Hirdetés
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DPD tapasztalatok
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Bambanő háza tája
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Asszociációs játék. :)
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
-
LOGOUT.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
barnam_
nagyúr
válasz Sziszifeca #12221 üzenetére
A memória legalább csak szinkronban mehet az FSB-vel, tehát ha 400-as FSB-t állítasz be, a ramok 400 Mhz-n fognak menni (DDR 800). Ennyit bírnia kell, hiszen 800-s ramjaid vannak.
Ha nem bírná DDR 800 felett, akkor az időzítéseken kell lazítani. Auto-ra állítod, és valami 5-7-7-21-t fog beállítani. -
barnam_
nagyúr
válasz Sziszifeca #12227 üzenetére
Használhatsz.
Most 5-5-5-18-on megy, lazítani hogyan tudok? Mennyire állítsam be???
Rakhatod pl. 5-6-6-20-ra is, de csak akkor van értelme, ha 5-5-5-18-n nem bírja.Valamint melyik szám mit jelent (ez érdekel), tudtok valami ilyen oldalt?
Most perpill nem tudok ilyen oldalt, de használhatod a keresőt, találni fogsz. -
Des1gnR
őstag
válasz Sziszifeca #12230 üzenetére
"A memóriaterületen az adatok sorokban és oszlopokban van elhelyezve. Az egyes chipek kapacitása határozza meg a sorok és oszlopok számát a modulon. Ha sok tömb található, akkor memory bank (oldal) is képződik.
Az egyes chipek elérése kontroljel segítségével történek. A sor címzése a RAS (row address strobe), az oszlopé pedig a CAS (column address strobe). Van még write enable (WE), chip select (CS) és számos egyéb parancs is (DQ). Azt is fontos tudni, hogy egy adott pillanatban melyik sor az aktív a mátrixon belül.
A modern számítógépekben a parancsok sebességét általában a BIOS határozza meg, ez általában 1-2 ciklus. Ez azt mutatja meg, hogy a RAS mennyi idő alatt kerül végrehajtása a chip kiválasztása után.
A memóriavezérlő kiválasztja az aktív sort, ám mielőtt az ténylegesen aktívvá válna, s lehetne küldeni a CAS jelet, a vezérlő 2-3 ciklust vár - tRCD (RAS-to-CAS delay). Ezután jöhet az olvasási parancs, amit szintén késleltetés - a CAS latency - követ. A DDR RAM-oknál a CAS latency jellemzően 2, 2,5 vagy 3 ciklus. Miután az idő letelt, az adat a DQ lábakra kerül. Az adat lekérdezése után a vezérlő ismét deaktiválja a sort, amit a tRP idő (RAS precharge time) alatt történik meg.
Van még egy technikai korlát: a tRAS (active-to-precharge delay). Ez azt jelzi, hogy legkevesebb mennyi cikluson keresztül kell aktívnak lennie egy sornak, mielőtt deaktiválni lehetne. A tRAS átlagosan 5-8 ciklus.
Az időzítéseket általában fontosságuk sorrendjében szokták feltűntetni:
2-3-2-6
CAS-RAS to CAS-RAS precharge-active to precharge"Anubis_9: Az hogy egyes modulok bírják az nem azt jelenti hogy minden egyes modul bírni fogja, de más gond is lehet
[ Szerkesztve ]
v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
Des1gnR
őstag
válasz Sziszifeca #12246 üzenetére
2,1V al nem lesz gondja
v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
barnam_
nagyúr
válasz Sziszifeca #12246 üzenetére
Minek emelsz feszt, ha 800-n megy a ram?
holinorby: Láma kérdések helyett inkább olvasd el az első hozzászólást.
-
barnam_
nagyúr
válasz Sziszifeca #12252 üzenetére
Gondoltam
-
Brumi˘
addikt
válasz Sziszifeca #12490 üzenetére
Aktív hűtéssel max 2,2V.
-
Brumi˘
addikt
válasz Sziszifeca #12492 üzenetére
Elméletileg nem halhatna meg, de gyakorlatba nem tudni milyen chip van rajta. Sógornak már lassan 1 éve mennek 2,2V-on a 800+os adaták.
-
danee91
senior tag
válasz Sziszifeca #12502 üzenetére
Hi!
1000MHz-en CL4-be? Túl sokat akarsz. Sztem annak a ramnak elég a CL5, így is gyors. CL4-et sztem tuti nem bírná, max nagyon magas fesszel, de még lehet, h azzal se.ANDROID SZOFTVER SERVICE, -CSERE (PM) // XIAOMI REDMI NOTE 5 AI 4GB/64GB - MIUI 12.0.3
-
Thrawn
félisten
válasz Sziszifeca #12504 üzenetére
A CL4 alacsonyabb késleltetést jelent, azaz gyorsabb ramot.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Sziszifeca
őstag
válasz Sziszifeca #15935 üzenetére
Még 1 kérdés:
Melyik a jobb? 4x1Gb vagy 2x2gb?
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
Criton
veterán
válasz Sziszifeca #15936 üzenetére
tuning szempontból a 2x2
-
Mankó
veterán
válasz Sziszifeca #15936 üzenetére
2*2 1066os ramot vegyél. FSB miatt jobb az 1066. Ha pedig esetleg mégsem hajtanád ott, akkor az időzítéseket még lejjebb finomíthatod.
-
sgergi
veterán
válasz Sziszifeca #16029 üzenetére
1. Nem biztos, hogy a 4 modul ilyen szépen fog menni. Egyrészt mert az új memók lehet nem bírnak ennyit, illetve az északi hídnak is nehezebb 4 memót kezelni.
2. Nem csak azok mennek vele, hanem a lista azt jelenti, hogy azokkal tesztelték, és azokkal működik. Más memóriákkal is működhet, csak nem bírnak mindent letesztelni. 2*2-őt kezeli, de az is kérdéses, hogy meddig húzható. (bár jobb választás, mint a 4*1, általában.) -
Viperator
őstag
válasz Sziszifeca #16067 üzenetére
800 MHz-en fognak menni.... egyformát érdemes tenni!
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
Viperator
őstag
válasz Sziszifeca #16069 üzenetére
Ha 1000 MHz-en megy stabilan a 800 MHz-s memória, akkor jó, a másik csak 1000 MHz-en fog menni.
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
kem
addikt
-
sgergi
veterán
válasz Sziszifeca #16080 üzenetére
Boot lemezről ajánlott, mert a win mindig lefoglal magának valamekkora memóriát, és az így nem lesz tesztelve.
-
lsc
nagyúr
válasz Sziszifeca #16111 üzenetére
Azok a ramok Extrem Edition-ok, biztosan mennek 800 fölött, igaz függ a laptól is, de egy gyengébb lapban is menniük kellene 900 körül .
Az élet kegyetlen .
-
G4ga
őstag
válasz Sziszifeca #16114 üzenetére
mi 8*450 FSB melett használtuk, két ugyan ojan konfigban!
egy harmadikban pedig geil ultrák voltak, ott asszem 3.5 ketyeget a proci! mert a 3.6 már nem birta! - simán mentek gond nélkül!
Giga P35 DS3 a tied elödjében![ Szerkesztve ]
-
G4ga
őstag
válasz Sziszifeca #16117 üzenetére
nem egy picit megkelet emelni, asszem 1.4V volt!
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Sziszifeca #16111 üzenetére
Nekem pont ilyen kombóm volt. 6750+A-Data 800+.
450-es FSB-vel 3,6 és 900. Egyszer véletlenül úgy felejtettem és 11xx-en ment a ram napot...azzal sem volt gondja.
Én annó így használtam:
Proci: 1.476v
Memó: +0.2v
MCH: +0.1vP35DS3-ba
-
gooool
őstag
válasz Sziszifeca #17257 üzenetére
Itt is segítek egy kicsit!
Szerintem DDR3-ba most ne ölj pénzt még,mert csak 1600MHz fölött van értelme,azok meg igencsak drágák.Lehetne mondjuk egy Gigabyte EP45-DS3 lap egy E8400-as procival(Quad nagyon drága és csak professzionális dolgoknál vennéd hasznát,ezt meg 4Ghz-ig fel tudod húzni és minden igényedet ki fogja elégíteni),RAM-nak pedig GEIL Black Dragon 2×2Gb 1066Mhz DDR2 CL5 KIT.Remélem tudtam segíteni!Üdv, Balázs
-
yolan
őstag
300-330-as kerettel szerintem mehet a p45-ds4-es lap (valszeg tovább ki helet vele húzni mint a ds3-al), de a 8400-el én is egyet értek, igne jó az ár/érték aránya. Amint írta a kolega is, ddr3-nál csak 1600 illetve magasabb órajelen, és cl7-es időzítések mellett lesz látványos a javulás, és nem csak a pénztárcád soványodik. Egy cl5-ben futó 1000-1200mhz-s ddr2-es szvsz jobb lenne. Pár post-al fentebb linkeltem egy ddr3 tesztet ahol 1600-as és egy 1800-as ddr3-as cl7-es ramokat teszteltek, és egy korábbi teszt eredményeit is hozzácsapták, amelyben tuning ddr2-es ramokat teszteltek, illetve egy 800-ast viszonyítás képen. [link]
Ha döntesz hogy ddr2 vagy ddr3 legyen, akkor szerintem jelentkezz újra, és akkor már pontosabban tudunk segíteni.
Amúgy ha már komplett gép, vga: hd 4850, táp corsair 520hx[ Szerkesztve ]
“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
Zsubi
őstag
Az én elképzelésem:
GIGABYTE GA-EP45-DQ6
INTEL Core2 Duo E8500 3.16GHz 775 BOX
GEIL Ultra 4096Mb DDR2 1066Mhz KIT
CORSAIR PSU-620HX
GIGABYTE GV-N26OC-896H-B GTX260 896MB PCIE (216sp)
SAMSUNG T220HD[ Szerkesztve ]
-
Zsubi
őstag
válasz Sziszifeca #17263 üzenetére
Szerintem nem hangos, engem nem zavarnak
Ha gondolod ezekből árakból még lehetne faragni egy kicsitNekem HX520-as tápom van szerintem neked is elég lenne az
[link]
[link]
Ilyen házam van, egy kicsit átalakitva
Sharkoon[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Sziszifeca #17269 üzenetére
Normál körülmények között a DDR2-es modulok nem nagyon mennek 1200MHz fölé, főleg nem 24/7-es beállításokkal. Ha az épülő konfigodhoz 1200MHz-en ketyegő RAM-ok fognak kelleni, akkor javasolt ilyen kit-et venni, mivel a tuning sosem biztos. Persze, ha itt visszaolvasol a topicban, nagyjából ki tudod szűrni, hogy meik 1066-osok mennek majdnem biztosan 1200 körül.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Sziszifeca
őstag
-
őstag
válasz Sziszifeca #17425 üzenetére
Hát lehet hogy baromságot mondok de szerintem 2.0V simán kell neki. Több nem, de annyi igen.
-
uborka3
tag
válasz Sziszifeca #17429 üzenetére
A processzor alapon megy?
-
uborka3
tag
válasz Sziszifeca #17431 üzenetére
Azonos everesttel ellenőrizted?
Esetleg próbáld meg 1000Mhz járatni a ramot, 4-4-4-12 -vel.
Egyébként ez az erdmény sem annyira kevés. -
uborka3
tag
válasz Sziszifeca #17433 üzenetére
Verzió szerint.
Winrar sebességteszt mennyi? -
uborka3
tag
válasz Sziszifeca #17435 üzenetére
Winrar-eszközök-sebességteszt
-
uborka3
tag
válasz Sziszifeca #17437 üzenetére
Szerintem jó a gép ahogy van, hogy az olvasás ennyi az egy dolog.
Legyen stabil, a sebesség megvan. -
pokol ura
senior tag
válasz Sziszifeca #17676 üzenetére
nem, ez 1db 2GB-os modul
pokol ura felhasználónak 34 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! MAI MSI MAG B550 Tomahawk;AMD Ryzen 5 5600X;Crucial Ballistix DDR4-3600 16GB K2;ARCTIC Liquid Freezer II 360;Asus TUF Geforce RTX 3060 12G V2;Seasonic Focus GX 750W;Fractal Design Meshify C
-
pokol ura
senior tag
válasz Sziszifeca #17678 üzenetére
a giga lap majdnem minden ramot megeszik, nagyon ritka az amit nem. a kingmaxot meg kedveli
pokol ura felhasználónak 34 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! MAI MSI MAG B550 Tomahawk;AMD Ryzen 5 5600X;Crucial Ballistix DDR4-3600 16GB K2;ARCTIC Liquid Freezer II 360;Asus TUF Geforce RTX 3060 12G V2;Seasonic Focus GX 750W;Fractal Design Meshify C
-
pokol ura
senior tag
válasz Sziszifeca #17686 üzenetére
természetesen vagy 2*1GB, vagy 2*2GB. mindig párosával
-
pokol ura
senior tag
válasz Sziszifeca #17690 üzenetére
most saját tapasztalatot irok
wd 160GB-os sata2-es vinyóm max 52000-rel másolt
samsung f1 250GB-os meg 68000-rel
döntsd elpokol ura felhasználónak 34 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! MAI MSI MAG B550 Tomahawk;AMD Ryzen 5 5600X;Crucial Ballistix DDR4-3600 16GB K2;ARCTIC Liquid Freezer II 360;Asus TUF Geforce RTX 3060 12G V2;Seasonic Focus GX 750W;Fractal Design Meshify C
-
DeadMeat
nagyúr
válasz Sziszifeca #17690 üzenetére
1tb-s samu csak f1 van.
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
DeadMeat
nagyúr
válasz Sziszifeca #17693 üzenetére
[link]
De ezt nem ide kéne,nem ram téma.Hát passz.ezt neked kell eldöntened.Nekem nem érné meg csak nagyon nagyon olcson gari nélkül.Bolti ár alatt jócskán.
[ Szerkesztve ]
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
HarryPotter
őstag
válasz Sziszifeca #18061 üzenetére
a saját tapasztalatom szerint elég a 2GB. Vista-ról beszélek, azon belül 32 bitesről.
my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
Sziszifeca
őstag
-
kaoszpapja
aktív tag
válasz Sziszifeca #20452 üzenetére
2x2gb 1066mhz
ha van ilyen crucial ballistix kit akkor olyat.
a buffalo firestix-et is tudom ajánlani, nekem is olyan van 2.1v-on viszi az 1200mhz-et cl5-ben.
annyi a lényeg ha tuningos memóriát akarsz akkor abban D9GMH vagy D9GKX-es micron chipek legyenek benne és akkor már nagy gond nem érhet[ Szerkesztve ]
-
lsc
nagyúr
válasz Sziszifeca #20457 üzenetére
Maga a ram nem magasabb, ha van rajta csilli-villi hűtőborda /és az magas/ akkor lehet magasabb .
Az élet kegyetlen .
-
kaoszpapja
aktív tag
válasz Sziszifeca #20477 üzenetére
mindenképp GEIL-t akarsz?
haveromnak ultrája van de az nagyon gané.
ha tuningra kell szerintem válassz mást. -
04ahgy
nagyúr
válasz Sziszifeca #20483 üzenetére
Ezt én is csak megerősíteni tudom. Elég sok a hibás közte, és mindenre jó, csak tuningra nem. Gyenge chipek vannak rajta. Gyárilag az 1066-os ultrára rá mernek írni ilyet, hogy 2,2-2,4V... Magáért beszél.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
kaoszpapja
aktív tag
válasz Sziszifeca #20664 üzenetére
Crucial tuningra. ocz-ben a reapert felejtsd el csak annyit tud amennyit a gyárba ráírnak.
-
aleister
veterán
válasz Sziszifeca #24798 üzenetére
A DDR3-mal mindenképp várnék pár hónapot. Ha lehet hinni az előrejelzéseknek, le fog menni az áruk (a DDR2 meg emelkedik).
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
04ahgy
nagyúr
válasz Sziszifeca #24798 üzenetére
Kingmax 1333-at vennék bele, DDR3. A kompatibilitása a legjobb, és később is tudod használni, ha lapot cserélsz.
Az más kérdés, hogy egy-két hónapot már én is várnék.
Ez egyben válasz Csorbi @ #24743 kérdésére is.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Gyuri27
félisten
válasz Sziszifeca #27839 üzenetére
Ha később lesz még 1 giga ram akkor az 1 gigás-t válaszd.
Amd - Radeon - Ryzen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nők, nőügyek (18+)
- Gitáros topic
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Elektromos autók - motorok
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- ADATA AM1P24HC4R1-BUNS 2x4GB 1Rx8 PC4-2400T-SA0-11 DDR4 2400 CL17 1.2V
- Eladó új bontatlan 16GB-s Kingmax ramok
- DDR3 - EDO RAMok - Retro - 4 GB - 512 KB - Corsair, Samsung, stb. - nagy mennyiség - több márka
- 2 GB / 800 MHz DDR2 RAM, Több db, 1 év Garancia + Számla!!!
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest