- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kem
addikt
válasz
Ren Hoek #26349 üzenetére
Nekem DDR2 kell, nem pedig DDR3. Azokrol pedig olyan tapasztalatot hallottam, hogy 4modult kezel csak 800-on (a proci). 2modullal nem hallottam meg ilyen gonrol amit irsz. Mindenesetre ha lesz idom akkor utanaolvasok, most csak munkahelyrol tudok par percekre net ele ulni. Egyebkent DFI + nForce 2-3-4-ben meg otthon voltam, de DDR2 nemem nagy homaly
.
-
kem
addikt
válasz
Ren Hoek #26340 üzenetére
A support listan nincsen 2Gb-os modul 1066felett. AMD alatt mt ertesz? Mindegyik platformot mindegyik chipkeszlettel? 790GX-rol nem hallottam eddig,h ennyire valogatos lenne. Eddig 1200as 4Gb-os Low voltage OCZ Platinum a befuto nalam, vagy Blade ugyanebbol. Megis a Dominatort ajanlanad?
-
kem
addikt
Erre valaki?
Haverom azóta várja,h mit akarok rendelni, mert együtt rendelünk pár cuccot.
Közben ő nagyon ajánlgatja a Corsair Dominatort, de valahogy mégis az OCZ felé húz a szívem.Pontosan ez lenne a kérdésem:
Ehhez a kombóhoz milyen 4Gb-os Kitet érdemes venni?
DFI LanParty DK 790GX-M2RS
AMD Phenom II X4 940BE
A lényeg az FSB tuning lenne, és az alacsony időzítések.OCZ Blade
OCZ Reaper
OCZ egyéb
Corsair dominator
vagy egyéb ram? -
kem
addikt
Ilyen ramot is tudnék venni 20k-ért átszámítva: OCZ DDR2 PC2-9600/ 1200MHz / Blade Series / Low Voltage / 4GB Kit :
1200MHz DDR2
CL 5-5-5-18
4GB (2x2048MB)Dual Channel Kit
1.80 Volts
1.85V EVP* (Extended Voltage Protection)
Pure Aluminum Heatsink
OCZ Lifetime WarrantyPart Numbers: OCZ2B1200LV4GK
pablotaxi69:
Szia!
Inkább az alaplapod chipkészletén múlik, hogy milyen ramot tudsz beletenni. 100, 133MHz-es SD-k mennek bele egyébként. Ha 1oldalas akkor tutira megy, viszont ha 2 oldalas (főleg ha 256-os vagy nagyobb), akkor nem biztos,h megy a lapban. Egy viszonylag nagy tányérméretű vinyóval is sokat lehet gyorsítani a rendszeren, mert a régi vinyók piszok lassúak. Mi az alaplapod pontos típusa és milyen porendszert akarsz a gépre tenni?
-
kem
addikt
Sziasztok!
Végre össze tudok rakni egy nagyon fasza "High-End" konfigot magamnak, és nem szeretnék befürödni a memóriával. Melyik ramok a legfrankóbbak DDR2 vonalon? DFI DK 790GX-M2RS lapba kellene egy 940-es Phenom II mellé.
3szempontom van: legyen max 100Font körül, 2x2Gb legyen és véletlenül se legyen ez a szűk keresztmetszet amikor kihajtom a procibol a maximumot...Eddig ezt találtam: OCZ OCZ2RPR11504GK DDR2 PC2-9200 1150 MHz Reaper HPC Edition 4GB Dual Channel Memory (->hivatalos honlap<-)
Mit ajánlanátok még ezen kívül? Szeretnék pár lehetőséget összegyűjteni, hátha az egyikre rátalálok jó áron. Van ilyen, hogy legjobb DDR2? Régen a Supertalenteket nagyon ajánlottátok, de itt UK-ben nem nagyon lehet kapni, pláne nem 4Gb-os kitben, -
kem
addikt
Nem mindig, de P3- \ s939 AMD-ig legtöbbször az az egészséges.
Ez milyen ram?SD ugye? Mert akkor mind1 milyet teszel mellé, főleg ha lehet állítani az órajelet.
#21437 nesdamm:
nem igazán éreznél gyorsulást. Tuning és bővíthetőség szempontjából érdemes maximum. Időzítések hogyan változnának? -
kem
addikt
Sziasztok!
Adott egy MSI P35 NEO Combo alaplap, 2*1Gb/800 CSX, és egy E52000.
Mire számíthatok? Mekkora fesszel és mennyit fog menni benne ez a ram?
A tuningra kb 1 órám lenne beállítani, ha azalatt nem megy stabilra, akkor marad alapon. -
kem
addikt
Na végre... most már értem az egészet, köszönöm a válaszokat!
-
kem
addikt
Na végre... most már értem az egészet, köszönöm a válaszokat!
-
kem
addikt
Sziasztok megint!
Ha Q6600-hoz 1066-os ram passzol (FSB:266),
akkor 400-ra húzott FSB-vel 1600MHz-en futó ram lenne a legjobb?
Vagy már mindenki össze-vissza visszaosztja a ramját? -
kem
addikt
válasz
pokol ura #17665 üzenetére
Ezek közül melyik legyen szerintetek?
Akonfig: Gigabyte P35-DS3P + Q6600Crusial
Ballistix BL2KIT12864AA1065 - 14k (használt)
spec.: 2x1GB 1066 5-5-5-15 2.2vSuperTalent
T1000UB1G4 - 14k (használt)
spec.: 2x1GB DDR2-1000 4-5-4-15Ez az OCZ hova érkezett? ősembernél csak 1150-es 5-5-5 répert látok.
linket adnál? -
kem
addikt
-
kem
addikt
válasz
gtasystem #17652 üzenetére
Ja, hogy neked ez volt a kérdés. Azt hittem egyértelmü, de kifejtem,h átlátható legyen. A +2Gb memória nem lassít semmilyen esetben sem, ha a többi érték ugyanaz(MHz, időzítés, st...). Viszont csak akkor érzel gyorsulást, ha 2Gb-nál többet használsz, mert akkor nem a vinyón lévő lapozófájlba(ez a virtuális memória része, ha betelik a memória, akkor a vinyón elkerekít egy részt, és virtuálisan RAMnak használja) akar írni/olvasni a maga 60-80Mb/secundumjával(amire a vinyó képes), hanem a RAMot használja, ennek a 100x-os sebességén(6-7000Mb/sec) Amikor nálam megy a Crysis, akkor 1,9Gb memóriát használt a gép, 100Mb körül szabadon volt, a vinyómat meg nem piszkálta, mert nem használta a lapozó fájlt.
Úgy gondolom érdemes 3.5Gb-ot is használni(4Gb +32bites oprendszer), mert 2-3Gb-nál többet nem egyszerű beletömni a memóriába egy átlagusernek. Ha részecskéket modellezel, akkor meg a 16Gb is kevés
-
kem
addikt
Sziasztok!
Q6600 és Giga EP35 DS3P rev1.1-hez milyen ramok passzolnak?
Most meg vagyok elégedve a 2Gb-al, talán elég lesz platformváltás után is.Milyen ramot ajánlanátok ezekhez ősember portékái közül?
A proci valszeg 400 vagy a fölötti FSB-vel fog menni. A lényeg, hogy minél gyorsabb legyen a ram írás olvasás elérés...
Ilyesmiket néztem:Tracer BL25664AL80A - 20k
spec.: 2x2GB 800 4-4-4-12 2.0vTracer BL12864AL106A oem - 15k
spec.: 2x1GB 1066 5-5-5-15 2.0vEzek kb ugyanazt tudják ha jól gondolom, a jobb időzítések miatt?
-
kem
addikt
válasz
CsodaPOK #17500 üzenetére
Akkor EP43-DS3
a memória eltérés inkább tömörítésnél, renderelésnél, vágásnál jön elő szerintem. -
kem
addikt
válasz
CsodaPOK #17497 üzenetére
Én ilyet vennék: GA-EP35-DS3
-
-
kem
addikt
Sziasztok!
memtest3.4a és a memtest+ között mi a külömbség?
-
kem
addikt
válasz
nadam69 #16501 üzenetére
ha 900MHz és 3Gb vs. 2Gb közt kellene választanom, akkor inkább 900MHz=tuningot választanám. de ez attól függ fotosop/videóvágás/renderelés a fontos, vagy csak valami átlagos. Nekem sose sikerült játékkal vagy videóvágással 1,9Gb ramnál többet használnom.
De a procituning meg nálam sokat számít... -
kem
addikt
válasz
Killer man #16372 üzenetére
hehe ez jó...
Te Everest Home-mal mértél, ő meg Everest Ultimate-val...
Próbáljátok meg ugyanazzal a kiadással -
kem
addikt
válasz
szimcsi #16331 üzenetére
Az előbb ezt írtad:
Bios szerint:
DDRII1: 512MB/266mhz(DDRII 533)
DDRII2: 1024MB/266mhz(DDRII533)Ezek szerint az 1-es és 2-es foglalatban van egy-egy nem egyforma ramod.
Így van? Úgy kéne, hogy a 2db 1Gb-osat beteszed 2 ugyanoolyan szinü foglalatba.Vagy nagyon benéztem valamit?
szerk: Na most látom csak 2db ddr2 foglalatod van, akkor lényegtelen amit az előbb írtam.
Csak a 2db 1Gb-os ram van a gépedben? -
kem
addikt
válasz
johnny82 #16185 üzenetére
Szia!
Nos ez úgy működik, hogy a ramjaid szépen mennek Dualban, minden ok velük.
XP-nél (32bit) a felhasználói szintű alkalmazásoknak 2 GB memória áll rendelkezésükre, ám egy kapcsoló segítségével ezt az értéket 3 GB-ra tolhatjuk ki."
A /3GB kapcsolót a boot.ini-ben lehet bekapcsolni, ám ezzel bánjunk óvatosan, hiszen a WIndowsunk indítóképességét kockáztatjuk, ha valamit rosszul csinálunk."A boot.ini tartalma:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /fastdetect /3GB"
Tehát mindössze annyit kell tennünk 32bites XP esetén, hogy a boot.ini [operating systems] sorának végére a /3GB-os kifejezést beírjuk. Ezután a memóriaigényesebb alkalmazások 2 GB helyett maximálisan 3 GB memóriát igényelhetnek"Holnap kiegészítenek a szakik, egyelőre ennyi.
-
kem
addikt
válasz
Sziszifeca #16067 üzenetére
mennifog az azok alapján amit leírtál.
-
kem
addikt
válasz
Gyuri27 #16059 üzenetére
Ilyen ramjaim vannak: KHX3200AK2/2G.
Ezek szerint a 7. oldalon, csak 480MHz-en ment nekik 3-3-3-7-en 2,8V-on.
Na én már 500-ig eljutottam ugyanezzel a fesszel és időzítéssel.
Szeretném ezt feljebb tornászni, és ehhez kérnék segítséget.
Pl a "subtiming?!"okat kell-e állítgatnom? Alaplapomon lévő konfigról van szó.
Érdemes-e biost frissítenem... mindenféle ötlet érdekelne... -
kem
addikt
Van még itt valaki aki képben van ddr1 tuningban?
-
kem
addikt
Sziasztok!
Egy gépet kell összeraknom, és most át kell variálnom kicsit,
mert a kinézett használt ram+proci meg ramot nem tudom megvenni.Ezekhez ajánlhatnátok ramokat, amiket ősembertől vennék:
INTEL Core2 Duo E7200 2.53GHz
Gigabyte GA-EP35-DS3Kérdésem:
2, vagy 4Gb legyen, hány modulban?
16, max 20k-t szánnék rá.Gamerkonfig lenne, és a procit idővel majd húzná a tulaj.
-
kem
addikt
Sziasztok!
Van egy Cus2 vagy milyen i815-ös lapom, benne 2*256Mb SDRAM.
Hogyan tudnám ezeket fixen letesztelni?
Memtest86 hibátlanul megy 4,5órája. 3 Pass. Ez elég lehet? -
kem
addikt
válasz
Jon Mathias #13770 üzenetére
Már megrendeltem tegnap délután 2db 2oldalas Infineon-t.
Remélem jólessz. -
kem
addikt
Sziasztok!
P3-as alalpapba milyen ramot vegyek ami tutira jó neki?
2*256ot veszek. 2*1 1 oldalas lenne a legjobb? -
kem
addikt
Tökjó, már egy hete ki van kapcsolva a lapozófájlom ideiglenesen, de még semmi nem nyavajgott érte
meglepő
-
kem
addikt
válasz
t-bali3 #13322 üzenetére
Szia!
Egyáltalán nem árt neki a 230MHz ha hírja hibázás nélkül.
Inkább a melegedés okozhat gondot, de az csak akkor számottevő, ha több feszt adsz neki.
Egy normális egyszerű házszellőzés mellett, nem rövidül az élettartama a ramoknak, vagy max 20év helyett 18évig élnek.Ha szánsz rá 1-2ezrest, akkor rakhatsz rá hűtőbordákat, de szerintem felesleges 2.6V-hoz.
-
kem
addikt
Infineon ddr-nek mennyi feszt szabad adni?
Vagy hogyan jöhetek rá,h mennyit bír? -
kem
addikt
válasz
FehérHolló #12103 üzenetére
Hmm. Én úgy vettem észre az ilyesmi gépeimen, hogy nem megy sok rammal,
ha nem együtt megy a procival, meg belekeverednek az időzítésekbe néha.
Volt már 2,4Northwood, 2,0-2,4-2-6 Celeron, meg ilyenek. Mind hasonló lappal. -
kem
addikt
Még mindig nincs itt senki, aki tudna infót az Infineon BE-5 Ramokról?
DDR"1" -
kem
addikt
Jézusom
Ez ám a halandzsa!
Az 1T nem olyan dolog amit csak a márkás ramok tudnak.
Az nForce 3 nem bírja a 2-nél több modult 1T-ben hajtani,
az nForce4 pedig a 4modult viszi csak 2T-ben.
Nem a memória nem engedi magát
Márpedig az A64-ek integrált memória vezérlője miatt az 1T nagyon fontos a gyorsasághoz.Nem értem miért nem akarják az emberek a legjobbat kihozni egy gépből,
amikor csak egy pici időt kell ráfordítani, nem pedig pénzt.szerk: a márkás ramokat meg fölösleges is kiejteni a száján olyannak aki 333-on hajtaná őket 2T-ben SPD-n(bevésett időzítések). Arra a merry christmas ramok is megfelelnek.
-
kem
addikt
Akkor vennék 1db 1Gigásat, és betenném 3. modulnak.Aztán vagy működik vagy nem.
NVIDIA nForce 4 Ultra chipset nem csipi a 3-4 modult.
Nem a csak Dual Channelt bukhatod vele, hanem az 1T-t is,
ami viszont nagyon lelassítja a gépet.
Akkor inkább az 1Gigásat használd párban egy 512Mb-osssal.Ezt inkább az alaplapod topicjában kellene folytatni, ők meg tudják mondani, hogy hogy bánik a 2-nél több rammal ez az alaplap.
-
kem
addikt
válasz
Ősember #11948 üzenetére
Oké, én lehet, hogy kihámoztam amire gondolsz, de aki nem ért hozzá, annak mintha nem is magyarul lenne ez a hszed. Mint amikor a Slidersben mindig valami pofonegyszerü IT-s dolgot akarnak boinyolultam magyarázni, és elhadarják. Pl hogy mi a különbség a BMP és a GIF közt
-
kem
addikt
A 25-ös Prime tud több szálon futni, a 24-est meg úgy kell, hogy csinálsz róla egy másolatot egy másik mappába, és átnevezed az indítófájlt(ezt nem is biztos, hogy kell).
Így 2db Prime fut egyszerre. -
kem
addikt
Na most itt tartok a vassal:
480MHz 2,8V
3-3-3-7 1T
Opteron:9*240
Írás/Olvasás/Késleltetés eredmények jobbak mint CL2-ben 400-on.Eddig nemrossz 2*1Gb létére
Már annyira vágytam ezekre a ramokra!!!
Nem is melegednek, jó hűvösek a bordák.Prime fut, remélem holnap ilyekor kell csak lekapcsolnom.
Megyek is a kivel érdemes üzletelni topicba
-
kem
addikt
Sziasztok!
Valakinek vannak tapasztalatai ilyen DDR ramokról?
Kingston HyperX PC3200 KHX3200AK2/2G 2GB Kit
Az érdekelne, hogy ezeklet a chipeket mennyire szabad feszelni, és mit várhatok el tőlük egy DFI-ben egy Opteron mellett.
2,66V-on megy 2-3-2-6on 400on,
de szeretném kihasználni az opteront is,
ami meg megy 9*250-et.
9*250 CL3-nál tényleg jobb a CL2 9*200? -
kem
addikt
Sziasztok!
Most készülök venni 2*1Gb DDR ramot, és az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnám a legkeményebben letesztelni? 1 Hét próbagarit kapok, és elég drága ahoz hogy mellőzzem a tesztelést.
Mivel nForce4-em van, a memtestben nem igazán bízom.
Akkor marad a prime95 2 szálon?
2magos Opteronom van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston)
- Kingston FURY Beast RGB 32gb ( 4x8gb ) DDR4 3200MHz
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- G.SKILL Trident Z5 RGB 32GB(2x16GB)KIT DDR5 7200MHz CL34 XMP
- Kingston Fury 2x16GB DDR5-6000 KIT (KF560C36BBEAK2-32)
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged