Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Így lettem telekomos, mégsem lettem telekomos, és vagyok telekomos...
- lezso6: Frutiger Aero
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- kenand: Star Wars KOTOR I és II Android és iOS ingyen + magyarítás felrakása
-
LOGOUT.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Visszaküldtem tegnap.Elcsesztem vele egy csomó időt így is. Memtest, fórum, specifikációk végignézése. Nagyon sok értéket lehet a biosban állítani, de nem tudom melyik mit csinál, nem ad túl sok infót a bios. Megint ennek is utánanézni, tesztelni.. Hétvége van, metszeni kell meg lemosó permetezni, ültetni, rohadjon meg ott ahol van aki ezt így kitalálta. Én is hülye vagyok hogy nem olvastam utána. Feltételeztem, hogy plug and play, minden pro, tuning, gamer, de ennyit se tud automatikusan megoldani.
Ez a ram bővítés régen egyszerűbb volt, vagy mázlim volt.[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
Victoryus #66073 üzenetére
Hi
1, milyen ramot vegyek összefoglalót javaslom
2, két kit ugyanolyan típusú ramkit sem feltétlen ugyanazon chipekkel van szerelve
3, ilyen frekin elvileg még a 4 modulnak is illene mennie, de a procinál van specben, hogy 4 modul single rank mennyit tud. Ahogy írtad is. 3600 a garantált.
Tájékozódás nélkül vásárolsz, ebben nem a gyártó a hibás.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Victoryus #66068 üzenetére
Én ezt feladtam, instabil szar. Mi a bánatos lópikuláért tesznek akkor 4 ram slotot, ha képtelenség kihasználni őket? DDR3-nál simán betettem bármilyen ramot, aztán ment vígan, igazodott a leglassabbhoz, ez meg...
Kingston fury KF552c40 mind a 4, expo meg amp támogatott, tuningolható, passzív hűtéssel, az alaplap is pro, mégse viszi. Specifikáció alapján a proci is támogatja.
Max Memory Speed:
-2x1RDDR5-5200
-2x2RDDR5-5200
-4x1RDDR5-3600
-4x2RDDR5-3600
Viszont nem megy 5200 alá automatikusan. Amp1/Amp2 után el se indul, nyilván, ha nem támogatja...
Az alaplapnál, Ryzen 8xxx sorozatnál semmilyen 4db ram egyszerre használata nincs támogatva a sepcifikáció szerint. Miért? Az integrált vga miatt van az egész cirkusz?
Rohadt instabil, van amikor 2 órát elmegy a GTA5 gond nélkül, van amikor 10 perc Chrome böngészés után teljes kékhalál. Rekord az 2 perc volt, illetve 10mp Aida stresszteszt, mire elindult le is állt az egész hóbelevanc.
Egyelőre elég a 16GB ram, de ha tudom, hogy ilyen gané, akkor inkább eleve többel veszem.[ Szerkesztve ]
-
Aprósólyom
addikt
válasz
CJ4567 #66070 üzenetére
Hát nem tudom. Akár még lehet BIOS bug, nem zárom ki. HW-esen nem hiszem, hogy problémás lenne.
1-2x én is tapasztaltam én is az említettből, furcsáltam, miközben elméletben teljes OK a BIOS elem feszültsége a szenzorok szerint. De nagy problémát nem csináltam belőle, mert mindig tele vagyok user profil mentéssel.
Azt a kb 3 random BIOS boot megakadást/factory deafult-t betudom annak, hogy sok minden auto-n volt és lehet, valamiért valamit nem állított be jól.Azóta azt csinálom, hogy a lehető legkevesebb értéket hagyom auto-n.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Aprósólyom #66069 üzenetére
Én az alaplapot se zárnám ki, én is egy TUF B550M Plus-t hajtok, és az előző MSI B450M Mortar Max sokkal kezesebb volt memóriákkal kapcsolatban.
Én teljesen feladtam a RAM tuningot ezzel a lappal, a teljesen stabilra kitesztelt beállításom egyik napról a másikra nem bootolt hidegindításból, mindig csak másodjára indult, szóval marad az XMP.
-
Aprósólyom
addikt
Lehetséges, hogy a ZEN3 (5600X) nem szereti annyira a Micron 8Gbit E-Die-t? (2db 16GB DR modul) Már 3733MHz-en rettentően érzékennyé válik. 0.005 feszültség állítás segít 1óra 10 percig hibamentes, de utána bejön random 1-2-3 hiba. Már próbáltam mindent is, VDD IO/CCD, VDDP, VDIMM, CAD bus/ProcODT értékeken állítani. Így tudtam egyáltalán csak stabilizálni, hogy 3733-on csak ~1ó10p után kezd hibázni, addig az alatta is elkezdi már.
Igazán csak 3666-ig szép és jó a dolog a setupban (TUF B550M Plus + 5600X)
Miért kérdezem így, hogy nem annyira szereti?4x4Gb (Samsung 4gbit E-Die SR modulok) vígan mennek 3733Mhz-en 1:1-ben.
2x8Gb (Samsung 4Gbit E-Die DR modulok vígan mennek 3933Mhz-en 1:1-ben.Kicsit tüzetesebben átnéztem az alaplap QVL listáját is és csak így tűnt fel, hogy Micron 8Gbit E-die kietk csak 3600MHz-ig szerepelnek, mindegy hogy SR vagy DR.
3600MHz feletti kitek csak a következőkkel vannak: 8Gbit DJR/CJR, 8Gbit Samsung B-die, talán még D-die is van. Micron 16Gbit D-die. -
Sziasztok!
Röviden, hogyan lehet stabil működésre bírni 4x8GB ramot egy MSI 650pro s wifis alaplapban, Ryzen 8600G procival? Az alaplap leíràsában csak a 7xx ês 9xx sorozathoz van 4db ram támogatás, a Ryzen leíràsa alapján elbír vele.
Memtest ok, de Win11 fagyogat kékhalállal, Aida stabilitás teszt is leáll egyből hardver hibával. Elég sok beállítási lehetőség van biosban, de nem tudom mit kéne állítani.
B verzió, hogy az új ram kit megy vissza az Alzához. Ramok mind Kingston fury-k, 5200 -
Zadia
senior tag
válasz
fudi2002 #66063 üzenetére
Ezeket találtam AMD-hez. Melyik lenne jobb?
1, Corsair Vengeance 32GB EXPO CMK32GX5M2B6000Z30 Lifetime Warranty CL 30-36-36-76
2,Kingston FURY Beast EXPO RGB 32GB KF560C30BBEAK2-32 Lifetime Warranty CL30-36-36
3,TeamGroup Xtreem 32GB FFXD532G6000HC30DC01 Lifetime Warranty CAS 30-36-36-76
4,G.Skill Trident Z5 Neo EXPO 32GB F5-6000J3038F16GX2-TZ5N Lifetime Warranty CAS 30-38-38-96Beraktam ide is,mert az ajánlós topik inaktív meglátásom szerint. Köszönöm megértésed .
-
5leteseN
senior tag
Ha pedig filléres ventikkel(és +némi saját munkával) is meg tudod támogatni, akkor meglepően sok MHzet találsz ám!
A "tuti" a DDR5-ben most még valóban a V.I.P.-áras, garantált-tesztelt és ezért a munkáért jóval drágább termék.Kiegészítés: Furcsa módon az átlagos áron vett, átlagos RAM-nál találsz sok MHz-et, mert a már eleve emelt(tuningolt) drága RAM-oknál kevés "található" tartalék maradt. Ezek a V.I.P.-RAM-ok szinte mindig a gyártósori (egyébként átlagosak közül)válogatottak, viszont az ismert, nem-átlagos áron
A munkát és Brand-et kell megfizetni!
Ezt a "válogatást-tesztelést" szoktam én s-k. a +ventikket kiváltani.A DDR3-nál nekem (és a prémium gyártóknak a + hűtéseikkel) egész jól ment ez a recept.
Szerintem itt, a DDR4-DDR5- műfajban is (a V.I.P.-RAM-oknál a +hűtőbordák miatt) ez a recept megy!
... + a marketing(ami, mint tudjuk: "...az átverés tudománya!"
) !
Valószínűleg az lesz a DDR5öknél is a későbbi, egyre kifinomultabb gyártási megoldások miatt, hogy szép lassan eltűnik ez az ár ée minőségi különbség, és a gyengébbnek címkézett DDR5-ösök is gyakorlatilag fogják tudni a V.I.P. szintet. A DDR4-eknél ez a hatás már a legtöbb RAM-nál jelen van.
Az újabb gyártású (papíron)gyengébbek többsége is alapból tudja a jobb MHz-eket és időzítéseket.
Figyelem, nem a legjobbakat, csak az egész jókat!A kb. a jövő héten a megérkező DDR4-es alaplapnál majd megnézem ezt az "eredeti vs. +saját-hűtő-ventis" különbséget!
+
[ Szerkesztve ]
-
-
Zadia
senior tag
Olyan kérdésem lenne, hogy a legtöbb esetben DDR5 6000MHz CL30 vagy CL32 mondanak . Ezek jóval drágábbak.
Mi a baj az 5600MHz Cl36 vagy 6000MHz Cl36-ok nem jók. Ebből van a webshopbokban a legtöbb és jobb áron .
AMD hivatalosan csak 5200MHz-ig támogat. -
Sev!er
aktív tag
Sziasztok!
A mai nap megrendeltem mindent az új gépemhez és csak most csekkoltam le én hülye, hogy a memória amit rendeltem (KF560C30BBEK2-64) csak akkor jelenik meg az alaplap (Asus tuf b850 plus wi-fi) támogatott memóriái között ha a ryzen 8000-es szériát választom ki és nem a 9000-es szériát amit ugyancsak ma rendeltem meg (9800x3d). [link]szerintetek mondjam vissza a megrendelést es keressek másikat, vagy csak a lista nem feltétlenül friss (elég új a lapka, gondolom ilyen is lehetséges)
köszönöm!
-
mafxlame
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék. A két kit közül melyiket válasszam? Azt gondolom, hogy közel tökmindegy de mégis...- Kingston 6400MHz DDR5 (2x16GB) Fury Renegade RGB (KF564C32RSAK2-32)
- G.SKILL Ripjaws M5 RGB (2x16GB) DDR5 6400Mhz CL32-39-39-102 1.4V Black F5-(6400J3239G16GX2-RM5RK)
Más most nem jönne szóba, a két kit már itthon van (az okot ne firtassuk...)
A környezet: Asus Prime z790-P wifi, i5 14600fk -
kutga
nagyúr
válasz
Aprósólyom #66048 üzenetére
Most egy 4 gigás van benne egyébként.
-
FireShadow
senior tag
13 éves gépben 4db-os Corsair Dominator Platinum kit CMD16GX3M2A1600C9 9-9-9-24
egyik eleme meghót (aztán random kivettem az egyiket és azóta minden jó lett + volt memtest, ami piros volt előtte, és okés utána, de majd kipróbálom hogy a slot-tal volt-e a baj, a túlélőkből egyet átrakva oda). Mindegy, de nagyon hiányzik az a plusz 8GB, míg új gépet nem sikerül venni.Helyettesíthető-e egy: Corsair CMZ8GX3M1A1600C9 Vengeance 8GB (1x8GB) DDR3 1600 Mhz CL9 fajtával? (Nem nagyon találni ugyanolyat főleg nem értelmes pénzért, egy 10-15 ezret szánnék rá, ami 1 modul jobb esetben..) Jobb-e ha ilyesmiből egy dual kitet szereznék, ezzel feláldozva (és eladva) egy működő példányt a régiekből? Lenne bármi előnye hogy 2-2 ugyanolyan és nem 3+1?
Elvileg ugyanolyan főbb időzítések és paraméterek mindkét fajta, csak a borda és a design a szembeötlő különbség, de nem látok alá, hogy milyen kiosztású meg ilyesmi.
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
válasz
Aprósólyom #66045 üzenetére
Van közte régebbi is.
HL2 több, mint 20 éves.
-
kutga
nagyúr
válasz
mefistofeles #66035 üzenetére
Csak érdekességképpen gondolkoztam azon, hogy nem tudnám-e megúszni ezt az évet 8 giga rammal. Amit kaptam, végülis egy teljesen jó kit, az eladóval talán meg tudunk egyezni valami érték egyeztetésben, és elhasználom. Őszintén semmi kedvem megint alkatrész után rohangálni, nem csak ezt a gépet fejlesztettem, hanem a másikat is, kellően elegem lett belőle. A felhasználás általános irodai, kis böngészés, hétvégén kis játék, kb 10-15 éves címekkel. Elég lenne erre 8 giga vagy már nagyon cinkes? Az oprendszer W11 Pro, ha ez számít.
-
hangya7
tag
Sziasztok!
Van egy ASUS Rog Strix z690-a gaming wifi d4 lapom. A proci i5-13600k, illetve eredetileg volt benne egy 2x16Gb Kingston Fury Renegad 3600Mhz CL16 ram (később vettem hozzá még egy ugyan ilyen kitet). A QVL listán szerepel a kit de csak 1,2 slot esetén, 4-ben viszont nem. (A többi komponens : ASUS 6800XT, Coller Master MWE 750, Samsung/kingston SSD)
Kb 3-6 hónapja (nem emlékszem pontosan, de szeptemberben még nem volt gond) azt vettem észre, hogy néhány játék (pl Fortnite) rebootol. Kipróbáltam OCCT-vel és combined tesztben szintén újra indul a gép (szimpla memória/CPU/GPU/PSU tesztben nincs probléma).
Mivel volt időközben Windows upgrade/downgrade. BIOS upgrade/downgrade, nem tudom mikor "romlott el" a rendszer. Most Windows 11 Pro 24H2-van fent a legfrissebb 4101-es BIOS-al.
A RAM-ra gyanakszom (amint XMPI/XMPII-ben használok), mert korábban volt olyan, hogy pl. áramszünet utáni restart-kor a DRAM QLED világított és nem indult a gép, de a CMOS reset helyre hozta.
Van öteletetek, hogy mivel tudnám elérni, hogy újra stabil legyen a rendszer? DRAM voltage-ot próbáltam növelni (1.35V->1.5V), de az biztos nem elég.Előre is köszi a segítséget!
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
zozoz1 #66037 üzenetére
Azért azt hozzátenném septibe, hogy ha xmp akarod használni akkor 0 értelme a magas frekinek. Ha kézzel megszorongatod a ramot, akkor meg egy 7200cl32höz képest nem hoz annyira nagyot játék alatt egy 8600cl38. Ami baromi nagy lépés, ha akár egy xmp 6400cl32 helyett egy kézzel megszorongatott 6400cl32t használsz. Tehát a lényeg, a subokban van, nyilván a freki is számít valamennyit. A 8600mhz meg 2x24 hynix M kittel van, vízzel hűtve. 2x16 adieal 8200cl36ig jutottam, ez a lap rühelli az adiet.
-
kutga
nagyúr
válasz
mefistofeles #66035 üzenetére
-
Ha jól látom a procidat akkor ez simán rendben van. Azért nézd meg az alaplapod támogatási listáján szerepel e ez a memória, nehogy meglepetés érjen. Plusz nyilván lemondasz így a dual-ról de átlagos felhasználásra szerintem simán jó lesz, amíg az ideálist meg nem találod.
-
kutga
nagyúr
válasz
mefistofeles #66026 üzenetére
Addig is viszont valami kell a gépbe, hazafelé el tudok hozni egy ilyet, ez mennyire vállalható, átlagos felhasználásra? [link] Nem feltétlen újonnan.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
zozoz1 #66029 üzenetére
Leírom még egyszer.
Z790ből a 4 slotosok asusból kb 7200mhz
Z790 maximus hero 7600
Apex meg felette.Ha olcsón akarsz brutál lapot, akkor vedd az asrock z790i lighningot (itx). Ez biztosan tudja kezelni a magas frekis ramokat.
Sajátom, 8600cl38: [link]
Cserébe macerás szerelni és bután fest nagy házban.
[ Szerkesztve ]
-
zozoz1
aktív tag
Üdv mindenkinek,
Rövid kérdésem lenne.
Most van egy B760 lapom. A 7200-es és a 7800-as ram is egységesen lebutítva csak 7000-en lesz stabil a lapban. Annak ellenére hogy az Asus Rog Strix B760-F gaming lapot a gyártó 7800Mhz-el hirdeti (amit nem értek hogy hogy merik ha nem tudja?).
Ha ugyan ezt a lapot megveszem Z790-ben, az tudja majd kezelni a 7800-as ramomat? Vagy Maximus kategóriában kell gondokodni?
Köszi a válaszokat... -
-
-
kutga
nagyúr
válasz
mefistofeles #66019 üzenetére
Ettől tartottam, akkor én néztem be, nézek valami mást.
-
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/urak!
Vettem itt az aprón 2 darab egyforma, 8 gigásnak hirdetett ram modult az adatlapomon szereplő konfigba, egész pontosan ezeket.
Be is tettem, a biosban viszont csak 2*4 giga jelenik meg, hirtelen rákeresve az interneten ez valóban csak egy 8 gigás kit? Megnéztem újra, a hirdetésben egyértelműen 2*8 giga volt feltüntetve, bár nyilván én is utána nézhettem volna jobban. -
Baryka007
őstag
válasz
Aprósólyom #66016 üzenetére
Egyébként sem árt soha egy tiszta Windows... Én elhiszem, hogy ez megtörtént. És én is BIOS bugra tudok csak gondolni ... Talán bent ragadt a régi ramból valami XMP foszlány, és rosszul állítja be, annyira elég hogy induljon de nem lesz stabil, és ezért nem tölthet be a Win ..
Így lenne logika az egészben. De tanácstalan vagyok, a Win reinstall meg nem árt, meg kell próbálni
-
Aprósólyom
addikt
1. Vagy egy BIOS bug -> BIOS factory reset
2. Win reinstall. Win7-nél volt egyszer olyan esetem, hogy RAM upgrade után nem akart az Istennek sem bebootolni a WIN7. Crashelt win betöltés közben. Visszatettem a régi RAM setupot, egyből betöltött a WIN7, vissza az új RAM setup és megint nem crash win boot közben. Ha jól rémlik az még egy régebbi 2500K+Z67 kombóval esett meg.
Csak a win reinstall után lett hibamentes az új RAM setuppal a PC. Ha más meséli el nem hiszem neki, de mivel velem történt.... Azóta sem tudom mi, csak valamilyen BIOS bugra tudok gondolni. Már nem emlékszem, hogy próbáltam-e anno BIOS resetet. Pont ezért, ha BIOS reset (akár többször is) nem segít, akkor marad a reinstall. -
Gyuri27
félisten
válasz
Szabikaa20 #66013 üzenetére
"indító file-ok pont azon a 2GB lehetnek"
Nem.
Vagy a ram vagy a slot (esetleg ez koszos belül) hibás. De inkább a ram az.
Amikor indulna a win ugye pakolgatja amit kell a ramba és ott hibára fut. Ettől meg elhasal.
Valamilyen formában bird müködésre a vasat. Előtte penről futtatható memtestet készítsd elő (win alól nem tesztelünk ramot!). Aztán nézd meg, hogy hibás-e a ram. 99% hogy lesz hiba.
Akkor az élet egyszerű. Ha nem hibás a ram akkor érdekes a történet.
Persze valami gigszer még telepitéskor adóthatott. Akkor pedig egy win telepítő és javítás. Aztán látjuk a többit. -
Baryka007
őstag
válasz
Szabikaa20 #66013 üzenetére
Noh, akkor most így feltetted a kérdést rendesen
Mert ha csak a Win nem indul azzal a setuppal, akkor teljesen más felé kéne gondolkozni, és így most egyből nem is tudom merre kéne....De szeretnék még egy dolgot pontosítani, ha kiveszed a 2GB os modult és nincs helyette más, akkor indul a Windows, vagy akkor sem ?
A felcserélése a moduloknak segíthet, azt valóban kipróbálhatod[ Szerkesztve ]
-
Szabikaa20
őstag
válasz
Gyuri27 #66011 üzenetére
Nem….a benne lévő 4gigással nem indul.Felcserélni nem próbáltam még, de kipróbálom.
Ez egy régi HP G62 noti.
Nem kompatibilitási gond van,mert a BIOS felismeri a 8GB RAM-ot,csak gondolom a windows indító file-ok pont azon a 2GB lehetnek, így mikor kiveszem akkor hiányzik és már nem indul a Win.Ha visszateszem normálisan elindul ahogy kell neki.Baryka007: Igen így,ahogy írod.Postol a gép csak mikor már töltődne be a Win akkor kijön olyan szomorú fejecske,hogy hiba történt és újra indul. Ha visszateszem a 2GB RAM-ot rendesen beindul ahogy kell.Ez régi noti itt XMP beállításokat nem látok.
A kék ami az A slotban van az a 2GB-os a zöld B slotban pedig a 4GB-os van.És a 2GB-ost szeretném 4-re kicserélni.
-
Baryka007
őstag
válasz
mefistofeles #66007 üzenetére
Ezt egyszerű megtudni. CPU - Z letölt... Majd átmész az SPD fülre.
És ha 4 slotos alaplapod van, akkor egymástól két slot távolságra kell lennie a két memóriának tehát: 1-3 vagy 2-4
És ha 2 slotos alaplapod van, akkor elég csak annyit megnézni, hogy mindkét slotban érzi-e a memóriát az alaplap. Mert ha igen, akkor az csak dual channelben mehet onnantól
Szabikaa20:
Teljesen nem tiszta, tehát postol a géped a 2gb memória nélkül, csak a Windows nem indul ?
Vagy ténylegesen nem is postol a gép ?
Egyébként gyanítom hogy az utóbbiról van szó, mert annak több logikája van.
Ha abból indulok ki, akkor ez azért történhetett, mert az XMP-t abból a slotból olvassa be a BIOS ... És azzal képes elindulni. Ha különböző XMP profillal rendelkeznek a memóriák, akkor a lazábbat, gyengébbet tedd abba a slotba. És próbáld meg úgy ![ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
válasz
Szabikaa20 #66010 üzenetére
Húúú.
Elöször is a benne lévő 4 gigással (csak azzal) indul a gép?
Ramokat ha felcseréled a slotban mi a helyzet.
Egyébként mi ez a noti?
Ha nem ram, kompatibilitási gond akkor miért kellene újratelepíteni?
Boot pen berak, csinálsz egy win javítást és kész. -
Szabikaa20
őstag
Erre senki?
Szétvan szedve a gép tegnap óta.Várom a megoldást(ha van).Köszi
-
Corsa02
őstag
válasz
Aprósólyom #66006 üzenetére
-
válasz
Baryka007 #65996 üzenetére
Köszi a válaszod.
Lefuttattam egy Superposition benchmarkot, egy TechpowerUp MemTest64-et, egy Burning tesztet és minden hibátlan eredményt hozott. Most már csak azt nem tudom, hogy egy nem támogatott memória kit esetén meg lehet e valahogy tudni, hogy dualban dolgozik e, illetve mit kéne letiltanom a biosban, hogy az a hibaüzi ne jelenjen meg bekapcsoláskor. -
Aprósólyom
addikt
Bárki, akinek van Corsair Vengeance LPX 3600 CL16 2x16GB vagy 2x8GB kitje (CMK32GX4M2D3600C16 vagy CMK16GX4M2D3600C16), az megtenné, hogy megosztja a tuning eredményeit?
Előre is köszi! -
Baryka007
őstag
válasz
Integrator #66003 üzenetére
Nem kell szétszedni, CPU-Z ben nézd meg a SLOT2 -t
-
Baryka007
őstag
válasz
Integrator #66000 üzenetére
Ezzel csak az a baj, hogy ez forrasztott memória ... Ezt nem fogod tudni bővíteni...
Ha csak nem rendelsz ilyen chipeket (lehetséges) és forrasztóállomással cseréled nagyobbra őket
Ha slot2.-ben is ugyan ez van. Akkor nem tudod cserélni, hagyományos eljárással[ Szerkesztve ]
-
saabtomi
aktív tag
válasz
Integrator #66000 üzenetére
Attól függ. Ha játék, vagy munka közben, nem futsz ki a 16Gb ból, akkor fölösleges a csere. Illetve lehet hogy valamelyik, integrálva van az alaplapon. De ezt nem tudom biztosan.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- Vicces képek
- Windows 11
- További aktív témák...