- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
MZperX75
addikt
4 db kis csavar hopp,aztán egy nagy veti ugyanoda,2 perc és pörög,biosba leveszed a fordulatot(min50%)-ra autómatán hagyod,beállítasz egy 65fokot hogy akkor pörgessen,azt csókolom)
Persze,ha szabályozót(+750Ft) veszel a ventiehz,akkor még biosozni sem kell.Aida64-en néha ránézel mikor behangolod azt csókólom.
Nem nagy gond,a kis ventit eltszed,hátha kell a gari miatt,azt viszont nézésre. -
HookR
addikt
Ha jól tévedek az LVDS a kulcsszó, amit körül kell majd járnod. Most hirtelen ezeket találtam:
- LVDS Signaling Standard
- LVDS TFT panel vezérlése - hobbielektronika.hu
- Laptop screen LVDS mini itx mobo - mp3car.comDe biztos van itt a PH-n is ezzel a témakörrel foglalkozó topik.
-
HookR
addikt
Valahogy így: ITX-Box - 3D
Még tanakodom, hogy 1mm vastag alu legyen, perforált lemez betéttel (ahogy a linken), vagy 2mm vastag alu lemez perforálva. Előbbi szebb, de problémásabb a süllyesztett furat kialakítása. Utóbbit meg macerásabb elkészíteni.
-
stratova
veterán
Ha már a kérdésem a vita forrása, megkérdezném milyen másik ház létezik amiben elfér egy slim slot vagy 2 slotos VGA (nem LP) és nem külső tápos ill ezzel együtt befér egy 15,6"-os notebook válltáskába vagy hasonló méretű (rekeszekre osztott és jelenleg is meglévő) notebookos hátizsákba.
-
törölt tag
A ráírt értéken belül szokott maradni. Az elektronika vissza szabályozza a motor meghajtóját, hogy szépen lassan pörgesse fel a motort. különben simán felszippantana 4-5A 100-200ms-ig
Nem is teljesen egyszerre indulnak
Mérd meg, az az igazi, jó molex Y szétvágsz, mehet közé a multiméter, rá meg a sata fordító
-
-
Vajga
tag
kzkz, goose-t
köszönöm a válaszokat. Kicsit félek a 100W TDP-től, hogy mekkora hűtés kell rá, bár ha más megoldás nincs, akkor jó lesz ez. Jó lenne minél kisebb helyen elférni. Valami tényleg apró dolgot szeretnék építeni, külső táp is lehet. Teljesítményben jó lenne nekem akár egy ilyen is, mint a gamer laptopokban: A8-3530MX 45W, csak alkalmi játékos vagyok. Szép is lenne az élet, egy ilyen full integrált lappal, mint ezek az amd brazosok, csak épp ez lenne rajta, valami kicsi lapos aktív hűtéssel, mint a laptopokban. De ezért egy laptopot megvenni, kibelezni, és bele tenni egy kis dobozba nem a legkifizetődőbb megoldás ugye.
Gyakorlatilag olyasmit keresnék én mint pl egy amd brazos Asus E35MI-I Deluxe, csak az AMD E-350 teljesítménye szerintem nem elég.Létezik erre megoldás?
-
Goose-T
veterán
ASRock A75M-ITX már van 20-22K körül, mellé egy Chieftec FI-01B ház 15K, ebbe belefér a három meghajtó, és kész is az ultrakompakt gamer PC.
-
Pista0001
addikt
Na ez jó kérdés...
zodo: én 21,5-esnek tippeltem
Szerintem nem akartak még vastagabb házat, ezért a vesa pontok elspórolásával tették karcsúbbá
Én azt nem értem hogy ha már a dupla slot miatt ekkora lett akkor miért "ragaszkodtak" a thin-ITX-hez. Elfért volna a normál is, abból meg akár Z68 (vagy a majdani Z77) is mehetne bele. Nem hiszem hogy 1-2 éven belül lesznek fullos thin-ITX lapok...
-
mrbig25
őstag
A felsorolt lapokból láthatod, hogy AM3-ról beszélek.
FM1-et azért nem említettem, mert egy 5870-es diszkrét VGA mellé felesleges szerintem.
24-29k között vehet egy Core i3 2100-at (attól függően, hogy új vagy használt) és az 5870-el karöltve szerintem előrébb van, mint ha AM3 vagy FM1 procija lenne. -
SQX_Barto
addikt
Táp azt hiszem jó helyen van majdnem, csak elfordítanám másik irányba, hogy ne akadályozza a VGA-t.
Full vizezés még egy megoldás, csak ahhoz minimum két dupla radi kell ventikkel együtt.
Meg nem lesz az sem egy olcsó mulatság... Amennyit spórolok a házon ráköltöm a full vízre -
Evilkiller
csendes tag
A háznak a design-ja tetszett meg, és ezekbe csak ilyen kisméretű táp fér, tehát nem a csendesség miatt néztem ezt a tápot!
A dupla VGA elfér benne, a gyári proc hűtés nem biztos, de azt max lecserélem!
Egyébként élete 90%-ában csak net, és film menne a gépen, arra biztosan elég a táp...
viszont azon ritka alkalmakkor, mikor játszok, "nem máriózok", ezért kell az erős konfig!Ha sehogy sem jön ki, lemondok a házról, és felépítem ATX-ben...
De jó lenne, ha megoldhatnám valahogy... -
HuTi.HUN
tag
Én az eBayen vettem, valami horror $13-os áron.
1,5m x 17cm x 5mm az anyag és elég megbízhatóan felragad, viszont könnyen le is szedhető ha kell. A Q08-hoz csak két kisebb csíkot kellett levágnom belőle, úgyhogy még akkor is sokáig elég lesz, ha gyakran cserélem.Amúgy valami ruszki cucc, több néven is fut.
-
batagy
őstag
Jó, lehet hogy nincs igazam... lehet jól méri a műszered. Nem tudom.
Csak a 12-es PF, és a 4-es PF nagyon durva.... , mert annak ideális esetben 100% körül kéne lennie. 12-es PF azt jelenti, hogy a látszólagos teljesítmény 88%-a meddő teljesítmény, és csak 12%-a hatásos teljesítmény. 4-es PF esetében pedig 96% meddő teljesítmény.
Végül is lehet, hogy tényleg ennyi kikapcsolt állapotban, nem tudom.... lehet, hogy olyankor meddő teljesítményként megy el.. De lényeg hogy a hatásos teljesítmény után fizetünk.
-
batagy
őstag
De nem jó a mérőd, mert 12-es PF kizárt hogy jó.
Én úgy vélem, hogy a mérők a látszólagos teljesítményt mérik első körben, utána valahogy a PF-et, és abból számolják ki a hatásos teljesítményt a kettő összeszorzásával. Minket a hatásos teljesítmény érdekel.
Mivel a tied 12-es PF-et mér, ezért a hatásost rosszul mutatja. Viszont a látszólagost így relatív jól ki tudjuk számolni, de nem ez számít. -
kzkz
őstag
Na, itt a a második bekezdést elírtam, mert kikapcsolva mindig a panel a rosszabb, szóval megpróbálom táblázatosan:
|| Hatásos || Látszólagos ||
|| panel | atx || panel | atx ||
------------||-------------||--------------|------------||
Kikapcsolva || 2,8W | 1W || 70W (PF=4) | 10W (PF=10)||
Alapjáraton || 46W | 52W || 68W (PF=69)| 59W (PF=88)|| -
kzkz
őstag
Visszatettem a Chieftec tápot a paneltáp helyett, és:
kikapcsolva 1W 10PF = 10W
idle 52W 88PF = 59WTehát úgy tűnik mégiscsak jó PF értékeket mutat a mérő, viszont akkor ugyanaz a gép a kikapcsolt paneltáppal többet eszik, mint bekapcsolva a chieftec táppal
A téglának egyébként van egy standby állapota, ott 0,7W-ot evett, de a PF 0 volt.
-
batagy
őstag
A power factor 12 az cos(fí)=0,12. Ez szinte biztos hogy hibás, az nem lehet hogy ennyi legyen. Akkor az a mérő nem jól mér.
Hatásos teljesítmény = Látszólagos teljesítmény * cos(fí).
A kütyü általában a hatásos teljesítményt írja ki, esetedben a 4,8W-ot. De rosszul számol, mivel a cos(fí) valszeg nem annyi. Nálad a látszólagos teljestmény = 4,8W/0,12=40W. -
kzkz
őstag
Érdekességképp anno, kb.3-4 éve terveztem már egy full ATX-es házat, mert a TV fölé kellett egy HTPC, viszont nem volt mély a polc, így oda nem fért el olyan, amit a boltban kapni lehetett, szóval maradt a custom
Ez lett belőle:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Elég nehézre sikerült, mert jó vastag anyagból készült, elég lett volna vékonyabb is... ...csak mammmutnak hívtuk
Mindenesetre így az esetleges tolvajnak is nehezebb lett volna a dolga -
kzkz
őstag
Megjött a Dell tégla, és jó batár darab
Kicsit azért kisebb, mint amilyen méreteket a neten találtam róla, mert "csak" 10cm széles és 5,1cm vastag. A hosszát nem mértem le, mert a tolómérő nem volt olyan hosszú
Összetákoltam, hogy kipróbáljam a téglát és a 200W-os tápot együtt, most ez hajtja a mATX-es gépet, íme:
[link]A vinyónak akkor is van alaphangja, ha épp nem tölt semmit
-
kzkz
őstag
Nos meggyőztem magam, hogy a vékony, monitor mögötti kialakítás lesz a nyerő, és ez lett belőle 3 vinyóval (4 is elférne, de nem akarom, hogy a prociig jutó levegő előtt legyen, csak ha nagyon muszáj):
[link]Méretek: 47x32x11cm (azért 11cm, mert a külső tégla 21,6x5,8x10,9cm, és így befér majd ebből mindkettő az atx-es táp helyére). Hátul 4db 9,2cm-es venti lesz, 8-10V-on, és a procin és a vga-n nem lesznek ventik.
-
Ringman
félisten
-
Str8 sk8r
őstag
...megszámíthatom akár olcsóért is, 775-ös lap, megeszik bármit, még akár C2D Q9650-es procit is, de elvileg 775-ös procit mindet...üzemképes, csak néha hibázik a ramfészek, és kényes a modulokra...akár tesztelheted is vele a szellőzést is, ha szerzel bele procit...
...a részleteket majd priviben rendezzük...
...
...viszont a linkelt képeid nálam nem akarnak megjelenni...
...
-
törölt tag
fsp booster-t ismerem egyedül.
amúgy terheletlenül 30w-ot fogyaszt nálam a lap+proci, warcraft3 közben 40-45w. csak egy velociraptor van rákötve.
nálad milyen értékek voltak a codegen táppal? -
slashing
senior tag
Hát nálam akkor nem volt jó a kép hardvergyorsítással mikor a dharma-t használtam szaggatott meg kockásodott, nightly-val semmi ilyen probléma nem volt, 720p-s mkv-t egyik nap néztem 1-3%-os terhelésen vitte az xbmc ha 1080p-s youtube-ot néztem vele akkor meg 4% volt. Szóval nem tudom nálad mi lehetett a gond.
-
törölt tag
én az összes smart szériás chifiben cseréltem ventit a hangja miatt, codegenre saját gépet nem kötnék
remélem páran találkoztak az előbb említett 250es fsp-vel, és megosztanak róla némi információt.
(#10489) slashing
2 perce hozták meg kzkz Asrock Z68M-ITX lapját és g530as prociját, így már nem aktuális a dolog. -
slashing
senior tag
érdekelne az a konfig főleg hogy ilyen hirtelen el is adtad, nekem sandy bridge muzsikál tökéletesen minden lejátszó még a win alap lejátszója is visz mindent xbmc is vitte az összes mkv-t amivel próbáltam direkt teszteltem hogy megy-e a hardver gyorsítás és ment.
pedig csak ennyi kodek van a gépen:1. CoreAVC
2. ACE3 filter
3. Halia media splittersemmi más és minden megy tökéletesen...
Ad-m
Nem akarom tukmálni az én alaplapomat meg felvágni de mindent tud amit leírtál:
Z68M-ITXHT - ilyen lapom van 1555, 2 usb3 hátul, hdmi 1.4a, spdif -
törölt tag
milyen gép?
amúgy várom, mint a messiást. napok óta vadászok 1155ös lapot, aminek a hátlapján van hdmi, optikai hangkimenet és usb3. a sata3nak köszönhetően lecserélhetem a 300as velociraptort egy 4-500megát írni és olvasni tudó ssd-re, a jelenlegi letöltős notivinyó meg kap egy usb3-as külső házat, így a kábelek is megritkulnak a házban.
mondjuk érdekesen fog kinézni egy ősrégi moddolt aerocool atx házban, de a corsair vx450 se hozzáillő. rákérdeztem a tápos topikban, hogy milyen kisebb teljesítményű 80+os tápra cseréljem, és majdnem megköveztek.
te milyen táppal használtad?
én ezt a típust néztem ki: FSP 250-60 HEN
ezzel van itt valakinek tapasztalata a topikban? -
slashing
senior tag
11 beta Edennel vagy nightly-val próbálkozz a Dharma nem szereti az intel hd gpu-t...
a nightly tuti viszi a hardver gyorsítást az Eden-t használom most de mivel elszállt a 2 hetes vinyóm így most nincs semmi olyan cuccom amivel tesztelni tudnám egy 64gigás ssd-vel szenved már 3 hete....
-
Pista0001
addikt
Mármint a Sandy Bridge IGP-jével? Mert akkor egy belépő szintű AMD/nVidia vga-val megoldható a dolog. Persze ha van neki hely. 5K körül lehet kapni pl 4350-et ha a legújabb technológiák nem kellenek, vagy 2400/2600-asok vannak kicsit alatta is. GeForce-ból kicsivel fölötte indul a móka, 6K alatt nem nagyon láttam 8400-ast vagy 9300-ast. Sima DXVA-t ezek mind tudják (Radeon HD2000-től, kivéve HD2900 illetve 3000-es IGP-k, GeForce-ok 8000-től, kivéve 8800-ak).
-
Ringman
félisten
vám szerintem nincs rá - pontosabban 0% - csak az áfa, ami (idén) 27%(-ra csökkent
)
elvileg 200eur, ill usd alatt még átcsúszhat, de fölötte kb 100%, hogy fennakad.szerl - hogy on is legyen:
létezik olcsó ház, 2 teljes magasságú bővítőhellyel rendelkezik, és belefér egy samurai zz (94 mm magas) hűtő?
átl mAtx házak nagyon hosszúak -
satyak
csendes tag
-
Mercutio_
félisten
Persze, nem is azért írtam, csak ha esetleg más is hasonló helyzetben van, hogy csak az egyiket ismeri, legyen viszonyítási alapja.
Egyébként a 3DM06 elsősorban a prociba integrált VGA teljesítményét méri nem? Tehát lehetne egy jóval gyengébb CPU-val egybetokozott hasonló sebességű intVGA-s olcsóbb AMD proci is nem? (Elvileg persze) -
Mercutio_
félisten
-
HookR
addikt
"A pico a külső téglával együtt 81-84%-os hatásfokú, ezt tudják a gold-os tápok is"
Erről jut eszembe: Silverstone ST45SF-G - Azaz immár Gold minősítésű az SFX tápjuk."...nincs venti, bár az erősebb téglákban az is van."
A 220W-os DELL DA-2-ben nincs. -
slashing
senior tag
Nálam is egy asrock z68 van üzemben egy i3-2100T-vel, bár én nagyon megszenvedtem a távirányítóval mivel usb3 előlapi csatim volt és az usb2.0 átalakítót akár hogy forgattam sehogy sem tudtam felesbe rákötni a cir és usb hídra így szét kellett szedni az usb2 csatit és egyesével rákötni az alaplapra. Nagyon nem örültem de működik.
Nincs olyan videó amit ne tudnék akadás mentesen lejátszani.
Szerintem jó választás volt és ha akar az ember erre az alaplapra hardcore gamer pc-t is építhet, bár ez sose fog nálam megvalósulni de a tudat ott van
-
kzkz
őstag
Nos mivel a brazos nem játszotta le akadásmentesen a 1080p-s youtube-os videókat, így ment vissza a boltba.
Amúgy a windows-ban is olyan nyögvenyelős érzés volt a "közlekedés"...Dühömben nem a legolcsóbb H61-es lapot vettem a G530 alá, hanem egy Asrock Z68M-ITX/HT-t, ez volt az egyetlen Z68-as ITX méretben, és ugyanannyiba került, mint a H67-es lapok, viszont adtak hozzá távirányítót is. Ezt legalább tudtam volna bővíteni, ha kevésnek bizonyul a G530-as celeron, de szerencsére elég!
Ma összeraktam, és frankón megy minden, nincs nyögvenyelős windows érzés (épp ellenkezője), az ominózus próbavideót is akadásmentesen viszi, bár a proci 75% környékén jár.
Egyetlen bibi, hogy ez alapjáraton 5-10W-tal többet eszik, terhelve meg veri a 100W-ot, bár ez utóbbi nem annyira fontos nekem, inkább az alapjárati fogyasztás.
Még a fogyasztásmérőm hitelesítése hátravan
A Codegen ház meg szép, mármár igényes is, főleg az eleje, egyáltalán nem hat gagyin rajta semmi. Persze a tápja jó zajos, de a ház táppal nem került annyiba, mint egy legolcsóbb normális/megbízható táp
-
kzkz
őstag
Azt hiszem megtaláltam olcsóbban a 120W-ost:
http://speedshop.hu/termekoldal/54854_led_modul_tapegyseg_transzformator_12v_10a_120w.htmlKét vinyóval induláskor (a valószínűleg nem túl hatékony codegen táppal) 100-110W környékére felmegy az érték, utána 60W körül mozog. Szóval szerintem ez elég lesz a picopsu 160-hoz, ez még nincs horror árban...
-
törölt tag
Ha elég a 90-100W környéke, akkor igen. Ha több kell, akkor érdemes alternatív megoldásként a 203W-os "téglát" használni (olvass vissza pár hsz-t HookR említette szerintem ma. Kb. 5K környékén van használtan)
De függ attól is, hogy a deszkád pl. egyenként indítja a HDD-ket, vagy egyszerre mindent -
törölt tag
igen jól számolod, de ez csak mindkettő munkaponti tartományának közös halmazára értendő. Szerintem ezeknek pico-s cuccoknak csak a kis méretnél van létjogosultsága, illetve, 60W terhelésig, ahol még az elemeket könnyű egymáshoz párosítani (szvsz)
HookR,
Nekem kellenek a kontúrvonalak. SE-ben eléggé semmilyen a modell, ha ezt kikapcsolom.
A szakid egészen korrektűl számol, ha megáll 7 órában az eddigi, különösen hogy nem egyszerre nyomta le. -
adamcucc
csendes tag
Egy Chieftec DSI-200P-et használva mértem ezeket, bár nem teljesen pontos amit írtam, mert a 30-40W az idle-re vonatkozott, xbmc közben inkább 40-50W a jellemző.
-
nagynorbi
aktív tag
Nem eredeti, elég kockázatos lenne megvenni. Ha picoPSU-ban vagy panel tápban gondolkodsz, akkor mindig nézd meg, hogy hány amperrel terhelhető a 12V-os ága. Ezt vesd össze a 12 V-ot fogyasztó eszközökkel, és máris megkapod, hogy elég-e az a táp amit kiszemeltél, vagy sem. Amit másodiknak linkeltél, az 84W-ot tud huzamosabb ideig leadni a 12V-os ágán, tehát belefér abba amit tervezel (brazos), csak a vinyók mennyiségével vigyázz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- No Voice in the Galaxy
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- Max
- Yettel topik
- Társasjáték topic
- Hálózati / IP kamera
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Quadro FX 570 eladó
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest