- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
georef
tag
Sziasztok!
Olyan házat keresek. amit lehet monitorra szerelni vagy vmilyen univerzális VESA keretet.
ECS alaplapról vélemény passzív hűtővel.THX
-
user137
őstag
válasz
zed1983 #9393 üzenetére
tök tudja. az van, h amikor bekapcsolom, akkor pörög egy 10mp-ig, kép semmi, majd lekapcs, majd magától bekapcs, és goto 10.
lehet újabb BIOS kéne neki, de az is lehet, h valami nem kerek a powersaving beállításokban. eddig mindig én idéztem elő neki az áramszünetet, úgyhogy nagyon nem zavart...
-
HookR
addikt
válasz
user137 #9391 üzenetére
"az alaplapon 2 HDMI van, és 1 DSub, nincs DVI - ez fájóan érinthet ha DVI-os monitorod van, a DVI-HDMI átalakító egy nagy böszme dög, amit ráadásul könnyen le is lehet törni egy ügyetlen mozdulattal - vagy cserélsz monitorkábelt."
DVI-HDMI átalakítót a kábel monitor felé eső végébe is dughatsz.
-
zed1983
őstag
válasz
user137 #9391 üzenetére
ha standby-ban elhagyja a gépet az áram (Win7), akkor néha CMOS reset kell neki, hogy be tudjon bootolni, utóbbi jumper meg borzasztó rossz helyen van
Ez mitől lehet? esetleges későbbi bios megoldhatja a problémát?
Köszi a választ esetleg ha még van mondani valód róla, akkor szivesen meghallgatom!UI: ezek tapasztalatok?
-
user137
őstag
válasz
zed1983 #9386 üzenetére
egy pár nagyon jó dolog van hozzá.
1) Green LAN - csak annyi erőt (áramot) ad a kábelre, amilyen hosszú
2) Green standby BIOS-ból: 1W alatti standby, viszont ekkor no wake-on-LAN
3) 3x USB power: éhesebb cuccokat is tölt (iPad), 15W-ig
4) ON/OFF charge: kikapcsolt állapotban is hagy áramot az USB-nami nekem kicsit nem tetszik:
- a BIOS továbbra is AWARD alapú és nem UEFI, ez kicsit olyan "régimódi", de működik
- az alaplapon 2 HDMI van, és 1 DSub, nincs DVI - ez fájóan érinthet ha DVI-os monitorod van, a DVI-HDMI átalakító egy nagy böszme dög, amit ráadásul könnyen le is lehet törni egy ügyetlen mozdulattal - vagy cserélsz monitorkábelt. ugyanakkor lehet 1 monitor és 1 TV digitális kimeneten, hanggal, ami nem rossz
- 1 PWM és 1 háromtűs ventiszabályzó: kevésnek tűnik, jobban örültem volna 2 PWM-nek, de lehet ez csak az én bajom lesz.
- ha standby-ban elhagyja a gépet az áram (Win7), akkor néha CMOS reset kell neki, hogy be tudjon bootolni, utóbbi jumper meg borzasztó rossz helyen van -
user137
őstag
-
zodo
nagyúr
válasz
szabi__memo #9385 üzenetére
Ez van sajna
lapos házakba csak 1 db 2,5 hdd tehető.
Nagyobb tesókban sincs 2x 3,5 hdd-nek hely.
Jó esetben 1x 3,5 + 1x 2,5-ös fellelhető.
Ha van több 3,5-ös akkor az már nem annyira mini pláne nem panel tápos.Ha mindenképp lapos a cél és nem gond a szélesség és mélység akkor inkább valami HTPC-nek szánt ház a célravezetőbb, szerintem.
Azokban simán van 2-3 vinyónak gyárilag kialakított hely és lehet olcsóbb mint a mini verzió.
pl.: Silverstone SST-GD04B -
zed1983
őstag
Gigabyte h67n usb3 b3 van itt valakinek?
Vagy érdemesebb Zotacot választani? -
zodo
nagyúr
válasz
szabi__memo #9383 üzenetére
Nem tudom melyikre gondolsz max. teszel bele.
Mi a normális méret?
pl.: Lian Li PC-Q09B
Általában az ilyen jellegű lapos, paneltápos házak kb. 68mm magasak ha így gondoltad.
pl.: Akasa Cryto Mini-ITX Case 60W -
zodo
nagyúr
válasz
Destloler #9379 üzenetére
Nem sokat árultál el a leendő konfigról de ettől függetlenül "kicsit" nem tudunk ajánlani mert nincs.
Alternatívák barkácsolás nélkül ha az ODD helyére teszed a második HDD-t.
Tápegységgel:
Spire PowerCube SPM210-300W
CFI CBI-A8989
Chieftec BT-02B
POINT OF VIEW ITX Fekete (180W)Táp nélkül:
3R System V20
Sfx méretű tápot fogad ami közel esik a laphoz! -
Destloler
tag
Hali,
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Keresek olyan mini itx házat amibe 2x3.5 hdd hely van, ami még fontos hogy kicsi legyen ne ezek a batár nagyok. Előre is köszönöm a segítséget
-
toldy
őstag
No, egy újabb silverstone ház. FT03 mini, bár nekem egy ft03nak csomagolt sg05/06, de nem rossz, még tetszik is.
-
buca84
őstag
Milyen slim ventik kaphatóak a piacon? Schyte termékén kívül!
10-12cm, 1200-2000rpm -
zodo
nagyúr
válasz
kisza25 #9372 üzenetére
I love you AC
Nekem is volt cpu és vga hűtőm tőlük szóval csak ajánlani tudom őket már csak a "hangjuk" miatt is.buca84 szerintem jól jár ahogy tanácsoltam és ő is írta hogy előbb megnézi a gyárit aztán majd dönt mert nem annyira vészes az a gyári pláne ha tesz rá/főlé valami pofásabb ventit mint én.
-
zodo
nagyúr
válasz
kisza25 #9370 üzenetére
Igazatok van
elnézést a fogalmazásért de rész igazság csak ki bújt a zsákból
Nem túl jó de legalább halk.
kb. ezt írtam én is.Különben is ennyi pénzért mit vár az ember. Mint írtam anno a Big Shuriken ami nem olcsó se egy hűde hűtő csak alacsony és csendes a gyári hűtőhöz képest ugyanazon procival összehasonlítva.
-
kisza25
félisten
az a teszt már ott sántít, hogy 0,4sone=23,5dBA a max az AC részéről, a tesztben meg 43-48dBA-kat írnak rá
nekem van itthon stock AMD/intel és lemértem anno, a teljesítményüket,
az amd-s eredmények már nincsenek meg, még athlon II és Phenom II hűtöttem stock/alpin 64/freezer,
i3 és i7 alatt is lemértem mindet,
az intel i7(maghőmérsékletek 1,25V 3,2Ghz turboval 4mag/4szál) stock-al 85, alpinal 77,
freezerrel 70fok, ha úgy nézzük valóban nem eget verőek a különbségek, de a csend mindenek felett
mondjuk most freezert használom i3-mal és 12cm coolink swif II PWM-el, proci 3Ghz 1,1V hűtő 1000RPM 100% terhelve 33fok (cpu hő) és 45fok(magok) -
zodo
nagyúr
válasz
dabadab #9357 üzenetére
Alpine 64 Pro esetében, konkrétan ezt a tesztet néztem és igaz hogy nem vettem figyelembe kisza25 által említett venti sebességeket de nem véltem annyival jobbnak pláne ha a dB értékeket is hozzávesszük.
Thermaltake ISGC-100-nál pedig ezt a tesztet néztem. -
dabadab
titán
válasz
user137 #9364 üzenetére
"megvan már a házad, h mibe menne?"
Igen, Modecom 105, megvan a komplett rendszer. Mondjuk némileg offtopik, mert a végén nem mITX, hanem mATX lett (nem akartak jönni az FM1 mitx lapok, nekem meg elfogyott a türelmem).
"ha csendmániás vagy, akkor csak panel vagy picopsu, integrált vagy passzív vga, SSD+NAS és sztm még egy nem létező ház a megoldás"
Igen, kb. így néz ki mindhárom csendes gépem, mondjuk a nemlétező házat leszámítva.
A ház szerintem nem probléma, a Scythe Kozuti belefélr egy EPC3-ba is és kb. annak se lehet semmi hangja, mondjuk az tény, hogy nagyobb háznál azért nagyobb a hűtőválaszték.
-
kisza25
félisten
ezt cáfolnám, mert nekem volt/van AC alpin 64/AC alpin 11 és nem csak halkabbak a gyárinál, de jobban is hűt azonos venti fordulat mellett,
de a gyári pörög vagy 3500-4000-et míg az ac 2000-2500-at max ezért a különbség csak 5-6 fok, ha mindkettő maxon megy(dabadab az utolsó sor válasz a te kérdésedre is) -
user137
őstag
válasz
dabadab #9339 üzenetére
megvan már a házad, h mibe menne? nekem volt Big Shuriken, csak láttam, h forog (azt is alig), hangja 20 centinél messzebbről nem volt, az éjszakai hullacsendben sem. paneltáp, Silverstone LC12, sajnos a ház burkolata nélkül.
ha csendmániás vagy, akkor csak panel vagy picopsu, integrált vagy passzív vga, SSD+NAS és sztm még egy nem létező ház a megoldás - már ha be is akarod csukni a házat....
más: volt szó a minap az integrált hangkártyákról, a H67N-en van egy "108dB SNR" logó, ami azért elég bíztató.
-
mrbig25
őstag
Nincs meg 3D modellben.
A régi típus oldalán találtam egy manual-t. Abban van egy kép, egy-két mérettel. A többit arányosan kiszámoltam mellé és kiegészítettem a képet, ezt töltöttem fel.Alaplap vásárlás előtt jó lett volna utánanéznem, hogy Asrock-éknál még közelebb van a CPU a PCI-e sínhez...
-
dabadab
titán
Koszonom szepen, de - mint az talan a kepbol is latszik, mert hogy azon van egy, ami raadasul a gepemben volt egy darabig - az uj gyari hutokrol elsokezbol vannak informacioim. Idle-ben nem nagyon hangos, viszont ami hangja van, az eleg csunya, ha meg terhelest kap az APU, akkor meg pillanatok alatt felporog, mert az az aprocska borda meg a hetcentis venti ennyit tud. Es itt nem tuningrol van szo, hanem undervoltrol.
(Persze a hangossag alatt mindenki mast ert, en meg hatarozottan csendmanias vagyok.)
-
dabadab
titán
"Első két AC nem sokkal jobb teljesítményben mint a gyári hűtő max. halkabb."
Itt van elottem az Alpine 64 Pro meg az A6-3500 gyari hutoje is, minden tovabbi nelkul csak egy kepet raknek be roluk:
Nem pont ugy neznek ki, mint amik hasonlo teljesitmenyre kepesek. Raadasul a gyari hutonek eleg kellemetlen hangja van.
-
zodo
nagyúr
3,5 HDD-hez nehéz ajánlani mert minden ilyen alacsony építésű ház jellemzője hogy 1 vagy 2 db 2,5 szerelhető vagy barkácsolást igényel.
Igaz nem írtad hogy mik az elvárások a ház nagyságát illetően.
Viszont ha letöltő gép akkor gondolom minél kisebb és megfelelő hűtésű, halk gép a cél.Toldy által ajánlott Mode Com Feel 202/302 jó választás.
ANTLER Supercase Mini ITX MW-100 Lehet ilyet már csak használtan tudsz vásárolni.
-
mrbig25
őstag
Közben találtam egy tesztet, ahol le van írva, hogy az Asrock lapoknál (H61,-és H67 ITX, talán a Z68 is) a szokásosnál egy kicsit közelebb van a CPU foglalat a PCI-e sínhez. Ez számszerűsítve azt jelenti, hogy 49mm a távolság a CPU foglalat közepe és a PCI-e sín között
az átlag pedig 53-54mm.
Emellett összeollóztam egy képet a Nexus LOW-7000 méreteiről és úgy néz ki, hogy a mini ITX-es lapok többségére megfelel, de sajnos az újabb Asrock lapokra nem megy fel diszkrét VGA-val együtt...
Így valószínűleg marad a Scythe Samurai ZZ + slim venti párosítás.
-
toldy
őstag
Odd lesz benne, illetve 3,5" vagy 2,5" hdd-t akarsz ( egyet vagy többet, ha egyet és elég akkor 2,5" is van már 1T is). Minden féle képpen valami paneltápos megoldást javaslok, korábban emlegetett modecom feel 202/203 vagy ha elegendő az 1db 2,5" és kicsit is akarsz akkor pl egy epc3 is jó lehet.
-
biega
aktív tag
Sziasztok!
Kaptam egy Intel D201GLY2A alaplapot, amit letöltőgépnek szeretnék befogni, egyedül torrent fog futni rajta. Egy HDD és 1 GB RAM lesz benne. Milyen tápot/házat tudtok javasolni hozzá, ami jó hatásfokkal működik és alacsony a fogyasztása?
-
zodo
nagyúr
Processzor teljesítmény és ház függő a kérdés de minden Am3-as hűtő jó lehet.
Első két AC nem sokkal jobb teljesítményben mint a gyári hűtő max. halkabb.
Fentebb említett Big Shuriken sem sokkal jobb hűtés teljesítményben de alacsony és halk ami fontos szempont lehet.
Talán a ThermalTake ISGC 100 ami még jó választás lehet de mindenképp megnézném a gyári hűtő miként teljesít. -
dabadab
titán
Azt nem, mert inteles, de az Alpine 64 Pro siman ramegy (nekem is ilyenem van - a dobozaban, mert par millimeter hianyzott ahhoz, hogy beleferjen a hazba
)
-
mrbig25
őstag
Néztem én is az AXP-140-et, de nálunk nehezen beszerezhető, másfelől drágább a Nexus-nál...plusz ehhez még ventit is venni kell. Így ez nálam kiesik, pedig biztos jó cucc.
dabadab: jó lenne...ha nem takarná ki a PCI-e sínt, de ezt már HookR említette előttem.
Így valószínűleg marad a Nexus Low-7000. Remélhetőleg jövőhéten nálam lesz.
Ha megkaptam, akkor beszámolok egy pár kép társaságában. -
buca84
őstag
Amelyik hűtő speckójában ott az AM3, az jó lehet FM1-re?
-
HookR
addikt
válasz
dabadab #9339 üzenetére
Szempont volt, hogy a PCIe sínt ne takarja ki azokon az alaplapokon, ahol közel van processzorfoglalat, ezért Shurikenből csak a kistesó jöhet szóba. Amúgy ez egy rendszeresen visszatérő kérdés.
Időközben:
- néhány link elavult.
- megjelent a Scythe Kozuti is.
- a Nexus LOW-7000-ből már az R2-est forgalmazzák, amihez mellékelik a szükséges felfogatást LGA1156/1155-höz is. -
buca84
őstag
Én is kérnék Tőletek tanácsot proci hűtő ügyben.
Codegen MX31-es házba egy FM1es lapra milyet ajánlanátok? -
HookR
addikt
válasz
mrbig25 #9337 üzenetére
A Thermalright AXP-140 sem magasabb 80mm-nél 120x120x12mm-es Scythe Slip Stream Slim ventivel. A legmagasabb részen a borda önmagában 70,2mm, a 120mm-es ventinek kialakított rész úgy ~4mm-rel lejjebb van.
Aztán hogy a nagyobb jobb-e, vagy nyújt-e annyival többet, mint amennyivel többe kerül/nehezebb beszerezni, azt nem tudom...
-
mrbig25
őstag
válasz
kisza25 #9332 üzenetére
Mindenképp valami erősebb, low profile hűtőben gondolkodok, mert Silverstone SG05 házam lesz (remélhetőleg), később a proci is cserélve lesz egy erősebb Core i5-re...
Szimpatikus ez a Nexus hűtő, de sehol se láttam képet, ahol ITX lapon lenne...és mivel 10k az ára, ezért elég nagy bukta lenne, ha mégse menne fel a lapra.De lehet, hogy Scythe Samurai ZZ lesz valami slim ventivel.
toldy képeit nézegetve, az bőven jó lenne a lapomra és az SG05-be is befér. -
mrbig25
őstag
Üdv Mindenkinek!
Használ itt valaki Nexus Low-7000 hűtőt?
Az érdekelne, hogy a Gigabyte H55N-USB3 -hoz hasonló felépítésű alaplapokra -ahol közel van a CPU foglalat a PCI-e sínhez- fel lehet-e tenni úgy, hogy ne takarja ki a PCI-e sínt?!
(konkrétan egy Asrock H61M-ITX lapról van szó...méretek néztem, elméletben jó lenne, de nem szeretnék zsákbamacskát...) -
_BM_
senior tag
Nem adnak hozzá? Itt van nálam egy vadiúj, egyszer kicsomagoltam, próbából beleraktam egy ionos lapot, úgy rémlik, mintha lett volna a csomagban venti, de tökmindegy. Valszeg rosszul emlékszem. Lusta vagyok most kicsomagolni.
Ha már Mode Com és hűtés, annyit azért megtapasztaltam, hogy egy ion 330-as laphoz nagyon kell a 10 centis házhűtő, így is jóval 60 fok fölött volt idle. Igaz, ledobtam a chipsetről a ventit. Márpedig ha ionhoz kell, akkor a g620T-hez is kell, hiába van a procin hűtő. Persze, szerintem.
-
toldy
őstag
Nemrég váltam meg egy feel302, csak azért mert nem fér bele egy gtx 560
Megvoltam vele elégedve, azért javaslom ezt mert egy ilyen rendszernek amit írtál fölöslegesen nagy a codegen ház, a tápról nem is beszélve, ehhez pedig adnak egy teljesen vállalható 96w paneltápot, fogyasztásnak jót tesz. Bezárva és fektetve egy éhesebb proci és a vincsinek melege tud lenni, de a g620t nem az a fajta, egy eco hdd és a házat élére állítod ( én is így használtam) még nyáron sem lesz probléma._BM_: milyen 4cm? nekem nem volt benne, ráadásul nekem egy i3-530 volt gyári intel hűtővel és vállalható volt. Egy 35w tdp proci, éléreállított házzal egyáltalán nem lesz gond.
-
_BM_
senior tag
A Mode Comnak jobb a tápja, legalább 10 wattal kevesebbet fogyasztana a konfigod vele, mint a Codegen tápjával (és zajtalan, mivel nincs venti). Hátránya a Mode Comnak, hogy szinte biztosan szükséged lesz egy nagy házventire, mert a 4 centis egyrészt szart sem ér, másrészt elviselhetetlenül hangos (lesz pár hónap használat után).
Sasold meg Ocso fórumtárs megoldását
-
sagesz93
addikt
Holnapra összeszedem jobban a gondolataimat + 1-2 képet lövök.
Addigis :
Most is szárnyal a rendszer, nagyon meg vagyok elégedve a géppel. A játékokat is nézegetem, eddig sehol sem volt gond. Melegedés 0, elől a ventit szabályzom egy erre való cuccal, a hátsót meg az alaplappal, néma mindkettő, a gyári intel hűtés sem sipákol, csak az a fránya tápventi
A ház minősége isteni, nagyon nem erre számítottam. Ami meglepett, hogy nagyon nehéz a kis kuckó alapból is, az oldallapok kb. nehezebbek mint a volt ATX-es házamnál... Nagyon minőségi cucc, a HDD-s része a kinyitható ajtóval pláne, a szerelhetőség azért elég érdekes, meg kell gondolni melyik kábel hol menjenEz az első ilyen kicsi rendszerem, megoldható azért.
Többit holnap. -
toldy
őstag
Én szerintem megfelel, de az biztos hogy h67n ~22k ? és nem h61? Mert tökmindegy melyiket választod, a h61 is tökéletes itx lapokra és olcsóbb mint a h61. Házból viszont mást választanék, egy Modecom feel 202/302 ~14k esetleg ha kell bővítő komolyabb proci lehetősége akkor chieftec BT-02B ~15kért ( ez az én vélaményem). közbe nézem hogy ez az infrás? Attól még nem venném.
sagesz93: nem rossz rendszer, az ssdvel szárnyalni fog. Persze hogy érdekelnek képek, meg adatok ( házminőség,szerelhetőség,szellőzés-hőmérsklet, zaj?).
-
sagesz93
addikt
> adatlapomon a kis méregzsák..
még egy ssd-t tervezek bele majd.
képeket majd csinálok ha szeretnétek látni ezt a gyönyörűséget -
Mirman
őstag
Sziasztok az alábbi konfigról mi a véleményetek ? Filmnézésre , netezésre lenne használva , ez lenne a "fő" gép tehát ha nagyon lassú lenne az általam irt proci akkor inkább spórolok még és veszek egy i3 -at.....
LAP: GIGABYTE GA-H67N-USB3-B3 , ~ 22 000 Ft
CPU: INTEL Pentium G620T , ~ 18 965 Ft
RAM: Kingston 4GB 1333MHz , 6 500 Ft
HÁZ: CODEGEN MX-31-A11 IR , ~ 11 551 Ft
HDD: Samsung F3 1000GB 7200 Rpm 14 125 FtElőre is köszönöm
-
sagesz93
addikt
na végre elkészült a gépem
rohadt jó ez a CFI ház, ajánlom mindenkinek, viszont a tápjában a venti iszonyat hangos(8cm slim), valaki segítene hogy tudnám elcsitítani?(tápcsere kéne gondolom...), pedig jó kis táp, merész mert 8pines(procihoz) csati is van rajta meg 6pines pci-e.. -
toldy
őstag
válasz
Pista0001 #9314 üzenetére
Woow,
17cm hosszú low profile és egyslottos gtx 560 ( legyen csak sima, nem kell ti). Én komolyan könnyeket ejtenék érte.
kisza25: Szerintem még várhatnál mert itthon nem fog megjelenni ( vay ha igen akkor is ..... drága lesz az is biztos), de milyen fain gépet lehetne építeni lian li q07be.
Más, ma megyek a Q11ért.
-
toldy
őstag
Korábban már volt hír itt ph-n is. De most megnéztem a gyári honlapot, és ITX vga, basszusz. Direkt itx laphoz méretezték. Elsa gtx 560ti.
-
zodo
nagyúr
válasz
Mercutio_ #9307 üzenetére
Igen, matx-re van jó pár lap de az ajánlott boltban sincs legalábbis kereső nem találta.
Viszont talán ez volt múltkor is linkelve de itt is még csak rendelős.
Mindegy úgy sem váltok.Két típus közt (A6-3650 A8-3850) gondolom a GPU teljesítmény dominál.
Ki mit épít olyat vesz magának ami jól esik.
Hát ez a fogyasztás mizériát sosem értettem. :-)
Mennyit hoz a konyhára évente a - 0,0125 V ?
A6-3600-ot kell venni vagy később lesz biztos valami E verzió.(#9308) HookR
Köszi a visszamenőleges infót, biztos nem olvastam el mert akkor még nem tűnt fel a váltózás.
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #9309 üzenetére
Nekem fehérnek tűnik mindkét verzió foglalata (zodo linkjein, meg az enyémeken is). De nem is ez a lényeg, hanem hogy a Computexes nyákra 'Socket 942' (AM3+), míg a kereskedelmi forgalomba kerülő deszkára 'Socket 905' (FM1) van szitázva.
Igen, több, mint valószínű, hogy a prociba került PCIe x16 vezérlő miatt szomszédos a foglalat a PCIe sínnel.
-
Pista0001
addikt
-
HookR
addikt
"Végül ezt a lapot így átszabták az első bejelentések óta vagy valamit benézek?"
Átszabták.
AM3+-ból lett FM1 foglalat. Némi finomhangolás keretén belül komplett áttervezték, majd a revízió ugrott .01-et. -
Mercutio_
félisten
Állítólag már van Asrock A75M-ITX Llano alá A4team-nél, mATX-ben a "sima" A75M vagy A75M-HVS verzió sok helyen megvehető, de van ECS, Giga lap is A75-re rákeresve kidob az árgép több típust, sajnos mind mATX.
A6-3650 A8-3850 között szerintem nincs akkora különbség mint amennyivel drágább, de nyilván ez használatfüggő is, a K10stat progival szépen lehet alulfeszelni a procikat.
-
zodo
nagyúr
válasz
erhas01 #9304 üzenetére
Szia!
pl.
Ház: Lian Li PC-Q08
Alaplap: ASROCK H61M-ITX vagy ASROCK H67M-ITXPasszív alaplapot és Amd 3650-at szerintem nem gondoltad át, felejtős.
Ion, Brazos lapoknál esetleg jó házhűtéssel.Fő paraméterek: H61 vs. H67
Memóriából szerintem bőven elegendő a 4 Gb DDR3/1333 MHz
Procinak a i3-2100 3.10GHz 1155 BOX vagy az alacsonyabb órajelű és fogyasztású i3-2100T 2.50GHz 1155 BOX-ot szokták ajánlani.Panel és külső tápot innen vásárolhatsz. 90W-os elegendő ha jól tudom.
LIano procik még igen újnak számítanak és jó ha kapni őket de azon két típus közt is nagy a különbség, gondolom ezért ekkora az árrés köztük.
Itt a Ph-s teszt, biztosan segít dönteni hogy neked melyik is lenne a legmegfelelőbb.Mini itx lapok még nem érkeztek meg ezekhez a procikhoz de matx méretből már találni itt ott.
Táp lehet nagyobb kell attól függ mit választasz. -
zodo
nagyúr
Újabb ASUS F1A75-I Deluxe teszt.
Végül ezt a lapot így átszabták az első bejelentések óta vagy valamit benézek?
Jelenlegi formában nem megy rá a Scythe Big Shuriken (ha jól sejtem) feltéve ha diszkrét vga-t is tervezünk a konfigba.
-
erhas01
tag
Üdv:
Leváltanám a jelenlegi 6 év körüli pentium M 1866 laptopot mini- ITX rendszerre.Van egy monitorom 18 col dvi-i,és a régi vga tűs kimenettel . Brazost sejtem mire jó és a HTPC is nagyjából, de más célt is akarok egyben. Csendesebbet szeretnék, mint a nyáron visító ventilátoros laptop és kb. annyit, vagy keveset fogyasztó, legalább olyan teljesítményűt. 200 nyitott lap a böngészőben ne fagyassza le. 100- max 120 ezer közötti ár.
Mi legyen?ALAPLAP:
Giga Lan, Usb 3.0 minél több , E- Sata, tévé és monitor egyszerre működjön majd valamikor. Ehhez kimenetek kellenek BR, HD még nincs, 720p egyelőre elég. Legyen minél több Sata 3-4db. Raid nem kell.
HDMI, DVI, Display-Port most melyik, ami fontos a jelen és a jövőben ?
Kimaradt az életemből. Stabil alaplap, ha lehet passzív.
RAM: 4GB vagy 8 GB 1600Mhz.
Munkára, office, net, letöltés, játék és tuning nem érdekel,filmnézés és vágás várhatóan igen, ritkán photoshop, autocad, linux. Saját videó készítése túrákról.
HDD: Később többet is vennék, tárhely kell. Optika csak a telepítésig kell.
Általában 1- 2 menne egyszerre, csereberélve, a többi a szekrényben.
A ventilátor zaj kimondottan zavar, panel TÁP, vagy a pico psu nem tudom van e több áram csatlakozójuk. 20 v. 24 -es? Mennyi áram vezetékenként?
ERP, vagy miről volt szó? Ezekhez nem értek?
HÁZ, ami kapható: Álló talán. Alsó v. felső táp? Legalább egy 3,5 hdd férjen bele, a többi később lóghat madzagon kívül is, vasfűrésszel, fúrással megoldom. Lehet nagyobb atx -es típusból is.Ezeket ajánlottátok már, valahol köztük keresgélek, csak elakadtam:
Giga lap, Asrock, Zotac lap megfelelőek!
Processzor:
i3 vagy duál cerka plusz vga -ban gondolkodtam, fogalmam sincs milyen típusú számozású proci kell ebből. 1155 ös lap? h67 v h61.
Amd 3650 100w / ezt passzívan hűteni, nyári 40 fokban!? / ennél a fogyasztás, a 3600-as 65w -nak meg az árát sokallom.
Van e értelme most két magosat 3400 ill. duál cerkát venni és később egy két év múlva erősebbre cserélni; 65w vagy 45w-osra ill. i3, vagy sok pénzért i5 re?
Köszönettel : erhas01
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Gurulunk, WAZE?!
- Horizon Forbidden West
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fujifilm X
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest