- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kzkz
őstag
válasz
radi8tor #11826 üzenetére
hát fontolgattam, de azt hiszem arra jutottam, hogy nem adom el. majd még megkérdem magamat
az a gond, hogy nekem mindenképp ITX-es lap kell, mert ekkorára faragtam meg a házat, egy ilyen proci nélküli lap pedig 20-23eFtSzóval eladnám 20ért, majd vennék procistul kb 34e-ért, akkor kicsit gyorsabb lenne, de minek?! Ez is visz mindent amit kell...
-
kzkz
őstag
válasz
joe357 #11822 üzenetére
Ha NAS-nak is kell, akkor az ECS 100mbit-es lan-ja visszafogja a másolást...
Linux alatt az XBMCbuntu-val nekem a brazos-sal nem játszotta le hardveresen a filmeket. Azaz lejátszotta az 1080p-t, de mosódott, kockásodott. Windows alatt megy minden simán.
Nekem MSI lap van, azon gigabites a lan, én is nas, film, torrent, x+y+z-re használom, 4GB ram, 1db 2TB-os vinyóval 300 v. 350W-os FSB táppal 29W alapjáraton, film közben 33 körül mozog konnektorban mérve.
Ha ITx méret a cél, akkor a brazos olcsóbb, ha mATX, akkor már talán a celeron.
Nekem még sikerült 20ért megvennem a brazos-t újan, 27-et már nem adnék érte...
-
kzkz
őstag
Újra van itx-es lapom (brazos MSI), és mivel nem lehetett kapni olyan házat (vagy csak iszonyat drágán), amibe 4 vinyó fér, ezért barkácsoltam "kicsit": [link]
-
kzkz
őstag
válasz
ferensz #11220 üzenetére
Milyen alaplapod van, ami kezeli az LCD panelt?
Kicsit utánaolvastam, de nem fog ez összejönni, mert minden drága hozzá.
1. Ha van egy sima monitorod, arra egy rezisztív nem multi-touch panel kb 10e. A capativice multi-touch még drágább. És ez a legolcsóbb megoldás, minden más drágább. Nekem ennyit nem ér meg, mert monitorom sincs, így a vége kb annyi lenne, mintha veszek egy tablet-et, csak itt ki kell várnom amíg megjelenik rá az ubuntu, ami készülj jelenleg. Bár ha szerencsém van, akkor az android-on is fut VM-ben az ubuntu. Motorola Defy-n ugyan nem sikerült belőnöm, de ha megjön a 110$-os Hyndai A7 tablet, remélem azon menni fog...2. Vannak USB-s monitorok, de áruk 30e-tól van, és ezek is resistive-ek
3. Wiimote Whiteboard: nagy cuccot kell építeni hozzá, vagy a képernyőre rá kell látnia a wii távirányítónak oldalról, és infra led-es ceruza kell, ezt érzékeli.
4. Wiimote: két led a monitor fölé, és a wii távirányítóval irányítható az egér, gombokkal az egérgombok, stb. Ez a legolcsóbb megoldás, de ez ugye már nem érintőképernyő
Nekem arra kellett volna, hogy a fűtésvezérlésemnek legyen kijelzője, és egyben ez a kütyü is vezérelje. Jelenleg egy tp-link router vezérli optware linux alatt, felület nincs hozzá, ha módosítani kell valamit (ami max havi 1x volt eddig), akkor putty és sql utasítások. Szóval kijelzős cuccal elegánsabb lett volna, persze akkor még kell valami web-es php felületet is írnom hozzá. Nem érné meg, mert szinte sose kell hozzányúlni, de jól mutatna a falon
-
kzkz
őstag
Arra van tippetek, hogyan lehetne meghajtani egy átlagos itx-es (atom v. brazos) lappal egy 7 vagy 10 colos érintőképernyő panelt? Mindezt persze olcsón.
Mivel egy 7"-os android-os kütyü (pl.: Hyundai A7) kb 20-25eFt, így gondolom a benne lévő panelt talán meg lehet venni ennek feléért, így már csak az a kérdés, hogy tudnék rávenni egy PC-t, hogy ilyenen jelenítse meg a képet.
Lényegében egy vaskos tabletet szeretnék építeni, csak nem android-dal, ha linux-szal v. windows-sal pc-s alkatrészekből...
-
kzkz
őstag
válasz
stratova #11097 üzenetére
Valószínű nincs ilyen, mivel egy normál ATX-es belső táp 8,5cm vastag, tehát minimum ilyen vastagnak kell lenni a háznak.
Egy átlagnotebook szerintem ennél vékonyabb, feltételezem a táskáját se 9cm vastag cuccnak tervezték, bár le kéne mérni...MÉg az előzőhöz: a 2 külső téglának összesen 4 kábele van: 2db 220V bemenő, és 2db 12V kimenő. Ezek is tetemes helyet emésztenek fel, szemben a normál ATX-es táp 1db 220-as bemenőjével...
-
kzkz
őstag
válasz
Pista0001 #11093 üzenetére
A nem kisebb darabból (ami min 200W-os), is minimum kettő kell. Egy az alaplapra és a vinyókra, egy a VGA-ra. Két 220W-os tégla kb 22eFt, a picopsu is 11e.
Ezzel szemben kb 11-ért kapsz egy minőségi Chieftec (v. akármi más) 500W-os tápot, ami mindent ellát, és még kevesebb helyet is foglal, mint a két 220W-os tégla...
-
-
kzkz
őstag
A 3.5-es vinyók 5V-ot és 12V-ot is kapnak. Az lehet tudni, hogy 5V illetve 12V-on mennyi ampert vesznek fel?
Sejtésem szerint inkább a 12V-on a több... -
kzkz
őstag
Nicsak, mit találtam: [link]
1 slot-os izmos VGA. Nem is tudtam, hogy van ilyen. Szóval megmaradhatott volna a Codegen házam, mert most is 6850-et vettem, csak épp két slot-osat
-
kzkz
őstag
válasz
#92888064 #10838 üzenetére
Viszont a gép indulásakor a hdd akár 20W-nál is többet felvehet. Az két vinyónál, ha egyszerre indul, már 40W!
Külső rack-ben teszteltem, és ott mértem az értékeket, ami idle-ben visszamegy 5W körülire, ha teker a vinyó, akkor 10W kb.
Szóval ha lehet, akkor a késleltetett indítást kell választani a bios-ban. -
kzkz
őstag
válasz
DeckardCain #10807 üzenetére
Olvass vissza, ott van, hogy mennyit bír...
-
kzkz
őstag
Amit te linkeltél 120W-os paneltáp, az tuti nem lesz elég, ugyanis a 12V-os ágán nem tud ennyit leadni, emlékeim szerint csupán 4A-t tud, azaz 48W-ot, de ha még 6A-t is tud, az is 72W csak, és az kevés.
Amit én linkeltem 200W-os táp, az 12A-t tud stabilan, ez 144W. Ez már elég lesz.
Proci helyett a 3870K jobb lenne, ezszorzólockmentes, és talán 1000Ft-tal drágább csak...1600-as ram-nál nagyobbat ne vegyél, sokkal drágább, és lehet, hogy nem is fog menni 1600-nál jobban a lap miatt. én sokat szívtam a ram+lapokkal...
-
kzkz
őstag
válasz
mrbig25 #10776 üzenetére
"az Intel hasonló vagy jobb teljesítményt nyújt kisebb fogyasztás mellett"
Ez csak terhelés alatt álja meg a helyét, alapjáraton az FM1-es procik kevesebbet esznek az intelnél...
Igaz, az FM1-es platform várhatóan kifut, mert jön az FM2, de ebből lehet a legolcsóbban kijönni. Az intel proci mocskos drága szerintem
-
kzkz
őstag
válasz
urbanjozsi #10746 üzenetére
Ennél olcsóbb az új a boltban [link]
Nézz jól körül, nehogy használt cuccért többet adj ki, mint egy újért
-
kzkz
őstag
Lehet, hogy nekem is lesz egy konyhai gépem
Miután mindent Llano-ra cseréltem, most a jó öreg régi Asus A8N-SLI Deluxe a maga 8 sata portjával (+2 ide) pont ideális lenne NAS-nak, hacsak a benne lévő AMD 4000+ nem enne meg 70-80W körül alapjáraton.
Nosza kivettem a VGA-t, a procit 800Mhz-re állítottam 0,95V-tal és így sikerült 44, de inkább 50W-ra csökkenteni, ami még mindig több 14W-tal, mint az A8-3870K-s proci üresjáraton
Arra gondoltam, hogy lehet, hogy pendrive-ról fog futni majd egy linux, hogy az összes vinyó el tudjon aludni.
Esetleg ha lan-on belül nem megy egy gép se (megpingeli őket 5 percenként), és nincs számottevő hálókártya forgalom, akkor automatán elalszik, majd ha indul valamelyik gép, akkor az azzal kezdi, hogy küld neki egy wake-on-lan jelet.
Már csak egy jó kis ITX-es ház kéne neki
[link] -
kzkz
őstag
válasz
szabi__memo #10702 üzenetére
Nem volt! A cool 'N' quiet megy, ami automatikusan állítja a proci sebességét, és a feszültséget.
-
kzkz
őstag
válasz
szabi__memo #10700 üzenetére
Fogyasztásmérővel
A windows energiatakarékos beállítással ment, és természetesen alapjáraton ennyi a fogyasztás, terhelve akár 100W is lehet.
Most gigabyte lapra váltottam, és 2x4GB ram lesz benne (2133-as), továbbá jelenleg 2 vinyó van raid 0-ban, de még lesz egy mellé. Ha kicseréltem a ramot, és betettem a 3. vinyót, akkor újra lemérem, de olyan 46W-ra tippelek, illetve ha a 3. vinyó sleep-be megy, akkor 40 körülire... Meglátjuk...
-
kzkz
őstag
válasz
Mattanyahu #10697 üzenetére
Hol kerül 18k-ba ez a lap?
Eddig 24k volt kb, ahol 1-2 napon belül szállítani is tudták, és csak ott volt olcsóbb pár ezerrel, ahol 2-3 hetet írtak... -
kzkz
őstag
válasz
Evilkiller #10666 üzenetére
Elköltesz 20eFt-ot paneltápra (és gondolom a hozzá való házibarkács tégla sincs ingyen), amikor a vga-n ott a venti?
A vga 150W, a proci 95W, ez már 245W (és akkor a többi nincs is benne), szóval karcsú lehet, ha full terhelés van...
Amúgy a dupla férőhelyes vga, hogy fér el a 68mm magas 1 férőhelyes házban? ...és a procihűtő elfér?
-
kzkz
őstag
válasz
szabi__memo #10664 üzenetére
A8-3870K + mATX-es lap + 1db 3,5"-os vinyó + 2x2Gb 1600-as ram + 500W-os Chieftec táppal 36W.
(Paneltáppal még nem mértem, de az előző konfigomnál kb 12%-kal kevesebb volt, ami most még kb 4W minusz lehet. Ha lesz időm/kedvem, akkor kipróbálom...) -
kzkz
őstag
válasz
Mattanyahu #10627 üzenetére
no, ők is feltalálták a fektetett vga-t
amúgy abban a házban szép hőmérséklet lehet... csak én siklottam át felette, vagy azt nem mérték?
Van egyáltalán külön kapható paneltáp ami bírja a 330W-ot?
-
kzkz
őstag
válasz
Ringman #10611 üzenetére
Van egy 200W-os paneltápom, meg egy 220W-os téglám hozzá. Kell esetleg? Így full halk lesz, mivel nincs venti
PW-200-M PSU w/P4-ATX
A tégla meg Dell DA-2.Mindkettő új kb 1-2 hete van meg... Megúntam
-
kzkz
őstag
válasz
HuTi.HUN #10596 üzenetére
HuTi.HUN: köszi az infót
Valami jobb fajta hűtőt tudtok ajánlani, ami max 8cm magas, hogy beférjen a kis belmagasságú házba?
FM1-es procihoz kellene, de úgy nézem mostanában elég univerzálisak a hűtők, és sok foglalathoz passzolnak...
Ami AM2/AM3-hoz jó, az jó FM1-hez is?
-
kzkz
őstag
válasz
batagy #10579 üzenetére
A 12-es PF miért kizárt? Az előző hozzászólásomban ugyanazt a gépet mértem különböző táppal. Ha a 12-es kizárt volt, akkor gondolom a 4-es PF még inkább kizárt... De miért?
Az nem lehet, hogy egy 220W-os tégla ha áram alá kerül (fogyasztó nélkül), akkor megegyen 70W-ot?
(Nem kötekedésképp kérdezem, csak szeretném megérteni a dolgot.)
-
kzkz
őstag
Na, itt a a második bekezdést elírtam, mert kikapcsolva mindig a panel a rosszabb, szóval megpróbálom táblázatosan:
|| Hatásos || Látszólagos ||
|| panel | atx || panel | atx ||
------------||-------------||--------------|------------||
Kikapcsolva || 2,8W | 1W || 70W (PF=4) | 10W (PF=10)||
Alapjáraton || 46W | 52W || 68W (PF=69)| 59W (PF=88)|| -
kzkz
őstag
válasz
batagy #10575 üzenetére
Okés, akkor a mérőm mégiscsak jó, és a hatásosat írja ki, ezt elosztom a PF-fel (és szorzom 100-zal), így megkapom a látszólagos teljesítményt.
Azonban nagyon nem mindegy, hogy a látszólagost vagy a hatásost fizetem ki, mert kikapcsolva egyiknél a paneltáp a jobb (PF figyelembevétele nélkül), másiknál a chieftec atx-es táp (PF-et figyelembe véve).
-
kzkz
őstag
Visszatettem a Chieftec tápot a paneltáp helyett, és:
kikapcsolva 1W 10PF = 10W
idle 52W 88PF = 59WTehát úgy tűnik mégiscsak jó PF értékeket mutat a mérő, viszont akkor ugyanaz a gép a kikapcsolt paneltáppal többet eszik, mint bekapcsolva a chieftec táppal
A téglának egyébként van egy standby állapota, ott 0,7W-ot evett, de a PF 0 volt.
-
kzkz
őstag
válasz
batagy #10572 üzenetére
Nos, én semmit nem értek a cosfi és power factor-hoz, de itt azt írja valaki, aki hozzáértőnek tűnik, hogy a kettő nem ugyanaz.
Lemértem a paneltáp + téglás gépet is: kikapcsolva 2,8W és 4 a power factor, bekapcsolva már 60W és 75 körüli a PF.
Persze nagyívben leszarom az egészet, ha a PF nélkülit kell kifizetnem
, de ha nem, akkor elég szomorú a kép
A kenyérpirítónál 99 a PF.
-
kzkz
őstag
Vettem egy másik fogyasztásmérőt a bricostore-ban, mert a régi a 230V-ra már csak 170-et mutatott
Namost a régivel az egyik gép kikapcsolt állapotban 30W körüli értéket mutatott, az új viszont csak 4,8W-ot. Viszont van egy power factor felirat is, ami 12-t mutat. Ez mit jelent? Hozzá kell még ezt valahogy számolni a 4,8W-hoz?
(Volt leírása a cuccnak, de valami nőneműnek sikerült két nap alatt eltüntetni
)
Amúgy KGS02-01 a száma, és elvileg KML típusú, a neten megtaláltam, de leírás nincs hozzá -
kzkz
őstag
Érdekességképp anno, kb.3-4 éve terveztem már egy full ATX-es házat, mert a TV fölé kellett egy HTPC, viszont nem volt mély a polc, így oda nem fért el olyan, amit a boltban kapni lehetett, szóval maradt a custom
Ez lett belőle:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Elég nehézre sikerült, mert jó vastag anyagból készült, elég lett volna vékonyabb is... ...csak mammmutnak hívtuk
Mindenesetre így az esetleges tolvajnak is nehezebb lett volna a dolga -
kzkz
őstag
A táp szellőzik szerintem eléggé, mert lentről bőven jut neki levegő, nincs semmi az útjában.
Másrészt úgyse táp lesz ott, hanem két téglaA kábelek elvezetésével se lesz gond, és a vinyók rögzítésével se.
A vga-t nem teszem alulra, mert nem akarom megnyitni a ház további oldalait a szellőzés miatt, és így több levegőhöz jut.
Mindenképp úgy akarom, hogy egyik oldalt bejön a levegő, a szemben levőn meg ki. Tehát a ventis oldalán fog állni (persze talppal távol a talajtól, nem lefojtva a ventit
és az alaplapi csatlakozók néznek felfelé. Mindez a monitor mögött. Tehát a friss levegő alul jön be, és egyenesen felfelé megy, nem mindenféle derékszögeket bejárva, ahogy ügyesen ábrázolják a hagyományos házaknál...
A másik elhelyezés az lenne, hogy ventik előre néznek, és a vékony oldalán áll a ház. Ez is jó, de ha el tudom rejteni a monitor mögé, akkor miért ne tenném. Sőt a talp a ventik alatt olyan lesz, ami a monitort is tartja majd, így egyben vihető pikk-pakk bárhová...
-
kzkz
őstag
Megjött a Dell tégla, és jó batár darab
Kicsit azért kisebb, mint amilyen méreteket a neten találtam róla, mert "csak" 10cm széles és 5,1cm vastag. A hosszát nem mértem le, mert a tolómérő nem volt olyan hosszú
Összetákoltam, hogy kipróbáljam a téglát és a 200W-os tápot együtt, most ez hajtja a mATX-es gépet, íme:
[link]A vinyónak akkor is van alaphangja, ha épp nem tölt semmit
-
kzkz
őstag
Nos meggyőztem magam, hogy a vékony, monitor mögötti kialakítás lesz a nyerő, és ez lett belőle 3 vinyóval (4 is elférne, de nem akarom, hogy a prociig jutó levegő előtt legyen, csak ha nagyon muszáj):
[link]Méretek: 47x32x11cm (azért 11cm, mert a külső tégla 21,6x5,8x10,9cm, és így befér majd ebből mindkettő az atx-es táp helyére). Hátul 4db 9,2cm-es venti lesz, 8-10V-on, és a procin és a vga-n nem lesznek ventik.
-
kzkz
őstag
válasz
Ringman #10517 üzenetére
Másik fő ok, hogy vékony maradjon, hogy beférjen a monitor mögé. Most 12cm-re van a faltól a monitor teteje a talpa miatt. A ház 14cm, így alig jönne előrébb, sőt valószínű a házra rögzíteném a monitort, így két kábelt (220V+utp) kioldva pikk-pakk vihető a gép bárhová.
Ha felállítom a vga-t, ahogy normál állapotban lenne, és a tápot is, akkor már 1cm-rel vastagabb lenne, továbbá a két vinyó se férne el sajnos
-
kzkz
őstag
válasz
Ringman #10517 üzenetére
Elfektetni azért kell, mert így lehet csak megoldani, hogy a levegő egyik helyen be, és az ellentétes végén ki távozzon. ...és mellesleg a helykihasználás is így a legjobb.
Amúgy a vga ventis fele nem a táp felé, hanem a másik irányba néz, és valószínű a venti se lesz a vga bordáin, mert remélem elég lesz úgy is a légáramlás. A procin se akarok ventit, csak egy nagyobb bordát.
-
kzkz
őstag
válasz
Ringman #10513 üzenetére
Koszi! A gondom leginkabb az, hogy ha a pcie-es foglalatba beleteszem a derekszogu extendert, majd ebbe a vga-t, akkor nem tudom, hogy mennyire lesz a vga felso oldala az asztal lapjatol kiemelkedve. Ehhez kellene az alaplap, a vga, es az extender, amibol readasul sok fele van, de a legnagyobb gond az alaplap, mert vga-m van egy regi, az extendert meg mindenkeppen meg kell venni...
-
kzkz
őstag
válasz
Str8 sk8r #10511 üzenetére
Húú, kölcsön v. oda tudnád adni nagyon olcsóért?
Igazából háztervezéshez kellene, hogy minél pontosabban belőjem a méreteket, majd ha kész a ház, akkor venném meg bele a cuccost, hogy ne értéktelenedjen el a belső, amíg elkészül a külső
Nagyjából ilyen kellene nekem, ebben 4 vinyó, full-táp, 29cm-es 2 slot-os vga elférne, és maximális lenne a szellőzés (2x14cm venti), minimális hang mellett, pláne ha ATX-es táp helyett két téglával hajtom meg az egészet. Méretek: 32cm (lap+dőntött vga) x 32cm x 14cm
Ha nem törekszem a maximumra és elég 25cm-es vga is, akkor csak 28x32x14cm.
Kétféleképp lehetne elhelyezni:
1. A 14cm-es oldalán állva, a ventik előre néznek
2. A ventik lefelé néznek, és az egész cucc a monitor mögé van "akasztva" a hosszú oldalával párhuzamosan neki a monitornak v. falnak. Igazából ezt preferálom, mert egyrészt nem látszik semmi a gépből, másrészt könnyű hozzáférni a csatlakozókhoz, csak be kell nézni felülről a monitor/tv mögé.Íme a nagyjábóli, de méretarányos kezdeti terv:
-
kzkz
őstag
Ha lenne esetleg valakinek hibás itx-es alaplapja pci-express-es foglalattal, akkor vevő lennék rá!
-
kzkz
őstag
Tegyük fel, hogy van egy gépem 100W TDP-s procival, és mellette még 2-3 vinyó, így összesen 130W-ot eszik. A táp hozzá tud 12V-on 144W-ot.
Namost ha emellé szeretnék egy izmos VGA-t, ami szintén 100W körüli, akkor már ugye kevés a kraft. Viszont megoldható, hogy a VGA külön tápcsatijára direktben egy 12V-os 150W-os külső téglát csatlakoztassak? Működne így a konfiguráció?
-
kzkz
őstag
válasz
slashing #10489 üzenetére
Nekem nem volt fent semmi codec. Vitte nekem is az mkv-kat 85%-os prociterheléssel, de ha bekapcsoltam az XBMC-ben a DXVA-t, akkor 60 körüli lett, viszont a kép nem volt jó. Szóval a videókkal nem volt gond, de AMD fronton talán még játszani is tudok a géppel, mert erősebb a prociban lévő GPU.
-
kzkz
őstag
válasz
#92888064 #10488 üzenetére
A Codegen Mx-31 házban lévő 300w-os táppal használtam, de már úton van a PW-200-M-P4-ATX táp és hozzá a külső 220W-os tégla. Így nem lesz venti a tápnál, mert a codegen irtó hangos. Van egy másik gépem Chieftec Smart 500W-os táppal és annak alig van hangja...
-
kzkz
őstag
válasz
slashing #10485 üzenetére
Hát az eden el se indult valahogy, mondjuk vnc alól irányítottam a gépet, de a 10.1-es verzió úgy is ment.
Viszont ma eladtam a gépet (remélem ki is fizetik
), úgyhogy visszapártolok az AMD-hez, azt hiszem FM1-es Asrock A75M-ITX lesz, ez az egyetlen ITX-es FM1-es lap amit találtam, és mellé lehet, hogy az A4 helyett A8-as proci lesz, mert úgy látom, hogy azzal el lehet játszani 1440 körüli felbontásnál, és nem fogyaszt 110W-nál többet a gép.. Még melléfér akár egy 65W körüli VGA is később...
-
kzkz
őstag
Na most futottam bele, hogy az XBMC (és más lejátszó) se tudja lejátszani DXVA2 hardveres gyorsítással a videókat Sandy Bridge procikkal
Hihhhhetetlen
Tudtok rá megoldást?
-
kzkz
őstag
válasz
Ringman #10457 üzenetére
Ó, pont ezt a vga-t nézegettem én is. Ez nem fér be 1 slot-os házba?
Egyébként ez mennyivel gyorsabb, mint mondjuk egy i5-2500 integrált vga-ja?
Azért néztem pont ezt a 6750-es sorozatot, mert ebből láttam eddig 1 slot-ost, és ennek felel meg a 85W-os TDP-je. Nem akarnék 100W-os vga fölé menni, hogy a 200W-os tápcucc még elbírja a teljes gépet. Jelenleg a G530-as procival 90W alatt mutat a fogyasztásmérő 2 vinyóval.
Vagy Nvidia fronton is van 85W körüli kártya, ami 1 slot-os, és ilyen v. ennél gyorsabb?
-
kzkz
őstag
válasz
satyak #10445 üzenetére
Én paypal-lal fizettem. Majd a vámon megfogták, és a posta/vámhivatalba kellett menni a cuccért, ott kellett kifizetni a többit (áfa,vám).
Nem tudom mi alapján bontják fel, ha nagy értékű akkor tuti, gondolom nagy méretűt is, de szerintem kisméretűt is szúrópróbaszerűen. Ha cégtől jön, akkor is felbontják. Ha magánszemély-magánszemélynek küld kis értékűt v. ajándékot, az nem vámköteles elvileg.
-
kzkz
őstag
válasz
SVLaller #10393 üzenetére
Kössz a tippet Laller! Úgy látom ez lényegében egy RDP kliens. Kipróbálom, hogy most a két gépem között megy-e az RDP-n keresztüli videónézés (pl youtube), mert ha nem, akkor gondolom ezzel a cuccal se megy. Van olyan, ami tudja a fullHD-t?
Viszont ha a gépnél is játszani szeretnék majd, akkor oda kevés lesz, ellenben lehet, hogy meg tudom szüntetni egy ilyennel az egyik gépet, ami már kikapcsolva is annyit eszik, mint ez a cucc bekapcsolva
-
kzkz
őstag
Szerintetek milyen megoldások vannak arra, hogy ha a gépre egy monitor és egy tv is rá van kötve, és hol ezen, hol azon szeretnék ténykedni, úgy hogy a monitor és a tv két külön szobában van, légvonalban kb. 6m-re?
A Tv-re 15m-es HDMI kábellel nyomnám ki a képet, elvileg ezen a hang is kimegy, a monitorra sima vga v. dvi kábellel, mert az közel van.
De az irányítást hogy oldjam meg? A vezeték nélküli billentyűkben nem igazán bízom, mert van egy régi logitech-em, de az még van, hogy 1,5m távolságról se jó, ha az adó és a vevő közé teszem pl a kezem.
Bluetooth-os billentyűzetre gondoltam még, persze ezek marha drágák, de van egy viszonylag olcsóbb, PS3-hoz, ami viszont angol kiosztású.
Esetleg jó lenne, ha a Tv-nél is be lehetne dugni USB-s vezérlőket (pl gamepad-et, joysticket), mert akkor lehetne többen is játszani előtte. Vannak 15m-es USB-s aktív kábelek, aminek a végére teszek egy hub-ot, és akkor működik elvileg.
De anélkül, hogy körbekábelezném az egyik szobát, megoldható más módszerekkel? Van pl wifi-s USB hub, vagy ilyesmi? (Persze elviselhető áron, mert egyébként marad a két hosszú kábel terv...)
-
kzkz
őstag
válasz
nagynorbi #10382 üzenetére
Ezt rendeltem, ezen külön van a P4-ATX csati:
1x ATX 20 pin (male)
1x P4-ATX (male)
1x SATA
1x floppy
1x PC molex IDE PowerA Dell csatiját vagy levágom, és összesodrom a 3 12V-os és 3 föld vezetéket, és erre teszek olyan csatit, ami jó a panelhez, vagy itt találtam egy ügyes megoldást, az alaplap táp csatiját vágta ketté, és az pont passzolt a téglához.
-
kzkz
őstag
Kössz a tippet! Király ez a Dell táp, csak ne lenne ekkora. Elég termetes szegényke a maga 21,6x5,8x10,9cm-ével, be se férne keresztben a codegen házba, viszont tényleg izmos, és 10e-ért van is ebay-en.
Remélem találok ugyanennyiért PW-200-M, 200w-os panelt, akkor lehet, hogy mégis lesz viszonylag néma gépem -
kzkz
őstag
Nem biztos, hogy a BIOS v. az OS beállítással megoldódik. Van két gépem, két különböző táppal
Az egyik gép 10W-ot eszik kikapcsolva, a másik 30W-ot!
Kicseréltem a gépekben a tápokat, és ugyanezek az értékek lettek, csak fordítva, azaz a táp miatt eszik többet a gép, és nem a bios v. os beállítás miatt.
-
kzkz
őstag
válasz
slashing #10264 üzenetére
basszus, ezt jobb ha nem látom meg, 1 hete vettem
egyébként lehet, hogy csak 1db lesz ennyiért. story: vettem a sapphire lapot náluk 28e környékén, valószínű ez volt az utolsó, mert utána egyből 40e lett az ára. majd visszavittem hozzájuk bioshibával, két napra rá újra 28 lett az ára...
-
kzkz
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte GA-F2A88XM-D3HP Alaplap + AMD A10-7800 Radeon R7 + 2x4GB ADATA DDR3 RAM
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
- INGYEN FOX - GIGABYTE B650 AORUS ELITE AX V2 ÚJSZERŰ - GARIS
- Lenovo Thinkpad Tablet X1 Gen 3
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3003
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest