- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LGabor001
tag
ddr3 1-2 gb vagy ddr2 2-4 gb?
-
gr.bence
aktív tag
illetve nemtudom eldönteni hogy 4Gb kit-et vegyek vagy 4x1Gb?melyik felállás a jobb?
-
gr.bence
aktív tag
64bite rendszeren ha van hozzá minden driver és fasza akkor rendesen mennek a gamek vagy nem?
én eddig xp32 használtam de most vacilálok melyik milyen legyen fenn az uj gépen, játszani akarok meg szerkeszteni zenét filmet gondolkodtam vista64-ben is de nemtom az biztos hogy olyan os kéne ami kezeli a 4Gb ramot ennyi lesz a gépbe......
mit ajánlatok..
-
yolan
őstag
válasz
old gray #17186 üzenetére
Én Eset SmartSecurity-t használtam, abból van 64bites, képszerkesztésre gimp-et, az is gond nélkül ment. Winrar, tcm pipa. Jut eszembe, a xerox multifunkcióshoz nem találtam driver-t. Mindenhez volt csak ehhez nem. Szerintem egy próbát megér, a x64-es xp jobb mint a sima.
-
gr.bence
aktív tag
sziasztok
4Gb ramot akarok a konfigomba csak az a kérdés hogy melyik gyártó 800 vagy 1066 -os
hozzáértő emberek válaszát várom........lehetőleg 18vagy 20 alatt
főleg játékra,szerkesztésre kella gép...
kösziköszi előre is
-
-
-
Eagl3
veterán
Üdv.!
Azon gondolkodom, lassan dobnom kéne a gépbe még 2giga ramot, most 2x1giga Geil van benne.
Az lenne a kérdésem, h. számít valamit a dual chanel, vagy nyugodtan mehet bele 4 modul?
Mert ha nem igazán számít akkor veszek még mellé két ugyan ilyet akkor elvileg 1066-on mennek majd úgyis, jólgondolom? -
Gyuri27
félisten
válasz
old gray #17179 üzenetére
Ezt mondtam én is.
Nem az xp nem szereti a 4 gigát. Vistából is van olyan ami nem. 32 bites a 2003 szerver is mégis kezeli. Bill papa tudná ezt megmondani mit miért.Azt, hogy xp vagy vista alatt lehet tuningolni jobban a ramokat nem tudom. De egy biztos a 800-s ramok jobban húzhatóak mint az 1066-k (általában). Ugye 800 kingmaxok is sokszor mentek 1000 környékén is. Meg az is biztos (általában) hogy a 2x1 kivitel kedvezőbb a 2x2-l szemben.
toldy: jó az aram. Viszont laphoz vegyél ramot. Nézd meg milyen ramokkal kompatibilis a gyártó oldalán, ill itt a lapod totyikjában.
-
old gray
addikt
válasz
Gyuri27 #17175 üzenetére
Igazából már nincs is értelme tuingolnom, a P35-ös giga lapommal sikerült stabil 533-as FSB-t elérnem, így: cpu: 7*533=3733MHz, ramok 1:1-ben 1066MHz-n. Azt hiszem ez a legoptimálisabb beállítás. És nem kell semmit agyonfeszelni, 24/7-re marad. Már csak a vistát kellene feltelepítenem (vagy 64bites XP-t), egyelőre XP van page-file nélkül. Lehet az XP memória-kezelési problémája (4GB korlát...) miatt nem tudok annyira tuningolni 4GB rammal mintha Vistat használnék?
-
toldy
őstag
válasz
Gyuri27 #17152 üzenetére
helo,
egy giga 73pvm-s2h lapba mennnének , egy e5200 társaságában, 2x2gb 800mhz ddr2 corsair ram ha jol emlékszem cl5-s. ( de felmerült bennem még a Gigabyte GA-EG43M-S2H és a Asus P5QL-CM is a lényeg h késöbb szeretnék majd procit bővíteni akár egy quadra is lehessen) -
Gyuri27
félisten
válasz
old gray #17174 üzenetére
Igen akkor olcsóbb volt. Tuningram. Figyu nem sok 2x2-s 1066-s kitt van ami többet megy. Azok meg drágábbak is. Szóval nem értem a dilemmád. Ráadásul 1:1-ben ha jól értem 550-ig megy a lappal. Az mire nem elég?
schmidtszab: ahogy vesszük. Ha intel konfigot nézünk akkor 1:1-ben 400 fsb helyett 533fsb-t tudsz elérni. Ami azért eredményez különbséget. Ill ha pusztán csak a ramokat nézzük a 800 cl4 hajszálnyival lassabb mint az 1066 cl5. [link] kötelező olvasmány.
-
old gray
addikt
válasz
Gyuri27 #17171 üzenetére
Ezeket a memókat vettem 2 nappal ezelőtt, 4k-val olcsóbb volt. Úgy tűnik az utolsó kit-et vettem meg. Pont időben vásároltam.
Nem tuningramok, a gyári fesz.-értéken (2,1V) ~1100MHz 5-5-5-15 ami kihozható belőle, 2,2V-ot meg tartósan nem akarok adni nekik.
schmidtszab: milyen procid van? Szeretnél tuningolni?
-
amdfan43
csendes tag
Amd X2 4600-asomat akarom lecserélni,melyik lenne a jobb választás:
A64 X26400 Black EDITION v. Core2Duo E8200?
Ne írjátok,hogy jobb a 8400,8500,mert erre a kettőre van lehetőség!RAM-ból meg a Supertalent-re gondoltam,mert láttam egy 4-4-3-8 időzítésüt!
Megbízható-e a SuperTalent? -
Gyuri27
félisten
válasz
schmidtszab #17170 üzenetére
Vannak alkalmazások amikhez gyors memória kell és van ahova sok. A legjobb a gyors és sok. [link] pl.
-
schmidtszab
csendes tag
Előfordulhat az, hogy teljesítmény szempontjából jobb eredményt kapunk 2x1GB 1066MHz-es CL5-ös memóriával, mint 2x2 GB 800Mhz-es CL5-össel?
-
lsc
nagyúr
válasz
schmidtszab #17165 üzenetére
-
Gyuri27
félisten
válasz
dangerzone #17157 üzenetére
Oké. Mondtam teszteld a modulokat külön. Nem hiszem, hogy egyszerre romlottak el.
-
yolan
őstag
válasz
schmidtszab #17156 üzenetére
DDR2 is megy 1333mhz-t vagy még többet is 5-5-5-15-ön
-
schmidtszab
csendes tag
tehát az a kérdés, hogy azonos méret mellett mennyivel gyorsabb az 1066-os frekvencián dolgozó memória mint a 800MHz-s? ill. mennyivel jobb a CL4-es időzítés mint a CL5?
-
gr.bence
aktív tag
sziasztok
mi a véleményetek a Geil Black Dragon 800Mhz CL4 KIT?
ezt akarom majdani konfigomba.....
-
G4ga
őstag
válasz
amdfan43 #17158 üzenetére
ha nem akarsz tunningolni vagy minimálisat akkor neked is az 1066 Geil Ultrát ajánlanám! de konvertáláshoz lehet jobb választás neked is a 2x2GB!
a két 800 ram esetében pedig a jobb idözitessel biró geil ultra a gyorsabb!dokee78: ahogy az aláirásod nézem, 900 futnak a mostani ramjaid, akkor véleményem szerint a 2x2 CSx lesz a nyerö... nálam 5-5-5-15 be simán viszik a 900 at!
az hogy valami cl5 nem azt jelenti hogy nem tudod huzni! annyit tesz hogy adott hz annyi az adott idözitése. cl5 be lehet attól még huzni! -
amdfan43
csendes tag
Új gépet szeretnék összedobni és érdekelne pár dolog RAM ügyben!
2x1GB-ban gondolkodom és tuningolni akarok,meg CoD4-5,Far Cry2 és konvertálás!
CORSAIR Twin2X 2048Mb DDR2 800Mhz 5-5-5-18
GEIL ULTRA 2048 DDR2 800Mhz 4-4-4-12
GEIL ULTRA 2048 DDR2 1066Mhz 5-5-5-15Amugy melyik a gyorsabb?
CORSAIR Twin2X 2048Mb DDR2 800Mhz 5-5-5-18
GEIL ULTRA 2048 DDR2 800Mhz 4-4-4-12 -
schmidtszab
csendes tag
és az E8400-hoz milyen frekvenciájú memóriák illenek jobban? 1066 vagy 800? mert valahol olvastam azt is hogy 1333 lenne a legjobb, de az már DD3 és sztem kicsit drága megoldás lenne...
-
G4ga
őstag
válasz
schmidtszab #17154 üzenetére
gyorsabb a 2x2 mint a 4x1... mivel dualba mennek! plusz kevesebb terhet akaszt az alaplapra... tunning esetén is egyszerübb lekezelnie a lapnak!
Sli-nél két egyforma tipusu kártyának kell lennie... a gyártyó mindegy végül is, annyi hogy két 9800Gt legyen!
dokee78: mennyire akarod tunningolni a memókat? irtad az 1066 Geil ultrákat... az abból a tényálásból jól, hogy ahhoz nagyon nem kell nyulnod...
amenyiben hosszu távra gondolkozol és nem akarod annyira meghajtani a ramokat lehet jobb válsztás a 2x2 Gb CSX se ami ugye 2 gb vel több... nálam azok simán mennek 900 1.9V-on az Aus lapban! -
schmidtszab
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem:
van egy MSI N9800GT 1GB Zilent videokártyám, ebből kiindulva szeretnék egy gépet felépíteni. Legfontosabb a jó ár-érték arány. (Meg hogy halk legyen...)
Szóval: sajnos napjaink gazdasági helyzete miatt elég gyenge most a forint, így egyelőre a Core 2 Quad-ok megfizethetetlenek számomra. 40eft-nél többet nem költenék procira. (Meg Quad-ból Q9450-esnél kisebbet nem éri meg venni szerintem) Szóval én most az E8400-asra szavaznék.
Tehát ehhez kéne még memória.
Ha csak az árat veszem figyelembe, akkor én 4x1GB 1066Mhz-es CL5-ös Kingmax memóriára gondolnék.Jobb a 2x2GB? Vagy esetleg elég lenne 800Mhz-es is?
(Most 2x1GB 667Mhz-s memóriám van, de azt gondolom ezeket mindenképp le kéne cserélni.)
Alaplap témában csak annyi a kérdésem, hogy SLI-be kötni csak két teljesen egyforma videokártyát lehet?
Előre is köszi! Szabi
-
dokee78
félisten
Egy tuningprofi segítségét várom PLS.!
Úgy néz ki sikerül megválnom a GEIL Ultra 800MHz-s RAM-októl,de még nincs meg mire kellene váltani!
CORSAIR TwinX 2048Mb DDR2 800Mhz DHX CL5 KIT[link]
GEIL Black Dragon 2048Mb DDR2 1066Mhz KIT[link]
GEIL Ultra 2048Mb DDR2 1066Mhz CL5[link]
CSX 4096MB DDR2 800Mhz CEC FAN KIT[link]Tunigolás és játék-ra kell!
-
Gyuri27
félisten
Nem mindegy az ár, a lap a proci, melyik ramokról van szó. Össze tett. Azért írtam általánosságban. Ha az embernek nincs ramja inkább 2x2-t vegyen. Ha van 2x1 vehet hozzá ugyan annyit (igaz én ebben az esetben 2x512-t vennék).
Mibe kéne? Milyen ramokat néztél?dangerzone: a neten rákerestél erre a hibára? Mert ha sokaknak van akkor játékhiba. Ha a memtest nem dob hibát szintém játékhiba. Most hogy ez eredendően benne van, vagy sérült a lemez kitudja.
-
dangerzone
addikt
válasz
Gyuri27 #17149 üzenetére
Szóval egyszerre csak egy ram volt benne. Ezesetben nem futtattam a memtestet (tehát csak egyszerre két modulnál volt futtatva), csak a windows-t futtattam. Alapórajelen volt ekkor minden, természetesen. Az alkalmazások pedig : crysis annál a résznél mikor tankkal kell menni, és leomlik a hegy, valamint 3dmark 03 és supreme commander.
Cod2, 4, assasins creed meg a többi 3dmark, orthos, prime simán fut. -
Gyuri27
félisten
válasz
dangerzone #17147 üzenetére
Egy modulnál csinálta vagy mindakettőnél külön külön? Tuningolva vannak a ramok? Mik azok az alkalmazások?
toldy: ez egy rosszul feltett kérdés. De általánosságban a közvélemény a 2x2-t preferálja a 4x1-l szemben.
-
toldy
őstag
helo, azt szeretném megkérdezni h hogyan jobb, gyorsabb, megbízhatób 4gb memória?
2x2gb vagy 4x1 gb-s kiszerelésben? -
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone #17146 üzenetére
Ja, még annyi hozzáfűzni vaóm lenne, hogy a ramokon külön -külön még nem futtattam le a memtestet, viszont külön -külön már használtam őket, és akkoris újraindlt a gép annál a pár bizonyos alkalmazásnál.
-
Gyuri27
félisten
válasz
dangerzone #17143 üzenetére
Ugye nem win alol teszteled? Ha igen akkor boot memtest. Ha ott is hibát dob akkor lehet egyessével tesztelni a ramokat. [link]. Nem lehet egy hiba sem (kérdésre a válasz).
-
AlaBOSS
csendes tag
RAM DDR2 4096MB 800Mhz Transcend KIT (2048*2) 12 740 Ft
alaplap: Gigabyte EP45C-DS3R
tuningoloni nem áll szándékomban.köszi a gyors választ
-
Gyuri27
félisten
válasz
dangerzone #17137 üzenetére
Egynek sem kéne lennie. Tehát a válasz adott.
AlaBOSS: ár, lap, tuning?
brownus: everestet hagyd. Cpuz mit mond? Ha az spdben 533 van akkor az a ram 1066. Ill én ddr2 fronton max 1200-t tudom.
TheChos3nOne: kicsit.
-
AlaBOSS
csendes tag
Üdv mindenki!
Gépvásárlás előt állok, és nem tudom eldönteni h. érdemes-e vennem, a kinézett 800mhz-es transcend ramok helyett 1066 mhz -es ramokat, intel q6600 -as proci mellé. A gépet főleg videó vágás, konvertálás, HD nézés-re használnám. Szerintetek nagy a sebességkülönbség köztük? Előre is kösz szépen! -
dangerzone
addikt
Sziasztok!
Az a kérdésem lenne, hogy MEMTEST alatt 4 órán belül a 10 hiba mennyire számít súlyosnak? -
brownus
veterán
sziasztok,
ezt hogy értsem? -> mem1 ezek 1066-os ddr2-esek, akkor miért 667-nek mondja az everest??
a cpuz meg kiírja az összes lehetőséget, gondolom az 533-as (1066) a ramok vége. tehát 1066-os a ram, nem? így vettem őket egyébként, csak nem értem az everestet.
bocs a hülye kérdésekért...most 200fsb-vel (800) megy a gép, a ramok 4-es szorzóval 800-on mennek -> mem2
szerk: közben azon filozom, hogy a biosban 1,8V-ra van belőve a mem fesz, tehát csak ennek ismerheti fel az everest.?
ha adok neki 2,1V-ot, akkor már képes a ram 1066-on menni, mindjárt megnézem....
everest: DIMM1: OCZ XTC SLI OCZ2N10661G 1 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-13 @ 270 MHz) tehát az effektív érték 667*2=1333???
a végén kiderül, hogy nem is 1066os hanem 1333as ramokat vettem? vagy ilyen jó a tuning potenciál??
-
yolan
őstag
válasz
Grifis #17130 üzenetére
Ezen a képen látod a DRAM Timing Selectable -t az pakold át Manual-ra és akkor az alatta lévő sorokban be tudod állítani az időzítéseket, 5-5-5-15. (enter az auto-ra CAS-nál 5-re, a többinél ha jól emlékszem te tudod megadni az értékék úgy hogy simán beírod számmal)
Majd a feszültséget ez alapján: [link]Látod hogy Dram Voltage azt beállítod a kívántra, a többi ramnál maradhat auto-n, de ha tudod hogy a többihez az adott ram feszhez mi társul azt is beállíthatod kézzel.
-
yolan
őstag
válasz
Grifis #17128 üzenetére
Ne az fsb-vel állítsd a ramot, ottvan arra a külön ram órajel beállítási lehetőség.
Ahogy Gyuri27 írta előttem, a gigabyte szorzót használ.
Szépen kézzel beállítod az 1066-os órajelet, a hozzá tartozó időzítéseket (nem spd alapján) és a kívánt feszültséget hogy stabilan vigye ezeket. [link] (ez egy p45-ös lap de remélem nem eltérő a bios) -
Grifis
csendes tag
Hello!A Gigabyte EP43C-DS3 alaplapomban 2x2Gb Kingmax 1066Mhz-es memória van,de a BIOS csak 800 Mhz-esnek ismeri fel.Ha állítok az FSB-n,akkor 1066-ot ír ki,de a következő indításnál megfagy.:S
Szerintetek mi lehet a baj? -
Chosen
addikt
Nem kéne már új topik? 17k hsz
-
diegho
nagyúr
válasz
Gyuri27 #17111 üzenetére
Kicsit érthetőbben is leírom a kezdőknek. JEDEC szabványban nem létezik 800-nál nagyobb ram, viszont maga a chipset kezel akár 1333-as memóriákat is, mivel a gyártók beleteszik a szükséges szorzót ahhoz, hogy ezt el tudd érni. Pl 3-as szorzó a legtöbb lapban van, ami annyit tesz, hogy minden extra piszkálás nélkül 1333FSB-s procinál már 333*3=1000mhz-es memória órajelet eredményez. Természetesen mivel hivatalosan csak 800-as szabvány létezik, ezért maga a chipset is 800-ast támogat hivatalosan, de semmi extra beállítás nem szükséges akár az 1200mhz-es memóriához (megfelelő alaplapban persze), csak a megfelelő feszültséget és a szorzót kell beállítani.
-
oldsaman
tag
Hi folk
Alaplapom pc266 pc333-as ramot ír . A 400-as t kezelné (mindegy mennyivel) ?
Szóval lefelé kompatibilis lehet a 400-as ?Dankesőn , előre is .
-
yolan
őstag
válasz
boogie84 #17114 üzenetére
Olvass vissza pár post-ot és megtalálod a választ.
1066-ot kézzel kell beállítanod, mivel p45 (se) nem támogatja az 1066-os ramokat.
A MIT menüben beállítod a szorzót hogy 1066 jöjjön ki, majd a feszültséget, és az időzítéseket (a p45 nem támogat epp-t mint az nforce chipsetek).
[link] itt találsz mit menüt és segítséget,A geil black dragom az 1066mhz-hoz 2.2-2.4v-ot igényel, 5-5-5-15-ös időzítéseken biztos mennie kell.
Szerk.: lűátom megtaláltad a p45-ös totyikot, így a link törölve.
-
boogie84
veterán
sziasztok
ma megjött az új gépem, de a ramok geil black dragon 4×1GB 1066, csak 800on megy
akinek EP45 DS4-e van tudnak segíteni h miért nem megy 1066on?
akinek van jó ötlete megköszönném!! -
Gyuri27
félisten
válasz
dokee78 #17104 üzenetére
Barátom én neked nem fogok segiteni ebben biztos lehetsz. Mert tudatlanságodnál csak arcátlanságod nagyobb. Ha érdekel a téma a következő képpen járhatsz el. Egy: itt finoman kérdezel. Kettő: olvasol a totyikban/vissza olvasol a totyikban. Három: használod a guglit. De mivel egyiket sem tetted csak szépeket írsz nekem. oldmeg a problémád magad te ász.
-
dokee78
félisten
Hát figyelj én most készülök 1066-os RAM-ot venni akkor ezek szerint nem fog menni!
Ha mutatsz egy cikket arrol amit írtál,akkor bocsi!
-
yolan
őstag
válasz
dokee78 #17100 üzenetére
Onnan szerintem hogy ddr2-1066-os jedec szabvány nincs és soha nem is volt nem is lesz. A szabvány szerint a ddr2-es modulok 1.8v-on 800mhz-n üzemelnek, a többi 1066, 1140, 1200mhz-s ddr2-es ramok mind szabványon kívüli feszültségen tudják elérni ezeket az értékeket.
rdi, gyártási technológiák fejlődése, csíkszélesség, wikipedia, nemtudom
-
rdi
veterán
Üdv mindenkinek,
a feleségemnek adták fel azt a feladatot, hogy írjon a RAM kapacitásának fejlődéséről.
Én is keresem a neten, de hátha van valakinek van már ilyen készen és tudna segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Google Pixel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- Konteó topic
- Építő/felújító topik
- Elektromos autók - motorok
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 16GB I 512SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 3100 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S2 TG Chieftec 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Samsung 15 GalaxyBook 3 FHD IPS i5-1335U 4.6Ghz 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest