- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- perge666: Anbernic kézikonzolok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
give3
tag
válasz
Dark KillerX #16893 üzenetére
Én már két Kingmax 1GB 1066-os modult is visszavittem kicseréltetni, mert csak 800Mhz-en voltak stabilak.
Ezek egyoldalas CL6 -os "új" kingmaxok voltak. Most várom, hogy beszerezzenek valahonnan 2oldalas régi fajtát. -
den80
tag
halihó
július óta használom a ram párjaimat, tökéletes volt minden a mai napig
a rendszer elkezdett fagyni, na gondoltam xp a hibás, át vistára, az is egy kis idő múlva kékhalálozott
csökkentet módban semmi gond
na mondom akkor ram hiba :S
memtestel megnéztem, és valóban, az egyik folyamatosan hibázik
így most fél pár van bentgari intézést hogy csináljam?
várjam meg míg behal a másik is, és egyszerre a kettőt, vagy elküldhetem a gyárnak csak az 1iket?
köszönöm -
--Disztroj--
senior tag
Hi All!
Már egy jóideje megvannak a vitesta EE 800+ A-data ramjaim, de eddig a gyenge vga miatt nem tuningoltam annyira, hogy a ramokat is őrületbe kergessem.
Most felrántottam 3ghz-re a procit (visszaosztott ramokkal teszteltem és atomstabil), a ramokat betettem cl4be 4-4-4-12 800mhz-re, de még az ajánlott 2.1v-on szétfagy a rendszer, pedig elvileg ezt a beállítást alapon kéne vinnie....cl5 5-5-5-15 1000 is ugyanígy fagyogat...mi lehet a gubanc?
+feszt nem akarok mert nem kell hogy forrjon, annyit nem ér a sebesség
-
Dark KillerX
addikt
Srácok belefutottam a "Világ" legrosszabb Kingmax ramjaiba.Múltkor mikor alaplapot,procit,és ramot cseréltem, az MSI P35 lapomba 2*1Gbte Kingmax ramott választottam,amik csak 770MHz-en voltak stabilak.Szőrnyű.Ezért visszavittem és némi ráfizetéssel kicseréltettem két db 1gigás Ocz Reaper-re.Mondatni felüdülés volt számomra,ugyanis az eddigi kékhalálok mik voltak nálam alapórajelen(770Mhz-en a Kingmax is stalil volt)teljessen eltüntek.
-
csendusz
csendes tag
válasz
shteer #16873 üzenetére
Igen x64. A dxdiagnál is figyelek hogy a 64 biteset futtasam, mert ugye amikor elindítom, akkor a 32 -es jön be a megnyíló diagnosztikai panele, de ott van rajta egy gomb hogy a 64 bites dx diag futtatás, lefuttatom de sajna ugyanazt irja ki mint a 32-esnél
Pedig a rendszer - tulajdonságokban ott van a 4 Giga RAM.
-
mindfreak
őstag
Mi lett az 1200MHz-es CSX Diablo DDR2-vel? A gyártó honlapján csak 1150MHz-es van feltüntetve? Klikk!
Van valakinek erről infója? Ez képes menni 1200MHz-en 2,4V mellett?
-
Fertschy
csendes tag
válasz
shteer #16888 üzenetére
Oké-oké, én elhioszem, hogy belehet állítani a kívánt időzítéseket, de nekem akkor sem megy... Mikor a BIOSban, a Timing Selectable lehetőséget AUTO-ról MANUÁLra állítom, mégha ugyanazokat a beállításokat is használom, mint az alaplap (5-5-5-18), még akkor is kétszer indul a gép és visszaáll alaphelyzetre a bios. Lényegtelen, hogy milyen értéket állítok be, minden esetben visszaáll alaphelyzetre a bios. Ez a kemény, nem a faláb.
Hasonló problémával nem csak én küzdök, találtam a neten mások leírásait is, ugyanevvel a memóriával és ugyanevvel a problémával is, de egyikre sem adtak ép-kéz-láb megoldást. Láttam viszont olyan képeket is, ahol a MemSet, a CPU-Z és az Everest is helyesen látta KHX8500D2K2-nek ezt a memóriát, és nem annak a szutyoknak, mint aminek nekem. Szóval tényleg elkéne a segítség...Előre is köszönöm.
Üdv! -
drachos
tag
Sziasztok! Lenne egy (valszeg RAM problémám de lehet alaplapom szar
) problémám.
Szóval, az alaplapom Asrock conroe945g-dvi, támogatja a 667 Mhz-es memóriát, a proci intel p4 2,8ghz dual core, 800fsb-vel. a memória 1gb 667mhz ddr2 samsung. eddig fel se tűnt, de most nézegettem a dolgokat mert akarok venni még 1 gigát, és a ram 533 mhz-en üzemel. nosza, beléptem biosba, átálítottam (auto-n volt) 667-re, de betölt a windows és első dolga hogy restartolt. gondoltam hogy nem tetszett neki az újonnan eszközölt beállításom úgyhogy visszaálítottam autora. hát akkor frissítettem biost hátha az a baja. de akkor sem imserte jól fel, viszont már nem indult újra mikor manuálisan 667 mhz-re raktam, de elég furcsán viselkedett (berezzen menü stb) mindenesetre csináltam mindkét beállításnál (a bisoban a DRAM Frequency menüjénél [333MHz (DDRII667)] ill [auto] beállításon, és hát elég siralmas eredmény jött ki mikor 667-re van állítva, pedig DRAM : FSB ratio akkor 1:1 ami úgy tudom jó, máskülönben meg 8:6. szóval linkelem az eredményt.
667-re állítva
auto-ra állítvaElőre is köszönöm a segítséget!
szerk.: és most nézem hogy amikor 667-re állítom meg a tesztben azt jelzi hogy csak 400as a memória... ez nekem egyre furább bár nagyon nem értek hozzá úgyhogy lehet auton tök jók az eredmények akkor csak nyugtasatok meg
-
Fertschy
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Nem rég vettem új gépet a következő konfigurációval:
Gigabyte EP45-DS3
Intel E8500
Kingston KHX8500D2K2/2G
Gainward HD 4850
... stb.A probléma a rammal van. Valamiért az alaplap alapbeállításként 800mhz-en futtatná a memóriákat, 5-5-5-18-as időzítéssel. Eleinte gondoltam ezen könnyen segíthetünk: fesz emel v2,2-re, szorzó állítás, és máris kijön a 1066mhz. Így működik is. Ám ennek a memóriának az időzítése CL5, tehát 5-5-5-15. Ezt semmiféleképpen sem tudom beállítani (még 800mhz-n sem). Aztán beszereztem a MemSet nevű programot, amit lefuttatva meglepődtem: a memóriát csak egy Kingston KTC1G-UDIMM-nak látja. Gyorsan elindítottam az Everestet is, megnéztem, és ott is ezt látom: DIMM1: Kingston KTC1G-UDIMM 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz). Ebben az esetben helyes az alap 800mhz és az időzítés, amit felismert az alaplap. De most akkor mit tegyek? Mivel lehet probléma? Alaplappal? Memória-modulokkal? Vigyem vissza boltba a memóriákat? A memória csomagolása bontatlan volt, és a memória-modulokon elhelyezett matrica alapján is ez bizony KHX8500D2K2, de mégse akar úgy működni... Már végső elkeseredésemben azt is kipróbáltam, hogy átraktam másik memória-slotba a modulokat, de semmi változás (nem is vártam tőle mást).
Már minden beállítást kipróbáltam az alapnál, semmi eredmény...
Ja, és ráadásul a játékok gyakran elszállnak c00000005-os kivételkóddal, ami tipikus memória hiba.
Előre is köszi a válaszokat!
Üdv! -
shteer
titán
válasz
kaoszpapja #16882 üzenetére
ezek alapján valószínűsíthető
ellenőrizni nem tudom mert 800-ast hajtok 1066-on
szvsz ha a timing table tartalmazza az 533-as sebesség és időzítés értékeket, mehet auto-n is az 1066
használd a mod-gombot pls, még mielőtt egy moderátor szól érte
-
kaoszpapja
aktív tag
akkor ez így hülyeség nem?
-
kaoszpapja
aktív tag
csak mert olvastam olyat hogy a gyerek berakta AUTO-ba és 1066nak rakta be
-
shteer
titán
válasz
kaoszpapja #16879 üzenetére
nem jedec szabvány az 1066
mi nem világos?
-
shteer
titán
válasz
kaoszpapja #16875 üzenetére
akkor az 1066-os és mennie is kell, de manuálisan kell beállítani biosban az időzítéseket és a feszt is
a többit nem neked írtam
(#16873) shteer válasza csendusz (#16870)
szerk: használd a mod gombot
-
kaoszpapja
aktív tag
válasz
kaoszpapja #16875 üzenetére
más 1066-os ramoknál mit ír ki a cpu-z?
-
shteer
titán
válasz
kaoszpapja #16872 üzenetére
mi van ráírva a ramokra?
manuálisan álítsd be a bios-ban, mert nem jedec szabvány az 1066
-
kaoszpapja
aktív tag
hello! van nekem 2db 1gigás buffalo firestix ramom ami állítólag 1066mhz-es, megnézem a cpu-zben a ramokat és 6400-nak írja ki a 8500 helyett. szerintetek a program téved vagy átbasztak de nagyon mert ha AUTO-ra rakom a ramok frekvenciáját a bioszban akkor az everest meg a cpu-z is 800mhz-nek írja ki. ez minden memóriánnál így van vagy átrakták a fejem?
-
siofok
őstag
sziasztok
vki ismeri a buffalo ddr 400-as ramokat? -
lenox
veterán
Ismeri ezt valaki?
Allitolag 32-bites xp alatt 8 gb rammal tud 4gb ramdisket csinalni, mikozben a masik 4 gb-ot hasznalja az xp. PAE, AWE, DEP, 4GT stb-ket ismerem, nem kell elmagyarazni, hogy miert nem tud az xp 4 gb felett memet hasznalni, az erdekel, hogy ezt a proggyt probalta-e valaki.
Itt azt irja az egyik csavo, hogy neki mukodott...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Alex123 #16865 üzenetére
Ez sok mindentől függ. A tuningpotenciál romlik mindenképpen ha 4 modul van a gépben. Ha 32 bites oprendszert használsz és pl 512MB-os vga-d van akkor nem látsz belőle csak 3,5GB-ot (32 bites oprendszer összesen 4GB memóriát tud megcímezni amiből lejön a vga ram-ja is pl).
XP alá sztem felesleges, Vista erősebb hw igénye miatt jól jöhet, főleg ha 64bit-es Vistát használsz.
-
begrebela
csendes tag
amit tiltunk fórumunkban:
szakmai topikokban való hirdetést, saját apróhirdetés, vagy bolt linkelését, vagy bármilyen termék eladásra kínálását.
[ Módosította: Foglalt név ]
-
Alex123
senior tag
Sziasztok!
Érdemes szerintetek vennem még 2x1 GB RAM-ot a lapba (9000,-)?
GA-EP35C-DS3R, E8400, Corsair TWIN2X2048-6400C4Valakinek van tapasztalata ezen a téren, simán lekezeli, gyorsul - mennyivel a rendszer..., stb. ?
Előre is köszönöm.
- Alex -
-
nebulo5
senior tag
Hát igen.... mégiscsak a teszt marad a legbiztosabb megoldás.
Ezek a modulok még tavaj novemberben lettek megvéve, és még sohasem voltak gépben. Az a széria, amit még renddes-gyári csomagolásban adtak. A későbbiekben már úgy árulták a hasonló "márkákat", hogy csak símán egy antisztatikus fóliadarabba voltak göngyölve.
Azt hiszem, a délutáni siesta után erőt veszek magamon, és szétkapom a "ketyerét" -
nebulo5
senior tag
Hello Guruk!
Egy kérdésem lenne: szereztem 2*1GB-os 800MHz Kingmax modult, és a típusszám alapján nem találtam róla olyan infót, hogy cl4-es időzítéssel lehetne-e üzemeltetni?
Ha valaki ezt már gyakorlatban is megtette, kérem jelezze. Elég pöpecül be van építve a pc házam az asztalba, ezért könnyebbnek tűnik kérdezni, mint kicibálni onnan, a teszt kedvéért.
-
csendusz
csendes tag
Sziasztok!
Hátha itt tud valaki segíteni! Feltelepítettem a 64bites vistát, de ugyanúgy 3Gigát kezel a négyből mint a 32 bites Vista. A rendszer-tulajdonságokban kiirja hogy 4Giga Ram van, de a 64 bites Dxdiag-ot futtatva csak 3006MB RAM-ot ir ki. Miért?
Nincs a BIOS-omban Memory remap.
Ilyen gépem van ( http://support.packardbell.com/hu/item/index.php?pn=PB80X035A5&g=1400 ), itt az alaplap, proci, Bios ....még a opciói is megtalálhatóak. -
Ace Ventura
addikt
Sziasztok.
Van most a gépembe 2X1 gb Kingmax 1066, de szeretnék 2X2 gigát.
Árban a 800-as 11K lenne, mig az 1066-os 16K.
Az olcsóbb érdekelne inkább, mert nem tudom, hogy megéri e a többletet a 2X2 giga 1066-os.Szerintetek? -
Attix82
addikt
Nah megneztem a 2x2 OCZ 1066 Reaper veget kb, olyan 1140 MHzre teheto 2.2Volton, Memtest86+ lefuttatva.
-
siofok
őstag
ugy veszem észre,mintha akkor lenne a gáz ha mind a 2 ram benn van,bármelyik slotba.ha csak 1 van benn akkor egyikkel se csinálta edig.
pedig régi ramokkal is 2 db volt benn. -
Pubszon
veterán
válasz
XenHai #16850 üzenetére
Ugyan az a 2 KIT, csak a BD-n 2 pici kis piros led van, az ultrán pedig hűtőborda.
Egyébként jó RAM-ok, azt vedd amelyik jobban tetszik.
KIT4 = 4 Modul, KIT2 = 2 Modul. Amúgy ha 4 modult teszel bele, ugyan úgy DC-be fog menni mint ha 2 lenne benne. Csak 4 helyett 8Gb lesz. A felső kettőből válaszd valamelyiket. -
Pubszon
veterán
válasz
siofok #16848 üzenetére
Az is lehet, hogy kompatibilitási hiba.
Egyik havernak a 2*1Bg Geil Value ramja nem komálta az ASUS M2N-E lapját, áttettük egy másik ugyan ilyen lapba, abba is ugyan ugy fagyott, de még a win se állt fel.
Az én és az egyik ismerősöm gépébe hibátlanul megy azóta is.
Pedig a lap is meg a RAM is hibátlan, csak az a ram nem szerette az M2N-E-t.Próbálj ki másik RAM-ot a gépedbe, meg ezt a RAM-ot is más gépbe.
-
XenHai
senior tag
Üdv !Éppen ramot akarok vásárolni 1 asus p5kc laphoz !
Szerintetek melyiket érdemes megvenni?
DDR2 PC8500 1066MHZ 4096MB GEIL ULTRA KIT2DB 5 24 791 Ft Élettart.
DDR2 1066MHz 4GB GEIL BLACK DRAGON KIT2 5- 25 936 Ft Élettart.Még 1 kérdés ha 4 kitet veszek akkor quadnak számít és gyorsabb??Ha igen tudná a lapom?
DDR2 1066MHz 4GB GEIL BLACK DRAGON KIT4 5- 26 445 Ft Élettart. -
siofok
őstag
sziasztok!!2 hete egyszercsak nemindult a gépem.kiderítették ram elszállt.lett bele helyettük uj 2 db 512-es kingmax.azóta hazahoztam a szervizből,és fagyott a gép.széthuztam mindent,ujra össze akkoris,uj windows fel,persze közbe ezerszer kifagy azse jó.másik vinyóra windows,akkor is fagy.kivettem a procit,visszaraktam,uj procinak érzékelte.nyomtam f2-őt,és nemtom mit állított így a bios-ban,de azóta nemfagy,hanem ujraindul.már paakolgattam a ramokat a slotokba,eggyesével is,és nemjövök rá mitől indul néha ujra.1-ik slotra gyanakodtam,mert miután kivettem abból,áttettem másik szlotba, nemindult ujra sokáig.azt most megint egyszercsak igen.memtest se mutatott semmi hibát
söt,visszatettem mind 2 ramot oda ahol a leg elején állandóan fagyott,és már 2 órája ottse fagy ki.akkor lehet mégse a ram a gáz ugye?pedig ebbe a 2 slotba 10 perc után ujraindult,vagy kifagyott. -
Gerisz
addikt
válasz
Vasinger! #16845 üzenetére
Ez őrület egyébként!
Tesónak most rendeltünk gépet. Kedd este! Szerda reggelre majdnem 19%-al lett volna drágább! Telefonált a boltos, hogy Elnézést kér de az alaplapot nem tudja annyiért adni, 6 ezerrel drágább let és nincs nála készleten. A többi termék van és kiszámolta, meg tudja oldani, hogy csak egy ezressel lesz drágább mint lett volna. Megfelel? Mondta Tesó meg!
Kedden jön. Kíváncsi leszek tatja-e? A lap 6 ezret, a proci 5400-at, a ram 1200-att, a táp 1500-at, nekem a ram majd 4ezret emelkedett! Ez mind "csak 122.000.- Ft-s alkatrészeken!
Azért ez naon meleg! -
Vasinger!
nagyúr
Tiszta ideg vagyok! Ma akartam megvenni, a CSX 2x2 GB 1066-os kitet, de minden tiszta drága. Kb.: 4-5 ezer forinttal lett drágább mindenütt! Annyira idegesítő
-
malwy
senior tag
Szóltam a szervízben, h két infit rendelek. Vmelyik okos (vagy szemét) alak belerakta az infi helyett a hynixet, de a számlára infit írt. Na most két hét múlva szerencsémre bedöglött...
Visszavittem erre: nem ez a ram van a garanciapapíron, ezért nem vállalnak semmit. De nagylelkűen felajnálotta, hogy adjam oda azt a kettő hibásat és egy ezrest elenged az új hynix árából.Na és így 2*2 1GB-os Hynix ram-ot vettem összesen Infienon néven 2GB Corsair áráért...
-
gooool
őstag
Hát elég necces kijelentés volt ez az eladótól,ugyanis egy 800-as ram az esetek 99.99%-ában igényel plusz feszt 1066-on,ha egyáltalán addig tudod húzni a chipeket.
Peetr86:Szerintem egy 2gigás CSX 1066MHz CL5 DDR2 CEC FAN KIT-tel jobban járnál.Olcsóbb és általában jobb,mint a GEIL. -
Peetr86
tag
Sziasztok,
Milyen ramot ajánlanátok játékokhoz? Én egy 2gigás (1066) Black Dragont néztem ki de hátha tudtok jobbat. A konfig: E8400,His4850,WD Sata2 vinyo,Giga Ep43-ds3l
Köszönöm -
Tom19
tag
Üdv emberek!
Na megvan a memória vásárlásom, és ez melett döntöttem:
Corsair XMS2 DHX DDR2 4GB (2*2GB) 4-4-4-12 800Mhz, de azt irta az eladó hogy 1066Mhz-et is simán viszi alapfeszen.
14eFt lesz postával együtt, remélem nem fogok csalódni.
Gyártói élettartam garit hol lehet felhasználni, ha netán sor kerül rá?
Köszönöm!
-
yolan
őstag
Tudom, tudom, off, de ez hogy sikerült?
Abba két szar 1gigás hynix van belerakva. Amit infineon néven vettem egy corsair áráért... -
malwy
senior tag
-
gooool
őstag
Hát ha nem kitben veszed őket akkor nem biztos,hogy menni fog.A régi konfigomban egy Kingmax és egy Samsung ram ment DC-ben,úgyhogy 99%,hogy nálad fog működni.Amúgy az AMD-s konfigoknál-ami neked van a cuccaid szerint-elhanyagolható az 5-7%-os gyorsulás.Egy Intel konfig 30-50%-kal is gyorsabb DC-ben.
-
malwy
senior tag
Két kingmax 1066 2gb-os cl5-ös modult működésre tudok bírni 800mhz cl4-en?
Ha nem vmi javaslat? 2*2gb cl4-es kit occsón!
Ha drága lessz maradok a 2Gb-nál... -
Vasinger!
nagyúr
Jah és még, olyan kérdésem lenne. Mi a vélemény, a CSX 2x2 Gb-os kit-ről, akár 1066 vagy 800?
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy: Egy DDR2 1066-os ram, érezhetően gyorsabb, mint egy DDR2 800? SATA 2 Samsung winyóm van. Érezhető lenne a különbség?
-
Mezso
tag
Sziasztok!
Már régóta olvasom a fórumot de eddig még nem szóltam hozzá.
Most cseréltem le a Geil Black Dragon KIT 2x1024Mb 800MHz ramjaimat 2 db Crucial Ballistixre.
A kérdésem az hogy a ramokat én 1066MHs-ként vettem, az Everest, és a CPU-z meg ezt írja ki: PC-2 6400 400MHz. Ezek akkor nem is 1066-os, hanem 800-as ramok lennének? -
shteer
titán
válasz
DAMIEN1899 #16811 üzenetére
a mostani szériák nem bírják úgy a tuningot mint az első pár db (nekem is volt)
aki olcsón akar venni jót, annak csx-et szabad csak -
DAMIEN1899
csendes tag
olvastam én mindent, na szóval geil ultrákról mi a véleményetek?
-
Gerisz
addikt
Köszmá nektek! Akko megnyugodtam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest