- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Én és a számítógép
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsóbácsi
aktív tag
Üdv!..
Érdeklődnék hogy 2X1Gb A-Data 800 EE müködne-e hiba nélkül Dual-Channel-ben 2X1 Gb Geil Ultrával...Elvileg mindkettő KIT 800 Cl4-es de én úgyis 840 5-5-5-15-ben használnám őket..
Tehát??
Köszi!! -
-
A legmagasabb szabványos DDR2-es frekvencia 800MHz, így a RAM-ok SPD-jében is csak ez szerepelhet legmagasabb értékként. Más kérdés, hogy az 1066-os modulok természetesen mennek 1066MHz-en. Kérdezhettél volna, mielőtt írsz a forgalmazónak, így elkerülted volna,hogy hülyének nézzenek.
-
reset
senior tag
Hali!
Nekem ma szállítottak az Aqua-ból 2x2 GB CSXO CEC 1066 MHz-es KIT-et...Fizettem érte cca 25 rugót (ebben már a futárszolgálat is benne van)
Az a gondom, hogy mind a CPU-Z, mind az Everest 800 MHz-esnek látja....ezt kissé furinak tartom...Járattam ugyan 1000 MHz-en vaqy 20 percig (1.9 V-tal) - nem volt semmi gond...de a hardveres diagnosztika mindvégre 6400-asnak/800 MHz-esnek látja.
Írtam a cégnek, linkeltem egy CPU-Z és egy Everest képet is hozzá...kíváncsi leszek, lépnek-e vmit rá...B-A-Z. megyében lakom, a személyes reklamáció túl sokba kerülne...
Jártatok már hasonló lábbeliben...? -
DjPremier
aktív tag
Csak az 512-est raktam be és semmi,vszinü hibás a ram.
-
törölt tag
válasz
PowerBuldog #14285 üzenetére
Oszd el 8-cal.
-
PowerBuldog
veterán
Memóriáknál a PC2-8500 Az milyen sebességet takar mhz-ben?
-
Sziasztok,
OCZ ramoknal mi a kulombseg a Reaper es a ReaperX kozott?:-/
-
Bandee2
tag
sziasztok,
hogy jobb ramot venni? (E2180 cpu, tuningolnék is..)
CSX Desktop 1GB DDR2 (800Mhz, 64x8) - 4400ft (ebből 2db)
CSX Desktop 2GB DDR2 (800Mhz, 128x8) - 8100ftmennyit lendítenének az 1066mhz-es ramok? vagy felesleges ehhez a procihoz?
ehhez a szorzós dologhoz tudnátok egy jó linket adni, hogy én is megértsem?
köszi -
válasz
Benyadapro #14274 üzenetére
Én annyit tudok a lapról, hogy a geileket nem komálja. Ennyi.
-
Benyadapro
tag
konfigomhoz yo lenne ez a ram ?
Corsair 2GB DDR2 (2x1GB 800Mhz PC2-6400 4-4-4-12) XMS2 memória hutőbordával 99 év gar. -
Benyadapro
tag
heló!
ehhez a konfighoz milyen ramot ajánlanátok?
asus p5b
e2180+tx2
9600 gt
többi lényegtelen -
kjany
tag
válasz
gardener #14258 üzenetére
Mea Culpa !
Javitom a tegnap esti hsz. -t.
A TUSL2 -ben csak 2x 256MB volt, a CUV4X be ment 768...
Most ebédnél az öcsém felvilágositott, Ő használta mindig a régi gépeimet.
Elnézést ha megkavartalak, de szerintem akkor is illő lenne 512 fölött is fogadnia egy a maga korában vagyont érő lapnak,...vagy akkor csak ilyenek voltak az igények
....rohan az idő -
Quan-Chi
őstag
kérdés. DDR2-es RAM-ot akarok venni! a kiszemelt példányok:
1: A-data 1066+ EE
2: Ocz Reaper 1066+
3: Crucial Tracer 1066
4: Geil ultra 800+
Abit IN9 lapba lessz!E6750-es vagy E6600-as procival
-
Jazz
veterán
válasz
gardener #14258 üzenetére
Kooperálnak a cégek: így is érdeke, mivel visszafele is igaz: tükör önmagad másik cég régi lapjának tulaja, és úgy dönt, hogy ezen cég (régi lapod gyártója) újabb lapját veszi meg. Kölcsönös. Mindenképpen jól járnak. A fogyasztás az fogyasztás bárhonnan is nézve.
Neked is ajánlom azt a linket. Az hogy a külső orajel hány Mhz-en ketyeg egy memón az csak egy dolog. De nézd meg az időzítését is, meg a felépítését. (pár hsz.-el előbb valahol belinkeltem)
És annak aki most DDR3 vásárlásra adná a fejét: Think!
DDR2-es ből tuningoltat 1033Mhz környékén lazán lehet kapni (mellett a sokkal jobb időzítésekkel)
Míg DDR3 ~1200Mhz-eseket adogatnak irrális áron alapból szörnyű időzítéssel. Összességében tán még lassabb is. De hogy ezért én akár 1Ft-al többet is kiadjak (nem hogy 2-3x-os árakat...)Bőven jó DDR2 1033 főleg hogy ilyen occsó. Ha lenne 63bit-es rendszerem (vagy köcsög Xp32 olyan memória kiegészítő címzést (AWE erről valaki tud bővebben?) alkalmazna mint szintén 32bit-es WinServer2003 (Xp Server) - max.64Gb a 32bit-es rendszeren!!!.....akkor most vennék 4x4Gb-ot
Tán ha kijönnek az 1600-osok (mint DDR2 800 szabvány szerinti vége)
Utána meg DDR4 3200 (max-osok) 100-as időzítéssel
Utána meg....csak ők tudják -
rootkiller
őstag
Mióta megvannak az új HyperX DDR-400 ramjaim, azóta a gép bekapcsoláskor megáll boot elött és le kell resetelni, majd stabilan elindul és működés közben is végig stabil. Ez miért van és mit lehet csinálni?
Először 10% OC-t és jobb időzítéseket álítottam be, de miután visszavettem alapra, a hiba ugyanúgy megmaradt.
-
Jazz
veterán
válasz
gardener #14252 üzenetére
Vagy csak termékpolitika, ami lásd működik, hiszen ha nem lenne ez a 512 korlát, most még vígan ugyan azt a lapot használnád. (ez nekik ugye nem érdekük, hanem az hogy lecseréld)
Ehelyett az történt:
- Vettél egy másikat.--->fogyasztói társadalom. (ez már érdekük). Persze van jó oldala is.De miért csodálkoztok ezen, hisz körül vesz nap mint nap.
-
Jazz
veterán
Személyes kérdés: Mikor fogják végre a memória cellák órajelét emelni (DDR"1' óta még mindig ugyan annyi!!!) ahelyett hogy az adat prefetch-ek számát növelnék???
-
Jazz
veterán
válasz
targus #14253 üzenetére
"Átverés" ez a DDR3 és a többi...
DDR(1)-es ramom CL időzítése 2!!! Ami itt 24.
Mindhárom memória típus belső órajele 200Mhz.....most nem részletezem a működésüket, IO és társai....itt topicban is van link, meg az oldalon is sok írás erről a témáról. Lényeg hogy baromira lassúak az időzítései. De magas külső órajelen ketyeg, nagy sávszélesség és ennyi (kb. ugyan ott vagy). Csak ez 20x annyiba kerül. Minek kell ez neked?Itt a link Hogy mennyi is az annyi, Core Freki, IO-puffer, külső órajel, működésük és "átverésük".
Ez alapján el tudod dönteni kell e ez neked. -
targus
csendes tag
Sziasztok!
Memóriavásárláson töröm a fejem és ddr3-asokat szeretnék venni. Szerintetek melyik a jobb választás?Szinte egy árban vannak, de az egyik 1333mhz-en megy 9-9-9-24 időzítéssel a másik 1375mhz-en 7-7-7-20 időzítéssel.
Szóval a lényeg:
1, Nagy köztük a különbség? Melyik a gyorsabb és éri meg jobban?
2, Jobban járok ha a ddr3-as ramok helyett ddr2-est veszek, vannak olyan gyorsak? -
gardener
senior tag
-
Kutasz
csendes tag
Gondolom nagykerből.
Az egyik legismertebb számtech. üzlet volt bár az nem jelent semmit.
Lehet hogy még megprószálom a gyártót de amilyen ára van most a RAM-nak lehet egyszerűbb venni egy ugyan ilyen KITet.
Igaz akkor még azért húzosabb árban volt.
Remélem az alaplappal nem lesz gond mert az is onnan van. -
Kutasz
csendes tag
Sziasztok!
Memória gondom van csak egy kicsit másképpen.
Nemrég vettem 2X2Gbyte DDR2 memóriát kitben vagyis 2X(2X1Gbyte) Corsair XMS2 6400C4-et.
Az a gondom hogy az egyik párból az egyik modul megadta magát.
És itt jön a gond hogy az üzlet ahol vettem rá egy hétre végleg lehúzta a rolót.
Mit lehet ilyenkor tenni?
Választ köszi. -
Muton
addikt
válasz
swoody #14239 üzenetére
nekem nem ilyen ocz-m volt, hanem platinum, de nem jött be
néztem hirtelen adatlapokat. a csx-re azt írták, 1066 MHz-et cl5-ben 1,9V-on hozni tudja. ha ez igaz (ennek utána kallana járni), akkor azt venném, mert
- mire eladod, annyira kicsi lesz az értéke, h kb mindegy melyik márka
- ez a legolcsóbb
- ennek kell a legkevesebb fesz (ha minden igaz)de járj utána, h milyen csipekből rakták össze, és hogy azt szereti-e az alaplapod.
viszont ha idővel tuningolni is akarsz, akkor már már teljesen más a helyzet. utána kell nézni, h melyik memóriának átlagban kb hol a vége
szerintem
-
Jazz
veterán
1Gb-os DDR400-as modulok elég forróak. Ez normláis? (egy alumínium lap is van rajta hűtés gyanánt).
256-os modulok meg max langyosak lesznek teljes terhelés mellett is.Ennyi számít a memó kapacitása? (nin húzva nincs tuningolva, ugyan annyi fesz)
-
swoody
senior tag
Sziasztok.
Egyszerübb igy mivel nem nagyon tudom milyen lenne a megfelelö és kb egyárba vannak.
Melyik lenne a legjobb ha lehet különbséget tenni?Dominator Twin2X DDR2 2 GB 1066MHz KIT (2x1GB) C5D 14 630.- Ft 17 556.- Ft
Élettart. 2 db 1 GB DDR2 1066MHz memória, CL5OCZ DDR2 1066MHz 2 GB KIT Reaper HPC Edition (2x1GB) 12 320.- Ft 14 784.- Ft Élettart.CL 5-5-5-15, Reaper HPC Edition
Kingston HyperX DDR2 1066MHz 2 GB KIT (2x1GB) CL5 13 530.- Ft 16 236.- Ft
Élettart. 2*1GB-os HyperX DDR2-SDRAM CL5 memória modul, PÁRBA VÁLOGATVACSX DDR2 1066MHz 2 GB Overclocking kit (2x1 GB) 9 350.- Ft 11 220.- Ft
Élettart.2 db 1 GB DDR2 1066MHz memória, Overclocking sorozat, hűtőbordaKöszi.
-
Produkció
senior tag
TWIN2X2048-8500C5D VS 4GB/1066MHz DDR-II Kingston PC2-8500 HyperX (KHX8500D2/1G) VS OCZ XTC.....ki melyiket miért venné jobban?
-
DonThomasino
veterán
Hy ALL!
Nem rég tettem a gépbe 4x1 GB RAM ot.
Tudom hogy az XP xsak 3 at lát, de a BIOS sem számol le csak 3 at.
System Imformation látja mind a 4 et és azt irja 3 van engedélyezve.
Hol kellene BIOS átállítani hogy lássa mindet?
Asus P5W DH.Előre is köszi............
-
-
swoody
senior tag
Sziasztok.
Ez mennyire számit jo ramnak?
Kingston HyperX DDR2 1066MHz 2 GB KIT (2x1GB) CL5 13 530.- Ft 16 236.- Ft
2*1GB-os HyperX DDR2-SDRAM CL5 memória modul, PÁRBA VÁLOGATVA
Az élettartam garancia miböl áll?
A gépet nem akarom tuningolni.Elöre is köszi.
-
gardener
senior tag
Vettem 2x 512 sd133as ramot a P3 Asus tusl2-c lapomba.
Gondoltam kicserélem a régi 2x256ot.Ha 133al hajtanám a ramot (bármelyiket a kettőből külön-külön) beugrik a bios és nem engedi tovább a gépet.
Ha 100állítom simán elindul az oprendszer.
A ramok cimkéjén 133at látok.A proci a lapban Egy Coppermine 1Ghz P3
Mi lehet a problem?
-
Jazz
veterán
Egy UP a Super Talent-nek!
Ezt nevezem én garanciának!Élettartam gari, sajna csak Amerikában van székhelye! De:
Magyar Postával (semmi csomagküldő) 2000-ért kiküldtem, 1.5 hét alatt megérkezett!1 hétre rá visszaküldték UPS-el (nekik kb. "12000Ft" volt csak a postaköltség)!
4 nap alatt megérkezett! És persze műkszik.Yep!
Itthon Canon nyomi, amit helyszínre elvittem, helyszínről elhoztam!, 1 hónap volt!!
-
pcmatyi
tag
válasz
sosperecek18 #14214 üzenetére
Oké!
Köszi szépen! -
-
pcmatyi
tag
válasz
sosperecek18 #14210 üzenetére
Az a helyzet hogy xp-m van most 32 bit-en de nem tudom mikor állok át a vistára,állítgatni nem nagyon szoktam semmit,alapon megy minden.
Akkor az sem baj ha 32 bit az sem ha 64,ha benne van,nem fog gondot okozni?
Az sem baj ha csak benne van és egy darabig nem használnám ki, csak benne lenne, mivel én a jövőre gondolok inkább, ha ez a fent említett konfig meglenne, nem szándékozom a gépemhez nyúlni úgy 3-4 évig! -
rati
csendes tag
Sziasztok!
Memóriát szeretnék bővíteni.
Régi: 2x512MB DDR2-533 KingMax
Új: 2x1GB DDR2-800
Alaplap: Gigabyte GA-8I945P-G (533/667 DDR2 támogatás)Kérdésem: fog-e menni a 800-as DDR2 ram az alaplapomban, mert 667-eset már nem szeretnék venni? Ha megy a 800-as, milyen memóriát ajánlanátok (max. 15.000-ig)?
-
pcmatyi
tag
válasz
sosperecek18 #14208 üzenetére
Kingmaxból nem lesz sok a 2×2 GB?
Nem lesz gond vele? -
pcmatyi
tag
Üdv!
Nem soká szeretnék venni 2×2 GB Kingmax 800MHz memóriát (össz4GB), és vélemény kéne, hogy ehhez a konfighoz jó lenne-e, vagy esetleg máshogy Kingmaxon belül?tervezett konfig:
INTEL CORE 2 DUO 3,0/1333/6MB/E8400 proci
Gigabyte P35 DS3
Gainward GOLD 8800GT 512MB vagy Ati radeon SAPPHIRE HD 4850 (ezt még nem tudom)
ENERMAX LIBERTY 400W-os táp
1db WD 160GB RAID EDITION vinyó
1db floppy meghajtó
1DVD író
1DVD olvasó
(néhány hardver ezek közzül új,néhány csak költözik,régebbi!)Köszönöm!
-
válasz
lecterdoctor #14203 üzenetére
-
lecterdoctor
tag
Hello!
max. 27e ftig milyen memóriát ajánlotok? (4096 Mb kellene, 1066 Mhz-n)
-
DjPremier
aktív tag
Beraktam megint és 3-at csipog a gép.
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Warships
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-roller topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- sziku69: Szólánc.
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3265, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HP 15 Pavilion FHD LED Matt Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB RAM 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest