- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viperator
őstag
Kinéztem egy elfogadható áron memóriát (OCZ 4096Mb DDR2 1000Mhz ReaperX KIT), Q9450 normális szinten való tuningolása esetén (pl. 8x400), az FSB : DRAM arány pedig 4:5 lesz (400:500, tehát 1000 MHz memória kell). Remélem így jó lesz?! Ha nem így van, akkor legyen szíves valaki magyarázza el! Előre is köszi a választ!
-
04ahgy
nagyúr
válasz
alfa007 #15597 üzenetére
Én tuning előtt a táp lecserélésén munkálkodnék. Ez a hardver túl értékes ahhoz, hogy egy gagyi táp által halálozzon el. [link]
Másrészt, a BIOS beállításainak módosításával tuning nélkül is fog menni a memóriád 1066MHz-et, csak megfelelő feszültségre kell állítanod, és a szorzót, FSB
RAM arányt megfelelőre. De megy tuninggal is.
HGyu
-
válasz
szasza_1 #15595 üzenetére
1600-on is lehet, de az soha büdös életben nem lesz hibátlan (a gigabyte lap-ram kompatbilitás szerint 1066Mhz-ig támogatja különböző 2gb modulokat, 1333Mhz és 1600Mhz környékén sehol, na ez volt az első megvilágosodásom). Melyik tesztet olvastad? Szívesen utánanézek, amúgy ipon IT-hírekben is írták hogy ugyanúgy korlátozzák a memókat X58-n is, de a nemrég jelent meg a DDR2-DDR3 kombó memó lover lap (asszem p45t-extreme), azzal simán ki lehet hajtani akár 1900Mhz-ig is.
Ui.: Kit érdekel a 1066~1600Mhz különbség?! Alig lehet észrevenni a különbség a játékokban!
Ugye winfos indításkor látszik a különbség, de az lényegtelen.
-
szasza_1
senior tag
-
04ahgy
nagyúr
Nem. Core 2 Duo mellett 1066 és 1333, sőt, 1600MHz FSB mellett is 800MHz-re lövi be a BIOS a RAM-okat, ha azok SPD értéke 800MHz-et ír, és a BIOS beállítások alapértelmezve vannak. 800MHz FSB-s processzor mellett nem vagyok benne biztos, mert a mellé már, szinkron hajtást feltételezve, a 400MHz-es DDR2 passzolna. De ott is majdnem valószínű a 800MHz-es alapérték.
AMD procival meg 100%, hogy 800MHz FSB helyett 200MHz a külső órajel.Egyéb dolog ebből, hogy csak 800MHz-et lát 1066 helyett, nem derül ki.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
alfa007 #15588 üzenetére
Nem csaptak be. Annyi a dolog, hogy a memóriák SPD chipjében kompatibilitási okokból egy szabványos értéket tároltak el (800MHz). Ha a RAM vagy az alaplapod nem tudja az EPP-t, vagy a hasonló feature-t, akkor manuálisan kell az 1066-ot beállítanod. Ez sok esetben alapból nem is lehetséges, csak processzor tuninggal. A RAM feszültségét is sok esetben meg kell emelni.
Ha a konfigurációdat az adataidnál kitöltenéd, többet is tudnánk mondani.HGyu
-
alfa007
tag
Sziasztok,
szeretnék tőletek helpet kérni,most lett kész a gépem és Kingston hiper x 1066 Mhz ramot rendeltem bele,és most a bioszban csak 800 Mhz-t ír(vagy elnézem) a dobozán sem ír semmi lényegeset hány Mhz-s.Ez van a dobozon: KHX8500D2K2/2G szerintetek becsaptak?
előre is kössz -
VBalu987
csendes tag
Sziasztok!
Melyiket válasszam?
Corsair Dominator DDR-2 4096 /1066 KIT CL5 Twin 2*2GB
Geil DDR-2 4096Mb /1066 KIT Ultra Series CL5 2*2GBÁr mindkettő 24e HUF.
Üdv:VBalu987
-
válasz
terbed #15579 üzenetére
Igen úgyvan, hiszen xp pro 32biten néhány másodperces akadozó egérkurzor (gyorsan utánanéztem a process explorerben, hardware interrupt kb. 50%-os a proci terheltséget mutat) után jön a kékhalál (ha az újraindítást le lett tiltva). Volt fagyás és váratlan újraindítás. Most Vistánál vagyok, már 2 nap óta nincs kékhalál. Volt kétszer lefagyás, visszaállítottam auto-ra a memó feszt a bios-ban, csak nem figyeltem hogy manuálra van állítva a bios reset után. Kíváncsi vagyok, hogy nem fog-e lefagyni. Ha igen, irány a garis ügyintézés. Nem tudom melyik lesz a lúdas, a lap vagy memó.
-
válasz
szasza_1 #15578 üzenetére
Tudtad, hogy a 2x2GB ramok max. 1066MHz-ig kompatibilis marad az inteles lapoknál? BIOS reset megvolt? Mindent hagyjon automatikusan, a feszt is. Ha tuningolni akarsz 1600Mhz-en, ott az nvidia 790i mobo.
Bár az olvasásomból tudtam meg hogy az nvidia lapok tuningolás után majdnem mindegyikükből garis probléma lettek.
-
csimav
őstag
Hali! 4 Gb 1066 os geil ramnak meik időzítés a legjobb?? Az 5-5-5-15? Mennyi + V ot adjak neki?
-
szasza_1
senior tag
válasz
terbed #15579 üzenetére
Annak semmi köze ehhez. 64 bites WinXP-vel és Debiannal tesztelem. Amiről most írok, abban is 4GB RAM van és 32 bites OPrendszer, és semmi gond nincs vele. Itt már csak olyasmire tudok gondolni, hogy nagyobb fesz kell a ramoknak, mert nagyon leesik ha több modult használok. Emeltem a NB feszt 1.61-ig, de semmi javulás nem volt.
-
szasza_1
senior tag
Látom, itt nagyobb a pörgés, mint a p5e3 -as topicokban. Szóval p5e3 ws pro lapom van. Eddig tökéletesen üzemelt 2x2GB-os OCZ 1600MHz-es DDR3-as modulokkal. Most viszont nekiállt fagyni vagy újraindulni 1-2 óránként. Odáig eljutottam, hogy egy modullal megy tökéletesen megy. A memóriáknak a gyári 1.9V-ot adok, a gyári időzítések mellett (7-7-7-20). Szerintetek mivel lehet a gond? A memóriák maximum hány fokosak lehetnek, amíg nem hibáznak, vagy nem károsodnak? Most pontosan 60 fokos a borda.
-
gh
csendes tag
sziasztok
van 4 darab 1 gigas crucial ballistix tracerem ramom. 2x1 gigas kitbol 2. es az a jelenseg jon elo, hogy kb 3-4 nap elteltevel kiakad a gep memoria hibaval. lefutattom a memtestet es soksok hibat jelez. bios reset utan pedig megy tokeletesen szinten ilyen 3-4 napig utana megint kiakad. ez a fagyas 5-5-5-15 os idozitesnel jon elo, viszont bios reset utan ha 5-7-7-24 en hagyom akkor nincs semmilyen memoria hiba (legalabbis en nem tapasztaltam eddig).
szerintetek mi lehet a baj, en valamit nagyon nem jol csinalok?
vagy valami tenyleg nem koser? -
válasz
terbed #15575 üzenetére
Igen sajnos mindenképpen kell a 64bit, én is hasonlóképpen szívtam. Tehát jó választás lehet a Vista 64bit SP1 magyar Home Premium (Home Basic és Ultimate is lehet), de még mindig tartok a megfigyelést, hogy nem véletlenül hibádzik-e a Vista 64biten-is. Tegnap óta lekopogok és nincs semmi baja, csak furcsa a Vista világ, undorító a ClearType betűsimítás és meg kell szokni.
Az is figyeljen oda, hogy nem mindegyik programmal kompatibilis, természetesen tűzfalról, vírusírtóról van szó, a játékok prímán mennek, azonban DX9 vga kareszom van és mindenképpen le kell cserélni vadiúj vga kareszre.
Ha mégis lefagyna, kékhalál stb., akkor Load Optimized Defaults-t végrehajtani BIOS-ban (ezután természetesen letilthatod a fölösleges eszközöket stb.) vagy CLEAR CMOS jumpert alkalmazni, valamint állítsd auto-ra a memória feszültséget.
-
terbed
csendes tag
64 bites oprendszer a megoldás nem???
-
terbed
csendes tag
Enable-ra állítva nem jó ugyanaz
-
terbed
csendes tag
válasz
Hedgehanter #15569 üzenetére
Köszi ez eddig meg van csk azt nem tom, hogy Enabled-ra vagy Disabled-ra kell állítani
-
04ahgy
nagyúr
Hello!
A Corsair CL4-es DDR2-800 DHX modulok (2GB-os modulméret mellett) mennyire bizonyulnak jó vételnek? Gyári fesz: 2,1V, EPP támogatott. Gondolom a CL5-1066 lazán megy vele...
Phenom mellé lenne.HGyu
-
Hedgehanter
őstag
válasz
Raikkönen #15566 üzenetére
virualis memoria amikor a programok ugy latjak a memoriat mintha az egy nagy blokk lenne (holott a memoriaban nem ugy van tarolva) ami ha a szukseg ugy kivanja kinyulhat a vinyora is....
lapozo file amikor a virtualis memoriat hasznalo program hatterbe kerul (megnyitsz valami mast) es a rendszer a vinyora rakja az egesz virtualis memoriat...
-
campers
tag
Sziasztok. A problémám a következő. A8n sli-asus alaplapomon volt 2x512 DDR400 as memória. Nem voltam túl tájokozott ez ügyben és vettem plussz egy 1GB-os DDR400-as memót. Akárhogy is próbálom minden variáció szerint belepréselni a gépbe akkor is csak max 1536MB-os mutat, a várt 2GB helyett:S Előző cikkekben olvasva a 2x512, üres, 1GB-ás formát is próbáltam de úgy 1Gigát ismer fel. Segítsen vki légyszi. Kössz
-
terbed
csendes tag
válasz
Hedgehanter #15565 üzenetére
Hát ez rohadtjó szórakozás mondhatom
-
Raikkönen
tag
hali
van egy hülye kérdásem
mi a külömbség a lapozo file és a virtuális memoria közütt?
kösz a választ -
terbed
csendes tag
válasz
Hedgehanter #15559 üzenetére
Én csak olyat találtam hogy memory rempad ...... és ez enable-ra volt állítva
(én 2-valami vagyok egyszerre (nagyonkezdőnagyonhülye) )
Úgyhogy ha lehet kérnem magyarázd el úgy mintha szellemifogyi lennék (remélem nem vok)
köszi -
TheProb
veterán
Helló!
Szted melyik ram-okat lehet jobban tuningolni a 2közül?
CSX 2048MB DDR2 800Mhz CEC FAN KIT vagy OCZ 2048Mb DDR2 800Mhz Reaper KIT.
Sztem az ocz, de kíváncsi vagyok ti mit mondotok. Előre is kösz a helpet. -
jetimokus
tag
Meg tudná mondani valaki, hogy az OCZ ramoknál a gold és a platina mire vonatkozik?
Köszi a segítséget, üdv! -
terbed
csendes tag
?????????????????
-
methyl
tag
válasz
Hedgehanter #15548 üzenetére
Köszönöm szépen a tippet. A memory hole remapping beállítás megtette a hatását a BIOSban, így már a bios is látja az 5Gigabyte RAM-ot.
Istenek vagytok. -
-
Szoszibá
tag
Sziasztok!
Van egy ASUS P5W64WS alaplapom benne egy Core 2 duo E6300-as procival és van két CSX memória modul 2X1GB felállásban.
FSB 400-on a proci pont egy gigával a gyári értékek felett üzemel 2.8 körül. Ilyenkor a FSBAM arány 1:1 és a memóriák 800 mennek 4-4-4-12-es időzítésekkel. Ám mostanában a Vista kékhalállal eldobja magát, és azt javasolja hogy futtassam le a beépített memória tesztjét. Le is futtatom, talál is hibát rendesen. Pedig tudom, hogy a ramnak semmi baja. Onnan tudom ezt hogy a gépet visszaállítva alapra hiba nélkül lefut a teszt. Ám ilyenkor a FSB
AM arány 2:3 mert a ramokat 800Mhz-re kapcsoltam.
Kérdésem egyrészt, hogy mi okozhatja a Vista kékhalálát, másrészt mennyire nagy baj az hogy nem 1:1 az FSBam arány, miben jelentkezik ez, érdemesebb-e inkább mégis 1:1-ben hajtani őket?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Péter -
terbed
csendes tag
válasz
Hedgehanter #15554 üzenetére
SZerintem a csatlakozás is jó mert előszőr ment is, meg csökkentett módú betöltéssel megy!!
-
jetimokus
tag
válasz
daveredline #15546 üzenetére
CL = Cas Latency A memória időzítését tükrözi.
Szerintem a CL5 korrekt. Milyen ramnál láttad? -
terbed
csendes tag
32 bites
szoval azek miadt fagyhat ki betöltéskor amugy amikor nemtom valahogy sikerült beidítani fagyás nélkül kijelezte h 4 gb-ram -
terbed
csendes tag
Ja megint beraktam a 4gb-t ugyanaz betöltésnél lefagy!!!
kivettem belőle egy ramot így 3 1GB-s ramom maradt és így sikerült
3GB-rammal sikerül 4GB-RAMMAL lefagy betöltésnélHedgehanter
nekem 3 RAM modullal megy!!! csak 4-el nem -
methyl
tag
válasz
Hedgehanter #15548 üzenetére
ez jó! Megnézem, hogy az alaplapom támogatja-e ezt a memory remap funkciót .
Köszönöm szépen -
terbed
csendes tag
Ja 2gb-vel frankón megy (a windows betöltesenel lefagy 1-2 masodpecig)
ujraidítottam és hálá istennek nem lett az mint 4 gb-rammal! -
terbed
csendes tag
Hedgehanter
csak 1 van benne de kössz a tippet mingyárt megnézem kettővel -
szipak
tag
válasz
methyl #15545 üzenetére
32 biten max 4GB memória címezhető. innentől kezdve a sima xp (32 bites oprendszer) csak ennyit lát (igazság szerint valamivel kevesebbet), vista az már 64bit, az lát sokat. bios ennél a lapnál tudtommal nem igazán befolyásolja a látott memória mennyiségét.
amit leírtam az úgy van, csak nem a kérdésre válaszoltam
-
daveredline
tag
a cl5 mit jelent a ramoknál? (so-dimm-nél láttam)
-
methyl
tag
Kisebb problémám van, bár nem biztos hogy az. Abit KN9 deszkám van amúgy.
Tegnap előtt beraktam a gépbe 2x512 Mbyte DDR2 (Kingmax) mellé 2db 2 Gigás Kingston DDR2 modult, 800 MHz-es mindegyik. Igazából régebben 4x512 Mbyte volt benne.
Ez most akkor ugye a tegnapi naptoól 5 Gigának számítana.
De iit az érdekesség: A Bios csak 4 Gigát ír ki, viszont a 64bit -es Vista látja az 5 Gigabyte-otA CPU-Z is jól látja a modulokat.
A memtest 86+ és goldmemory is csak 4 Gb-t lát, illetve ír ki.... még nem vártam meg míg lefut a teszt..... Bár lehet hogy ebből újabb verzió kéne.
A Bios-t updateltem, jelenleg a legfrissebb áprilisi van fenn.
Ti találkoztatok ezzel a jelenséggel? Ötlet?
Amúgy hibát nem okoz, de ez akkor is furcsa..... Attól félek hogy a windows kiosztaná egyszer az 5gigát, de a BIOS csak 4gigáit rakna a RAM-ba és egyszer csak egy kurva nagy hibába futnék... Van vmi tippetek, vagy találkoztatok ezzel. Tudom hogy nem szokványos hogy 5giga RAM van a gépben, elég hülyén hangzik, de hát akkor is.. . Biztos más is rak a gépébe 4 GB felett RAMot. köx -
jetimokus
tag
Tuning kezdőknek, szájbarágósan topik pontosan erről szól. Szerintem inkább ott érdeklődj
-
Zefír
őstag
Lenne egy kérdésem amit márfeltettem de nem válaszoltatok r.
Mégegyszer
hogyan helll húzni ramot,és mire kelfigyelni? -
jetimokus
tag
-
terbed
csendes tag
Azt írja az alaplap prospektusa hogy lehet 4 2GB-ost 4 1GB-ost csatlakoztatni de egyszerre többet kettőnél nem (mongyuk hogy van 1 4GB-s ram ) szóval lehet
-
terbed
csendes tag
Lehet h kéne vennem egy 64bites vistat ?? Feltelepíteni és utánapróbálkozni??? (most 32bites vistam van)
Vagy elég lenne csak újratelepíteni!
Foggalmam sincs mi a baj (valószínüleg ujra kéne telepíteni nem??) -
terbed
csendes tag
hát sztem a ramokkal nincs gond mert még ment rendesen aztán a következő indításnál lefagy nemtom VADI ÚJAK és a kingmax nem is kismárka
-
Th3Ac3
tag
Sziasztok!!!
Nekem az a kérdésem lenne hogy mit gondoltok milyen jó RAMok ezek
ingmax KLED48F-A8KI5. Ebből vennék 4darabot egy Gigabyte X48-DS5 alaplapba. Ha lehet tuningolnám is. Előre is köszi a segítséget!
-
terbed
csendes tag
Sziasztok!!
Uh nagyon nagy bajban vagyok!!! Mint fel van tüntetve 4gb-ram om van hát nem csak 1!
Ugy kezdődött az egész, hogy előszőr csak egy 1GB-os KINGMAX 1333MHZ
RAM-om volt és ehez vettem még 3 amennyi belefér az alaplapba.
Így volt 4x1GB RAM-om.
Beszereltem utána elindítottam a gépet minden rendben. Néztem vista élményindexet is és írta h 4 gb-ram és föl is értékelődött.
Utána belevagtam a crysisba az qvára örültem mert tapasztaltam h közepesről very high-on siman elfut.
Kikapcsolom a gépet és mikr vissza akarnám lefagy a gép a windows bwtöltésekor
ujraindítom ugyanaz.
valami hibát is ír hogy az új hardver miadt lehet a gond.
És most is csak azért tudok írni mert kivettem a 3 1GB-s ramot
Szerintetek mit kellene csinálnom??? -
szipak
tag
sziasztok!
gondolta megosztom veletek igencsak pozitív tapasztalataimat az Exceleram termékeivel kapcsolatban
kb két hete vettem itt ph! -n rawe fórumtárstól egy EX2-2800P2-SX nevezetű 2-1GB DDR2 800as kit-et. gyári időzítése 5-5-5-18, az egyetlen szembetűnő különbség egy mezei rampárhoz képest a kék hűtőborda.
és ami nagyon pozitív az egészben, hogy a rendszeremben (abit kn9, 4200+ x2, akit érdekel, többi adatlapomon) a gyári 5-5-5-18 időzítést 1060MHz-en is bírta 2,0V mellett(ennél többet csak a procim miatt nem tudtam kihozni belőle)
ezek után bátram ajánlom mindenkinek, főleg, hogy igen baráti áron - 7k huf - lehet hozzájutni itt ph! -n.üdv
szipak -
Hawk1979
őstag
-
jetimokus
tag
Hali! Mit jelent ennél a RAM-nál az hogy non-ECC? [link]
-
Zefír
őstag
válasz
gooool #15525 üzenetére
Én nemvagyok híve a hütőbordázásnak Ramokon.. anyira nemmelegszik sztem de nemtudom menyire hasznáálod ki .Hogyha van zs a ramokra akor faja kis ram sztem de egy 800MHz-s nem lenne job?
nem segit anyita hütő mint amenyivel drágább nélküle (eztnemtom hogy ebben menyi hütővel vagy nélküle.
-
gooool
őstag
Mit gondoltok erről a KIT-ről
orsair 2Gb DDR2 667MHz XMS2 hűtőbordával.
-
Zefír
őstag
Hali!
Csak egy kérdést tennék fel!
Ramot hogyan kell húzni? mire figyeljek stb..!
Elöre is kösza választ! -
tabrev
aktív tag
válasz
daveredline #15516 üzenetére
Akkor jársz a legjobban, ha megnézed jelenleg mid van a notidban (márka) azzal biztosan nem lesz gond. A notiramokban nincs nagy különbség - mondhatni semmi, mivel sem az órajelükkel sem az időzítésükkel nem tudsz játszani.
Inkább kompatibilítás probléma lehet velük mint bármi egyéb.thomasthomas: a samsung ramokkal semmi probléma nincs, csak a ph-n megforduló júzereket elkapja a tuningláz és ehhez a samsung - általában - nem jó partner.
-
Gordiann
őstag
Hali
800mhz-es KIT- et vegyek, vagy 2 különálló 1066-os ram-ot, ha húzva lesz a processzor?
(E2180)
CSak ugye a külön ramok nem mennének dualban....Melyik jobb?
-
jetimokus
tag
válasz
thomasthomas #15514 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a noname ramokat adják el sokszor pofátlan módom samsung néven....
tresh: különben köszi a segítséget. Még nem tudom mi lesz, majd kiderül amikor oda kerülök, hogy addig meddig zuhannak az árak, milyen jófajta lapot találok mennyiért, stb. stb. stb.
-
tresh
veterán
válasz
daveredline #15516 üzenetére
Crosair,csx,geil,kingmax,kingston én ezzek közül választanék a szerint h mi van a notiba ha még bővíteni akarod de ha teljes ram csere akkor pénztárca szerint ezek közül mind1k jó
-
daveredline
tag
Notebook ramok vásárlását tervezem, de annyi márka van hogy nem nagyon tudok választani.Van amelyikről még nem is hallottam. Véleményeket, tapasztalatokat kérek szépen! Ezek közül melyiket?
APACER
BUFFALO
CORSAIR
CSX
GEIL
GEIL MAC
KINGMAX
KINGSTON
PQI
SAMSUNG
TAKEMS
TRANSCEND -
tresh
veterán
válasz
thomasthomas #15511 üzenetére
Tuningot jelzi h lehet neki tolni sztem nem rossz ram az adatai alapján
-
thomasthomas
tag
Az előző kérdésemre nem kérek választ, mert tárgytalan az ügy.A samsung memóriáknak mi a bajuk, hogy mindenki olcsón adja, mégse veszi senki, vagy csak ritkán??
-
thomasthomas
tag
UP!
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Meg szeretném kérdezni, h milyen ramhűtő bordák vannak forgalomban és mennyibe kerülnek? Mert nem túl drágán vennék a ramjaimra. Melyikek a legjobbak/árúak?
-
thomasthomas
tag
Hi!
Ez szerintetek jó memória, illetve megéri használtan 8ezerért?
A-DATA Vitesta 2x1GB 1066MHz+ Extreme EditionElőre is köszi.
Mit jelent az "extreme edition"?nem szó szerint, az valami tartozék, vagy csak azt jelzi hogy jól tuningolható?
-
Sonja
nagyúr
Most 5-5-5-18@800-on használom a memóriáim, de gyárilag 5-4-4-15@800 tudna. Szerintetek sokat jelentene sebesség szempontjából, ha a gyári értéken használnám vagy hagyjam így?!
-
pr0bi
senior tag
Véleményetek szerint CSX 2*2 GB 1066 ddr2 ram szeretni fogja e a Gigabyte p45-DQ6 alaplapot, lesznek e gondjaim, halott e már valaki inkompatibilitásrol.stb egyébb gondról?!
Ajálnjatok más márkát ha igen de geil-t ne, köszönöm szépen -
jetimokus
tag
válasz
tabrev #15499 üzenetére
Köszi
Különben mindenképpen DDR3 lesz benne, mert hosszabb távra tervezek gépet venni, és azért most a DDR3 időállóbb lesz.
tresh: a hűtés... hááát.. gépházat még nem néztem ki konkrétan, de szerintem tiszta plexi lesz a vége, mert az nekem marhára tetszik, és szerintem nagyon mutatós... azokon elvileg szokott jó sok ventinyílás lenni...de nemtom... ha nem teszek bele plusz hűtést megvan rá az esély hogy megfő.... énis ezért gondolkodom csak az X48-on... mivel több helyről hallottam már hogy melegszik..
-
Rekro
aktív tag
Sziasztok
Nemtom mennyire tartozik ebbe a topikba, de a passzív memória hűtésekkel kapcsolatban lenne 1-2 kérdésem;
Mennyire fontos a memória hűtés tuningnál ha mem. feszt is állítok?
/elsősorban 1-2-3e ft-os kategóriás passzív hűtésekre gondolok és ddr1-es mem-ről van szó/ -
tabrev
aktív tag
Azért ne add fel ilyen könnyen! Szerintem nekem a 65nm vs 45nm átállás miatt volt a gubanc (meg hozzá kell tennem én már rengeteget szívtam tuning beállítással - ezért merek írni itt is néha vmit
) de neked ugyanaz maradt SŐT a 4 magnak általában több fesz szokott kelleni, nem beszélve arról, hogy Gíga lapod van, ami köztudottan szereti a 45nm-ert. A lap topikjában jelezted a problémádat? Ott esetleg tudnak "többet" segíteni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- G.SKILL Trident Z5 RGB 32GB(2x16GB)KIT DDR5 7200MHz CL34 XMP
- ÁRON ALUL! Sok darab 4 GB-os és 8 GB-os DDR3 PC3L (Samsung, Micron, Kingston, SK hynix) laptop RAM!
- (új, bontatlan) Kingston 8GB 16GB DDR4 3200Mhz CL22
- OLCSÓBB LETT!Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest