- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dency01 #30094 üzenetére
Részemről semmi gond.
Azért szóltam, mert lehet, hogy valaki félreérti.
Viszont azt a Black Dragont tényleg ne erőltesd. A hangzatos név csak marekting. Ezek a Geil leggyengébb moduljai. Ha ragaszkodsz a Geil-hez, akkor amit linkeltem. Hasonló árban Kingmax, vagy Kingston (megbízhatóbbak, mint a Geil). Kicsivel drágábban Corsair, vagy CSX.
-
válasz
Dency01 #30092 üzenetére
A CL9-es tudja 1.6-on az 1600-at, a CL8-as lehet, hogy csak 1.9-en. Nem tudhatod, hogy milyet veszel. Jobban jársz egy olyan kittel, ami biztosan megy 1600-at CL8-al 1.65-ön. Az általam linkelten ráadásul van hűtőborda is, ami nem hátrány.
Felőlem viszont azt veszel, amit akarsz. Nekem nem fáj, ha nem megy rendesen a memóriád.
A hülyézést meg legközelebb mellőzd, mert nem mindenki veszi jó néven.
Ja, sokaknak rossz tapasztalatai vannak a Geil DDR3-as memóriákkal, lehet, hogy mást kellene keresni.
-
-
válasz
norbitális #29373 üzenetére
Érdekes volt értelmezni a kérdést!
A lényeg, hogy minél kisebb az időzítés (CL), annál jobb.
Más kérdés, hogy nem csak az időzítés számít. -
-
-
-
-
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség. Van valakinek tapasztalata erről: Mushkin Redline DDR3 1600 CL6?
Egy Giga X58A UD5 lappal pároztatnám, de nem tudom, hogy viselnék egymás társaságát. Mushkinnal nincs tapasztalatom.
A másik lehetséges jelölt ez lenne: Geil ultra DDR3 1600 CL7.
A Geil általában jóban van a Giga lapokkal, de a Mushkin nagyon szimpatikus.Előre is köszönöm a válaszokat!
-
A P31 chipset-nél van valami korlátozás a RAM-okkal, de nem emlékszem pontosan, hogy mi. Három változatot tartok valószínűnek:
1. Dupla oldalast nem használhatsz dual chanel módban (ez a legkevésbé valószínű)
2. Használhatsz dupla oldalast de nem mindegy, melyik slotba teszed (ez már valószínűbb)
3. Kettőnél több modul esetén nem lehet dupla oldalas (ez a legvalószínűbb)Mindhárom változatot könnyen kipróbálhatod.
Persze még az is lehet, hogy valamelyik modul hibás.
-
-
-
válasz
Moonlight001 #19779 üzenetére
Az alaplaptól (chipset) függ, hogy mit lehet beletenni. Nekem anno a 600-as celeron mellett intel 815-ös lapban a maximum ment, ami 512 Mb, 2 db 256-os egyoldalas modul "személyében". Órajelben 133-asnál nagyobbat nem fogsz találni SD memóriából. XP alatt ez a mennyiség kelleni is fog.
A 250-es táp elvileg nem gond (persze, ha nagyon gagyi, az más kérdés). -
-
-
válasz
Killer man #16372 üzenetére
Gigabyte-nál a BIOS-ba belépve Ctrl+F1-et nyomva előjönnek a rejtett beállítások, így a feszültségállítás is.
-
válasz
XbandX #16342 üzenetére
A mostani egyáltalán nem rossz. A 4x1GB rosszabb tuning szempontjából, de ugyanez elmondható a 2x2GB-ról is, tehát szerintem anyagilag a mostani bővítése a jobb megoldás (ha kapsz ugyan olyat), tuning szempontjából majdnem mindegy.
DAMIEN1899
: Buffalo-val nincs tapasztalatom, de a dominator kegyetlen jó. -
-
-
-
-
válasz
Geri Bátyó #16107 üzenetére
Ti nyertetek! 3 modul, 3GB -> flex memory mode.
Everest-el megnéztem, csak a memória másolás sebessége esett vissza (igaz, az jelentősen), gondolom az eltérő csatornánkénti memória méret miatt.
Megint tanultam valamit. Már csak az a kérdésem, hogy nem Inteles chipset-nél is van-e hasonló szolgáltatás?És persze köszönöm a kiigazítást!
-
Most újat mondtatok (zájec, neked is szól). Eddig azt hittem, hogy a flex memory a különböző méretű memók dual chanel módba műkösését biztosítja (többé-kevésbé), illetve, hogy azért dual chanel, mert 2 csatornán keresztül éri el a (álltalában 4 db) memória slotokat, 1-3 és 2-4 elosztásban, valamint páros számú modul szükséges hozzá.
Kiveszek egyet(4 modulom van) megnézem mit csinál, aztán visszajövök.
-
-
-
válasz
Vasinger! #15903 üzenetére
Persze hogy belemennek. Nem hinném, hogy összeakadnának (giga lapoknál kevés inkompatibilitásról hallok). Ha mindegyik 2x2 Gb, akkor szerintem az ultra jobb.
baker_: A 400MHz-es órajel alatt, 2 műveletet hajt végre a memória. Innen az efektív 800MHz (mindíg azt adják meg). A DDR3-nál már 4 művelet/órajel van, tehát az 1600 efektív felel meg valós 400-nak. Így már okés?
-
válasz
piadex2 #15658 üzenetére
A 1066-os FSB valójában 266 (quad pumped bus). A memória (2 modul) dual chanel módban kell, hogy kiszolgálja a 1066-os órajelet, teház ez 2 db 533-as modult jelent. Hacsak nem akarsz extrém tuningot, 800-as memória bőven elég. Egy jobb 800-as modul is birja 900-950MHz-ig, ez 1-1-ben 450-475 FSB-t jelent. Ennél többet kevés 1066-os proci bír.
Nekem ebből van 2 adag alapfeszen (1.9 v) gyári időzítéssel (5-5-5-12) 900-ig teszteltem ki, de nem ez a vége. A CL4-es alig drágább. -
-
válasz
Taurus-1047 #15191 üzenetére
ez sem rossz.
-
-
válasz
Taurus-1047 #15183 üzenetére
A Corsair nálam mindíg bevált, de sokan Geil-re, esetleg A-Data-ra esküsznek. A CSX ramokról is sok jót hallottam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crucial RAM 64GB Kit (2x32GB) DDR5 5600MHz INGYEN FOXPOST
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Kingston HyperX Renegade 2666MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 96GB (2x48GB) DDR5 6000MHz
- Kingston FURY Impact XMP 32GB 6400MT/s DDR5 CL38 INGYEN FOXPOST
- G.SKILL Ripjaws V 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GVKB
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 5800H - 24GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- Bontott, vadiúj, SPACE BLACK MacBook Pro 14" M4 10C/10G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgarancia
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 2 db (130 / 131) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest