- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Én és a számítógép
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
czuzor
csendes tag
Nos, megcsináltam a teszteket. Ha kiveszem az 512est, rendesen begyorsul az olvasás és a másolás. Az írás is bár az kevésbé. Hozzávetőlegesen az olvasás 5400 MB/s-ről 7400MB/s-re gyorsult, a másolás 5600MB/s-ről 7600MB/s-re, az írás pedig 5600-ról 6300-ra.
Tehát az egyértelmű, hogy gyorsabb, de felmerült bennem egy újabb kérdés. Fontosabb ez a sebességnövekedés, mint a plusz félhiha ram? Tehát az a kérdésem hogy melyikkel járok jobban: 2giga valamivel gyorsabb vagy 2 és fél giga de lassabb rammal.Ismét köszönök előre is: köszi!
-
Madárpók
aktív tag
Memória bővítés előtt állok, és nem tudom lehet-e abból gond ha egy lassabb és egy gyorsabb ramot egyszerre üzemeltetek? A gyorsabb ram lelassít a lassabb sebességére? Vagy el sem indulna vele a gép?
-
V.L.
aktív tag
válasz
czuzor #14394 üzenetére
Szvsz (szerény véleményem szerint) pedig teszteld le, hogy az 512-vel eggyütt vagy nélüle gyorsabb a rendszered. Ha az 512-vel idáig működött az integrált vga-d, akkor a 2x1 gb-ból az a 256 már nem hiszem, hogy annyira hiányozni fog. Viszont ha belerakod az 512-est is, akkor biztos, hogy lassabb lesz, mert a 3 modult nem fogja szinkronban hajtai a lapod. Teszteket pedig evereszt írás, olvasás eredményekkel tudod kiértékelni. Nézd meg, hogy a 2 vagy a 3 modulos összeállítás a gyorsabb.
-
janos666
nagyúr
Bővítettem 4Gb-ra, de rajtammarad a 2Gb-os kit is. Ha már így esett megérheti megtartani mind a 6Gb-ot (ugyanolyan márkájú, Mikron D9 IC-s mind a 4 modul)? Most kikapcsolt lapozófile mellett is elég a gépnek a 4Gb ott is ahol már bőszen spawnol 2Gb mellett. (de 2 giga is elég volt 1 éve, mostanra meg kezdett kifutotni)
-
czuzor
csendes tag
Üdv nektek!
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok, miszerint:
Pár napja vásároltam a gépbe új alaplapot és 2x1gb kingmax 800 megahertzes memóriát. Egy darab kingmax 512 megás szintén 800 mhz-s szintén ddr2es memória volt benne előtte. Nos a kérdésem az lenne hogy van e értelme egyedül belerakni az 512est, netán még lassítja is, vagy csak szimplán felesleges. A helyzetet kicsit bonyolítja, hogy integrált VGA-m van és 256 megát eszik. De vajon melyikből enné ha beleteszem az 512-őt? Egyébként be lehet valahol állítani? Az int. VGA egy ati hd3200, az alaplap pedig gigabyte MA78GM-S2H.
Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
Cadal
őstag
Hello nagy fehér memória istenek!
Tegnap megérkezett a 2x1 Gb CSX CEC 1066-os ramom. Következő lenne a problémám. Az alaplapom ismeri az 1066-os szabványt, de a proci csak K8-as ugyhogy az nem! Így ugye marad a max 800Mhz ami biosba állítható. Nade mire is való egy kis proci szorzó visszaállítás, és fsb emelés, ha nem a memória tuningra! 12x267FSB-vel és 6-os memo osztóval már meg is lenne az 1068Mhz. Csakhogy ezt a ramok nem így gondolták, és 980Mhz-en már nem voltak hajlandóak elindulni max (2,175V) fesszel sem. Viszont ha átállítottam őket 667Mhz-re (és a szorzót visszavettem 10-re) akkor elértem az 1066 Mhz-es határt, de innen tovább nem volt hajlandó elindulni.
A kérdésem az lenne, hogy miért nem mennek jól a ramok ha biosba 800Mhz van beállítva, és ha 667 akkor meg simán 1000 fölött működnek 2,0V-al is.
Nem értem mit csinálok rosszul -
törölt tag
csak azért mert korábban az írtátok, hogy a 800 mhz még szabvány...
azt hogy a csx-ek 800 on futottak 1066 helyett, azt elfogadom, mert nem szabvány, és ha ilyet vettem értsek hozzá, hol kell átállítani.
De a 800-asnak alapból mennie kellene 800-on nem?
De megnézem azért este majd, hátha megy 800-on is, de akkor sem örülök
(egyébként meg a kérdés továbbra is állaz alaplapom a ludas akkor?)
-
törölt tag
vettem magamnak 1 db 1 gigás kingmax ramot (tudom, olcsó húsnak, de arra kell, hogy legyen gépem amíg tart a garanciális ügyintézés), szóval a garanciajegyen, meg a ramon is az szerepel, hogy 800-as, de az alaplapom (by spd) 667-en hajtja + everest is 667-es nek ismeri fel.
Kingmax honlapja szerint, a ramra matricázott modelszám szerint 800-asnak kellene lennie, de az everest szerinti modellszám ettől eltér, és csak 667-est ad nyilván.Szerintetek létezik, hogy az alaplapom csinál ökörséget, vagy átvertek ezzel is?
(remélem jó helyen kérdezek... )
-
reset
senior tag
Hali!
CSXO-CEC-1066 2x2 GB RAM megy dualban, 800 MHz-en a gépemben.
A CPU C2D E-6750, a lap ASUS P5K-WS. A proci 8x400-zal (3.2 GHz) megy
FSB = 1600. Több kakaót nem akarok adni a CPU-nak, de a RAM-ot hajthatnám
900-on vagy magasabb frekin, de akkor elveszíteném a DC üzemmódot.
Főleg játékra, RAM-igényes játékokra használom a gépet (BF2, BF 2142...)
Hagyjam 800 MHz-en, DC-n vagy toljak mág a RAM-ok alá némi frekvenciát?
Köszi! -
Frenky89
addikt
válasz
Joe bácsi #14384 üzenetére
Az elvi támogatása a 4GB RAM-nak megvan ezen a lapon, hogy milyen sebességen az már kérdéses (4 modult lehet, hogy csak DDR333-on kezelné le). A DualChannal-re egy harmadik, GB-os modullal elég kicsi az esély, mivel nem hiszem hogy találsz ugyan olyat mint a mostani Kingmax, ezért szvsz mindegy milyen márkát veszel, ha veszel.
3GB RAM esetén pedig nagy valószínűséggel mindet látni fogja az XP-d.Amúgy mire kellene a 2GB-nál több RAM?
-
Frenky89
addikt
válasz
Joe bácsi #14382 üzenetére
Hogy az alaplap mennyi RAM-ot támogat azt így nehéz lesz megmondani, hogy nem írtál konfigot, de elvileg ahány fogalalat van a lapon annyit modult támogat is, elvileg.
Ha jól tudom a 32bit-es oprendszerek, - mint az XP, vagy a Vista 32bit - összesen 4GB memóriát tudnak megcímezni, amibe a rendszer-memo. mellett beletartozik pl a VGA memóriája is, így ha 4GB rendszer-memória van a gépedben egy 512MB-os VGA társaságában akkor az oprendszered 3,5GB-ot vagy valamivel kevesebbet fog látni a rendszer-memóriából.
-
Joe bácsi
őstag
Most 2 GB RAM (DDR 400) van a gépemben és van még egy hely a RAM-nak. Van benne 2 db 512-es és egy 1 GB-os Kingmax RAM. Meddig támogatja az alaplap, windows a RAM-ot? Hány gigáig? És az jelent valamit, ha most Kingmax van benne és Kingstont veszek bele?
Valahol azt olvastam, hogy a Win csak 3 GB-ig támogatja a RAM-ot. Ez igaz?
-
zorius
tag
Szóval Ősember! Köszi!
Frenky89: Igen, gondoltam a csxre és az ocz-re is, sőt ocz reaperre hajlok
És igen, én is hallottam, hogy a Dominator k**vul, de hogy az ocz is?! Mindenki spórol, mocskos imperialisták
Köszi skacok, akkor nézem az Őst.
Amúgy elfelejtettem, elnézést: tuning egyelőre nem szempont, majd 1 év múlva, ha rá leszek szorulva... -
zorius
tag
Üdv!
Milyen 1066-os ddr2-t választanátok? Geil Black Dragon, vagy Corsair Dominator? Nem nagyon ismerem a chip-eket, melyik jobb?
-
Antibazsi
aktív tag
uh,szép eredmény nem mondom!
Viszont nálam az a baj,hogy ha bent van a gyanus modul nem indul a monitor sem!A gép elindul,de ennyi.amikor legelőször öszeraktam gépet azt hittem a monitorom a szar,aztán még 3 monitorral lett kipróbálva de azok sem kapcsoltak be ugyhogy másodjára azt hittem a videókártya a ludas.Majd elkezdtem a memóriákkal variálni és akkor vettem észre,hogy csak akkor van ez ha konkrétan az egyik ram benne van a gépben...tök mindegy hogy egyedül vagy párban...ha csak a másik van benne egyedül akkor bekapcsol a monitor és minden működik tökéletesen.Ja az a baj,hogy nincs speakerem amit az alaplapra tudtam volna kötni így nem tudom,hogy jelez e valamit annál a modulnál,de holnap reggel beszerzek egyett,ha sipol akkor tuti az a bűnös! -
V.L.
aktív tag
válasz
Antibazsi #14370 üzenetére
Azt tudom javasolni, hogy cd bootos memtest86-al futtasd le a két memóriát külön-külön. Ott kiderül, hogy milyen állapotban vannak a memóriáid. Nekem is volt ilyen problémám és ez vol ta eredménye.
Egyik modul
Másik modul -
Antibazsi
aktív tag
Sziasztok!
Most vettem új gépet és van egy kis problémám.Arra gyanakszom ,hogy hibás az egyik memóriamodul mert ha mindkettőt vagy csak azt a modult rakom az alaplapban amelyiket hibásnak gyanítom akkor nem jön be az indító képernyő.Pontosabban a monitor sem kapcsol be.De ha csak a másikat rakom bele akkor tökéletesen működik minden, az is mindegy melyik slotba rakom.Tehát ugyanabban a slotban ugyanazzal a beállítással az egyik rammal működik a másikkal nem.Az alaplap p5k3 deluxe, a memó 1600-as ocz. Tud valaki segíteni?
-
B@ldrick
aktív tag
Üdv. segítsetek dönteni. Q9450,EP45-DS5,HD4870-höz mennének. Geil-en nincs borda ez kicsit elbizonytalanít hogy mennyit bírna, köszi.
GEIL Black Dragon 4096Mb DDR2 1066Mhz KIT 27.935Ft vagy
CSX 4096MB DDR2 1066Mhz CEC FAN KIT 22.224Ft vagy
OCZ 4096Mb DDR2 1000Mhz ReaperX KIT 24.312Ft -
DEJVID
őstag
erre tudna valaki adni választ? olyan aki biztos a dolgában és érvekkel alá tudja támasztani.
szerk: nem feltétlen 1066-ost csak az a lényeg hogy biztosan elmennyen 1200-at jó időzítéssel 2,2 volt körül. persze ha kevesebb fesszel elmegy az sem baj
-
naot
tag
Milyen RAM-ot vegyek?
Tervezett konfiguráció:
> E8400
> HD 4850
> P35 / P45.Rengeteg érvet hallottam/olvastam már a 2GB vs. 4GB RAM kérdésben. De még most sem tudok dönteni. Egyrészt nem tudom, hogy a 2 giga pontosan mire elegendő. Sokan azt mondják, hogy még bőven jó a jelenlegi játékokhoz is. Viszont 4db memória csak jobb, mint kettő, ha előre tekintek előbb-utóbb át kell majd állni 4 gigás rendszerre, akkor meg miért ne menjek a változás elébe, miért ne vegyek kapásból 4GB-ot? (Esetleges opció, hogy most csak kettőt venni, és később hozzátenni még kettőt, csak kérdés, vajon lesz-e még a régi típusból raktáron?) Elviekben Vista a jövő, nem sokára arra fognak ki jönni az újabb programok, és ha jól tudom csak ezen megy DX10 - szóval, ha DirectX 10-ben akarom élvezni a játékokat, ez kell. Vagy ez nem így van?
De Nem akarok minden áron Vistát, mert egyenlőre nagyon drága, és rendesen feltört verziója még nincsen, vagy én nem találtam olyat, ahol a legalább a kommentek fele ne arról szólna, hogy miért nem megy, mi lehet a gond stb. Ezzel szemben XP egy kipróbált rendszer, legalább már 4 éve azt használom, stabilnak működik. Rendben, néha-néha újra kell tenni, de azt hiszem ez normális. Vista ellen szól az is, hogy újra ki kéne ismerni, megszokni egy rendszert, ráadásul úgy, hogy közben 32 bitről is át kell állni 64 bitre - más programok, más driverek, nem igazán akarok ezzel már a kezdetekkor szórakozni, megjön a gép, alap dologok fel, és már mehet is a darálás.
Tehát a fő kérdésem, hogy megéri-e egy 4GB RAM-os rendszer kiépítése ,vagy sem?
Valamint még az, hogy milyen márkákat érdemes venni, melyek bizonyították időtállóságukat? Ezek a 800/1066MHz adatok mennyire lényegesek? Vannak annyira fontosak, mint a processzoroknál, vagy itt inkább a memória méretén van a hangsúly, nem pedig az órajelen?
-
swoody
senior tag
Sziasztok.
Tudnátok linkelni valamiféle tesztet ramokkal kapcsolatba.Köszi.
-
Hooper
őstag
Hello!
Giga EP45 ds3R lapba egy C2D 7200as proci mellé jó választás egy GEIL Ultra 2048Mb DDR2 800Mhz KIT?
Köszi!
-
Snoop27
őstag
Sziasztok.
Ezt a gepet szeretnem ossze rakni :
Gigabyte GA-P35-DS3
Intel c2d E7200
Gainward Bliss 9600 GT
Cooler Master Centurion 532 Black
FSP Saga-400,PFC Pasiv (400w)A kerdesem az lenne,hogy Mushkin 4 GB DDR2 800 Mhz 996580W 4-4-4-12 vagy pedig a kicsit dragabb Mushkin 4Gb DDR2, PC-8500, 1066MHz, 996599, 5-5-5-15, ( Kit 2 x 2Gb ) ramokat vegyem?
Szeretnem ha egy par evig jol mennenek a jatekok
Valaszaitokat elore is koszi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Skodry #14340 üzenetére
A lassabb modulhoz kell igazítani a gyorsabbat. Mivel az 1066-os ram is default bios beállításnál 800-asként indul ezért nem kell állítanod semmit. Az időzítéseket igazítsd egymáshoz (5-5-5-15/18). Ha húzva van, akkor ugyan így csak más FSB-Ram osztóval/szorzóval kell megtenned ezt.
-
Skodry
aktív tag
Volna 1 kérdésem szeretnék dualba rakni egy Corsair Dominator 1066mhz és egy kingmax 800mhz ramot vagy pqi-t
800as lapba 800on fussanak. Be lehet állítani? ugye a lassabb időzítésüre kell azt tudom ,de hogy mit lépésről lépésre szájbarágosan valaki please írja le!!!!!!!!!
---------------help----------- -
DEJVID
őstag
sziasztok! majd valamikor vennék új ramokat. 4gb 1066ost és azt szeretném hogy menjenek 1200on. melyik lenne a legjobb? crucial? mushkin? corsair? esetleg más?
ja és mi a jobb? 2*2 vagy 4*1? 4*1 joban tetszikszerk: ja és 8gb ddr2-t biztos hogy nem fogok használni. hamarabb váltok ddr3-ra. szal nem számít hogy a 2*2 csak 2 helyet foglal.
-
Produkció
senior tag
ddr2 1066ba melyik a legjobb választás? corsair dominatort néztem ki
-
n0tb4d
tag
Hi!
Egy olyan kérdésem lenne,hogy a ramok mennyire befolyásolják az FPS játékokban az fps-t?
Tehát ha 2gb 800 mhz-s ramom van,attol a gép csak gyorsul illeve egy gamet gyorsan betölt vagy az fps-ben is van valami szerepe plöbb lesz?
-
Hooper
őstag
Hello!
Giga EP45 ds3R lapba egy C2D 7200as proci mellé jó választás egy GEIL Ultra 2048Mb DDR2 800Mhz KIT?
Köszi!
-
Szuti
csendes tag
Szevasztok!
Valakinek sikerült már összehangolni egy GeIL DDR2 ULTRA PC6400 DDR2 800Mhz 2x1GB KIT-et meg egy CSXO-CEC-800-2GB-KIT-et? Nekem nem nagyon megy!!!!!!
Köszi! -
csezo83
csendes tag
Hello mindenkinek!
Egy sablon kérdésem lenne, adott egy Gigabyte P45 DS4 + Q9450 ehhez milyen memória stimmelne? Van valamilyen memória amit nagyon nem szeret ez a giga lap?
Olvasgattam a támogatott memóriákat a weblapon, de mégis csak szeretnék több helyről informálódni. Olvasgattam ezt a topicot is egy ideje, de már annyit olvastam, hogy full
elvesztettem a fonalat, hogy mi lenne a legjobb...
Tuning az elején nem lesz, de pár hónap után 100%, meghajtom.Kingston???
OC???
CORSAIR???
GEIL???
.......Ja és 4Gb-ot szeretnék.
Tényleg jobb dual channel esetén a 2*2 mint a 4*1?
THX!
-
válasz
Barett 50cal #14325 üzenetére
only DDR3
Ha még mindig bizonytalan vagy, nézesd meg a memók foglalatait, hogy DDR2-es vagy DDR3-as.
-
Barett 50cal
senior tag
nem értem...
8GB 2000Mhz DDR3 RAM megy benne
DDR2 4GB 1066Mhz DDR2 nem megy??
Ezt irják:
Memory
4 x 240-pin DIMM sockets
Dual Channel DDR3
Maximum of 8GB of DDR3 1066/1333/1600/2000 MHz
na mind1,2GB 1066 csak mey benne nem?? -
Mivel nem válaszolták másik topikban, úgyhogy ide kopizok.
"X48T-DQ6 lap lesz valamikor, így DDR3-as változat ez. Szóval az lenne a kérdésem az hogyha 4GB OCZ Platinum 1600Mhz DDR3 memó KIT-em van és első néhány hónapban nem fogok tuningolni a tesztelés miatt. Így 1333MHz lesz a célpont, tehát az 1.9V is hagyjon 1333Mhz-en vagy mindenképpen kevesebb kell?
Egyetlenegy leírást sem említett erről a termékről, csak az hogy 1.95V felett nincs gari, 7-7-7-24 időzítések. Ennyi."
-
Harti
senior tag
Üdv!
Vettem Corsair Dominator 1066mhz 5-5-5-15-ös ramokat, az lenne a kérdésem, hogy van értelme feladni a 800mhz 4-4-4-12-t és az 1:1 CPU
AM arányt?
10% játékra, 90% netezésre van használva a gép, melyik beállítás a megfelelőbb nekem?
Köszi előre is!
-
Barett 50cal
senior tag
hello
Szeretnék majd venni 4GB Corsair dominator 1066Mhz es ramot,és azt szeretném kérdezni egy,eVga nForce 790i Ultra SLI alaplapon,rendesen fog futni??4GB kemény 1066Mhz???tuom hogy hogy DDR3mat is nyomat,de az nagyon fölösleges sztem 'még'...
köszi -
Laraxior
titán
Megnéztem Ősember-t a megbízhatósági oldalon
332 pozitív és 0 negatív...
nah Ő egy roppant türelmes ember,az hót tutiNincsen még egy ilyen pH!-n.
-
Morris
veterán
sziasztok. szeretném letesztelni a memóriáimat, de nem tudom melyik/milyen progival lehetne ezt megoldani.
elsősorban hibákat keresek, mert néha kifagy a rendszerem, illetve készenléti állapotnál ha rákattintok, kék halál (irql_not_less_or_equal)
tanács?
előri is köszi -
válasz
Produkció #14305 üzenetére
Az O.C. a gyártó lapján nem azt jelenti, hogy az OC RAM-okat támogatja, hanem azt, hogy hajthatod a lapban a DDR3-as modulokat 2GHz-en, de csak emelt FSB-vel, vagyis túlhúzva (o.c.= overclock - túlhajtás). Ez pedig azt jelenti, hogy default FSB-hez mi a BIOS-ban elérhető legmagasabb szorzó.
P5Q3-ban alapból 1600MHz a maximum, de default FSB-n ehhez is 400MHz-es CPU-t kell beletolnod, mivel a legmagasabb szorzó az 1:2, tehát egy wolfdale-lel max 1333MHz-en mennének a RAM-ok. Persze, ha meghúzod 400MHz-re, akkor ugyanez a szorzó már 1600MHz-es effektív RAM busz frekvenciát jelent. (500-as FSB értelemszerűen kiadja a 2GHz-es frekit.)
Mellesleg szabvány szerint ugye 1600MHz a legmagasabb DDR3 órajel.
-
Vandit
csendes tag
sziasztok meg tudna nekem mondani valaki hogy milyen ramot eri meg megvenni?? DDR2 esrol van szoo
Kingstone
Corsair
Apacervagy melyiket?? Es ha van mar 800-as a gepembe akkor nemnagyon eri meg megvenni 1066-ost igaz? Elore is koszi a valaszokat
-
Produkció
senior tag
asus oldalán az van feltüntetve hogy a p45q3 deluxe támogatja az 2ghz oc ramokat....ez jellemző a p45q3 chipsetre vagy pl egy x38 vagy x48 is támogatja a 2ghz-es ramokat?
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Milyen videókártyát?
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- IFA 2025: Nem is látszik, hogy strapatelefon
- Gumi és felni topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- KINGSTON FURY 64GB BEAST - DDR4 - 3200MHz - CL16 KIT - memória! - !ÖT ÉV GYÁRI GARANCIÁVAL!
- Kingston FURY Impact XMP 32GB 6400MT/s DDR5 CL38 INGYEN FOXPOST
- új, bontatlan Kingston FURY Impact 32 GB KIT DDR4L-3200 SoDIMM CL20-22-22 memória / kisker garancia
- HyperX DDR4 16GB(2x8GB) 3600Mhz CL17
- Hynix 4GB (2 x 2) 1066 MHz DDR3
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 64GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3260, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HP EliteBook 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest