- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gooool
őstag
válasz
lala42 #16599 üzenetére
Azt terveztem,hogy 2 KIT-et veszek,de megmértem és még marad is nagyjából 4-5mm a hűtő alatt.Végre döntésre jutottam,akkor ez lesz:2×TeamGroup XTreem 2Gb 1066MHz CL5 KIT.Megpróbálom 1200-ig felhúzni,ha engedi és már meg is van az áhított eredmény.Kösz az eddigi gyors válaszaidat!!!!!!!
-
lala42
őstag
válasz
gooool #16598 üzenetére
Igen ez már elfér jobban mint az előbbiek. Esetleg, ha az 1-3 slotban az első helyen nem férne, akkor be lehet rakni a 2-4 slotba is és úgy már kintebb esik. Mert mint látod, a hűtő alja ferdén kifele emelkedik.
Nem is az a gond, hogy beszerelt hűtővel nem tudod betenni a korábban mutatott modulokat, hanem az, hogy egyszerüen nem férnek alá. Tehát ha leveszed a hűtőt berakod a mamókat, akkor a hűtőt nem tudod visszatenni, mert a RAM-ok magasan állnak.
De ez utóbbi linked már valszeg befér. -
gooool
őstag
válasz
bod101 #16588 üzenetére
Szerintem így nem fog működni,mert a DC-nek pont az a lényege,hogy két RAM dolgozzon össze.Ha veszel még egy kit-et akkor mind a négy külön fog menni és még a DC-t sem tod használni.Ha bővíteni akarsz add el a mostani kit-edet és vegyél helyette egy 2×2 gigást.A 32bit-es Windows csak 3,5-öt fog látni,de az nem baj.
-
lala42
őstag
válasz
gooool #16595 üzenetére
Azok a GEIL-ek is csak szükön mentek be alá. Még úgy is, gogy ha a 2. slotba rakod be.
az OCZ Reaper is magas lesz. Úgyhogy ha nem akarsz hütőt cserélni, akkor maradj valami minőségi olyan ram-nál, megy hővezető lapokkal az oldalán van szerelve, mint a képemen látható GEIL-ek. vagy ahhoz hasonlók. Amit a képen láttál az nem kimondottan tuning ram, annak ellenére, hogy 4-4-4-12 időzitésüek. Már jelentős túlfeszen sem tudták 400 Mhz-n hozni a gyári értékeket.Meg is szabadultam tőlük
Most ugyan GEIL, de Black Dragon gaming series 1066-os van 2x1 kitt. 2,2-2,4 V gyári szerint, Én 2,1-en futtatom 1000-en. Bőven elég, de húztam és 1170-ene is ment teszthiba nélkül is.
Nézd csak a gyári intel-es hűtő melett mekkora a magassága
[L:www.xbitlabs.com/.../ocz-reaper/reaper-4s.jpg][link][/L][link]
Balról fentről a 2. kép -
lala42
őstag
-
bod101
aktív tag
Sziasztok!
Van 2x1 gb memória a gépemben amik dual channelben mennek kitben vettem. Ezek mellé szeretnék 2*512Mb-ot tenni amik szintén kitben lennének. Igy is müködne a dual channel mindkét memória párnál? -
gooool
őstag
Helló!
Arról szeretnék érdeklődni,hogy melyik a legállatabb hűtésű DDR2-es memória ami itthon is kapható?Persze legyen lehetőleg tuningbajnok,ha egyáltalán van ilyen Mo-on.Kösz a választ! -
Laraxior
titán
válasz
Dark KillerX #16576 üzenetére
de a link gombot még mindig nem találtad meg....
-
lala42
őstag
válasz
Dark KillerX #16576 üzenetére
Pü ment
-
lala42
őstag
válasz
Dark KillerX #16572 üzenetére
Akkor amit most írtam, tárgytalan
Örülök, hogy segíthettem -
lala42
őstag
válasz
Dark KillerX #16567 üzenetére
Még azt nézd meg, hogy a BIOS-ban nem kell-e külön beállítani, hogy dualba menjenek.(sajna nem ismerem annyira az alaplapodat)
-
lala42
őstag
válasz
Az egyik az első zöldbe, a másik az első narancsba menjen
-
Laraxior
titán
válasz
jobbról a második gomb a "link".... ctrl+c és ctrl+v-t meg talán ismered..
-
lala42
őstag
válasz
Dark KillerX #16562 üzenetére
A slotokban 1-3 esetleg 2-4 slotban vannak a memók, vagy egymás meletti slotban?
-
Daemon09
őstag
válasz
DerStauner #16561 üzenetére
Ha nem akarod tovább húzni, akkor jó. De játszhatsz még vele kicsit, hátha sikerül jobb beállítást találnod.
-
Dark KillerX
addikt
Szerintetek erre mi a magyarázat,hogy a ramjaim single channelban mennek.:
http://www.kepfeltoltes.hu/view/081015/329846031_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Amúgy a deszka egy MSI P35-Neo-F.
Válaszokat előre is köszönöm. -
shteer
titán
válasz
Celithrandi #16556 üzenetére
telejsen normális teszt szvsz - olcsó rammal hasonlítják össze
-
Daemon09
őstag
válasz
DerStauner #16558 üzenetére
A ram és az fsb aránya. Ha pl. 400mhz-re állítod az fsb-t, a ramokat meg 800mhz-re, akkor dram:fsb arány 1:1.
-
DerStauner
senior tag
valaki elmagyarázná nekem, hogy mi ez a 3:4, 5:6, stb arány?
jelenleg a proci 3,6-on (9*400) megy.
a ram 2,66d-vel van felszorozva 1066-ra (400*2,66). így a cpu-z szerint az arány 3:4
ez jó így, vagy törekedjek arra, hogy 333-at vegyem alapnak, és azt szorozzam. viszont ha bios-ban beállítom a 333-t, akkor ott nincsenek olyan szorzók, amikkel 1066-ot el tudok érni, csak 960-t, 1200-at, és 1600-t (v. hasonlókat)??
-
yolan
őstag
válasz
Celithrandi #16556 üzenetére
Attól függ mik a céljaid vele, de szerintem teljesen rendben van.
-
yolan
őstag
válasz
Celithrandi #16551 üzenetére
Igaz ez csak az 1333mhz-s változat, de lehet találsz benne adatot, illetve viszonyítást.
[link] -
zso73
veterán
válasz
OCZ: Nekem Platinium sorazatú ramom van. A nagy alaplapi csipgyártókkal együtt fejleszti a ramjait a maximális kompatibilitás érdekében. Neki van Asus optimalizált ramja.( Platinium sorozat.) Tesztek szerint igen jó belső felprogramozással rendelkeznek a ramjai. Ezt én is tapasztaltam. DDR 3 1066-1660-ig jól megy a ram, és automatikusan állítja az időzítést!! A hűtéssel semmi gondom. Az Asus P5KC-vel 16 órát dolgozom folyamatosan hiba nélkül OCZ rammal a lapomban.
Szumma: Jó kis ramok. -
syC
addikt
válasz
ocz úgy általában elég jó márka. Goldról konkrétan semmit (részemről)
-
Celithrandi
addikt
sziasztok,
OCZ 2048MB 1600MHz KIT Gold ról tudtok valamit?
meg úgy általában az OCZ ről? -
sgergi
veterán
memória chip gyártó, ha minden igaz. mint pl. a samsung, micron
-
syC
addikt
Bunkóság priváttal zaklatni a "nagyokat" , ezért csakitt tudom feltenni újraakérdést: tudja valaki mi a túró az a PROMOS csip?
mod: jó reggelt!
-
yolan
őstag
Sziasztok!
Előre is elnézést ha már feltették a kérdést előttem, egy corsair CM2X1024-8500C5 ramnál hogy/hol tudom megnézni a verzió számot? (v1.x, v2.x, v3.x, v4.x)
Üdv, yolan.
-
Rocko66
aktív tag
Hali!
2X2gb ramot szeretnék majd venni! Tudtok ajánlani vmi jó kit-et max 20ezer-ig? -
syC
addikt
Megtaláltam!
Elvileg az enéym 'PROMOS........64MX8...90nm' Tud erről valaki valamit?
Itt vannak a corsair ram - csip párosítások, hasznos
-
syC
addikt
válasz
DAMIEN1899 #16528 üzenetére
Ez mind szép és jó, ezt eddíg is tudtam. Ezek nem mai csipek és nem dominator
-
syC
addikt
Hali!
Corsair 2x1 800c4 dhx -ramkitről ki lehetne deríteni, hogy milyen csipes? Csak azért érdekel, mert eléggé hasít tuningban (1100 cl4 @2.1v)
-
Lajkó
őstag
válasz
DAMIEN1899 #16524 üzenetére
-
mcintosh
tag
válasz
DAMIEN1899 #16522 üzenetére
A OCZ-nek van DDR3-mas ramja is
-
csurnyak
csendes tag
hello
az mitől lehet hogy ddr400 as ramom ddr266 ként üzemel?
-
Lajkó
őstag
Sziasztok. Leteszteltem 2db.új CSX 1024/800-ast memót a Memtest86 V3.2-vel az első 100%nál 7 hibát talált. A másodiknál ez megnövekedett 19-re. Másfél hónapja lettek véve az iponban. Szerintetek rendeljem a garanciafutárt???
Előre is THX a válaszokat, és segítségeket.
-
lala42
őstag
Nos én csak megjegyeztem, hogy vannak márkás gyártóknak is gagyi termékei. Csak példának mondtam, de hidd el a nagy számok törvénye alapján ott is bekerül egy-két selejtesebb darab. Végeredményben azt akartam kihozni, hogy a King.-ek ben is van jól sikerült és van gányabb darab is.
Példának okáért, volt amikor igaz ez alaplap eset, hogy 5 db. gyári csomagolásu lapból 5 volt hibás. Márkát nem írok, mert márkásnak mondott és márkás is, csak pont az az öt db. vol sz@r.Nos a srácnak azt akartam kifejteni, hogy ha a mostani RAM-ok jól mennek, akkor nem érdemes plusz pénzért cserélni, esetleg néhány Mhz-ért.
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
2x2 GB modullal elkezdtem egy memtest-et csinálni boot cd-ről, és 8 perc után teljesen kifagyott, olyanokat írt (amiket nem nagyon tudok értelmezni), hogy pl:
Error confidence value:
Highest error address: 1186, 9 MB
Max contiguous errors: 1 ; és jobb oldalt errors oszlopban: 32767-re pörgött fel 0-ról, sorozatosan.
Errors per memory slot: 0 : pörgött fel végtelenre.Most kivettem az egyik modult, és futtatom újra, de a fentiek gondolom nem jót jelentenek...
-
lala42
őstag
válasz
DerStauner #16508 üzenetére
400x2,5=1000
400x3=1200
1066/400=2,665
Milyen szorzóval jön ki az 1066?
Az ep45-ben van ilyen?
Ui. a p35-ben nincs és ami van az elég szűkös. -
lala42
őstag
válasz
nadam69 #16501 üzenetére
Hali!
900-on elmegy bármelyik átlagos RAM. Nem kell ezt túlmisztifikálni. Adsz neki 0,2Vot a bios-ban megnézed automata időzitéssel 1 CPU-Z-ben, hogy úgy mennyi az időzitése, és ha 5-5-5-15 akkor jó. Ha esetleg ennél nagyobb lenne, pl. 5-6-6-18, vagy valamihassonló, akkor elkezded csökkenteni és teszteled. De mondom 5-5-5-15-el elmegy bármilyen átlagos 800-as RAM. A kingston és a Kingmax-ról csak annnyit, hogy ven benne selejt, átlagos és kiválló tuningos is. Mint ahogy a GEIL-ben, a Supertalentben és sorolhatnám.
Tehát amit írtam csináld úgy és véleményem szerint (szigoruan csak az enyém szerint) nem érdemes ill. felesleges most plusz pénzt kidobni a memóriákért, annyira nem fog többet hozni a gép, mint amennyit az ér, mármint a memóriák közötti ráfizetés és nem a géped, ill. várnál tőle. Ezzel a memókkal is vigan el lehet érni stabilan a 3000 Mhz.-t
-
DerStauner
senior tag
válasz
DerStauner #16508 üzenetére
még annyi, hogy az arány 3:4, az időzítés (ezen nem változtattam: 5-5-5-18)
-
DerStauner
senior tag
ha a kingmax ramok az alap 333 helyett 400-on mennek, és úgy van kiszorozva az 1066 (már nem emlékszem, milyen szorzót állítottam biosban, viszont d volt a vége - majd otthon megnézem), és 2v feszt kapnak, akkor az jó? v. csináljam addig, amíg a 333-as alapból tudom kiszorozni az 1066-ot?
-
zso73
veterán
-
Piku
csendes tag
Üdv Urak!
Jelenleg E8400, 8800GTS, 2*2GB Corsair Dominator van a gépben, XP SP2. Hogyan lesz gyorsabb és jobb a rendszer ha az összes meghajtón kikapcsolom a virtuális memóriát vagy a rendszer kezelje a lapozófájl méretét vagy adjam meg a kezdeti és maximális méretet???
Bocs ha nagyon badarságot kérdeztem, főleg JÁTÉKRA HASZNÁLOM a gépet!!
Előre is köszi a segítséget
Üdv Piku -
BemAnyó
senior tag
válasz
nadam69 #16501 üzenetére
nekem a 667 es kingmaxok mentek 900 -on, és a mostani 1066 osom meg bírja az 1200 at + 0,2 v -al, csak ott már a leosztás nem jó sajna, igy most 1154 en mennek éppen, ha mindenkép váltani akarsz akkor ne 800 as geilt vegyél, inkább egy 1066 os kingmaxot vagy csx cec -et (inkább csx)és járasd 900 on, így még az időzitéseket is visszább veheted, ami a HT miatt neked fontos, de csak ovatosan, mert az károsíthatja a ramot ( ez minden ramra igaz),
-
DJ.Gróf
aktív tag
Sziasztok! 32bites vista alatt ,hogyan tudom elővarázsolni a 4gb ramot? köszönöm
-
kem
addikt
válasz
nadam69 #16501 üzenetére
ha 900MHz és 3Gb vs. 2Gb közt kellene választanom, akkor inkább 900MHz=tuningot választanám. de ez attól függ fotosop/videóvágás/renderelés a fontos, vagy csak valami átlagos. Nekem sose sikerült játékkal vagy videóvágással 1,9Gb ramnál többet használnom.
De a procituning meg nálam sokat számít... -
nadam69
csendes tag
válasz
AXisBOLD #16499 üzenetére
Gigabyte SLI-s lapom van, asszem nforce 590 chipsettel,meg 5600+os procival. de ezt szeretném 3.2ghz-re húzni,amivel a memória kb 900on menne.és nyugodtabb lennék geil-el. vagy ugye a 3gb ram.de ha arról lebeszéltek...csak hallottam h 3gb már kell egyes dolgokhoz,biztosabb mint a 2gb.De 900Mhz-en inkább Geil Ultra,nem?Köszi a válaszokat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Battlefield 6
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Opel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Battlefield 6 - Indul a második nyílt béta hétvége
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest