- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonos árketegóriájú (105-110.000 Ft-os) relatív olcsó telefonok kamerái
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_BM_
senior tag
"Az LCpower házakhoz adott paneltápokat nem javaslom."
Éppen ma vettem LCPower házat az apróból, kifejezetten a táp miatt. Nos, rendkívül gyökér a táp, ugyanolyan szar a hatásfoka, mint egy kommersz Vargáné és Társának. Egyetlen előnye, hogy 2/3-os terhelésen is meglepően hideg marad.
Ha valakit érdekel a ház táp nélkül (LC-1360mi), akkor 2 rugóért eladom. Maga a ház kábé azonos(nak tűnik) a modecom feel 302-vel, de jóval nehezebb, talán a vastagabb lemez miatt, vagy nemtom.A modecom táp valóban jó (legalábbis ami nekem van)
-
toldy
őstag
válasz
szacsee #8698 üzenetére
Az LCpower házakhoz adott paneltápokat nem javaslom. Már írta valaki itt is ( és valahol még) hogy a tápkábeleken lévő csatik kisebbek akelleténél és ez miatt lötyögnek, fagy a gép ( áramingadozás" szerű lesz), és hasonlók. Ha már ilyen paneltápos házat kéne akkor a modecom kuckókban kellemeset csalódtam ilyen téren ( pontosabban a tápok egész jók).
-
szacsee
nagyúr
válasz
Oliverda #8691 üzenetére
Nagykert nem tudok, én is az adapter.hu-t ajánlottam volna, vagy valamelyik LC Power házat, amiben már van ilyen.... a tulajok még nem panaszkodtak a minőségét illetően.... és lehet olcsóbb házzal együtt, mint az adapter.hu-ról külön paneltáp+adapter.
Pico psu már nehezebb dió, az ha jól sejtem csak külföldről beszerezhető...Hopp Hardverkernél látni Pico PSU-t kérdés, hogy mikorra ér ide és megér-e annyit?
-
Attix82
addikt
-
Oliverda
titán
Valakinek nincs egy fölös paneltápja néhány napra?
-
toldy
őstag
A szentségit, 28K egy z68 itx lapért, hol élnek ezek?
asrock z68 lap.
-
zodo
nagyúr
Persze hogy lesz csak győzzük kivárni.
"Az ASRock A75M-ITX európai megjelenésével kapcsolatban egyelőre nincsenek információk. A termék Japánban már kapható, ahol 115 dollárnak megfelelő összegért lehet hozzájutni." Teljes cikk.
-
user137
őstag
jelentem működik a 20 pinnel is!
-
user137
őstag
MX31-ben sima ATX táp való, úgyhogy nagyjából bármi jó, ami kéznél van és megfelelőnek találod.
gsc73: hát ez jó kérdés, max a 10-es ágat lepárhuzamosítod neki (amiért majd HookR lekapja a fejemet
). Próbáld ki 20 pinnel, nem veszthetsz! Ha nem megy, akkor még mindig lehet átalakítóért nyúlni párszáz Ft-ért.
-
gsc73
aktív tag
válasz
user137 #8672 üzenetére
Hali!
A manualt csak átfutottam, de ha részletesen olvastam volna, akkor megtaláltam volna, hogy 2HDD-vel, meg ODD-vel, is MAX 40W-ot ír.
Azonban a táppal kapcsolatban ez van benne (Intel D410PT), hogy "This Board requires TFX12V or SFX12V power supply":
Vajon mit jelenthet ez 20/24 tűs ATX táp szempontból?
Üdv: g.
-
-
buca84
őstag
Codegen MX31-hez milyen tápot javasolnátok max 350Wig?
-
sb
veterán
válasz
user137 #8665 üzenetére
Vagy nem menne... 50-50%.
De viccen kívül, nekem is egy darab procim romlott el pedig biztos volt vagy egy tucat már, az viszont úgy, hogy egyik nap ment, másik nap nem indult. Semmi nem történt vele, szénné húzva sem volt. Ez is hw... ugyanúgy romlik/romolhat el, mint bármilyen más chip, ram, vga-n akármi... semmi "közvetlen oka", de mégis lehet ilyen.De hogy érdemben is beszélgessünk, ment egy pü a proci ügyében.
gsc73: Szerintem ez az egész konfig kb. 20-30W-ot fog fogyasztani. A memóriánál pedig nem hiszem, hogy lenne mérhető fogyasztáskülönbség. 20 vs 24 pin: menni kell 20-al is. Itt szintén a nagyobb áramhoz kellene az extra 4 pin, de mivel ez keveset fog fogyasztani így nem hiszem, hogy szükség lenne rá. Nekem régi mATX-es 24 pines lapom, normál procival is ment 20 pinessel.
-
gsc73
aktív tag
+ 1 kérdés (csak lejárt az időkorlát)
- DDR2-es memória kell bele, amiből 512-t terveztem, de lehet hogy 1G lenne. Mennyi a fogyasztáskülönbség a kettő között? ( 1 modulon lenne, mivel 1 foglalat van)
-
gsc73
aktív tag
Sziasztok!
Intel D410PT vásárlását tervezem (letöltő/netező gépnek). 2 kérdés merült föl bennem:
- Ezen az alaplapon 24-es ATX tápcsatlakozó van. Egy régről megmaradt Pico PSU-t használnék tápnak, aminek 20-as ATX tápcsatija van. Valaki azt mondta, hogy nyugodtan bedughatom, úgy is menni fog. Igaz ez? Ha nem, akkor egy 20 >> 24 pin átalakító megoldja a problémámat?
- A konfigban az alaplapon túl bill. egér és egy 500 Gb-os HDD lenne (adalap szerint max 10W). A fenit PSU 90W-os. Elég az neki?
-
buca84
őstag
Socket-FM1et fogadó alaplap nem lesz majd mini-ITX méretben? Nem lehet tudni az érkezésről?
-
sp@rtan
senior tag
Valakinek nincs eladó Silverstone SG05-je?
-
zodo
nagyúr
válasz
Mercutio_ #8634 üzenetére
Akasa AK-CCE-7106HP mint lehetséges alternatíva.
-
Mercutio_
félisten
válasz
protegeone #8644 üzenetére
Kösz, ezt megjegyzemR bár most épp FM1 került a gépbe, mert 44k-ért bolti bruttó árban lap+proci párost normális felszereltséggel nem láttam csak AMD vonalon (és az APU-ban lévő VGA elég ütős)
-
user137
őstag
GELID Slim Silence Cooler
-28mm magas
-15-24dBA zajszint
-3400Ft -
user137
őstag
srácok, Anandon kívül van valakinek i3-2105 tesztje kéznél? az érdekelne, h a HD3000 mennyivel erősebb a 2100-hoz képesti HD2000-nél egy i3-asban... ?
-
Tütüm
aktív tag
válasz
user137 #8633 üzenetére
Félreértettél,az alaplapon csak sata csatlakozó van,a vinyó viszont régi ata-s,és ezért kellett az átalakító. Első helyre raktam bootolási sorrendben,sőt a többit ki is iktattam. Na mindegy,végül is anyu azt mondta őt nem zavarja csak engem idegesít hogy nem tökéletes.
-
Mercutio_
félisten
Univerzális csatlakozó van a hűtőn amibe a tokozásnak megfelelő kiegészítő karmantyúkat ad a gyártó amit bele lehet pattintani, szóval maga a test+venti szerintem mindegyiknél azonos, csak a hozzá adott fülek között van ott pluszban a 1155/6 is az újabbaknál (amikor én 2 éve vettem még nem volt ilyen feltüntetve a dobozon, és gondolom benne sincs
)
-
_BM_
senior tag
válasz
Mercutio_ #8634 üzenetére
Furattávolságilag LGA1155 = LGA1156. Ha nem szerepel a 1156 sem a dobozon, akkor lehet, hogy nem jó.
[Itt van egy 1156-os RevB] Ilyened van? -
Mercutio_
félisten
Szakik a legfontosabb kimaradt!
Shoriken Rev.B hűtőm van amihez a doboza szerint csak LGA 478, 775, 1366-os felfogató tartozik, eszerint ezt a hűtőt fel se tudom tenni, ha pl. egy i3 2100-as rendszert rakok össze?
-
user137
őstag
az, h a vinyó IDE módban van, az nem jelenti azt, h IDE portra kellene dugni! nyudogtan iktasd ki az átalakítót, rakd vissza rendesen a SATA kábelt a vinyóba. a 2 perc várakozás nem normális, BIOS-ban (szigorúan a manuállal a kezedben!) keress valami "quick boot" opciót.
de a SATA portok AHCI/IDE kapcsolója nem változtat azon, h mennyi idő alatt bootol be a gép. még a boot eszközöket is megnézném, és ha nem kell a CD-ről bootolás, akkor rakd a vinyót első helyre a listában (first boot device).
-
Tütüm
aktív tag
válasz
szacsee #8631 üzenetére
IDE módban van,de a vinyó ide-s és egy ide-sata átalakítóval oldottam meg a dolgot,én már csak arra tudok gondolni hogy azt nem szereti. Viszont ami furcsa hogy előtte amikor állítottam a biosban akkor jó volt és gyorsan átlépett az inteles képernyőn,következő alkalommal meg már újra lassú és úgy is maradt,pedig semmi változtatás nem történt. Win betöltés után meg megy minden szépen.
-
szacsee
nagyúr
AHCI módban, vagy IDE módban van bios beállítva?
Ha nem valami űberbrutál, vagy Samu új szériás vinyód van, akkor lehet ott a bibi, hogy az AHCI bios míg betölt és az eszközöket detektálja lemegy a nap... próbáld meg átállítani IDE-re, de lehet OS-t kell újrarakni végette. -
HookR
addikt
"The PC-Q25 has a removable HDD tray at the bottom of the cage that can mount either two 3.5" HDDs or one 3.5" HDD plus two 2.5" HDD, all add up to maximum of 8 hard drives."
Ezzel szemben a videón az látszik, hogy a kivehető tálcára minden variációban lehet 3db meghajtót rögzíteni, de 3.5"-esből legfeljebb csak 2-t. Tehát pl. 3db 2.5"-est, vagy 2db 3.5"-es mellé 1db 2.5"-est. -
Tütüm
aktív tag
A [link] kérdésre senki nem tud választ?
DVD probléma megoldódott,de induláskor mindig áll vagy 1 percet és utána lép csak tovább a win bejelentkezésre.
-
HookR
addikt
válasz
sp@rtan #8625 üzenetére
- Gigabyte GA-H67N-USB3(-B3) lapra csak úgy fér el a Big Shuriken, ha nem teszel a PCIe slotba semmilyen kártyát, mert kitakarja, tehát nem ez a hűtő kell neked. Ezek viszont elférnek a VGA mellett: [link] (Lehet, hogy Shadowman360 a kisebbik Shuriken-re gondolt)
- Létezik HD5770 és HD6850-ből is single slot-os változat. XFX, Powercolor
- H67-es mini-ITX lapok közül a Foxconn H67S-en a CPU foglalat távolabb van PCIe síntől. -
csƵ
addikt
-
sp@rtan
senior tag
válasz
Shadowman360 #8624 üzenetére
Köszi!
Akkor a hűtőre lehet lecsapok, bár a gyári se hangos, de azért lehetne picit csendesebb. -
Shadowman360
csendes tag
válasz
sp@rtan #8623 üzenetére
Hello.
Elfér a big shuriken, nemrég adtam el egy sg 05-öst, negativ csak egy dolog jut eszembe, nem a legjobb a hütése, én megforditottam a házhütöventillatort, hogy kifelé szivjon, igy nyertem pár fokot. Atx táp nem jó bele csak a sajátja, itt a linken a konfogom ez volt benne, most egy mx31-ben van egy atx fsp táppal, nem a gyári codegennel, ez lehet még számodra alternativa, de csak egy slotos vga megy bele 5770 nem max 5570, vagy gt240.
[link] -
sp@rtan
senior tag
Nemsokára érkezik a Giga H67N lapom, egy i3 2100 és egy HD5770 megy mellé, egyelőre a CM335-ben/asztalon fog lakni.
Két kérdésem van:
Házból én csak a Silverstone SG05/06-t találtam megfelelőnek, erős táp, HDD és akár egy SSD is elfér benne, szép és nem annyira gagyi (SG05-ről olvastam negatív véleményeket is). Jól gondolom, hogy ilyen árban (ház+táp ~25k körül, vagy csak ház, de ATX táp elférjen benne ~15k körül) nem nagyon van más alternatíva?A másik kérdésem a CPU hűtő lenne, egy Big Shuriken elfér a lapon?
-
Pista0001
addikt
válasz
Mercutio_ #8615 üzenetére
Átlag felhasználáshoz bőven jó. Lehet hogy érdemes megvárni ezt a lapot is, hátha lesz egy kis árverseny. Szerintem az X4 640-el egál lehet akár egy i3-2100 is, főleg fogyasztásban. Innentől olvasd ezt a cikket, van benne i3-2100 és X4 640 is.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Mercutio_ #8615 üzenetére
Már minden LGA1155 chipsetes alaplap B3-as chippel van szerelve. Áprilisig nem is lehetett az átállás miatt kapni B2-B3. Utána meg már csak B3-ast.
Itt egy diagram, hogy mi a különbség a H67 és a H61 között:
Gyakorlatilag nincs Raid és Sata3.0, aminek max nagyon gyors SSD-vel látnád előnyét. Kevesebb az USB csati, az olcsóbb lapokon csak D-Sub van, a HDMI-s deszkák 15K-tól kezdődnek. H67-es Foxconn ITX deszka szimpatikus árban, csak még nem tudom, hogy UEFI-s e vagy sem. 20K-ért szerintem baráti lenne 3 év garral.
Nézegettem én is mostanság őket, viszont az apróban van borsinál 23K-ért távirányítós M-ITX/HT deszka 6 hó garral (tegnap néztem)...ha mindenképp asrock kellene olcsón. -
zodo
nagyúr
Addig keresgéltem míg kicsúsztam a szerk időből.
Szóval itt van pár használható kép a házról.
Esetleg az LC-POWER LC-1320mi vagy 1360mi házakra érdemes még ránézned amikhez szintén jár a külső táp igaz mélyebb ház típusok de talán nem annyira kényesek a kiépítésre.
-
zodo
nagyúr
válasz
Shadowman360 #8617 üzenetére
Szia!
Semmi baj, én sem értek mindenhez.
Kiszemelt Aplus CS-160 házhoz jár a külső 72W-os táp amit akár itt be is szerezhetsz.
-
-
Mercutio_
félisten
Nem rövid, túl hosszú
a ház kis belső méretéhez képest, illetve a kis hely miatt (Shuriken sokat elvesz) a proci és a(z esetleg időnként berakott) VGA közötti szűk résben kellene elvinni, ha a "szokásos" helyen van, így, hogy a szélén van legalább a proci és a ház fala között kell vinni, itt picit több a hely.
Ha olyan lapot találnék mint az Asrock, akkor még a proci (és a hútő) előtt bedugom a csatit, és a hátlapi csatlakozók felé kitolom a felesleges kábelrészt.Sapphire nem tetszett, rossz helyen van a táp és nincs DVI kimenet (gondolom átalakító van hozzá, de az meg a ház mögött vesz el helyet és instabil is)
Ez az Asrock még talán beleférne, kérdés, hogy már a javított B3-as verzió, vagy az még drágább?
most nézem Asrock kijött H61M-ITX lappal is, nálunk még úgy nézem nem kapni, pedig ez talán emberi árban lenne, miben rosszabb mint a H67?
Intel prociból létezik olyan, ami tud annyit mint az X4 640, kijön annyiból és nem eszik többet? -
zodo
nagyúr
válasz
Mercutio_ #8613 üzenetére
Kár, pedig jó kis lap.
Akkor sem értem miért azt az Asrock lapot nézted ki.
Lehet rosszul értelmeztem de nem az a lényeg hogy rövid a tápkábel és minél közelebb kellene esni az alaplapi tápcsatinak a hátsó oldalhoz vagy max. az oldalán legyen?Ascrok lapján pont a túloldalt van így min. 30-35 centis táp kábelhosszra lenne szükséged.
Esetleg ha a fentebb említett Sapphire sem tetszene akkor talán Inteles vonalon ajánlanám az ASRock H67M-ITX
Szerk: vagy egy kicsivel többért: GIGABYTE GA-H67N-USB3-B3
-
Mercutio_
félisten
Uhh, ezek mind elég drágák az én pénztárcámnak, ha Intel vonalon sincs X4 640 és max. 20k-s alaplap árban alternatíva, akkor továbbra is maradok mATX-en
Itt a #26862-ben leírtam az okot, NSK1300 (illetve az elődje, az Antec Aria) házam van, mivel a többi lapnál is ritka, hogy így vagy legalább a lap szélén legyen a táp, így arra jutottam, hogy akkor legalább amennyire lehet oldalt legyen, így erre a mATX lapra szavazok jelenleg
-
zodo
nagyúr
válasz
Mercutio_ #8608 üzenetére
Szia!
Nagy a csend, plusz Amd vonal sosem volt erős. Szerintem a jövőben sem lesz ez másképp.
Utolsó Am3-as lapok a ASUS M4A88T-I Deluxe volt de az min. +10k ill. ZOTAC 880GITX-A-E ami szintén 30k fölött kapható.
Előtte a Sapphire IPC-AM3DD785G ami kicsivel több mint 20kEsetleg kintről J&W Minix 890GX-USB3
Miért érdekes a tápcsati helye ha szabad tudni ?
-
Mercutio_
félisten
Ahoj szakik!
Érdeklődöm, hogy az eltelt 1/2 év során jelent-e meg AM3-as max. 20k-s alaplap, lehetőleg olyan aminek a jobb szélén vagy a csatlakozók felőli részén van a tápcsati?
(Elvileg az X4 640-em menne bele és egy 8GB-s Kingston HyperX kit, de memó tekintetében rugalmas vagyok a procit pedig gondolom el lehet passzolni, ha szükséges)
Gondolkodtam, hogy átállok a sötét oldalra
de elnézve a proci árakat (boltigaris cucc érdekel csak) erről letettem, nomeg nem láttam a fenti tápellyezkedésnek megfelelő lapot se
-
zodo
nagyúr
válasz
warez-post #8606 üzenetére
Akkor sok sikert az új tervhez.
Házra kíváncsiak vagyunk, szóval ha kész dobhatnál fel képe(ke)t.
-
zodo
nagyúr
válasz
warez-post #8603 üzenetére
Ha nincs még meg egy hardver sem akkor szerintem kevés lesz rá a megadott érték keret.
Alaplap magában kb. 27k Link
Kis méretű ház, külső táppal kb. 10,5k Link
Noti hdd 160Gb kb. 9k Link
Memória 2Gb kb. 3k Link
+ noti odd + hozzávaló slimline sata kábel ha szükség van rá. LinkHa esetleg valakit érdekelne az SG05-öm keressen meg, lehet eladó lesz a közeljövőben.
-
warez-post
csendes tag
Én ezt találtam mikor kerestem.
-
sb
veterán
válasz
Shadowman360 #8595 üzenetére
Semmi gond... majd szerzek valamit.
Igazából asszem ebbe a gépbe sanszosan úgysem kerül vga soha. Majd egyszer a másik nagy gépet is lecserélem talán ITX-mATX házas kis gépre és annál lesz aktuális inkább a vga+nagyobb kocka ház... -
csƵ
addikt
válasz
warez-post #8600 üzenetére
Nem tudom, hogy az Battlestar Galactica gépigénye milyen, de szerintem a Brazos kielégíteni az igényidet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Linux kezdőknek
- Nintendo Switch 2
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- Apple Watch
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged