Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
válasz
Chaosftw001
üzenetére
Itt az a kérdés, hogy milyen alaplapba és melyik slot-okba tetted a memóriákat?
Általában a dual channel-hez 1-3 és-vagy 2-4 slot-ba kell elhelyezni... -
Chaosftw001
tag
Sziasztok nem rég vettem 2x2gb ddr3as ramot és olyan kérdésem lenne hogy alapból dual channelen megy?
mert aidaval néztem vmi olyasmit írt h típus dual channel de aktív üzemmódhoz single channelt írt. -
Tarill
őstag
válasz
DonThomasino
üzenetére
akkor ha a moduljaim 1.35V-n mennek 1600mhz-t akkor elképzelhető h 1.5V-al 1866 vagy kicsit fölötte is tudnának? bár nem kísérletezgetek vele ez is megteszi bőven
-
Tarill
őstag
válasz
DonThomasino
üzenetére
szóval csak a feszültséggel kell vigyázni az órajel nem okozhat különösebb problémát?
-
Tarill
őstag
arra valaki tudna válaszolni nekem hogy Sandy Bridge proci mellett ha 1600mhz-n vannak használva a ramok de a még optimális 1.5V-on(esetleg alatta) okozhat-e bármi kárt a memóriavezérlőnek vagy bárminek?
-
zombi11
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy mennyi egy ram modul üzemi hőfoka? Corsair Vengeance ramról lenne szó.
Sajnos a gyártó oldalán nem találtam adatot a hőmérsékletre vonatkozóan. Nem tudom hogy mennyi az "üzemi" hőmérséklete és azt sem hogy mekkora az a maximum amit még károsodás nélkül elvisel. Tudna valaki segíteni ezzel kapcsolatban?Köszönöm előre is!
-
flash-
veterán
teszteltem egy ramot ez lett az eredmény.
ez jó?nem gáz?vagy vissza kell cserélni a ramot?
[link] -
DonThomasino
veterán
Dual chanel be mehet 4 RAM páronként?
2x2Gb és 2x4gb -
Matisz77
aktív tag
válasz
04ahgy
üzenetére
Na újra itt és azt hiszem megtaláltam a végét amit ezzel a lappal ki lehet hozni a Ramok-bol!
A helyzet a következő, FSB Freq: 481 Mhz, CPU szorzó: 8 így sikerült elérnem 1281 Mhz-et a Ramokal
de itt már a proci 3847 Mhz-en ketyeg és 1,3 V alatt maradt! Ha még 1 Mhz-et emelek az FSB Freq-en már nem tud indul a Ram miatt szóval szerintem ez a vége! Azért szerintem nem rossz, majdnem elértem az 1333 Mhz-et, esetleg ha jönne BIOS frissítés újra próbálom! Egyedül a CPU GTL Reference értéket nem bolygattam, ha esetleg az segít megteszem! Azért azt hozzá teszem bármennyire is fárasztó volt és néha az ideg szétszedett, közben élveztem a tuningot és ha a jövőben alaplap proci cserére adom a fejem, akkor azokat is más szemmel nézem majd! Köszönöm neked a segítséget mert ha te nem vagy nem lépek rá erre az útra! :

-
04ahgy
nagyúr
válasz
Joey19831007
üzenetére
Feszek, időzítések, frekvenciák manuális beállítása. Tesztelés memteszttel. Írtad, hogy ebben a lapban mindegyik modul rossz, másik gépben meg nem. Lehet, hogy a deszka kezd meghalni.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Joey19831007
üzenetére
Valószínűleg manuális beállításra van szükséged a stabilizáláshoz. Nem írták, hogy elmegy, hanem ennyit tud, OC-val. OC esetén nem garantált a stabilitás.
HGyu
-
Joey19831007
csendes tag
válasz
04ahgy
üzenetére
Szia!
A helyzet az, hogy ez a 2 memória, amit beleraktam már régóta haszáltam XP alatt és jól működtek. Most egy Win7-es gépbe raktam és sokat hibázott. A másik 2 db memória (az újak") ugyanúgy hibáztak. A memóriák egyformák (2 Samsung (2*1Gb) ill. 2 Adata (2*1Gb) ) Ezek szerint egyik memória sem kompatibilis ezen alaplappal és a leírás is rossz lenne? Az overclocking módot miért írták, hogy úgy akkor elmegy a DDR400-as memória?
Köszi
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Joey19831007
üzenetére
Egy modullal próbáld egyszerre, és ha stabilan betölt a windows, futtass Prime 95 blendet. Ha az fél napig jó, akkor modulcsere. Ha azzal is jó fél napig, akkor inkompatibilitás, ha azzal hibázik, akkor hibás a RAM.
HGyu
-
Joey19831007
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ilyen PC-m, amibe a leírás szerint bele lehet rakni 1 G-osb PC3200 (DDR400)-as memóriát overclocking módban.
Egy másik leírás szerint pedig csak 1 Gb-ot kezel.
Beleraktam 2 db 1 Gb-os PC3200 (DDR400) memóriát, de különféle gondok vannak vel.
A kérdésem a következő:
Hogyan lehetne a gépet felhúzni, hogy rendesen kezelje a 2 memóriát.(gyári hűtés van benne.) A bios felismeri, de utána már bajos, hogy bejön-e a windows-s vagy nem. A bios-t nem tudtam frissíteni, mert nem találtam hozzá frissítést.Chipset:
VIA P4X400 Northbridge / VIA VT8235 Southbridge
System clock: 400/533MHz
CPU-Support
Sockel 478 support
Intel Pentium 4 and Celeron processors with 400 and 533MHz FSB
Expansion Slots:
1 x AGP (v3.0) slot supports 8X mode
Important note: AGP-slot only supports 1,5V-mode
5 x 32 Bit PCI (v2.2)
Onboard IDE Controller
2-Channel Enhanced PCI IDE up to 4 IDE devices
supports UltraDMA/133 (ATA133)
Multimedia:
AC97 2.1 Stereo Sound
Connectors on the backpanel: line-in, line-out, microphone, MIDI/gameport
More line-ins on the mainboard, audio-in for CD-ROM and AUX.
Networking:
10/100MBit LAN
VIA VT6103
Backpanel-connectors:
1 x PS/2-Mouse
1 x PS/2-Keyboard
1 x Parallel (SSP/EPP/ECP)
1 x Serial
1 x LAN (RJ45)
2 x USB 2.0 (4 more onboard)
Audio: line-in, line-out, microphone, MIDI/gameport
Onboard-connectors:
1 x Floppy drive (up to 2,88 MB)
4 x USB 2.0 (two more on the backpanel)
1 x WOL (Wake on Lan)
2 x Audio frontpanel-connectors (microphone and line-out)
2 x CD-ROM Audio-in
1 x Audio-AUX
3 x Fan (CPU, AGP, Case)
Memory:
3 x 184-pin for PC1600 (DDR200), PC2100 (DDR266) and PC2700 (DDR333) and unbuffered DDR SDRAM memory
with 100, 133 resp. 166 clock frequency up to a total capacity of 3GB
AV49VN also supports PC3200 (DDR400) memory with 200MHz clock frequency in overclocking mode
Hardware-monitoring
CPU-temperature, system voltage and fan revolution
Power Management
ACPI Version 1.0 (Advanced Configuration and Power Interface)
On/Off-button with two functions: Suspend-Sparmodus / soft-off
Automatic power on after power failure
BIOS
Award V6.0PG PnP Green BIOS
stored in 4MBit LPC Flash-memory chip
ATX-power supply connector
Standard 20-Pin-ATX-power supply and additional 4-pin 12V-connector
Delivery Content
Mainboard, detailed manual (83 pages), backpanel-bracket, ATA133- and Floppy-cable, bracket-adapter with bass/center-audio-connectors, driver CD-ROM
Form Factor
ATX: 30,5 x 24,4 cmA segítségeket előre is köszönöm.
-
trickyy
senior tag
Sziasztok!
Ha 3x2 gb Kingmax 1333mhz-es ramom van az mennyire probléma? Dual-channel ugye nem megy. Asrock B75 lapom van, i5 2300-al.
-
Pedro1982
csendes tag
Sziasztok !
AMD LIano gépem van diszkrét VGA nélkül . 2x2 GB Kingston Hyperx 1600 Mhz-es RAMokkal ,
Sebesség szempontjából , érdemes az időzítésekkel játszani hogy 1866 Mhz-en működjönek ?
Jelenleg 9-9-9-24-en ketyegnek ,ha igen akkor mennyire érdemes változtatni az időzítéseket ?
Előre is köszönettel !
Üdv. -
04ahgy
nagyúr
válasz
Matisz77
üzenetére
Nem hiszem, hogy jön már ahhoz a laphoz frissebb, vagy sufni BIOS (ez utóbbiak amúgy is célfunkciót valósítanak meg feláldozott kompatibilitással, neked ez pont nem jó).
"De szerintem az örök rejtély marad hogy miért nem fut alapbeállításokkal ez a Ram Kit!"
Mert a P45 2008-as régi chipset, a RAM-od meg 2011-2012-es új chipeket használ, és nem P45-re, hanem IMC-s procikra hangolták a paramétereit.
HGyu
-
Matisz77
aktív tag
válasz
04ahgy
üzenetére
Már én is amikor kb sokadik századszor raktam ki be a ramokat! Egyenlőre letesztelem így, ha minden OK akkor elmentem BIOS-ban ezt a tuning profilt és nekiállok a további húzásnak! Beérném már 1333 Mhz -el is de azért ott motoszkál a fejemben az az 1600 Mhz! De szerintem az örök rejtély marad hogy miért nem fut alapbeállításokkal ez a Ram Kit! Esetleg majd egy kövi BIOS frissítés segíthet, bár nem hiszem hogy lesz mert az utolsó is ha jól emlékszem 2010-ben volt! Esetleg ilyen sufni BIOS-ok nem léteznek?
-
Matisz77
aktív tag
válasz
04ahgy
üzenetére
Gondoltam egyet és visszavettem a szorzóból most csak 8 -on van és 3,7 Ghz-en de így fejebbe mentem 1228 Mhz-re! Egyenlőre nem értem el a kívánt 1333 Mhz-et de szerintem további szorzó csökkentés és FSB freq emeléssel elérhetem, viszont most pihenek és berakok egy több órás Linx-et!
-
Matisz77
aktív tag
válasz
04ahgy
üzenetére
A helyzet az hogy jelenleg a proci 3,8 Gh-zen van 1,3 V alatt vagyok és elértem az 1069 Mhz!
Úgy néz ki hogy az FSB Strap 333 Mhz et szereti mert ha auton hagyom akkor is ide lövi be magát, viszont csak a 2 alsó értéken megy a többin nem! Most végig próbálom a 400 ast ha azokban nem megy akkor a 200 és a 266-ost is ha azokban sem érek el legalább 1333 Mhz-et akkor feladom és beállok erre az 1069 Mhz-re! -
spyduck
nagyúr
Köszi srácok!
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
Korábbi kérdésemre még mindig nem jött válasz....
Milyen esetekben van szüksége a felhasználónak 8 illetve 16GB RAM-ra?szerk: Tudtok nekem olyan progit mondani ami logolja a RAM kihasználtságot?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
joker1220
üzenetére
Az első JEDEC szabványértékektől eltérő beállítás esetén végez automata kalibrációt a Perform DQS állásban. Szerintem csak lassít(hat) a manuális beállításokhoz képest.
A második az energiagazdálkodás, tuninghoz nincs rá szükség.
A harmadik az, hogy milyen logikai állapota lehet a RAM clock busznak. Tri-state-ben logikai nulla és egy értéken túl felvehet nagyellenállású, ún. lebegtetettet is. Nem szükséges bántani.
A swizzle-re meg megadtad a választ.
HGyu
-
joker1220
őstag
válasz
joker1220
üzenetére
DQS Training Control - http://www.techarp.com/showfreebog.aspx?lang=0&bogno=433

CKE Power Down Mode - In simple terms, it controls the low power mode for the RAM during active power standby mode. If the default is disabled, then I would leave it disabled.
/ Engedélyezésével lehetővé tehetjük, hogy a CKE jeltől függően milyen energiatakarékos állapotba kerüljön a memória.Memclock tri-stating - As far as tristating. Not sure but here is the patant. A synchronous memory device that avoids erroneous output while internal initialization is taking place. In one embodiment, a tri-state logic circuit is used to selectively tri-state an output buffer during memory initialization. The output buffer is used to output data from a memory array to DQ lines. Tri-stating the output buffer floats the DQ lines. Thus, data in the DQ lines is not output in response to commands. Control circuitry signals the tri-state logic circuit to tri-state the output buffer during initialization. In another embodiment, an external processor can be used to provide a read status command to the memory to determine the status of memory initialization. In this embodiment, tri-stating the output buffer during initialization is momentarily overridden to respond to the read status command.

Bank Swizzle Mode - A beállítás engedélyezésével lehetővé tesszük, hogy a vezérlő a memóriabankokat a fizikai kiosztásának megfelelően címezze újra, ezáltal maximalizálja a memóriamátrixban lévő aktív sorok hozzáférését, tehát gyorsul a memóriaátvitel.
Ennyit találtam, de az első 3 ból továbbra sem értek semmit

-
04ahgy
nagyúr
válasz
üzenetére
Próbáld kikapcsolt remappal. Lehet RAM hiba is akár. BIOS-od az elérhető legfrissebb? Ha nem, frissítsd.
(#38039) joker1220: [link] - Első Google találat volt. Mindegyik érdeklődött benne van. Azért legközelebb kérlek lássuk már, hogy nem csak kérdezel és örülsz a válasznak, hanem te is teszel a saját előrelépésed érdekében. Nekem is kényelmesebb lenne várni, hogy a sült galamb a számba repüljön.

HGyu
-
törölt tag
Sziasztok.
Vezérlőpult - Rendszer és bizt. - Rendszer-nél a Telepített memóriánál ez van kiírva: 8,00GB (4,00GB használható).
Ez mit jelent? 4GB-ot nem tudja használni?
64bit-es Win7 Ultimate van feltelepítve. Elvileg az alaplap is támogat ennyi ramot (16GB-ot is lehetne elvileg beletenni). Az Aida64 is látja és kiírja mind a 4 modult.
Bios is a legfrissebb verzión van.Bios-ban az Advanced fülön belül az Uncore Configuration-nál a Memory Remap Feature-nál Enabled szerepel.
Alatta ez van kiírva: PCI MMIO Allocation 4GB To 3584MBHa csak 3 modul van benn, akkor látja mindet, és akkor szépen kiírja hogy 6GB.
8-al miért nem megy?alaplap típusa: Asus P7P55D Deluxe
proci: Core i5-750 LGA1156
ramok: 4db 2GB Kingmax 1600 Nano Gaming Ram -
04ahgy
nagyúr
válasz
MsndyZsi
üzenetére
A processzor órajele nem függ a RAM-okétól. Az alaplap gyárói oldalán a legtöbb esetben van ún. CPU Support List (támogatott processzorok listája), és Memory QVL - Qualified Vendors List. Ott felsorolnak részletesen minden memóriát, amivel tesztelték az alaplapot. A teszteltektől eltérő RAM-okkal is mehet természetesen problémamentesen.
(#38036) Matisz77: Ha egyik memóriával sem indult alapon, és a modulok cserélgetésére azonosan reagált, akkor vagy mindkét modul hibátlan, vagy mindkettőnek ugyanolyan hibája van (ide lehet venni a kompatibilitási hibát is, hisz az egyenértékűen mindkét modulnál jelentkezik).
A te esetedben a RAM kezelést még az MCH végzi, nem a CPU, így elvileg nem függ a CPU fesztől a RAM kezelés. A gyakorlatban, ha épp a határon van valami, akkor lehet, hogy a kommunikációs csatorna (CPU-MCH) feszültsége épp annyit csökken, hogy előjöjjön egy adott instabilitás. De annyi különböző fesszel próbáltad már, hogy ez elég valószínűtlen.
A memteszt jó ötlet.
HGyu
-
Matisz77
aktív tag
válasz
04ahgy
üzenetére
Hát nagy nehezen sikerült visszahozni hogy elinduljon de nem megy csak 841 Mhz-et!
A proci húzva van szorzó 8,5, FSB FREQ 420 többi auton kivéve cpu Vcoret!
Ha manuálisan lőném be 1600Mhz-re akkor nem indul, ha X.M.P profilt állítok szintén nem indul!
Próbáltam manuálisan feszt adni a RAM-nak és NB-nek de semmi! Viszont van egy sejtésem de most már nem csinálom meg majd csak ha lement a mem teszt! Még jobban emelek a proci órajelén! Esetleg nem lehet hogy a procinak kellene több fesz hogy elbánjon a Rammal? Nem tudok már mire gondolni!
Most alszom 3-4 órát addig benn hagyom a Memtestet lehet rossz valamelyik modul! -
-
MsndyZsi
csendes tag
válasz
04ahgy
üzenetére
szal.. pc-ben volt 4 memoria.. mind mas fajta mas orajelu.. es borzaszto lassu volt. most oszenezegettuk es a legnagyobb orajelut es egy hozza kozeli ertekul tettunk bele.. most gyorsabb lett ujratelepites utan . Hogy nezed ezeket az ertekeke ossze a proci orajelet es a ram-ot hogy kompatibilis legyen a ketto ? ) Nem rohogni.. szoke vagyok

-
04ahgy
nagyúr
válasz
Matisz77
üzenetére
Akkor a régi RAM-okkal lődd be a tuningot megint, ahogy volt. És ekkor helyezd be az újat, pluszba, egy modult csak. Hátha "elkapja".
(#38031) MsndyZsi: Több órajele is van. Az a frekvencia, amin az adatok áramlása történik. Minden platformon másképp számolható ki, te melyiken szeretnéd?
HGyu
-
MsndyZsi
csendes tag
hali)
irja már meg nekem is valaki mi az a Ram orajele es hol vagy hogy szamolom ki ?) -
Matisz77
aktív tag
válasz
04ahgy
üzenetére
Úgy sem megy hogy egy régi egy új! Csak úgy megy ha húzok a procin, de akkor meg lényegesen lassabban mint kéne 800 Mhz -en! Amikor megjöttek a ramok semmit nem csináltam csak kicseréltem és elindult de akkor húzva volt és be volt lőve rendesen a tuning feszek meg minden! Aztán gondoltam egyet elindítottam X.M.P profilba ki is olvasta a Ram-bol Profilt 9 9 9 24 1600 Mhhz beállítottam újraindul de se kép e sípolás!
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Matisz77
üzenetére
És MCH feszemelés nélkül? Sehogy sem hajlandó az újjal menni? Úgy sem, hogy egy régi, egy új single channel-t eredményező slot-feltöltéssel? (Első slot régi modul, második slot új, harmadik-negyedik üres).
Nagyon úgy néz ki, hogy az LGA775-ös ASUS-ok híres válogatós énje győzedelmeskedett ezúttal.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
TiszaG
üzenetére
3D modellezéshez nem árt a két modul, dual channelben.
(#38022) Matisz77: Ajjaj, az nagyon sok volt. P45-nél 1,5-1,55V MCH feszültség fölött nem igazán szabad léggel bekapcsolni a lapot.
CMOS clear (elem ki, a gép a konnektorból kihúzva 5 percig) után nem indul el egyik új RAM-mal sem (egyszerre csak egy modul van benne). Ventik mennek, de nincs kép? Sípol valamit?
HGyu
-
Matisz77
aktív tag
válasz
04ahgy
üzenetére
Na elmentem 1,3 ra azzal nem sikerült egészen elmentem 1,56 ig de nem tudott elindulni!
Ha 1,6 fölé megyek kiírja a BIOS hogy figyeljek oda a hűtésre maximum 2,20 V ig tudok elmenni de ahhoz már egy jumpert át kell raknom az alaplapon! Mi legyen szerinted? Nem lehet hogy valami mást kellene emelni? -
04ahgy
nagyúr
válasz
TiszaG
üzenetére
Akkor nyugodtan vehetsz egy modult is, nem nagyon fogják a köznapi alkalmazások megérezni, hogy single vagy dual channel, max. szintetikus programokban, renderelésben, 3D tervezés, CAD, képmanipulálás, tömörítés alatt lenne érezhető a dual channel előnye.
Ahova bőven elég a single channel is: multimédia (film, zene), internet, office alkalmazások, játék (!!!).
HGyu
-
Matisz77
aktív tag
válasz
04ahgy
üzenetére
DRAM Frequency [Auto]
DRAM Timing Control [Auto]
DRAM Static Read Control [Auto]
DRAM Read Training [Auto]
DRAM Write Training [Auto]
MEM. OC Charger
Ai Clock Twister [Auto]
Ai Transaction Booster [Auto]
CPU Voltage [Auto]
CPU GTL Reference [Auto]
CPU PLL Voltage [Auto]
FSB Termination Voltage [Auto]
DRAM Voltage [Auto]
NB Voltage [Auto] SB Voltage [Auto]
PCIE SATA Voltage [Auto]
Load-Line Calibration [Auto]
CPU Spread Spectrum [Auto]
PCIE Spread Spectrum [Auto]
CPU Clock Skew [Auto]
CPU Margin Enhancement [Optimized] -
04ahgy
nagyúr
válasz
tomzoo91
üzenetére
Mivaaaan? Ez nagyon kusza nekem.
- Ha az első két slot az alaplapon két CPU-val is jó.
- A hátsó kettő két CPU-val is rossz.
- Az első slotokban meg a régi és az új RAM-ok is mennek.
- Az összes modult eltávolítva, és egy modullal végigpróbálva a négy foglalatot, az elsőtől az utolsóig az első kettőben megy a RAM, a második kettőben meg nem, akkor ott az alaplap RAM slotjai a hibásak.Próbálj bővített, összetett mondatokat megfogalmazni, alany, állítmány, tárgy elhagyása nélkül, mert ha nem értem a gondot, segíteni sem tudok. Az előző hozzászólásodból az derül ki, hogy a proci bizony működött. Tehát most nem tudom, mi milyen körülmények között milyen hibajelenséget produkál.
(#38009) Matisz77: A BIOS-od ugye a legfrissebb elérhető? Load Optimized Defaults, tuning nélkül, teljesen alapon fusson a gép. A régi RAM-mal adj 1,3V MCH feszültséget, és mentsd el. Ha indul, utána tedd át az egyik új modult, hogy csak az legyen benn. Ha azzal jó, tedd mellé a másik újat. Az északi híd hűtésére figyelj. Amikor alapon stabil, utána jöhet a tuning.
(#38008) Pubszon: Négy slotos alaplappal nem is lenne gond, ott single-be nmenne alapból, ha megfelelő helyre rakod. Nekes is a legfrissebb a BIOS-od ugye? Ha nem, az segíthet egy keveset a kompatibilitás javításában.
HGyu
-
TiszaG
csendes tag
Üdv.
Biztos sokan kérdezték már de nem találok információt róla. Érdems Kit-et venni vagy inkább szimplát válasszak? Köszönöm előre is a segítséget
-
Matisz77
aktív tag
Na hali megjöttek a memóriák csak a gond az hogy nem mennek se defaulton se X.M.P profilban!
Alaplap: Asus P5Q3 CPU: Intel Core 2 Quad 9550 RAM: [link]Sikerült ugyan elindítani de csak úgy hogy visszatettem a régi ramoakt és állítottam pár dolgot egészen pontosan ezeket!
FSB Ratio Setting: 8,5
FSB Freq 400
FSB Strap to North Bridge 400
DRAM Voltage 1,65 Voltra állítottam!csak a gond az hogy így csak 900 Mhz re lötte be magát!
Valaki ötlet mit kellene állítani és hova hogy menjen 1600 Mhz-en és a proci 3,6 on?
-
tomzoo91
csendes tag
Üdv!
Remélem jó helyen teszem fel a kérdéseket.
Először is kezdem az alaplapom nevével : Gigabyte ga-m56s-s3.
A gépembe van 2 darab ddr2-es 800mhz-s 1 gigás ram, a mai nap akartam bele tenni, plusz 2db 1gigásat (mind a 4 egyforma márka),
de amint bekapcsolnám a gépet kattan egyet és aztán hosszan sípol. Ha csak az első 2 foglalatba vannak a ramok akkor jó, de ha megpróbálok a másik 2-be egyet-egyet rakni már nem jó.
Szintén előjött ez a probléma amikor a régi procim (amd4000+) ki akartam cserélni egy újabbra (most pontosan nem tudom a nevét,delvileg támogatja ezt a processzort az alaplap). Ha visszarakok mindent a régibe akkor meg megy a gép tovább .
Szóval nem tudom mi lehet a baj? Vkinek valami ötlet? -
04ahgy
nagyúr
válasz
swoody
üzenetére
Az nagyon jó alaplap. Tudja az 1066MHz-et. Ha 800MHz-en jó a RAM, akkor majd segítünk most is beállítani, ez a topik pont jó.
Először is, A RAM feszültséget a memóriamodul névleges értékére kell állítani, ami a modulon szerepel. 2,1...2,3V körül szokott lenni. Az időzítéseket le kell fixálni, CL5-5-5-15, vagy CL6-6-6-18 értékre, attól függ, a te memóriádnak mennyi a névleges. Végül csak megfelelő RAM osztót kell beállítani, a BIOS írja, mikor jön ki az 1066MHz. Memteszttel a szokott módon tudod tesztelni. Ha nem stabil, akkor még vann pár ötlet a tarsolyunkban, amivel stabilizálható. (Például az MCH feszültség kismértékű emelése.)
HGyu
-
swoody
senior tag
válasz
04ahgy
üzenetére
Kicsit kése de köszi szépen.

A 2. opciót választottam amúgy, ma már nálam volt az egyik modul holnap pedig átveszem a másikat.
De viszont hiába 1066mhz a ram akkor is csak 800mhz futott szóval majd bios-ba szerintem szórakozni kell vele.
Együtt vagy külö külön próbáljam majd ki a ramokat memtest-el?A csx(2*1gb) ramokat együtt kb. 4 óra alatt eljutott 7-8 passig míg egyesével 3-4 óra 13-15 pass és ezután kapcsoltam ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- 2x32gb szerver ram bontatlanok .
- Corsair 64GB KIT DDR4 3200 MT/s CL16 Vengeance LPX - bonatlan, új
- Crucial Ballistix 16 GB (2 x 8 GB) DDR4-3600 CL16 RED
- UPDATE 01.03. Új, bontatlan / felbontott / Kingston, Corsair, G. Skill, Crucial / DDR5 ramok / gari!
- Thermaltake TOUGHRAM RC DDR4 4400MHz 16GB (8GB x2)
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA 400W
- Apple iPhone 12 Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 512GB Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest