- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
milyen itx kuckót ajánlanátok?
2 slotos vga-nak jó lenne kialakított hely, mert néha rám tör a kockulhatnék.
ha atx táp belefér az jó pont, vagy ha 150-200w-os táppal rendelkezik, az is elegendő lenne. -
törölt tag
fsp booster-t ismerem egyedül.
amúgy terheletlenül 30w-ot fogyaszt nálam a lap+proci, warcraft3 közben 40-45w. csak egy velociraptor van rákötve.
nálad milyen értékek voltak a codegen táppal? -
kzkz
őstag
Tegyük fel, hogy van egy gépem 100W TDP-s procival, és mellette még 2-3 vinyó, így összesen 130W-ot eszik. A táp hozzá tud 12V-on 144W-ot.
Namost ha emellé szeretnék egy izmos VGA-t, ami szintén 100W körüli, akkor már ugye kevés a kraft. Viszont megoldható, hogy a VGA külön tápcsatijára direktben egy 12V-os 150W-os külső téglát csatlakoztassak? Működne így a konfiguráció?
-
slashing
senior tag
Hát nálam akkor nem volt jó a kép hardvergyorsítással mikor a dharma-t használtam szaggatott meg kockásodott, nightly-val semmi ilyen probléma nem volt, 720p-s mkv-t egyik nap néztem 1-3%-os terhelésen vitte az xbmc ha 1080p-s youtube-ot néztem vele akkor meg 4% volt. Szóval nem tudom nálad mi lehetett a gond.
-
törölt tag
én az összes smart szériás chifiben cseréltem ventit a hangja miatt, codegenre saját gépet nem kötnék
remélem páran találkoztak az előbb említett 250es fsp-vel, és megosztanak róla némi információt.
(#10489) slashing
2 perce hozták meg kzkz Asrock Z68M-ITX lapját és g530as prociját, így már nem aktuális a dolog. -
kzkz
őstag
válasz
slashing #10489 üzenetére
Nekem nem volt fent semmi codec. Vitte nekem is az mkv-kat 85%-os prociterheléssel, de ha bekapcsoltam az XBMC-ben a DXVA-t, akkor 60 körüli lett, viszont a kép nem volt jó. Szóval a videókkal nem volt gond, de AMD fronton talán még játszani is tudok a géppel, mert erősebb a prociban lévő GPU.
-
kzkz
őstag
válasz
#92888064 #10488 üzenetére
A Codegen Mx-31 házban lévő 300w-os táppal használtam, de már úton van a PW-200-M-P4-ATX táp és hozzá a külső 220W-os tégla. Így nem lesz venti a tápnál, mert a codegen irtó hangos. Van egy másik gépem Chieftec Smart 500W-os táppal és annak alig van hangja...
-
slashing
senior tag
érdekelne az a konfig főleg hogy ilyen hirtelen el is adtad, nekem sandy bridge muzsikál tökéletesen minden lejátszó még a win alap lejátszója is visz mindent xbmc is vitte az összes mkv-t amivel próbáltam direkt teszteltem hogy megy-e a hardver gyorsítás és ment.
pedig csak ennyi kodek van a gépen:1. CoreAVC
2. ACE3 filter
3. Halia media splittersemmi más és minden megy tökéletesen...
Ad-m
Nem akarom tukmálni az én alaplapomat meg felvágni de mindent tud amit leírtál:
Z68M-ITXHT - ilyen lapom van 1555, 2 usb3 hátul, hdmi 1.4a, spdif -
törölt tag
milyen gép?
amúgy várom, mint a messiást. napok óta vadászok 1155ös lapot, aminek a hátlapján van hdmi, optikai hangkimenet és usb3. a sata3nak köszönhetően lecserélhetem a 300as velociraptort egy 4-500megát írni és olvasni tudó ssd-re, a jelenlegi letöltős notivinyó meg kap egy usb3-as külső házat, így a kábelek is megritkulnak a házban.
mondjuk érdekesen fog kinézni egy ősrégi moddolt aerocool atx házban, de a corsair vx450 se hozzáillő. rákérdeztem a tápos topikban, hogy milyen kisebb teljesítményű 80+os tápra cseréljem, és majdnem megköveztek.
te milyen táppal használtad?
én ezt a típust néztem ki: FSP 250-60 HEN
ezzel van itt valakinek tapasztalata a topikban? -
kzkz
őstag
válasz
slashing #10485 üzenetére
Hát az eden el se indult valahogy, mondjuk vnc alól irányítottam a gépet, de a 10.1-es verzió úgy is ment.
Viszont ma eladtam a gépet (remélem ki is fizetik
), úgyhogy visszapártolok az AMD-hez, azt hiszem FM1-es Asrock A75M-ITX lesz, ez az egyetlen ITX-es FM1-es lap amit találtam, és mellé lehet, hogy az A4 helyett A8-as proci lesz, mert úgy látom, hogy azzal el lehet játszani 1440 körüli felbontásnál, és nem fogyaszt 110W-nál többet a gép.. Még melléfér akár egy 65W körüli VGA is később...
-
slashing
senior tag
11 beta Edennel vagy nightly-val próbálkozz a Dharma nem szereti az intel hd gpu-t...
a nightly tuti viszi a hardver gyorsítást az Eden-t használom most de mivel elszállt a 2 hetes vinyóm így most nincs semmi olyan cuccom amivel tesztelni tudnám egy 64gigás ssd-vel szenved már 3 hete....
-
Pista0001
addikt
Mármint a Sandy Bridge IGP-jével? Mert akkor egy belépő szintű AMD/nVidia vga-val megoldható a dolog. Persze ha van neki hely. 5K körül lehet kapni pl 4350-et ha a legújabb technológiák nem kellenek, vagy 2400/2600-asok vannak kicsit alatta is. GeForce-ból kicsivel fölötte indul a móka, 6K alatt nem nagyon láttam 8400-ast vagy 9300-ast. Sima DXVA-t ezek mind tudják (Radeon HD2000-től, kivéve HD2900 illetve 3000-es IGP-k, GeForce-ok 8000-től, kivéve 8800-ak).
-
kzkz
őstag
Na most futottam bele, hogy az XBMC (és más lejátszó) se tudja lejátszani DXVA2 hardveres gyorsítással a videókat Sandy Bridge procikkal
Hihhhhetetlen
Tudtok rá megoldást?
-
SQX_Barto
addikt
válasz
bandi94 #10481 üzenetére
A cpu-ra H60 vízhütés megy, a ref. HD7970 meg nagyjàbòl kiviszi a sajàt höjét. HDDhez lesz 80as venti. De még kiderül mégegy 80as venti elfér-e valahova. Egyébként fõképp borítàs nélkül fog menni. Vízhütés radira vagy egy 120as venti megy vagy kettö, majd meglàtom a höfokokat.
-
bandi94
tag
válasz
SQX_Barto #10477 üzenetére
Akkor ezek szerint létezik mITX lap foglalattal is nem csak besütött CPU val...Így már világos.De kérdés.Rácsből van a gépház hogy az az irtózatos mennyiségű hő amit a CPU meg főként a GPU termel, el bír távozni?És akkor a táp még sehol...Vagy a hűtését hogy oldod meg?
Én fogok majd olyat csinálni hogy egy fekvő mini ATX házat szétdobálok és berácsozom az oldalait, elejét, tetjét, szövött drót ráccsal, hogy a lehető legjobb hűtése legyen, és belerakok egy mini ITX lapot dualcore Atom procival.Teljesen ventilátormentesre lesz megoldva az egész, engem igenis zavar a ventik a zaja, éppen elég lesz a 2 HDD zaja...Majd teszek fel képet ha kész és lehet
-
SQX_Barto
addikt
válasz
slashing #10479 üzenetére
Amikor megveszem a Shuttle-t, kiderül, hogy befér-e neccesen az ATX tàp. Képek és spekulàciók alapjàn bele, bàr akkor közel lesz a VGA. Procin H60 vízhütés lesz, de majd kiderül, mi, merre, hàny méter.
Szerk: 55ért vettem egyszer hasznàltan 3év garival én egyszer összedobtam a gépet csak. Szóval 54ezer. -
slashing
senior tag
-
slashing
senior tag
válasz
bandi94 #10476 üzenetére
hát mert nem sok alternatíva van a kis tápokra, van paneltáp meg pico psu, flex atx. Az első kettő hangtalan kis teljesítményű cserébe kevesebb dolgot köthetsz rá utóbbi nagyobb de ventilátoros, alakja miatt elég kevés ház támogatja, általában gyárilag rakják bele, van még az sfx ami már majdnem akkora mint a sabvány ps2-atx táp 2-3 cm a különbség mind hosszban mind magasságban teljesítmény meg kb. 300w körüli.
Az izmosabb részhez meg annyit hogy akár a létező legizmosabb gépet is megépítheted itx alapra, nyilván a dupla vga-t leszámítva... pl. az én alaplapomba rakhatnék i7 2600k-t is meg valami izmos vga-t csak a házba nem férne bele meg akkor tényleg kéne egy nagy táp.
-
SQX_Barto
addikt
válasz
bandi94 #10476 üzenetére
Nem mindenki minimàlis igényeket tàmaszt az mITX-nek. Én pl egy vadàllatot akarok építeni 4GHzig tuningolt i7 2600k-val és HD 7970nel. És nem vagyok benne biztos, hogy a 450wattos SFX Silverstone tàpom elég lesz, és nyugodt leszek-e vele. Ja és mindezt belehegesztem egy Shuttle XPC hàzba.
-
bandi94
tag
Csak egy kérdés(ne nézzetek hülyének, nem nagyon néztem szét ilyen téren):Miért kell egy mini itx-es géphez 3-400 wattos táp?Vagy léteznének izmosabb lapok is az integrált mobile procis lapoknál?
-
HookR
addikt
válasz
Mattanyahu #10472 üzenetére
Nekem úgy tűnik, a belső elrendezést feláldozták a dizájn oltárán és/vagy nem akartak házon belüli konkurenciát állítani maguknak.
Ekkora befoglalóméretben (ha nem lenne ilyen vastag, külső műanyag burkolat) már (450W-os) SFX táp is elférne 280mm-es VGA-val. Ráadásul anélkül, hogy a HDD megfojtaná a VGA szellőzését (a HDD-t a VGA fölé kellett volna rakni, nem alá).
Az irány tetszetős, ellenben a megvalósítás még kívánnivalót hagy maga után. -
Mattanyahu
tag
válasz
Mattanyahu #10472 üzenetére
na pont mikor lejárt az időkeret találtam egy halom képet
-
Ringman
félisten
válasz
Mercutio_ #10471 üzenetére
passz
nekem egy sapphire H61-em van /alulfeszt nem próbáltam/, csak épp nincsen összerakva
miután megvettem, rá egy hétre vettem az apról egy komplett atom gépet, amiből később home szerver lett - 4hdd-vel - egy codegen mx-31-es házban
így a gépből hiányzik még egy gpu, egy hdd és egy ház
akkor az érte meg nekem, 20k-ért, ha a vásárláskor lett volna 26-ért az asrock z68, akkor azt veszem meg
-
Mattanyahu
tag
annak a cm háznak ideje volt már...
ezen viszont fölszaladt a szemöldököm
kár hogy a belsejéről nem nagyon van kép -
lupol
csendes tag
Erről a házról valaki tud valamit mondani nekem?
Előre is köszönöm -
-
SQX_Barto
addikt
Asrock H67 mITX + Intel i7 2600 + gyári hűtő. Garanciás (ipon és LeC a ph-ról)
Ezt szerintetek mennyiért lehetne eladni?
Rájöttem hosszútávon Z68-at és k-s procit akarok, meg kicsit rántani a procin.
Egyébként Asrockon meg Zotacon kívül senki sem akar Z68-at csinálni? -
toldy
őstag
válasz
Pista0001 #10461 üzenetére
Azon gondolkodtam, valamint még a hoszból is levenni 10-12 cm-t. Így keskenyebb lenne mint a q08 ( marad 17cm) a magasság kb 30cm ( ez több) a hossz viszont rövidebb ( kb 30-32cm). és plexi oldallapot rá. A szín pedig marad fekete, fehér és talán még kék.
A $$ nálam is gond, az idő az megoldható.
-
toldy
őstag
Mostanában annyira elkapott az építhetnék.
Azon gondolkodám kéne venni egy FRACTAL DESIGN Core 1000-t, mitgondoltok?
( flex az van itthon)
-
Pista0001
addikt
válasz
Ringman #10457 üzenetére
Ezek az Arctic hűtős VGA-k tudtommal 2 slotnál is vastagabbak, érdemes vigyázni velük. Mindenképp nézd meg hogy elfér-e. Ezen a képen talán látszik is:
Azért is fogott meg annak idején ez az ötlet mert minimális a szerszám és az időigénye, de amúgy elsősorban én is a nulláról építkezés híve vagyok.
-
kzkz
őstag
válasz
Ringman #10457 üzenetére
Ó, pont ezt a vga-t nézegettem én is. Ez nem fér be 1 slot-os házba?
Egyébként ez mennyivel gyorsabb, mint mondjuk egy i5-2500 integrált vga-ja?
Azért néztem pont ezt a 6750-es sorozatot, mert ebből láttam eddig 1 slot-ost, és ennek felel meg a 85W-os TDP-je. Nem akarnék 100W-os vga fölé menni, hogy a 200W-os tápcucc még elbírja a teljes gépet. Jelenleg a G530-as procival 90W alatt mutat a fogyasztásmérő 2 vinyóval.
Vagy Nvidia fronton is van 85W körüli kártya, ami 1 slot-os, és ilyen v. ennél gyorsabb?
-
Ringman
félisten
válasz
Pista0001 #10456 üzenetére
kb így nézne ki a gép
- itx alaplap+proc+samurai zz - ez megvan
- 2 slot vga - valószínű ez
- 1 ssd
- 2.5 hdd - megvan
- van egy 300w-os fsp-300-apn - ez megvan - de ha találnék házat, akkor cserélném
- mindenféle ventikha már barkácsolni kell, lehet 0-ról indulnék, van már pár ötletem, csak ahhoz még munkaeszközök is kellenek, meg egy csomó idő.
-
Pista0001
addikt
válasz
Ringman #10455 üzenetére
Az a baj hogy a m-ATX házak is rövidítve vannak a normál midi házakhoz képest, ITX házból meg hosszítottak a dupla slotosak így ezek mélysége kb ugyanakkora, utóbbiak mellesleg drágák is.
Szerintem a legolcsóbb megoldás az ha veszel használtan egy bármilyen házat és méretre szabod. Korábban valaki írta ezt az ötletet itt a topikban, és szerintem ez egész igényesen kivitelezhető.
Első lépésként szétfúrod a szegecseléseket, majd a darabokat megfelelő méretre vágod. Arra figyelj hogy a vágott végeket úgy alakítsd ki (vagy legalább hasonlóan) mint az eredeti vég, így könnyen össze tudod szegecselni a gyárihoz hasonlóan. Így teljesen egyedi igényekhez méretezett (közel) gyári kialakítású házat kaphatsz. Ha egy kicsit tudsz bánni a műanyaggal akkor az előlapot is hozzá tudod igazítani.
-
Ringman
félisten
vám szerintem nincs rá - pontosabban 0% - csak az áfa, ami (idén) 27%(-ra csökkent
)
elvileg 200eur, ill usd alatt még átcsúszhat, de fölötte kb 100%, hogy fennakad.szerl - hogy on is legyen:
létezik olcsó ház, 2 teljes magasságú bővítőhellyel rendelkezik, és belefér egy samurai zz (94 mm magas) hűtő?
átl mAtx házak nagyon hosszúak -
ZCoyote
őstag
Hello, jó rég jártam már erre!
Mivel az utóbbi időben kiestem a témából a tanácsotokat kérem. A mostani Atom-Ion párosom helyett szeretnék egy jobb, modernebb konfigot beszerezni. A cél az alacsony fogyasztás de azért jó lenne ha lenne benne egy kis kraft is ha kell. Az Atomnál mindenképpen legyen erősebb (mondjuk az nem nehéz). Persze az ár is nagyon fontos lenne.
-
törölt tag
"1 slotos kártyahely"
Köszi, ezt nem is figyeltem. Akkor ez nálam is kizáró okká nemesedett. De télleg hülyeség, hogy van egy ekkora doboz és csak slim kártya fér bele
Azért marad a CBI csak vmi lapos lesz paneltáppal és majd nem rakok bele semmilyen karit. A vidkaris gépnek meg nézek egy másik házikót. -
zodo
nagyúr
válasz
#22145024 #10424 üzenetére
Miért ennyi az jó kérdés, szerintem ez(ek) az árak lennének reálisak (20k fölött szerintem mind lehúzás de megvesszük ha nincs más alternatíva) alapjába véve de a CBI házak mindig is ilyen áron mentek vagy olcsóbban.
kb. ezek lehetnek a vásárlástól való visszatartó erők de hát mindenkinek más az igénye:
1 vinyó hely
Tfx táp melyet hangosnak vélnek vagy épp kevés/sok a teljesítménye/hatásfoka
1 slottos videó kártya hely
elégtelennek vélt házhűtésSzóval konkrét okát nem tudom miért ennyik ezek a házak.
-
Pista0001
addikt
Nekem tetszik. Az eleje kicsit "kozák", a belseje remélem normális és talán nem lesz túl drága, elvégre Elite szériás. Jó lenne ha nem csak a drága Silverstone/Lian li házak lennének ha az ember fia dupla slot-os házat
akarszeretne.Szerk.: A vámos témához: Unokatesómmal Kínából rendeltünk fotós cuccokat és hát egyáltalán nem sikerült kicsire a csomag amiben megkaptuk. A ping-pong-ok ráírták hogy ajándék, a vámosok meg elhitték, úgyhogy nem fizettünk egy kanyit sem. Úgy tűnik hogy a külméret nem sokat számít a szúrópróbánál.
-
kzkz
őstag
válasz
satyak #10445 üzenetére
Én paypal-lal fizettem. Majd a vámon megfogták, és a posta/vámhivatalba kellett menni a cuccért, ott kellett kifizetni a többit (áfa,vám).
Nem tudom mi alapján bontják fel, ha nagy értékű akkor tuti, gondolom nagy méretűt is, de szerintem kisméretűt is szúrópróbaszerűen. Ha cégtől jön, akkor is felbontják. Ha magánszemély-magánszemélynek küld kis értékűt v. ajándékot, az nem vámköteles elvileg.
-
satyak
csendes tag
-
satyak
csendes tag
Helló
Új vagyok ezen a fórumon, tulajdonképpen azért regisztráltam mert itt folyt a legszínvonalasabb mini-ITX társalgás 4-5 nap google után.
Elhatároztam hogy gépet frissítek, mindig is vágytam egy kompaktabb gépre, gondoltam miért ne lenne mini-ITX.
Szóval amit kitaláltam:ház+táp: silverstone sugo sg06 450w
alaplap: asus p8h67-i (nem deluxe)
cpu: intel i3-2100
vga: msi gtx 560 ti
mem: ddr3 1333mhz 4gb esetleg később bővítés 8gb-ra
slim dvd íróAzért az msi vga-ra esett a választásom mert jó a szoftveres ventilátorsebesség-beállítás. Viszont rájöttem hogy az alaplap nem támogatja a cpu-feszültség csökkentését. A mostani ahogy néztem olyan 26000 forint itthon, ennél nem túl magasabb árkategóriába van olyan alaplap ami rendelkezik az előző tulajdonsággal és SATA 3 illetve beépített WiFi képes?
A másik kérdésem a házhoz kapcsolódik: amerikában olyan $140-ért megkapja az ember, itthon amit találtam az 45000 forint. Itthon miért 10000 forinttal drágább? Ennyibe nem kerülhet a fuvar... Ennyi hasznot rádobnak? Érdemes valahonnan külföldről venni? Ha igen, tudtok mondani egy jó helyet?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
Osibaa
senior tag
válasz
user137 #10438 üzenetére
Én pedig a Shuttle XPC SH61R4 barebone-nal szemezek.
H61, USB3, normál ODD, 2x3,5" HDD, 250W táp, elfér benne 2 slotos videókártya és a ház mini-ITX kompatibilis, ha később fejlesztené az ember. (Nekem csak az eSATA hiányzik róla a külső vinyóm miatt.) Ez is 60k most.
-
user137
őstag
Shuttle XH61 - mini-ITX, 3 literes térfogat, H61, Sandybridge, 1x 2.5"HDD, slim optika, semmi bővítőhely.
H61 hátlap miatt se USB3, se eSATA, de SPDIF, viszont HDMI-n minden szépen kinyerhető.
Ára 150 EUR, ami itthon olyan 55-60k körül fog tetőzni, hát nem olcsó... -
toldy
őstag
válasz
Mercutio_ #10435 üzenetére
Nézegettem a teszteket és a g530 cpu score olyan ~2500 pöty míg az a6 olyan ~3500 pöty ( és ezek a proci pontok).
norbi: Tényleg ennyire bemelegszik?
Jó az tudtam hogy meleg kuckó, de gondoltam normális hűtővel és/vagy ventivel ez kezelhető. Bundata pl nem láttam hogy panaszkodna az i7-2600k-big shuriken kombóval.
-
Mercutio_
félisten
Persze, nem is azért írtam, csak ha esetleg más is hasonló helyzetben van, hogy csak az egyiket ismeri, legyen viszonyítási alapja.
Egyébként a 3DM06 elsősorban a prociba integrált VGA teljesítményét méri nem? Tehát lehetne egy jóval gyengébb CPU-val egybetokozott hasonló sebességű intVGA-s olcsóbb AMD proci is nem? (Elvileg persze) -
nagynorbi
aktív tag
Az ITX2 házikó sajnos alulfeszelés nélkül alkalmatlan volt egy i3 2120 (65W TDP-s) procival felvértezett rendszer kiszolgálására. Netezés, office mellett néhány óra alatt elérte a proci a 73 Celsiust. A 40-es venti beszerelésével talán lehetne javítani rajta, de annak meg hangja lenne.
Terhelés alatt (Linx) kb két percet bírt az egész, és jött is a hibaüzi. Ebből én arra a következtetésre jutottam, hogy ennek a háznak inkább a 35W körüli rendszerek fekszenek. Talán ha lenne szellőző a tetején, akkor jobb lenne. -
Mercutio_
félisten
Procierőre sajnos nem találtam infót, Ringman által linkelt tesztben csak az AMD X2 250 szerepel, az meg azért harmatgyenge a a 3650-hez képest, ami emlékeim szerint CPU téren egy AMD X4 640-nek felel meg kb.kzkz: Felraktam a 3DMakit, alapbeállításokkal 4645 pontot hozott a 3650 APU
, de azt írja az oldal, hogy az ilyen rendszerekhez képest ez alacsony pontszám, WTF?
HookR: Kösz neked is az infót, a Clear Videó az lejátszáskori funkció, vagy az is decode mint a Quick Sync?
-
HookR
addikt
válasz
Mercutio_ #10425 üzenetére
"Ha jól látom a G-sorozatban még csak nem is Intel HD2000/HD3000 van, csak a sima HD Graphics, az mennyivel/miben gyengébb?"
Elvileg ugyanaz a 6EU-s Sandy Bridge IGP, mint a HD2000-ben, csak Quick Sync és Clear Video nélkül.
-
toldy
őstag
válasz
Mercutio_ #10425 üzenetére
Én a helyedben nem váltanék intelre ( mondom ezt masszív intelesként).
amit nyernél:
- valamivel alacsonyabb fogyasztás-> valamivel jobb hőmérsékletek-> valamivel hallkabb gép
ami marad:
- a proci erő hasonló a kettőnek, van amiben az egyik van amiben a másik jobb
ami rosszabb:
- grafikában nagyon alulmaradnál, még ha hd3 is lenne benne akkor is. Az új Ivy ben is gyengébb ( vagy esetleg talán éppen olyan) mint a jelenlegi LIano, nem hogy a trinity.Ha minden képpen kisebb gépet szeretnél akkor ajavslom trsd meg a mostani lényeget és rakd kisebb házba az asrock lappal.
-
Mercutio_
félisten
válasz
SQX_Barto #10421 üzenetére
Azért a lapért nem hiszem, hogy komoly pénzeket kapsz, a táp is csak azt érdekli, akinek ilyen háza van és meghalt benne - elég szűk réteg - nem lenne egyszerűbb egy olyan házat+tápot venni ami már alapból olyan amilyet szeretnél és nem kell farigcsálni?
mintAdarab: OK, akkor tényleg félreértettem valamit
Azért ha valakinek van összehasonlítási alapja az eredeti kérdésemre írhatna néhány sort
Ha jól látom a G-sorozatban még csak nem is Intel HD2000/HD3000 van, csak a sima HD Graphics, az mennyivel/miben gyengébb?
-
SQX_Barto
addikt
Változtattam a terveimen. Rájöttem, hogy a régi Shuttle ház megvétele majdnemhogy felesleges volt. Bár a fém alkatrészeit felhasználom, meg talán pár előlapi kábelt is, de nagyrészt kidobott pénz volt. Veszek egy új Shuttle-t, egy SG41J1-et. Alaplap meg táp megy majd hirdetésbe eladni. Asrock alaplapot meg a többit meg teszem be azonnal. Kis modding a hátlapon és beleteszem a Silverstone 450es SFX tápot. Távtartókat megcsinálom a hútéshez és a vinyókhoz. Meg kábelekkel lesznek mókáim...
De mégsem a fél házat kell átmoddolnom...
Meg ebbe már bele for férni akár a HD 7970-es is bőven, mivel 32,5 hosszú a ház, abból lejön az előlap, akkor a 28cm-es kártya vígan belefér.
Később meg ha bejönnek a dolgok lehet váltás lesz Z77-re meg Ivy Bridge procira, de ez még a jövő zenéje... -
nagynorbi
aktív tag
válasz
tvse1995 #10417 üzenetére
Az ilyesmi alu házaknak nem nagyon barátibb az ára. Azaz minden csak viszonyítás kérdése
Ott van például az Origen M10. Külsőre észre fogod venni a hasonlóságot az ITX7 és az M10 között, árban viszont... Ha így nézzük, akkor máris baráti ára van a Wesena házaknak. Ha pedig maradunk a magyar realitásnál, akkor máris rettentő drága még a Wesena is.
Hasonló mondjuk a Habey itx sorozata is, és a Viako házakat is érdemes megnézni. -
zodo
nagyúr
válasz
#22145024 #10398 üzenetére
Talán nincs.
Ami van még alternatívaként azok EPC (amiből kettő ismét beszerezhető) széria de ezekhez neked kell megvenni a külső tápot mert alapból csak a 120W belső jár a házhoz.CFI-ről.
Nekünk nem vált be de ez az én hibám.Előlapját kivéve a kidolgozottsága, anyagminősége, csomagolása ötös. Hamar meglátszik a por rajta.
Táp halknak mondható viszont a 4-es házventi visít.
Csomagban kapsz slim line sata kábelt is ennyiért a slim odd-hoz.
Egy ilyen int.cpu-s laphoz simán jó lehet, talán nagy a táp ezek mellé.Nálam a J&W Minix 780G-s lapon az alacsonyabb gyári amd hűtő ventijével együtt már nem fért el az odd/hdd beépítő lap alatt. Így kényszerültem a képeken látott barkácsmegoldásokhoz.
Ha most keresnék ilyen házat tuti 1320 vagy 1360mi vennék.
-
Mercutio_
félisten
válasz
#22145024 #10406 üzenetére
OK kösz, rákeresek, az Antec Aria tápját gondoltam, hogy átnézetem, meg cseréltetek benne ventit (van egy PWM-es 120mm-es Swif2-m itthon, hátha az jó bele
) én régebben ilyen 4-5k-t olvastam ilyen melóra, 10k azért már sok lenne, annyiért talán már valami befaragható SFX-et is kapnék a helyére
-
nagynorbi
aktív tag
-
bandi94
tag
válasz
#22145024 #10407 üzenetére
Viszont azoknak a cuccoknak amik jelentősebb hőt disszipálnak, van hűtésük.R-go van rajtuk borda.Esetleg az induktivitások és a fojtótekercsek hajlamosak melegedni, de azok bírják a hőt egészen a huzalon lévő zománc épségéig.A legnagyobb baj, hogy a benne lévő cuccok össze vannak zsúfolva és a kondik, amik nagyon nem szeretik a meleget, azoknak melegük van.Egyedül nekik kéne a venti...de a nagyobb baj, hogy az ő hűtésüket ventilátor nélkül nem nagyon lehet megoldani, vagy be kell egyesével huzalozni őket, de az nagyon munkás.Azért gondoltam a teljes méretű atx es tápot, mert azon jobban szét vannak szórva a cuccok...De azt hiszem hogy az lesz hogy ezt a tápot meghagyom ventilátorostól, mert ha jól emlékszem szabályozza a fordulatot...
-
törölt tag
-
kzkz
őstag
válasz
SVLaller #10393 üzenetére
Kössz a tippet Laller! Úgy látom ez lényegében egy RDP kliens. Kipróbálom, hogy most a két gépem között megy-e az RDP-n keresztüli videónézés (pl youtube), mert ha nem, akkor gondolom ezzel a cuccal se megy. Van olyan, ami tudja a fullHD-t?
Viszont ha a gépnél is játszani szeretnék majd, akkor oda kevés lesz, ellenben lehet, hogy meg tudom szüntetni egy ilyennel az egyik gépet, ami már kikapcsolva is annyit eszik, mint ez a cucc bekapcsolva
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Facebook és Messenger
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Filmvilág
- Bluetooth hangszórók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Óra topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest