura, de nem volt még vezető szerepben és eléggé fura stílusa van. Mivel kapásból a nyakába szakadt minden, időnként még engem is kiakasztott, de mostanra ő is beleszokott a feladatába és azt is észrevette, hogy finomítani kell a stílusán. Ez a része is jól alakul a dolognak.

    A terepesek sem igazán voltak a helyzet magaslatán eleinte, mert ők is más munkákhoz szoktak, de fokozatosan az is kialakult.

    Folytatás...

    Geri Bátyó 8 éve 29

  • Itt a tavasz lehellete!

    „Itt a tavasz lehellete,
    Hihi, haha, hoho, hehe!”

    Na jó, ezt én magam sem gondoltam komolyan, de viccet félre téve, egyre inkább úgy tűnik, hogy végre vége az őszies időnek.
    Egyre többet süt a nap és már egyértelműen melegít is, egyre kellemesebb a hőmérséklet, megtörtént az óraátállítás és rajtam is kitört a tavaszi fáradtság.
    Szóval minden jel szerint tavasz van. Remélem marad is egy darabig, mert az utóbbi években nem nagyon volt hozzá szerencsénk. Hosszabb-rövidebb hűvös, esős időszakok után szinte azonnal nyár lett. Nem, mintha nem szeretném a nyarat.
    Igazából a tél elvesztése is fáj egy kicsit. Szerettem a telet is gyerekkoromban. Az igazi telet. Csillogó fehér hó, valószínűtlenül kék ég, ragyogó napsütés és mínusz 10-20 fok. Az az igazi tél.
    Az őszt viszont ki nem állhatom. Hideg, nyirkos, esős és az utóbbi jó néhány évben ebből volt 3 évszaknyi.

    Közhely, hogy a tavasz az újrakezdés a természetben. Nálam most úgy tűnik, hogy valamilyen szinten az életemben is.
    Végre letudtam az adósságaimat, így elkezdhetek értelmesebb dolgokra is pénzt költeni. Van egy ócska csaptelepem, egy csöpögő wc-m, lerongyolódott ruhatáram, ócska székem. Be kell szereznem néhány e-cigis dolgot, kell vennem egy külső vinyót. Kipótolhatom a hiányos bútorzatot, lecserélhetem a 25 éves tévémet, beütemezhetem a fogorvost és idén talán elmehetek nyaralni is.

    Folytatás...

    Geri Bátyó 8 éve 26

  • Ihlet

    Sokat hallani az ihletről. Írók, költők szájából (illetve tollából inkább) sokszor halljuk (olvassuk), hogy megszállta őket az ihlet. Ugyanakkor másokról pontosan lehet tudni, hogy gyakorlatilag pénzért és/vagy megrendelésre írtak. Ezek sem feltétlenül rosszak és az előbbiek sem feltétlenül jók. Nyilván, a megítélése egy versnek, novellának, vagy regénynek, mindig az olvasótól függ.
    Ugyanakkor az „ihletett írás” kifejezés, úgy gondolom, hogy még mindig eléggé jól példázza, hogy mi az, amit tényleg ihletből írtak.
    Amikor egy - akár jelentéktelen témáról írt – mű igazán megfog.
    Amikor elszorul a torkod, ha az írás szomorú, vagy nevetned kell, ha az vidám.
    Amikor tényleg beleéled magad és a részévé tudsz válni.
    Amikor nem tudod megmagyarázni, hogy miért tetszik.
    Amikor még napok, hetek, vagy akár hónapok múlva is eszedbe jut. :K

    Amint látjuk, olvasói szemmel viszonylag egyszerű meghatározni, hogy az írónál volt-e ihlet, vagy sem, függetlenül attól, hogy tényleg volt-e.
    A másik oldal viszont az, hogy nem látunk bele az író fejébe. Nem tudjuk, hogy mikor érezte azt, hogy írnia kell.

    Nekem – kvázi – szerencsém van, mert nem csak sokat olvasok, hanem írok is. Ráadásul amikor írok, nem akaratból, hanem késztetésből teszem. Talán ezt nevezhetjük ihletnek. Legalábbis az én esetemben.

    Folytatás...

    Geri Bátyó 8 éve 8

  • Önmagadért

    Önmagadért

    Minden pofon után újra fel kell állni,
    Hiszen minden rossz után jöhet még akármi!
    Nem feltétlenül kell boldognak lenni,
    Elégedettség kell! Semmi több, csak ennyi!
    Ha elégedett vagy, már nem vagy magányos.
    Kelsz amikor éber vagy és alszol, mikor álmos.
    Tesznek a kollégák lassan a fejedre?
    Csak bemész reggel és leülsz a helyedre.
    Csinálod amit kell, de mikor hazaérsz,
    Annyit kell tenned, amit tennél önmagadért!
    Elröppen hamar az a néhány óra,
    Amit „elkölthetsz” minden nap saját magadra.
    Mit számít a múlt, ha számíthatsz magadra?
    Mit számít a jelen, ha nem befolyásolja
    Azt, aki vagy és azt, aki még lehetsz
    És mosolyogsz azon, aki keresztbetesz?

    Geri Bátyó 8 éve 8

  • Álmodtam a repülésről

    Álmodtam a repülésről, többször is. Éreztem a szél suhogását magam körül és ahogy a ruhámat rángatja. Éreztem a félelmet, hogy nem tudom irányítani … eleinte.
    Később elkezdtem egyre jobban élvezni, ahogy a fák koronája fölött néhány centivel suhanok el és egyre magabiztosabban kerülgetem az akadályokat.
    Azután körülnéztem és gyönyörködtem az alattam elsuhanó tájban. Újra és újra.
    Először csak a közvetlen környéket jártam be és érdekes volt más perspektívából látni az ismert és megszokott környezetet, de később egyre messzebb merészkedtem, ahogy egyre magabiztosabbnak éreztem magam.
    Kitágult a világ, de mégis a részleteket láttam élesebbnek ezáltal.
    Érdekes, hogy megfelelő helyről szemlélve, bár átfogóbb képet kapunk, mégis jobban feltűnnek azok a fontos, érdekes részletek amik megszínesítik a képet és amiket újra meg akarsz nézni.
    Ebben az állapotban megtehettem.
    Felszabadultnak, elégedettnek és igen, boldognak éreztem magam. Pedig egyedül voltam.
    Ugyanakkor ott volt a táj. A város, a házak, a fák és az ég madarai társamul.
    Egyre nagyobb lendülettel vetettem bele magam a mélységbe, mert pontosan tudtam, hogy nem zuhanhatok le.
    … pontosan tudtam.
    Láttam a határokat, de ezeket – Ikarossal ellentétben – tudatosan tágítottam apránként és nem léptem át. Végül mégis a csillagos ég lett a határ, ami valójában a határtalanság.

    Végül visszatértem a földre és nem álmodtam többé a repülésről.

    Folytatás...

    Geri Bátyó 8 éve 12

  • Piaci elemzők szerint…..

    Ez az a mondat, amitől a falra mászok. Az utóbbi 5-10 évben erősen bebizonyosodott, hogy a „nagyrabecsült” piaci elemzőknek halvány fogalmuk sincs arról, hogy mit várnak el a felhasználók.
    Ez még nem is lenne feltétlenül probléma, de sajnos a gyártók a piaci elemzők előrejelzései alapján alakítják ki a termékportfóliót. Ez viszont már probléma, mert sokszor a termékkínálat nem fedi le a tényleges igényeket.
    Hogy miért működik mégis ez a rendszer? Roppant egyszerű. Viszonylag kevés a tudatos felhasználó. Ezzel nem a felhasználókat szeretném minősíteni, mert nem lehet elvárni, hogy mindenki szakértő legyen. A probléma az, hogy az átlagember elhiszi, amit a piaci elemző által befolyásolt gyártó a képébe tol. Vagy a gyártó által befolyásolt piaci elemző?

    Notebook. Tényleg jó hogy van. Sok esetben a munkát nehéz lenne másképp megoldani. Az átlag felhasználónak viszont semmi szüksége a mobilitásra. Megveszi a notit, lerakja az asztalra, rádugja az egeret, billentyűzetet és az FHD monitort és utána szentségel, hogy nem fut rajta rendesen a „krájsziz”. Nem is értem, hogy miért?
    Nyilván, egy háztartásban is lehet létjogosultsága egy notinak. Második gépként. Amíg valaki játszik a PC-n, addig a többiek egy notin le tudják rendezni a facebookot.

    Folytatás...

    Geri Bátyó 8 éve 42

  • Mese egy szakállról.

    Jó ideje ígérgetem már néhány embernek, hogy megírom ezt a történetet. Évek óta befejezetlen volt. Nem, mintha olyan különösebben izgalmas lenne, de hamár megígértem...

    Már egészen korán, úgy 15-16 éves korom környékén elkezdtem próbálkozni azzal, hogy szakállat növesztek. Hogy miért? Mert tetszik. Valójában semmi más oka nem volt... Eleinte. ;]
    Valljuk be, akkoriban eléggé satnya volt az arcszőrzetem (most sem egy dzsungel), így időnként meguntam és leborotváltam. Ráadásul a rokonok is rendszeresen leszólták (leginkább anyukám, de a nagynéném is) és a tanáraim sem rajongtak érte.
    Igazából ez kevéssé befolyásolt, de azért egy kicsit mégis. Kevés ember van, akit nem érdekel a legkevésbé sem mások véleménye, pláne teenager (mármint tinédzser) korban.
    Ami leginkább visszatartott, az az volt, hogy nem volt sem kellő mennyiségű, sem kellő minőségű szőrzetem. :(

    A fordulópont 1993 novembere volt (17 éves voltam ekkor), amikor is kirúgtak a középiskolából. Ez egész pontosan 1993 november 8-a, hétfő volt és én előző nap borotválkoztam.
    Akkor utoljára.
    Olyan körszakáll-féleséget növesztettem. Azért féleséget, mert a bajuszom és a szakállam nem nő össze a mai napig sem. Szóval van egy bajusz, ami az ajkam középvonala alá ér és van egy kecskeszakáll, aminek a hossza eleinte 1-3 cm volt, attól függően, hogy mikor nyírtam.

    Folytatás...

    Geri Bátyó 8 éve 22

  • Mit tennél?

    Má' megen egy vers!
    Igazából nem várok tanácsokat, mert a döntés már a vers megírása előtt megszületett.

    Mit tennél?

    Mit tennél, ha olyat
    Szeretnél, akit nem szabad?
    Mit tennél, ha tudnád,
    Hogy a szíved megszakad?
    Mit tennél, ha nem lenne
    Okos szeretni őt
    És mit tennél, ha
    Éjjelente gyötör?

    Mit tennél, ha tudnád,
    Hogy nem szabad szeretni?
    Mit tennél akkor, ha
    Nem tudnád feledni?
    Mit tennél, ha nem olyan lenne,
    Aki neked tényleg megfelelne?
    Mit tennél, ha őt is érdekelnéd
    És mit tennél, ha mégis elsöpörnéd?

    Mit tennél, ha az élet
    Mégis odasodorna téged?
    Mit tennél?

    Geri Bátyó 9 éve 52

  • Bukott isten

    Hosszú idő után ismét egy vers. Hajnalban felébredtem és leírtam az első két versszakot. Most hazaértem és leírtam a többit. íme.

    Bukott isten

    Bukott isten pihen e helyt,
    Zuhanta csúfos volt nagyon,
    Magas, ingatag talapzatról
    Dőlt le egy hűvös hajnalon.

    Felkapaszkodott, ki tudja mikor,
    E magaslatra, ahol állt,
    Türelmesen lesve fentről,
    Ostobák hadára várt.

    Bukott isten pihen e helyt,
    Zuhanta csúfos volt nagyon,
    Kiábrándult elvakultjai
    Odahagyták eme hajnalon.

    Hatalmas bár nem volt sosem,
    De annak tétette magát,
    Ám hazugságok áradatától,
    Ím összeroppant már e gát.

    Bukott isten pihen e helyt,
    Zuhanta csúfos volt nagyon,
    Most orcával fekszik alant a sárban,
    S hívei szikkadni hagyják a napon.

    Megváltónak látszott egykor,
    Most mégis földön hempereg,
    Szakadozott palástjával törli
    A dühös, haragvó könnyeket.

    Bukott isten pihen e helyt,
    Zuhanta csúfos volt nagyon,
    Elfeledett testét rejti,
    Eme gazos földhalom.

    Geri Bátyó 9 éve 10

  • Már megint hülyét csináltam magamból!

    Már megint hülyét csináltam magamból, de legalább jól esett!

    Fura ez így ugye? Na, de hát öregszem. Próbálom a pozitív oldalát látni annak is, amit el-khmm-tam.
    Hétvégén volt egy jó kis buli, amit az öcsém tiszteletére rendeztek. Jó társaság gyűlt össze, de az átlag életkor is legalább 15 évvel kevesebb volt, mint az enyém.
    Nem ez volt a probléma. Még csak az sem, hogy túl sokat ittam (na jó, azért ez probléma volt).
    A probléma az volt, hogy megakadt a szemem egy lányon. Illetve még ez sem lett volna probléma, de elkezdtünk beszélgetni. A túlzott alkoholfogyasztás miatt, csak benyomásaim vannak a beszélgetésről, de azt tudom mondani, hogy koránál érettebb és kicsit fura. Nekem viszont ez vonzó tulajdonság. Egyszerűen csak jó volt vele beszélgetni.
    Még ez sem az igazi probléma. A probléma végül is az, hogy a beszélgetés után meg akartam csókolni.
    Számtalan oka van, hogy ez miért nem volt helyes.
    Egyrészt nem is ismertük egymást.
    Másrészt ittas voltam.
    Harmadrészt jóval idősebb vagyok nála.
    Negyedrészt pedig nem szoktam ilyet csinálni.
    Ötödrészt pedig az öcséimnek barátja/ismerőse.
    Hatodrészt pedig ezeken kívül is van számtalan oka, hogy ez miért nem volt helyes (nem akarom tovább sorolni).

    Folytatás...

    Geri Bátyó 9 éve 35

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.