- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
válasz
SQX_Barto #22419 üzenetére
Szerintem is hatékonyabb lenne egy toronyhűtő, de ahogy írtad is, mindenki azzal főz ami van otthon.
Nem kizárt hogy később beruházok egyre, de az biztos, hogy nem most lesz. Tegnap néztem, 30-35 fokos volt a proci ezzel a hűtővel, meg a 8 centis Noctuával rajta. Szerintem ez elég jó.
Tápot pont cseréltem, mert előtte SFX volt, ebbe meg vettem ATX-et, aminek meg szinte minden ágát, minden csatiját felhasználtam a sok vinyó miatt. Ezt tudtam előre és nem láttam értelmét emiatt a moduláris tápnak.
Jelenleg elég csendes a gép, az egyik vinyót kihallom, de az sem fog sokáig benne maradni.
-
-
sb
veterán
válasz
SQX_Barto #16688 üzenetére
Pedig könnyebb a cpu-t lehűteni, ahogy írták: fizika. kb. 100W egy 7970-7990 250-375W-jával szemben.
Egy közepes, nem nagy torony hűtő gyakorlatilag minimumom, leszabályozva elvisz egy i5-öt (persze nem extra tuninggal). A gyári kis sz*r hűtője is elég hozzá... persze ott már nem leszabályozva.
Nekem (asztali konfigban) egy i5-2500-am van TX3-al (kb a legkisebb toronyhűtő) és fix 900rpm-en elég rajta a 9cm-es venti ahhoz, hogy ne menjen 60-65 fok fölé full terhelésen sem.Ehhez kell még egy kis szellő a házba. A vga viszont kegyetlenül befűt. Ekkora házat szerintem lehetetlen keresztül szellőztetni ekkora vga-k esetén, míg vga nélkül egy i5 szvsz még egy kis 20x20x20-as ITX kockában is kezelhető lenne.
-
válasz
SQX_Barto #16681 üzenetére
"CPU-hoz mindenképp víz kell, mert low profile hűtőkben nagyon nem hiszek"
Nem hinni kell benne, ez fizika.Az enyém majdnem 100W és a gyári hűtés is megfelelő, egyedül a hangja miatt cseréltem le, mert load lehetett hallani. (mindenhol leszabályozott 800-as S-Flexek vannak)
-
F34R
nagyúr
válasz
SQX_Barto #16674 üzenetére
CM Seidon , lehet hogy megmaradt a 3,5" -s keret csak kivettek mert a kartya miatt amugy sem ferne el, 5,25"-s talcan meg elkepzelheto hogy vannak furatok az ssd felfogatashoz. oszinten megmondva lehet hogy jobban szellozik az eleje de en nem kedvelem a tesztaszuroket.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
SQX_Barto #16672 üzenetére
Riserrel kapcsolatban VGA-s topicban érdeklődj.
Vagy elég csak végig olvasni a HSZ-eket.
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
SQX_Barto #16422 üzenetére
Attól függ mit raknál bele, van-e valami (HDD, ram, ssd, monitor) már hozzá, vagy totál nulláról kezdenél?
Itt a teszt alján van néhány játékeredmény, de nem tudom milyen minimum értékek voltak, itt a Ph-s Trinity teszt APU-s értékei, 3DMark oldal a játékokról amik futnak/nem futnak rajta.
Saját 65W-os Llano procis eredmények:
3620: 3DMark 2013 és 2006
3820: 3DMark 2006, 2013 -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
SQX_Barto #12446 üzenetére
Tápok méretezésében az itteni szakikat ajánlom.
-
Benőke
őstag
válasz
SQX_Barto #12395 üzenetére
A hűtőt nem ismerem, valóban csak egy max 65 milis mehet bele.
A gyári hűtő is befér szal... Bár valóban nem az a legjobb, de befér.Nem pont ilyet akartam, de hirtelen megadta magát a gépem (noti - se kép se hang), muszáj volt gyorsba venni azt amit be tudtam szerezni.
ASROCK H77M-ITX
Egy TT SlimX3 hűti a procit.
Olcsó és elég jó, és lapos.
Az új Core i3 -at meg akartam várni, de nem sikerült.
Helyette egy egy Core i5 3450s lett.
Nem zárom ki hogy majd kisebbre cserélem de bőségesen elfér a házban. Sebességel így most nincs gond.
A Táppal nem sikerült a legjobban kibékülni. Bequiet -et akartam, de nem találtam raktáron sehol. Úgyhogy egy sima Chieftec 400W -as. Nem mintha baromira megfektetné a konfig, de legalább 80plusz os minősítése van. Illetve ez a leghangosabb most a gépben.
A ház is elfér az asztalonEz sem utolsó szempont.
-
DiceBlade
aktív tag
válasz
SQX_Barto #12244 üzenetére
vagy rendelsz pl. innen rácsot, és meghajítod hogy optimális legyen az elejére
-
maláj
addikt
válasz
SQX_Barto #12004 üzenetére
tudom persze de nekem totál nem kell oda semmi max a power gomb
de ha nem tudok olyan házat venni vagy építtetni aminek csont sima az eleje akkor muszáj leszek odatenni valami technikátigazából nekem 1 sima gép lenne belőle SSD-vel + stb tehát a magassága is lehetne sokkal kisebb ...
-
HookR
addikt
válasz
SQX_Barto #11769 üzenetére
"A ház hátulján a táptartó szerintem azért lecsavarozható, mert kétféleképpen rakhatod be a tápot, ventivel lefelé és felfelé (alaplaphoz képest), csakúgy mint a Lian Li háznál és így a furatok máshogy esnek."
Nem. A táptartó keret alapból rendelkezik a szükséges csavarhelyekkel (6 db lukként, míg a maradék 2db 'beszögellésként'), nem kell megfordítani. Mi több nem is lenne szerencsés, mert a VGA felőli oldalon a - hátlemezt merevítő - kidomborodó részre kell csavarozni. Azaz a táptartókeret bal és jobb oldali - csavaroknak otthont adó - lemezének síkja között van vagy 2-3mm különbség. Ha fordítva próbálnád rögzíteni, a keret hátlapja nem lenne párhuzamos a ház hátlapjával, kicsit meg lenne döntve (mint amikor autóval felállsz a járdára 2 kerékkel)."Köszi a képet, bár ez még egy "alpha" változatnak tűnik..."
Nem csak a januári képen látszik, hanem azon a leginkább. Ha célirányosan átnézed az újabb képeket, észreveheted azokon is. Pl. van olyan, amin a nem megfelelő szög miatt csak a réseken átszűrődő szórt fény, illetve a kitakart árnyékos részek váltakozása árulkodik a rostély meglétéről, közvetve. -
HookR
addikt
válasz
SQX_Barto #11763 üzenetére
"Csak két kérdés zavar, egyrészt a vinyótartó előtti 120as venti honnan veszi a levegőt, előlap sehol sem lyukas, max az alja lehet lyukas (arról nincs kép)..."
Árulkodó az előlap formája. U-alakban kialakított szögletes tölcsér, ami körülveszi az alubetétes központi részt és annak oldalához 'tereli' a levegőt. A még januárban linkelt képen látszik is az oldalsó, függőleges szellőzőrostély (aminek nagy részét lefojtja az IO portoknak otthont adó kitüremkedés), s az alsó ugyan egyik képek sem látszik, de gyanítom, hogy ott is van.(#11764) andersen10: A 12V-os ág terhelhetősége szokott a szűk keresztmetszet lenni, nem a táp (3.3, 5 és 12V-os ágának) összesített teljesítménye. Pl. ha csak 4A, máris jó eséllyel a határait feszegeted indulásnál és terhelve egyaránt. Érdemes vadászni valami manual-t, amiben ezek az adatok fel vannak tüntetve.
-
HookR
addikt
válasz
SQX_Barto #11741 üzenetére
Eddig még csak egy homályos kép formájában, úgyhogy jöhet bátran.
Akkor folytassuk is egyből a Sapphire-ral:
===============================
Sapphire Pure Platinum A75T - techpowerup.com
Bónusz [kép]===============================
J&W MINIX Z77M-USB3 - [kép]
J&W MINIX B75M-USB3 - [kép]
J&W MINIX DC2550-HD - [kép]
Forrás: it168.com
Zotac is készül FM2-es deszkával. Ránézésre olyan, mint az FM1-es A75-ITX WiFi minimális változtatásokkal - [kép 1], [kép 2]
A kötelező Cooler Master Elite 120 fotó, ezúttal belakva - [kép]
Újabb Silverstone Fortress variáció, immáron zöld plexi tetővel - 4gamer.net
Vonatszerencsétlenség kellett hozzá, hogy kiderüljön, a Lian Li PC-CK101 bizony on topic. - [kép]
Az AFOX továbbra is ragaszkodik a leggyorsabb low-profile VGA címhez. Elkészült a HD7850 (LP) - [#691]
-
Pista0001
addikt
válasz
SQX_Barto #11028 üzenetére
Nem kell a konkurenciától vásárolnod, van a Lian Li-nek is ilyen tartója. Ez biztos passzol a ház elejéhez és bármilyen slim ODD jó bele, mellesleg plusz egy USB az előlapon.
-
Pista0001
addikt
válasz
SQX_Barto #11024 üzenetére
Ha 8 nincs is, 4 van nekem is
Mondjuk mind a 4-et nem akarom egyszerre gépbe tenni, csak a 2 kicsit (250 GB/db) RAID-be kötve meg egy majdani 2,5-es SSD-t, ezért lenne nekem jó az a kiépítés amit írtam. A 2 nagy (2 TB/db) marad alkalmi dokkolós használatra mint adattároló.
A félig szellőző venti nem baj, ha kicsit hátrébb van az előlaptól. A PC-Q11-es meg a Silverstone SG-06 első ventije sokkal kisebb keresztmetszeten jut levegőhöz, a kerekekre viszont nincs mentség
A Shuttle remek modding alap, én annó 2500 Ft-ért vettem egy házat ami még nem volt mITX kompatibilis. A kompatibilitást multigéppel megoldottam, csak a procihűtőm nem fért bele (Ninja Mini). Azóta egy barátom használja és imádja.
Mac Pro koppintás ötletem van nekem is, sőt az ötlet szinten már jócskán túl is van. Majdnem véglegesek a tervek, a kivitelezés viszont egy jó darabig várat magára mert külföldre költöztem (talán még HookR kollégáé is előbb kész lesz
). Otthon találtam olyan céget aki a tervek alapján meg tudja csinálni a lemezmunkát, árajánlat kérésig viszont már nem jutottam.
Az én terveim annyiban különböznek attól amit linkeltél hogy nagyjából követik az eredeti arányait is, nem csak a stíluselemeket vettem át. mITX/mDTX kompatibilis 2 PCI/PCI-E slottal, SFX tápnak terveztem bele helyet, közepes méretű léghűtés (kb 120 mm magasságig) fér el a procin, de kompakt vízhűtésnek is ki van alakítva hely. 2 db 3,5-es HDD-nek terveztem tartót, 2,5-esnek igazából még nincs helye de akár 6 db is megoldható, valamint az ODD is még kérdéses. Elférne normál asztali is akár, de slim-mel egyszerűbb lenne a helyzet, viszont mivel a páromnak netbook-ja van ODD nélkül a slim DVD íróm szerintem inkább USB-s külső házba kerül és Mac féle gépben nem lesz hely neki kialakítva. Ha egyáltalán elkészül valaha...
zodo: akkor már a J&W Minix 785G SP128Mb is jó lehet
-
Str8 sk8r
őstag
válasz
SQX_Barto #10893 üzenetére
...én hasonló "projekten" dolgozom...
...
...egy mini ITX-es H55-ös lapba akarok bele egy négymagos core i5-750-es procit, egy FSP zen-t, 2x4 giga 1600-as memokat, és ezekhez egy izmosabb VGA-t...
...
...persze olyan kuckót nem nagyon gyártanak emberi áron, amibe ez kulturáltan beleférne...
...így arra gondoltam, hogy veszek olcsón egy kuckót, és átalakítom ízlésem szerint...
...
...az alapelgondolás az lenne, hogy nem az oldalfalra lenne csavarozva az alaplap, hanem a talplemezre...ezt végig gondolva a többi átalakítás már elenyésző...
...
-
Pista0001
addikt
válasz
SQX_Barto #10903 üzenetére
Hála az égnek nekem a 49 € annyi is marad
Én nagyon elégedett vagyok a belsejével, valami hasonlóban reménykedtem. H60 lesz nekem (is) benne, én azt úgy fogom megoldani hogy SFX táp lesz benne egyedi átalakítóval, mégpedig a VGA felé eltolva. Így a másik oldali szellőzőnél pont lesz hely a radiátornak, és mivel az én alaplapomon a procifoglalat is azon az oldalon van, a csövek is biztosan elérnek majd addig. Valami egyszerű tartót fogok a radinak barkácsolni és akkor a gyári állapot is visszaállítható marad. Új holmikat nem szeretek szétvágni.
A táp eredeti rögzítési pontjai pont jók lesznek ennek a tartónak.
-
SQX_Barto
addikt
válasz
SQX_Barto #10816 üzenetére
Megtaláltam!
Lehet elgondolkozom a Z68 moddolásán. Akkor csak a CPU hűtőt meg a tápot kellene eladnom, és használnám az eredeti alaplapot. Ugyanúgy ATX moduláris táp hátra, előre meg H60 vízhűtés. Később meg ha a Z68 "elavul" bármilyen mITX alaplapot beletehetek, csak a power gomb kábeleit kell meghosszabbítanom, hogy akár egy elcseszett tervezésű Asrock laphoz hasonlóba is be tudjam dugni a kábeleket... -
Pista0001
addikt
válasz
SQX_Barto #10753 üzenetére
Nekem is az a mod körül forognak a gondolataim mostanában. Bivaly VGA-m nincs, csak egy LP 4350-em mert az muszály a P55 meg az i5-7xx miatt, mellesleg meg is van a VGA dupla LP hátlapja. Léteznek olyan házak amik m-ATX alaplapot fogadnak és 4 LP slotjuk van, nekem egy olyan pont jó lenne ilyenhez. Kaptunk mellesleg a Noctuától egy egész jónak tűnő hűtőt, bár egy kicsit drágállom a két venti ellenére is. Hiányzik a Ninja minim ilyenkor egy kicsit, bár nagy Ninjával még hatásosabb lenne egy ilyen mod
(#10754) Pisztillus: Csak viszonyításképp: nekem az i5-760 + HD5770 egy vinyóval, slim ODD-vvel, ledes házvilágítással meg egy 4*20-as LCD-vel kajált konnektorból 170-180 wattot játék közben. Az közelítette a feles terhelést (350 W-os a tápom), tehát már 80% fölött volt a hatásfok, így max 150 W volt a konfig valós fogyasztása. A te konfigod ennél kevesebbet fog enni. Minden részegységet egyszerre úgy meghajtani hogy a TDP-jét elérje tuning nélkül gyakorlatilag lehetetlen.
-
HookR
addikt
válasz
SQX_Barto #10743 üzenetére
- H55/57, H61/67, Z68 chipsetes alaplapok ugyan ránézésre kb. ugyanolyan közel vannak a PCIe sínhez, valójában néhány mm eltérés adódhat közöttük. Azaz minimális, de mégsem elhanyagolható esély van rá, hogy a listából bizonyos hűtőt bizonyos alaplappal kombinálva mégiscsak hozzáérhet a VGA-hoz (akkor, ha a processzor - VGA-val párhuzamos - középvonalától számítva a VGA alkatrészei 52 mm-en belülre esnek).
- Az utolsó három AC Alpine az azóta született visszajelzések alapján nem feltétlenül csendesebb a gyári hűtőnél. -
Pista0001
addikt
válasz
SQX_Barto #10731 üzenetére
Ha táp ventije nagyon fedésben lesz a procihűtővel akkor annak nem lesz túl jó vége. Ezek a lapos hűtők amúgy sem csúcs procikhoz lettek méretezve, ha még a tápventi is ellene fog dolgozni akkor az szerintem nem lesz jó. Ez a hűtő kb 6 centi, a procifoglalat meg a proci még majdnem 1, a maradék 1-2 centi kevés lesz két ventinek.
Arctic ventiket tudtommal akárhogy sorba lehet fűzni, annyi megkötés van hogy max 5 darabot. Arra kell csak odafigyelni hogy a fordulatszám jelet csak az egyikről veszi, úgy emlékszek hogy az elsőről. Nekem két 8 centis van, de én átdrótoztam mert nekem nem tűnt logikusnak a gyári. Megnézném neked hogy hogyan csináltam, de momentán 1500 km-.re vagyok tőlük
-
HuTi.HUN
tag
válasz
SQX_Barto #10680 üzenetére
Én csont ugyan olyan konfigot használok egy Q08-ban, amilyet építeni szeretnél.
Lebeszélnélek a reftől eltérő 7970-ekről, mert a házba fogja fújni a meleget és az összes forró levegő a H60 12 centis radiátorán keresztül fog távozni. Ilyen kis házban hűtés szempontjából jobb megoldás a referencia.
-
Attas
aktív tag
válasz
SQX_Barto #10679 üzenetére
A tápot szerintem alapból cseréld le. Én is így tettem. Egy felül szellőzős (12cs ventis( FSP 300w-ost tettem bele. A gyári kimondottan hangos és állítólag időzített bomba egy jó konfignak. Barkácsolás nélkül nem igen tologathatod a tápot. Szabványos ATX méret így túl nagy hely nincs. Ja már nem is aktuális....
-
SQX_Barto
addikt
válasz
SQX_Barto #10679 üzenetére
Na visszavonom a kérésem, szép elképzelés volt, de méretben lehetetlen megoldani.
Maradok a Shuttle-nél és kiokoskodom, hogyan oldjam meg minél jobban a hűtést.
Procira H60 lesz meg két 80as kiegészítő AC venti lesz. Vinyó és DVD nem lesz csak külső amikor használom esetleg. Egy Corsair Force GT SSD-n lesz a rendszer.
Proci marad az i7 2600 meg lesz egy HD 7970. Hogy ref vagy dual ventis még kitalálom... -
zodo
nagyúr
válasz
SQX_Barto #10558 üzenetére
Sajna táp ügyben nem vagyok valami jártas, tuningban meg pláne szóval nem tudom mennyi pluszt emészt fel ilyen esetben.
Ha kevésnek találod célszerű egy normál Atx tápot vásárolni.
Különben a 80 Plus Bronse minősítés végett tuti hogy jó (azt hiszem 85%) hatásfokkal bír és csendes táp ez a típus pláne ha fülessel játszol.
Talán a vga-d hangosabb lesz mert én pl soha nem halottam a 350W Fsp hangját ami az SG05-ben volt."Köszi a linket is, mondjuk ehhez meg megint Silverstone táp is kell"
Szerintem meg minden csatlakozó típus egységes, szabvány méretű .
Ház mérete meg már csak ilyen, játék gépnek szánt konfigot nehéz kis házba beletuszkolni.
-
Mercutio_
félisten
válasz
SQX_Barto #10523 üzenetére
Itt találsz infókat a hybrid CF-ről, Radeon 6670 a legerősebb VGA ami együtt dolgozik az APU-val.
-
törölt tag
válasz
SQX_Barto #10502 üzenetére
olvastam anno kisza25 cikkét ezzel kapcsolatban. abban reménykedtem, hogy azóta jelentek meg hasonló házak. valami cbi-t láttam még a hirdetések között pár hónapja, de pontos típusra már nem emlékszem.
azért köszönöm -
bandi94
tag
válasz
SQX_Barto #10477 üzenetére
Akkor ezek szerint létezik mITX lap foglalattal is nem csak besütött CPU val...Így már világos.De kérdés.Rácsből van a gépház hogy az az irtózatos mennyiségű hő amit a CPU meg főként a GPU termel, el bír távozni?És akkor a táp még sehol...Vagy a hűtését hogy oldod meg?
Én fogok majd olyat csinálni hogy egy fekvő mini ATX házat szétdobálok és berácsozom az oldalait, elejét, tetjét, szövött drót ráccsal, hogy a lehető legjobb hűtése legyen, és belerakok egy mini ITX lapot dualcore Atom procival.Teljesen ventilátormentesre lesz megoldva az egész, engem igenis zavar a ventik a zaja, éppen elég lesz a 2 HDD zaja...Majd teszek fel képet ha kész és lehet
-
slashing
senior tag
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
SQX_Barto #10421 üzenetére
Azért a lapért nem hiszem, hogy komoly pénzeket kapsz, a táp is csak azt érdekli, akinek ilyen háza van és meghalt benne - elég szűk réteg - nem lenne egyszerűbb egy olyan házat+tápot venni ami már alapból olyan amilyet szeretnél és nem kell farigcsálni?
mintAdarab: OK, akkor tényleg félreértettem valamit
Azért ha valakinek van összehasonlítási alapja az eredeti kérdésemre írhatna néhány sort
Ha jól látom a G-sorozatban még csak nem is Intel HD2000/HD3000 van, csak a sima HD Graphics, az mennyivel/miben gyengébb?
-
Sn[4k3]
senior tag
-
mrbig25
őstag
válasz
SQX_Barto #10126 üzenetére
1333MHz-en lehet maximumom hajtani. Viszont régebbről voltak ezek a ramjaim, ezért megtartottam őket. Annyi előnye van az 1600-as ramoknak, hogy gyári (~1.5V-os) feszültségen, 1333-ra visszavéve bírják a CL7 körüli időzítést. Bár szintetikus tesztek kivételével, gyakorlati haszna nincs
Szóval nyugodtan veheted a sima 1333-as memóriát.Mercutio_
Az más...
Azokban a házakban tényleg necces lenne az erősebb hardverek elhelyezése és hűtése. Az SG05 viszont elég jó kompromisszumot nyújt.nagynorbi
Lesznek képek, de egyelőre még nincs meg a helye a két 2.5-es meghajtónak, így csak a ház tetejére vannak hajingálva
A hosszú VGA miatt a H60 radiátora csak úgy fér be, hogy a csövei fent vagy lent vannak (de gondolom ezt Te is tudod már), így viszont nem fér be a gyári ODD/HDD keret
Így vagy a radiátornak fúrok négy új lyukat lentebb és kicsit távolabb a VGA-tól vagy pedig a két 2,5-es meghajtómnak keresek teljesen új helyet. -
-
nagynorbi
aktív tag
válasz
SQX_Barto #10111 üzenetére
Pont most raktam a gépbe egy i7 2600K procit. A BIOS-ban 95W-ban maximalizáltam. Intel burn teszt very high beállításon 20 kör (időben ez nem tudom, hogy mennyi) 69-73 Celsuis max. Gyakorlatban nem ment 59 Celsius fölé egyik mag sem egy 6950-es kártyával és egy Antec h2o 620 vízhűtéssel. Ráadásul nekem a táp ventije szellőzteti a radiátort, ha a gyári megoldással menne, akkor még ennyi se lenne. Elbírni elbírja a tápod, ha az enyém (ami 300W-os) elbírja.
Üdv.:
-
nagynorbi
aktív tag
válasz
SQX_Barto #10040 üzenetére
SQX_Barto:
Véleményem még nincs róla, mert csak most kezdem használgatni, ráadásul nincs összehasonlítási alapom sem (ez az első vízhűtésem). Annyi, hogy teljesen hangtalan volt még ventivel együtt is, és ráadásul nem ment 50 Celsius fölé a hőmérséklete a procinak Intel burn teszt alatt (ventivel).
A "koki" az mit jelent?Miért kell hozzá egy VGA, hogy megtervezd a hátlapot?
Pista0001:
Arra én is is kíváncsi leszek. Milyen monitorozó programot ajánlanál ami logolja a rendszer hőmérsékleteit? Most Core Temp-el néztem a procit, de ha játszanék a géppel, akkor a VGA, HDD, alaplap hőmérsékleteket is megnézném -
nagynorbi
aktív tag
válasz
SQX_Barto #10006 üzenetére
Jut abból belülre is... Nálam azért nem gond, mert egyrészt nem annyira nyitott a VGA borítása, másrészt szellősebb a házam. De nézd meg ezeket (SAPPHIRE Vapor-X HD 6870 1GB GDDR5, FleX HD 6870 1GB GDDR5 Dirt3 Edition) szerintem jobban kitolják a házból a meleget mint az előző amit linkeltem. Azért a megfelelő topikokban érdeklődj utána, mert biztosan jobban konyítanak hozzá, mint én. Vagy ha már lúd, akkor nézz egy rövidebb 6950-et.
A tápod el fogja bírni.
Üdv.:
-
nagynorbi
aktív tag
válasz
SQX_Barto #9999 üzenetére
Ha nem akarsz tuningolni, akkor felesleges a K jelű proci, hacsak nem a későbbi eladhatóság, meg a nagyobb teljesítményű (HD2000 helyett HD3000-es) IGP miatt. Mondjuk a H67-es lapban amúgy sem tudnád emelni a szorzót, tehát ha ez lett volna a szempont, akkor Z68-as kellett volna. Ha nincsenek túl nagy igényeid, akkor egy olcsóbb i3-as proci is bőven megteszi az i5 helyett, attól függően, hogy mire szeretnéd használni a gépet. Ráadásul így választhatod a kisebb, és jóval olcsóbb 350-es tápot is. Hidd el, hogy elviszi ezt a konfigot.
Ha nincsenek a házban fix keresztmerevítők, és teljesen ki tudod belezni mielőtt betennéd a kártyát, akkor esélyes, hogy befér a 6870. Mondjuk itt az is kérdés, hogy a kiegészítő tápcsatit honnan fogadja a kártya. De azért léteznek rövidebb 6870-es kártyák is, itt van pl ez.
Üdv.:
-
akom
őstag
válasz
SQX_Barto #9995 üzenetére
Izgatottan várom mi lesz belőle.
Táp kérdésben pedig az jó ha nagy.Sok sikert, és kitartást a géphez.
-
Pista0001
addikt
válasz
SQX_Barto #9984 üzenetére
Simán. Azzal a konfiggal nem nagyon lehet a gyakorlatban (tuning nélkül) 200-250 wattnál többet megetetni.
nagynorbi: Állítva egyáltalán nem férne el a gyári ventihelyre szerelve a radi mert a víztereknek nincs hely, fektetve rövidebb VGA-val talán jó lehet, akkor már csak a vinyótartó a kérdés. Talán egy Corsair H60 (annak vékonyabb a radija mint a többinek) Scythe Slim (12 mm) ventivel esetleg...
kzkz: Tulajdonképpen jó ötlet, könnyen megvalósíthatónak tűnik. Ha vagdosás előtt szétfúrod a szegecselést és úgy vágod méretre a darabokat hogy ráhagysz esetleges hajtásoknak, stb akkor akár a gyárival megegyező minőség is összehozható. Képeket kérünk majd!
-
HookR
addikt
válasz
SQX_Barto #9977 üzenetére
Hajrá!
A szabványméretek fellelhetőek a neten, nem kell feltétlenül kézzelfogható alkatrészeket beszerezned a méretezéshez. Persze ahogy neked kényelmesebb, ezt csak úgy mellékesen megemlítettem.
U.I.: Hmm, ha minden igaz, még 1 hsz. és előléptet a fórummotor senior taggá. Hát nem a 180 napos regisztráción, mint előfeltételen múlott, annyi szent.
U.I.2: Hopp tévedtem, a tizedeseket is számolja, úgyhogy ezzel a hozzászólással lett meg
-
Pista0001
addikt
válasz
SQX_Barto #9968 üzenetére
350-es BeQuiet bőven elég, árban pedig sokkal olcsóbb. Amúgy hajrá!
-
toldy
őstag
válasz
SQX_Barto #9961 üzenetére
Ismerem az oldalt. Egyébként ITT tesztelték is. szerintem van értelme, nem azt mondom hogy megváltja a világot és hogy érdemes erre építkezni, de ha már van, akkor egészen használható.
mrbig25: Annyiban egészítenélek ki, hogy a q07-be lehet 2 slottos vga-t rakni, barkács nélkül csak
- maximum 5770/6770/gts450 lehet mivel ezek a kártyák elég rövidek, és ezekből van olyan verzió aminek a hátlapja csak 1 slottos. PL.
- ez esetben vagy nincs odd és annak a helyére megy a hdd, vagy csak egyszerűen az aljára van rakva a maximum 2db 2,5" hdd/ssd.A hűtés kivitelezése más kérdés, de szerintem megoldható.
-
Pista0001
addikt
válasz
SQX_Barto #9942 üzenetére
Van más alternatíva is, mégpedig hogy ha már házat "faragsz", átalakíthatod dupla slotosra. Nekem ez a rövid távú tervem a jövő évre (a hosszú távú egy teljesen egyedi ház koppintott dizájnnal). Egy Spire PowerCube-ot vagy valamelyik testvérét (összesen 7 ház épül ugyanarra a vázra, többek közt a Thermaltake ElementQ is, ez Marko_-nak lehet érdekes, elvégre a Tt a legdrágább közülük, lehet spórolni kicsit a többivel) fogok átépíteni úgy hogy mindkét oldala ki lesz szélesítve. A VGA felől értelemszerűen duplaslotos lesz, a másik oldalon meg a proci kompakt vízhűtésének a radija lesz egy ventivel. Szerintem így lehet a legkisebb méretben a legnagyobb teljesítményt összehozni úgy, hogy ne legyen melegedés probléma. A Corsair H60 prociblokkja kényelmesen elfér a táp alatt, a VGA a hőjének egy részét kifújja a saját hátlapján, a maradékkal meg megbírkózik a házszellőzés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Synology NAS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest