- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gyáliSanyi #18098 üzenetére
Memtest-tel mondjuk, és boot lemezről, ne OS alól.
A memóriákat az MCH vezérli, tehát a sebességük mindenképpen azonos lesz. Ha by SPD-n hagyod BIOS-ban, akkor értelemszerűen a legalacsonyabb frekvenciájú modul sebességén fut az összes modul. Manuálisan persze felhúzhatod 667-re őket, de arra nincs garancia, hogy az 533-s hiba nélkül fut ennyin. OS alatt, ha kíváncsi vagy a RAM órajelére, használhatod pl. a CPU-Z-t, ott a Memory fülnél találod az adatokat. Ha nem igazodsz ki rajtuk, akkor készíts róla egy képernyőmásolatot, és dobd fel, ide, majd megfejtjük. -
gyáliSanyi
őstag
Ezt a letesztelést, hogy értetted? csak egymagába indítsam el a géppel?
bocs, de kezdő vagyok.A másik az, hogy nem tesz kárt a gépben, ha így egybe futtatom a 667-eseket és az 533-asokat? Az alaplapom hivatalosan támogatja ezeket a ramokat, de ez a kócos párosítás nem tudom mit okozhat.
Ezzel a párosítással akkor, most a ramjaim 667-el vagy 533-al mennek? vagy mindegyik annyin amennyit tud. Ez mennyire egészséges?
-
válasz
gyáliSanyi #18096 üzenetére
A 667MHz-es RAM-okra PC2-5300 van írva. Nem könnyű benézni, mivel simán elosztod az elméleti sávszélességet (esetedben a 4200-at) 8-cal, és megkapod a frekvenciát. Ettől függetlenül persze jó eséllyel mennek az 533-asok 667-en, szal emiatt nem kell új RAM-ot venni. A másik modult ellenben ki kéne próbálni másik gépben is, hogy valóban hibás-e. Esetleg letesztelni magában.
-
gyáliSanyi
őstag
Átvertek.
Nekem úgy adták, hogy 2*1gb 667
és beraktam mindkettőt a 2*512 mb /667-ramok mellé.Ez így ment is 3gb-n, de mikor kicseréltam a vga-t akkor már csak az egyiket fogadta el.
Szóval most ez az egy a polcon pihen. És most van akkor benne 2*512/667 és akkor egy 1024/533?Most akkor vegyek megin új ramot?
-
válasz
gyáliSanyi #18094 üzenetére
Tandon, 533MHz-es.
-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Ez nem tudjátok, hogy milyen ram lehet? Mi a márkája és, hogy 667-es-e?
egyik oldal
másik oldal -
Lizard01
tag
Üdv!
Létezik 1600 Mhz-es DDR3 low voltage (1.65v) RAM 2*2 GB-os kiszerésben? Plz help!
-
Csapi007
veterán
Hy
Aktualis konrigom 4830-al upgradelm. Erdemes bele venni meg 2GB RAM-ot? -
p87
senior tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni ram ügyben.
Az előzmény:[link]
Nem szeretnék mégegyszer belefutni egy ilyenbe.
Szóval Asus P5K Delux alaplabba mit ajánlotok ami normálisan menne?
2x2GB 1066-os memókra gondolok, Ocz reaper vagy corsair dominator esetleg?
Valaki használ ilyen alaplaban ilyen ramokat, tapasztalat?
Köszönöm! -
XenHai
senior tag
Hali van 1 asusu p5kc lapom !Most vettem hozá 4g geil evo ddr2 1066 mhz ramot a gondom az hogy 800 ismeri föl ha át állitom a mhzet 800-900 ig akkor ki fagy 1000 nél el sem indul a dram voltaget 2.30 ra állítottam de így is produkálja magát valami mást át kell még állítani ?
-
Geil Evo és Geil Ultra is vannak olyan jók mint a Corsair Dominator?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DerStauner #18065 üzenetére
Most megnéztem a cikket ami linkeltél. Az ddr3-as ram.
Sokkal kisebb a feszigénye és gyorsabb is.
2V 1066 nagyon jó érték, bőven jó. -
Pubszon
veterán
-
Hulk24
senior tag
sziasztok!
melyik memót ajánlanátok?
corsair dominator 2x1gb 1066mhz
vagy
mushkin 2x1gb 1066mhz
egy asus p5q lapba menne!!
thx
-
Vki help! 4GB(2*2GB) 1066-os DDR2-es ramot szeretnék venni, de a Corsair Dominator-t kicsit soknak tartom (27eFt)... Nincs vmi olcsóbb, de ugyan olyan jó minőségű?
Köszi!
-
Dexar007
veterán
válasz
jorden06 #18075 üzenetére
Nah igen
""""Sziasztok!
Leírom inkább az egész történetet...
szóval kezdjük a gépemnél: Asus p5b lap, E4300 @ 2.9-en , 2gb kingmax 800mhz.Ma vettem plusz 2gb ramot (2*1gb) ..így lett 4 ( szal 4*1gb, mind a 4 slot fulllon) , ugyancsak kingmax és 800mhz-es...beraktam , windows indításnál kékhalál, gondoltam hát akkor visszaveszem a procit egy kis időre...visszaraktam most 1.8-on ketyeg, elindul a windows fejem örül .. csak 3gb-ot kezel nembaj win 32bit , vissza biosba 2.8-ra a procit kékhalál na mondom mivan most megint vissza alapra akkor mondom legyen 2.5 akkor is kékhalál na mondom akkor menjünk szépen lassan 1.9ghz ..na bebootol az xp , 2ghz kékhalál...ilyenkor mivan ez a fő kérdés..
2x 1gb al 2.93-at bír a proci alap feszen gyári hűtéssel így megy már több mint egy éve kb..
Vmi olyasmit hallottam hogy a lapom nem igazán tudja kezelni a 4slotot és inkább vegyek
2*2gb-ot vmi ötlet? Mert ez így nem állapot hogy a proci alapon van.."""""
erre kérnék azért egy választ hogy most tényleg az a gond hogy 4slot-ot nem bír kezelni vagy a ramokkal van valami?Mert akkor a héten vennék inkább 2x 2gb-ot..
-
jorden06
senior tag
Hali!
Olvastam itt fórumban, hogy van akinek nem működik a 4x1 GB Asus lapnál. Tényleg jobb, ha 2x2GB van a gépben?
Most akartam én is plusz 2-őt venni a meglévő 2 mellé, de sebességben (játékoknál pl.) megéri?
-
Qru
MODERÁTOR
Az 1066-os menni fog benne, ne félj. 800-asként fogja felismerni, de ha átállítod a szorzót és kellő feszültséget adsz neki (minden 1066-os ramnél, minden lapban így megy, mert a hivatalosan 800-as a leggyorsabb ram, 1066-osnál a gyártó vállal garanciát arra, hogy az általa megadott feszültség érték mellett a modulok stabilak 1066MHz-en is) akkor menni fog gond nélkül.
-
lumx
csendes tag
Hellooo
bocsi hogy megint ide írok de nézegettem googleba a dolgokat és ezt találtam
és mind a 2 helyen azt írják hogy 800MHz-es ram müködik benne...nekem meg 1066 MHz-es van
vagy most akkor én vagyoka hülye?http://www.makrotex.hu/catalog/Gigabyte-GA-M68SM-S2L-AM2-AM2-p-5312.html
http://www.argep.hu/opinions_682139.html -
Qru
MODERÁTOR
válasz
AMDKiller567 #18069 üzenetére
Menni fog, de a Giga lapok a Kingmaxot szeretik, ha van olyanjuk, akkor mindenképpen azt rendelj! Kingstone nem vmi jó de a Geil sem űbertuning memó szóval nincs köztük ilyen téren nagy különbség.
-
AMDKiller567
csendes tag
Helló Mindenkinek!
Egy kis segítség kéne nekem. Éppen félben van egy géprendelésem, egy Gigabyte EP45-DS4 es laphoz kéne kitben 2x1giga memória. Az általam megrendelt GEIL DDR2 Ultra 1066MHZ Dual Channel Kit-ről van szó,mely jelenleg nincsen raktáron a cégnek,ezért lehet Kingston HyperX ugyan ilyen paraméterű Kit-et kell választanom. Az aggodalmam az,hogy valójában egyik típus se szerepel az alaplaphoz ajánlott memóriák között.Előfordulhat mondjuk, hogy valami kompatibilitási probléma miatt valamelyikkel sem megy.Melyiket ajánljátok jobban? Én a GEIL mellett maradnék... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
DerStauner #18065 üzenetére
Miért, mennyi feszt adsz nekik? A gyári előírt értéket kapja akkor ok minden, az meg ha viszi u.a. az órajelet alacsonybb feszen stabilan az meg előny, mert lassul az elektronmigráció (rgo nő a várható élettartam).
mod:
lumx: Igen!
-
lumx
csendes tag
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy GB GA-M68-S2L alaplapba fognak-e működni az 1066MHz-es kingmax ramok?
-
DerStauner
senior tag
ezt olvasva felmerül bennem a kérdés, hogy nincsenek túlfeszelve az én sima 1066 mhz-n járatott memóriáim???
-
frixian
csendes tag
Sziasztok!
Ti hallotatok már olyanról, hogy DDR I-es ramból van Low meg High Density?
DDR 400-as 1gb-os high density ram és állítólag csak kevés alaplaban működik van egy lista ahol szerepel az nforce 4 sli chipset amiben álítólag működik, nekem meg nforce 4 ultra-m van és arra azt mondták a kereskedők, hogy nem működik benne csak a low density... és én nem akarom elhinni, mert erről a hd ramról nem nagyon találok még leírást sem normálisat... állítólag a samsungnak is van ilyen (legalábbis a kereskedőnél láttam) a samsung oldalán viszont még említést sem tesznek hd ramról.Segítsetek!
Üdv.:
Fri -
HarryPotter
őstag
válasz
Sziszifeca #18061 üzenetére
a saját tapasztalatom szerint elég a 2GB. Vista-ról beszélek, azon belül 32 bitesről.
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok.
Bocsi a béna kérdésért.
Szerintetek manapság még elég 2gb memória? Vagy már 4gb szükséges?
Hogyan érezhető a különbség? Pl. játékoknál?Köszi
-
Sziasztok! Gondolkodom még 2x1 GB Ram vásárlásán. Ki is néztem a delikvenst a jelenlegi 2db mellé menne még 2db Kingston HyperX 1066 -os. A kérdésem csak ilyen információ - szerzés - jelleggel tenném fel. Úgy hallottam ,hogy minél több a Ram a gépbe annál lassab a kezelése (nem mintha észre lehetne venni + nem vagyok tuning bajnok nem érint). Ez igy pontosan ,hogy van? Válaszokat köszi előre!
-
HarryPotter
őstag
válasz
Tibord #18056 üzenetére
Köszönöm! Az igazság az, hogy nem érzem lassúnak egyáltalán. Az "fsb" emelése: hát igen, szóba jön, de örülök, hogy a proci most 3 Ghz-en stabil, és úgy vagyok egy kicsit ezzel, hogy nyerő csapaton ne változtass. Tul. képpen a ramok az 1066-on szépen mennek, gondoltam elég ennyi is, azt se felejtsük, hogy az 1066 hivatalosan tuningnak számít, hiszen nem hivatalos érték, ha jól tudom.
-
Myers
senior tag
Szerintetek melyik legyen a 3 közül:
GEIL Black Dragon 4096Mb DDR2 800Mhz KIT
Compustox CSXO-CEC-800-4GB-KIT
OCZ DDR2 PC2-6400 Vista Performance Platinum 4GB Dual ChannelSima Asus P5K lapba menne. És nem ártana, ha menne 1000-et. A csx-ről találtam tesztet, az ment 1006MHz-en Cl5-ben, 2,1V-on.
Erről az OCZ-ről hallottatok már? 14,5k. Miért ilyen olcsó? A többi 4 gigás OCZ kit olyan 19k-től kezdődik.
-
Frenk
aktív tag
válasz
HarryPotter #18052 üzenetére
Ma vettem meg a KINGSTON 4096Mb DDR2 800Mhz KIT-et.
Everest, írás:7108Az előző KINGSTON 2x1GB 667Mhz-es KIT-tel az írási:6863.
-
Tibord
senior tag
válasz
HarryPotter #18052 üzenetére
Helló.
Lassú? Érzed hogy lassú?
Na jó a viccet félretéve. Ez egy tipikus Phenom által generált érték.
Persze lehetnének gyorsabbak is.Csak egy kérdés:
Minek vettél geil ultra (tuning) ramokat ha alapórajelen járatod őket?
Próbálj olyan beállítást találni aminél mondjuk emeled az FSB-t ameddig stabil a rendszered, (Pl: RAMOK bírják) aztán utána adj még a CPU szorzójának.
Mert így ugyan a proci gyorsabb de a lap a ramok és a CPU közt a kommunikáció ugyanolyan mintha alapon járna a procid. -
HarryPotter
őstag
Eddig azt hittem, hogy a két geil-em (1066-on mennek) jó teljesítményt nyújt, de egy másik topikban btw valaki megjegyezte, hogy a 5200-as írási sebesség, amit a ramjaim kb. tudnak, inkább gyengécske. Hogy is van ez? Akkor most ez lassúnak számít?: Everest:
-
gtamate2
veterán
-
Pyttam5
csendes tag
Sziasztok!
Véleményetekre lennék kíváncsi az alábbi ramok terén, igazából nem nagyon tudom melyik lenne a jobb választás:
http://ipon.hu/webshop/product/geil_evo_one_4096mb_ddr2_800mhz_kit/19077
http://ipon.hu/webshop/product/geil_ultra_4096mb_ddr2_800mhz_kit/24104
vagy Geil Black Dragon 4096mb ddr2 800mhz cl4 kit
Jelenleg egy Geil Black Dragon 2x1gb cl4 es kit van a gépembe 5-5-5-18ban 1014 stabilan futnak. Meg vagyok elégedve velük, de szeretnék duplázni
Előre is köszi!
Üdv
-
Dexar007
veterán
Sziasztok!
Leírom inkább az egész történetet...
szóval kezdjük a gépemnél: Asus p5b lap, E4300 @ 2.9-en , 2gb kingmax 800mhz.Ma vettem plusz 2gb ramot (2*1gb) ..így lett 4 ( szal 4*1gb, mind a 4 slot fulllon) , ugyancsak kingmax és 800mhz-es...beraktam , windows indításnál kékhalál, gondoltam hát akkor visszaveszem a procit egy kis időre...visszaraktam most 1.8-on ketyeg, elindul a windows fejem örül .. csak 3gb-ot kezel nembaj win 32bit , vissza biosba 2.8-ra a procit kékhalál na mondom mivan most megint vissza alapra akkor mondom legyen 2.5 akkor is kékhalál na mondom akkor menjünk szépen lassan 1.9ghz ..na bebootol az xp , 2ghz kékhalál...ilyenkor mivan ez a fő kérdés..
2x 1gb al 2.93-at bír a proci alap feszen gyári hűtéssel így megy már több mint egy éve kb..
Vmi olyasmit hallottam hogy a lapom nem igazán tudja kezelni a 4slotot és inkább vegyek
2*2gb-ot vmi ötlet? Mert ez így nem állapot hogy a proci alapon van.. -
Ayg0
senior tag
válasz
FehérHolló #18032 üzenetére
Speciel az összesítő részen (Walltime, Cached stb) lévő 'Errors'-ra gondoltam.
Illetve arra, hogy nekem így még soha nem hibázott(?). Ha volt valami, akkor minden egyes rontást külön sorban, pirossal kiemelve jelölt meg és a fent említett helyen is mutatta, hogy gixer van.
De ha azt mondod, hogy rossz valamelyik modul, akkor természetesen megköszönöm és elállok az üzlettől. -
vakimaki
csendes tag
köcce!
komplett gépcsere lesz...
...majd... -
vakimaki
csendes tag
Hi!Vissszatérve a tegnapira,nem várok csodát a géptől,elsősorban az a cél,hogy kicsit
több játék eldöcögjön. -
Lazarus911
aktív tag
Üdv!!
Az lenne a kérdésem hogy most lehetőségem nulszával beszerezni egy Corsair Dominator TWIN2X 2x2GB 1066Mhz CL5 KIT ramot!!
A bajom hogy Asus m2n32 sli deluxe lapom van; ami 800-ig nyomja a ramot!!
Ki tudom csikarni a 1066 ot vagy marad 800on a ram?
A proci ha húzódik nem gáz.. Phemon 9950black.. -
joey7
őstag
válasz
Geri Bátyó #17638 üzenetére
Köszönöm!
-
Pubszon
veterán
válasz
HarryPotter #18038 üzenetére
Nem jelent problémát.
-
HarryPotter
őstag
Sziasztok, a következő ügyben keresem a segítségeteket:
A gépemben alaplapcsere volt, és az összerakás során a 2 db 1 GB-os Geil ramom a 2-es és 4-es slotokba került (azért, mert azok voltak sötétebb színűek, és azt hittük, hogy azok vannak párban - most már látom, hogy nem). A másik két slot üresen maradt. A kérdésem: nem jelent ez problémát?
Az mondjuk tény, hogy simán mennek 1066-ot, unganged módban, everest szerint elég gyorsak is. Mégis zavar, hogy nem a megfelelő helyen vannak.
-
Tibord
senior tag
Helló
Véleményt szeretnék kérni a következő termékről.
KINGSTON HyperX 4096Mb DDR2 1066MHz CL5 KIT
Őt néztem ki mivel ez talán még meg is tudom venni.
Legalábbis ha elpasszolom a jelenlegi ramokat. (4x1GB geil ultra)Kb az lenne a kérdésem, hogy mik a tapasztalatok ezzel a rammal.
Pl.:
-AMD-s rendszert mennyire szereti (cuccok az adatlapon)
-Mekkora a stabil elérhető órajel (a mostani ramom 2,3V-ot kap, úgyhogy feszemeléstől nem riadok meg)A lényeg hogy a jelenlegi geil-eket túlszárnyalja.
Arra is gondoltam hogy akor egy olcsóbb 1066-os ram is jó lenne, de esetleges procicserénél (valami BE-re) meg jó lenne egy olyan ram ami azért nem riad meg az 1100MHz-től sem.
-
Oliii
tag
üdv,
válaszoljatok előbb az előttem szóló kérdésére.
Az lenne a kérdésem, hogy mi a helyzet a GEIL memóriákkal?
Nem vagyok egy őrült tuningos alkat, de azért jó lenne ha a lehetőségekhez képest gyors memóriák lennének a P5q e lapomba?Tudtok ajánlani valamit? Mondom a tuning nem az elsődleges szempont.
Köszönöm
üdv Oliii -
kem
addikt
Sziasztok!
Adott egy MSI P35 NEO Combo alaplap, 2*1Gb/800 CSX, és egy E52000.
Mire számíthatok? Mekkora fesszel és mennyit fog menni benne ez a ram?
A tuningra kb 1 órám lenne beállítani, ha azalatt nem megy stabilra, akkor marad alapon. -
gtamate2
veterán
na a kérdésem még mindig
viszont most melyiket érné meg joban ha tuningolom a memóriát
2*1gb csx 800mhz
2*1gb kingmax 1066 mhz
alap:p45-ös giga -
Daniel
tag
Sziasztok!
Szeretnem a segitsegeteket kerni "kevert" memoriaval kapcsolatban.
Adott a kovetkezo szituacio:
2x1GB Corsair XMS2 DHX CL4 (800Mhz)
2x1GB Kingston Hyper-X CL4 (szinten 800Mhz)A memoriak eggyutt vannak egy Gigabyte GA-MA770-DS3 Ver. 1.0.
Bootnal csak 667Mhz-en futtottak a ramok.
Mondvan hogy nem tuningolok, minden processzor es memoria beallitas automatara volt allitva a BIOS-ban.
Valahol olvastam hogy alap beallitsban a Hyper-X csak 667Mhz-en fut, es a BIOS-ban kell utana allitani 800-ra.
Ez tenyleg igy van?
Ha igen, akkor annyi eleg hogy manualisan beallitom 800Mhz-re, vagy kene allitgatom az idoziteseket/feszt?
Elore is koszonom a hsz-t!
U.I.: Eredetileg meg egy par Corsair-t szerettem volna venni, de mondvan hogy nem volt es nem tudtak mikor lesz, a Kingston mellett dontottem.
-
Ayg0
senior tag
Erre valaki?
-
vakimaki
csendes tag
na.... -most ugyanolyan tanácstalan vagyok ,mint eddig
ki a nagyobb szaki? -
veber
tag
HI
A ramjaim memtest alatt 250 pass-ból egyszer hibáztak, viszont tegnap egy másik tesztnél nem, mi lehet?
-
jorden06
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni a meglévő 2x1GB Kingmax 800Mhz-es ramok mellé (tudom, sokan gagyizzák, de csak erre volt 1 éve pénzem
) még 2GB-ot. Érdemes "beruházni" azt a ~6000ft-ot érte, vagy semmit sem fog dobni teljesítményben?
mod.: hamarosan vga-t is cserélni szeretnék, nem tudom ez számít e abban, mennyi ram van a gépben, hogy kihasznál e többet a saját dedikáltján kivül a jobb gpu vagy sem.
-
gtamate2
veterán
válasz
Badman 4ever #18021 üzenetére
felseleges.. a konfig elég így is nem tapasztalna játékoknál változást, inkább gépre kellene gyűjteni!
-
vakimaki
csendes tag
Hello!Elég amatőr vagyok.Azt szeretném megtudni érdemes-e mégegy giga ramot vennem a meglévő 1 mellé,vagy semmit nem számít,nem veszem észre a gépen.
egy asrock alaplapom van 2 giga 400-as memoriát támogat(1 van bent ugye),
sempron 2600+proci meg egy 512-es 7300gt videokártya,de agp-s
jelenleg nem tudom kicserélni a gépet komolyabbra,de feleslegesen költeni sem akarok rá.
Bocs,ha hülyeséget kérdeztem és kössz,ha válaszol valaki valami hasznosat. -
Gyuri27
félisten
válasz
lecterdoctor #18016 üzenetére
[link] nem a témához tartozik, de itt a link. Ill a lapod totyikjában nézz szét.
-
gtamate2
veterán
Sziasztok!
melyik memóriát ajánlanátok ebből az árlistából 4giga kellene Gigabyte GA-P35C-DS3R, vagy Asus p5k lenne az alap!
én a 2*2giga csx 800mhz-et tenném bele, úgyis lenne kis tuning, ezek a lapok meg úgyse nagyon bírják az 1066-os fölöttit (azt meg már hova tuningoljam). 14-15nél többet nem szeretnék rá áldoznimert ugye ha tuingolom a procit akkor a memória mhz-e is tolódik arányosan felfelé ha nem tévedek.
előre is köszönöm a válaszokat!
-
Valaki ki tudna okítani, hogy mi is a különbség a tuning ramok között? Corsair Dominator, Geil Ultra, Geil Evo...
-
lecterdoctor
tag
Hello!
létezik olyan program amivel PWM-es hűtők fordulatszámát lehet emelni? Mivel a BIOS-ban muszáj volt kikapcsolni a szabályozását, mert mindig kékhalált okozott.
Köszi!
-
bolvar
senior tag
üdv
egy nagy memóriaszakértőt keresek.
kb 1 éve nem volt beüzemelve a gépem de most újra van időm odaülni elé.
de érdekes hibákkal bombáz.újraindulgat legtöbbször.
4*512 a-data drr600.memtest86-ot futtatam rajtuk.
ha egyesével futtatom őket semmi gond.de ha már 2 teszek be mind1 hova milyen sorrenben egy ilyen hibaüzit dob a memtest:[link]
a 4-dik modulra pedig ezt írja:[link]
a 4-dik memó minden slotban meghal ezzel az üzivel.
ha valaki esetleg tudna segíteni hogy a memók a hibásak vagy a lappal van a gond azt kérem írjon elég fontos lenne
előre is köszönöm a fáradozását!
üdv bolvar -
heno68
tag
Valakinek ötlete, hogy milyen Ram lehet ez:
Siemens 64m×72 SDRAM - Ennyi van ráírva...
Üdv
-
Aaalbi
tag
Hi!
Van 1 gondom. újraindugatott a gépem, néha néha. Megmocorogtattam a ramokat, ezután már csak az egyik modullal volt hajlandó elindulni, ha bent volt mindketttő. De még most is újraindul néha. Létezik h egyszerre döglött meg mindkét memória modulom? Vagy az alaplap slot is rossz?
A. -
malwy
senior tag
CSX Diablo 1150-et rendeltem 20k-ért. Abból a szempontból, hogy adott gyártón belül a 12k-s CEC és a 20k-s Diablo közül valószínűleg nem hiába drágább az a ram.
Kíváncsi lezsek miylen eredményeket érek el vele, mert tesztet-tapasztalatot nem találtam róla a neten nagyon. Utólag olvasgatva az 1200-as verzióhoz mellékelt brutális feszeket, rettenetesen félek.
Ráadásul olyan szerencsés vagyok minden téren, hogy dobtam már le cuccot a boltban vásárlás után. A videókártya azon nyomban k.o. Előre tudom ezt a ramot még egy Kingmax is leveri, az e8400-am c0-s, 1,4 fesztől felfele fogja menni a 3,8ghz-et. Az alaplapon meg sercegni fog (p45-ds4)a hangchip. A házam utólagos méricskélés után enm fér be az íróasztalba szal azt is szétbarmolhatom -.-UI: sorry a sok offért, csak már annyira idegesít ez a memó:S Remélem a jóslásom nem fog beteljesülni
-
Red_Bull
aktív tag
-
Hawk1979
őstag
válasz
Red_Bull #18006 üzenetére
CPU-Z progi,SPD menüpontja alatt,vagy van egy egyszerűbb megoldás is,ha a fejeden lévő érzékszerveddel,amit az egyszerűség kedvéért nevezzünk csak a "szemednek" megnézheted mi van a memóriára írva,és ha mást nem is,de egy sororozatszámot csak találsz rajta,amit pedig a barátod a GOOGLE segítségével le nyomozhatsz.
-
Red_Bull
aktív tag
üdv
Hogyan tudnám megnézni a memóriám márkáját? Everest-be nem látom sehol
-
heno68
tag
válasz
Daemon09 #18002 üzenetére
Szia
Nem szerverlapba kell, hanem van egy pár memóriám és nem indultak el egy sima PIII - as lapban és arra gondoltam, hogy hátha szerver ramok...
Annyi van ráírva az egyikre, hogy: 64m×72 SDRAM zöme siemens nyákon van, Samsung, SEC és Elpida modulokkal...
Ha valakinek lenne ötlete, annak örülnék...Üdv
-
PAtr0n
addikt
Már kérdeztem itt, de most már vásárlás előtt vagyok, ezért megint újra (egyben utoljára
) megkérdezem, hogy melyik a jobb megvalósítás egy olyan gépnél amit tuningra is használni fogok:
4x 1Gbyte 1066-os modul, vagy
2X 2Gbyte 1066-os modul? -
heno68
tag
Sziasztok
Honnan tudom meg egy memóriáról, hogy az szerverbe való ram ?
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KINGSTON FURY 64GB BEAST - DDR4 - 3200MHz - CL16 KIT - memória! - !ÖT ÉV GYÁRI GARANCIÁVAL!
- 2db Kingston FURY 64GB KIT DDR5 - 5200 MHz Beast
- DDR5 RAM Modulok
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- G.Skill Trident Z5 DDR5 6000 MHz 2x16 GB RAM eladó
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- HP ZBook Firefly 14 Gen8 I7-1165G7
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus E-SIM 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akksi
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro BONTATLAN // Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest