- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomimo
csendes tag
válasz
remetebacsi #10598 üzenetére
Gigabyte H61N-USB3 esetleg még szóba jöhet. Ph-n írtak róla pár szót, itt pedig tesztelve találsz róla infót. Kicsit drágább mint amiket írtál, de szerintem ezzel se jársz/járnál rosszul.
-
remetebacsi
csendes tag
H61-es lapok kozul melyiket erdemes mostansag? Leginkabb az Asus P8H61-I es Asrock H61M-ITX lapokat neztem. Lehetseges h az Asrock nem csak olcsobb, de jobb felszereltsegu is? Pl. e-sata2 es SPDIF kimenet... Szol vmi megis az Asus mellett?
Esetleg masik gyarto?
HDMI, DVI kimenetes kene mindenkepp.
-
kzkz
őstag
válasz
HuTi.HUN #10596 üzenetére
HuTi.HUN: köszi az infót
Valami jobb fajta hűtőt tudtok ajánlani, ami max 8cm magas, hogy beférjen a kis belmagasságú házba?
FM1-es procihoz kellene, de úgy nézem mostanában elég univerzálisak a hűtők, és sok foglalathoz passzolnak...
Ami AM2/AM3-hoz jó, az jó FM1-hez is?
-
HuTi.HUN
tag
Én az eBayen vettem, valami horror $13-os áron.
1,5m x 17cm x 5mm az anyag és elég megbízhatóan felragad, viszont könnyen le is szedhető ha kell. A Q08-hoz csak két kisebb csíkot kellett levágnom belőle, úgyhogy még akkor is sokáig elég lesz, ha gyakran cserélem.Amúgy valami ruszki cucc, több néven is fut.
-
HuTi.HUN
tag
válasz
xEon1337 #10593 üzenetére
Az atomjaira szedés túlzás, de tény, hogy ezek a házak nem a napi szerelésre vannak beállítva.
A csavarokkal vigyázni kell. Ha nem pont hozzávaló csavarhúzót használsz, akkor nagyon könnyen elnyíródik. A menetekre is oda kell figyelni, aluról lévén szó.
Nekem az egyetlen komoly kritikám a szellőzéssel, illetve a porszűrők hiányával van. elöl van egy elég gagyi, szúnyogháló, ami semmit nem szűr ki, alul és oldalt viszont lukacsos a ház, tehát a táp és a VGA is korlátlanul szívja be a port.
Nagyon dizájnosak a lukak, de illett volna valami szűrőt applikálni rá. Én jobb híján ilyet ragasztottam a szellőzőnyílások belső oldalára: [link]
Nagyon jó cuccnak tűnik. Elég könnyű, szinte egyáltalán nem fogja le a légáramlást, a hangot viszont egy kicsit csillapítja.
-
A Q08B minden, csak nem jól szerelhető.
Bármit akarsz csinálni vele időközben, atomjaira kell szedni, mert semmihez nem lehet hozzáférni. Oldallapok rögzítése, a kis csavarok is kritikán aluliak. Már az első alkalommal sikerült elnyírnom a fejüket, pedig óvatosan csavartam ki-be őket.
Pár hónapig volt ilyen házam, de soha többetAztán váltottam micro-ATX-re és azóta sem bántam meg
-
Pista0001
addikt
Kíváncsi vagyok hogy az Apple bepereli-e majd a céget
-
zodo
nagyúr
válasz
sesztakbence #10590 üzenetére
Bármennyire is Lian ház ellenes voltam, ma már inkább vennék Q08B-t mint SG05-t.
Normál táp de legfőképp a szerelhetősége végett.
-
sesztakbence
tag
Üdv!
Egyre jobban alakul az itx projektem. Már sikerült beszerezni egy Asrock H67M-ITX-et, van egy Sapphire HD5770 is, jövő hónapba vagy utána remélem érkezik egy i3, és akkor már "csak" memória, és ház kell. Melyik ház ajánlottabb, ha játékra is használnám?
Silverstone SG05B v SG06B vagy Lian-Li PC-Q08B?
-
toldy
őstag
Tetszetős Bitfenix itx kuckó, érdekelnének a részeletek és a belseje.
-
.mf
veterán
válasz
batagy #10564 üzenetére
"De a te gépedben több cucc van vinyók stb. Szerintem nem olyan sok az amit mérsz! Elég jó."
De várjá', azok mind ki voltak kötve a teszt idejére
csak egy notivinyó ment a lapon, usb wifin és pcie Gb eth-en kívül. Ha be van kötve a két 3,5" green winyó, az azokat hűtő venti és a DVD is, akkor 49-51W között mozgott az idle -- miközben a nagygépem, négymagos i5-750, 4890, 2db 7200-as HDD, 4db 120-as házventi, na ez az egész 80-90W... Persze terhelve játékkal előbbi csak 57W-ig mászik fel, utóbbi viszont 270-ig
Már alig várom, hogy legyenek végre ARM-os nettopok / miniszerverek az új négymagos procikkal, amik legalább 2db 2,5" winyót fogadnak, és még így is 15-20W alatt maradnak teljes terhelésen... *pláccs* óafene, már megint a bilibe lóg a kezem
-
Mattanyahu
tag
találtam egy videót a cm elite 120-ról [01:50-től], a harmadik negyedévben jön
ha 20k alatt lesz költözök -
Pista0001
addikt
Én nagyon egyszerűen túltettem magamat a stand-by fogyasztáson. Kikapcs után áramtalanítom a gépet (meg monitort és külső vinyót) az elosztó kapcsolójával. Ennyi.
-
batagy
őstag
Jó, lehet hogy nincs igazam... lehet jól méri a műszered. Nem tudom.
Csak a 12-es PF, és a 4-es PF nagyon durva.... , mert annak ideális esetben 100% körül kéne lennie. 12-es PF azt jelenti, hogy a látszólagos teljesítmény 88%-a meddő teljesítmény, és csak 12%-a hatásos teljesítmény. 4-es PF esetében pedig 96% meddő teljesítmény.
Végül is lehet, hogy tényleg ennyi kikapcsolt állapotban, nem tudom.... lehet, hogy olyankor meddő teljesítményként megy el.. De lényeg hogy a hatásos teljesítmény után fizetünk.
-
kzkz
őstag
válasz
batagy #10579 üzenetére
A 12-es PF miért kizárt? Az előző hozzászólásomban ugyanazt a gépet mértem különböző táppal. Ha a 12-es kizárt volt, akkor gondolom a 4-es PF még inkább kizárt... De miért?
Az nem lehet, hogy egy 220W-os tégla ha áram alá kerül (fogyasztó nélkül), akkor megegyen 70W-ot?
(Nem kötekedésképp kérdezem, csak szeretném megérteni a dolgot.)
-
batagy
őstag
De nem jó a mérőd, mert 12-es PF kizárt hogy jó.
Én úgy vélem, hogy a mérők a látszólagos teljesítményt mérik első körben, utána valahogy a PF-et, és abból számolják ki a hatásos teljesítményt a kettő összeszorzásával. Minket a hatásos teljesítmény érdekel.
Mivel a tied 12-es PF-et mér, ezért a hatásost rosszul mutatja. Viszont a látszólagost így relatív jól ki tudjuk számolni, de nem ez számít. -
kzkz
őstag
Na, itt a a második bekezdést elírtam, mert kikapcsolva mindig a panel a rosszabb, szóval megpróbálom táblázatosan:
|| Hatásos || Látszólagos ||
|| panel | atx || panel | atx ||
------------||-------------||--------------|------------||
Kikapcsolva || 2,8W | 1W || 70W (PF=4) | 10W (PF=10)||
Alapjáraton || 46W | 52W || 68W (PF=69)| 59W (PF=88)|| -
kzkz
őstag
válasz
batagy #10575 üzenetére
Okés, akkor a mérőm mégiscsak jó, és a hatásosat írja ki, ezt elosztom a PF-fel (és szorzom 100-zal), így megkapom a látszólagos teljesítményt.
Azonban nagyon nem mindegy, hogy a látszólagost vagy a hatásost fizetem ki, mert kikapcsolva egyiknél a paneltáp a jobb (PF figyelembevétele nélkül), másiknál a chieftec atx-es táp (PF-et figyelembe véve).
-
kzkz
őstag
Visszatettem a Chieftec tápot a paneltáp helyett, és:
kikapcsolva 1W 10PF = 10W
idle 52W 88PF = 59WTehát úgy tűnik mégiscsak jó PF értékeket mutat a mérő, viszont akkor ugyanaz a gép a kikapcsolt paneltáppal többet eszik, mint bekapcsolva a chieftec táppal
A téglának egyébként van egy standby állapota, ott 0,7W-ot evett, de a PF 0 volt.
-
kzkz
őstag
válasz
batagy #10572 üzenetére
Nos, én semmit nem értek a cosfi és power factor-hoz, de itt azt írja valaki, aki hozzáértőnek tűnik, hogy a kettő nem ugyanaz.
Lemértem a paneltáp + téglás gépet is: kikapcsolva 2,8W és 4 a power factor, bekapcsolva már 60W és 75 körüli a PF.
Persze nagyívben leszarom az egészet, ha a PF nélkülit kell kifizetnem
, de ha nem, akkor elég szomorú a kép
A kenyérpirítónál 99 a PF.
-
batagy
őstag
A power factor 12 az cos(fí)=0,12. Ez szinte biztos hogy hibás, az nem lehet hogy ennyi legyen. Akkor az a mérő nem jól mér.
Hatásos teljesítmény = Látszólagos teljesítmény * cos(fí).
A kütyü általában a hatásos teljesítményt írja ki, esetedben a 4,8W-ot. De rosszul számol, mivel a cos(fí) valszeg nem annyi. Nálad a látszólagos teljestmény = 4,8W/0,12=40W. -
kzkz
őstag
Vettem egy másik fogyasztásmérőt a bricostore-ban, mert a régi a 230V-ra már csak 170-et mutatott
Namost a régivel az egyik gép kikapcsolt állapotban 30W körüli értéket mutatott, az új viszont csak 4,8W-ot. Viszont van egy power factor felirat is, ami 12-t mutat. Ez mit jelent? Hozzá kell még ezt valahogy számolni a 4,8W-hoz?
(Volt leírása a cuccnak, de valami nőneműnek sikerült két nap alatt eltüntetni
)
Amúgy KGS02-01 a száma, és elvileg KML típusú, a neten megtaláltam, de leírás nincs hozzá -
batagy
őstag
Én úgy tudtam hogy a hatásos teljesítmény után fizetünk, de nem esküszöm meg rá, lehet hogy nem.
Nekem is Seasonic van, szintén Mini-ITX konfiggal, Atom proci:
Alaplap: Asus AT5NM10T-I
RAM: 2 db Kingmax Notebook DDR3 1333 MHz 2 GB
ODD: Pioneer DVR-109
IDE-SATA átalakító: Conceptronic CSATAC2
Táp: Seasonic S12 II 430 W
USB pendrive: Corsair Flash Voyager 8 GVinyó nélkül , én ezeket mértem:
saját mérőm: 34W hatásos, cosfí=100
kollégám mérője: 30W hatásos, cosfí=0,9De a te gépedben több cucc van vinyók stb. Szerintem nem olyan sok az amit mérsz! Elég jó.
Megnéztem, az én Düwi mérőm kódján is van egy "5"-ös a "kitevőben". Én ezt anno az OBI-ban vettem. Enyém ugyanolyan mint ami itt van.
Ha neked is ugyanez van, akkor azt kell mondjam, ez rosszul méri a cosfí-t. -
.mf
veterán
válasz
batagy #10562 üzenetére
A Ss-nál a PF folyamatosan 100. Szintén 05370, de itt egy -5 utótag is van (vonalkódjában is).
Már hatásosért fizetünk? Valamiért úgy rémlett, hogy még nem.Ígyis-úgyis a Ss került vissza, a jobb védelmei, valamint az alacsonyabb zajszintje miatt (az egytányéros 2,5" wd3200bevs messze a leghangosabb egység a gépben...), csak kár, hogy 37-43W-ot látok egy ilyen kis konfigtól is...
-
batagy
őstag
Szia!
Valóban érdekes, de szerintem az eredményeid inkább a PFC-hez és teljesítménytényezőhöz kapcsolódnak, nem az alkatrészek milyenségéhez.
A Seasonic gondolom Aktív PCF-s és a cos(fí) gondolom 0,9 körül lehet. Annál mit mutatott a Düwi?
Míg a noname táp 0,5 körüli cos(fí)-t mutat a műszer, ami azt jelenti hogy a látszólagos teljesítmény = hatásos teljesítény / cos(fí) = 30 W / 0,5 = kb 60W.
A Seasonic-nál ha 0,9 cos(fí)-vel számolunk, akkor 40W / 0,9 = 44 W.
Vagyis, a Seasonic összességében kevesebb látszólagos teljesítményt vesz fel, mint a noname táp, viszont a noname tápnak rossz a PFC-je, ezért végül a felvett hatásos teljesítmény kevesebb lesz. Végül is ez után fizetünk.... egyébként nem tudom hogyan jobb....
Nekem is Düwi mérőm van, viszont az enyém rosszul méri a cos(fí)-t. A kollégámnak is Düwi van, de egy másik típus, az jól méri. Mindkettő száma 05370, tehát ezen szám alapján nem tudjuk megkülönböztetni. A kollégám Düwi mérőjének van egy másik száma is, EMT707CTL, szóval az nekem úgy tűnt, jól mér.
-
.mf
veterán
Érdekes eredményt osztanék meg veletek két táp összehasonlításából, engem is kicsit meglepett, "nem mind arany, ami fénylik" - vagy legalábbis a fénylés szituáció-függő.
Talán még páran emlékeztek, pár éve egy Point of View Tokyo mITX házat vettem, amiben egy ismeretlen eredetű, matricázott 180W táp van.
A gép továbbra is / most jelenleg:
- A330-ION
- a 40mm-es chipsethűtő helyett egy 80mm-es venti 5V-ról
- 2.5" WD3200BEVS
- +Gb Eth kártya
- +USB WLAN
(teszthez most nem bekötve:
- DVD
- 3,5" WD15EARS 1,5TB
- 3,5" Barracuda Green 2TB
- 100mm-es Scythe slim 1000RPM a HDD-k hűtésére)Az eredeti táp eleinte jó hangos volt, szétszedés után kiderült, hogy a ventije (márkája U-LUCKY... remélem nem egy N-t hagytak ki belőle) csontszáraz volt. Zeneres feszültségcsökkentés és olajozás után már jobb lett, de inkább cseréltem egy Seasonic SS-300SFD-re, mégiscsak 80+, még ilyen alacsony terhelésen is 80% környékén, tehát elvileg jobbnak kéne lennie. Gyakorlatilag lehet, hogy mégse?
Düwi-vel mértem, tehát csak összehasonlításra jó.Seasonic
Aktív PFC, 80+, Adda venti (viszont Zenerrel a vezérlése miatt nem lehet trükközni), megfelelő védelem.
Fogyasztás:
kikapcsolva 9-11W
idle 37-41WPoV / noname táp
nyákján egy JYD-M200B feliratot találtam, de google nem találta. Alkatrészek a várakozásommal ellentétben nem kínaiak, hanem taiwaniak (Cheng X 105C-os kondik, mospec s10c40, silan sd610c (ennyit láttam nagyobb megbontás nélkül)). Viszont passzív PFC, én laikus szememre is egyszerűbb felépítés.
Fogyasztás:
kikapcsolva 20W
idle 26-33W! PF 0,48-0,62Ez az eredmény kicsit meglepett, nem vártam ekkora különbséget. Nem mérési hiba, mert a Seasonic háza is érezhetően melegebb. Az ilyen extrém-kis fogyasztás melletti alacsonyabb hatásfok mellett feltételezem a bonyolultabb felépítés, extra védelmi és vezérlő chipek is hozzátesznek.
-
zodo
nagyúr
válasz
SQX_Barto #10558 üzenetére
Sajna táp ügyben nem vagyok valami jártas, tuningban meg pláne szóval nem tudom mennyi pluszt emészt fel ilyen esetben.
Ha kevésnek találod célszerű egy normál Atx tápot vásárolni.
Különben a 80 Plus Bronse minősítés végett tuti hogy jó (azt hiszem 85%) hatásfokkal bír és csendes táp ez a típus pláne ha fülessel játszol.
Talán a vga-d hangosabb lesz mert én pl soha nem halottam a 350W Fsp hangját ami az SG05-ben volt."Köszi a linket is, mondjuk ehhez meg megint Silverstone táp is kell"
Szerintem meg minden csatlakozó típus egységes, szabvány méretű .
Ház mérete meg már csak ilyen, játék gépnek szánt konfigot nehéz kis házba beletuszkolni.
-
SQX_Barto
addikt
Köszi szépen a választ!
Bár ha később tuningra adom a fejem (ha egyáltalán), akkor már azért tényleg kevés lesz
Mondjuk első körben megnézem ezt a tápot, aztán majd kiderül. Bár hűtés és hang szempontjából nem jobb nagyobb táp, ami nem majdnem max erővel dolgozik?
Mondjuk fülessel játszom, játékon kívül másra nagyon nem fogom használni ezt a gépet...
Köszi a linket is, mondjuk ehhez meg megint Silverstone táp is kell
Még átfilózom a dolgokat majd úgyis, de lehet elég lesz nekem ez az SFX táp, és akkor nem is annyira szűk a méret sem...
ATX-nél elég szűkös lenne -
SQX_Barto
addikt
Mennyire lesz "vékony" a Silverstone 450wattos SFX tápom, i7 2600-zal meg HD 7970-nel tuning nélkül?
Ha kijönnek a méretek a Shuttle-ben, akkor egy ATX-es moduláris tápot azonnal beszerzek...
Van olyan moduláris táp, amihez vannak rövidebb kábelek?
Az egész házam lesz 32,5 cm hosszú... Épp belefér majd a 7970es -
satyak
csendes tag
válasz
#92888064 #10500 üzenetére
Én most jártam körbe a témát:
Silverstone sugo sg05 és sg06: van 300W és 450W kivitel. Előbbi 33k utóbbi olyan 45k.
Amit én még néztem az a Lian Li pc-q08. Ez tud ATX tápot. Olyan 30k körül emlékszem rá.
Van még a sugo sg07 és sg08 600W-os táppal de azért 60k-t lepofátlankodnak rólad.
Még biztos van amit én nem találtam meg... -
zodo
nagyúr
válasz
sesztakbence #10552 üzenetére
1. Felesleges pénzkidobás.
Ráadásul erre is ügyelni kell: *LGA1155/LGA1156/LGA1366 supported with serial number AS09160001 and after2. Bőven elfér a gyári hűtő, elvileg 82mm magasak tehetők a házba.
3. Némileg segít de leginkább a táp kábeleivel lesz gondod és azt nem vagyis csak részben tudod elrejteni az odd helyén.
Segítség képen, pár kép a régi konfigomról.
Tipp:
Érdemes olyan lapot venni melynek 24 tűs tápcsatija nem a hátoldallal szemben van hanem a lap szélén található mint pl. ASRock Z68M-ITX/HT így nem áll a légáramlat útjába. -
sesztakbence
tag
Üdv!
Egyre jobban körvonalazódik a mini-itx tervem, és ha úgy alakulnak az anyagiak, akkor tavasz körül be is ruháznák rá.(Már a keret 50%-a megvan
) Azonban van még egy-két kérdésem:
1. CPU hűtés: mennyire éri meg egy ilyen?
http://www.silverstonetek.com/product.php?pid=190&area=usa
Mivel én Silverstone SG05-öt tervezek venni, ez pont tökéletes párosítás lenne. i3-2100-at kéne hűtenie, azonban félek hogy eléggé fűtené a tápot, és amit nyernék a CPU hűtés némításával, azt elveszíteném a tápnál, mert a CPU meleg levegője ott kötne ki. Arról nem beszélve hogy szerintem a táp se szereti ha bombázzák a meleg levegővel, és valószínűleg hamar meg is halna a táp. Van valami tapasztalat vagy teszt erről?
2. Gyári Intel hűtő befér egy ilyen pici gépbe?
3. Kábel rendezésnek az mennyire lenne jó ötlet, ha nem építenék be optikai meghajtót, és oda lenne vezetve a felesleges kábelrengeteg?
-
kzkz
őstag
Érdekességképp anno, kb.3-4 éve terveztem már egy full ATX-es házat, mert a TV fölé kellett egy HTPC, viszont nem volt mély a polc, így oda nem fért el olyan, amit a boltban kapni lehetett, szóval maradt a custom
Ez lett belőle:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Elég nehézre sikerült, mert jó vastag anyagból készült, elég lett volna vékonyabb is... ...csak mammmutnak hívtuk
Mindenesetre így az esetleges tolvajnak is nehezebb lett volna a dolga -
kzkz
őstag
A táp szellőzik szerintem eléggé, mert lentről bőven jut neki levegő, nincs semmi az útjában.
Másrészt úgyse táp lesz ott, hanem két téglaA kábelek elvezetésével se lesz gond, és a vinyók rögzítésével se.
A vga-t nem teszem alulra, mert nem akarom megnyitni a ház további oldalait a szellőzés miatt, és így több levegőhöz jut.
Mindenképp úgy akarom, hogy egyik oldalt bejön a levegő, a szemben levőn meg ki. Tehát a ventis oldalán fog állni (persze talppal távol a talajtól, nem lefojtva a ventit
és az alaplapi csatlakozók néznek felfelé. Mindez a monitor mögött. Tehát a friss levegő alul jön be, és egyenesen felfelé megy, nem mindenféle derékszögeket bejárva, ahogy ügyesen ábrázolják a hagyományos házaknál...
A másik elhelyezés az lenne, hogy ventik előre néznek, és a vékony oldalán áll a ház. Ez is jó, de ha el tudom rejteni a monitor mögé, akkor miért ne tenném. Sőt a talp a ventik alatt olyan lesz, ami a monitort is tartja majd, így egyben vihető pikk-pakk bárhová...
-
HookR
addikt
válasz
Str8 sk8r #10508 üzenetére
"...találtam egy megfelelő hangkártyát, [link] csak nem biztos, hogy "normális" formában elfér a "low profilos" elölapjával a házban..."
Az általad belinkelt házban bizonyosan nem fér el."nem értem mi olyan qrw@ drága 2 kis darab nyákban, 14 cm flexi kábelben, és egy foglalatban...
..."
Valószínűleg az alacsony darabszám.(#10512) kzkz: "Íme a nagyjábóli, de méretarányos kezdeti terv:"
A táp szellőzését és a HDD-k kábelezését jobban át kéne gondolni. Az alkatrészek rögzítéséről nem is beszélve.(#10513) Ringman: A PCI Express CEM rev 1.0a is hasznos. A 6. fejezet tartalmazza a bővítőkártyák fizikai méreteit.
"ahogy rajzoltad, úgy a táp és a vga (feltételezem felfelé fog nézni) egymás elől szívja el a levegőt."
A VGA lefelé néz, az úgy jó, ahogy van. A tápot ellenben valóban érdemes megfordítani, amennyiben ott marad.(#10519) kzkz: "és valószínű a venti se lesz a vga bordáin, mert remélem elég lesz úgy is a légáramlás."
Ezt erősen kétlem.(#10522) kzkz: A VGA-t visszaraknám alulra, hogy onnan szívhasson friss levegőt. Az a benyomásom, hogy a HDD-k kábelezését még mindig nem veszed figyelembe.
(#10546) HookR: "...hosszabbak,
DTRszerűek."
Akarom mondani DTX szerűek. -
törölt tag
Létezik s1155 mini-ITX-ben olyan, amibe 3 RAM slot van? Nagyhamarjában még microATX-ben sem találtam olyat, amibe belemenne 24GB
-
satyak
csendes tag
Bocsi, legközelebb nem sörözésből hazajövet értelmezek hozzászólásokat.
Szóval amit én találtam:
FM1 socket: asrock a75m-itx (~25k)
1155 socket: asrock h61m-itx (~20k)
Lehet van enél olcsóbb, én most nem találtam.Ami föltűnt az az hogy a micro-atx mennyivel olcsóbb.
Pl: biostar a55ml és asrock h61m-vs. De hogy miért? -
csƵ
addikt
Üdv!
Az utóbbi időben nem követtem nyomon az ITX frontot. Milyen olcsó alternatívák vannak Llano-oz vagy SB-hez?
-
Pista0001
addikt
Tudom, nem illik ilyet, de hátha valamelyik topiklakó pont ilyet keres
Sapphire 5770 Vapor-X -
kzkz
őstag
Megjött a Dell tégla, és jó batár darab
Kicsit azért kisebb, mint amilyen méreteket a neten találtam róla, mert "csak" 10cm széles és 5,1cm vastag. A hosszát nem mértem le, mert a tolómérő nem volt olyan hosszú
Összetákoltam, hogy kipróbáljam a téglát és a 200W-os tápot együtt, most ez hajtja a mATX-es gépet, íme:
[link]A vinyónak akkor is van alaphangja, ha épp nem tölt semmit
-
Otes
tag
válasz
Boolash #10533 üzenetére
A célnak megfelel, csak nagyon hangos lesz!
nekem HTPC-nek egy Zotac Ion A(passzív hűtés) alaplapom van, ssd-vel és passzív táppal
szóval zéró hang! Nem tudom milyen filmeket akarsz nézni, de pl Horrornál már a vinyó-t is lehet hallani, nem hogy a tápnak a ventiét... a Filmek tárolására én klön építettem egy nas-t...
pár hozzászólás fentebb láthatod is, épp most raktam fel a képeket... ha csak 1 db 2tb-osat veszel akkor te is beleférnél bár nem tudom hogy a raid-e a cél.... amúgy egy 10-es a ház meg kb 5e a külső táp. Ebből a Zotacból amúgy van beépített tápos széria is, egy kicsit drágább de akkor ügye alapból passzív a táp és nem kell venni külön tápot... szóval ugyan ott vagy kevesebb zajjal
szóval marad a vinyó, amiben viszont annyira nem tudok tanácsot adni, mert én SSD-re váltottam, de 2tera abból kicsit drága lenne
szóval abból tesztek olvasása és a leghalkabb kiválasztása...
O.
-
SQX_Barto
addikt
Na eladtam a H67emet végülis az àfàt buktam. De hàt ez egy ilyen biznisz. Úgy döntöttem i7 2600at megtartom. 3 év garival vettem 55ért, szerintem jó àron, kihagyom a tuningpotenciàlt. Asrock Z68 lesz véve késõbb, fõleg a memória miatt veszem, hogy egy 1600as tuningram nehogy 1333ban menjen. Tudom hülyeség, ez van. Februàrban egy új Shuttlet (SG41J1) veszek, amit àtalakítok, tàpja és alaplapja megy azonnal apróba.
-
Pista0001
addikt
válasz
Boolash #10524 üzenetére
Fölösleges a kit RAM, úgyis csak egy csatornás a memóriakezelés. Ha az egy darab 4 GB modul olcsóbb akkor azt is választhatod. Merevlemezből is jobban járhatsz az 1 db 2 TB-al ha nem akarsz RAID-et, mert szólóban a nagyobb kapacitású tárolóknak általában jobb a sebessége.
-
SQX_Barto
addikt
válasz
Mercutio_ #10525 üzenetére
Köszi szépen! Olyan gépet akarok, amihez sokàig nem kell hozzànyúlni. Intel vonalon a Z68 Intel i7 2600k @ 4GHz(vagy feljebb) + HD7970 a legvégsõ hatàr. Persze ez bõdületes pénz lesz, meg "sok" lesz, de ehhez 2-3 évig nem érdemes nyúlni. Mert nem lesz mire vàltani. A hibrid crossfire meg érdekes, olcsóbb, de gyenge. Mint cpu mint apu+gpuban.
-
Mercutio_
félisten
válasz
SQX_Barto #10523 üzenetére
Itt találsz infókat a hybrid CF-ről, Radeon 6670 a legerősebb VGA ami együtt dolgozik az APU-val.
-
Boolash
aktív tag
Sziasztok!
A következő konfighoz mit szólnátok?Alaplap: ASROCK E350M1/USB3
Lemez: 2 * WD 1000GB Caviar Green 5400rpm 64MB SATA3 WD10EARX
Memória: KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz KIT
optikai: LG BH10LS38 Fekete OEM
Ház: SPIRE PowerCube - SPM210B 300WLényegében full HD filmezésre, lenne használva. A házba belefér minden?
Köszi!
-
SQX_Barto
addikt
Felmerült bennem mITXben a hibrid Crossfire lehetõsége, és hogy az mire elég jàtékokban. Meg alapbòl, hogy mi a maximum AMD vonalon mITXben? Errõl kérnék tanàcsokat.
-
kzkz
őstag
Nos meggyőztem magam, hogy a vékony, monitor mögötti kialakítás lesz a nyerő, és ez lett belőle 3 vinyóval (4 is elférne, de nem akarom, hogy a prociig jutó levegő előtt legyen, csak ha nagyon muszáj):
[link]Méretek: 47x32x11cm (azért 11cm, mert a külső tégla 21,6x5,8x10,9cm, és így befér majd ebből mindkettő az atx-es táp helyére). Hátul 4db 9,2cm-es venti lesz, 8-10V-on, és a procin és a vga-n nem lesznek ventik.
-
Otes
tag
válasz
Str8 sk8r #10511 üzenetére
Ime az én kialakításom...
Balra a slim cdhelye alatt van az sdd-m
És a pci hely, persze fektetve...
SSD-vel túl sok gondom nem volt, 1,5éve dolgozik, semmi hiba nem volt eddig
igaz nincs is nagyon kihasználva XD kb 150mb az OS meg a mediacenter progi összesen a többi samba/mysql-en található...
-
kzkz
őstag
válasz
Ringman #10517 üzenetére
Másik fő ok, hogy vékony maradjon, hogy beférjen a monitor mögé. Most 12cm-re van a faltól a monitor teteje a talpa miatt. A ház 14cm, így alig jönne előrébb, sőt valószínű a házra rögzíteném a monitort, így két kábelt (220V+utp) kioldva pikk-pakk vihető a gép bárhová.
Ha felállítom a vga-t, ahogy normál állapotban lenne, és a tápot is, akkor már 1cm-rel vastagabb lenne, továbbá a két vinyó se férne el sajnos
-
kzkz
őstag
válasz
Ringman #10517 üzenetére
Elfektetni azért kell, mert így lehet csak megoldani, hogy a levegő egyik helyen be, és az ellentétes végén ki távozzon. ...és mellesleg a helykihasználás is így a legjobb.
Amúgy a vga ventis fele nem a táp felé, hanem a másik irányba néz, és valószínű a venti se lesz a vga bordáin, mert remélem elég lesz úgy is a légáramlás. A procin se akarok ventit, csak egy nagyobb bordát.
-
Otes
tag
válasz
Jogos elnézést a pontatlanságért
De ha már alapból passzív hűtés van az egészen, gondoltam a hűtés csere is felesleges
igaz akkor kimarad az élvezet
Illetve az alkalmanként filmnézés nem zárja ki 720p és annál nagyobb felbontású filmeket, amihez kevés az intel cucc... A zotacnál nekem atom-ion páros van ezért is gondoltam ideálisnak neked...
Amúgy én is az adapternél vettem a házam
csak az EPC1-es-t, de egy kicsit már megbántam a gyenge műanyag előlapért :/
-
Ringman
félisten
-
Str8 sk8r
őstag
...megszámíthatom akár olcsóért is, 775-ös lap, megeszik bármit, még akár C2D Q9650-es procit is, de elvileg 775-ös procit mindet...üzemképes, csak néha hibázik a ramfészek, és kényes a modulokra...akár tesztelheted is vele a szellőzést is, ha szerzel bele procit...
...a részleteket majd priviben rendezzük...
...
...viszont a linkelt képeid nálam nem akarnak megjelenni...
...
-
kzkz
őstag
válasz
Ringman #10513 üzenetére
Koszi! A gondom leginkabb az, hogy ha a pcie-es foglalatba beleteszem a derekszogu extendert, majd ebbe a vga-t, akkor nem tudom, hogy mennyire lesz a vga felso oldala az asztal lapjatol kiemelkedve. Ehhez kellene az alaplap, a vga, es az extender, amibol readasul sok fele van, de a legnagyobb gond az alaplap, mert vga-m van egy regi, az extendert meg mindenkeppen meg kell venni...
-
kzkz
őstag
válasz
Húú, kölcsön v. oda tudnád adni nagyon olcsóért?
Igazából háztervezéshez kellene, hogy minél pontosabban belőjem a méreteket, majd ha kész a ház, akkor venném meg bele a cuccost, hogy ne értéktelenedjen el a belső, amíg elkészül a külső
Nagyjából ilyen kellene nekem, ebben 4 vinyó, full-táp, 29cm-es 2 slot-os vga elférne, és maximális lenne a szellőzés (2x14cm venti), minimális hang mellett, pláne ha ATX-es táp helyett két téglával hajtom meg az egészet. Méretek: 32cm (lap+dőntött vga) x 32cm x 14cm
Ha nem törekszem a maximumra és elég 25cm-es vga is, akkor csak 28x32x14cm.
Kétféleképp lehetne elhelyezni:
1. A 14cm-es oldalán állva, a ventik előre néznek
2. A ventik lefelé néznek, és az egész cucc a monitor mögé van "akasztva" a hosszú oldalával párhuzamosan neki a monitornak v. falnak. Igazából ezt preferálom, mert egyrészt nem látszik semmi a gépből, másrészt könnyű hozzáférni a csatlakozókhoz, csak be kell nézni felülről a monitor/tv mögé.Íme a nagyjábóli, de méretarányos kezdeti terv:
-
Str8 sk8r
őstag
...értékelem a segítő szándékot, de azt hiszem félre érthettél valamit...
...pedig igyekeztem pontosan-érthetően fogalmazni :
...én : "...ez mellett alkalmanként esetleg filmeznék is rajta..."
...te : "Ha filmet is szeretnél nézi akkor az inte gpu felejtős..."
...én : "konkrétabb elképzelésem, mai(*ez a szó eredetileg "ami" akart lenni) egy ilyen integrált lapon alapuló, lehetőleg"
...te : "vannak olyan alaplapok mint pl enyém (zotac ion) amin 1 nagy hűtőborda van és képes passzívan végezni a dolgát"
...én : "...a gyári hűtés átvariálásáról határozott elképzeléseim vannak..."...megpróbálom konkrétabban
:
...létre akarok hozni egy gépet az említett lapból, egy-az említetthez hasonló házban, és az említett (elvileg "low profil" kompatibilis) hangkártya menne bele..
...ami fontos, hogy win7 kompatibilis legyen, mini ITX-es, és a lapon legyen PCI port a hangkari miatt...
...igazából ez eléggé leszűkíti a kört...nekem is van egy ilyen lapom egy i3/530-as procival, stb, és el is videozgatok vele, csak gondoltam "hátha"...
...de ha nem megy neki a vidi, akkor nem...az SSD-t nem írtam, de valóban az a tervem, csak ahhoz nagyon kuka vagyok (nem vagyok benne otthon-soha nem is láttam még) és nem igazán tudom milyen buktatói vannak...
...
...jelenleg a legnagyobb gond, hogy nem tudom, hogy a hangkari el fér-e majd normálisan bedugva a PCI-ba a házon belül, és ha nem, akkor hogyan oldom meg...a "low profil"-ra van valami szabvány?
...
...(#10507) kzkz : marhanagy mázlid van...
...van egy látszathibás ITX-es lapom teljes értékű PCI-E 16-os slottal...(a memoriával néha küszködik az alaplap)...
...
-
Otes
tag
válasz
Str8 sk8r #10508 üzenetére
Ha filmet is szeretnél nézi akkor az inte gpu felejtős...
Alaplapra nem tudom mennyit akarsz áldozni, de mindenképpen vagy ION-os legyen ha intel, ha meg AMD-t veszel akkor meg mindegy mert azokban csak olyan kari van
illetve vannak olyan alaplapok mint pl enyém (zotac ion) amin 1 nagy hűtőborda van és képes passzívan végezni a dolgát szóval no sound...
Nem tudom van-e pl nas-os vagy egyéb kis gép valahol elrejtve a lakásban, mert ha van akkor érdemes egy 16GB-os SSD-t venni és akkor 0hang lesz
nekem bevált
O.
-
Str8 sk8r
őstag
...helló kedves fórumtársak!
...
...volna egy konkrétabb elképzelésem,, mai egy ilyen integrált lapon alapuló, lehetőleg ilyesmi (vagy ilyen) gépházba szerelt megoldás lenne...
...nos eddig elég egyszerű...a cél : zajmentesen, kis fogyasztás mellett, minőségi zenehallgatás lenne...ez mellett alkalmanként esetleg filmeznék is rajta...
...ugye az integrált audió/minőségi (audiofil,hi-fi) zenehallgatás, illetőleg a gyári 4-5 cm-s légkavaró/zajmentes működés a két megoldásra váró probléma...
...mivel elég barkácsoló kedvű vagyok, így a gyári hűtés átvariálásáról határozott elképzeléseim vannak, így ez a kisebbik probléma...
...találtam egy megfelelő hangkártyát, [link] csak nem biztos, hogy "normális" formában elfér a "low profilos" elölapjával a házban...
...ebben az esetben egy PCI flexi riser megoldásra gondoltam csak nem értem, hogy miért mérik ilyen horror árba?
...itt 11€-ért meg lehet venni...nem értem mi olyan qrw@ drága 2 kis darab nyákban, 14 cm flexi kábelben, és egy foglalatban...
...
...segítő ötleteket, elképzeléseket, szélsőséges megoldásokat szívesen várok...
...
...U.I.: mini ITX-ben még nem vagyok otthon, de lelkes amatőr vagyok...
...
...köszönettel : Jim...
-
kzkz
őstag
Ha lenne esetleg valakinek hibás itx-es alaplapja pci-express-es foglalattal, akkor vevő lennék rá!
-
törölt tag
válasz
SQX_Barto #10502 üzenetére
olvastam anno kisza25 cikkét ezzel kapcsolatban. abban reménykedtem, hogy azóta jelentek meg hasonló házak. valami cbi-t láttam még a hirdetések között pár hónapja, de pontos típusra már nem emlékszem.
azért köszönöm -
SQX_Barto
addikt
válasz
Silverstone SG05, bocs nem tudok linkelni, keress rà. 300wattos Sfx(?) tàp van hozzà, azt hiszem 30 ezer körüli az àra. Ha nem fontos a két slotos vga (vannak egy slotosak is, csak nehezebb beszerezni gondolom) Akkor Codegen Mx31. 10ezer körül van 300as Atx Codegen tàppal (amit talàn érdemes cserélni) Lian-Li is gyàrt hàzakat, de típus nem rémlik. Ha valamit rosszul írtam, remèlem többiek kijavítanak.
-
tvse1995
senior tag
válasz
Valaki rendelt már a shop.perfecthometheater.com-ról?
Nagyon olcsóak a wesena cuccaik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming B560M-E Alaplap
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- RITKASÁG !! ASUS P5QL-M DELUXE/WIFI-AP /Xeon Bios /Xeon X5470 /2X4GB DDR2 /Thermaltake Hűtő
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- ASRock Z490 PG + I5 10600K DELID CPU + XPG 16 GB RGB DDR 4 memória
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged