- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Őskoczka
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
Csak a fantáziádon múlik
Van pár ötletem pl.: mit szólnál egy kis méretű Spiderman-es hűtő átalakításhoz ? -
zodo
nagyúr
válasz
Gabor970 #9086 üzenetére
Megtaláltam, ilyen kell neked.
-
Chaser
legenda
Az csúnya lenne
17k kisker bruttó már jobban hangzik. De még így is 10k-val több egy asrock 1155 itx + egy dual cerka -feltételezve, hogy az asrock fm1 tányleg 23k lesz itthon és nem több-. Azon a 10k-n meg veszek olyan vga-t ha akarok ami reggelire eszi meg a 2 magos apu vga-ját. Valszeg cpu erőben is előbb lennék, bár nem tuningolható.
-
Gabor970
addikt
köszi a további tippeket! Sajna muszáj kicsinek lennie, mert a nappaliban használom. Leginkább a "dohányzóasztal" polcán el kell tudnom rejteni, vagy esetleg megfelelő házban a monitor hátuljára fel szeretném szerelni. (már a nappali felújításakor gondoltam ilyen igényeimre is, és az ülőgarnitúra aljában is van konnektorom
)
Ha nem sikerül "A"-s APU-val megcsinálnom, nem fogok elkeseredni, megy majd E-350-el. A BF2-ről le tudok mondani, a kicsi, halk és alacsony fogyasztású gépről nem. -
zodo
nagyúr
válasz
dabadab #9075 üzenetére
Korrekt kis lapnak tűnik ez az Asus csak kár hogy mindig nem elegendő az int. vga teljesítménye a A8-3850-al sem és így nem lennék előrébb a jelenleginél.
Gabor970
Ha már szóba jött a Zotac/Amd/Wi-fi kérdés akkor ezeket is érdemes megnézned.
Kis fogyasztású ( pl.: Athlon II X2 245e/250e @ 45W) procival még jó is lehet.vagy más gyártótól ASUS M4A88T-I Deluxe
-
dabadab
titán
válasz
Gabor970 #9082 üzenetére
En egy darabig töprengtem a dolgon, aztán arra jutottam, hogy microATX: biztos meg lehet oldani mITX-ben is a Llanot, csak tele van parával (elfér-e a hűtő, elfér-e a RAM a hűtőtől, ha berakom a hűtőt meg az SSD-t, marad-e hely az előlapi csatlakozás vezetékeinek, ilyenek) meg drágább is (legalábbis nekem, mert az olcsó ASRock alaplapon csak egy digitális videokimenet van) és nem vagyok biztos benne, hogy ennyit megér az, hogy apró, cuki kis házikóban lakjon a gépem, mert én tulajdonképpen azzal is elégedett vagyok, ha kicsi, cuki kis házikóban lakik a gépem
Roadmapen egyébként nem láttam kisebb TDP-jű darabot asztaliban.
(#9083) szacsee: ez gáz, pedig tényleg így van
Akkor 120 wattos picoPSU, azon 7 amperes a 12 V ág.
-
szacsee
nagyúr
Urak a ViaLan paneltáp 4A-t tud 12V-on, hiába 120W-os. Bevállalós egy 65W-os proci mellé így, vagy sem? (szerintem jóindulattal határeset, de hosszútávon necces)
Józan ésszel pedig kevéske. -
Gabor970
addikt
köszönöm az okosságokat! Közben ránéztem az AMD honlapjára, látom a legkisebb A szériás APU is 65W. Nem várható valami lightosabb fogyasztású? Tudom, hogy a fogyi változik a terheléstől, de a hűtést, és tápot a maximális terheléshez kell igazítanom. Mondjuk a táp a kisebb gond. Inkább a pici házba beférő megfelelő hűtő gondolom a nehezebb ügy.
-
dabadab
titán
válasz
Gabor970 #9079 üzenetére
Brazos full terhelésen is 30W alatt van - Llano több, de paneltáppal az idle teljesen reális 30 W alatt. Én mondjuk a helyedben inkább Llanot néznék, mert abban "igazi" processzor van, A4-3400 vagy A6-3500.
FM1 miniITX alaplapból az Asusét javaslom, a deluxe verzióban sok más egyéb mellett van wifi is, szerintem egy-két héten belül a boltokban lesz, 32k tájára saccolom az árát. -
Gabor970
addikt
SZiasztok!
Egy kicsi csendes gép összerakását szeretném megejteni. Még nem sikerült döntenem, hogy Brasos E-350-es legyen, vagy inkább FM1-es verzió. Nézegetem az alaplapokat, de nem akadt olyan, amin van WiFi. Ez nekem fontos lenne, nem szeretnék kiálló USB sticket, max valami kis antennát. Mi a véleményetek, egy E-350-es cucc, és a legalapabb FM1-es amd proci egymáshoz viszonyított teljesítményéről? Netezni, letölteni, pókerezni kell elsősorban. Nem baj, ha idle elvan 30W alatt (torrent) Mondjuk, van egy kis óvatos játékigényem, ez kizárólag a régi BF2-re korlátozódna.
-
-
Chaser
legenda
A 1155-ös asrock lapra vajon jók a 775-ös hűtők is? 1156-os lapjaikból voltak ilyenek.
-
Steve1207
veterán
válasz
Mercutio_ #9064 üzenetére
Végül is az AMD-nél jellemző volt ez a hozzáállás, hogy nem váltogatják a foglalatokat. Most ezzel a nagyobb váltással megléphetik, egységesíthetnék.
Az ITX meg haladjon, nem bánom, ha a köv generáció nem megy benne, csak ezt tudjam már használni
Plusz van egy elképzelésem Codegen MX-31 ház mod téren, 3-4 hdd + teljes méretű odd ügyében, mivel van benne hely rendesen (a normál táp is szintén maradna).
Extra elképzelés van dual slot vga-ra is, de az már a következő lépés lenne
Az elképzelés megvan kb, lemezekre lenne szükségem a meghajtók felfogatásához meg eszközökre az elkészítésükhöz (vagy vállalkozó kedvű moddolóra) az elkészítéséhez.Jövőhéten összedobom a terveket.
-
_BM_
senior tag
Köszi a tanácsokat.
-
HookR
addikt
Csavarboltban biztos akad. Megmondod, hogy legfeljebb 1,5mm magátmérőjű csavart keresel. A menet fajtája szinte mindegy, de előny ha inkább nagyobb a menetemelkedése (pl. UNC Nr.1-64), tehát olyasmi, mint a lemez/fa/gipszkartoncsavar, csak kicsiben. A csavar fejét és menethosszát meg ízlés, igény, kínálat szerint...
-
_BM_
senior tag
Urak!
Nem tud valaki szerezni csavarokat a dcdc táp bemeneti aljzatához?
A piros kerettel jelzett aljzat szerelőcsavarjaira gondolok. -
toldy
őstag
Pontosan, a tápkábeleket át kell húzni a gépen bal oldalról, azért hogy jobb oldalt bedughassam. akkor már fordították volna meg a keretet, szerintem mindegy lenne hogy a jobb vagy bal oldalt kapom le, de legalább normálisabb kábel menedzsment alakítható ki. szerintem. ( jó ez a win8
)
Mercutio_
Az fm1 utódja, állítólag az am3+ is meg fog szűnni és egy tokozásban meg lesz oldva minden ( legalábis ezt olvastam valahol) -
Mercutio_
félisten
válasz
dabadab #9043 üzenetére
Nem tudom mi a lényegesebb, a magasság, vagy a szélesség adatok, de esetleg Scythe Shuriken Rev.B ventivel 64mm magas viszont csak 116x105 méretű, a Big shuriken 125x135-ével szemben ami így néz ki egy mITX lapon
a Rev.B kevésbé lóg rá a memókra és mivel magasabb talán az esetleges alaplapi hűtőbordák se okoznak gondot.
Itt pedig a lap alján egy Kozuti szerelvény látható -
HookR
addikt
"Egyébként az fm2 majd csak tavasszal érkezik nem?"
Hát ez az! Az FM1-re (bő) fél évre rá már jön is az FM2. Tekintve, hogy a mini-ITX azért mégis csak rétegplatform, bizonyára nem éri meg minden gyártónak ilyen rövid életciklusra terméket fejleszteni. (Pláne, ha igaz pletyka, hogy az FM2-es foglalat képes lesz fogadni az FM1-es processzorokat.)"ki az az idiota aki hot swap-ra csinálta azt az 5 hdd helyet? főleg úgy hogy atápkábelek innen elölről, ( táptól) mennek?"
Ezt nem értem. A HDD-ket bal oldalról betolod a jobb oldalt (alaplappal majdnem egy síkban) lévő nyák csatlakozóiba, aminek a túlsó (azaz jobb) oldalán lévő csatlakozókba meg a táp- és adatkábeleket kell dugni. A ház hátulja, azaz a tápegység irányába nem néz egy csatlakozó sem a hot swap keretben. Vagy nem erre gondoltál? -
dabadab
titán
Tényleg, ha már itt vagyok: van valami tippetek low profile hűtőre, ami jó lenne egy 65 W TDP-s Llanora? A legalacsonyabb, amit láttam, az a Big Shuriken, aminek az 58 mm-re még mindig elég sok, másrészt meg fogalmam sincs, hogy mennyire fér el egy mitx alaplapon.
-
toldy
őstag
Nem tűnik rossz lapnak, kíváncsi vagyok milyen árban lesz itthon. Egyébként az fm2 majd csak tavasszal érkezik nem?
csƵ: je, nekem tetszik ez a ház, nagyon. Az viszont nem tetszik benne hogy
1, hosszabb mint a q08
2, nincs elől usb?
3, ki az az idiota aki hot swap-ra csinálta azt az 5 hdd helyet? főleg úgy hogy atápkábelek innen elölről, ( táptól) mennek? -
csƵ
addikt
-
HookR
addikt
Asrock A75M-ITX review - Tweaktown
Az a gyanúm, nem véletlenül nem tolonganak a gyártók FM1-es mini-ITX lapok széles választékát piacra dobni. Az AMD partnerei minden bizonnyal behatóbban ismerik az AMD útitervét, s ha igazak a pletykák, relatíve hamar jön a Trinity FM2-es tokozással.
-
Mercutio_
félisten
Sajna nem látom a DVI-véége milyen, de kösz a tippeket, azt hiszem ezt kerestem (egyik vége alaplapba, másik a TFT-re.
-
Mercutio_
félisten
válasz
szacsee #9024 üzenetére
Közel 2X-es fogyival illik is
Chaser: Jah, látom +20$ a mATX változathoz képest, ha 25k-nál megállna még talán bevállalnám.
Kérdés: A75M-en csak HDMI kimenet van, hol/mennyiért lehet a legolcsóbban megoldani, hogy a kimenetet a monitorom DVI bemenetére rá tudjam kötni? Sima kis általakítót nem szeretnék, mert az hosszú távon szerintem nem tenne jót az alaplapi HDMI csatinak (elég kis sérülékenynek látom azt a méretet) szóval valami kábel lenne az ideális
(vagy olyan átalakító, aminél az egyik vége a hdmi-be megy bele, van egy kis kábel és annak a végén egy DVI aljzat, amibe a DVI kábel egyébként az alaplapba menő végét dughatom)
-
zodo
nagyúr
válasz
moli.hu #9023 üzenetére
Itt találsz három típust is ill. itt a legolcsóbb a panel + külső tápegység.
Itt újabb négy típus közül választhatsz.
Esetleg a Gigabyte MIB T5140 is jó lehet, igaz nem ipari.
Ennél egyszerűbbek nincsenek, max. kerítesz valami megfelelő dobozt és belefaragod a gépet. Nem vicc! -
szacsee
nagyúr
-
Chaser
legenda
Jah és a lényeg: van alulfesz opció a biosban?
-
szacsee
nagyúr
Összeraktam az asrock deszkát dual cerkával.
Brutális!Brazost CPU-ban nagyon elveri...
1.15-ös aida-val:
CPU Queen:14880
CPU ZLib :70.0 MB/mp
CPU AES: 13134
CPU Hash:691 MB/mp
FPU VP8: 1287
FPU Julia: 3778
FPU Mandel: 2004
FPU SinJulia: 1058
Mem olv:12433 MB/mp
Mem írás:12631 MB/mp
Mem másolás:12559 MB/mp
Késleltetés: 67.6 ns -
moli.hu
őstag
Koszonom!
Alternativa letezik? Ennel joval egyszerubb, kevesbe szep, iparibb, kevesbe jol szellozo hazat tudsz/tudtok ajanlani?-feltetlen: nincs 5.25-os meghajtohelye
-feltetlen: nincs slim optikaimeghajto-helye
-opcionalisan: nincs 3.5-es meghajtohelye
-feltetlen: van legalabb 1db 2.5-os vagy 3.5-os meghajtohelye -
Chaser
legenda
válasz
#68216320 #9019 üzenetére
W7-tel sztem nincs gond, update is ki van lőve. Sajnos nem külső usb csatis a cucc hogy megnézzem mondjuk a notival...jut eszembe abban is van infra, hátha szeretik egymást majd kipróbálom.
zodo: Hát passz, arra emlékszem hogy tavaly 25k alatt is volt a kis asus lap.
Mercutio_: Neweggen 95$ az A75M-ITX, gyanítom valahol 25-30k huf lesz itthon.
-
Mercutio_
félisten
Ha az a ki@&# Asrock A75M-ITX végre itthon is kapható lenne én is sokkal boldogabb lennék, pattanna át bele az A6-3650 aztán indulhat az alulfeszelés
(ha a mATX-es A75M-hez hasonlóan ez is 20k körül lesz persze csak akkor)
-
zodo
nagyúr
Volt idő hogy leesett az ára de most sem vészes mert kb. ennyiről indult tavaly novemberben én is 33k-ért vettem. Gondolom nincs más alternatíva csak a Sapphire 25k környékén ill. amúgy sincs túlárasztva a piac Amd oldaláról és ez egy remek lap ezért biztos úgy vélték hogy akinek kell ennyiért is megveszi vagy vesz full int. lapot esetleg árfolyam emelkedés vagy nem tudom.
-
törölt tag
Ugyanilyen házat vettem éppen az elmúlt héten én is. Sikerült valahogyan egy olyan telepítést végrehajtanom, hogy nem akart menni az infra. Bárhogy állítottam a drivereket (a CD-n nincs hozzá és nem is kell), folyton maradt az Eszközkezelő-ben valami gebasz.
Meguntam, format, reinstall egy másik (nem turkált DVD-s, se update belepakolt, se semmi) Win7 és láss csodát, működött elsőre. A kikapcsoló gomb alatatja és felébreszti a gépet flottul. Szóval nem biztos, hogy az eszköz rossz, hanem a Win beállítás. -
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #9016 üzenetére
RC 126 a control, azzal nem is lehet nagy baj, pislog az ártatlan ha megnyomom, a vevő nem oké.
Chrome-mal néztem, semmi nem volt aktív
Esetleg 7végén még ránézek, aztán eladom, felgyújtom, visszaviszem v valamit csinálok vele..csajt is elhajtom ha nem azt hozza amit várok, majd pont egy ilyen sz@rhoz leszek türelmes -
Chaser
legenda
Az eszköz nem indítható..code 10.
-
szacsee
nagyúr
Pedig ált. intel deszkák drágábbak szoktak lenni. Legalábbis régebben cimboráim ezért váltottak amd-re.
Itt némi help.
Bekapcsolást gondolom lap biosában lehetne állítani (power up by.... IR /CIR), többi pedig regedit, vagy xml turkálós. Ha viszont belőtted, akkor elmentve később újratelepítésnél nincs probléma. -
Chaser
legenda
válasz
szacsee #9008 üzenetére
Az amd lapok soha nem voltak kifejezetten olcsóak, de mind1, intel lesz.
Valakinek nincs drivere mx-31 infrához meg a távvezérlőhöz? Adtak hozzá egy lemezt, de azon csak a kártyaolvasó drivere van, infra felét felismerte a W7, másik felét meg nem. Sw-t meg egyáltalán nincs. Próbáltam vele bekapcsolni a gépet, de nem kapcsolta, pedig azt hallottam eddig hogy ez be is kapcsolja a gépet.
Codegen oldala nálam meg egy nagy tré..nem töltődik be semmi az alap oldalon kívül. -
-
szacsee
nagyúr
Üdv urak!
Bocs a gépelési hibákért előre is, de korlátozva vagyok egy kicsit fizikailag.(bal kéz gipszben)
A héten megjön remélem az asroch h61-itx deszka és celeron 530 kombó.
Egy 150W-os fsp tápos foxconn házban kap helyet, amennyiben elmegy a 20 pines csatival + eatx...
Kíváncsi lennék most milyen alternatívák vannak lapos hűtők tekintetében.
Lehet nem most veszem meg, viszont mindenképp halkat szeretnék.
A ház tetejébe tudok tenni 8-12cm-es légkavarót, így ha a hűtőhöz adott venti hangos akkor ezt ki tudom küszöbölni.Brazoson is agyaltam sokat, de úgy néz ki cpu-ban elég gyenge....
5.1-es kivezetés miatt lett itx deszka, mivel ilyen ár alatt nem nagyon van ilyen.
Akinek ez nem fontos és elég a d-sub +3 jack az matx kombóban már 25K körül vehet ilyet és erősen veri a brazost cpu-ban. 530t cerkával szerintem fogyasztásban is akörül van.
Fogyasztásmérővel tudok majd adatokkal szolgálni... -
moli.hu
őstag
sziasztok,
szeretnem segitsegeteket kerni. olyan mini-itx hazat keresek, melynek:-feltetlen: nincs 5.25-os meghajtohelye
-feltetlen: nincs slim optikaimeghajto-helye
-opcionalisan: nincs 3.5-es meghajtohelye
-feltetlen: van legalabb 1db 2.5-os vagy 3.5-os meghajtohelyeha nincs belso tapegyseg, akkor mindenkepp olyan alaplap kell, melynek van dc-bemenete? vagy azokban a hazakban van atkotesi lehetoseg?
-
Chaser
legenda
válasz
Pisztillus #9001 üzenetére
Nem volt fáradtság, csak megemlítettem, mert én abban töröm a fejem. Aztán gyorsan számolgattam kicsit és megláttam a lehetőséget..szakmai ártalom
Ha minden jól megy hamarosan beszámolhatok róla valóságban hogy is muzsikál a duo
De még mielőtt belevágnék megkérdem, tud-e valaki am3 itx lapról, pontosabban kérdezve: melyik a legolcsóbb lehetőség? Vehetnék éppen a mostani x2 procim alá amd lapot, de ha drágák nem éri meg vesződni, az asrock usb3 itx lap meg dual celeron 30k alatt van együtt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- PlayStation 5
- Autós topik
- ASUS routerek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- BestBuy topik
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest