Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tikadani
csendes tag
Sziasztok!
Van egy X48-DS5ös alaplapom és benne 2x1gb Geil Ultra 1066os ramom. Windows telepítésnél kékhalállal meghalt, de miután csak 1 ramot hagytam benne, már jó volt. Telepítés után visszatettem, uúgy kékhalál
Szerintetek fesz emelésével megoldódhat a probléma?
A baj az h még soha nem volt Gigabyte alaplapom így nemtudom hol lehet emelni, és azt sem h mennyivel, mert nemtudom most mennyi feszt kap. Elvileg 2,4V kéne neki...
köszi -
zorius
tag
válasz
Daemon09
üzenetére
Haller.
Olvasd el a tesztet a Prohardveren, ők is meglepődtek. Ütős RAM teszt.
Amúgy először nem tuningolok, nem is lesz rá szükség, max egy év múlva majd, ha kell. De lehet, hogy nem tudom megállni addig
Konfig: abit ip35 pro xe, intel e8500, asus 8800gts 512 stb
Nem vagyok annyira elvakult, hogy a kis különbség számítson, de ha jobb és még kicsit olcsóbb is, hajlok erre. Persze elsőre úgy tűnhet, hogy ugyanaz a csip, de az 1066-os garantáltan magasabban bírja. Csak a "nem garantált" kevesebb, mint a 800-as teljesítménye, aminek mondjuk hivatalosan csak 800 a frekije. Az ember azt hinné, kiválogatták a jobbakat, azt adják 1066-osnak, de a nagy átlag azt mutatja, hogy nem. Lehet, hogy rosszabbak az újabb chipek, ezért sok helyen az jön ki, hogy a 800-as többet bír. -
zorius
tag
Üdv!
CSX ramot veszek, csak elbizonytalanodtam, melyiket. Sok helyen úgy látom, a 800-as ugyanazt tudja, sőt még néhol jobb is, mint az 1066-os? Lehet ez? A HOC-n olvastam 1066-os tesztet, ott kb 1220-ig ment azt hiszem, itt a Poro-n meg a 800-as ram majdnem 1300-on simán, de 1250-en abszolút vígan. Néhány kinti fórumon is azt olvastam, hogy jobb a 800-as, mint az 1066-os.
Vélemény? Árban nincs nagy eltérés, csak kicsit olcsóbb a 800-as, de ha jobb?!
Tapasztalat? -
Levin01
őstag
Sziasztok!
power Mac G4 gépbe keresek ramot de nem tudom milyen kell bele és, hogy hol lehet hozzájutni ilyesmihez.
Tud valaki segíteni? -
Hosssszu
őstag
Sziasztok!
Van nekem egy Asus lapom. Szeretnék bele ECC ramokat tenni (most az mindegy,hogy miért), de azt írják a weboldalon, hogy nem támogatott!
Az lenne a kérdésem, hogy el sem fog indulni a gép, vagy működni fog, de az ECC nem fog működni?
Valahol azt olvastam, hogy azok az alaplapok is mennek ecc ramokkal, amik nem támogatják, valahol meg azt írják hogy nem!
Egy hozzáértő egyenes, konkrét, pontos válaszát várnám!
Előre is köszi!
-
swoody
senior tag
Sziasztok.
Ezek a eredmények jok? Semmi tuning csak kiváncsi vagyok hogy jo e.
CS 2*1gb kit OC 1066.
[link]
Nem tudom még hogy kell megoldani hogy 1066 on fusson.
-
Eastwood
tag
Üdv mindenkinek
Remélem jó helyen kopogtatok a kérdésemmel?.
Van egy Intel Pentium 3-as duál szerverem 2x 1 GHz-es procival. Asus CUV266-DLS
Vettem bele 4 giga ramot azaz 4 db 1 gigás Kingston KVR266X64C2/1G.
Az a problémám, hogy 3 giga ramot akar felismerni a gép, és azzal tökéletesen megy.
A 4 giga ramot kisípolja.
A memória jó, kipróbáltam.
Akár hogy cserélgetem benne a ramokat , akkor is csak 3 gigát akar enni, pedig a bios kézikönyv 4 gigát ír .
A tápom 550w-os, szerintem az elég.
Mi lehet a gond?
Kérek szépen egy kis segítséget.
-
cucclee
tag
konkrétan:
2x512mb 800mhz 5-5-5-18 időzítésű mellé beteszek 2x1gb valamilyen HyperX típusút akkor az ugyan úgy megy dualban és összefér a kettő ,ugye?
Bocs a fárasztó kérdésekért ,de jobb most megtudni mint később
-
cucclee
tag
válasz
Tomate
üzenetére
Köszi Tomate a választ.

Úgy döntöttem beruházok. de egy valamit nem tudok biztosan. 4 memória slot van az alaplapon. Ebből kettőben van 2x512mb kingston (dualba) . Ha jól tudom tök mindegy hogy a másik 2 slotba milyen fajtát veszek ,csak a kettő új azonos típus legyen ,ugye? És akkor az is mehet dualba. Csak mert gondoltam most egy kicsit gyorsabb időzítésűt veszek ,mint a mostani. És a kettő csatorna egymástól független ,ezek szerint.
-
manokaki
addikt
HELLO 4
szerinteTEK a CSX 1066Mhz 2x2 Gb Ram jóbb vagy a Corsair Dominator 1066Mhz 2x2 GB
Ram a jobb??Huzva is értve
Attila

-
atesss
addikt
válasz
swoody
üzenetére
Memtest 86
[link]
A Boot-cd változat kell, Windows alól nem lehet normálisan tesztelni.
("ISO images suitable for creating a bootable Memtest86 CD-ROM" )
CD-re kiírod, és azzal indítod a gépet.
Utána minnél tovább hagyod futni annál biztosabb, de 1x mindenképp fusson végig. -
swoody
senior tag
Sziasztok.
Valamiféle teszt programot tudnátok ajánlani megszertném nézni minden rendben van e ramjaimmal.Köszi.
-
pcmatyi
tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
2GB DDR2 800MHz lett betéve, mert az egyik gyári kingmax 2nap után (!!) megadta magát,de még a másik is kérdéses, hogy jó-e mert néha elmegy a kép, így lehet megint szervíz,és lehet mind a kettő Buffaló lesz!
Ennyit a Kingmaxokról!!
........amúgy 2 egyforma 2GB Kingmax volt,most felemás van
-
pcmatyi
tag
Üdv!
Buffalo memóriáról mi a véleményetek?
Jó minőségű?
Köszi! -
swoody
senior tag
Sziasztok.
Vettem Csx 2/*1gb kit 1066mhz OC ramot.Nem tudjátok mennyi feszt kell neki adni hogy 1066 on fusson ha ennyi elég hogy ennyin fusson?
Nem nagyon foglalkoztam még ilyennel ha lehetne szájba rágosan hogy lehet ezt megoldani.Köszi.
-
Tomate
veterán
válasz
cucclee
üzenetére
Magán a játék grafikáján, sebességén nem változna szinte semmi, a VGA-d ettől még ugyan arra lesz képes. Csupán érezhetően gyorsabb lesz a rendszered, gyorsabban tölti be a játékot, gyorsabban rakja le tálcára, egyidejűleg több alkalmazást tudsz futtatni gond nélkül, és minden más műveletet gyorsabban végez el. Bár ez a vga kétségkívül igen gyengus manapság.
-
cucclee
tag
Hello!

Most van két 512mb-os Kingstonom dualba téve ,meg egy Geforce 7300GT-m És hát ugye 1gb nem túl sok ,meg a kari is lassú. Szerintetek érezhetően dobna a teljesítményen játékoknál ,ha egy ilyen lassú grafikus kártya mellé beszereznék mondjuk még 1gb (netalán 2gb) ramot dualba. Csak mert új kártyára nincs pénzem
,viszont ramra igen. -
Tomate
veterán
Az lenne a kérdésem, hogy mit csinálna a gépem ha a most dualban működő 1066 os kingmaxjaim mellé betennék még 1Db modult összesen 3Gb-ig. Megszűnne a dual és csak single channel lenne? A teljesítmény visszaesne? (olvasás, írás, késleltetés) Jah és Pista 32Bit-az OS.
-
attihadnagy
csendes tag
Esetleg nekem valaki? (2 hozzászólással előbbi kérdésre)
Mit jelentenek konkrétan a hibaüzenetek?
Memória vagy cpu memória hiba?
Vagy mi? -
Tails111
aktív tag
válasz
zorius
üzenetére
A 4GB csak 64 bit esetén éri meg. Még akkor is ha most fillérekért kapsz 4GB ot.
Igaz hogy az XP 4GB-ból álltalában 3.3 - 3.5 GB ot meglát
egyéb hardverektől függően, de használni csak 2GB fog belőle. Bizonyos beállításokkal 3GB is hadrafogható de ez problémát és gyakran sebbesség visszaesést okoz. Én próbáltam egy farokság az egész. Vista 32bit sem fog észrevehető többletet adni neked 4GB al.
Viszont a Vista 64bit már megköszöni 4GB ramot. A 4x1GB nak megvan az a problémája hogy esetleg a lapod nem kezeli stabilan vagy tuningot nem birja. De ez lap és ram függő.
Én 4x1GB 1066MHZ-t hajtok vista 64bit alatt hála a tuning is megy. -
attihadnagy
csendes tag
Ha már a memóriáknál járunk.
Tud nekem valaki segíteni?
Egyfolytában kékhalálom van, naponta 1X -2X. Ekkor miután újraindítom, nem jön ki a jel a monitorra. 10 perc pihi és megint működik. Ha mindkét memóriamodul be van rakva akkor 667Mhz megy (pedig 800Mhz-es mindkettő) ha csak egyik akkor 800-on. Elvileg ez a különböző időzítés miatt van, ha jól tudom.
A hibajelzések:
Ez most éppen 2-őt sípol / 2 rövidet/
Múlt héten 3 rövid volt a sláger.
A proci 2,4 Ghz-en megy, mivel ez 4,6+ Dualcore.
Fsb: 200,9 automatán, állítási lehetőség: 200,9-től 235-ig azt hiszem.
A szorzó automatán van, amúgy 12X a max lehetőség, de így jó, is hiszen 12X200=2400
A feszültség viszont magasnak tűnik:
Beállítási lehetőség: 1,2V-1,4V, ez a max, viszont alapból automatán:1,9V-on megy. Miért? Hogy lehetséges, ha a manuális állítás ezt nem engedné? Ez a baj?
Sípok Hibajelzés Leírás
1 rövid DRAM frissítési hiba A programozható megszakításvezérlő vagy a progrmozható megszakítás időzítő valószínüleg nem működik.
2 rövid Memória paritás hiba A memória első 64KB-ben paritáshiba történt. A RAM IC valószinűleg hibás.
3 rövid Az alap 64KB memória hiba A memória első 64KB-ben hiba történt. A RAM IC valószinűleg hibás.Mi a hibás? Memória? Processzor, alaplap?
Akkor is csipog, ha csak 1 memória "egység" van berakva. Akkor is ha mindkettő (2X1GB 800MHz) -
NoOne1976
őstag
A segítségeteket szeretném kérni!
Az én asztali gépem nem a legújabb, még ddr-es ramok mennek bele. Azonban most, hogy eléggé lent van az áruk, szeretnék venni bele még 1 gb-ot, de nem tudom, hogy azok között, amik itt nálunk kaphatók, mi a különbség (ha egyáltalán van) és melyiket érdemes venni?
Sajnos én ehhez nem nagyon értek és hiába nézném meg őket, azok a paraméterek semmit nem mondanának a számomra.RAM DDR 1GB 400 Mhz Kingmax Superram 6 990 Ft
RAM DDR 1GB 400 Mhz BUFFALO 6 990 Ft
RAM DDR 1GB 400 Mhz Go4Ram Swissbit 6 489 Ft
RAM DDR 1GB 400 MHz Kingmax PC3200 5.900 Ft (akciós egy másik boltban)Előre is köszönöm a segítséget!
-
naot
tag
4GB RAM-ban gondolkozva melyik márkát/típust érdemes választanom? Semmi elszállós tuning nincs a tervbe véve, azt szeretném, hogy megbízhatóan üzemeljen. Adnátok pár tippet?
-
NovaBlue
aktív tag
gyors kérdés!
van nekem 2*1Giga GEIL ULTRÁM és van itthon még egy noname 800-as 1GB-os modul!
2*1 giga dualban vagy 3*1Giga single-ben?
mennyi a különbség ?gyorsabb lenne a gép illetve a gamok?mennyivel lassabb a single csenöl? -
atesss
addikt
válasz
Steve-0
üzenetére
Hát talán inkább ragaszkodik a mostanihoz
Hasonló kinézetű (fekete), nem mATX-es, P35/P45-ös lapot FireW-el (és lehetőleg Asus) 25k alatt biztos nem lehet kapni.
+még egy E2140 a min., az 12k körüli +ahhoz akkor viszont tényleg jobb lenne egy jobb RAM...
Na szóval ez már drága.
Meg a Nehalem miatt a P35/P45 is megint hasonló zsákutca lesz, mint ez a 955X, nem?
Mondjuk akkora nem mert egy 45nm-es 4 magos 4Ghz felett elég sokáig elég lehet...Mod: a 2GB-on azért még lehethogy gondolkodunk...
Bár én egy új gépbe magamnak már az is lehet hogy 8GB-ot vennék
Annyi mindent szoktam egyszerre csinálni/csináltatni a géppel.
Csak egy többasztalos programot kéne beszereznem már... -
atesss
addikt
válasz
Steve-0
üzenetére
Hát az asszem elmarad, mert annyit biztos nem kap érte hogy abból új alaplap-proci legyen.
Mitől ér olyan sokat még mindig ez a lap? Pedig Core2-t nem lehet bele tenni...
Úgytünik a 2*2GB-ra is rá tudtam beszélni mégis a haveromat (egyébként ugyanannyiba kerül), úgyhogy utánanézek a topicjában akkor, köszi. -
atesss
addikt
válasz
Steve-0
üzenetére
Köszi a gyors választ!
Azért mert a 4*1 jobban néz ki
Meg lehethogy lesz majd késöbb vízhűtés (a RAM-ra is)
Én a 2*2-t mondtam már régóta, mert a 4 modul az húzásnál csak gondot okozhat.
De hiába...
De szerinted mennyire lehet gond? Bár azért az alaplap se mai darab, biztosan jól kezelné a 2GB-os modulokat dualban?Hát 1 éven belül nem lesz lecserélve az biztos...
Utána meg már jön a Nehalem (szerintem már csak DDR3-at fog támogatni, nem? ), meg talán normális ára is lesz a DDR3-nak.Mod: mennyiségre: egy 8800GT valoszeg lesz nemsokára, és Vistához azért így elkél a 4GB
Mod2: és haverom szeret nyitvahagyni mindenfélét játék közben is... mondjuk én is
-
-
atesss
addikt
Hello!
Haver gépében megadta magát az egyik Kingmax 667/512 (2,5 éves), de már eleve tervbe volt véve új ram vétele.
A konfig: Asus P5WD2 Premium (955X), D920(2,8) @4,2, 6800GS, és alaplapot+ procit nem valoszinü hogy cserélne mostanában.
Kinézet alapján (
) Geil Black Dragon 4*1GB lesz, csak az a kérdés hogy 800 CL4 vagy 1066 CL5, megéri/használható-e valamire ebben a gépben az 1066-os?
800 helyett 1200-as FSB-n mennyit számít a Pentium D-nek, hogy ha 1066 körül megy a RAM? Már alapból a 800-assal is FSB szinkron felett van dual-channel-ben...Ready-ben a következők a nettó árak:
RAM DDR2 PC8500 1066MHz 4GB GEIL BLACK DRAGON KIT 4DB (SPD: 5-5-5-15, Retail, Heat Spreader: 8 Layer PCB with LED) 21 103 Élettart.
RAM DDR2 PC6400 800MHz 4GB GEIL BLACK DRAGON KIT 4DB (SPD: 4-4-4-12, Retail, Heat Spreader: 8 Layer PCB with LED) 16 956 Élettart.
Azaz 5000 bruttó a különbség.Az 1066-os menne ugyanúgy mint a 800-as, CL4-ben, csak "extraként" az 1066-ot is tudja, vagy tényleg nagy lehet a különbség, az egyik az órajelre, másik a késleltetésre megy rá?
Még az is kérdés, melyik van 1-3 napos rendelésre, mert 7-10 napot nem akarunk várni rá.

-
blackmolly
csendes tag
Szép jó reggelt az Uraknak! Egy kis segítség kéne. Már csak a RAM hiányzik a configomba, melyet filmeditálásra és persze játékra használnék. Melyiket ajánljátok?
ASUS P5Q PRO / Q6600, 2.4@3.2 / SAPPHIRE Radeon HD 4850 - 512 MB / Corsair TX650W
2GB 800MHz DDR-II RAM CSX + Metal cooler Xtreme Kit (2 X1GB),
illetve késôbb bôvíteném
2x(2GB 800MHz DDR-II RAM CSX + Metal cooler Xtreme Kit (2 X1GB)),vagy
2GB 1066MHz DDR-II RAM CSX + Metal cooler Xtreme Kit (2 X1GB),
illetve késôbb bôvíteném
2x(2GB 1066MHz DDR-II RAM CSX + Metal cooler Xtreme Kit (2 X1GB))?Árban szinte egyeznek a 800-asok és az 1600-asok...
Alaphelyzetben csak 2GB-ra van pénzem. Sajnos vége van a keretemnek, nem tudok 4GB-os Kit-et (2x2GB) venni. (Egyébként van akkora különbség a 2x2 és a 4x1 között, hogy megérje még gyûjtenem?) Extra tuningot nem tervezek...
A hozzáértô és segítô szándékú válaszokat elôre is megköszönöm!

-
menalcas
őstag
Hi all!
1 kérdésem volna a nagyérdeműhöz:
Crucial Ballistix ram mennyin megy maximum, hibázás nélkül 4-4-4-12 es időzitéssel ?
-
B4l!nt
aktív tag
Hello!
Mi a véleményetek erről a ram-ról?
http://ipon.hu/webshop/product/ocz_4096mb_ddr2_1000mhz_reaperx_kit/25533Az 1066-os ramok mit csinálnak egy olyan lapban ami csak 800-ig támogatja a ramokat?
El se indul vagy annyi, hogy 800-on mennek?
Bocs a hülye kérdésért
-
1066Mhz duálban 3-szor végigment a memtest hibátlanul, leesett a kő a szívemről.

-
válasz
zorius
üzenetére
Figyelj arra, hogy melyik órajelig támogat az alaplapod, múlt hétvégén végig kínlódtam a memtesttel, állandóan hibádzik. Tegnap este rájöttem a miértjére. Például a RAM support listán 1066Mhz órajelen különböző márkú max. 1gb modulokat látsz, akkor hibádzani fognak a 2x2gb modulok ilyen órajelen.
Nehogy úgy járj mint én! 
-
3,25GB
Ugyanis amint kapható lesz az új Zalman ház, ezután Vista 64bit Home Premium SP1 magyar oprendszert fogok tesztelni ( ha tudok szerezni/letölteni magamnak ezt 2 hétig aktíválás nélkül
). Ha bejön, veszek OEM-et. Majd utánanézek, hogy melyik hátránnyal rendelkezik az OEM, de nem ide tartozik. -
reset
senior tag
válasz
zorius
üzenetére
Sztem vedd meg nyugodtam a 2x2 GB RAM-ot, nem fogsz rosszul járni - pláne, ha később más oprendszerre állsz át (én is ennyivel nyomulok)
Nem lesz kisebb a sebesség / a 4x1 modulok zsúfoltsága mellett adódhatnak melegedési problémák; én mindenképpen a 2x2 GB mellett döntenék... -
zorius
tag
Vki olvasta e komoly problémámat, és tudna hozzászólni?

-
zorius
tag
válasz
nepszter1
üzenetére
Most akkor hogy?
Csak akkor megy, ha 1 ram van benne, vagy akkor ha dual-ban? Vagy csak akkor megy 1, ha duálban van (?!
) És ha a másik single-ben (?) akkor nem? Csak az egyik ram jó, vagy mi a baj? Vagy nem megy duálban? Ez kicsit zavaros, bár lehet, hogy korán van még és hétfő, ráadásul nem értelmezem jól... 
-
nepszter1
addikt
help me !
az miért van ha 1ram van a gépembe ddr2 2048mb ocz 1066mhz-s csak akkor megy hibátlanul ha dulába van a másik vagy single-be akkor már lefagy játékoknál stb , monitor kikapcsol + kék halál miért lehet? alplap hiba ? -
zorius
tag
Kis láma kérdés...
Új gépembe szeretnék ramot, de nem tudom mennyit. Először még biztos xp-t használnék egy ideig, de idővel lehet, hogy váltanék vista-ra. Oda meg nem is árt a több, ráadásul kezeli is.
Ha most 4gb-ot teszek az xp-be, rosszul járok vele? Mármint a sebesség romlik ezáltal, hogy nem fogja látni mind, vagy 'csak' annyi, hogy a 4-ből csak 3.5-öt lát (+ a grafikus kártya 512)?
És ha még így nem döntöttem, melyik a jobb megoldás, a 4gb 2x2 vagy 4x1 legyen?
Cél: Átlafelhasználás, azonkívül brutál fps jó max baállításokkal
Lényeg, hogy bőven legyen memória, ne legyen hiány benne.
Pénz "nem számít", olyan értelemben, hogy kb 10k pl egy 2x1 csx 1066, vagy 2x ennyi az nem oszt. -
Nahh kiderült hogy DDR800-n hibátlanul ment a memtest, tanulságos.
Majd holnap reggel 2x2GB-ot tesztelem, mivel most csak egy modult használom.Tapasztalat: X48 lapra max. DDR800 (talán max. 1066Mhz lehet a kompatibilitási lista szerint, majd utánanézek) mellett működőképes a 2GB modul, akkor is ha 1600Mhz a modul.
Ui.: Tényleg játékokban nincs nagy különbség a DDR800 és DDR1600 között? Hány százalék a különbség? Tudnom kell.

-
Sky85
tag
Most hogy esnek a RAM árak, nem is tudom, hogy 4GB DDR2 /1066/ v. CSX 2GB DDR3 /2000/ DIABLO KIT érné meg jobban!
Vélemények? -
válasz
Antibazsi
üzenetére
Köszi, akkor tökmindegy a 2x2GB? Megnéztem a Gigabyte oldalán a ram support oldalt, hát eléggé elavult a lista, voltam Aqua-ban sürgében, kompatibilitási probléma esetén nem tudnak elfogadni a visszaváltást.

Holnap be fogok menni a boltba. Meglátjuk hogyan alakul.
Nem írtad, hogy memtesttel tesztelted-e? Ez érdekesen alakult ma reggel, az első teszt átfutás rendben volt, a 2. átfutás közben sokat hibádzik.

-
codec
senior tag
Üdv!
1066-os Kingmaxnak kell plussz feszt adni az 1066 eléréséhez? Ha igen akkor mennyit? -
drfirsty
tag
Sziasztok,
kicsit elakadtam a tuningolásban és jól jönne egy kis segítség. 11X240-nél tartok és játékokban 10-15 perc után megfagy a gép. Minden alapfeszen van, hőmérsékletek rendben. Pontosan nem tudom, hogy ez a proci vagy a RAM-ok miatt lehet, így első körben szeretném megnézni meddig bírja a proci. Jól tudom, hogy ha visszaosztom a RAM-okat akkor tudom meg, hogy a procim bírja-e tovább a freki emelgetést
Jelenleg az van beállítva a DRAM frequency set-hez, hogy by DRAM SPD value. De van itt mindenféle finomság, különböző RAM/FSB arányok. Az Everest erre azt írja, hogy CPU/11.
Nálam BIOSban olyanokat lehet állítgatni, hogy pl. 166=RAM/FSB:5/6, vagy 180=RAM/FSB:9/10, stb. Mindeközben a proci szorzó 11. Szóval hogy is van ez?
Hálás lennék ha valaki elmagyarázná, hogyan kell itt kalkulálgatni ezekkel az arányokkal. Egy jó link is nagy segítség lenne. Ja, és DDR400-as RAM-ok, 939-es proci.
Előre is köszönöm a segítséget. (Konfigom az adatlapon.) -
-
nepszter1
addikt
[OFF]Figyelj, ha 1 modullal megy, és BIOSban beállítod, hogy 800/CL5/1.9Von menjen és úgy hibázik, akkor gond van. De szerintem úgy mennie kell.
Az a baj ezekkel az 1066os memókkal, hogy lényegében túlhajtásról beszélünk.Nem tudom mennyire vagy tisztában a lapod FSB/DRAM osztóival, strap és egyéb fogalmakkal, talán az a legtisztább ha megkérsz valami hozzáértőt a közeledben, hogy ugyan nézzen már rá.
BPn ő biztos segítene, csak jópézé..én meg messziről nem tudok.Azt szinte biztosra veszem, hogy beállításbeli gondok vannak és 4 modullal is gond nélkül be lehetne lőni, valszeg ha visszaviszed Iponba, ott meg is ejtik ezt és lesz egy fölös utad. Bár ha neten rendelted a cuccot, ha jól tudom 8 napon belül akár indokolatlanul is elállhatsz a vételtől.
Én azt javaslom, hogy szerezz a gép elé valami ráérő mágust első sorban, másodsorban pedig a 4x1Gt cseréld le 2x2re. A lapnak nem hinném, hogy különösebb gondja lenne.
Ha be van lőve az FSB 400ra, a memók 1:1ben 800ra és bySPD időzítésekre 1.9Von, mennie kéne mint a huzat, a proci tuti bírja alapfeszen.
Csak akkor mennek 800 felett a memók, ha "felosztózod" őket, asszinkronban az FSBhez képest. Van amelyik lap aránypárokkal adja ezt meg, van ahol az FSBt belőve ki kell választani egy osztókört (strap) és utána a kívánt sebességet (667/800/1066/1200/stb), ánuszéknál így most passzolom, nincs kedvem manualt bogarászni.[/OFF]ezt az üzenetet kaptam
mert a gépemnek a memória a baja vagy is fogalmam sincs de arra gyanakszok és valaki lenne olyan kedves ezt a szöveget , leforditani amatör nyelvre
elég kezdő vagyok az ilyen dologban a gépem az adatlapomnál 
ui: a gépnak az a baja játékoknál fogja magát és kikapcsol a monitor + lefagy a gép + kékhalál ! de ha 1db ram van benne akkor hibátlanül müködik se Dualban se signleben nem hajtja meg a gépet

ha valaki tud segíteni privátba vagy esetleg , ide a forumon köszönöm -
Terfoder
csendes tag
Sziasztok!
Egy Gigabyte GA-MA-790X-DS4-hez és egy X2 5000+ Black Editionhoz vennék egy CSX 2048 MB DDR2 1066 MHz CEC Fan Kit-es RAM-ot. Nemrég néztem a Gigabyte honlapján a támogatott memóriákat de sehol nem találtam a CSX-eket. Együtt fog szerintetek jól működni a két alkatrész vagy inkább vegyek majd mást hozzá?
Előre is köszi a segítséget. -
lsc
nagyúr
válasz
Benyadapro
üzenetére
Amennyire állítod , 1:1-ben 667-en megy .
-
Melyik memóriával kompatibilis a Gigabyte GA-X48T-DQ6 lappal? A 4GB DDR3 OCZ 1600Mhz 7-7-7-24@1.9V KIT memó nagyon szeret szemtelenkedni, mikor hibádzott a Memtest86+ v2.01-n, mikor rövid sípolásokat adott a lap.
Az 1. modulnak teljesen rossz állapotban voltak a lábak, gondolom a szervízben sokszor tesztelt vagy többszöri tulajdoni váltás miatt lehetséges, de megtisztítottam, az sajnos csak tud hibádzik.
Viszont a 2. modullal nincs baj 9-9-9-24 időzítésen 1.5V~1.9V-ig 1333Mhz mellett!
1600Mhz-en sokat hibádzik, csökkentett időzítéseken is! 
Most mit tegyek?

Ez tényleg kompatibilitási probléma a 2. modul? A 1. modult természetesen vásárlási átvételkor "majdnem sérült" termékként kaptam, de majd írok neki e-mailt. Nem gondoltam komolyan vásárláskor, hogy mekkora problémát jelent ez.
Nagyon sz*r ügy. Most pedig hibádzik a 2. modul, ez nem lehet igaz, pedig akarom használni a winfost.

Ugyanitt írjanak kompatibilis memót a lapra, megköszönnék!
Üdv.: bolic
-
czuzor
csendes tag
Nos, igen. Ha csak átlagos dolgokra használnám a gépet akkor nem érdekelne ennyire az a plusz 512 ram. De mivel kép/videó szerkesztésre használom főleg, de nem tudtam, hogy mivel járok jobban, buzgón fórumozni kezdtem.
Sejtettem, hogy valami V.L.-éhez hasonló választ fogok kapni, neki köszönöm szépen. És persze mindenki másnak is, aki segített. Persze ha valaki más véleményen van, én aztis szívesen meghallgatom. 
-
Benyadapro
tag
ha a procim fsb jét 333 ra rakom
akkor a ramom mennyin fog menni?
T800UX2GC4
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple asztali gépek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen processzort vegyek?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- SörcsaPH!
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast Black RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 24 hó garancia - ÚJ!
- Patriot Viper Venom 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, Bontatlan, Gari 2028.10.15. -ig -
- Új, bontatlan ADATA XPG 48GB (2x24GB) KIT DDR5 6000MHz CL30 Lancer Blade RGB Black XMP/EXPO - 10 év
- Új, felbontott G.SKILL 32GB (2x16GB) KIT DDR5 6000MHz CL26 Trident Z5 Neo RGB EXPO - 10 év gari! -
- G.Skill Aegis DDR4 DDR4-3000 CL16-18-18-38 1.35V 16GB (2x8GB)
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- CoolerMaster MM710 53gr pehelykönnyű gamer egér eladó
- Számlás vadiúj Tápegysègek! Kèszleten!
- Apple iPhone 16 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

,viszont ramra igen.
). Ha bejön, veszek OEM-et. Majd utánanézek, hogy melyik hátránnyal rendelkezik az OEM, de nem ide tartozik.
mert oda akarom
Az 1. modulnak teljesen rossz állapotban voltak a lábak, gondolom a szervízben sokszor tesztelt vagy többszöri tulajdoni váltás miatt lehetséges, de megtisztítottam, az sajnos csak tud hibádzik.