- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: MS Office365 Linuxon
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Hieronymus: Három júniusi képem
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darko_addict
őstag
Bocsi sracok! Kicsit tajekozatlanul vagtam a temaba. Igazabol micro-atx kiszerelesre gondoltam, azzal kevesebb kompromisszumot kellene kossek.
Ezek utan kerhetnek egy gyors micro-atx vs. mini-itx pro es kontrat? Nekem elsodleges a rendszer hangossaga. Plusz a micro elonyere, hogy normal HDD is belemegy es a hangkartyam is.
Koszonom! -
kzkz
őstag
válasz
Mattanyahu #10697 üzenetére
Hol kerül 18k-ba ez a lap?
Eddig 24k volt kb, ahol 1-2 napon belül szállítani is tudták, és csak ott volt olcsóbb pár ezerrel, ahol 2-3 hetet írtak... -
Mattanyahu
tag
válasz
Darko_addict #10694 üzenetére
alaplap: asrock a75m-itx 18k
apu: amd a6-3500 18k
vga: vtx3d vx6670 1gbk3-h 18k (egyrészt egyslotos és befér a házba, másrészt működik közte és az apu integráltja közt a crossfire)
ram: alap ddr3-1867 2*2gb kit 8k
ház: codegen mx-31 9k (slim odd kell bele!!!)
táp, hdd: ha semmi bajuk, maradhatnak az eddigiek (a házban csak 2 3.5ˇ-os hely van!)eddig 71k, a mindenféle apróságokkal (slim odd, cpu hűtő, 80mm házhűtő, esetleg táp) is bőven 100k alatt vagy
azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy a mitx-alaplapokon vagy egy bővítőhely van, tehát vagy hangkártya vagy vga -
SQX_Barto
addikt
válasz
SVLaller #10695 üzenetére
Köszi szépen!
Sok mindenben kapkodok még, mi hogy lenne jó, meg pár megvett alkatrészt kivéve a projektem még mindig csak fejben létezik (és egy darabig még így is marad)
Kingston HyperX 1600-as memória kittet (2*4GB) vettem, csak filóztam majd jobbra cserélni, de mivel meg is van már, meg alapértékeknél akarok maradni mindenből ezért jelenleg még marad (persze ez nálam változhat -
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Hosszas gondolkodás után arra jutottam, hogy egy ilyen Mini-ITX [ATX] típusú gép fog kelleni új asztali vagy laptop helyett.
Láttam egy korrekt tesztet, Zodo írta és rakta össze a gépet, de mai áron is 140k felett van annak a gépnek az ára. 100-nál többet nem szeretnék rákölteni.
Az adatlapomon olvashatjátok milyen gépem van most, ennél csak kicsivel kellene gyorsabb, modernebb. Például: 2 mag elég, 4GB RAM is, csak DDR3-asba. Nem tudom, ebbe belemennek a hagyományos, 5.25-ös vinyók? Mert akkor azt nem kell vennem. Nagy megkönnyebbülés lenne, ha beleférne a kedvelt hangkártyám is.
Az asztali gépekhez sem értek annyira, nemhogy az ilyenekhez. Nagyot segítenétek, ha írnátok néhány alkatrészt, aminek az összeállításából kijönne egy elfogadható gép, 100e HUF körül.Köszönöm szépen!
Megjegyzés: a csendesség miatt szeretném lecserélni. Apám kapott egy új céges gépet, ahogy megláttam, azonnal elcsordult a nyálam. Kicsi volt, baromi gyors, és totál csendes! Egy IBM kütyü, az USA-ban 1040 dollár az ára, szóval letettem az ilyenről, maradok a home-made összeállításnál.
-
SQX_Barto
addikt
Ide is beírom, hátha lesz válasz, (bár a céltopikba is írtam)
Asrock Z68 M-ITX/HT lesz a következő alaplapom, és az lenne a kérdésem, hogy 2000MHz-es ramokat berakhatok úgy, hogy a CPU-t alap órajelen hagyom? (Sose értettem a tuninghoz
)
-
HookR
addikt
válasz
Mattanyahu #10663 üzenetére
"külső váz 5mm alu hajlítva és hegsztve"
5mm vastag alu élhajlítása a képen látható rádiusszal nem tűnik életszerűnek. Javaslom, egyeztess a szakiddal! -
SQX_Barto
addikt
válasz
Mattanyahu #10675 üzenetére
450 wattos Silverstone SFX táp a maximum jelenleg ha jól tudom (nekem is az van bár valószínűleg itthonhagyom havernak és menni fog apróba...) Nagyobb rendszernél majdnem full-on menne a táp, ami melegedés szempontjából nem a legjobb, ATX-es 650-es moduláris táp van tervbe véve rövidebb kábelszettel.
#HookR: Köszi, akkor lehet lusta leszek
Két fúrt lyuk és meg is lenne az SSD rögzítés
-
HookR
addikt
válasz
Mattanyahu #10675 üzenetére
A bővítőkártya rögzítése miképp lesz megoldva? Az előlap bal felső részén mi célt szolgál a függőleges nyílás?
(#10682) SQX_Barto: "Szerintetek ha oldalára állítva rakom be az SSD-t alsó lapra csavarozva, akkor két csavarral megállna, vagy felül is szerkesszek neki lefogatót?"
Elég a két alsó csavar. -
SQX_Barto
addikt
válasz
HuTi.HUN #10683 üzenetére
Köszi a tanácsot
Alapban a ref volt az ötletem nekem is ugyanezenokból, de ha nem használok burkolatot (amit nem szándékozok) akkor duplaventis meg jobban hűtene...
Viszont erősen gondolkodom egy "rendesebb" vízhűtésrendszeren single radival, kisebb víztartállyal meg szivattyúval csak CPU-ra. Univerzálisabb mint a H60. És sokkal több helyet nem foglal el. -
HuTi.HUN
tag
válasz
SQX_Barto #10680 üzenetére
Én csont ugyan olyan konfigot használok egy Q08-ban, amilyet építeni szeretnél.
Lebeszélnélek a reftől eltérő 7970-ekről, mert a házba fogja fújni a meleget és az összes forró levegő a H60 12 centis radiátorán keresztül fog távozni. Ilyen kis házban hűtés szempontjából jobb megoldás a referencia.
-
SQX_Barto
addikt
Igen az SFX tápom az csere lesz, előző hibás koncepció miatt lett megvéve, full moduláris táp lesz, Silverstone rövid kábelszettel. Hiába olcsó a Codegen, sok más gondot kéne megoldanom. Meg Shuttle ház az alapkoncepció, amit nagyon szeretnék
Sokba lesz nagyon ez a projekt a végére, de nekem megériSzerintetek ha oldalára állítva rakom be az SSD-t alsó lapra csavarozva, akkor két csavarral megállna, vagy felül is szerkesszek neki lefogatót?
-
Attas
aktív tag
válasz
SQX_Barto #10679 üzenetére
A tápot szerintem alapból cseréld le. Én is így tettem. Egy felül szellőzős (12cs ventis( FSP 300w-ost tettem bele. A gyári kimondottan hangos és állítólag időzített bomba egy jó konfignak. Barkácsolás nélkül nem igen tologathatod a tápot. Szabványos ATX méret így túl nagy hely nincs. Ja már nem is aktuális....
-
SQX_Barto
addikt
válasz
SQX_Barto #10679 üzenetére
Na visszavonom a kérésem, szép elképzelés volt, de méretben lehetetlen megoldani.
Maradok a Shuttle-nél és kiokoskodom, hogyan oldjam meg minél jobban a hűtést.
Procira H60 lesz meg két 80as kiegészítő AC venti lesz. Vinyó és DVD nem lesz csak külső amikor használom esetleg. Egy Corsair Force GT SSD-n lesz a rendszer.
Proci marad az i7 2600 meg lesz egy HD 7970. Hogy ref vagy dual ventis még kitalálom... -
SQX_Barto
addikt
Codegen Mx 31 tulajok!
Tápot ki lehet kicsit jobban tolni balra ha megfordítom a tápot? Meg a tápkábel hosszabbító elérne a másik szélére a házhoz?
Ha valaki tudna minden irányból képeket csinálni a házról üresen vagy tele, azt nagyon megköszönném!Főleg a bal oldal érdekelne, mennyi hely van a standard tápelhelyezésnél.
-
SQX_Barto
addikt
Táp azt hiszem jó helyen van majdnem, csak elfordítanám másik irányba, hogy ne akadályozza a VGA-t.
Full vizezés még egy megoldás, csak ahhoz minimum két dupla radi kell ventikkel együtt.
Meg nem lesz az sem egy olcsó mulatság... Amennyit spórolok a házon ráköltöm a full vízre -
SQX_Barto
addikt
Újra és újra eszembe jut a codegen mx31 háza a lightos 10rugós árával.
De miért single slotos
Meg a táp sem teljesen jó helyen van, mert hosszú kártya bele esélytelen ilyen felállással.
Van SFX tápom, valami ügyeskedést lehet meg lehetne oldani vele.
Pl oldalát kivágni hasonló elven
Mondjuk alapban úgy kezdeném, hogy mindent kiszedni belőle, táptartó, vinyótartó, mindent, csak a váz maradna.
VGA vizezés is egy alternatíva lehetne, de egy HD 7970-eshez kéne némi radiátor meg venti...
Jár az agyam, mit hogyan lehetne megoldani...
Egyébként ha előlapot lefestem feketére, akkor az a szálas minta úgyis megmarad?
Ja és lehet olyan tápkábel hosszabbítót magában is kapni? Mert egy semmiből felépítet ház is egyfajta alternatíva sok más mellett... -
Pista0001
addikt
válasz
Evilkiller #10668 üzenetére
Az a bibi azzal a paneltáppal hogy nincs megadva hogy melyik ágon mekkora teljesítményt tud leadni. Az hogy 250 W-os nagyon jól hangzik, de ha a javát az 5 V-os meg a 3,3 V-os ágon adja akkor nem ér semmit. A processzor teljes áramigényét, valamint a VGA áramigényének 100 W feletti részét tisztán 12 V-os ágból kell biztosítani. Ha semmiképp nem akarsz hagyományos tápegységet akkor lehet egy olyan megoldás hogy a 120 W-os gyári paneltápot meghagyod, erre kötöd az alaplap fő tápcsatiját meg a vinyó(ka)t és optikai meghajtó(ka)t, az alaplap kiegészítő 4 vagy 8 tűs csatijára meg a VGA tápcsatijára meg direkt 12 V-ot viszel a külső tápról.
Szerk: közben olvastam hogy miről volt még szó. Ilyen felhasználás mellett szerintem célszerűbb lehet egy E450-es AMD meg egy konzol mellé játszani, és kb a 2/3-ából kijön.
-
slashing
senior tag
válasz
Evilkiller #10672 üzenetére
csak film és netre ilyen brutális konfigot összerakni abszolút pénzpazarlás, főleg a proci és a vga terén. Erre egy egy sima i3 2100t is elég mint ami nekem van ugyan ilyen alaplappal de akár egy ASUS E45M1-M PRO-val teljesen fanless géped is lehet töredék áron és tuti viszi a filmeket és a netet.
Ez még játékgépben is a nagyon erős kategória... Egy i7 xxxxK procira meg nem rakhatsz a gyári hűtő helyett akármit egy ? < 7cm -es házba sőt gyakorlatilag alig van normális alternatíva, tapasztalatból tudom van kb. 3-4 hűtő de ilyen tdp-re talán egyik sem ideális...
10% játékért nem érdemes szerintem ennyit beleinvesztálni...
ha meg meg akarod csinálni szerintem felejtsd el ezt a házat. ajánlom az én álomházamat Zalman HD 503 nem sokkal drágább viszont nehezebb beszerezni de abba rakhatsz olyan hűtőt amit akarsz, rendes táppal, akármilyen méretű alaplappal és nem fog kilógni a tv alól...
-
Evilkiller
csendes tag
A háznak a design-ja tetszett meg, és ezekbe csak ilyen kisméretű táp fér, tehát nem a csendesség miatt néztem ezt a tápot!
A dupla VGA elfér benne, a gyári proc hűtés nem biztos, de azt max lecserélem!
Egyébként élete 90%-ában csak net, és film menne a gépen, arra biztosan elég a táp...
viszont azon ritka alkalmakkor, mikor játszok, "nem máriózok", ezért kell az erős konfig!Ha sehogy sem jön ki, lemondok a házról, és felépítem ATX-ben...
De jó lenne, ha megoldhatnám valahogy... -
buca84
őstag
válasz
Itt kérdezz rá, hogy mekkora tápot javasolnak a konfigodhoz.
De amilyen házat akarsz, abba tényleg nem fér bele a 2slotos vga. Vagy ha beleteszed,akkor sok mindennek melege lesz. -
Goose-T
veterán
válasz
Az itteni teszt szerint csak a kártya (nem az egész konfig!) képes akár 218W-ot is fogyasztani extrém körülmények között. Normálisan hajtva is megzabál 148W-ot, ahhoz hozzáadod a proci fogyasztását (TDP 95W), máris ott vagy a 250W-nál, és akkor még az egyéb alkatrészeket bele sem számoltuk. Nem fogod megúszni egy 400-500W-os táp vásárlását, ha kitartasz a konfigod mellett. Vagy lentebb adsz az elvárásaidból, és beéred kisebb fogyasztású procival és VGA-val. Mire használnád egyáltalán a gépet?
-
kzkz
őstag
válasz
Evilkiller #10666 üzenetére
Elköltesz 20eFt-ot paneltápra (és gondolom a hozzá való házibarkács tégla sincs ingyen), amikor a vga-n ott a venti?
A vga 150W, a proci 95W, ez már 245W (és akkor a többi nincs is benne), szóval karcsú lehet, ha full terhelés van...
Amúgy a dupla férőhelyes vga, hogy fér el a 68mm magas 1 férőhelyes házban? ...és a procihűtő elfér?
-
Evilkiller
csendes tag
válasz
buca84 #10667 üzenetére
Még a PSU kalkulátor szerint is elég neki 300W, és sok helyen olvastam, hogy ez az oldal túloz!
Szerintem elég lenne hozzá amit néztem, de szeretném, ha valaki, aki sokat foglalkozott már tápokkal, megerősítene!
-
buca84
őstag
válasz
Evilkiller #10666 üzenetére
HTPC-nek erős konfig, nem?
Ha másra is kell a gép, akkor egy jó minőségű 400-500W-os táp javallott. -
Evilkiller
csendes tag
Üdv mindenkinek!
HTPC-t építenék!
Csak a táppal vagyok gondban, minden mással elboldogulok!Az összeállítás a következő:
Ház: Silverstone LC19B-R
Alapalap: Asrock Z68M-ITX/HT
CPU: Intel I7-2700K
Memória: Kingston KHX1600C9D3K2/8GX
VGA: Asus ENGTX560
SSD: OCZ Octane 512 Gb
ODD: Sony Optiarc BD-5750HA Silverstone házban gyárilag egy 120W-os táp van, de gondolom az nem elég ehhez a konfighoz!
Én személy szerint erre gondoltam: M4-ATX egy házilag készített AC-DC adapterrel!A kérdésem annyi, hogy 250W (300W peak) elég-e, esetleg elég egy kisebb is, vagy valamit vegyek lentebb, hogy elég legyen?
-
kzkz
őstag
válasz
szabi__memo #10664 üzenetére
A8-3870K + mATX-es lap + 1db 3,5"-os vinyó + 2x2Gb 1600-as ram + 500W-os Chieftec táppal 36W.
(Paneltáppal még nem mértem, de az előző konfigomnál kb 12%-kal kevesebb volt, ami most még kb 4W minusz lehet. Ha lesz időm/kedvem, akkor kipróbálom...) -
szabi__memo
nagyúr
Sziasztok,
Milyen fogyasztást lehet elérni idle-ben ezekkel a Llano procikkal mITX környezetben?
Lehet ezt alacsony fogyasztású gépként használni mint egy Brazost pl?
Valami adatokkal tudtok szolgálni? Erő nem annyira lényeg a leggyengébb procis konfig (is) érdekelne. Kell valami hátrányával számolni HTPCként?
Köszi -
HookR
addikt
válasz
Mattanyahu #10657 üzenetére
Egyetértek Pista0001-gyel.
Mi több, én személy szerint már a 310mm-es VGA-t is kissé koncepcióidegennek tartom, de ez az én bajom.Érdekelne, hogy a ház szerkezetét miből, s miképp képzelted.
-
Pista0001
addikt
válasz
Mercutio_ #10660 üzenetére
Az tuti hogy ugyanazt a minőséget tudják mint a notikba épített darabok, mivel ugyanaz van bennük. Hogy az asztalihoz hasonlítva milyenek azt nem tudom, de szerintem nincs nagy különbség. Viszont! DVD-t írni manapság nincs értelme. BD-t talán van, de ha észhez térnek a vinyó árak akkor hamarosan annak sem lesz. Ha mindenképp akarsz írni akkor írd minél kisebb sebességgel és akkor szerintem nem lesz gond. Én írtam már jónéhány lemezt noti íróval, egyelőre olvasható mindegyik.
-
Pista0001
addikt
válasz
Mattanyahu #10657 üzenetére
Szerintem egy "kicsit" nagy lesz. ODD-t egyáltalán nem tennék bele, eléggé idejétmúlt dolog. Amire kell arra egy 10K körüli USB-s külső sokkal jobb, mert azt több géphez is tudod használni, magukba a gépekbe nem kell. Az egész alsó részt meg lehet spórolni ha az alaplap előtti részre teszed a tápot meg a vinyó(ka)t. Természetesen ez szubjektív vélemény, neked kell tudnod hogy mit szeretnél
-
Mattanyahu
tag
-
Mattanyahu
tag
hirdetem a kedves híveknek, hogy nekiálltam catiaval házat tervezni
még eléggé félkész a dolog, de holnap csinálok róla pár képet -
Pista0001
addikt
válasz
Mercutio_ #10654 üzenetére
Nekem is van egy ilyen monitorom, kápé-ért elvihető, és akkor már csak egyet kell szerezni eyefinity-hez
toldy: Scythe slim ventivel már csak 92 mm.
-
Mercutio_
félisten
Szakik!
Van egy Samu 2243-as monitorom, nem akarja esetleg valaki elcserélni mITX H61-es lapra és egy G530-ra, vagy a lapba való memóra?
-
toldy
őstag
No, egy új hűtő. Igaz a magassága kicsit necces, 105mm, de a kialakítása, szerintem a legtöbb itx lapra megfelel.
Cooler Master GeminII SF524 -
Goose-T
veterán
válasz
Osibaa #10651 üzenetére
Tudom, hogy annyit tud megcímezni, nem ma kezdtem a szakmát, hanem a kilencvenes évek elején.
Nekem csak az a fura, hogy ha összeadom a Windows által használhatónak kikiáltott memóriamennyiséget és az IGP által lefoglaltat, akkor 3GB jön ki. Mé'? Hova tűnik 1GB?
Szerk.: ilyen nagy az UEFI esetleg? Talán az lehet a magyarázat. Annak is kell címtartomány. Na mindegy, szerintem legyalulom az egészet, és újrakezdem 64 bites oprendszerrel.
-
Osibaa
senior tag
válasz
Goose-T #10647 üzenetére
Szia!
Eléggé zárt a ház, javaslom használd ki a 2 db venti helyet és pumpálj hűvös levegőt a házba. (Nagyobb proci hűtő felszerelése szerintem továbbra is a házban tartja a meleget, sokat nem javít a helyzeten.) Ilyen hűtő lehet például a Scythe Mini Kaze.
A 32 bites Win7 csak 4 GB memóriát tud megcímezni, amiből lejön a GPU és bármilyen más eszköz által használt RAM mennyisége. Előbbin 64 bites oprendszerrel, utóbbin némi BIOS turkálással tudsz változtatni. A GPU-nak elég 256 MB is a rendszer memóriából, ha csak videókat játszol le és nem "játszol".
-
Otes
tag
válasz
Goose-T #10649 üzenetére
(idegesítő ez az 5perces szerkesztő limit)
Nem tudom pontosan milyen HTPC-t akarsz ebből kihozni, csak Media center vagy normál gépként is szeretnéd e használni. Ha csak HTPC akkor bőven elég a 2gb mem... De én nem is win7-et használok a HTPC-én.
ha nagyon kevesled a megmaradt mem-et akkor BIOS és nézd meg mennyi memóriát kapott a vga-d
-
Goose-T
veterán
AMD Brazos platform, integrált VGA, annyira nem combos. A BIOS-t (vagy UEFI, mittudomén) még nem néztem, talán ott vagy a Catalyst-ban lehet állítani a VGA memóriat méretét.
-
Goose-T
veterán
Újabb problémáim akadtak. Összeraktam a fentebb említett konfigot (tettem bele még egy Kingston HyperX Blue 4GB-os memóriát), és a ház eléggé szűkös, nagyon felforrósodik egy kis használat után. A CPU/rendszer hőmérséklete 60°C-hoz konvergál, a GPU-ra pedig közel 70°C-ot ír ki a SpeedFan (hirtelen ezt találtam). A ház kívülről tapizva is süt néhol. Csak 4cm-es ventilátort tudok beépíteni, milyet ajánlotok?
A másik nagy problémám az, hogy 32 bites Windows 7-et telepítettem rá, de csak 2,62GB-ot lát a 4-ből. Hova tűnik a többi? A feleségem notijában (Intel Core 2 Duo T5500 + GMA) is 4GB van, de ott mégis több látszik (3,25GB vagy 3,5GB, nem tudom pontosan) ugyanolyan 32 bites Windows-zal. Ilyen sokat leszed a rendszer magának? Jobban járnék 64 bitessel?
-
Pista0001
addikt
válasz
Goose-T #10642 üzenetére
A slimline-SATA kábel noti ODD-hez (DVD, Blue-Ray) kellhet, nem tudom hogy abban a házban ilyen vagy normál 5,25-ös hely van-e, valamint hogy szeretnél-e bele egyáltalán ODD-t. Ha noti hely van benne és szeretnéd is megtölteni akkor kellhet egy ilyen kábel, hogy tartozék-e azt nem tudom.
-
Goose-T
veterán
Sziasztok!
Most készülök összerakni egy HTPC-t a következő alkatrészekből:
* LC-Power LC-1340mi ház
* ASRock E350M1/USB3 alaplap
* Valamilyen SATA-s notivinyó (2,5")2006 óta nem nagyon szereltem asztali PC-t, notit használok, ezért nem vagyok teljesen képben a mai helyzettel ezen a téren. Ha már esetleg van valakinek ilyen háza, akkor meg tudná mondani, hogy adnak-e hozzá slimline SATA átalakítót? Már ha az kell hozzá egyáltalán.
Szóval kell venni még hozzá valamit pluszban, hogy működőképes legyen, vagy nem?
-
sesztakbence
tag
Silverstone SG05/06-ot Magyarországon csak a pcgear-ből lehet beszerezni? Mert sajnos eléggé elszállt az ára. Mennyi a normál ára a 300 ill 450 wattosnak? Használtan elég nehéz ilyet szerezni ahogy nézem, úgyhogy remélem 1-2 hónap múlva visszatér minden a régi kerékvágásba.
-
mrbig25
őstag
válasz
Garold #10638 üzenetére
Eredetileg egy Thermalright HR-02 -es hűtőt akartam, de ahhoz a ház tetejét is át kellett volna alakítani a magassága miatt + kitakarta volna a lapon az összes Sata és atx csatit is...
Így csak a kis Brocken maradtMás:
Európában tudok venni valahol Giada alaplapot? Vagy esetleg Foxconn H67S típusú lapot? Ez utóbbi egy időben nálunk is kapható volt, de már eltűnt a boltok polcairól. -
mrbig25
őstag
Üdv Mindenkinek!
A Silverstone SG05 -ös házikóm átesett némi átalakításon...ezt szeretném veletek megosztani.
Némi finomítás még lesz itt-ott, de nagyjából ilyen lesz a végleges állapot. -
Mercutio_
félisten
Szakik!
Van most bárhol raktáron Asrock A75M-ITX lap?
Vagy legalább max. 1 hetes szállítással, rendes garival? -
badacsony
őstag
dupla
-
badacsony
őstag
Szerintetek egy 120W-os paneltáp meg bírná hajtani ezt a konfigot?
- wifi-s itx lap
- 65W TDP proci
- 4GB ram
- odd, ssd, hdd
+ rádugott usb eszközök -
kzkz
őstag
válasz
Mattanyahu #10627 üzenetére
no, ők is feltalálták a fektetett vga-t
amúgy abban a házban szép hőmérséklet lehet... csak én siklottam át felette, vagy azt nem mérték?
Van egyáltalán külön kapható paneltáp ami bírja a 330W-ot?
-
HookR
addikt
válasz
Mattanyahu #10627 üzenetére
Nocsak, 330W-os Dell tégla!
"The Alienware X51 small form factor gaming system offers full-sized gaming guts and gusto in a tight little package. This thing has a Napoleon complex"
-
Mattanyahu
tag
-
Otes
tag
válasz
biosphere2 #10609 üzenetére
Nah kipróbáltam, 80% megy gondolom... codec gondra gondolok, de igaz nagyon alacsony a cpu use...
-
Pista0001
addikt
válasz
tvse1995 #10619 üzenetére
A külméreteket nem is néztem, viszont a Core 1000-nél kicsit szebb szvsz
Szerintem egy jól kihasználható ház, igazából bármi belefér, akár extrém léghűtő (már ha a procifoglalat elég messze van a PCI-E-től), akár normál DVD/BR, akár 1-2-nél több vinyó, akár ATX táp vagy akár extrém VGA. És a legjobb az egészben hogy együtt is elférnek. Szerintem 15-20 ezer forint környékén nagyon jó vétel lenne, 15 ezer alatt pedig best buy.
Még a Cooler Master Elite 120-ra vagyok nagyon kíváncsi, főleg belsőleg meg az ára érdekel nagyon.
-
törölt tag
szerintem magába roskad ha még több anyagot kiveszel belőle
Nem tudom hol tart ma a házipar ebben a szegmensben, de még a "kukázott" mini-ITX ház is vastagabb anyagból van (0,8 vs 0,65mm)
A kézzel nyitható csavarok meg inkább szerszámmal használhatóak jól. Leginkább egyenes végű csavarhúzóval, mert a kereszthornyos elég könnyen kifordul belőle, és lenyalja a fejet. (bár nem próbáltam végig mind a 25 féle kh cs.húzót...)
A fentebb említett no-csicsa fícsörön kívül még egy pozitívumot tudok mondani, mégpedig azt, hogy az elején a rácsoknál figyeltek a lukak geometriájára és úgy lett hajtva, hogy az szimmetrikus maradjon.Ja és üresen nagyon zörög. Még nem cuccoltam bele, mert kicsit elment a kedvem
-
Ringman
félisten
köszi a válaszokat
most már csak meg kell győznöm magam, hogy szükséges még egy számítógépház vásárlása
-
toldy
őstag
-
Ringman
félisten
A lian-li PC-Q07-ből az alsó hdd-tartót ki lehet szedni? alulról csavarral rögzített?
gondolom úgy már beleférne egy 2 slot-os kártya, 1 slot-os hátlappal.
-
Pista0001
addikt
Itt vannak gyári belső kialakításról is képek (hdd és odd tartó például)
A linket kihagytad, kolléga
-
toldy
őstag
A napokban napvilágot látott Bitfenix Prodigy belülről. Nem rossz, de valahogy nem fofott meg. Most lenne keret egy fractal core 1000 "mini" re, erősen gondolkodom.
-
kzkz
őstag
válasz
Ringman #10611 üzenetére
Van egy 200W-os paneltápom, meg egy 220W-os téglám hozzá. Kell esetleg? Így full halk lesz, mivel nincs venti
PW-200-M PSU w/P4-ATX
A tégla meg Dell DA-2.Mindkettő új kb 1-2 hete van meg... Megúntam
-
Ringman
félisten
hello!
milyen halk tápot ajánlotok, ami ezt elviszi:
G530+H61-es lap+hd 5550 (max 40-50W-ot fogyaszthat +2hdd?A vga 2 slot-ot foglal, a procin meg egy cm hyper 212+ borda lesz, ha módosítok a rögzítésén. ezzel minden lehetőséget kilőttem, ami házvásárlást illeti, uh magamnak kell valamit összerakni, ehhez meg minél kisebb térfogatú táp lenne jó.
most egy fsp 300-apn-em van, ez nyilván elviszi, csak nagy
-
Otes
tag
válasz
biosphere2 #10609 üzenetére
A leggagyibb 3-5e ft-os nvidia/ati támogatja ezt már jó pár éve... így ebben nem lennék teljesen biztos.
-
biosphere2
csendes tag
-
Otes
tag
válasz
biosphere2 #10607 üzenetére
Az lehet hogy alacsony az asztalin, de azt ne feledd hogy:
-nem atomos proci van az asztaliban gondolom, így jelentősen nagyobb lesz a terhelés
-az asztali gépedben gondolom rendes videó kari van ami támogatja x264-es dekódolást magyarul nem a cpu-t terheli, de az intel videokariknál ez nem mindről igaz!
Sztem ezeket is érdemes átgondolnod...
@subsonicnál pedig van arra is lehetőség
jukebox
-
biosphere2
csendes tag
Szia!
Köszi az infokat.
Minidlna fut a jelenlegi asztali gépemen is, mimimális memóriát és processzort használ, még ha 1080p filmet nézek a tv-n, akkor is.
Subsonicot nem ismerem, jelenleg vlc-t használok, mert annak van remote funkciója is és így tudom irányítani telefonról a gépen játszott zenéket is. De utána olvasok, hátha jobban megtetszik a subsonic és ha tudja ezt a funkciót is, akkor vlc helyett jó lenne.
WOL tekintetében nem rossz az ötlet, amit írtál -
Otes
tag
válasz
biosphere2 #10604 üzenetére
Szia nekem is 525-öm van csak a gigabyte konyhából...
3vinyóval 60W a fogyasztásom, WOL megy illetve én úgy állítottam be ha véletlenül áramszünet van akkor azonnal kapcsoljon vissza ahogy kap áramot
Debian van rajta, mysql, ftp, samba, subsonic(zene stream). A minidlna-val nem tudom hogy fog menni, mert én úgy tudom hogy a dlna megosztó dolgozza fel a videót és úgy küldi tovább, így lehet hogy szükséged lesz arra hardver gyorsításra! -
SVLaller
senior tag
válasz
biosphere2 #10604 üzenetére
Nekem 2GB van benne , amire én használom bőven elég, kb. 3-400MB a programok, a többi cache-ként van használva. Mondjuk nekem a grafikus felület nincs felrakva mert csak szerverként van használva a gép. a WOL-t nem próbáltam, a leírás szerint tudja.
-
SVLaller
senior tag
válasz
biosphere2 #10602 üzenetére
nekem ilyen van, passzív hűtéssel 50 fok körül van a borda ház nélkül, egy ventivel megtámogatva 30 fok. kb 45W körül eszik az enyém 24/7-ben megy, Ubuntu Server 11.04 fut rajta kb azokkal a funkciókkal amiket írtál + a Zoneminder.
-
biosphere2
csendes tag
Sziasztok!
INTEL D525MW OEM
LCPOWER LC-1360mi 75W
KINGSTON 2048MB Notebook DDR3 1333MHz CL9 KVR1333D3S9/2GKinéztem ezt konfigot magamnak, ha esetleg valaki rendelkezik hasonlókkal, megírná nekem a tapasztalatait?
Mennyire melegszik? Mennyit fogyaszt kb? Mennyire futnak rajta simán alap dolgok linux alatt (böngészés, zenehallgatás,torrentezés)?
Amire használni szeretném:
Ubuntu futna rajta, 7/24-ben menne, ftp server, transmission torrent, minidlna, samba server.
Nagyfelbontású videókat közvetlenül nem néznék rajta, csak lan-on keresztül a tv-n, tehát nem kell nagyon erős videoteljesítmény, néha netezés és kisebb irodai dolgok.Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- DOOM - The Dark Ages
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Motoros topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Viccrovat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Anime filmek és sorozatok
- The Crew sorozat
- Forrmell.enn
- További aktív témák...
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest