- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozso68
őstag
Hali!
Egy Gigabxte GA-MA780G-UD3H, Phenom x4 9950BE konfigban egy DDRII-es 1150Mhz-es 4GB-os Reaper KIT-et hajtok.
5.33x200MHz-en gyorsan kifagy, kék halál, vagy újraindul a rendszer.
Az a gondom, hogy 4x230-nál (920MHz) nagyobb sebességen nem stabil.
Ez az 1150-hez képest kevéske. Próbálkoztam már FSB emelés mellett CPU, NB szorzóállítással, feszemeléssel.
Van valakinek ötlete, mit tehetek?Előre is köszi.
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
1,8V alapfeszes G.Skill ddr2 1066-os memókak (2x2Gb) mennyi fesz biztonságos, kis tuninggal 24/7-re?
Nem találom mi a max. csak az alapot.
-
lancellott
tag
sziasztok! ehez a memóriához keresnék valami tuningadatot. Órajelek, fesz beállítása stb
http://www.crucial.com/store/partspecs.aspx?IMODULE=BL2KIT12864BE2009
-
Dr.Sakalu
csendes tag
Sziasztok!
Van 1 gigabyte ep43-s3l lapom és hozzá Corsair 4GB ram Win vistával.Rendszeresé vált a kék halál ahol is memória hibát észlelt.Ismerős javasolta a memória árnyékolás kikapcsolását a biosban.Én nem nagyon szeretek a biosban turkálni ezért próbáltam utána járni, hogy hol keressem.Ha valaki esetleg tudna segíteni megköszönném.Előre is köszönöm.
-
Gucunja
aktív tag
sziasztok. ha van 2 X 512 DDR2 800 GEIL ULTRA ramom az mellé betehetek 2 X 512 DDR2 800 GEIL VALUE ramot??? csak az időzítés a különbség?
-
amidaru
csendes tag
ez pl 4-4-4-12es,v mien?:
[link]pár ram-hoz oda van írva,h 5-5-5-15,de a többinél nincs ien szám,a frekvencia mérete mihez fontos?
(nem akarok tuningolni,sem a legújabb játékokkal játszani) -
amidaru
csendes tag
Helló!
Lesz új gép összerakva, azt szeretném tudni,h tudtok e mem.et ajánlani 2Gb-ra gondoltam,kingston v kingmax(csak ez a kétféle van a nagykerben)
GIGABYTE EP45-UD3 alaplap+Intel Core 2 Duo E7500 (2.93GHz/3MB/1066MHz) (s775) BOX processzor
igazából azt nem tudom,h a mem.eknél a frekvencia mennyire számít,esetleg jó e ha egyezik a cpu fsb frekvenciájával vagy iesmi,szval a frekit fontos lenne kiválasztani
az alaplap honlapján vannak ajánlott mem.ek de abból nekem nem derült ki sokminden
[link]
ja és olyan 10k-ért
Előre is köszi!
Gábor -
scream
veterán
sziasztok!
i7 hez milyen jó 3x1 gb os RAM-ot ajánlotok ? /lap vagy GB vagy Asus lesz/
és ha lehet ne a legdrágább kategóriát nézzétek -
Devid_81
félisten
válasz
adam320 #24052 üzenetére
gooool & KajakFéreg
Köszi mind kettőtöknek a választ!
De még nem egészen vagyok biztos a döntésemben, viszont a kingston az a maga kis 2000-es órajelével egész ütős...enyhe feszemeléssel szerintem az is tudja az 1600-on azt a 7-7-7-24 et...bár lehet feszemelés sem kell, mert az alulórajelezés miatt könnyen mehet az is cl7 ben. -
Gyuri27
félisten
válasz
Sbalazs80 #24073 üzenetére
Mivel k8-t használok 750 5-4-4-12 1,95v. De hajtottam 4-4-3-10-n is 2.1v-n. Mivel a lapom matx és így a bordák össze érnek nem erölködtem.
Viszont hajtottam g31-s lapban 2x2 giga kaszást is 1066-n (ugyanazok a chipek mint a plainumon) amivel szintén "nem volt gond". Azon kivül, hogy csak 200-s fsb-n és 266-n 4-s szorzóval volt stabil a lap.
Másnak is volt kisebb nagyobb gondja giga lapok mem kezelésével. Sajna gigéknál vagy elsöre jóra csinálnak valamit vagy lehet várni a biosokat. Az a baj náluk, hogy egy témára sok lapot adnak ki + reveket. Én pl február óta várok biosra. Szóval nem kell agyon sztárolni a gigát (mint ahogyan azt sokan teszik). Próbálj ismerőssel ramot cserélni. Nézd meg az ő ramja a te gépedben mit csinál és a tied az ővében (lehetőleg ne giga lapja legyen). Ha nála megy a ram akkor adhatsz egy puszit a lapodnak. -
Gucunja
aktív tag
sziasztok. ha van 2 X 512 DDR2 800 GEIL ULTRA ramom az mellé betehetek 2 X 512 DDR2 800 GEIL VALUE ramot??? csak az időzítés a különbség?
-
Tristis
őstag
Srácok gyorsan kérnék tippet memteszt programra, mert bármikor elszállhat a gépem és szeretném megállapítani, hogy melyik a rossz
Ez most így jött ki, így nem nagyon tudok olvasni vissza, mert félek, hogy a sok restart a rendszert is szétszedni meg íráshibákat csinál, mert le is töltök, de azt meg szedni kell, mert ritka anyag.Egy gyors tippet kérek
linkel ha lehet
-
Sbalazs80
csendes tag
Hogy szar az OCZ2P10664GK SPD je azt máshol is megerősítették teszt során.
http://www.pcgameshardware.de/aid,678736/OCZ-OCZ2P10664GK-guenstiges-DDR2-1066-Kit-im-Test/RAM/Test/
Ha valamennyire tudtok németül.
-
Sbalazs80
csendes tag
Egy gondolat bánt engemet... még.
És mostnem Petőfit szeretnék idézni.
Az is egy érdekes dolog, hogy az EPP ben 5-5-5-15 2.1V van definiálva, viszont ez csak az SLI ready változatára igaz. A gyártói ajánlás tényleg 5-5-5-18 2.1V-2.2V ig szól.Ebben mennyi az igazság? ezt egy OCZ fórumon találtam.
"tRC is calculated= tRP+tRAS."Most akkor az ehez tartozó helyes tRC az 23 lenne?
Mint ha alapból 30-on állna. -
Sbalazs80
csendes tag
Üdv Urak!
Már egy ideje nem hagy nyugodni ez az Athlon ás Phenomok+AMD Chipsetes kombinációja, ahol ddr2 1066 -os ramok rendszeresen nem hajlandók, vagy hibásan hajlandóak csak menni 1066-on.
Itt is többször visszatértetek erre a kérdéskörre.
A legtöbb ilyen hiba az OCZ2P10664GK vagy OCZ2RPR10662GK mogulokkal és AMD lapokkal volt.
A minap belefutottam az OCZ oldalán egy érdekesnek látszó fórumba.
Hozzáteszem én egy
GA-MA770-DU3 Rev2 +AMD X2 7850 BE és OCZ2P10664GK trióval szívok már egy ideje.
Lehet hogy megoldást jelenthet rá, hogy végre 1066-on fussanak a RAMok?itt van két link az OCZ oldaláról, ami a memóriák SPD(ahol a mem. időzítések JEDEC és EPP szerint vannak) táblájával játszik.
http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?t=37753
http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?t=36341
Mindkét fórumon a gyárilag hibás SPD beálításokat ecsetelgetik és megoldást.
SPD tool nevezetű programmal (0.63) felülírni egy jó időzítési beállításokat tartalmazó "memory BIOS" fájllal a RAM SPD tábláját.
Van valakinek tapasztalata ezzel a Programmal? Létező működő SPD beállítások
a fenti OCZ modulhoz?Kipróbálni addig nem volt merszem, mig jobban át nem olvasom a fórumtémákat ezzel kapcsolatban, mivel nem feltétlenül veszélytelen művelet.
Ha leba...od akkor a memoria kuka.
De sokan írták vissza és nem feltétlen AMD platformosok, hanem Intelesek, hogy ugyan ezzel a hibával találkoztam. Tehát nem feltétlen lenne ez az OCZ ramok 1066-on való járatása és az AMD lapokkal összeköthető?Ha valakinek felbuzeráltam a fantáziáját, megvitathatnánk. Érdekes téma, és én is szeretném végre már , mint ahogy nem vagyok ezzel egyedül, hogy végre 1066-on "gyári" időzítésekkel menyjen hiba nélkül a RAM
-
udi24
tag
sziasztok !
kicsit pontosítom a kérdésem...
[link]
http://ipon.hu/webshop/product/corsair_twinx_4096mb_ddr3_1600mhz_dhx_cl9_nv_kit/31854 (ez az ami az ajánlott ramok közt szerepelt...)mi a különbség a kettő között????
-
udi24
tag
sziasztok!
vettem egy ASUS crosshair III formula(AM3) alaplapot amihez leszedtem az ajánlott ramok listáját.
a listán az alábbi kodvenü ram szerepelt TX3X4G1600(CM3X2G1600C9DHXNV) na most én láttam egy másikat [link]Az lenne a kérdésem hogy szerintetek mindegy melyiket veszem vagy nem ?(mert nem kezeli majd az alaplap)
válaszokat előre is köszönöm!
-
adam320
senior tag
válasz
lancellott #24030 üzenetére
1. Tök fölöslegesen idegeskedsz mer semmit nemszámítanak szinte ezek a tesztek
2. Nemtudom mér gyorsabbak 1600mhz en mint 2kilon,taán azért,mer kisebb az időzítés. -
lancellott
tag
#24030-as hozzászólásomhoz senkinek használható ötlete nincs?
-
gooool
őstag
válasz
Devid_81 #24050 üzenetére
Helló!
Én mindenképp a Kingston-t venném,nagyon durva KIT és a tuningot is bírja.Az meg már eleve eldönti szerintem a dolgot,hogy a Kingston 2000-et megy,a Corsair csak 1600-at.Az időzítésbeli esetleges különbség meg csak szintetikus tesztekben jön elő.Szal szvsz Kingston a nyerő.Lacc88:Kingmaxot vedd,az árban is jobb és az időzítésben is.Ha a hűtőbordás termékről beszélünk akkor meg még hűtésben is.
-
Devid_81
félisten
Sziasztok!
Core i7 920&ASUS P6T Deluxe v2.0 hoz keresnék ramot, valami jobbféle 3x2gb-ost.
Corsair XMS3 1600
Kingston HyperX 2000Tuning lesz a CPU nak mindenképpen...meg a ramoknak is ha belefér..
DDR2-ből én biztosan a Corsaiereket venném, de DDR3-al semmi tapasztalatom eddig
Árban ez a 150$ a felső határ, szerintetek ezek közül valamelyik, vagy egyik sem?THX!
-
Lacc88
senior tag
Sziasztok !
Az lenne a kérdésem , hogy melyik ramot vegyem ehhez a laphoz.
GigaByte GA-MA790FXT-UD5P alaplapKIngmaxra , vagy geilre gondoltam !
GEIL Value 4096Mb DDR3 1600Mhz CL8 KIT
KINGMAX DDR-3 2048Mb /1600 TinyBGA CL7köszi !
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Létezik jelenleg XP alatt stabilan máködő ramdrive program?
Ha igen szaktopic, vagy csak letöltésihely? -
zodo
nagyúr
Sideport memória, mi célt szolgál ?
Új alaplapomon van, de nem emiatt vettem és ha már rajta van akkor szeretnék többet tudni róla.
-
MiztaH
csendes tag
Hát kaptam az Gigabyte-tól egy tuti választ
(amivel semmire nem megyek...) Ugye az 1066-os ramjaimmal kapcsolatban.
Dear Gábor,
The settings should be ok. However, if problem persists, we would suggest you try to test other memory module to make sure it's hardware problem or not.
Because there are too many kinds of memory modules available in the retail market, it is very difficult to test all of the modules with our MB products. Thus, we provide memory test report of this MB on our website for your reference, please kindly check the file via following URL for more information about memory compatibility of this MB later:http://www.gigabyte.com.tw/FileList/MemorySupport/motherboard_memory_ga-ma770-ud3.pdf
If you have any further questions to this issue or suggestions about our products/service, please do not hesitate to contact us. If the issue is different from original, make sure you issue a new form in order to get proper assistance and it may be response faster as well. We will try our best to help you resolve the problem ASAP.
Best Regards,
GIGABYTE TECHNOLOGYNa ennyit erről...
-
CHIPman
nagyúr
-
scream
veterán
sziasztok! milyen DDR3-as RAMot ajánlotok ? (LGA 1156hoz volna majd ...
) 3x1 giga vmi jó időzítéssel vagy 2x2 giga. szvsz nem kell több (vagy ha igen akkor sem lesz nekem mert nincs rá keretem
)
-
-
smiti
veterán
válasz
lancellott #24031 üzenetére
Legyél kedves 5 percen belül szerkeszteni a hozzászólásod és nem új postot írni !
-
lancellott
tag
UI: próbálkoztam a cpu szorzójával is variálni, de ugyanaz volt az eredmény.
-
lancellott
tag
Sziasztok! Adott egy config: ASUS striker II NSE, Core 2 Duo E6750 @ 2,5GHZ ( 3,2 GHZ), 2x1GB SLI Cruicial ballistix memcsi (2000MHZ-es @1600) (9-9-9-28), 8800GTX / 768Mb.
Everestel mértem a memória olvasást, stb-t, és azt tapasztaltam, hogy 1600FSB/1600MHZ-es beállítással gyorsabbak a memóriák, mint pl a következő kipróbált beállításoknál:
CPU/Memória
1800FSB/1800MHZ
1600FSB/2000MHZ (alap)
1333FSB (alap)/1333MHZ
1333FSB (alap)/2000MHZ (alap) stb stb.
Tehát a leggyorsabb 10560Mb/sec-es másolást 1600/1600-ban produkálta a gép. A többinél 7000 - 9000 között pergett.
Sajnos az adott memóriákról nem találtam tuning oldalakon tuning adatokat, de Memsettel 8-8-8-22-ig tudtam beállítani egészségesen . Amúgy 2V-ot kapnak a memóriák. Feszemeléssel is próbálkoztam, de valahogy nem sikerült semmi érdemlegest kihoznom belőle. Tehát azt nem értem, hogy stabilan menne a 2,6-os proci 3,6 -on, a memóriák 2000Mhz-esek, de szerintem darálnának gyorsabban is, de ha a határértékeket megadom a gépnek romlik a másolás gyorsasági sebbessége. -
-
scream
veterán
Hali!egy olyan kérdésem volna hogy milyen DDR3as RAMot ajánlanátok i5 höz?a lab GB lesz.lehet hülye kérdés,de DDR2es RAMot lehet X58as lapba rakni?
-
MiztaH
csendes tag
Akkor ugyan az a ramok vannak neked mint nekem csak én kinlódok vele
Mire állítsam hogy 3 ghz-n menjen a procim és 1:1-es legyen az arányom? (Phenom x4 940-es a procim)
Illetve 1066-on neked is vannak gondok azért állítod 1000-re?
Most nálam 12x250 van beállítva, így van 3 ghz proci, és 1000-es memo. viszont 1:2-es az arány.
Előre is köszönet!
-
smiti
veterán
válasz
dangerzone #24017 üzenetére
Üdv!
A gyártói élettartam garis memó ügyintézésének a menete megtalálható ősember honlapján.
MiztaH - igen nekem is 2*2 giga van belőle, a másik kérdésedre a válasz hogy nem te állítod az arányt azt a lap magának lövi be. Nekem azért 1:1 mert a cpu fsb 500 a nyolcas szorzó mellett, így megy a cpu 4000-n a ramok 1000-n
-
adam320
senior tag
válasz
dangerzone #24017 üzenetére
99év,én ennyit kaptam a Geil ramokra.
-
pH érték
aktív tag
Szerintetek a Kingston HiperX mennyire jó memória?
-
dangerzone
addikt
Sziasztok!
A gyártói élettartam gari pontosan mit jelent a ramoknál?
Ha lejár a bolti gari a ramra, akkor nekem kell majd visszaküldenem sajátkezűleg a ramokat a gyártóhoz, vagy hogy megy ez ? -
Sziasztok!
Ramokból nincs valami összefoglaló táblázat, ahol minden ram ott van , időzítésekkel, milyen chippel van szerelve, GB-al , és minden adattal?(DDR2) Olyasmire gondolok, mint a Techpowerup VGA bios része.
-
Gyuri27
félisten
Nyilván nem minden giga lap, nem minden rammal csinálja ezt. Én pl giga g31-l beleszaladtam olyan faszságba hogy na. 2x2 giga 1066-s reapert rev 2 csak 200-266 fsb és 4-s szorzóval megy. Minden más fagyi. Előtte egy 2 gigás (single) ocz 1066 platinummal ment mint atom 1140-n. Most 2x1 giga 800-s ocz reaper rev 1 cl4-ben 886-n hasit.
Szóval érdekes ez az egész. -
smiti
veterán
válasz
Gyuri27 #23987 üzenetére
Ma megint szerencsém lett a lapom ramkezelésével. Lehet hogy kinőtték a Giga lapok a ramkezelési betegségüket
ma kaptam egy 4GB-os Corsair kitt-et ( adataimnál ) és mivel nagy rohanásban voltam ezért nem töröltem a BIOS beállításait és úgy raktam be a Corsair ramokat, hogy az OCZ beállításai maradtak meg. És az én megdöbbenésemre is tökéletesen működik
-
vasutas01
tag
Ez jónak számít?
Kingmax DDR2-1066
gyárilag 800-on: 1,8v 5-5-5-18
most: 1,8v 4-5-5-12http://noob.hu/2009/08/25/thuning.jpg
http://noob.hu/2009/08/25/thuning2.jpg
http://noob.hu/2009/08/25/ram.jpg -
Tibi87
tag
erre cseréltem le a CSX DDR 1066 Mhz ramomat remélem már nem lessz vele gond 1066-ban!
http://www.aqua.hu/4gb-1066mhz-ddr2-ram-corsair-dominator-+-fan-kit-twin2x4096-8500c5df-2x2gb-62028.html
2 x 2 Gb 1066 Mhz 5-5-5-15 idözitéssel és 2.10 V
-
udi24
tag
sziaasztok!
Mi a véleményetek a corsair TW3G4G1600C9DXNV ddr3-as 1600ram-ról?
megéri-e az árát miben különbözik a töbi ddr3,1600 ramtól ?jó választás lenne az ASUS crosshair III formula alaplaphoz+phenom II 955 processzorhoz(a ram fel van tüntetve az alaplap honlapján)?
válaszokat előre is köszönöm!
-
tresh
veterán
válasz
dekelea #24004 üzenetére
igen pontosan ezek
de a szeritem azért a márka se ártana hogy egyforma legyen mert úgy tuti menni fognak szépen
Gabor970: gyári leírtak szerint 2Gb 1333Mhz DDR3 modul (9-9-9-; 1,5V) cl9 az ami megy 1.5v te meg cl7 re tetted szal normális h hibázik fesz emelése nélkül
az az1.6V nem sok
-
Gabor970
addikt
Sziasztok!
Most újítottam szgépet. AM3 rendzser lett, DDR3 Kingmax 2X2GB 1333-as ramokkal. Mennyi fesz nem sok ezeknek? Ha alap 1,5V-on használom, akkor hibázik 7-7-7-20 1T beállításokkal, viszont, ha megemelen 1,6V-ra, akkor hibátlan. Esetleg megpróbálnám a frekit is kicsit emelni, de nem tudom meddig mehetek el feszemelésben. Nincs a ramokon hűtőborda, viszont jó szellős a ház, járja rendesen a levegő néhány jól irányzott ventinek köszönhetően.
köszönöm!
-
dekelea
tag
Köszi a választ!Akkor azt mondod h egy 512-es még valószínűleg megy a másik kettő mellett?Mindenesetre megpróbálok márkába is ugyanolyat szerezni!Vagy ha márka nem stimmel, akkor mire kell figyelnem?Mert ír ki olyat hogy PC 3200 DDR400 200Mhz DDR SDRAM, akkor gondolom ezek a paraméterek amikre oda kell figyelnem!
-
Calogero
addikt
Köszönöm fiúk, akkor a Geil lesz befutó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Óra topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Sorozatok
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- OLCSÓBB LETT!Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- 2x8 GB / 1600 MHz DDR3 RAM Párok: Kingston HyperX - Corsair Vengeance - Hikisemi
- (új, bontatlan) Kingston 8GB 16GB DDR4 3200Mhz CL22
- G.SKILL Trident Z5 RGB 32GB(2x16GB)KIT DDR5 7200MHz CL34 XMP
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest